|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
hahaha dokłądnie! DOMYŚL SIE i ja sie tak domyślałam przez tydzień |
|
|
|
|
#1922 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
Dzisiaj suwaczek pokazuje mi 19 tydzień i 0 dni. Czyli wchodzimy w 20 tydzień i półmetek Była mowa o łóżeczku z szufladą, warto zwrócić uwagę na głębokość szuflady, dla synka mamy łóżeczko z firmy Drewex z szufladą, zamawiałam na allegro i nie zwróciłam na to uwagi, szuflada okazała się bardzo płytka, ma może jakieś 10 cm wysokości i nic się tam nie mieści. W ogóle jest nieprzydatna jak dla nas, a podnosi cenę łóżeczka. Dearlie, Colds cieszę się, że wszystko o.k z dzieciaczkami. Sojka, przykro mi, nie znam sytuacji, bo nie mam dostęu do maila, ale wyobrażam sobie jak ta sytuacja z tż na ciebie wpływa. Oby tż zmądrzał i wszystko się wam ułożyło Lukrecja, jak tak kochasz pranie to może i moje ci podeślę? . A ja wczoraj kapustę sadziłam i marchewkę siałamKalpana, z moim też pogadac nie można , jak są problemy to albo je bagatelizuje, albo po prostu ja mówię a on milczy, wygadam się i on uznaje, że już wszystko jest w porządku, nie umie ze mną rozmawiać. A ja miałam do tej pory tylko 1 USG, mam tylko 1 zdjęcie. Na połówkowe idę 10 maja. Powiedzcie mi proszę co wy rozumiecie przez badania prenatalne? Czy macie na myśli USG genetyczne, podczas którego lekarz ogląda dokładnie dziecko, wszystkie jego narządy itp? Jeśli tak to jak długo trwało wasze badanie (powinno trwać 40-60 minut). |
|
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
tak taaak wiem ze to dziwnie zabrzmi ale ja kocham pranie robić i je rozwieszać takie pachnące ( gorzej ze zdejmowaniem) tak samo jak kocham prasować baaaardzo uwielbiam prasuje nawet majtki
nienawidze za to garów myś ło booooosze... toż to masakra no ...
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie o to badanie chodzi. Moje pierwsze trwało dobrą godzinę, drugie mam 14-tego maja.
|
|
|
|
#1925 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
No ale mamusia była by bez ząbków i wyglądałaby tak Jak siedziałam na fotelu to maluszek tak mnie skopał, ile on ma siły już. Aż się boję co będzie późniejJa z męzem nie mam czasu się kłucić bo nigdy go nie ma, ale jak dojdzie już do wymiany zdań to zaraz się próbuje podlizać, żeby się już nie gniewać. Taki typ już niego. Ja dziś też mam pranie do zrobienia,później będzie prasowanie, koszmar
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Katrin mój dokładnie tak samo.... Chyba że jestem taka wściekła, że się nie odzywam, to on wtedy robi mi kazanie, jaka to ja zła jestem. Ale jak chcę z nim pogadać i wyjaśnić coś, to prowadzę monolog, a potem on uważa, że jest już ok. Boże, jak ja tego nienawidzę! Czy oni nie mogą usiaść, wyjaśnić i wtedy by było ok, tylko jakieś głupie zagrywki :/
Też miałam 1 usg i to chyba w 7 tygodniu, ale myślę że mi dzisiaj ustali następne, ewentualnie na następnej wizycie. Mam nadzieję, że jak położna będzie dzisiaj sprawdzać tętno, to już będzie słychać, trochę się wtedy uspokoję. |
|
|
|
#1927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój był bardzo grzeczny dlatego szybko poszło wszystko pan doktor m=pomierzył w spokoju nie spieszył sie wcale a jednak krótko było a kolezanka miała u tego samego 45 minut bo sie dzidek wiercił i nie dało sie go pomierzyć ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1929 |
|
Wtajemniczenie
|
czołem
![]() Werka no to za nasz półmetek.Dearlie to super, że dzidek zdrowy ![]() Sojka trzymaj się dzielnie My raczej mamy zasadę, że nie idziemy spać pokłóceni. Zresztą z moim chłopem nie da się pokłócić, bo jak ja zaczynam to on się nie odzywa i wychodzi, a mi potem szybko przechodzi ![]() Mój dzidek coś leniwy, wczoraj parę razy się poruszył, dziś tylko raz mnie z rana kopnął. Po tych dyskotekach jestem rozczarowana ![]() Od kiedy ruchy dzidka mają być reularne? ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- A i byłam dziś pobrać krew i stałam 1,5 godziny, myślała, że padnę, a tak głodna byłam że aż mi niedobrze było. Masakra.
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że malec tak Cię już kopie Ja wczoraj poczułam takie dość mocne "kopnięcie" pod pępkiem, ale tylko raz i dalej nie wiem czy to dzidzia, czy moje wnętrzności.... Bardzo rzadko to czuję, więc chyba raczej jeszcze nie dzidzia
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurna juz po słoneczku ![]() Na dodatek jestem wsciekła bo znowu mam problem z gołębiami. Upatrzyly se mój balkon na gniazdo. żadne płyny nie pomagają nic. Sie wkurze to je wabić bede, zaciągne rolety i bede z wiatrówki w nie strzelać bo to plaga co roku. Teraz mam ciemno jak w d... w pokoju bo rolety zaciągnięte żeby nie wlatywały |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1933 |
|
Konto usunięte
|
ale macie z tymi swoimi chłopami.ja to ze swoim nie mam takich przebojów.mamy oczywiscie gorsze dni ale jakieś fochy,obrażanie się u nas nie istnieją.jak mam cos do niego to wyjasniamy w miare od razu,powiem mu co mi sie nie podoba,potem on mnie czyms rozsmieszy albo powie cos glupiego i finito.
za tydzien mam połówkowe i już sie denerwuje.wczesnie macie w ogóle ta krzywą.mój gin powiedział że on zleca między 24 a 28 tygodniem ciązy.nie wiem od czego to zalezy... |
|
|
|
#1934 |
|
Rozeznanie
|
Kalpana, czy do gina chodzisz na NFZ? Bo ja tak. I dlatego tak oszczędnie gospodarują badaniami dla ciężarnych. Wkurza mnie to, bo w końcu płacę składki na nich i w ciążę nie zamierzam zachodzić iks razy, przynajmniej te dwa razy w życiu mogliby zająć się nami jak należy i nie skąpić badań podczas ciąży.
Pytałam moją ginkę jak to jest z prenatalnymi po 35 roku życia, powiedziała, że i tak nie miałabym ich gdzie zrobić, bo u mnie w mieście nie robią, poproszę ją na połówkowym, żeby dokładnie obejrzała mi dzidzię. W poprzedniej ciąży robiłam prywatnie USG 3D (można powiedzieć, że to było coś podobnego do genetycznego, lekarz dokładnie dzidzię oglądał), ale to badanie robi lekarz z innego miasta, przyjeżdza raz w miesiącu zdaje się. Zasatnawiałam się czy teraz też się nie zapisać, ale poczekam i zobaczę co mi powie moja ginka na połówkowym i zależy od tego jak to badanie będzie wyglądało. |
|
|
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33740924]ale macie z tymi swoimi chłopami.ja to ze swoim nie mam takich przebojów.mamy oczywiscie gorsze dni ale jakieś fochy,obrażanie się u nas nie istnieją.jak mam cos do niego to wyjasniamy w miare od razu,powiem mu co mi sie nie podoba,potem on mnie czyms rozsmieszy albo powie cos glupiego i finito.
za tydzien mam połówkowe i już sie denerwuje.wczesnie macie w ogóle ta krzywą.mój gin powiedział że on zleca między 24 a 28 tygodniem ciązy.nie wiem od czego to zalezy...[/QUOTE] Skarbie ja też jeszcze nie miałam zleconej, a moja bratowa też miała chyba w 26 tc.
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo wszystko zanim dojdzie do pogodzenia, przeżywam swoje... Z moim się już nie rozstanę bo to mój mąż ale gdyby nie był to kto wie jakby się to skończyło...
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() w ogóle to sobie uświadomiłam że już się rozpakowują mamy majowo-czerwcowe,czyli zaraz będą lipcowo-sierpniowe i my.ryczeć mi sie chce bo ten czas tak zapierdziela że masakra |
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo to jeżeli znowu potraktuje mnie po kłótni jak śmiecia to tym razem nie pęknę, choćby to miało trwać tydzień i więcej. Nie będzie zmiłuj się dopóki nie powie mi, że postara się więcej nie być taki okrutny. Masakra dziewczyny... na drugie śniadanie jem chipsy... normalnie nie jadam chipsów, a już na pewno nie kupuje paczki wyłącznie dla siebie. Zachciało mi się i jem, są pyszne |
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Katrin tak, chodzę na nfz. Niestety ciężko by było co 2 tygodnie płacić 70-100zł za wizytę + 40 za usg i do tego jeszcze leki, zwłaszcza, że ja nie pracuję, tylko TŻ. Ale też mnie denerwuje podejście niektórych lekarzy na nfz, olewają pacjentów, badania robią raz na ruski miesiąc i wg nich to jest ok, bo się nie płaci, więc czego taka kobieta wymaga... :/ A jest wielu lekarzy, którzy na nfz jak nie dostaną w łapę, to traktują pacjenta jak śmiecia. Smutne ale prawdziwe. Po tych aferach dalej jest korupcja, ale gdyby ludzie nie nauczyli, że się daje, to lekarze by się nie upominali. Słyszałam nawet o takim, który mówił że za mało i się więcej domagał. Jak ktoś mu dał 100zł, to on mówił "na kawę?".
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Agnus a ja znowu przed ciążą lubiłam chipsy, a teraz mnie do nich w ogóle nie ciągnie, a czasami nawet odpycha. Jak już zjem to cheetosy. |
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1942 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33740924]ale macie z tymi swoimi chłopami.ja to ze swoim nie mam takich przebojów.mamy oczywiscie gorsze dni ale jakieś fochy,obrażanie się u nas nie istnieją.jak mam cos do niego to wyjasniamy w miare od razu,powiem mu co mi sie nie podoba,potem on mnie czyms rozsmieszy albo powie cos glupiego i finito.
za tydzien mam połówkowe i już sie denerwuje.wczesnie macie w ogóle ta krzywą.mój gin powiedział że on zleca między 24 a 28 tygodniem ciązy.nie wiem od czego to zalezy...[/QUOTE] Nic się nie martw, ja też będę miała dopiero w 24-28 tygodniu. Teraz mam zrobić krew i mocz na wizyte 4 maja. Agnus u mnie też anomalie żywieniowe. Mleko z musli tropikalnymi z biedronki na miejscu pierwszym, codziennie na śniadanie wcinam. Wcześniej nawet kawy z mlekiem nie lubiłam. Przed ciążą lubiłam kebaba z jedej budki w naszym mieści i ostatnio mąż mi takiego zakupił - nie zjadłam, tak mi mieso śmierdziało. Zastanawiałam się jak ja mogłam to jeść wcześniej.
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko cały czas ochote na lody, za to odrzuca mnie od wszystkich rodzajów słódyczy
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a apropo tżetów, ja z moim mężem tez mam czasem przeboje, że masakra :/ tylko u nas jest tak, że ja zazwyczaj ustepuje, bo on mógłby się gniewac wiecznie o pierdołe
|
|
#1945 |
|
Konto usunięte
|
ja kiedyś to mogłam jesc słodycze an okrągło a teraz to mam takie przypływy i odpływy z zaznaczeniem an odpływy
![]() za to od początku ciąży mam ogromną ochote na sok pomarańczowy.nigdy dosc |
|
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
Ja krzywej też jeszcze nie miałam.
Agnus, ja mam tak dziwne zachcianki teraz, najgorsze, że chce mi się samych niezdrowych rzeczy. Więc od czasu do czasu piję colę, gazowane napoje (przed ciążą w ogóle nie piłam tego świństwa), mam ochotę na lody (rolada tiramisu z biedronki, ślinka mi cieknie, wczoraj kupiłam), jakieś batoniki, których właściwie w ogóle nie jem, chipsy też podjadam, a wczoraj mi się zachciało hamburgerów, ale się oparłam, bo w składzie zobaczyłam mięso oddzielone mechanicznie. Tyle świństw co podczas tej ciąży nie jadłam przez ostatnie kilka lat, później mam wyrzty sumienia że dzidzię truję i nadrabiam kiełkami, owocami i innym zdrowym jedzeniek kilka dni, dopóki znów czegoś niezdrowego mi się nie zachce . W ogóle staram się raczej zdrowo odżywiać, choć różnie z tym bywa .Kalpana, masakra z tymi lekarzami, ktoś powinien dobrać się im do dupska. Choco, rzeczywiście, jeszcze tylko lipcówki i później my , zleci ani się obejrzymy. Ja dopiero synka rodziłam a już za tydzień trzecie urodziny. Nie wiem kiedy to zleciało. Kiedyś oglądałam sobie jego pierwsze zdjęcia ze szpitala i z pierwszego miesiąca i nie mogłam uwierzyć, że tyle czasu już mineło.Czy wy dziewczynki jeszcze pracujecie? Bo chyba większość nie pracująca albo już na L4. Edytowane przez katrin1 Czas edycji: 2012-04-24 o 11:47 |
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
katrin1 ja chodzę do gina na NFZ i do tej pory nie miałam wizyty bez USG ... chociaż ponoć na NFZ należą się tylko 3 przez całą ciążę. To wszystko zależy od lekarza
natomiast na prenatalne zapisałam się prywatnie do kliniki, a kobiety po 35 roku mają je na NFZ obowiązkowo za free.tamlin111 też mam prenatalne 14 maja ![]() Dziewczyny jak długo jest ważne skierowanie na badania laboratoryjne? miesiąc?
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jutro koncze 15tc i od kilku dni czuje co jakis czas klucia w podbrzuszu. Dzisiaj rano poczulam w okolicy pepka tak kilka razy. Myslicie, ze to normalne??
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze, że potem nadrabiasz zdrowym jedzeniem, także na pewno nie zaszkodzi od czasu do czasu sobie dogodzić Ja pracuję normalnie 8 godzin. Ostatnio koleżanka coś mówiła, że w ciąży powinno pracować się max 4 godziny. To prawda? Ja rozważam czasami przejście na 3/4 etatu bo tu u mnie nudy okropne i doprowadza mnie to do depresji. Nie lubię czuć się niepotrzebna. |
|
|
|
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja wszystkie słodycze kocham teraz włąsnie i lody pod kazdą postacią jejeje i musze sie pilnować bo za chwile cukrzyce bede miałą albo co ciążową
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

. A ja wczoraj kapustę sadziłam i marchewkę siałam
, jak są problemy to albo je bagatelizuje, albo po prostu ja mówię a on milczy, wygadam się i on uznaje, że już wszystko jest w porządku, nie umie ze mną rozmawiać. 
nienawidze za to garów myś ło booooosze... toż to masakra no ...
Jedna pielęgniarka do drugiej ( w mojej obecności!) mówi "włącz tą sekretarkę, bo ja dzisiaj zwariuję od odbierania tych telefonów". Kosmos. A teraz najważniejsze... DZIDEK ZDROWY!!!! 

Stuknął nam 16 tydzień 

za nasz półmetek.

i musze sie pilnować bo za chwile cukrzyce bede miałą albo co ciążową