|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
|
|||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
31 | 44,93% |
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
5 | 7,25% |
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
2 | 2,90% |
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
1 | 1,45% |
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
|
0 | 0% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
|
3 | 4,35% |
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
4 | 5,80% |
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII
|
|
1 | 1,45% |
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
|
8 | 11,59% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
dzisiaj zaczął sie 37, ale to raczej nie poród bo mała cały czas aktywna, a ztego co dziewczyny pisza przed porodem cisza
|
|
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Sprobuje zasnac, za duzo emocji jak na dzisiejszy dzien :P
Jutro ostatnie zajecia o 17.00 w szkole rodzenia, biore meza, ma sie uczyc pielegnacji dziecka ![]() dobranoc: )
|
#1053 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie, czulam jakby mi sie szyjka rozwierala,tylko nie wiem jakie to jest uczucie jak sie szyjka rozwiera....
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się takie zaczęły już od ubiegłego tygodnia,a urodziłam wczoraj. Chociaż, już na porodówce skurcze porodowe właśnie tak u mnie wyglądały, nawet lewatywy nie potrzebowałam, bo przeczyściło mnie na maksa. Dziewczynki, idę spać. Jutro rano o 8 Antoś ma operację, więc będę chciała tam być jak najszybciej. Poza tym, chyba stres i wszystko ze mnie schodzi, bo jest mi zimno i mam straszne drgawki, zmęczenie wychodzi jak nic. Uciekam, odezwę sie jutro jak będzie wiadomo co i jak Spokojnej nocki
|
|
#1055 |
|
Rozeznanie
|
ja też uciekam milych snów
|
|
|
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja uciekam. Dobranoc.
Andzya trzymam kciuki za Antosia.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
też idę próbować zasnąć, mam nadzieję ,że będzie spokojnie ,dobrej nocki dziewuszki moje
|
|
|
|
#1059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez juz uciekam, spokojnej nocki mamuski. oby kazda do rana w dwupaku dotrwala
|
|
|
|
|
#1060 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
do jutra gaduły
|
|
#1061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dlaczego? ja uwielbiam latac ![]() Cytat:
Witajcie Ja dzisiaj mialam wizyte Z Dominikiem wszystko wporzadku serduszko mocno bije Kolejna wizyta za 2 tyg
|
|
|
#1062 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
![]() Ja nie wiem, co mam z tymi poniedziałkami, ale już chyba trzeci albo czwarty z rzędu mam jakiś dziwny ![]() Oglądnęłam wreszcie ostatnie zdjęcia z poczty, wszystkie jesteście śliczne ![]() Cytat:
Cytat:
rinco, Gabi może mieć rację, przecież zaraz po leczeniu organizm jest jak to się mówi wyjałowiony i nawet gdyby pacior chciał wrócić, to może i tak jeszcze nie wyjść w badaniu. Ale Ty już chyba po tym badaniu... I co zrobiłaś je czy czekasz do wizyty u gina?Cytat:
Ale każda na pewno robi, co sama uzna za stosowne ![]() Czekamy na zdjęcia koniecznie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Obecnie 21... Ale miesiąc temu przybywało mi kg/tydz. a tsh miałam 2,3. Podniosła mi endo dawkę i waga zwolniła, a skojarzyłam to jak odebrałam tsh wczoraj - 0,9... Jak widać i na mnie ta prawidłowość działa ![]() kapukat, a jak u Ciebie? Nie pisałaś w czasie ciąży, ile tych kg miałaś, teraz narzekałaś na zwis, ale przecież coś musiało Ci już w dół polecieć Przyznasz się teraz, ile miałaś na plusie i na pocieszenie ile już spadło? Ja wychodząc z Maksiem ze szpitala po 9 dniach miałam już chyba 10 mniej...Cytat:
Cytat:
1. W trakcie porodu jest Ci totalnie wszystko jedno Jak już nieraz wspominałam, nieraz chodziłam do łazienki (bezpośrednio przy pojedynczej sali porodowej) nago i nie obchodziło mnie czy położna albo ktokolwiek inny mnie widzi. Po prysznicu najważniejsze było, żebym zdążyła do mojej najwygodniejszej pozycji na skurcz i tak biegłam na golasa Może to dziwnie brzmi, ale myślę, że jak to przeżyjecie, to zrozumiecie Moment urodzenia Maksa... hm... zabij mnie nie pamiętam czy miałam koszulę na sobie czy nie, na pewno pamiętam, że Maks leżał na moim golutkim brzuchu i piersiach. Jeśli miałam koszulę, to pewnie została podniesiona gdzieś w okolice pach... i tak w momencie porodu jest ona powyżej pasa. Nie przejmuj się tak bardzo tym fasonem...2. Można, ale może się przydać, żeby narzucić i nie krępować się z różnych powodów wyjść na korytarz. Ja też nie miałam i nie używam nigdy szlafroka, ale do porodu z Maksem mama mi kupiła takiego grubasa miękkiego, bo to był marzec. Teraz by mi było w nim za gorąco, to kupiłam drugi w moim dorosłym życiu - cieniutki.3. Bierz co chcesz Ja czytałam zawsze dużo, często noszę przy sobie książkę, bo nie cierpię bezczynnego siedzenia, jak gdzieś trzeba czekać, ale z Maksiem w szpitalu nie miałam na to czasu. Każdą chwilę wolną od opieki nad nim wykorzystywałam na odpoczynek. Jednak wiadomo, że może się zdarzyć, że dziecko nie może być przy mamie, ale przecież wtedy kupienie gazety w szpitalnym kiosku to nie problem.
|
|||||||
|
|
|
#1063 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
andzya, samo życie
Żadna z nas nie spodziewa się, że bez bólu się obejdzie... Świetnie sobie poradziłaś! ![]() Cytat:
Cytat:
więc nawet się wszystko zmieściło. Ja zdecydowanie wolę torbę do szpitala, żeby nie męczyć się z rozkładaniem walizki.Teraz już nie ma rady, poród Cię nie ominie ![]() A te pierwsze gdzie? Cytat:
Tyle miesiący i strachu już za Tobą, teraz już musi być wszystko dobrze!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poranek coraz bliżej... andzya, jeszcze raz kciuki dla Antosia Co Wam jeszcze ciekawego opowiem... Normalnie jak nic los uparcie twierdzi, że mam jeszcze nie rodzić W ubiegły czw miałam odebrać wyniki wymazu z pochwy (ogólny mi gin dodatkowo robiła ponad 2 tyg. temu), to zapadły się pod ziemię. W pt byłam w przychodni oddać krew na badania (żeby mieć aktualną morfologię, OWA i Hbs), szukania wymazu ciąg dalszy, dalej go nie ma... Wczoraj byłam odebrać już wszystko (tak myślałam...), wymaz się znalazł, GBSu za to nie ma (a miał być właśnie na poniedziałek), morfologia, Hbs jest, a OWA tym razem zapadło się pod ziemię Jaja z tymi badaniami, zwłaszcza że w tej przychodni porządek jest ogólnie, wszystko cycuś glancuś terminowo i porządnie, nie narzekam, a na te moje wyniki pielęgniarki za głowę się łapią i szukają wszędzie, gdzie się da...
|
||||||
|
|
|
#1064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
Cytat:
![]() ![]() klask i:Andzya kciuki za Antosia ![]() Dzisiaj impreza zielona w przedszkolu-na zielona idzie młodzież ubrana i wczoraj robił sobie czapke z liścmi Oczywiście garstke słodyczy przynieśc.
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa
Antoś o 8 będzie operowany, ja mam odgórne zalecenie, żeby być w szpitalu między godziną 11-12 Póki co idę się podoić trochę, bo piersi może nie nabrzmiewają, ale zaczynają boleć i mleko leci, więc to chyba dobry objaw.
|
#1066 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja w ogóle nie nadążam z Waszym tempem pisania postów. Mam czas jedynie rano jak młoda śpi i wieczorem ale wtedy to zazwyczaj już padam na twarz. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mi często się zdarza, że po ciężkiej harówce wysprzątaniu całego mieszkania chcę siąść sobie z kawą i odpocząc a tu zonk bo coś rozleję i od nowa sprzątanie Cytat:
kism niezły cyrk z tymi badaniami. Aaaa i jeszcze co do zabierania gazety lub ksiązki do szpitala to ja brałam ze sobą laptopa Tyle, że u mnie najpierw była patologia ciąży i 4 dni leżałam na tym oddziale no a potem na noworodkowym nie miałam ani czasu ani ochoty na buszowanie w sieci czy czytanie. Zazwyczaj jak tylko TZ przychodził to ja się kładłam spać bo w nocy miałam wrażenie, że jak tylko wkładam nogę pod kołdrę to młoda znów się budzi na jedzenie Więc kiedyś musiałam to odsypiać. Cytat:
Opis porodu super, szybciutko Ci poszło
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png Edytowane przez niuniuniau Czas edycji: 2012-04-24 o 07:43 |
|||||
|
|
|
#1067 |
|
Rozeznanie
|
Witam
polożylam się żeby się wyspać a tu jak na zlość nie moglam, co chwila siku i jakoś tak odechcialo mi się spać, mialam nawet myśl żeby wlączyć kompa, ale mówie nie postaram się zasnąć i jakoś zasnęlam. Już po porannych rzygach, coś tam zjadlam Mialam dziwny sen śnil mi się pociąg a w każdym z wagonów, byly moje koleżanki co już urodzily dzieci :/ kąpaly je, karmily, przebieraly Kism to bylo między piersiami czyli mostek i jeszcze musialam tak jakbys chciala wypluć pociągnąć do gardla co do karty dla mamy i maluszka też mi się przypomnialo, że Pani w aptece powiedziala, ze od razu karta będzie aktywna, dziwne bo na ulotce pisze, że należy wypelnić kartę i oddać aptekarzowi lub zarejestrować się na stronie, pewnie to ściema żeby uzyskać dane klienta ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- anydza trzymam kciuki za synka |
|
|
|
#1068 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam!!!!
Cytat:
![]() wyobrazam sobie, ze musialas sie niezle zdenerwowac... ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
to jest nasza podswiadomosc zblizajacego sie rozwiazania, sen oznacza szczęscie ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- anulka to powodzenia dla Filipka! andzya - trzymam mocno kciuki za Twojego synusia! ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- chciałąm jeszcze zauważyc, że w ciągu kilku dni - niecałych 5. - napisałyśmy prawie 1100 postów!!! Jak tak dalej pojdzie to jeszcze kilka wątków przed nami!
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-04-24 o 08:00 |
||||
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze ![]() Na pewno trudno wytrzymać w domu, bo Twoje maleństwo jest tam bez Ciebie, ale na pewno wszystko się uda i niedługo będziecie już razem, w komplecie ![]() A jak się czuje świeżo upieczony tatuś?
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tatuś bardzo dumny, ale jednocześnie bardzo się martwi, takiego swojego męża jeszcze nie widziałam. Ale wierzymy, że będzie wszystko dobrze, w końcu jest w rękach najlepszych specjalistów...
|
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
Witam,wczoraj nocka spokojnie,ale tylko dzięki nospie,ale dzisiaj od rana coś znowu na kregosłup siadło. Jak sięnie mylę o 8 nasze nowe maleństwo jest operowane. Trzymajmy kciuki, rzeby poszło jak najszybciej
|
|
|
|
#1072 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
Andzya, trzymam kciuki za Antosia! Efijy, Twoje zdjęcia z rana strasznie mnie wzruszyły ![]() OOO...i Gaabbii się pokazała ![]() Kapukat, faktycznie, pociesz nas jak to szybko kilogramy spadają zaraz po porodzie ![]() Sliwenka, jak Twoja rana i kondycja po CC. Jest już lepiej??? Znowu miałam mega przyjemny sen w którym to mocno się przytulałam z moim J. Ech...dobrze, że chociaż sny mam takie realne... ![]() Ja dzisiaj ostatni raz idę oddać krew i mocz Byłam wczoraj na KTG i skurcze wyszły, ale reakcja dziecka na nie niepokojąca. Dziecko powinno na nie reagować, a u mnie linia prościutka. Po prostu dzieco powinno się dotleniać, a ono nic. Leżałam prawie godzine i nic. Lekarz sprawdził przepływy, ale na szczęście wszystko ok. W czwartek mam przyjść na powtórkę, ale nie wiem czy jeszcze dzisiaj tam nie wystartuję. Chciałabym już urodzić żeby skończyły się te wszystkie stresy... Dzisiaj USC w sprawie nazwiska dla mojej myszki. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Acha, co do wywoływania porodu po terminie to moja koleżanka miała termin porodu na wczoraj, ale jako, że brak akcji będą jej wywoływać dzisiaj. |
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
To już końcówka. Zaraz 39. tydzień, zleciało błyskawicznie... a mnie jest tak dobrze w ciąży...
Chciałabym się teraz cofnąć do np. 30. tygodnia i jeszcze trochę ponosić. Szkoda, że tak się nie da, że to już... tuż tuż... ![]() Smutek mnie czasami ogarnia jak pomyślę o tym, że skończy się nasze w każdym detalu zaplanowane i poukładane życie. Będziemy odpowiedzialni ze tego małego człowieka, on będzie zdany całkowicie na nas...
|
|
#1074 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja chce juz byc po
![]() znowu mnie czysci
|
|
|
|
#1075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście bez przesadymama moja do mnie dzwonila, ze nasz kot oszalal jak zobaczyl tą stronkę http://www.makov.cz/?action=webkamera&fb_source=message ponad 30 minut siedziala przed laptopem i oglądala ptaszki, wydawając z siebie dziwne odglosy ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- ja wczoraj zjadlam 2 jagurty, 2 pomarańcze i 1 jablko i też latam co chwilę |
|
|
|
|
#1076 |
|
Zadomowienie
|
ja tak samo juz chce byc po ,i tak samo mnie wczoraj tak przedarło ze hej
do tego katar i ból gardła
|
#1077 |
|
Rozeznanie
|
od jakiegoś czasu zaobserwowalam, ze moje sutki są jakby przecięte,a co jakiś czas między tymi przecięciami, występuje coś takiego lepkiego bialego, też tak macie?
|
|
|
|
#1078 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziś będzie leniwy dzień
![]() http://demotywatory.pl/3775161/--Znowu-spales-u-niej
|
|
|
|
#1079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Antos trzymamy kciuki!!!! Agata ale Werter Ci sie wlaczyl to bedzie nowy etap w Waszym zyciu, rownie przyjemny,maluch na pewno zaburzy ten porzadek,ale nie dosc,ze to was odmlodzi,to spojrzycie inaczej na swiat![]() Pieluchy doszly? Jakie zamowilas? Ja juz jestem po "szkoleniu"ale te co chce zamowic beda dopiero w maju
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Mamy V-VI cz.VIII

nie masz suwaczka, nie pamietam ktory to tc masz juz za soba, ale powodzenia![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
szyjka ma 31 mm więc chyba leżakowanie mnie czeka ;( idę się połóżyć bo padam na twarz ;(

Ja wychodząc z Maksiem ze szpitala po 9 dniach miałam już chyba 10 mniej...
Jaja z tymi badaniami, zwłaszcza że w tej przychodni porządek jest ogólnie, wszystko cycuś glancuś terminowo i porządnie, nie narzekam, a na te moje wyniki pielęgniarki za głowę się łapią i szukają wszędzie, gdzie się da...
klask i: