|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
|
|
#1172 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
U Nas dobrze nawet
Czarek ma już 78 cm, niecałe 9 kg i przedwczoraj zaczął wychodzić ząbek =) niestety nie umiem Go nauczyć przesypiania całych nocy |
|
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
To już nie wiem co Ci poradzić?
A przed chwilą Adanio się obudził na cycka, a godz temu zjadł miskę całą kaszki, gdzie on to nieści ![]() Dziewczyny mykam do wyrka, jakaś padnięta jestem Dobranoc
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
minio dobranoc =)
Ja też już znikam, bo Mój dzień zaczyna się od 5 i w nicy dodatku pare pobudek =( |
|
|
|
#1175 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dziecię właśnie wypiło kaszkę z butelki przez smoczek (uff) i zasnęło..nastała cisza...ostatnio czytałam artykuł o tzw kryzysie ósmego miesiąca u dziecka - i w sumie zgadza się z Michasią - dotąd była spokojnym dzieckiem a od poczatku ósmego miesiąca zwrot o 180', ale jakoś dajemy radę
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak to mówią...nie znasz dnia ani godziny Cytat:
a co do nocy - a dajesz mu wieczorem kaszkę?kaszka pomaga przesypiać całą noc
|
||||
|
|
|
#1176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Melduje sie poweekendowo i poimprezowo. Bartuś dał rade do 19:30 później zaprowadziłam go do bratowej męża, dałam mleczko i zasnął i dał cioci pospać. My wróciliśmy około północy i pobudka byla o 6:20 także już pomału odpadam. A wogóle mały jest mega marudny, sam nie wie czego chce, nastroje różne, w jednej minucie potrafi się chichrać by zaraz sobie poryczeć normalni e ręce opadają. mam nadzieje, że ząbki zaraz wyjdą bo oszalejeCytat:
czekają nas w najblizszym czasie 2 komunie i wesele przyjaciół![]() Cytat:
![]() i chyba więcej nie nadrobie , ide spać
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie podajecie herbatki? Bo u nas jest tylko rumiankowa i koperkowa, ale one już nie przechodzą jak kiedyś
![]() Myślałam nad jagodą, albo jabłko i melisa, ale może wy macie jakieś sprawdzone? Ogólnie jakoś średnio jestem przekonana do granulowanych. Myślicie, że są jakieś herbatki do parzenia z tych woreczkowych? |
|
|
|
#1178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
francuz to moja ulubiona forma uczesania, praktykuje na co dzień ![]() Danika udanego pierwszego dnia w pracy i żebyście z sobą za bardzo nie tęskniły ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-04-22 o 21:54 |
||
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie też nie widziałam i dlatego pytam. Bo sama ogólnie nie pijałam nigdy tych granulowanych bo wydają mi się jakieś nienaturalne.
O właśnie jabłko i melisa myślałam o tym . I ta jagodowa kusi. Jak ja lubię jagody i filipa wszystkim jagodowym faszeruję ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Niby są w szaszetkach : http://nova-farm.com/product_info.php?products_id=944 i kilka innych, ale malutko. |
|
|
|
#1180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://shop.hipp.de/bio-fruechte-tee...tel-a3620.html taką można kupić w Tesco Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-04-22 o 22:05 |
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbowałam tego jabłka z melisą i smaczne, aczkolwiek słodkie i dlatego dolewam coraz więcej wody niż w przepisie i może tym sposobem polubi samą wodę w końcu Dzięk za info Aguś, ale jakoś takiej w sklepie nie widziałam. Poszukam lepiej. Gdzie kupiłaś? Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-04-22 o 22:06 |
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
heja
potem ponadrabiam a teraz pilne ![]() nastap[iła zmiana planów i potrzebuje info o karpaczu ![]() ktos był??? jakies wrażenia? namiary na jakiś nocleg? ![]() buziaki i z góry dzieki za info) Cotus u nas herbaty hipowskie wszelkei uspakajajace, kopry itd w zapomnienei poszły na tapecie wieloowocowa i jabłko melisa mały pije jak nei wiem ![]() w granulkach ![]() staram sie dawac mało i nie jest to jeakies mega słodkie, jak pic nie chce to daje wiecej i wciaga ![]() bede potem albo juytro paaaaaaaa Agus forum giwice?????? i nei dałaś nam znaka? z chęcią poznalibysmy taka ślicznotkę tzn Marceli by poznał hehe
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mielismy jechac juz do zakopca ale tam ju zbywalismy a w karpaczu nie wiec ostateczna dezyzja: majówka w karpaczu
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podobać się Wam będzie, swego czasu w Karkonosze jeździłam regularnie
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja chce jechac w jakiesc schludne czytse miłe miejsce, z dzieckiem, a na wszystko co patrze to jakis syff-przynajmniej tak na zdjeciach wygląda Zakopane-taka nagonaka ze tyle ludzi tam i ze takie oblegane, ale tam nawet kwatery prywatne sa przyzwoite, my kiedys z buta znaleźlismy pokój z łazienka super , a tu pensjonaty i ochyda -chyba mniej dabja albo co -nie wiem
|
|
|
|
|
#1187 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez mama zosi Czas edycji: 2012-04-22 o 22:53 |
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio to moze bedzie kiedys okazja i ja do was sie wybiorę ![]() ja lubiec wasze miasto-mam do niego sentyment obraczki i suknia slubna była właśnei z R
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1191 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widać gospodarzom zależało na dobrym zdaniu o nich i ich podejściu do klienta a takich to szukać z lupą....mykam na dziś..słodkich i kolorowych ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- jakby nie było u Ciebie to mogę ci kupić i przesłać, gdybyś chciała..
|
||
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1193 | |||||
|
Zadomowienie
|
witajcie
dostała któraś z Was gazete Twój maluszek? Bo ja ostatnio miałam to cudo w skrzynce i zastanawiam się skąd to, to? wyczytałam tam, że od 10miesiaca tatuś staje sie dla dziecka ważniejszy Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- u nas też nic nie wskazywalo na ząbka (no może poza marudzeniem i ładowaniem wszystkiego do dzioba ) aż tu nagle dziąselko sie rozpulchniło i pojawiła się biała plamka![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
u nas jest to ssmo, masakra z tym jedzeniem parę łyżeczke i zaciska buźke tak, że nic sie nie przeciśnie, za to niedozwolone rzeczy ciamka ładnie dziś jej się poprawiło i zjadła 120ml kaszki na sniadaniedanika zacisniete---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
wstałam cała połamana po wczorajszym spacerze, boli mnie dosłownie wszystko. Wstyd, że człowiek ma taką kondycje ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Gerda znalazłam już kilka razy w skrzynce tę gazetę. To jakaś jedna wielka reklama dzieciowych produktów ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
Witam =)
Daję Czarkowi kaszkę przed snem i nawet dawałam Mu w nocy, ale to nic nie daje. On budzi się i musi złapać z parenaście łyków i zasypia z butelką w buzi. Ja Mojemu daje głównie brzoskwiniową herbatę, ponieważ najbardziej ją lubi =) |
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Mamo Zo przypomniałaś mi, że umówiłam się na dzisiaj na bieganie z koleżanką. Na samą myśl mnie wszystko boli i już dumam jak się wykręcić
Swoją drogą też sobie wybrałam towarzyszkę. Ona po siłkach, fitnessach, codziennym jeżdżeniu wszędzie na rowerze a ja mam zadyszkę po zakupach i 20 minutowym spacerze wolnym krokiem |
|
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam zadyszkę po wolnym spacerze. Zbieram się do odchudzania i ćwiczeń, ale nie umiem się zmotywować. W ciągu dwóch miesięcy przytyłam aż 6 kg
|
|
|
|
#1199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niewiele więcej sprzętów używałam.Zobaczymy jak to dzisiaj będzie,. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

Kochana za pierwszy dzień w pracy

zasnęła po cycku, ale pewnie bez kaszki będzie się budzić co godzinę. Ale za to herbatkę to pije jak oszalała 
, u nas to nie wiem czy się doczekam, straszny leń z niego

czekają nas w najblizszym czasie 2 komunie i wesele przyjaciół
. zabiegany poranek nie ma co

i filipa wszystkim jagodowym faszeruję 

słońca chcę!