Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 20:01   #4621
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII

Cytat:
Napisane przez kamilkaa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny mogę dołączyć ?
Czytam Was codziennie już od jakiegoś czasu ale jak już pisałam kiedyś do Was to się wiadomość usunęła przed wysłaniem i zwątpiłam...

Więc od nowa mam 25 lat, udało nam się za pierwszym razem po odstawieniu tabletek...termin porodu z USG prenatalnego 15lipiec a OM 22czerwiec więc spora różnica hmm... nie wiem co mam o tym myśleć, jestem w 29tc. na +7 kg.

płeć dziecka:chłopczyk a tak bardzo liczyłam na dziewuszkę ale tylko na prenatalnych mi powiedzieli co będzie a mój lekarz jeszcze mi nie potwierdził ale i tak już wszystko dla chłopca kupuje co prawda jakby była dziewczynka wcale się nie obrażę i będzie chodziła w błękicie narazie bardzo powoli robię zakupy, kupiłam kilka ciuchów i trochę mam od cioci ...
Witaj Kochana
My nie gryziemy więc już dawno mogłaś się odezwać Gratuluję chłopczyk - w lipcu mam ich mniej. Lada moment będziesz w 30 tc i już na ostatniej prostej

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
odebralismy dziś wózek i kupiliśmy przewijak
Rewelacyjnie prezentuje się wózek Opadną emocje po wizycie to się nim nacieszysz.
Tak z ciekawości ile zapłaciliście za przewijak? Znam tylko cenę z allegro, a chcę porównać

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
no to fantastycznie!
a zdjęcia gdzie? Wrzuć jakiegoś print screena!
Nad zdjęciami pracuję

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
fajnie! Moja pewnie waży podobnie bo my przecież w tym samym czasie A ja usg mam raz na ruski rok, ostatnie 8 marca, a kolejne 9 maja
Twoja córcia 9 maja powinna już więcej ważyć, teraz dzieciaczki będą szybko rosły. Amelka od ostatniej wizyty -02.04. "przytyła" prawie 400 gram

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
My już po usg Ale jestem happy Z Małym wszystko ok Jest ułożony główkowo i waży już 1066 g Super się ruszał, kopał w głowicę. Łożysko mi się podniosło i generalnie nic złego się nie dzieje.
Wg dzisiejszego badania tp to 20.07. Jesteśmy bardzo szczęśliwi i spokojnie czekamy teraz na usg III trymestru
Bardzo dobre wiadomości. Kolejny duży chłopak I super, że się ruszał

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Doszly dzis moje wyniki z badania krwi
Wszystkie te poza morfologia sa w normie
Siuski liczne bakterie - ale sie tego spodziewalam
No i morfologia zanizone wyniki ale moja hemoglobina=6,3 ostatnio podskoczyla juz do 10,8 ! Wiec wychodze na prosta w koncu
Rewelacja, że hemoglobina tak Ci podskoczyła

Cytat:
no kawał chłopa, i 37cm , nieźle wiesz co tylko ze na codzien cisnienie mam idealne, samam to przyznala, bo prowadze zeszycik, tylko u niej tak skacze i wychodiz na to ze musialabym sie otepiac lekiem, zeby miec zlew na niektore sprawyPozatym zrobie holter ciesnieniowy w czwartek i zobacze jak to bedzie z cisnieniem cala dobę
Teraz jak chodzę do mojej gin to ciśnienie mam w normie, ale wcześniej jak chodziłam do innego gin to czasami ciśnienie miałam nawet 170/110. Takiego miałam stresa. To samo przy mierzeniu ciśnienia przed oddawaniem krwi - zawsze podwyższone.
Najwyżej jak holter pokaże coś nieprawidłowego to wtedy zastanowisz się nad tabletkami. Ale trzymam kciuki, żeby było ok

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie
Oczywiście jestem wymęczona ale przeszczęśliwa! Dziękuję za Wasze słowa otuchy i wsparcie oraz życzenia! Idę nadrabiać co tam u Was słychać i później zdam relację co i jak
Witamy szczęśliwą żonkę Czekamy na relację i zdjęcia

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:05   #4622
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie
Oczywiście jestem wymęczona ale przeszczęśliwa! Dziękuję za Wasze słowa otuchy i wsparcie oraz życzenia! Idę nadrabiać co tam u Was słychać i później zdam relację co i jak
Witam świeżo upieczoną żonkę!czekamy na relacje!
Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Czytałam o tych waszych glukozach i jestem zdziwiona tym co mi powiedziały panie w laboratorium w którym chce to zrobić.
Więc mam kupić tą glukoze, one mi pobiorą krew, potem piję i czekam 2 godz. I tutaj moje zdziwienie bo pani powiedziała że mogę jechać do domu i przyjachać za 2 godz Myślę, że najwyżej pójdę z tżem do auta i tam sobie posiedzimy te 2 godz
I czy wkońcu można pić ten roztwór z cytryną czy nie?bo różnie pisałyście
dziwne,mi położna powiedziała że mam siedzieć i sie z miejsca nie ruszać chyba że do wc!cytryne kazały mi mieć ze sobą,lepiej tak jak piszesz poczekaj z tż w samochodzie bo nie wiadomo jak się będziesz czuła po tej glukozie.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:06   #4623
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam o tych waszych glukozach i jestem zdziwiona tym co mi powiedziały panie w laboratorium w którym chce to zrobić.
Więc mam kupić tą glukoze, one mi pobiorą krew, potem piję i czekam 2 godz. I tutaj moje zdziwienie bo pani powiedziała że mogę jechać do domu i przyjachać za 2 godz Myślę, że najwyżej pójdę z tżem do auta i tam sobie posiedzimy te 2 godz
Rzeczywiście dziwnie. U mnie nie można było wspomagać się cytryną. Zresztą lepiej wypić bez bo to może zafałszować wynik. Zresztą tak samo jak ruch w czasie oczekiwania. Ja miałam badanie z 50 g glukozy i miałam tylko jedno pobranie krwi po godzinie. Dziewczyny, które miały 75 g glukozy chyba miały dwa pobrania - po godzinie i po dwóch. Ale widocznie co laboratorium to zwyczaj.

Stary 2012-04-23, 20:16   #4624
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
No i morfologia zanizone wyniki ale moja hemoglobina=6,3 ostatnio podskoczyla juz do 10,8 ! Wiec wychodze na prosta w koncu
no to super wieści

Cytat:
Witajcie
eeee zła kolejność! Najpierw relacja, potem nadrabianie

Cytat:

Gratuluję wszystkim mamuśką udanych wizyt
jak dla mnie to bardzo nieodpowiedzialne jest to ich podejście. Już pomijając to, że ruch może zafałszować wynik, to jak ktoś ma cukrzycę (a to badanie przecież w tym kierunku) to po wypiciu takiej ilości glukozy może po prostu stracić przytomność! Lepiej zostań gdzieś w pobliżu przychodni z mężem tak jak piszesz.
A co do cytryny, wiele razy była o tym mowa - może zafałszować wynik. Mi nie pozwolili wciskać.
No i ja też miałam pobranie przed wypiciem i po 2 godzinach

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:21   #4625
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

My już po usg Ale jestem happy Z Małym wszystko ok Jest ułożony główkowo i waży już 1066 g Super się ruszał, kopał w głowicę. Łożysko mi się podniosło i generalnie nic złego się nie dzieje.
Wg dzisiejszego badania tp to 20.07. Jesteśmy bardzo szczęśliwi i spokojnie czekamy teraz na usg III trymestR:
super że wszystko dobrze Ciesze się

właśnie się Wykapalam wybalsamowalam jestem wydepilowana więc mogę iść do doktorka jutro

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:24   #4626
ajka89
Zadomowienie

Ja też dzisiaj odebrałam wyniki z piątku. Mocz ok, tsh też w normie.
Mam tylko podwyższone
leukocyuty 13,93 (4,00-11,00)
NEU 76,3% (35,0-60,0)
Neu 10,63 (1,23-6,6)
PCT 0.36 (0,17-0,35)

Obniżone:
Hemoglobina 10,6 (11,0-15,2)
Hematokryt 10.6 (11,0-15,2)
LYM 17,0% (20,0-45,0)

Jeszcze muszę zrobić toxo i ft4 prywatnie w czwartek razem z glukozą..brr.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

I zauważyłam nową mamusię na wątku Witam!
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:31   #4627
Mandragorrka
Zakorzenienie

Coś tu dzisiaj spokój. Myślałam, że po mojej drzemce będę witać się w kolejnej części a tu nic z tego Gdzie nasze gaduły?

Stary 2012-04-23, 20:31   #4628
Norniczka
Rozeznanie

Hej. Właśnie wróciłam z pracy i Was nadrabiam. Czy ktoś zamierza kupować monitor oddechu?? Pytam bo mąż poważnie nad tym mysli, a ja nie wiem czy te monitory nie są przereklamowane i czy kupować czy nie.
Stary 2012-04-23, 20:34   #4629
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję wszystkim mamuśką udanych wizyt
tak jak dziewczyny wyżej pisały, dziwnie bardzo w tej przychodni, u mnie -75g -pobranie przed i po 2h, nie wolno mi było się ruszać z kanapy w poczekalni, cytryny też nie wolno, bo zafałszowuje wynik
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:34   #4630
ajka89
Zadomowienie

Ja robię operat na studia i tak Was tylko podczytuję, dlatego mało piszę
Stary 2012-04-23, 20:43   #4631
prince_polo
Zakorzenienie

Śmierdzi mi wedzonka pod nosem

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-04-23 o 20:44
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:47   #4632
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie
I jak czujesz sie jako żona?? Ja pamiętam, że po ślubie cały czas zerkałam na obrączkę

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Hej. Właśnie wróciłam z pracy i Was nadrabiam. Czy ktoś zamierza kupować monitor oddechu?? Pytam bo mąż poważnie nad tym mysli, a ja nie wiem czy te monitory nie są przereklamowane i czy kupować czy nie.
Moźliwe, źe ja to kupię.ale jeszcze zobaczymy jak zabiorę się za wyprawkę...na razie odkładam ją na później

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-04-23 o 21:36
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:51   #4633
dottta
Zakorzenienie

byłam w niedzielę na glukozie - badanie całkiem w porządku słodka woda i tyle , wynudziłam się jak mops, tylko pobierali mi krew trzy razy Na czczo, po godzinie i po dwóch Z pierwszych dwóch pobrań wynika że wszystko raczej okey - małż ma mi tylko ostatni wynik odebrac

I zapomniałam o gratkach dla naszej świeżej żoneczki
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:51   #4634
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

mamy dziś wieczorem kąpiel i pielęgnację noworodka,chyba najciekawsze zajęcia w sr
ja tez mialam dzis miec to na zajeciach...niestety leze w lozku i nici z zajec
Cytat:
Czytam Was codziennie już od jakiegoś czasu ale jak już pisałam kiedyś do Was to się wiadomość usunęła przed wysłaniem i zwątpiłam...

Więc od nowa mam 25 lat, udało nam się za pierwszym razem po odstawieniu tabletek...termin porodu z USG prenatalnego 15lipiec a OM 22czerwiec więc spora różnica hmm... nie wiem co mam o tym myśleć, jestem w 29tc. na +7 kg.

płeć dziecka:chłopczyk a tak bardzo liczyłam na dziewuszkę ale tylko na prenatalnych mi powiedzieli co będzie a mój lekarz jeszcze mi nie potwierdził ale i tak już wszystko dla chłopca kupuje co prawda jakby była dziewczynka wcale się nie obrażę i będzie chodziła w błękicie narazie bardzo powoli robię zakupy, kupiłam kilka ciuchów i trochę mam od cioci ...
Witam i gartuluję
Cytat:
dziwnie... mi zakazali wychodzic gdziekolwiek musialam siedziecw poczekalnie 2h...i cytryny tez nie pozowlili dodawac..

Cytat:
Witajcie

Wg dzisiejszego badania tp to 20.07. Jesteśmy bardzo szczęśliwi i spokojnie czekamy teraz na usg III trymestru
gratuluje udanej wizytyduzy chlopak juz

Cytat:

Co prawda emocje zwiazane z wizyta, nie pozwoliły mi do końca cieszyc sie nim, wklejam fotki
fajnie sie prezentuje

a ja zjadlam wlasnie 0.5kg truskawek oszlalam
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:51   #4635
branzoletka
Branzoletka

Cześć dziewczyny. Nie umiem się skupić żeby was nadrobić, za dużo na głowie problemów Ciężki okres na pożyczanie kasy, bo każdy szporuje na wyjazd majowy a nam kot choruje już drugi dzień i właśnie poszła dodatkowa kasa na weta, leczenie i specjalistyczną karmę

Gratuluje i cieszę się z udanych wizyt mamusie

Witam nową mamusię

Cytat:
Dziewczyny wiem, ze trezba miec zaufanie do lekarza prowadzącego, ale postawcie sie mojej sytuacji-cisnienie wysokie mam TYLKO w gabinecie i z tego powodu mam sie faszerowac do konca ciazy relanium?! Juz raz brałam dopegyt i po 2 tygodniach skonczylo sie szpitalem.

Pozatym ulotalka relanium mowi sama za siebie i przede wszytskim moj glos wewnetrzny mowi nie.
Nie chce dzownic do ginki bo wiem ze moj telefon nic nie zmieni
Kurcze ale pechowo Ale przecież ona nie wie jak często skacze to ciśnienie a ci psychotropa od razu ładuje zamiast zaproponować alternatywę np.jogę czy coś ziołowego
I masz racje zaufanie trzeba mieć ale ograniczone i swojej intuicji słuchać warto, bo ona jest takim naszym wewnętrznym aniołem stróżem.Nie raz się przekonałam, że trzeba samemu też myśleć, bo nikt nas tak nie zna niż my same

Cytat:
Wygląda bardzo ładnie, nie dziwacznie i zgrabnie

Aha a muszę się pochwalić, że wreszcie ruszyłam tyłek z wygodnego domku i już od kilku dni chodzę na długie spacery Dla większości to żaden wyczyn ale jak człowiek się tak zasiedzi po zimie w domku, to się nie chce zwłaszcza łazić tak"bez celu" samemu. Jednak te +4kg. mną wstrząsnęło i nie ma zmiłuj trzeba się ruszać żeby spalać zbędne kalorie

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 20:55   #4636
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Nie umiem się skupić żeby was nadrobić, za dużo na głowie problemów Ciężki okres na pożyczanie kasy, bo każdy szporuje na wyjazd majowy a nam kot choruje już drugi dzień i właśnie poszła dodatkowa kasa na weta, leczenie i specjalistyczną karmę

Gratuluje i cieszę się z udanych wizyt mamusie

Witam nową mamusię

Kurcze ale pechowo Ale przecież ona nie wie jak często skacze to ciśnienie a ci psychotropa od razu ładuje zamiast zaproponować alternatywę np.jogę czy coś ziołowego
I masz racje zaufanie trzeba mieć ale ograniczone i swojej intuicji słuchać warto, bo ona jest takim naszym wewnętrznym aniołem stróżem.Nie raz się przekonałam, że trzeba samemu też myśleć, bo nikt nas tak nie zna niż my same

Wygląda bardzo ładnie, nie dziwacznie i zgrabnie

Aha a muszę się pochwalić, że wreszcie ruszyłam tyłek z wygodnego domku i już od kilku dni chodzę na długie spacery Dla większości to żaden wyczyn ale jak człowiek się tak zasiedzi po zimie w domku, to się nie chce zwłaszcza łazić tak"bez celu" samemu. Jednak te +4kg. mną wstrząsnęło i nie ma zmiłuj trzeba się ruszać żeby spalać zbędne kalorie
My też nie mamy najlepszego okresu z pieniędzmi, ale nie można się cały czas zadręczać, bo oszaleć można
Hehe, tylko 4 na plusie? Ja już pewnie z 7 mam
Stary 2012-04-23, 20:55   #4637
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Kota szkoda, mam nadzieję że leczenie i karma postawią go na nogi

Za ruszenie tyłka. Mi się dalej nie chce, ograniczam się do chodzenia do pracy na piechotę

Stary 2012-04-23, 21:17   #4638
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Hehe, tylko 4 na plusie? Ja już pewnie z 7 mam
Kochana ale te 4 to tylko przez 5 tyg. więc porażka jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Kota szkoda, mam nadzieję że leczenie i karma postawią go na nogi

Za ruszenie tyłka. Mi się dalej nie chce, ograniczam się do chodzenia do pracy na piechotę
będzie żył ale wystrachaliśmy się nieźle a chodzenie do pracy na piechotę też fajnie i się musi chcieć

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-04-23, 21:20   #4639
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

a CO kici jest?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:23   #4640
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
jakie polecają doświadczone mamy wkładki laktacyjne??
bo właśnie odkryłam, że tutaj w De nie ma w ogóle produktów z J&J i nie wiem czy kupić te w PL czy szukać innych??czy te JJ są w polskim Rossmanie dostępne-wie któraś??
nie jestem doświadczoną mamą, więc nic nie polecę, ale odnośnie J&J - to nie jest tak, że tu właściwie jest J&J, tylko nie w podstawowej wersji, a jako Penaten i bebe? Bo Penaten też robi wkładki - słyszałam, że bardzo, bardzo dobre
http://www.aponeo.de/produkte/mutter...leinlagen.html

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
a ja zjadlam wlasnie 0.5kg truskawek oszlalam
no to ja już dawno szalona - zjadam pół kg truskawek niemal codziennie

Cytat:
ojej, a co się dzieje?

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:23   #4641
Soleilka
Zakorzenienie

Hej
Zjadłam już kolację, teraz siedzę nad kubkiem Inki
Byliśmy z TŻ na spacerze a później w banku (pani przepuściła mnie w kolejce), w Rossmanie i w Lidlu (tutaj też pani mnie przepuściła ) taka zmęczona byłam po tym, że leżałam bite 3 czy 4 godziny

Kupiłam sobie zwykłą oliwkę z Babydream i będę testować

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:36   #4642
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej
Zjadłam już kolację, teraz siedzę nad kubkiem Inki
Byliśmy z TŻ na spacerze a później w banku (pani przepuściła mnie w kolejce), w Rossmanie i w Lidlu (tutaj też pani mnie przepuściła ) taka zmęczona byłam po tym, że leżałam bite 3 czy 4 godziny

Kupiłam sobie zwykłą oliwkę z Babydream i będę testować
Ja też przeszłam się z mamą na spacer- wcale nie tak daleko, a jak przyszłam do domu, to czułam się, jakby cały dzień chodziła znaczy się moja forma jest tragiczna

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Ale mnie młoda kopie
Stary 2012-04-23, 21:37   #4643
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Mówisz, że to drogo?
Te mają super cenę, ale widziałam takie za 150-190 zł
Cytat:
Dziewczyny ja już po wizycie!
Ten weekend był dla mnie koszmarny, a dzisiaj jechałam do ginki jak na skazanie.
Ale z moją szyjką wszystko dobrze i z brzusiem też
Odstawione mam wszystkie leki oprócz fenoterolu, a moje problemy prawdopodobnie się brały z luteiny która zawiera laktozę i przez to mnie brzuch bolał. Ja oczywiście dieta bezmleczna ale do tego to już się zdążyłam przyzwyczić.
Przytyłam od ostatniej wizyty 1 kg więc na plusie mam 3kg w 25tyg

Teraz czeka mnie ten test obciążenia glukozą, mam 75g.

Najważniejsze jest też to, że dzidzia waży 875g, rozwija się prawidłowo no i Agatka pozostała Agatką
Super, że wszystko ok
Cytat:

Dziewczyny a ile kosztuje ta glukoza 75g w aptece?
Ja płaciłam 2,95 zł
Cytat:
Cześć Mamcie
Jestem bardzo zadowolona z usg, dzisiaj było 3d i było takie fajne długie. Wszystko nagrane na płytkę więc sobie jeszcze nie raz obejrzę
Wszystko było super widać. Jedyne co to Amelka dzisiaj spała, więc tylko nieznacznie zmieniała pozycję Lekarz trząchał ją, żeby się obudziła, ale dzisiaj się nie dała. Dzieciątko waży 972 g
Shopping nie był zbyt udany - kupiłam jeszcze jedną koszulę do szpitala i bagietkę a teraz poczytam co tam u Was. Ciekawa jestem jak wypadły wizyty, dzisiaj kila było.
Super, że wizyta udana
Cytat:
Hej wróciłam z wizyty

Przede wszytskim zaczne od tego, że mam po niej mieszane uczucia

Otóż synek rozwija sie prawidłowo, ma 37cm i wazy 1100g Siedzi pupkę do dołu, więc od ostatniej wizyty się przekręcił Szyjka na usg ponoć ładna(nie wiem ile ma, ale ponoć jest prawidłowo). Pani doktor pobrała wymaz na posiew więc za tydzień będe miec wynik. Mam dalej brac witaminy, asparaginian i euthyrox 75.

To co zmieszalo moje uczucia: mialam mierzone cisnienie na wizycie i jak zwykle w wyniku emocji wyszło 165, na końcu wizyty spadło do 145 Pani doktor uznała, że nie będzie kazała mi brać dopagytu bo moje cisnienie w domu jest idealne tylko na wizycie takie wysokie. Ale skoro moje skoki cisnienia sa powodowane przez emocje, to mam brać relanium. Mam brac je od dzis, za 3 dni zrobić holter ciśnieniowy i to tez zobrazuje czy dzieki spokojnym nerwom moje cisnienie jest niskie. Dziewczyny cos wewnatrz mi mowi ze mam tego nie brac i uznalam ze nie bede Jak uważacie, bo byście zrobiły na moim miejscu? Ja uznalam, że zrobie ten holter w czwartek, bede na spokojnie w domku siedziec, a za miesiac na wizycie powiem ze sie fatalnie czulam na tym relanium i odstawilam. Nie chce ryzykować zdrówka dzidzi
Super, że z synusiem ok A odnośnie brania relanium, chyba skonsultowałabym z innym ginem jeszcze...
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
No dobrze - teraz o mnie...
W nocy oczywiście nie spałam, więc rano czułam się fatalnie. W tramwaju było mi duszno, niedobrze, a później słabo i niestety po wyjściu na powietrze wcale nie doszłam do siebie. Słabłam tak, że w końcu usiadłam na dość ruchliwych betonowych schodach i ostatecznie do przychodni odprowadziło mnie jakieś starsze małżeństwo.
U endo wynik dobry, bo fT4 - 16,09, czyli moja teoria, że przyczyną gorszego samopoczucia w ostatnich dniach jest za wysoka dawka leku upadła.
Lekarz do tej pory z uśmiechem stwierdzał, że nie tyję, a dzisiaj powiedział to samo, ale tym razem chyba go to nie ucieszyło. Dopytywał o wagę, więc w końcu zważyłam się u niego - 57,3 kg, czyli o zaledwie 0,4 kg więcej, niż prawie 4 tygodnie temu u mnie.
Endo (gin-endo) stwierdził to, co wiem - że takie samopoczucie może wynikać po prostu z ciąży, ale może też oznaczać ujawnienie się jakiś wad serca (mojego) w tym okresie i może trzeba będzie się położyć na oddział, żeby zrobić badania. Do niego mam przyjść za 6 tygodni, a babka w rejestracji powiedziała, że ma wolne terminy na połowę listopada. W końcu się ruszyła i z kimś załatwiła wizytę za 7 tygodni. No a samopoczuciem może powinien się zająć kardiolog, czyli należy zacząć od internisty. To jest tak logiczne, że już siedząc w poczekalni z wynikiem w ręku zaczęłam dzwonić do rejestracji. I co? Niespodzianka! Internista do końca tygodnia jest na urlopie! Rano mogę zadzwonić, to dopiszą mnie do lekarza, do którego będę miejsca. Już widzę, jak lekarz nie swojemu pacjentowi wypisuje skierowanie na EKG, czy to kardiologa...
O kurde, nie za fajnie masz... Oby okazało się, że to po prostu złe samopoczucie
Cytat:

Hej Gratuluję synka
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Przyda sie na pewno, jeśli oczywiscie zamierzasz uzywać jednorazówek. Ja planuję wielorazowe ale zobaczymy jak to bedzie

Dla mnie stanowczo zbyt dużo roboty jest przy wielorazowych
Cytat:

Co prawda emocje zwiazane z wizyta, nie pozwoliły mi do końca cieszyc sie nim, wklejam fotki
Świetna bryka!
Cytat:
Super Tak masz trzymać

Bloguję
Stary 2012-04-23, 21:43   #4644
Mandragorrka
Zakorzenienie

Zdjęcia Amelki z dzisiaj
1) profil
2 i 3) twarzyczka - oczywiście rączka posiada wszystkie paluszki, czego tu nie widać
4) stopa i plącząca się pępowina
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Amelka1.jpg (45,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Amelka2.jpg (31,6 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Amelka3.jpg (33,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Amelka4.jpg (33,4 KB, 51 załadowań)

Stary 2012-04-23, 21:43   #4645
Linka25
Zakorzenienie

Ja dziś byłam u okulisty, wzięłam receptę na nowe okulary ( w ciaży wzrok mi się trochę pogorszył) no i dowiedziałam się ze nie ma bezwzglednych przeciwskazan do sn. Niepokoi mnie tylko to słówko "bezwzględnych"

Irmusia - gratuluję pomyślnych wieści z USG Duży już Twój synek
Ja teraz też czekam na prenatalne w 30 tc. - robię 9 maja. Czekam z utęsknieniem bo ja usg robię rzadko, ostatnie w 20 tc. więc to już będzie zupełnie "inne" dziecko teraz.
Data porodu u Ciebie przyśpieszona? Ale te wcześniejsze sa duużo bardziej wiarygodne..

Cytat:

Zwrócił jak byłam pierwszy raz, powiedziałam kiedy miałam ostatni @ a na USG nic nie widział ale beta rosła więc wszystko oki. a podejrzewał pierw pozamaciczną ciążę... na początku maja mam mieć usg i wtedy się wyjaśni nie chodzę do lekarza prywatnie więc usg nie mam tak często...
Jeśli miałaś nieregularne cykle to wszystko jest możliwe.
Cytat:
ja dokładnie tka samo podchodze do leków-jak mam je brac jestem jeszcze bardziej chora ile bym dała żeby miec w gabinecie normalne cisnienie
dziwię sie że lekarze lecą tak z grubej rury z tym relanium - wypróbuj może techniki relaksacyjne, meliskę tak jak pisała Karolina no i często mierz ciśnienie
Ja u swojego też się denerwuję, a że mam niskie ciśnienie to u niego wychodzi mi idealne 120/79 - w domu mam niższe

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
witam
dawno mnie nie było ale obiecuje że już na tak długo Was nie zostawie
u nas w porządku, w sobote mieliśmy wesele, wytrzymaliśmy z małym do czwartej :P nie wiem czy to wskazane ale dobrze się czuliśmy więc chyba nic się nie stało
nic, na pewno nic
Cytat:
super! tak trzymaj!
Cytat:
Rzeczywiście dziwnie. U mnie nie można było wspomagać się cytryną. Zresztą lepiej wypić bez bo to może zafałszować wynik. Zresztą tak samo jak ruch w czasie oczekiwania. Ja miałam badanie z 50 g glukozy i miałam tylko jedno pobranie krwi po godzinie. Dziewczyny, które miały 75 g glukozy chyba miały dwa pobrania - po godzinie i po dwóch. Ale widocznie co laboratorium to zwyczaj.
Ja miałam 75 g i miałam po wypiciu jedno pobranie - po 2 h.

Cytat:
Ja też dzisiaj odebrałam wyniki z piątku. Mocz ok, tsh też w normie.
Mam tylko podwyższone
leukocyuty 13,93 (4,00-11,00)
NEU 76,3% (35,0-60,0)
Neu 10,63 (1,23-6,6)
PCT 0.36 (0,17-0,35)

Obniżone:
Hemoglobina 10,6 (11,0-15,2)
Hematokryt 10.6 (11,0-15,2)
LYM 17,0% (20,0-45,0)

Jeszcze muszę zrobić toxo i ft4 prywatnie w czwartek razem z glukozą..brr.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

I zauważyłam nową mamusię na wątku Witam!
czyli wyniki niezłe?
Cytat:
Ja też przeszłam się z mamą na spacer- wcale nie tak daleko, a jak przyszłam do domu, to czułam się, jakby cały dzień chodziła znaczy się moja forma jest tragiczna
Ja chodziłam ostatnio całe dnie prawie, sporo siedzieliśmy w różnych miejscach i na plaży no ale mimo wszystko dużo spacerów. I nawet mnie brzuch nie bolał

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-04-23 o 21:48
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:44   #4646
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia Amelki z dzisiaj
1) profil
2 i 3) twarzyczka - oczywiście rączka posiada wszystkie paluszki, czego tu nie widać
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 21:45   #4647
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
nie jestem doświadczoną mamą, więc nic nie polecę, ale odnośnie J&J - to nie jest tak, że tu właściwie jest J&J, tylko nie w podstawowej wersji, a jako Penaten i bebe? Bo Penaten też robi wkładki - słyszałam, że bardzo, bardzo dobre
http://www.aponeo.de/produkte/mutter...leinlagen.html
dziękuję za poradę tylko, że ja nigdzie tych wkładek nie widziałam
ale podobno Tomee Tipee też dobre to poszukam...
ale jeszcze pozaglądam
a czy Penaten jest polecany dla Dzidzi??
bo na razie nastawiam się na HIPP
Stary 2012-04-23, 21:50   #4648
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia Amelki z dzisiaj
1) profil
Słodka

Dziewczyny czy na początek wystarczy mi ten balsam na odparzenia z J&J z próbek? Bo nie wiem czy kupować już coś lepszego, czy po prostu zostawić to

Bloguję
Stary 2012-04-23, 21:50   #4649
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
a CO kici jest?
Fifi ma coś z drogami moczowymi ponoć chłopcy tak mają. Zaczęło się od niejedzenia i ży.gania więc myślałam, że się struł choc nie wiem czym ny miał, potem chodził do kuwety ciągle i się wylizywał. Dzisiejszą noc spędził w kuwecie biedaczek i ślina mu z pyska leciała Przestraszyłam się, że nam padnie
Dostał aż trzy zastrzyki, jutro do kontroli czy puściło czy cewnik, w środę po nast. zastrzyki a przez 6 tyg. specjalistyczna karma łącznie za 120zł.
Mamy najtrudniejszy m-c finansowo i jeszcze choroba kota się przyplątała, no ale cóż musimy to jakoś przetrwać. Dobrze, że mi nic nie jest i nie muszę wydawać na leki i lekarzy, bo to już by była porażka.
Dzisiaj dostaliśmy sms info, że jak nie zapłacimy zablokuja nam neta więc możliwe, że mi się z wami kontakt urwie lada moment. Zobaczymy jak tak będzie napisze smsa do muminka pewnie żebyście się nie martwiły.
Ale dół dziewczyny, normalnie nie spodziewałam się, ze jeszcze w życiu będe to znowu przechodzić Ale oby zdrowie dopisało a resztę jakoś się zorganizuje

Doczytuje dalej co tam u was przez weekend się dzianeło

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-04-23, 21:55   #4650
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia Amelki z dzisiaj
1) profil
super
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości