|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Hokus pokus, czary mary, idźcie precz ślubne koszmary! PM2013 cz. 14 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mam za to mówi zupełnie odwrotnie - że jeżeli między nami byłaby kłótnia, to oni nie będą się mieszać, ale jeśli już, to ona zawsze stanie po stronie tż, bo ja jestem ich córką i to zrozumiem, a jemu by został uraz już, gdyby stanęła przeciw niemu. No chyba, że by mi krzywdę robił, to wiadomo. Np. moja babcia (mama mamy), do dzisiaj jak coś to staje po stronie taty, i zawsze na moją mamę mówi, że to jest taki dobry chłopak A macie swoją działkę czy od zera zaczynacie? ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
A znam przypadek, gdzie młodzi już na działkę brali kredyt i to koło 200 000zł, bo działka pod Krakowem To jest dopiero chore... Kilka lat minęło, a na tej działce nic nie stoi.
|
|
#3573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rodzine np nie mogli by zająć dołu a wy całej góry?
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ to w ogóle by chciał możliwie bez kredytu ale wątpię, musielibyśmy wyjechać ![]() Aa własnie, wczoraj TŻ rozmawiał z kolegą, tym który mi załatwił tą pracę - powiedział że ja się bardzo o pracę nie musze martwić, bo awsze się coś znajdzie jak już jestem w tej branży ja podchodzę do tego bardzo sceptycznie, bo tyle osób mi mówiło że może coś załatwi a w rezultacie siedziałąm w domu ponad pół roku No ale może będzie dobrze
|
|
|
|
|
#3576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzialki nie mam sprzedam mieszkanie i kupimy za to dzialke i jeszcze z 100 tys zostanie zalezy od dzialki ale u mnie 10a kosztuje ok 120-150 tyswiec wystarczy na to zeby postawic dom w stanie surowym a sa jeszcze rodzice tż którzy pow że dadza nam tez pieniadze wiec spokojnie za ta reszte wykonczymy...a jak nie to bd sami odkladac powoli i sobie kończyc... my mamy inna syt niz inni nie musimy zaczynac od niczego rodzice zawsze powtazali tylko ze mamy sie uczyc, ale gdyby nie oni to w zyciu bym ślubu jeszcze nie brala chociaż oboje z tż pracujemy, fakt ze ja dopiero zaczelam ale na jakies drobne wydatki wystarcza
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego zazdroszczę wam jeszcze bardziej.
Melleczka Ty masz dom, Galija mieszka,Mia być może działkę...A my z TŻ nie mamy nic....sami na wszystko musimy zapracować,bo nikt nam nic nie da...ani domu,ani mieszania,ani działki.. trudny start w "dorosłość",no ale nikt nie mówił,że będzie łatwo
|
|
#3578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3579 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#3580 | |
|
Raczkowanie
|
my tez takie detale kupujemy sami ale mimo wszystko pilnuja żebyśmy nic nie popsuli
![]() no własnie akurat my ,,robocizne" bd miec za grosze bo mamy zajomych zreszta tż tez lubi majsterkowanie to tez bd robil a co do tego zeby mieszkac tylko na dole to boje sie ze jak bd juz mieszkac to z wykonczeniem bd sie ociagac fakt ze na gorze wg planu maja byc 4 pokoje i ze poki nie ma dzieci nie bd ich konczyc ale np podlogi czy schody musza byc zrobione bo potem nigdy tego nie wykonczymy ;P---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() dobra biore sie za pisanie pracy bo nigdy tego nie skoncze ;/// ale caly czas tu zerkam
Edytowane przez Galija Czas edycji: 2012-04-24 o 11:30 |
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3582 |
|
Raczkowanie
|
no widzisz czyli bardzo duzo mozna zaoczczedzic na robocie
ja licze na to ze ten ,,remont'' poddasza, a w zasadzie tam trzeba robić wszystko jakos zamknie sie w granicach 30 tys juz z meblami...bo do kuchni kupimy byle jakie bo do domku itak bd trzeba na wymiar zrobic a reszte kupimy pożądne zeby tez ze sobą zabrac
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ale u mnie cieplutko
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja też 27-29 w szkole a 3 maja w pracy więc też łączę się z Wami w bólu ![]() a co miłego słychać? |
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuszki, mam sprawę, a raczej szukam porady
bo już sama nie wiem . Zerknijcie na nasz obiad i powiedzcie czy nie zrezygnować z dwóch zimnych przekąsek lub jednej bo nie wiem czy nie za dużo czy zostawić tak jak jest ![]() Mała krucha sałata z ziołami i grillowanym łososiem Zupa kurkowa zabielana śmietaną Podane na półmiskach lub na stole szwedzkim Roladki z marynowanych udek kurczaka z warzywami i sosem serowym Pieczona polędwica wieprzowa faszerowana gorgonzolą i orzechami Filet łososia zapiekany ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Ziemniaki z koperkiem Ziemniaki po staropolsku Gotowane warzywa i surówki Torcik lodowy z sosem malinowym Półmiski zimnych przekąsek (150 gr. - 1 zestaw): Ciastko francuskie z mar Pol wp Cocktail cups zap ze szpin i susz pom Pasztecik w bekonie z oliwką Kurczak w cieście filo Tatar z łososia na fr. cieście Karkówka pieczona z kaparami i czosnkiem Sałata grecka Sałatka makaronowa z wędzonym łososiem i świeżymi warzywami z patelni Sałatka bekonowa z marynatami i smażonymi ziemniakami
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2012-04-24 o 12:29 |
|
|
|
#3589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak długie planujecie przyjęcie? Ja bym na pewno zrezygnowała z tatara, bo wiele osób tego nie tknie. A co to jest to Coctail cups zap ze szpinakiem i suszonymi pomidorami? Z tego raczej też bym zrezygnowała, bo ludzie raczej nie jedzą czegoś, czego nie znają. A cena Wam się zmienia wtedy? Ile płacicie w ogóle ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- I raczej bym zamieniła jedną z sałatek na tradycyjną warzywną... Chociaż nie wiem, czy będzie pasować, bo całe menu jest bardzo wykwintne, a tu nagle jarzynówka No, ale prawda jest taka, że jarzynową każdy zna i lubi
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
hej
u mnie zimno ;(
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te coctail cups to takie jakby ciastowe foremki z nadzieniem (coś a'la w zalączniku z prawej strony )a przyjęcie bedzie trwać dopóki ludzie nie zechcą jechać. O tyle dobrze, że jak uznamy że za mało np jedzenia to kuchnia jest na miejscu i coś nam wyczarują
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
a płacimy 70 zł/ os (5 zł utargowałam
, bo miało być 75 zł/os). Za dziecię w wieku 1o lat chciał 60 zł (ale też zeszłam do 55 zł . Kawa i herbata bez liku. Napoje płatne - no ale życie i alkohol oczywiście ich więc i droższy
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2012-04-24 o 12:42 |
|
|
|
#3593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym zrezygnowała z tego tatara, to nie jest dobry pomysł na takie imprezy. Te foremki, też mi się wydają mało konkretne, więc też bym to odrzuciła. Jeśli chcecie, to wybrałabym coś innego w to miejsce, a jeśli nie, to pewnie mniej zapłacicie. 3 rodzaje sałatek jak na taką niedużą imprezę, to aż zanadto, zazwyczaj spotykałam się z dwoma na takich krótszych przyjęciach. Wg mnie menu jest dosyć bogate, bardzo podoba mi się obiad, bo jest duży wybór mięs i to takich fajnych. Ludzie się najedzą, wg mnie nie ma sensu domawiać jedzenia. Tym bardziej, że ten kurczak, czy karkówka, to są takie konkretne rzeczy. Ja bym zrezygnowała z tego tatara i tych foremek. A w jakich ilościach to jedzenie będzie? Tzn czy np. dołożą sałatki jeśli braknie? ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
To ja bym zrezygnowała z tych dwóch rzeczy. Tym bardziej jak mówisz, że w razie czego coś Wam wyczarują. Chociaż jestem przekonana, że nie będzie takiej potrzeby. Tego jedzenia jest naprawdę sporo. Na całonocnych weselach jest tego niewiele więcej.
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc zostawimy tak jak jest . Jak zabraknie to jest kuchnia i mówiąc brzydko: dorzucą
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli napoje i alkohol w cenach barowych?
Za ciasto mi się bardzo drogo wydaje... I wydaje mi się, że może być go troszkę mało... Ile osób ostatecznie ma być? Będzie tort? Na całonocnych weselach gdzie co chwilę jest danie gorące i tańce, to ciasto nie schodzi, ale wydaje mi się, że u Was do kawy każdy chętnie by popróbował więcej tego ciasta.
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- szukałam potwierdzenia
|
|
#3597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec jak jest dobry to zjedza bo nikt go na codzien nie robi a duzo ludzi robi ryzyko jest takie ze to jednak surowe wiec moze nie ryzykuj bo roznie to bywa zeby nikomu nie zaszkodzil
Edytowane przez Galija Czas edycji: 2012-04-24 o 12:52 |
|
|
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ustaliliśmy 35 zł/butelkę wina bądź wódki. Tortu jako takiego nie będzie . Bo szczerze powiedziawszy większość zje ociupinkę żeby zjeść i tyle. Postawiliśmy zatem na wersję na chłodno (coś a'la torcik lodowy z owocami i sosem malinowym )---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- razem z nami 17 osób
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i fajnie z tym lodowym ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Czyli wychodzi 10dag na osobę, po kawałku. Wydaje mi się troszkę mało... Ale jak uważacie A ciasto macie z lokalu też?
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

To jest dopiero chore... Kilka lat minęło, a na tej działce nic nie stoi.

łączę się w bólu - ja spędzam w pracy
bo już sama nie wiem 
- no ale życie i alkohol oczywiście ich więc i droższy