|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
I co mama zrobiła? ![]()
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no coś Ty to jest jakaś masakra dla mnie...mi to nawet do głowy nie przyszło że moga tak robić, dopiero jak wczoraj przeczytałam to rzeczywiście łatwo oszukać, w końcu nikt nie sprawdzi![]() Jak zaniosłam te Nasze papiery, to Dyrektorka mi powiedziała że dobrze że przyniosłam, chociaż skoro podpisałam się pod podaniem to ona wierzy że mówię prawdę i bez dodatkowych papierów ![]() Moim zdaniem powinni to wszystko jakkolwiek sprawdzać ![]() ![]() Zu ostatnio odkryła u P. "kulkę" na szyi...i wszystkim sprawdza, bo chłopcy mają kulki a dziewczynki nie ![]() I się zastanawiam, bo mówi że Maciej, Alan, Adaś...mają kulki...czy takie Maluchy mają? Nie mam na kim sprawdzić więc pytam ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- ![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-04-24 o 08:28 |
|
|
|
|
#3273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas był kwestionariusz, w którym odpowiadało się tylko tak / nie i pytanie brzmiało "Czy obydwoje rodzice pracują w wymiarze pełnego etatu?" ![]() Uciekała )---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() Przecież nawet u nas Svi pisała, że u nich się bierze lewe pieczątki od znajomych ![]() Temat rzeka
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Nas nawet pieczątki nie potrzeba, na stronce wpisywało się nazwe i adres firmy...wiec jeszcze wieksze szanse na oszustwo...nie trzeba się nawet fatygować by pieczątki załatwić (choć pewnie część juz nawet to by odstraszyło)
|
|
#3275 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Svi, sylko ![]() Svi, własnie widziałam, ze sprzedajesz stare ![]() Szkoda, ze nie wcześniej ![]() U nas w przedszkolu tez trzeba pieczatkę i tez zapewne kombinują. Dobrze, ze u nas słońce świeci, bo wczorajszy dzień mnie dobił... Jeszcze wieczorem usłyszałam, że tym rosołem teściowa to się zamęczy.....że na działkę na kilka dni nie powinnam jechać (przed komunia), bo przeciez cały tydzień powinnam gotować, inaczej wszystko na pewno spadnie na moją teściową... Mama moja pierwsze co, to czy dam jej pieniądze na śledzie, które ma zrobić...nie chciała źle, a le tak z tym wystrzeliła, ze mnie dobiła do tych wszystkich wczorajszych info....
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja nie lubię kłamać, nie lubię jak ktoś inny mnie oszukuje, taka jestem i mam za swoje ![]() Cytat:
|
|
|
#3277 | |
|
Ola-Unhola
|
morska
Coś mi swita, ze kiedyś o tym pisałaś (syt z zapraszaniem na ślub). U Ciebie doszła jeszcze sprawa "lewych" zaproszeń... ![]() U nas przed kościelnym była podobna syt z tym "wujkiem Andrzejem". W efekcie go nie było, ale nie wiem, czy teśc się ugiął, czy sam w. nie chciał przyjśc... Cyba zadzwonię do Babci Małża i zapytam się, czy na zaproszeniu, które dostała była wpisana dodatkowa osoba.... Powie to co zawsze, ze jej się nie odmawia i pewnie nic do niej nie trafi, ale niech wie, że ja się nie zgadzam... Zadzwonię chyba tez do teściowej w sprawie zarobienia rosołowego.... ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
U nas w mieszkaniu się nie da. Goście Ci sami oprocz tych dodatkowych gości tesciowych to i tak 16 dorosłych i 7 dzieci ![]() U moich Rodziców się nie da
|
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może podziękuj ładnie Teściowej i sama zrób ten rosół ja już bym nic od niej nie chciałaa rozmawiałaś z Mamą o ich mieszkaniu? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- nie zgodzili się?
|
|
#3279 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nie zapytałam wprost... Ale między słowami odczytałam. U moich Rodziców muzeum ![]() Na dworze gesty ogród i tylko podjazd. 7 dzieci wariujących to podeptane wszystkie roślinki A to praca mojej Mamy i nikt tego nie zrozumie. W domu otwarta przestrzeń z figurkami plus pokoje, w których coś jest, nie ma miejsca na zabawy. Ja za Bartkiem i Antosiem biegam i pilnuję czego dotykają, a 7
|
|
#3280 | |||
|
Zadomowienie
|
Sylko, cieszę się, że macie się lepiej, buziaki dla Bartosia ![]() Cytat:
.
|
|
#3281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() Cytat:
fatalna sprawa z ta komunia, az sie nie chce niczego przygotowywac ![]() Wiem, ze tam gdzie mieszkaja rodzice miejsce na komunie w jakims lokalu zamawia sie 3-4 lata przed
|
|
#3282 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Może u nas coś jeszcze bym znalazła, ale to jest min 3 tys. Np tam gdzie mieliśmy obiad po ślubie kośc. Ale ja chciałam na wakacje mieć a nie nakarmić i tak niewdzięcznych gości
|
|
#3283 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jak widac w kazdym przedszkolu jest inaczej
tam gdzie chodzil Eryk byla tylko rubryka do wpisania adresu pracy teraz tam gdzie skladalam to chcieli zaswiadczenia o zatrudnienia z pracy po prostu plus pieczatka na podaniu w piatek mamy wyniki, mam nadzieje, ze sie dostaniemy bo to przedszkole naprawde mi sie podoba a chetnych jest dwa razy wiecej dzieci do 3latkow dodam jeszcze, ze w prywatnym, na ktorym nam najbardziej zalezalo nie ma juz miejsc
|
|
#3284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, nawet nie wiem, jak nazwać takie traktowanie, tym bardziej, że piszesz, że to tak zawsze, pewnie, czasem trzeba przymykać oko, wypuszczać drugim uchem, ale bez przesady
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-04-24 o 10:33 |
|||
|
|
|
#3285 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Robię gołąbki ![]() Miłego |
|
|
|
#3286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda że u Rodziców się nie uda ![]() a może wprost z Mamą pogadaj powiedz jaka jest sytuacjaCytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|
#3287 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja jednak wole wakacje, bo wydam pieniądze na moje dzieci, a nie od rana do wieczora będą siedziały w domu, z wyjściem na 2 godz na spacer. Ewent. wyjazd do tesciów na działkę z nimi...2 tyg. to przesada... A tu wydam 3 tys na lokal dla ludzi, którzy mają to gdzieś. Zjedzą i pójdą.
|
|
#3288 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
tylko tu zanosilam zaswiadczenia z pracy a jak skladalam Eryka to zaswiadczen nie potrzebowalam chyba jutro jade po auto kolo trojmiasta ide zadzwonic do tesciowej czy zostanie z malym
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, każda z nas jest inna, mnie bardzo denerwuje takie zachowanie, już dawno przestałam być małą, zależną od rodziców dziewczynką i mam alergię na takie traktowanie. I np. nie zaprosiłabym ludzi, o których wiedziałabym, że mają ważne święto mojego dziecka gdzieś, wyjątkiem byliby tylko chrzestni, tu bym zacisnęła zęby.Mam nadzieję, że mimo wszystko to będzie dla Was piękny dzień
|
|
|
#3290 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Źle się potem czuję, jak słysze ile to dla mnie robią. Wiecie jak to jest.... Własnie, chyba szybciej rezerwacja stolika i obiad z karty niz sama sala, niestety ![]() Dzięki Dziewczyny, ze tak mi radzicie ![]() Ja na każdą propozycję ma jakieś ale , ale przewiduję reakcje ...Po prostu nie ma dobrego wyjścia z tej sytuacji...
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tzn. tak samo bym zrobiła![]() Nie byłabym w stanie przymykać oka na takie traktowanie
|
|
#3292 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nie zrozumieją dlaczego na wakacje nie pojadą. A Bartek nie czuje tych przygtowań do komunii. Nie wie, ze jest jakiś problem. W tym dniu najważniejsze bedzie dla niego bawienie się z dziećmi, prezenty i tort. Takie sa dzieci ![]() Wiem już teraz, ze to jest ostania rzecz o jaką z małżem poprosiliśmy, nigdy nie będziemy już prosić o żadne przysługi Trochę się nauczyłam. Choć cały czas jeszcze myśle co można zrobić ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Jutro mam klientkę na hybryde na 15, a na 16,30 u mnie spotkanie dla Rodziców Dzieci nowoprzyjętych w przedszkolu.... Klientki nie odwołam, bo z daleka i łączy z zabiegiem u Mamy. Wrrr. Jedna klientka na ten tydzień i o, akurat odpowiedniego dnia i o odp. godzinie ![]() Idę myć głowę
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *** Napisałam w klubie
|
|
#3294 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Siedziałam wczoraj do północy i kupiłam 3 plakaty w antyramach z Bartusia fotkami Mam nadzieję, ze będą fajne .... Cytat:
Cytat:
szkoda Cytat:
|
|||
|
|
|
#3295 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powinnam sie za to zabrać duzo wcześniej, a tak to na szybko wzięłam te plakaty Myślałam też nad obrazem ze zdjęcia, ale rama strasznie drogo wychodziła ... No, zobaczymy co z tego wyjdzie Cytat:
Bartek też ciągle pyta jak ja sikam, skoro nie mam siusiaka ... dziurkę też chciał zobaczyć Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy, moge sie podpisac pod tym, co napisala Miramej
. Przynajmniej wiesz, co ew przygotowac na komunie Antosia i zrobisz to po swojemu Ceny faktycznie sa zabojcze u was. Ide spac
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2012-04-24 o 11:40 |
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() , no szkoda Cytat:
![]() Kolorowych snów
|
|
|
#3298 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jak dobrze, ze moim rodzice i tescie pod tym wzgledem sa super
ja robie komunie u znajomego w pizzerii (nie, nie bedzie podawana pizza ale moja mama bierze pozyczke i da nam pieniadze, tz tez powiedzial pare stow dorzuci wiec nie mam z tym problemu moja mama sama zaproponowala zebym nie robila w domu bo to meczarnia i za duzo osob i ze da mi pieniadze
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
My jutro idziemy do ortopedy, proszę o kciuki na 15.45
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Zajrzycie do klubu, żeby się wypowiedzieć?
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem i podczytuję ,ale jakoś nie mogę się wbić ![]() Karo ![]() Miramej szkoda, że nie wystartujecie razem ze wszystkimi dzieciakami, ale tak jak dziewczyny mówią, pewnie w roku szkolnym sie uda Unholy przeczytałam o perypetiach komunijnych i nóż mi sie w kieszeni otwiera Wiadomo, że dla dzieci zrobiłybysmy wszystko, ale w przyszłości, proszę Cię, nie daj tak po sobie jeżdzić Kurde, no nie jesteś wycieraczką żeby brudy na Ciebie wywalać Sory, ale mnie poniosło...Gorgulku Zuzia sliczna jest, włoski Jej pociemniały Aniu pochwalisz się zdjęciami, prawda ??? ![]() Wrócilismy z dworku, Młody zaraz idzie spać, wstał dziś o 6.00 (nie wiem co Mu odbiło, ale mam nadzieję że tak nie zostanie )
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

)

, sama dyrektorka mi mówiła, że ona musi coś wymyślić, żeby to sprawdzić, i że skazuję nas na nieprzyjęcie, pisząc prawdę 

to jest jakaś masakra dla mnie...mi to nawet do głowy nie przyszło że moga tak robić, dopiero jak wczoraj przeczytałam to rzeczywiście łatwo oszukać, w końcu nikt nie sprawdzi

, nawet nie wiem, jak nazwać takie traktowanie, tym bardziej, że piszesz, że to tak zawsze, pewnie, czasem trzeba przymykać oko, wypuszczać drugim uchem, ale bez przesady 

Sory, ale mnie poniosło...