Hokus pokus, czary mary, idźcie precz ślubne koszmary! PM2013 cz. 14 :) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 10:53   #3571
mia8544
Zakorzenienie

Dot.: Hokus pokus, czary mary, idźcie precz ślubne koszmary! PM2013 cz. 14 :)

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
A Wy planujecie się budować czy kupić coś

Ja wiem, że moi rodzice to wszystko zrobili, włożyli w to kupę pieniędzy i są zakochani bez granic w tym domu, bo to jest takie ich spełnienie marzeń. A też teraz sobie np. nie wyobrażam, że ja sobie za 3 lata to wszystko przemaluję, jak będę meble zmieniać. Nie wiem... Ciężko to widzę. A mamy inny gust - mojej mamie się podobają inne rzeczy niż mi. Ja wiem, że jakbym wybierała to wszystko sama z tż to by nie było problemu, ale 4 osoby do jednego koloru, z których każda ma swoje zdanie, to zdecydowanie za dużo.
no chyba budowac, jak faktycznie dostaniemy tą działkę. Jak nie to ja nie wiem
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:55   #3572
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Galija Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
dobrze ze masz taka mozliwosci i nie musicie sie pchac w kredyty rodzice tak ciezko pracowali cale zycie i sie czegos dorobili wlasnie po to zeby moc pomagać swoim dzieciom )to wszystko dla nas... moj tato zawsze tak powtarza )
my mamy podobnie tyle tylko ze zrobimy sobie zupelnie inne wejście i wyremontujemu poddasze pewnie zrobimy ze 2 pokoje i kuchnie z salonem i zaczniemy budowe, chociaz zeby przemeczyc sie te 2 lata bo tak samo nie wyobrazam sobie mieszkac na dłużą mete z rodzicami wkoncu to byl podstawowy warunek slubu nie bierzemy do poki nie bd samodzielni....bo tez trzeba pamietac ze chociaz moi rodzice uwielbiaja tz to to jest dla nich zupenie obcy czlowiek i kiedy jest jakas klotnia czy cos zawsze staja po mojej stronie jak typowi rodzice bronia swojego dziecka, nie chce tez tż-ta narażać na takie syt... malleczka a nie masz takiej mozliwości żeby rodziców ,,wysiedlic" na parter a wy zajelibyście góre?
No właśnie tak będzie, pisałam wyżej. Ale nie mamy możliwości zrobić osobnego wejścia itp. Zresztą to są ogromne koszty. Gdybym miała się pakować w takie generalne remonty, to wolałabym odłożyć to na budowę własnego domu.
Moja mam za to mówi zupełnie odwrotnie - że jeżeli między nami byłaby kłótnia, to oni nie będą się mieszać, ale jeśli już, to ona zawsze stanie po stronie tż, bo ja jestem ich córką i to zrozumiem, a jemu by został uraz już, gdyby stanęła przeciw niemu. No chyba, że by mi krzywdę robił, to wiadomo. Np. moja babcia (mama mamy), do dzisiaj jak coś to staje po stronie taty, i zawsze na moją mamę mówi, że to jest taki dobry chłopak
A macie swoją działkę czy od zera zaczynacie?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
no chyba budowac, jak faktycznie dostaniemy tą działkę. Jak nie to ja nie wiem
Jak się ma działkę, to jest już o niebo łatwiej. Można sobie powoli kupować materiał. No i to zawsze kilkadziesiąt tysięcy w przód.
A znam przypadek, gdzie młodzi już na działkę brali kredyt i to koło 200 000zł, bo działka pod Krakowem To jest dopiero chore... Kilka lat minęło, a na tej działce nic nie stoi.
Stary 2012-04-24, 10:55   #3573
Galija
Raczkowanie

Cytat:

Ja wiem, że moi rodzice to wszystko zrobili, włożyli w to kupę pieniędzy i są zakochani bez granic w tym domu, bo to jest takie ich spełnienie marzeń. A też teraz sobie np. nie wyobrażam, że ja sobie za 3 lata to wszystko przemaluję, jak będę meble zmieniać. Nie wiem... Ciężko to widzę. A mamy inny gust - mojej mamie się podobają inne rzeczy niż mi. Ja wiem, że jakbym wybierała to wszystko sama z tż to by nie było problemu, ale 4 osoby do jednego koloru, z których każda ma swoje zdanie, to zdecydowanie za dużo.
hehe wiesz my teraz to przerabiamy na etapie slubu ;P moja mama do wszystkiego sie wtraca np kolor harf na pokrowcach na sali albo takie detale typu ,, czy beda róże czy piwonie'' wiem ze na koniec itak zawsze jet po mojemu albo wybieram inna opcje jezeli wiem ze ktos ma racje, ale tż jest taki nabuzowany ze szok ze on sam nie moze postanowic i nawet jak mu sie podoba pomysl mamy mojej czy swojej to itak mowi ze nie takie dziecinne wiem ale on to tak pokazuje hehe to takie bzdety ale do tej pory mama mi wypomina sale ktora chciala z mama tż my wzieliśmy inna mam nadzieje ze wesele sie uda bo bd miala dziamdziolenie przez wiele lat :P

weeding
Galija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:56   #3574
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:

Dlatego zastanów się czy warto?"dobrych rad" nie unikniesz
Rodzine np nie mogli by zająć dołu a wy całej góry?
Stary 2012-04-24, 11:01   #3575
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się ma działkę, to jest już o niebo łatwiej. Można sobie powoli kupować materiał. No i to zawsze kilkadziesiąt tysięcy w przód.
A znam przypadek, gdzie młodzi już na działkę brali kredyt i to koło 200 000zł, bo działka pod Krakowem To jest dopiero chore... Kilka lat minęło, a na tej działce nic nie stoi.
nie no, jak nie będzie działki to o budowie nie ma mowy, działka blisko miasta to tyle co sam dom
TŻ to w ogóle by chciał możliwie bez kredytu ale wątpię, musielibyśmy wyjechać

Aa własnie, wczoraj TŻ rozmawiał z kolegą, tym który mi załatwił tą pracę - powiedział że ja się bardzo o pracę nie musze martwić, bo awsze się coś znajdzie jak już jestem w tej branży ja podchodzę do tego bardzo sceptycznie, bo tyle osób mi mówiło że może coś załatwi a w rezultacie siedziałąm w domu ponad pół roku No ale może będzie dobrze
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:06   #3576
Galija
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie tak będzie, pisałam wyżej. Ale nie mamy możliwości zrobić osobnego wejścia itp. Zresztą to są ogromne koszty. Gdybym miała się pakować w takie generalne remonty, to wolałabym odłożyć to na budowę własnego domu.
Moja mam za to mówi zupełnie odwrotnie - że jeżeli między nami byłaby kłótnia, to oni nie będą się mieszać, ale jeśli już, to ona zawsze stanie po stronie tż, bo ja jestem ich córką i to zrozumiem, a jemu by został uraz już, gdyby stanęła przeciw niemu. No chyba, że by mi krzywdę robił, to wiadomo. Np. moja babcia (mama mamy), do dzisiaj jak coś to staje po stronie taty, i zawsze na moją mamę mówi, że to jest taki dobry chłopak
A macie swoją działkę czy od zera zaczynacie?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

mam mieszkanie któro kupili mi rodzice bo poczatkowy plan byl tak ze bd mieszkac tak po slubie ale ja nie nawidze blokowisk urodzilam sie i wychowalam w domu, ale bylam sklonna na poświecenie dla tż bo on nawet nie chcial slyszeć o domu teraz go przekonalam i mamy wspólny cel dzialki nie mam sprzedam mieszkanie i kupimy za to dzialke i jeszcze z 100 tys zostanie zalezy od dzialki ale u mnie 10a kosztuje ok 120-150 tys
wiec wystarczy na to zeby postawic dom w stanie surowym a sa jeszcze rodzice tż którzy pow że dadza nam tez pieniadze wiec spokojnie za ta reszte wykonczymy...a jak nie to bd sami odkladac powoli i sobie kończyc... my mamy inna syt niz inni nie musimy zaczynac od niczego rodzice zawsze powtazali tylko ze mamy sie uczyc, ale gdyby nie oni to w zyciu bym ślubu jeszcze nie brala chociaż oboje z tż pracujemy, fakt ze ja dopiero zaczelam ale na jakies drobne wydatki wystarcza

weeding
Stary 2012-04-24, 11:09   #3577
marta1881
Zakorzenienie

Dlatego zazdroszczę wam jeszcze bardziej.
Melleczka Ty masz dom, Galija mieszka,Mia być może działkę...A my z TŻ nie mamy nic....sami na wszystko musimy zapracować,bo nikt nam nic nie da...ani domu,ani mieszania,ani działki..trudny start w "dorosłość",no ale nikt nie mówił,że będzie łatwo
Stary 2012-04-24, 11:16   #3578
Galija
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Dlatego zazdroszczę wam jeszcze bardziej.
Melleczka Ty masz dom, Galija mieszka,Mia być może działkę...A my z TŻ nie mamy nic....sami na wszystko musimy zapracować,bo nikt nam nic nie da...ani domu,ani mieszania,ani działki..trudny start w "dorosłość",no ale nikt nie mówił,że będzie łatwo
to tym bardziej bd wszystko doceniać i szanowac... ja tez bardziej szanuje rzeczy ktore kupilam sama za ciezko zarobione pieniądze niż te ktore dostalam za nic..

weeding
Stary 2012-04-24, 11:26   #3579
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
hehe wiesz my teraz to przerabiamy na etapie slubu ;P moja mama do wszystkiego sie wtraca np kolor harf na pokrowcach na sali albo takie detale typu ,, czy beda róże czy piwonie'' wiem ze na koniec itak zawsze jet po mojemu albo wybieram inna opcje jezeli wiem ze ktos ma racje, ale tż jest taki nabuzowany ze szok ze on sam nie moze postanowic i nawet jak mu sie podoba pomysl mamy mojej czy swojej to itak mowi ze nie takie dziecinne wiem ale on to tak pokazuje hehe to takie bzdety ale do tej pory mama mi wypomina sale ktora chciala z mama tż my wzieliśmy inna mam nadzieje ze wesele sie uda bo bd miala dziamdziolenie przez wiele lat :P
Moi się póki co w wesele wcale nie wtrącają. Zresztą ja na wszystkie dekoracje chcę sobie sama uzbierać kasę, bo już to widzę - to zbędne, na to szkoda pieniędzy, to niepotrzebne itd. Dlatego na takie swoje rzeczy typu dodatki, bielizna, kosmetyki, dekorację chciałabym uzbierać sama.

Cytat:
Dlatego zastanów się czy warto?"dobrych rad" nie unikniesz
Rodzine np nie mogli by zająć dołu a wy całej góry?
Nie ma u nas takiej możliwości.

Cytat:
nie no, jak nie będzie działki to o budowie nie ma mowy, działka blisko miasta to tyle co sam dom
TŻ to w ogóle by chciał możliwie bez kredytu ale wątpię, musielibyśmy wyjechać

Aa własnie, wczoraj TŻ rozmawiał z kolegą, tym który mi załatwił tą pracę - powiedział że ja się bardzo o pracę nie musze martwić, bo awsze się coś znajdzie jak już jestem w tej branży ja podchodzę do tego bardzo sceptycznie, bo tyle osób mi mówiło że może coś załatwi a w rezultacie siedziałąm w domu ponad pół roku No ale może będzie dobrze
Zawsze tak mówią... Mi też mówili, że z takim stażem i z takim kierunkiem ,to mogę góry przenosić. A jak by nie tż, to bym do tej pory siedziała w domu.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
mam mieszkanie któro kupili mi rodzice bo poczatkowy plan byl tak ze bd mieszkac tak po slubie ale ja nie nawidze blokowisk urodzilam sie i wychowalam w domu, ale bylam sklonna na poświecenie dla tż bo on nawet nie chcial slyszeć o domu teraz go przekonalam i mamy wspólny cel dzialki nie mam sprzedam mieszkanie i kupimy za to dzialke i jeszcze z 100 tys zostanie zalezy od dzialki ale u mnie 10a kosztuje ok 120-150 tys
wiec wystarczy na to zeby postawic dom w stanie surowym a sa jeszcze rodzice tż którzy pow że dadza nam tez pieniadze wiec spokojnie za ta reszte wykonczymy...a jak nie to bd sami odkladac powoli i sobie kończyc... my mamy inna syt niz inni nie musimy zaczynac od niczego rodzice zawsze powtazali tylko ze mamy sie uczyc, ale gdyby nie oni to w zyciu bym ślubu jeszcze nie brala chociaż oboje z tż pracujemy, fakt ze ja dopiero zaczelam ale na jakies drobne wydatki wystarcza
Zawsze możecie sobie wykończyć dół i się wprowadzić, a górę powoli kończyć. Najgorsze rzeczy to są instalacje, centralne... Niby nic, a tyle kosztuje.

Cytat:
to tym bardziej bd wszystko doceniać i szanowac... ja tez bardziej szanuje rzeczy ktore kupilam sama za ciezko zarobione pieniądze niż te ktore dostalam za nic..
Racja Ja sama widzę po sobie... Moi rodzice są zakochani w tym domu, i to jest całe ich życie ten dom. Ja tak na to nie patrzę, bo nie robiłam tego sama, i też część rzeczy bym inaczej zrobiła niż oni.
Stary 2012-04-24, 11:34   #3580
Galija
Raczkowanie

my tez takie detale kupujemy sami ale mimo wszystko pilnuja żebyśmy nic nie popsuli
no własnie akurat my ,,robocizne" bd miec za grosze bo mamy zajomych zreszta tż tez lubi majsterkowanie to tez bd robil a co do tego zeby mieszkac tylko na dole to boje sie ze jak bd juz mieszkac to z wykonczeniem bd sie ociagac fakt ze na gorze wg planu maja byc 4 pokoje i ze poki nie ma dzieci nie bd ich konczyc ale np podlogi czy schody musza byc zrobione bo potem nigdy tego nie wykonczymy ;P

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Moi się póki co w wesele wcale nie wtrącają. Zresztą ja na wszystkie dekoracje chcę sobie sama uzbierać kasę, bo już to widzę - to zbędne, na to szkoda pieniędzy, to niepotrzebne itd. Dlatego na takie swoje rzeczy typu dodatki, bielizna, kosmetyki, dekorację chciałabym uzbierać sama.

Nie ma u nas takiej możliwości.

Zawsze tak mówią... Mi też mówili, że z takim stażem i z takim kierunkiem ,to mogę góry przenosić. A jak by nie tż, to bym do tej pory siedziała w domu.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Zawsze możecie sobie wykończyć dół i się wprowadzić, a górę powoli kończyć. Najgorsze rzeczy to są instalacje, centralne... Niby nic, a tyle kosztuje.

Racja Ja sama widzę po sobie... Moi rodzice są zakochani w tym domu, i to jest całe ich życie ten dom. Ja tak na to nie patrzę, bo nie robiłam tego sama, i też część rzeczy bym inaczej zrobiła niż oni.
pewnie ze tak zreszta my jestesmy innym pokoleniem...lapiemy takie nowinki jak np te ściany z kamienia...a rodzice mysla inaczej inne gusta i tak nie wymyslaja my mozemy kupic telewizor na raty oni musieli placic grube dolary zeby miec jaki kolwiek roznica nie tyle gustów co pokolen
dobra biore sie za pisanie pracy bo nigdy tego nie skoncze ;/// ale caly czas tu zerkam

weeding

Edytowane przez Galija
Czas edycji: 2012-04-24 o 11:30
Stary 2012-04-24, 11:35   #3581
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
my tez takie detale kupujemy sami ale mimo wszystko pilnuja żebyśmy nic nie popsuli
no własnie akurat my ,,robocizne" bd miec za grosze bo mamy zajomych zreszta tż tez lubi majsterkowanie to tez bd robil a co do tego zeby mieszkac tylko na dole to boje sie ze jak bd juz mieszkac to z wykonczeniem bd sie ociagac fakt ze na gorze wg planu maja byc 4 pokoje i ze poki nie ma dzieci nie bd ich konczyc ale np podlogi czy schody musza byc zrobione bo potem nigdy tego nie wykonczymy ;P
My jak się wprowadziliśmy to na górze nie było NIC. Nawet wylewek, dach było widać. Schody były betonowe, tata je zabudował płytami i wstawił drzwi, żeby zimno nie leciało i się nie kurzyło. Wszystko nam robili jak już mieszkaliśmy. Górę całą robiliśmy własnymi siłami. Wylewki tylko nam robiła firma. Dach tata ocieplał z takim facetem (przynajmniej jest pewność jaka tam jest wełna, bo słyszałam różne cuda o tym jak oszukują na wełnie). Ściany tata z tż stawiał, gładzie robił z wujkiem. Panele kładł z tż, malowanie też. A schody nam stolarz robił. I tak jeszcze nie ma wszystkiego, bo została łazienka, z takich gorszych robót.
Stary 2012-04-24, 11:45   #3582
Galija
Raczkowanie

no widzisz czyli bardzo duzo mozna zaoczczedzic na robocie ja licze na to ze ten ,,remont'' poddasza, a w zasadzie tam trzeba robić wszystko jakos zamknie sie w granicach 30 tys juz z meblami...bo do kuchni kupimy byle jakie bo do domku itak bd trzeba na wymiar zrobic a reszte kupimy pożądne zeby tez ze sobą zabrac

weeding
Stary 2012-04-24, 11:50   #3583
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz czyli bardzo duzo mozna zaoczczedzic na robocie ja licze na to ze ten ,,remont'' poddasza, a w zasadzie tam trzeba robić wszystko jakos zamknie sie w granicach 30 tys juz z meblami...bo do kuchni kupimy byle jakie bo do domku itak bd trzeba na wymiar zrobic a reszte kupimy pożądne zeby tez ze sobą zabrac
Nam za to malowanie, które teraz mamy fachowcy by powiedzieli jakieś 4 000zł, bo dużo metrów jest. Do tego trzeba by materiał kupić. A nas nawet materiał cały nie będzie kosztował 4000zł. To jaka oszczędność na samym malowaniu.
Stary 2012-04-24, 12:15   #3584
dahna1990
Zakorzenienie

Dzień dobry
ale u mnie cieplutko
dahna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:16   #3585
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dahna1990 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ale u mnie cieplutko

U mnie też
Stary 2012-04-24, 12:18   #3586
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

dzień dobry
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:21   #3587
acidka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Dzień dobry
Czy tylko ja weekend majowy spędzam w szkole?
ja też 27-29 w szkole

Cytat:
łączę się w bólu - ja spędzam w pracy
a 3 maja w pracy

więc też łączę się z Wami w bólu

a co miłego słychać?

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:28   #3588
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

dziewuszki, mam sprawę, a raczej szukam porady bo już sama nie wiem . Zerknijcie na nasz obiad i powiedzcie czy nie zrezygnować z dwóch zimnych przekąsek lub jednej bo nie wiem czy nie za dużo czy zostawić tak jak jest

Mała krucha sałata z ziołami i grillowanym łososiem
Zupa kurkowa zabielana śmietaną

Podane na półmiskach lub na stole szwedzkim
Roladki z marynowanych udek kurczaka z warzywami i sosem serowym

Pieczona polędwica wieprzowa faszerowana gorgonzolą i orzechami

Filet łososia zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Ziemniaki z koperkiem

Ziemniaki po staropolsku

Gotowane warzywa i surówki

Torcik lodowy z sosem malinowym

Półmiski zimnych przekąsek (150 gr. - 1 zestaw):
Ciastko francuskie z mar Pol wp

Cocktail cups zap ze szpin i susz pom

Pasztecik w bekonie z oliwką

Kurczak w cieście filo

Tatar z łososia na fr. cieście

Karkówka pieczona z kaparami i czosnkiem

Sałata grecka

Sałatka makaronowa z wędzonym łososiem i świeżymi warzywami z patelni

Sałatka bekonowa z marynatami i smażonymi ziemniakami

Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr
Czas edycji: 2012-04-24 o 12:29
Stary 2012-04-24, 12:34   #3589
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
dziewuszki, mam sprawę, a raczej szukam porady bo już sama nie wiem . Zerknijcie na nasz obiad i powiedzcie czy nie zrezygnować z dwóch zimnych przekąsek lub jednej bo nie wiem czy nie za dużo czy zostawić tak jak jest

Mała krucha sałata z ziołami i grillowanym łososiem
Zupa kurkowa zabielana śmietaną

Podane na półmiskach lub na stole szwedzkim
Roladki z marynowanych udek kurczaka z warzywami i sosem serowym

Pieczona polędwica wieprzowa faszerowana gorgonzolą i orzechami

Filet łososia zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Ziemniaki z koperkiem

Ziemniaki po staropolsku

Gotowane warzywa i surówki

Torcik lodowy z sosem malinowym

Półmiski zimnych przekąsek (150 gr. - 1 zestaw):
Ciastko francuskie z mar Pol wp

Cocktail cups zap ze szpin i susz pom

Pasztecik w bekonie z oliwką

Kurczak w cieście filo

Tatar z łososia na fr. cieście

Karkówka pieczona z kaparami i czosnkiem

Sałata grecka

Sałatka makaronowa z wędzonym łososiem i świeżymi warzywami z patelni

Sałatka bekonowa z marynatami i smażonymi ziemniakami
Wow jakie wykwintne dania
A jak długie planujecie przyjęcie?

Ja bym na pewno zrezygnowała z tatara, bo wiele osób tego nie tknie. A co to jest to Coctail cups zap ze szpinakiem i suszonymi pomidorami? Z tego raczej też bym zrezygnowała, bo ludzie raczej nie jedzą czegoś, czego nie znają. A cena Wam się zmienia wtedy? Ile płacicie w ogóle

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

I raczej bym zamieniła jedną z sałatek na tradycyjną warzywną... Chociaż nie wiem, czy będzie pasować, bo całe menu jest bardzo wykwintne, a tu nagle jarzynówka No, ale prawda jest taka, że jarzynową każdy zna i lubi
Stary 2012-04-24, 12:35   #3590
Galija
Raczkowanie

hej u mnie zimno ;(

weeding
Stary 2012-04-24, 12:37   #3591
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym na pewno zrezygnowała z tatara, bo wiele osób tego nie tknie. A co to jest to Coctail cups zap ze szpinakiem i suszonymi pomidorami? Z tego raczej też bym zrezygnowała, bo ludzie raczej nie jedzą czegoś, czego nie znają. A cena Wam się zmienia wtedy? Ile płacicie w ogóle
tatar z łososia jeszcze ujdzie, ale proponowali nam ze świnki
a te coctail cups to takie jakby ciastowe foremki z nadzieniem (coś a'la w zalączniku z prawej strony )

a przyjęcie bedzie trwać dopóki ludzie nie zechcą jechać. O tyle dobrze, że jak uznamy że za mało np jedzenia to kuchnia jest na miejscu i coś nam wyczarują
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cocktail_cups_85905.jpg (26,0 KB, 9 załadowań)
Stary 2012-04-24, 12:40   #3592
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

a płacimy 70 zł/ os (5 zł utargowałam , bo miało być 75 zł/os). Za dziecię w wieku 1o lat chciał 60 zł (ale też zeszłam do 55 zł ). Ciasto 35 zł / kg (będziemy mieć 1,7 kg). Przystawki 35 zł/150 gr (dlatego bym chciała z 1-2 zrezygnować może), ale nie wiem czy za mało nie będzie później . Kawa i herbata bez liku. Napoje płatne - no ale życie i alkohol oczywiście ich więc i droższy

Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr
Czas edycji: 2012-04-24 o 12:42
Stary 2012-04-24, 12:45   #3593
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
tatar z łososia jeszcze ujdzie, ale proponowali nam ze świnki
a te coctail cups to takie jakby ciastowe foremki z nadzieniem (coś a'la w zalączniku z prawej strony )

a przyjęcie bedzie trwać dopóki ludzie nie zechcą jechać. O tyle dobrze, że jak uznamy że za mało np jedzenia to kuchnia jest na miejscu i coś nam wyczarują
Z czego???????

Ja bym zrezygnowała z tego tatara, to nie jest dobry pomysł na takie imprezy. Te foremki, też mi się wydają mało konkretne, więc też bym to odrzuciła. Jeśli chcecie, to wybrałabym coś innego w to miejsce, a jeśli nie, to pewnie mniej zapłacicie. 3 rodzaje sałatek jak na taką niedużą imprezę, to aż zanadto, zazwyczaj spotykałam się z dwoma na takich krótszych przyjęciach. Wg mnie menu jest dosyć bogate, bardzo podoba mi się obiad, bo jest duży wybór mięs i to takich fajnych. Ludzie się najedzą, wg mnie nie ma sensu domawiać jedzenia. Tym bardziej, że ten kurczak, czy karkówka, to są takie konkretne rzeczy. Ja bym zrezygnowała z tego tatara i tych foremek. A w jakich ilościach to jedzenie będzie? Tzn czy np. dołożą sałatki jeśli braknie?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
a płacimy 70 zł/ os (5 zł utargowałam , bo miało być 75 zł/os). Za dziecię w wieku 1o lat chciał 60 zł (ale też zeszłam do 55 zł ). Ciasto 35 zł / kg (będziemy mieć 1,7 kg). Przystawki 35 zł/150 gr (dlatego bym chciała z 1-2 zrezygnować może), ale nie wiem czy za mało nie będzie później . Kawa i herbata bez liku. Napoje płatne - no ale życie i alkohol oczywiście ich więc i droższy
Ale to i tak cena fajna To ja bym zrezygnowała z tych dwóch rzeczy. Tym bardziej jak mówisz, że w razie czego coś Wam wyczarują. Chociaż jestem przekonana, że nie będzie takiej potrzeby. Tego jedzenia jest naprawdę sporo. Na całonocnych weselach jest tego niewiele więcej.
Stary 2012-04-24, 12:47   #3594
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Z czego???????

Ja bym zrezygnowała z tego tatara, to nie jest dobry pomysł na takie imprezy. Te foremki, też mi się wydają mało konkretne, więc też bym to odrzuciła. Jeśli chcecie, to wybrałabym coś innego w to miejsce, a jeśli nie, to pewnie mniej zapłacicie. 3 rodzaje sałatek jak na taką niedużą imprezę, to aż zanadto, zazwyczaj spotykałam się z dwoma na takich krótszych przyjęciach. Wg mnie menu jest dosyć bogate, bardzo podoba mi się obiad, bo jest duży wybór mięs i to takich fajnych. Ludzie się najedzą, wg mnie nie ma sensu domawiać jedzenia. Tym bardziej, że ten kurczak, czy karkówka, to są takie konkretne rzeczy. Ja bym zrezygnowała z tego tatara i tych foremek. A w jakich ilościach to jedzenie będzie? Tzn czy np. dołożą sałatki jeśli braknie?
jeśli zrezygnuję z 1 sałatki to cena i tak mi się nie zmniejszy , więc zostawimy tak jak jest . Jak zabraknie to jest kuchnia i mówiąc brzydko: dorzucą
Stary 2012-04-24, 12:48   #3595
melleczka
Zakorzenienie

Czyli napoje i alkohol w cenach barowych?
Za ciasto mi się bardzo drogo wydaje... I wydaje mi się, że może być go troszkę mało... Ile osób ostatecznie ma być? Będzie tort?
Na całonocnych weselach gdzie co chwilę jest danie gorące i tańce, to ciasto nie schodzi, ale wydaje mi się, że u Was do kawy każdy chętnie by popróbował więcej tego ciasta.
Stary 2012-04-24, 12:49   #3596
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to i tak cena fajna To ja bym zrezygnowała z tych dwóch rzeczy. Tym bardziej jak mówisz, że w razie czego coś Wam wyczarują. Chociaż jestem przekonana, że nie będzie takiej potrzeby. Tego jedzenia jest naprawdę sporo. Na całonocnych weselach jest tego niewiele więcej.
też mi się tak właśnie wydaje - szukałam potwierdzenia
Stary 2012-04-24, 12:50   #3597
Galija
Raczkowanie

Cytat:

U mnie też
Cytat:
dzień dobry
Cytat:

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

I raczej bym zamieniła jedną z sałatek na tradycyjną warzywną... Chociaż nie wiem, czy będzie pasować, bo całe menu jest bardzo wykwintne, a tu nagle jarzynówka No, ale prawda jest taka, że jarzynową każdy zna i lubi
kurcze takie pyszne jedzonko ze niczego bym nie wyrzucała, z tatarem powiem Ci tak u mnie na zareczynach poszedl moment wiec jak jest dobry to zjedza bo nikt go na codzien nie robi a duzo ludzi robi ryzyko jest takie ze to jednak surowe wiec moze nie ryzykuj bo roznie to bywa zeby nikomu nie zaszkodzil

weeding

Edytowane przez Galija
Czas edycji: 2012-04-24 o 12:52
Stary 2012-04-24, 12:53   #3598
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli napoje i alkohol w cenach barowych?
Za ciasto mi się bardzo drogo wydaje... I wydaje mi się, że może być go troszkę mało... Ile osób ostatecznie ma być? Będzie tort?
Na całonocnych weselach gdzie co chwilę jest danie gorące i tańce, to ciasto nie schodzi, ale wydaje mi się, że u Was do kawy każdy chętnie by popróbował więcej tego ciasta.
na szczęście nie . Ustaliliśmy 35 zł/butelkę wina bądź wódki.
Tortu jako takiego nie będzie . Bo szczerze powiedziawszy większość zje ociupinkę żeby zjeść i tyle. Postawiliśmy zatem na wersję na chłodno (coś a'la torcik lodowy z owocami i sosem malinowym )

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

razem z nami 17 osób
Stary 2012-04-24, 12:55   #3599
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
na szczęście nie . Ustaliliśmy 35 zł/butelkę wina bądź wódki.
Tortu jako takiego nie będzie . Bo szczerze powiedziawszy większość zje ociupinkę żeby zjeść i tyle. Postawiliśmy zatem na wersję na chłodno (coś a'la torcik lodowy z owocami i sosem malinowym )
To chociaż tyle
No i fajnie z tym lodowym

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
razem z nami 17 osób
Czyli wychodzi 10dag na osobę, po kawałku. Wydaje mi się troszkę mało... Ale jak uważacie A ciasto macie z lokalu też?
Stary 2012-04-24, 12:56   #3600
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli wychodzi 10dag na osobę, po kawałku. Wydaje mi się troszkę mało... Ale jak uważacie A ciasto macie z lokalu też?
tak, ciasto z lokalu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości