Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 18:26   #1231
agus1978
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja tylko na moment się melduje i nadrabiam ostatnią stronkę
pierwszy dzien w pracy jako tako, rano poryczałam sobie troszke ale potem nawet nie było źle. Oczywiscie jak przewidziałam nie postawili mi komputera wiec nie mam narzędzia pracy ale jutro ma juz byc

Gunia była dzis z tatusiem, dzielna i grzeczna i chyba nawet za mamą nie zatęskniła
to pierwszy dzień za Tobą
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:28   #1232
anciaahk
kosmitka

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Minio poproszę przepis na pomidorówkę .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:38   #1233
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Minio poproszę przepis na pomidorówkę .
Ancia dałam jak zwykle warzywka na jarzynówkę czyli marchewka, ziemniak, pietruszka i troszkę selera, dodałam ryż i ugotowałam a potem dałąm taki domowy przecier pomidorowy i troszkę natki pietruszki, mięsko i tyle I mawet mi smakowało. A mały zjadł całą pełną michę, tam gdzieś z 230-250 ml było
Aha, zrobiłam z głowy, jakby co hehe

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:41   #1234
anciaahk
kosmitka

Minio właśnie byłam ciekawa jakie pomidorki dałaś. No domowy przecier to jest to, ja chyba tez się skuszę, ale zrobię może na jakimś koncentracie pomidorowym.

Stary 2012-04-23, 18:45   #1235
mama zosi
Zakorzenienie

W końcu w domu Zośka zasnęła bo dużo wrażeń było, w tym pierwszy biszkopcik. Wasze dzieci też tak tylko memlaja sobie i wypluwają ?

Danika, super że pierwszy dzień za Wami
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 18:47   #1236
anciaahk
kosmitka

Franek nie jest fanem biszkopta, ale cos tam pomemla. Zdecydowanie faworytem są chrupki.

Stary 2012-04-23, 18:49   #1237
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość

ja sama też za bardzo do kościoła nie chodzę, ale ochrzciłam Michasię, żeby potem było jej łatwiej z pozostałymi sakramentami, a czy będzie chodzić czy nie do kościoła - to będzie jej wybór

ja zrobilam imprezę w lokalu - u mnie w domu ciasnawo by było, a kasę pół dał tatuś a pół ja z becikowego...
no też sama siebie tym argumentem przekonuje, aczkolwiek aż mnie skręca bo to dla mnie jednak straszna hipokryzja...
Stary 2012-04-23, 18:56   #1238
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
W końcu w domu Zośka zasnęła bo dużo wrażeń było, w tym pierwszy biszkopcik. Wasze dzieci też tak tylko memlaja sobie i wypluwają ?

moja odgryza, pomemła i połyka, ja jej z reguły łączę to z owockami
Stary 2012-04-23, 19:02   #1239
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Zwariować można. Tym bardziej, że u nas trwa ro już ponad 8 miesięcy.
A miejsca nie przybywa. Codziennie muszę coś przestawiać, walić się o coś aaah!

Ejjjj Martusia a w jakiej parafii? Też tak chcę
heh chrzest był w mojej rodzinnej parafii, nie we wrocławiu - tutaj nas za drogo wyszła impreza - chcieli od nas 120zł od osoby za sam obiad

Danika Kochana dzielna z Ciebie mama dałaś radę

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 19:03   #1240
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
no też sama siebie tym argumentem przekonuje, aczkolwiek aż mnie skręca bo to dla mnie jednak straszna hipokryzja...
mnie wiele rzeczy denerwuje w naszym kościele ale to temat rzeka jest...

dziecię me ma właśnie fazę marudzenia, bo jej zabrałam wstążkibabcia ją wzięła pocieszyć
Stary 2012-04-23, 19:09   #1241
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie podajecie herbatki? Bo u nas jest tylko rumiankowa i koperkowa, ale one już nie przechodzą jak kiedyś
Myślałam nad jagodą, albo jabłko i melisa, ale może wy macie jakieś sprawdzone?
Ogólnie jakoś średnio jestem przekonana do granulowanych. Myślicie, że są jakieś herbatki do parzenia z tych woreczkowych?
U nas koperkowa w granulkach i ost jabłko z melisą też w granulkach.
Koleżanka bardzo polecała HIPP do zaparzania- ale mały sie krzywi jak nie wiem
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
witajcie

dostała któraś z Was gazete Twój maluszek? Bo ja ostatnio miałam to cudo w skrzynce i zastanawiam się skąd to, to? wyczytałam tam, że od 10miesiaca tatuś staje sie dla dziecka ważniejszy jak to nie będe już jej pępkiem świata?

ejjj, jak to???
to na pewno ściem a by ojców podbudować jak matki do pracy wracają

zdolna matka i jaka pomysłowa
c`nie
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 19:15   #1242
anciaahk
kosmitka

My dajemy w granulkach melisa, lipa i rumianek. Teraz kupiłam jabłko z melisą. I mamy jesczze na trawienie też w granulkach. Chyba dobre te granulki dla dzieci, skoro głównie dominują takie herbatki.

Stary 2012-04-23, 19:16   #1243
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
My dajemy w granulkach melisa, lipa i rumianek. Teraz kupiłam jabłko z melisą. I mamy jesczze na trawienie też w granulkach. Chyba dobre te granulki dla dzieci, skoro głównie dominują takie herbatki.
no myślę, że z nimi wszystko ok, ale inne mamy mają zastrzeżenia bo one podobno dosładzane są
Stary 2012-04-23, 19:52   #1244
anciaahk
kosmitka

Cytat:
no myślę, że z nimi wszystko ok, ale inne mamy mają zastrzeżenia bo one podobno dosładzane są
A no tak, są dosładzane. Myślałam, że może jakiś inny szit w nich jest.

Stary 2012-04-23, 20:13   #1245
kaileight
Zadomowienie

Witam się po pierwszym dniu w pracy. Ciężko było- nie wiedziałam że można tak tęsknić

Lecę nadrabiać, bo widzę że sporo popisałyście

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

100lat dla Natalci i Nadii

Cytat:

My też dajemy w granulkach. Jak zaparzam jakąś z torebek to szału nie ma Ignac lubi tą na trawienie i malinę z dziką różą

Cytat:
dzien dobry

ja tylko na moment się melduje i nadrabiam ostatnią stronkę
pierwszy dzien w pracy jako tako, rano poryczałam sobie troszke ale potem nawet nie było źle. Oczywiscie jak przewidziałam nie postawili mi komputera wiec nie mam narzędzia pracy ale jutro ma juz byc

Gunia była dzis z tatusiem, dzielna i grzeczna i chyba nawet za mamą nie zatęskniła
Właśnie byłam ciekawa jak w pracy u Ciebie Ja dziś wychodziłam do pracy chyba z 15 min i cały czas wracałam żeby Ignasia pocałować raz jeszcze. I tęskniłam przez całe 5 godzin

Pracujesz na pełny etat?

Cytat:
okrągłe z LU nazywają się; petitki biszkopty
A mają gluten?

Cytat:
Mamo Zo przypomniałaś mi, że umówiłam się na dzisiaj na bieganie z koleżanką. Na samą myśl mnie wszystko boli i już dumam jak się wykręcić
Swoją drogą też sobie wybrałam towarzyszkę. Ona po siłkach, fitnessach, codziennym jeżdżeniu wszędzie na rowerze a ja mam zadyszkę po zakupach i 20 minutowym spacerze wolnym krokiem
Ja za sport uznaję 1-2 h spaceru z Ignasiem i 40 min idę do pracy na nogach Biegać nie będę bo mam zadyszkę, bolą mnie kolana i zęby (!) i czuję się staro bo zaraz mnie wszystko kłuje i boli

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam =)
Daję Czarkowi kaszkę przed snem i nawet dawałam Mu w nocy, ale to nic nie daje. On budzi się i musi złapać z parenaście łyków i zasypia z butelką w buzi.
Ja Mojemu daje głównie brzoskwiniową herbatę, ponieważ najbardziej ją lubi =)
A brzoskwiniowa jakiej firmy?
Stary 2012-04-23, 21:00   #1246
mama zosi
Zakorzenienie

Zośka podpierając się jedną rączką mamy kolana usiadła z pozycji leżącej
Stary 2012-04-23, 21:36   #1247
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2012-04-23, 21:46   #1248
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
rozwijają się te nasze dzieciaczki niesamowicie szybko, nie? z jednej strony to fajne jest a z drugiej strony czas za szybko leci...

Kaileight - można kupić biszkopty bezglutenowe w sklepach ze zdrową żywnością, ja takie daje Michaśce

mykam...slodkich i kolorowych

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-04-23 o 22:00
Stary 2012-04-23, 21:59   #1249
mama zosi
Zakorzenienie

No szybko się zmieniają, rosną, uczą się codziennie czegoś nowego. Ale ja nie tęsknie za tym jak była noworodkiem i tylko jadła i spała.
Stary 2012-04-23, 22:05   #1250
Sharifa
Rozeznanie

Dobry wieczor.
Zla jestem W sumie nie kupilam prawie nic z tego co chcialam:
- butki koszmarnie drogie i do tego jakies dziwne, albo Nadia ma stope niewymiarowa albo za grube skarpety i w koncu nic nie kupilismy, bo nie bede sie meczyc, zeby buta wepchnac na noge. Bedzie smigac w samych skarpetach do lata, cieplo jest

- fotelik samochodowy kupilismy w koncu jakis no-name, bo na mojego wymarzonego cybexa nie mamy obecnie kasy

- krzeselka do karmienia nie kupilismy, bo w hipermarkecie bylo tanie co prawda, ale straszne badziewie, widocznie jeszcze jakis inny chinczyk robi krzeselka wiec trzeba sie bedzie rozgladac tutaj. Nie chce dawac 100 euro za ZWYKLE krzeselko do karmienia

- chcialam czapeczke z daszkiem w zarze i nie bylo O taka

- jak pytalam o puzzle piankowe w zabawkowych i w sklepie z rzeczami dla dzieci to patrzyli na mnie jak na ufo

- jedynie zaopatrzylam sie w kaszki, smoczki trojprzeplywowe aventu, bo nam sie popsul i sloiczki z owockami i deserkami. Bedziemy testowac mango z herbatnikami Pewnie razem z mlekiem z butelki, bo lyzeczka nie przejdzie.

Jednym zdaniem... ja chce allegro!!!!!!!!!!!!!! I teleport tych zakupow do Maroka

No to sie pozalilam, a teraz nadrabiam po stronie

Cytat:
Witam Was
Nie wiem czy Mnie jeszcze pamiętacie =)

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Bardzo zaniedbałam ten wątek, ale nie miałam jakoś sił pisać. Od dzisiaj postaram się zaglądać i udzielać =)
pamietamy, jak Czarek?

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
U mnie też buraczkowa smakowała
Dziś była brokułowa i pożarł całe 190 ml

Sharifa dzięki odnośnie ciasteczek
Po opisie stwierdziłąmże polecę jutro i kuoię na próbę te ciasteczka
A Nadia cudowna i oczka po prostu boskie

Dziekujemy
Cytat:
wyczytałam tam, że od 10miesiaca tatuś staje sie dla dziecka ważniejszy jak to nie będe już jej pępkiem świata?

Ja nie chce.... Ze tatus wazniejszy bedzie, juz ja tatusiowi dam

u nas jest to ssmo, masakra z tym jedzeniem parę łyżeczke i zaciska buźke tak, że nic sie nie przeciśnie, za to niedozwolone rzeczy ciamka ładnie dziś jej się poprawiło i zjadła 120ml kaszki na sniadanie
A masz jakies podejrzenia co do niejedzenia? Juz mnie meczy ten bunt lyzeczkowy. Owoce moge podac z mlekiem albo kaszka albo zupka tak nie przejdzie.
Stary 2012-04-23, 22:10   #1251
mama zosi
Zakorzenienie

Dla wszystkich co na diecie się męczą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dieta.jpg (25,5 KB, 10 załadowań)
Stary 2012-04-23, 22:17   #1252
mama zosi
Zakorzenienie

Sharifa szkoda, że zakupy nie do końca się udały.
A z Polski nie ma Ci kto przesłać ewentualnie czegoś co tu byś chciała kupić?

i powiedz mi proszę jak mieszasz Nadii owoce z mlekiem, bo może to byłby sposób na nie picie mleka przez moje dziecko.
Stary 2012-04-23, 22:22   #1253
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Witam =)
Daję Czarkowi kaszkę przed snem i nawet dawałam Mu w nocy, ale to nic nie daje. On budzi się i musi złapać z parenaście łyków i zasypia z butelką w buzi.
Ja Mojemu daje głównie brzoskwiniową herbatę, ponieważ najbardziej ją lubi =)
A smoka dajesz w nocy? Moze nie jest glodny jak tak malutko je w nocy tylko pociumkac potrzebuje?

Cytat:
ja swego czasu kupiłam sobie buty do biegania, spodnie i nawet opaskę na ipoda by słuchać muzyki w trakcie i co? biegałam ze trzy razy i stanowczo mówię NIE! to nie dla mnie rozrywka, wolę już zmęczyć się na siłowni
Ja tez. Nienawidze biegac, moglabym za to uprawiac chodziarstwo tylko moze nie zawodowo, bo az tak szybko to nie chodze

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
eh

Sto lat sto lat dla Natalci za 8 miesięcy
Dolaczam sie do zyczen dla Natalki

Cytat:
Sto lat dla Natalki i dla Nadii

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Asia, oni byli tam

http://www.aronia.wczasy.net.pl/polska.htm
Dziekujemy slicznie za pamiec

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Brrry poweekendowo

100lat dla Natalci i Nadusi oczywiście

jakoś nadal nie mam weny :/ poczytam tylko

-----

Ech wczoraj wreszcie wyprostowałam sobie włoski a dziś czuję się jak bogini mała rzecz a cieszy
Dziekujemy
Oj tak tak

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego również dla Slicznotki Nadii

Adaś po wczorajszych wypadach na miasto padł o 20.00 i obudził się o 8.00
12 godz! i po10 znów poszedł spać i spał godz. Ale go dotleniło

Dziekujemy za zyczenia

12h snu jednym ciagiem.... Ja bym chociaz 6 chciala bez pobudki na smoka. Dzisiaj poszla spac o zwyklej porze czyli kolo 19. Wczoraj poszla spac kolo 20 i liczylam na to, ze moze pospi ciutke dluzej i co - dzisiaj pobudka byla o 5:30 chyba sie podrozy nie mogla doczekac

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Martusia dziękuję dobrze wczoraj zrobiła coś jakby dwa kroczki z raczkowania, klęczała sobie na czworaka i nagle jedna rączka do przodu a potem druga potem się rozpłaszczyła na brzuszek jak żabka oczywiście ale matka już miała łzy w oczach

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
się dołączam i dla Natalki i Nadusi
Dziekujemy

Z okazji 7 mcy zaczelismy smigac do tylu, juz kilka dni temu zaczela pelzac do tylu, ale dzisiaj to juz po prostu zasuwa i tak "fajnie" denerwuje jak napotka jakas przeszkode na drodze

(lece nadrabiac ostatnia strone)
Stary 2012-04-23, 22:32   #1254
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

Najpierw tylko memlala, a teraz 3go dnia dawania wiecej rzeczy do ciumkania zjadla cale ciasteczko, wyciumkala, wymazala sie cala, ale ciasteczko zniknelo Ale jednak banan kroluje. Musze zrobic zapasy, bo reszte zjadam oczywiscie ja

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Witam się po pierwszym dniu w pracy. Ciężko było- nie wiedziałam że można tak tęsknić

kolejna dzielna mama

Lecę nadrabiać, bo widzę że sporo popisałyście

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

100lat dla Natalci i Nadii

dziekujemy
Cytat:
zdolna dziewczynka

Cytat:
Dla wszystkich co na diecie się męczą
hehe, ja wlasnie pozarlam ciastko, slodki jogurt i kanapke z mozzarella i pomidorem

Cytat:
Sharifa szkoda, że zakupy nie do końca się udały.
A z Polski nie ma Ci kto przesłać ewentualnie czegoś co tu byś chciała kupić?

i powiedz mi proszę jak mieszasz Nadii owoce z mlekiem, bo może to byłby sposób na nie picie mleka przez moje dziecko.
Z Polski moze mi mama przeslac, ale koszt jest duzy, bo to wszystko objetosciowo jest spore. Porozgladam sie jeszcze, moze cos w koncu upoluje. A jak nie to musze pomyslec o wysylce z Polski chyba jednak.

Na podwieczorem zwykle dostawala owoce, ale teraz nie je z lyzeczki wiec robie porcje mleka mniejsza niz zwykle tzn np 90 zamiast 120 i do tego mleka wrzucam lyzeczka tak z 1/3 -1/2 malego sloiczka owocow, mieszam lyzeczka, a potem jeszcze trzese butla i mam mleko owocowe. Wciaga az jej sie uszy trzesa
Stary 2012-04-23, 22:42   #1255
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Na podwieczorem zwykle dostawala owoce, ale teraz nie je z lyzeczki wiec robie porcje mleka mniejsza niz zwykle tzn np 90 zamiast 120 i do tego mleka wrzucam lyzeczka tak z 1/3 -1/2 malego sloiczka owocow, mieszam lyzeczka, a potem jeszcze trzese butla i mam mleko owocowe. Wciaga az jej sie uszy trzesa
dziękuję, jutro spróbuje bo prócz obiadu nic innego co na łyżeczce nie pozwala sobie nawet do buzi włożyć ostatnio, a i z obiadem dziś po raz pierwszy miałam kłopot i jadła na dwie raty

a z butelki to tylko herbatka (pewnie dlatego, ze słodka jak nie wiem co)
Stary 2012-04-24, 07:38   #1256
danika
Zakorzenienie

dzien dobry, wpadam na moment przed pracą bo gwiazda jeszcze spi a babci nie ma

Cytat:

Właśnie byłam ciekawa jak w pracy u Ciebie Ja dziś wychodziłam do pracy chyba z 15 min i cały czas wracałam żeby Ignasia pocałować raz jeszcze. I tęskniłam przez całe 5 godzin

Pracujesz na pełny etat?
na pełny, minus godzina na karmienie

Cytat:
brawko

Cytat:
dziękuję, jutro spróbuje bo prócz obiadu nic innego co na łyżeczce nie pozwala sobie nawet do buzi włożyć ostatnio, a i z obiadem dziś po raz pierwszy miałam kłopot i jadła na dwie raty

a z butelki to tylko herbatka (pewnie dlatego, ze słodka jak nie wiem co)
a moze faktycznie zęby? i boli ją jak jej tam miziasz łyżeczką ?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:05   #1257
gerda
Zadomowienie

witajcie

Cytat:

A mają gluten?

mają

Ja za sport uznaję 1-2 h spaceru z Ignasiem i 40 min idę do pracy na nogach Biegać nie będę bo mam zadyszkę, bolą mnie kolana i zęby (!) i czuję się staro bo zaraz mnie wszystko kłuje i boli
ja też sie do biegania nie nadaje

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dobry wieczor.
Zla jestem W sumie nie kupilam prawie nic z tego co chcialam:
- butki koszmarnie drogie i do tego jakies dziwne, albo Nadia ma stope niewymiarowa albo za grube skarpety i w koncu nic nie kupilismy, bo nie bede sie meczyc, zeby buta wepchnac na noge. Bedzie smigac w samych skarpetach do lata, cieplo jest

- fotelik samochodowy kupilismy w koncu jakis no-name, bo na mojego wymarzonego cybexa nie mamy obecnie kasy

- krzeselka do karmienia nie kupilismy, bo w hipermarkecie bylo tanie co prawda, ale straszne badziewie, widocznie jeszcze jakis inny chinczyk robi krzeselka wiec trzeba sie bedzie rozgladac tutaj. Nie chce dawac 100 euro za ZWYKLE krzeselko do karmienia

- chcialam czapeczke z daszkiem w zarze i nie bylo O taka

- jak pytalam o puzzle piankowe w zabawkowych i w sklepie z rzeczami dla dzieci to patrzyli na mnie jak na ufo

- jedynie zaopatrzylam sie w kaszki, smoczki trojprzeplywowe aventu, bo nam sie popsul i sloiczki z owockami i deserkami. Bedziemy testowac mango z herbatnikami Pewnie razem z mlekiem z butelki, bo lyzeczka nie przejdzie.

Jednym zdaniem... ja chce allegro!!!!!!!!!!!!!! I teleport tych zakupow do Maroka

No to sie pozalilam, a teraz nadrabiam po stronie

faktycznie zakupy mało udane, a allegro jest super chyba się uzależniałam, mój listonosz się biedny zastanawia co jest w tych paczkach, które ciągle do mnie przynosi

A masz jakies podejrzenia co do niejedzenia? Juz mnie meczy ten bunt lyzeczkowy. Owoce moge podac z mlekiem albo kaszka albo zupka tak nie przejdzie.
podejrzewam zabek, ktory sie wykluł, czytałam kiedyś że zabkowanie zmniejsz apetyt, wczoraj (odpukać) z jedzeniem było już lepiej wciągneła m.in dużą ilość zupki pomidorowej, którą jej mamusia ugotowała (moja pierwsza)

Danika ja myślałam, że o 7 to Ty juz pracujesz, o której kończysz?

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
U nas koperkowa w granulkach i ost jabłko z melisą też w granulkach.
Koleżanka bardzo polecała HIPP do zaparzania- ale mały sie krzywi jak nie wiem

c`nie
pewnie tak, taka propaganda Kaja już nawet tą słodką w granulkach nie bardzo chce, woli soczki, a ja jej daje, skoro mniej je to niech chociaż pije chciałabym ją nauczyć picia wody, ale krzywi się niemiłosiernie

Cytat:

Irmith dla córy

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:23   #1258
mama zosi
Zakorzenienie

Zo kończy dziś 7 miesięcy i z kżdym dniem jest jeszcze słodsza i kochana

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
a moze faktycznie zęby? i boli ją jak jej tam miziasz łyżeczką ?
mamie się dziś rano wydawało że dziąsło z lewej strony jakoś dziwne jest, ale może mi się tylko wydawało bo zapomnij by jej do buzi zajrzeć, od razu bunt!
Stary 2012-04-24, 09:37   #1259
minio1984
Zadomowienie

Heloł
Ja na szybciora bo roboty sporo mam

Irmith dla Martusi za próbę raczkowania, mój nawet się do tego nie wie jak zabrać
Sharifa ten sen to nie ciągiem niestety Parę pobudek było, nie wiem dokładnie ile bo już nie ogarniam, chyba 5, ciągiem to najdłużej 4 godz śpi
MamoZo dla córeczki

Wiecie co moje dziecko skróciło sobie czas drzemki
Wsześniej spał rano tak ok 9.30-10.00 tak 40 min do 1 godz i potem po południu tak od 14-14.30 do 16.00-16.30 albo dłużej a teraz śpi tylko 1godz albo krócej a potem przed kapielą mega maruder bo śpiący i tzeba go przetrzymywać do kolacji. no ale dorastają nam dzieciaczki i wiem, że będą co raz krócej spały A było tak cudownie

Sto lat dla Zosi za 7m
A może mama ma rację? i niedługo wyskoczy kiełek Zosi? Trzymamy kciuki
U nas niestety w tym temacie cisza

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:20   #1260
martunia_199
Zakorzenienie

za 7 miesięcy dla Zosieńki i dla Nadii (spóźnione ale bardzo szczere) buziaki sto lat dziewczynki

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości