|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Hej
Piszecie o problemach w kibelku. Ja odkrywam kolejną rzecz czyli pocenie się...Czy Wy też tak się pocicie? Jezu teraz jak jest cieplej to masakra jakaś właśnie włączyłam pranie i jestem już cała mokra...I moja cera również zaczęła się buntować ale to zawsze można przykryć podkładem ale powoli patrzeć na siebie nie mogę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
tez to zauwazylam i nie ma to na pewno zwiazku z kilogramami,bo mam ze 4 kg na plusie, dziwne dziwne |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Wtajemniczenie
|
Ja z poceniem się na razie nie mam problemów, ale cera też mi się pogarsza
![]() Trochę się nacieszyłam bezproblemową cerą, bo od wieku nastoletniego miałam non stop z nią problemy, szkoda, że tak nie zostanie już na zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do muzyki to tez szacun, zeby na takiej ☠☠☠☠ziowatej aplikacji tak zagrac ![]() tworzenie muzyki to fajna, ale trudna zabawa. Moj braciszek zajmuje sie tym hobbistycznie ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- ja sie poce troszke wiecej, nawet powiem, ze jak sie nie posmaruje od razu po kapieli to za 15 minut moge jeszcze raz sie myc ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
ale bardziej mi sie przetluszcza niz przed ciaza |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cześć!!!! Uświadomiłyście mnie, że ja mam kartę z DOZ, ale jest nie aktywna. dostałam ją z innymi ulotkami w przychodni. musiałabym ją aktywować |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie odnośnie biustonoszy do karmienia. Czy obwód pod biustem się zmniejsza od razu po porodzie? Teraz mam 84cm i nie wiem czy kupować 80 czy 85?
Kurde chyba sobie przed przypadek skasowałam poprzedniego posta!!! Edytowane przez rinco Czas edycji: 2012-04-24 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kurde .... przesylka od rp dalej nie przyszla ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1118 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dój, się dój! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Super! ![]() ![]() Ja raczej będę w sr, to opowiem ![]() Pierwsze słyszę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Wtajemniczenie
|
_agata, czy Ty kupowałaś pieluszki one size? Czy rozmiarówkę? Ja chyba się zdecyduję, na początek, na formowanki i otulacze. Zamawiałaś może coś na próbę z tej strony? http://www.franiszki.pl/index.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Raczkowanie
|
Normalnie nadrobić Was gaduły to graniczy z cudem
![]() Andzya GRATULACJE i trzymam kciuki za Antosia ![]() Ja niestety po wczorajszej wizycie u gina złe wiadomości - wprawdzie ze Stasiem wszystko ok - za to moja szyjka znacznie się skróciła. Dostałam fenka i od wczoraj nie czuję się - leżę drżę i panicznie się boję żebym nie musiała iść do szpitala. Nic z tego nie rozumiem miesiąc temu szyjka twarda zamknięta 3 cm wczoraj 2 cm - a gin mówi że 2 cm to jakby jej nie było wogóle Fenterol 4 x1 + Staveran za tydzien kontrola jak się będzie dalej rozwierać to szpital aż do porodu.... Nie pytajcie na jakim etapie jesteśmy z remontem... ![]() Do tego tak się źle czuję po tym fenku że masakra - Wy też tak miałyście? Czy to przechodzi?? Wracam do nadrabiania wpisów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tak późno zaczynasz przygodę z Fenoterolem więc się nie zamartwiaj. To, że się cała trzęsiesz, serducho Ci wali, to normalne. Później to się unormuje, jak organizm się trochę przyzwyczai. Dasz radę. I nie bój się, jak Cię złapie ostre kołatanie serca i trzęsawka na maxa. Każda z nas chyba to miała... Ja 2 tygodnie temu miałam szyjkę 2,35cm i właśnie się boję, że dzisiaj się okaże, że jeszcze się skróciła ![]() ![]() Pozostaje być dobrej myśli, a za kilka godzin się okaże co i jak ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Ja po śniadanku. Zaraz się zbieram i jadę na poszukiwanie jakichś balerinek, bo mam już tylko jedne "szybkie" butki ![]() onething najlepszy demotywator jaki w życiu widziałam. Ten z kotkami ![]() z czapusią też niczego sobie ![]() nasteczka83 ja tez się niemiłosiernie pocę, ale problemów z cerą nie mam. Najlepszym dezodorantem dla mnie okazała się Rexona, chociaż i tak nie działa idealnie. niunia32 ja tę kartę DOZ aktywowałam przez neta, a koleżanka neta nie ma i nie aktywowała i też jej rabat naliczają. Chciałam sobie w DOZ zamówić Prenatal, bo mi się kończy. Zawsze płaciłam troszkę ponad 30ł za 90tabl a teraz kosztuje ponad 40 za 90tabl. Co za zdziercy!! Ubieram się i wybywam, ahoj ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |||
Rozeznanie
|
Zaznaczyłam cytowanie w telefonie i przesiadłam się na lapka. Więc z tego co pamiętam to kism te pierwsze biostonosze to w Carrefurze na pasażu jest taki duży bieliźniany sklep z brafittingiem podobno. Ja tam rzadko bardzo bywam i widziałam go po raz pierwszy.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana gin mowi na wyrost,zeby przestraszyc, zebys ladnie lezala ![]() Drzenie po fenku to normalka-po tyg powinno sie unormowac, biore go juz 6 tydzien po 8x1 i nie raz nawet teraz zdarzaja mi sie pijackie drzenia rak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Wtajemniczenie
|
54grosze za szt pampersa to tanio tak??
Od jutra w carrefourze będą Pampers New Baby rozmiar 2 czyli od 3 do 6kg za 43,99zł za 80szt. Czyli po 54gr za szt. A w Tesco tylko 2maja chusteczki pampers 19,99 za 4paczki, czyli po 4,99zł za paczkę .
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-04-24 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam odebrać wyniki z posiewu z pochwy i odbytu wyszły ujemne ![]() ![]() Popołudni przedostatnie spotkanie w SR będzie o pielęgnacji noworodka. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
uffff ....to już jestem spokojniejsza ![]() Myślałam że narozrabiałam strasznie i że będę się tak czuć przez kolejne 8 tygodni a tego bym nie zniosła ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Biorę pod uwagę TUTEK Grander, ale na oczy go nie widziałam. Jeśli go zamówię, to na podstawie "zeznań" Dziewczyn tutaj ![]() Zastanawiam się jeszcze nad Navingtonem, bo mi się bardzo podoba ta tapicerka biała ![]() Chciałam jeszcze na żywo zobaczyć X-landera nowego. Braliśmy jeszcze wcześniej pod uwagę TAKO Laret, ale on też ciężki. W sumie, to preferencje mi się trochę zmieniły, bo już nie będę tak bardzo zwracała uwagi na wagę. Obmyśliliśmy inne rozwiązania, a niżeli wnoszenie wózka na II piętro ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Wtajemniczenie
|
musze sie pochwalic
![]() wczoraj zlozylam zamowienie na przerozne rzeczy do scrapbookingu i juz dzis przyszedl kurier! te pierdó..lki są cudne ![]() moj mąż dostanie zawalu jak spojrzy na konto ![]() jak zrobie te albumy to na pewno pokaze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1136 |
Raczkowanie
|
Ja dziś ładnie wstałam, pofarbowałam włosy, puściłam pralkę z rzeczami dla dziecka, zmywarkę i zaraz zabieram się za prasowanie.
Co prawda miałam iść do księdza w sprawie nauk małżeńskich, ale się nie wyrobię już,bo musiałam zjeść jeszcze drugie śniadanie. Gaabi jak nie jesteście po ślubie to możecie iść do USC i zrobić uznanie ojcostwa. Musisz mieć odpis aktu urodzenia - jakbyś mogła się nie urodzić ![]() ![]() Wybieracie przy kierowniku urzędu nazwisko dziecka (Twoje lub tż). Dzięki temu tż po urodzeniu będzie mógł sam zarejestrować urodzone dziecko (w przeciwnym przypadku musisz Ty też iść, bo tż to będzie obca osoba dla dziecka - i zrobić uznanie wraz z rejestracją dziecka) Poza tym już w szpitalu zrobią książeczkę dziecka na nazwisko tż (jeśli takie wybierzecie) - w innym przypadku na Twoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W Rossmanie za 108 sztuk 52,99 wiec wychodzi 49gr za sztuke |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1140 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że już jutro będą mebelki ![]() Cytat:
a kot się przyzwyczai ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.