|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
dobry
![]() my dziś na nogach od 6 rano o 8 mały padł ja teraz oglądam DDTVN i czekam na Dr.Hausa bo o 10:15 leci więc jeszcze godzinka wczoraj dopiero o 2 poszłam spać bo tż wystawiałam części na allegro więc ta dzisiejsza pobudka o 6 troche mnie rozbiła ![]() mały wczoraj też o 6 rano się obudził wiec widze ze znowu mu się godziny pobudek zmieniły bo wpierw się budził o 8 potem nagle o 7 a teraz już 6 po prostu jedwabiście
|
#3872 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
nadrabiam partjami, bo nie bylo mnie dwa i pol dnia i troche sie tego nazbieralo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3873 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do lata się odgruzujemy i będziemy SEKSI!!!! ![]() dzięki ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() miałam nosa ehhhhhh ale Maleńczuk ma głos...wiem, że degenerat, ale jakby powiedział swoim głosem, że mnie kocha to on ma taki erotyczny głos i zrąbany umysł mrrrr...
|
|
#3874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi się,że hej My używamy już pieluch 4 pampersów i tych z lidla od 7-18 kg bo mi w tych mniejszych ciągle kupa wyskakiwała na ciuchya w tych jest już lepiej,ale też się zdaży. Nie wiem jak długo jeszcze pociągnę karmiąc bo w dzień Nika nie chce ciągnąć (.),a jak odciągam to jakieś nie duże ilości ,jakiś kryzys mnie dopadł. bo jeszcze kilka dni temu mleka miałam aż nadto. Dph u mnie też ostatnio na spacerku mała zaczyna wyć,czasami zaśnie,a czasami szybko do domu karmić choć wychodzę z nią jak się naje.
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Boroo wszystkiego najlepszego!!! Dużo zdrówka, szczęścia i pociechy z Krzysia i tż!
![]()
|
#3876 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Siemano, Laseczki
Melduja, ze Mielony druga nocke przespal w swoim lozeczku, dopiero rano wyladawal u nas ![]() Kropeczko, ja, ja, ja myslalam o Tobie, ze Ciebie nie ma !!! Szkoda troche, ze nie moglas sie wybawic porzadnie na tym weselu, ale za to fajnie, ze na poprawinach Wojtula byl grzeczny. No i niezla akcja z tym tztem i kupskiem Lubie, jak facet dostaje takie male "nauczki" ![]() A z usmiechami i aparatem, to u nas jest identycznie. Jasiek sie zasmiewa, biore aparat, bo chce Wam w koncu pokazac, jak wyglada smiejac sie, a on usta w dziubek i zdziwiony patrzy, co ta jego stara ma w reku. Odkladam aparat - znowu smiech. I tak w kolko ![]() ten sam ![]() tz teraz mial zdawac na nim egzamin na instruktora, a pozniej mielismy znowu poleciec na romantyczny locik i juz Lipa tez, bo jeden samolot mniej = mniej szkolenia = dluzszy czas bez kasy dla tzta :/ Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wlos sie na glowie jezy Cytat:
![]() Gratulacje pieknej nocki I jak tam z przechodzeniem na mm? Dieta nic nie dawala? Smutno Ci patrzac, jak Maly je z butli? Pytam, bo ja mialam jakies takie dziwne mysli, jak widzialam tzta karmiacego Jaska butelka... Co prawda bylo tam moje mleko, ale i tak jakos tak dziwnie. Nie wiem, jak to wytlumaczyc Cytat:
Co do laktacji, to ja caly czas pije herbtaki laktacyjne - herbapol krakow, herbapol pruszkow i ta z rossmanna, oprocz tego karmi wygazowane i duzo wody. No i u mnie wrocilo do normy, a nawet czasem musze odciagac. Z tym ze ja ani razu nie dalam Jaskowi mm i jak trzeba bylo, to wisial caly dzien i cala noc na cycu. Boro ma urodziny??? to !!!!!!!!!! Sto lat, sto lat, niech zyje , zyje nam !!!!!!!!!!!!!
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-04-24 o 11:23 |
|||||
|
|
|
#3877 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przede wszystkim dzięki za opinie nt kiecki i b. miłe słowa widzę, żę opinie co do tego czy jest weselna czy nie są mieszane, ale zawsze chodziłam w bardziej eleganckich i spodobało mi się jak inne dziewczyny przychodziły w skromniejszych. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do sąsiadów, to myślę, że warto zainteresować nimi stosowne instytucje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My dopiero w zeszłym tygodniu przeszliśmy na Dady 3 z Pamperków 2, ale mieliśmy P. zapas 200 szt. (odkupiony za małą kaskę) i chcieliśmy je zużyć ![]() Cytat:
zbiorowe za wszystko![]() Cytat:
Cytat:
u nas to się sprawdza![]() ________________________ nadrabiam od 2 godzin, bo ciągle coś. Teraz czekam na mlecznego kuriera, mieliśmy iść na spacer, ale dziecko mi padło, w międzyczasie jeszcze mama wpadła ![]() miałam pisać kilka rzeczy: - przypomniało mi się coś odnośnie leczenia pleśniawek siuśkami - położna mówiła, żeby po starciu pieluchą zamoczyć smoczka uspokajacza w Cebionie (wit C). no i wygotować inne. - co do ubierania na spacer, to ja mojego ubierałam za ciepło, ale poczytałam Wasze zestawy i się dziś poprawię ![]() aaa... moje dziecko nadal wydaje piski i okrzyki radości pod karuzelką, aczkolwiek narodziła się miłość do piankowej żyrafki zawieszonej nad przewijakiem No i pochwalę się, że mój maluch spał dziś 9-6 ![]() I tyle na razie, bo w każdej chwili może być mąż i kurier
|
|
#3878 |
|
Rozeznanie
|
My wróciliśmy ze spaceru i kolejny raz to samo,najpierw śmiechy,wyglupy,trochę spanka no i ryk.Wrzeszczy jakby go ze skóry odzierano .Zabawki nie pomagają,pieluszka też nie,za ciepło mu napewno nie jest.I tak od 4 dni się dzieje! A jak tylko wchodzę na klatkę schodową to jest dobrze.
Pewnie nudzi mu się we wózku już,zacznę go brac na ręce i może pic herbatką na dworze. Wkurza mnie to bo do tej pory tak się nie zachowywał. |
|
|
|
#3879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiesz ile się wybawiłam? Pierwszy taniec w kółeczku i jeszcze jeden z Mężem i tyle!!!! A potem do Pary Młodej mówiłam, że super wesele Ale muszę przyznać, że chyba muszę troszkę z mojej diety zrezygnować. Wiadomo, że na weselu dużo do jedzenia wyboru nie miałam, chociaż jedzenia multum było A że byłam głodna, to zjadłam normalny obiad z kotlecikiem w panierce i Wojtusiowi nic nie było Chyba tylko będę unikała wzdymających i ciężkostrawnych rzeczy no i nabiału oczywiście. Tylko w końcu nie wiem, co z tym nabiałem, bo pediatra kazała z niego zrezygnować, bo Wojtuś ma jakieś krostki na nóżkach i mówiła, że to może od tego. Ja poprawy nie widzę... No ale faktem jest, że nawet pediatra mówiła, że tak do końca to nie wiemy do czego dodają mleko, bo podobno nawet w parówkach jest! No ale wiadomo, że jako żem maka karmiąca, to staram się żywić troszkę lepiej niż parówkami ![]() Też nie wiedziałam, że Boroo ma dzisiaj urodziny. Sto lat!!! A w ogóle wie ktoś, co się z nią dzieje? |
|
|
|
|
#3880 |
|
Wtajemniczenie
|
Boro Stówka !!
Mój ojciec też ma dziś urodziny i mój były chłopak też :P:P |
|
|
|
#3881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wojtuś wstał, więc spadam
|
|
|
|
|
#3882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
UWAGA CHWALĘ SIĘ muszę bo nie wytrzymam z radości 1) moje dziecko SAMO tzn z koniem zasnęło wczoraj w łóżeczku 2) i spało w tym łóżeczku całą noc no oczywiście z przerwami na karmienie ![]() obudziła się o 7 rano i nawet jej jęków kupowych nie słyszałam mam nadzieję że to nie był jednorazowy wyczyn tylko tak już będzie codziennie - marzenie ![]() i najlepsze jest to że też się niesamowicie za nią stęskniłam :P 3) pół godziny temu też już była śpiąca i dałam ją do łóżeczka i też sama zasnęła
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() My dzis mielismy szczepienie znowu pałacz na całą przychodnie 30min siedzielismy w trym gabinecie, bo mała po pierwszym kłuciu nie mogla sie uspokoić. Tak mi jej szkoda było ![]() teraz zjadła i leży w łózeczku, senna bardzo wiec pewnie zaraz bedzie odlot. No i ma niedowage nie znam sie na tych centylach, ale wazy rowne 5kg przy wzroscie 62cm w 3msc.No, ale ona nie chce jesc wiecej i na sile sie nie da Pani pielegniarka mowila, ze w jej przypadku nie nazwalaby tego niedowagą tylko ona bedzie taka drobna, ze to po niej widac troche sie zmartwiłam, ale wsumie i ja i tz jestesmy dość szczupli wiec wsumie ona nie ma po kim byc pulpetem ![]() Ile dziecko powinno przybierac miesiecznie?? Bo moja mała w miesiac przytyła 650g Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-24 o 12:53 |
|
|
|
#3884 |
|
Wtajemniczenie
|
to chyba dzisiaj można uznać dzień za zasypianie w łóżeczku, bo mój tuptuś też popołudniu zasnął sam w łóżeczku
![]() ![]() co u niego się nie zdarzało Boro sto lat !!!!!!!!! A my rano byliśmy na badaniu słuchu i tak jak myślałam wszystko jest ok za to ciężko małego było rano przygotować do wyjazdu był nie przytomny i nawet w czasie badania nie miauknął
|
#3885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej dziewuszki mamuszki Aż mi głupio teraz, bo takie mam tyły, że w życiu tego nie przeczytam chyba ![]() Teraz Krzynio śpi pięknie, bo czekamy na Panią rehabilitantkę - będą pierwsze ćwiczonka ![]() A odpisuję Adze, bo to właśnie na tej wiadomości utkwiłam I nie wiem jak sie zabrać za to nadrabianie czy od końca czy lecieć po kolei na czym stanęłam Jak będę lecieć po kolei to nie poodpisuje, bo się będę martwić że strzelę gafę hehe i już odpowiedź padła sto tysięcy razy, a aja tak będę powielać i powielać to pojadę od końca może Ech.... Cóż za trudne decyzje ![]() Aaaaaaaaaaaaa no i bym zapomniała Was podnerwicować kurczaczek ![]() MissZuziajak obiecałam tak relacjonuję: Ostatnio w sobotę na giełdzie....... ![]() przegonicie mnie tu normalnie za chwilę ![]() kupiłam..... wózek Buggster, który jest normalnie za.je.bistyyyyyyyyyyyyy A porównuję do Zappa, bo go strasznie wcześniej chciałam - sąsiadka sprzedaje za 600zł. Aaaaaaaa i najważniejsze, że zapłaciłam za niego całe 30 zł ![]() Czekam na licz moje kochane hehehe ![]() p.s. jest czerwony, ale tapicerkę zmieniam na błękit u krawcowej, bo i tak mi się opyliło ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- O żesz w mordę jeża! Mam ponad 900 postów do przeczytania ![]() Niech mnie ktoś poleje wodą ![]() I tak w ogóle to aż mi się... tak no... dziwnie ciepło zrobiło, bo Wy mi tu życzonka składacie i chciałabym Was pouściskiwać każdą z osobna i razem Dziękuję mamuśki
|
|
#3886 |
|
Rozeznanie
|
Hej !
AGATEK : Co do pleśniawek - odkąd przestała mała jeść cyca to ma ich mniej i rzadziej. Po jednym smarowaniu WODNYM ROZTWOREM FIOLETU 1% i jej schodzi ![]() Cemibion też dajemy codziennie 3 kropelki ![]() Dziś odebrałam becikowe - więc stawiam flaszkę ! ![]() Kupiłam Julcę pozytywkę : http://allegro.pl/pozytywka-biedronk...275854527.html Jest boska - nie wiedziałam, ze będzie taka duża i piękna ! ![]() U tego sprzedawcy zamówiłam też dwa komplety łyżeczek do kramienia, miseczki do karmienia, taki pojemnik dwukomorowy na jedzenie(np. na wyjście gdzieś) i grzechotkę Polecam tego sprzedawcę ![]() U nas ciepło, ale wiatr mocny wieje, więc narazie siedzimy w domu. Julka śpi na huśtawce ![]() Mam stertę ubrań do wyprasowania, ale chęci brak ![]() W czwartek mamy szczepienie, na samą mysl, że Jula będzie się drzeć mnie telepie. Boro wszystkiego co najlepsze ! Miłego dnia kobietki
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2012-04-24 o 13:36 |
|
|
|
#3887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-04-24 o 13:53 |
|
|
|
|
#3888 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wszystko i oczywiście podziękować Cytat:
![]() Ale dupa i nie prawda, bo ma super extraśne muskuły, a Wasza mała jest bardzo kobieca po prostu i basta! Cytat:
za każdą Waszą wyspaną nockę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym nabiałem to jak widzisz po kolei każda karmiąca (.) coś ma :/ Ja zjadłam przedwczoraj już pomidora i ser żółty jem cały czas i ogólnie dużo słodyczy ![]() Aa i nawet się coli wczoraj napiłam, bo już nie mogłam patrzeć na mojego tżta jak żłopie sam ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za pamięć
|
|
#3889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pozytywka super i w ogóle niezłe zakupy ![]() Prasowałam wczoraj 3 wsady pralkowe Życzę powodzenia hihi ![]() A na szczepienie w piątek na 12:30 idziemy i też aż mi się coś robi, bo wiem od pół godziny (zadzwonili z przychodni). A miał być czwartek tylko wolałam piąteczek, żeby tż był w domu hheeh ![]() No i dziękuję, dziękuję
|
|
#3890 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
no coz skonczylo sie rumakowanieCytat:
, ktorego wczesniej bylam przeciwnikiem![]() Eliza czy to ty na zdj z avatara?? Cytat:
tzn ze meza nie ubilas lol Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wow nasze dzieci dorastajaCytat:
musze isc jutro do centrum dziecka i sprawdzic, tez jest drobniutka i taka bedzie, nie martwie sie bo pewnie taka jej uroda, ja tez jestem/bylam drobna, ladnie sie rozwija, je tyle ile jej potrzeba i chyab wszystko jest okpearl dla JaskaA u nas ciag dalszy przezyc z agencja...powiedzielismy im ze nie zamierzamy sie wyprowadzic, nie damy im zadnego depozytu i po prostu bedziemy tu sobei dalej mieszkac i placici rent jak dotychczas, umowe podpisana i nagle teraz maja jakies halo, poczytalam ciut wiece skontaktowalam sie z fundacja pomagajac ludziom z takimi problemami jak my i....agencja zadzwonila dzis ze wezme inna firme do sprawdzenia referencji i u nich podobno mamy przejsc bez zadnych problemow ![]() Zobaczymy, a u nas dalej pada i pada, i pada.....wiecie w kazdym stereotypie jest ziarno prawdy i co do Anglii to sie zgadza A malej cos sie pokielbasilo i chyab przechodzi skok bo odstawia cyrki przed zasnieciem i budzi sie potem co dwie godziny, popije 40 ml mleka i dalej kime
|
||||||||
|
|
|
#3891 |
|
Rozeznanie
|
Boroo Wszystkiego naj
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Boro Sto lat
tak bez torcika? ![]() i przestań juz o tej giełdzie |
|
|
|
#3893 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję, dziękuję, dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
Mam to samo z moim, ale jak zakłada pieluchę to stoję obok i poprawiam w razie "w"
|
|
#3894 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, ale nastepnym razem juz bedziesz wiedziala, co robic,zeby sie pobawic ![]() Cytat:
A ja mam problem Jaskowi znowu zrobily sie takie zaognione czerwone policzki, chociaz ja nie jem nic z nabialu. Jedyne co, to jajka przepiorcze.No i teraz zaczelam myslec, co nowego ostatnio wprowadzilam i sa to: - wspomniane juz jajka przepiorcze - piwo karmi - 2 czy 3 razy pozwolilam sobie na kapke majonezu (w skladzie mial zoltka w proszku) - chleb z drozdzami i pestkami dyni - no i wczoraj suszone pomidory, ale te krostki zaczely sie pojawiac wczesniej, wiec nie wiem Jak myslice, co jest winowajca? Cytat:
łacze sie w radosci ![]() Cytat:
no i widzicie? w naszym przypadku oplacilo sie olac wszystkich co mowili " Ojej, to Jasiek spi z wami w lozeczku??? Ale bedziecie miec problem pozniej !!!" "Ojej, ale bedzie ciezko go odzwyczaic!" "Ojej, to teraz bedzie juz spal z wami caly czas" ne nene ne A nawet jak znowu zechce do nas wrocic, to tez nie bedzie tragedii. Szczegolnie, ze jak juz pisalam, az mi sie za nim zatesknilo w pewnym momencie ![]() Trzymam kciuki, zeby Malej sie znowu przestawilo w odpowiednia strone z tym spankiem i jedzieniem Poklocilismy sie z tztem, ale jeszcze nigdy sie tak z tego nie cieszylam... ) i ide sie kapac i poczytac gazetke. ![]() Tak to ja sie moge codziennie klocic
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-04-24 o 14:31 |
||||
|
|
|
#3895 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapraszam do Sandomierza ![]() Cytat:
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
A, zapomnialam
Boro, za ta Twoja gielde i te przechwalki to by Ci sie nalezal porzadny kop w tylek Masz szczescie, ze sa Twoje urodziny I zgadzam sie z Haniula - gdzie jest torcik ?!?!?!?!
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=dph;33736645]Wiesz im dziecko starsze tym później te kupki robi rzadziej. A Twoja mała płacze i jest niespokojna jak nie robi tej kupy tak długo czy zachowuje się normalnie? Zaparcia są jak kupa jest twarda tzn jak są bobki. Ja u starszej córki miałam problemy jak małej zaczęłam wprowadzać stałe produkty. Przestała mi robić kupy w wieku 6 miesięcy a zaczęła robić w wieku 2,5 lat więc męczyliśmy się z jej kupami 2 lata - 2 lata nasze życie kręciło się wokół kupy dziecka
no właśnie ciężko mi stwierdzić czy to zaparcie czy nie bo za pierwszym razem zrobiła po 4 dniach i nie płakała ani nic takiego i kupa była o konsystencji musztardy i dużo więcej jej było niż zwykle a teraz nie robi już 6 dzień i niby czasem postękuje jakby się wyciskała i czasem płacze ale wtedy puszcza bąki a przy bąkach to mi zawsze marudziła i stękała, no i nie wiem czy pomóc jej np termometrem czy jakiegoś czopka zapodać? czy do lekaża z nią iść???
|
#3898 |
|
Rozeznanie
|
Dla każdegocoś dobrego
|
#3899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To jeszcze Wam napiszę, że kupiłam tam chodzik pchacz Chicco grający na wszystkie możliwe sposoby, z blokadą kół i interaktywnym panelem za całe 17PLNów ![]() p.s. Korzystam z urodzin
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z torcikiem to Ci sie upiekło
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-04-24 o 14:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.

no poltorej noooo
do lata się odgruzujemy i będziemy SEKSI!!!!
ehhhhhh ale Maleńczuk ma głos...wiem, że degenerat, ale jakby powiedział swoim głosem, że mnie kocha to
on ma taki erotyczny głos i zrąbany umysł mrrrr...

Smutno Ci patrzac, jak Maly je z butli? Pytam, bo ja mialam jakies takie dziwne mysli, jak widzialam tzta karmiacego Jaska butelka... Co prawda bylo tam moje mleko, ale i tak jakos tak dziwnie. Nie wiem, jak to wytlumaczyc

czy od końca czy lecieć po kolei na czym stanęłam
przegonicie mnie tu normalnie za chwilę
za każdą Waszą wyspaną nockę