Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 09:42   #1111
nasteczka83
Raczkowanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Hej

Piszecie o problemach w kibelku. Ja odkrywam kolejną rzecz czyli pocenie się...Czy Wy też tak się pocicie? Jezu teraz jak jest cieplej to masakra jakaś właśnie włączyłam pranie i jestem już cała mokra...I moja cera również zaczęła się buntować ale to zawsze można przykryć podkładem ale powoli patrzeć na siebie nie mogę Wybieram się na spacer i pewnie spoce się jak mysz, ale ruszać sie i dotleniać Sofi trzeba
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:49   #1112
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Hej

Piszecie o problemach w kibelku. Ja odkrywam kolejną rzecz czyli pocenie się...Czy Wy też tak się pocicie? Jezu teraz jak jest cieplej to masakra jakaś właśnie włączyłam pranie i jestem już cała mokra...I moja cera również zaczęła się buntować ale to zawsze można przykryć podkładem ale powoli patrzeć na siebie nie mogę Wybieram się na spacer i pewnie spoce się jak mysz, ale ruszać sie i dotleniać Sofi trzeba

tez to zauwazylam i nie ma to na pewno zwiazku z kilogramami,bo mam ze 4 kg na plusie, dziwne dziwne
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:50   #1113
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja z poceniem się na razie nie mam problemów, ale cera też mi się pogarsza
Trochę się nacieszyłam bezproblemową cerą, bo od wieku nastoletniego miałam non stop z nią problemy, szkoda, że tak nie zostanie już na zawsze
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:54   #1114
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

A tam, muzyka. Jaki on jest przystojny. Idealnie przystojny. Ale widaać było jak się strasznie stresował.
tak, wiadac bylo ze jest skromny
co do muzyki to tez szacun, zeby na takiej ☠☠☠☠ziowatej aplikacji tak zagrac
tworzenie muzyki to fajna, ale trudna zabawa. Moj braciszek zajmuje sie tym hobbistycznie

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

ja sie poce troszke wiecej, nawet powiem, ze jak sie nie posmaruje od razu po kapieli to za 15 minut moge jeszcze raz sie myc

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja z poceniem się na razie nie mam problemów, ale cera też mi się pogarsza
Trochę się nacieszyłam bezproblemową cerą, bo od wieku nastoletniego miałam non stop z nią problemy, szkoda, że tak nie zostanie już na zawsze
co do cery to poczatkowo wylazly mi straszne pryszcze... potem dobrze... teraz jest nawet niezle
ale bardziej mi sie przetluszcza niz przed ciaza
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 09:56   #1115
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc to ja też nie wiem co jest skurczem a co nie Ale ja nie mam nic innego oprócz właśnie tych twardnień na dole.
ja też te twardnienia mam.

cześć!!!!
Uświadomiłyście mnie, że ja mam kartę z DOZ, ale jest nie aktywna. dostałam ją z innymi ulotkami w przychodni. musiałabym ją aktywować

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:04   #1116
rinco
Wtajemniczenie

Mam pytanie odnośnie biustonoszy do karmienia. Czy obwód pod biustem się zmniejsza od razu po porodzie? Teraz mam 84cm i nie wiem czy kupować 80 czy 85?

Kurde chyba sobie przed przypadek skasowałam poprzedniego posta!!!

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2012-04-24 o 10:08
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:08   #1117
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Spokojnie, zdążysz ze wszystkim Ja w 32 tygodniu też jeszcze nic nie miałam. A co do wózka to zależy jaki chcesz, na niektóre czeka się tydzień, albo wręcz są dostępne od ręki
u mnie wszystko juz jest i sie tylko kurzy i musze to scierac

kurde .... przesylka od rp dalej nie przyszla

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 10:08   #1118
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Antoś o 8 będzie operowany, ja mam odgórne zalecenie, żeby być w szpitalu między godziną 11-12 Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu.
Póki co idę się podoić trochę, bo piersi może nie nabrzmiewają, ale zaczynają boleć i mleko leci, więc to chyba dobry objaw.
Rany, też bym pewnie miała problem z wytrzymaniem
Dój, się dój! Co 3h najlepiej!

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
kism Twoje przygody są niesamowite
wyobrazam sobie, ze musialas sie niezle zdenerwowac...
Nie było tak źle, bardziej mi się śmiać chciało już z bezsilności, a te kobiety w rejestracji też nie są niczemu winne...

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
To już końcówka. Zaraz 39. tydzień, zleciało błyskawicznie... a mnie jest tak dobrze w ciąży...
Chciałabym się teraz cofnąć do np. 30. tygodnia i jeszcze trochę ponosić. Szkoda, że tak się nie da, że to już... tuż tuż...
Smutek mnie czasami ogarnia jak pomyślę o tym, że skończy się nasze w każdym detalu zaplanowane i poukładane życie. Będziemy odpowiedzialni ze tego małego człowieka, on będzie zdany całkowicie na nas...
Hehe, to Cię ania fajnie z tym Werterem porównała Będzie dobrze! Nudno by było przez całe życie tak mieć wszystko poukładane i zaplanowane...

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
heh... ciekawe co się stało z nimi. najlepiej będzie jak się znajdą, gdy już zrobisz nowe
A niech się już znajdą którekolowiek Zostały mi do odebrania OWA i GBS i chcę to jutro mieć, żeby już móc spokojnie rodzić. Jak nie będzie znowu czegoś, to tym razem na serio się zdenerwuję

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Chociaż uważam, że fajna sprawa, jak się to wydarzenie jakoś świętuje. Taki rytuał, (jak postrzyżyny) że dziewczynka staje się kobietą - tylko niekoniecznie red party Moim zdaniem fajnie, jeśli w tym dniu dziewczyna dostanie jakiegoś kwiatka od taty, i jakoś sobie poświętuje z mamą.
Od ojca niekoniecznie... ale to pewnie zależy od relacji dziewczyny z ojcem i w ogóle otwartości, że tak powiem, w domu... Od mamy jak najbardziej Ja dostałam srebrny łańcuszek z wisiorkiem

Cytat:
Idę dzisiaj na wizytę, trzymajcie kciuki.

Cytat:
A ten bajzel z wynikami to mam nadzieję, że nie Mostowej?
Nius na koniec Mój mąż dziś po pracy jedzie po wózek, łóżeczko i te wszystkie grubsze zakupy - WRESZCIE!!! Jestem strasznie podekscytowana, czekałam na tą chwilę od stycznia Zostanie jeszcze do kupienia parę rzeczy z apteki i wyprawka skompletowana
Nie, w Centermedzie, ale tak jak pisałam, dziwi mnie to, bo nie miałam do tej pory takiego problemu tam...
Super! Pewnie Ci żal, że nie możesz jechać, ale najważniejsze, że już będzie pokupowane co trzeba
Ja raczej będę w sr, to opowiem Na razie pójdę się zdrzemnąć, bo nie ma co znowu się męczyć wieczorem...

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Po fenoterolu sa problemy z wyproznianiem:/ taki skutek uboczny
Pierwsze słyszę
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:10   #1119
Gaabbi
Wtajemniczenie

_agata, czy Ty kupowałaś pieluszki one size? Czy rozmiarówkę? Ja chyba się zdecyduję, na początek, na formowanki i otulacze. Zamawiałaś może coś na próbę z tej strony? http://www.franiszki.pl/index.html
Stary 2012-04-24, 10:14   #1120
Michalowa79
Raczkowanie

Normalnie nadrobić Was gaduły to graniczy z cudem

Andzya GRATULACJE i trzymam kciuki za Antosia

Ja niestety po wczorajszej wizycie u gina złe wiadomości - wprawdzie ze Stasiem wszystko ok - za to moja szyjka znacznie się skróciła. Dostałam fenka i od wczoraj nie czuję się - leżę drżę i panicznie się boję żebym nie musiała iść do szpitala.

Nic z tego nie rozumiem miesiąc temu szyjka twarda zamknięta 3 cm wczoraj 2 cm - a gin mówi że 2 cm to jakby jej nie było wogóle Fenterol 4 x1 + Staveran za tydzien kontrola jak się będzie dalej rozwierać to szpital aż do porodu....

Nie pytajcie na jakim etapie jesteśmy z remontem...
Do tego tak się źle czuję po tym fenku że masakra - Wy też tak miałyście? Czy to przechodzi??

Wracam do nadrabiania wpisów
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:20   #1121
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość

Ja niestety po wczorajszej wizycie u gina złe wiadomości - wprawdzie ze Stasiem wszystko ok - za to moja szyjka znacznie się skróciła. Dostałam fenka i od wczoraj nie czuję się - leżę drżę i panicznie się boję żebym nie musiała iść do szpitala.

Nic z tego nie rozumiem miesiąc temu szyjka twarda zamknięta 3 cm wczoraj 2 cm - a gin mówi że 2 cm to jakby jej nie było wogóle Fenterol 4 x1 + Staveran za tydzien kontrola jak się będzie dalej rozwierać to szpital aż do porodu....

Do tego tak się źle czuję po tym fenku że masakra - Wy też tak miałyście? Czy to przechodzi??

I tak późno zaczynasz przygodę z Fenoterolem więc się nie zamartwiaj. To, że się cała trzęsiesz, serducho Ci wali, to normalne. Później to się unormuje, jak organizm się trochę przyzwyczai. Dasz radę. I nie bój się, jak Cię złapie ostre kołatanie serca i trzęsawka na maxa. Każda z nas chyba to miała...
Ja 2 tygodnie temu miałam szyjkę 2,35cm i właśnie się boję, że dzisiaj się okaże, że jeszcze się skróciła A ja nie chcę do szpitala Paweł mówi, że jak coś napisze mi usprawiedliwienie. On też bardzo nie chce, żebym była w szpitalu.

Pozostaje być dobrej myśli, a za kilka godzin się okaże co i jak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 10:23   #1122
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:

Do tego tak się źle czuję po ty
m fenku że masakra - Wy też tak miałyście? Czy to przechodzi??

Witaj w klubie... Podobnego posta pisałam 2 tyg temu. Dasz radę
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:24   #1123
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:

I tak późno zaczynasz przygodę z Fenoterolem więc się nie zamartwiaj. To, że się cała trzęsiesz, serducho Ci wali, to normalne. Później to się unormuje, jak organizm się trochę przyzwyczai. Dasz radę. I nie bój się, jak Cię złapie ostre kołatanie serca i trzęsawka na maxa. Każda z nas chyba to miała...
Ja 2 tygodnie temu miałam szyjkę 2,35cm i właśnie się boję, że dzisiaj się okaże, że jeszcze się skróciła A ja nie chcę do szpitala Paweł mówi, że jak coś napisze mi usprawiedliwienie. On też bardzo nie chce, żebym była w szpitalu.

Pozostaje być dobrej myśli, a za kilka godzin się okaże co i jak
Dziękuję za dobre słowo Trzymam kciuki żebyś mogła leżakować w domu - teraz rozumiem jakie to uczucie ...
Stary 2012-04-24, 10:25   #1124
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry mamusie
Ja po śniadanku.
Zaraz się zbieram i jadę na poszukiwanie jakichś balerinek, bo mam już tylko jedne "szybkie" butki i może wreszcie znajdę coś w czym pójdę na komunię. Wczoraj rozmawiałam ze szwagierką w sprawie prezentu i zdecydowaliśmy że kupimy komórkę. Nie mam pojęcia jaką, wiem tylko że ma mieć aparat i najlepiej jak by nie było możliwości przypadkowego włączenia internetu. Ale czy są jeszcze komórki bez neta?

onething najlepszy demotywator jaki w życiu widziałam. Ten z kotkami
z czapusią też niczego sobie

nasteczka83 ja tez się niemiłosiernie pocę, ale problemów z cerą nie mam. Najlepszym dezodorantem dla mnie okazała się Rexona, chociaż i tak nie działa idealnie.

niunia32 ja tę kartę DOZ aktywowałam przez neta, a koleżanka neta nie ma i nie aktywowała i też jej rabat naliczają.

Chciałam sobie w DOZ zamówić Prenatal, bo mi się kończy. Zawsze płaciłam troszkę ponad 30ł za 90tabl a teraz kosztuje ponad 40 za 90tabl. Co za zdziercy!!

Ubieram się i wybywam, ahoj

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:25   #1125
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Pierwsze słyszę
szczesciara
ale to prawda, dobrze ze chociaz Ciebie to ominelo
Na mnie mama zawsze mowila darmozjad, bo to co zjadlam to od razu do kibla i dwojeczka, minuta i po wszystkim ehhh to byly czasy mysle,ze jak przestane to brac to znowu bedzie jak dawniej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 10:25   #1126
clauudik
Rozeznanie

Zaznaczyłam cytowanie w telefonie i przesiadłam się na lapka. Więc z tego co pamiętam to kism te pierwsze biostonosze to w Carrefurze na pasażu jest taki duży bieliźniany sklep z brafittingiem podobno. Ja tam rzadko bardzo bywam i widziałam go po raz pierwszy.
Cytat:
Dopiero sobie teraz uzmysłowiłam, że ja jeszcze nie mam wózka wybranego
A przecież na wózek się czeka nawet miesiąc.
Chyba muszę poczynić jakieś kroki w tym kierunku

Dzwonił do mnie pan z PINIO, że jutro o 7 rano będzie z mebelkami

Jeju, żeby dzisiaj na wizycie się okazało, że jest wszystko ok i mogę spokojnie, w domu, przygotowywać się do przyjścia małej na świat
Jeszcze pieluszki trzeba zamówić, pranie zrobić, dokończyć wyprawkę, urządzić pokoik
za wizytę, super, że mebelki już będą a co do wózka masz jakieś typy??
Cytat:
Mam pytanie odnośnie biustonoszy do karmienia. Czy obwód pod biustem się zmniejsza od razu po porodzie? Teraz mam 84cm i nie wiem czy kupować 80 czy 85?

Kurde chyba sobie przed przypadek skasowałam poprzedniego posta!!!
Ja bym na Twoim miejscu wzięłam 75 bo jednak zawsze powinno się zaniżyć obwód. Na pewno nie 85
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ja raczej będę w sr, to opowiem Na razie pójdę się zdrzemnąć, bo nie ma co znowu się męczyć wieczorem...
Ja raczej też będę, no chyba że urodzę wczesniej ale nic na to nie wskazuje. Tak jak obiecałam idę pakować torbę.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:31   #1127
ania_85
Rozeznanie

Cytat:

Kochana gin mowi na wyrost,zeby przestraszyc, zebys ladnie lezala ale 2cm to calkiem ladna szyjka, ja miesiac temu mialam 2cm i powiedziala,ze ok,no ale lezec lezec, teraz mam mniej niz cm.
Drzenie po fenku to normalka-po tyg powinno sie unormowac, biore go juz 6 tydzien po 8x1 i nie raz nawet teraz zdarzaja mi sie pijackie drzenia rak
Stary 2012-04-24, 10:35   #1128
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

54grosze za szt pampersa to tanio tak??
Od jutra w carrefourze będą Pampers New Baby rozmiar 2 czyli od 3 do 6kg za 43,99zł za 80szt. Czyli po 54gr za szt.

A w Tesco tylko 2maja chusteczki pampers 19,99 za 4paczki, czyli po 4,99zł za paczkę .

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-04-24 o 10:38
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:39   #1129
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Hej

Ja tez mam problemy z poceniem się.... Maskara.... W nocy śpię odkryta bo jak się przykryje to od razu cała mokra jestem, dłonie mi się pocą stopy strasznie.... Zaczynają mi krostki wychodzić na nogach i dekolcie tak jak miałam na początku ciąży...

Byłam odebrać wyniki z posiewu z pochwy i odbytu wyszły ujemne co mnie bardzo cieszy
Popołudni przedostatnie spotkanie w SR będzie o pielęgnacji noworodka.
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 10:42   #1130
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Kochana gin mowi na wyrost,zeby przestraszyc, zebys ladnie lezala ale 2cm to calkiem ladna szyjka, ja miesiac temu mialam 2cm i powiedziala,ze ok,no ale lezec lezec, teraz mam mniej niz cm.
Drzenie po fenku to normalka-po tyg powinno sie unormowac, biore go juz 6 tydzien po 8x1 i nie raz nawet teraz zdarzaja mi sie pijackie drzenia rak

uffff ....to już jestem spokojniejsza
Myślałam że narozrabiałam strasznie i że będę się tak czuć przez kolejne 8 tygodni a tego bym nie zniosła ...
Stary 2012-04-24, 10:44   #1131
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Od jutra w carrefourze będą Pampers New Baby rozmiar 2 czyli od 3 do 6kg za 43,99zł za 80szt. Czyli po 54gr za szt.

A w Tesco tylko 2maja chusteczki pampers 19,99 za 4paczki, czyli po 4,99zł za paczkę .
nie mam carfura

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:44   #1132
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

postaraj sie jak najwiecej odpoczywac i nie stresowac

Stary 2012-04-24, 10:45   #1133
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
za wizytę, super, że mebelki już będą a co do wózka masz jakieś typy??
Miałam jeszcze jechać obejrzeć wózki, ale chyba się już nie uda
Biorę pod uwagę TUTEK Grander, ale na oczy go nie widziałam. Jeśli go zamówię, to na podstawie "zeznań" Dziewczyn tutaj
Zastanawiam się jeszcze nad Navingtonem, bo mi się bardzo podoba ta tapicerka biała Tylko on jest ciężki.
Chciałam jeszcze na żywo zobaczyć X-landera nowego.
Braliśmy jeszcze wcześniej pod uwagę TAKO Laret, ale on też ciężki.
W sumie, to preferencje mi się trochę zmieniły, bo już nie będę tak bardzo zwracała uwagi na wagę. Obmyśliliśmy inne rozwiązania, a niżeli wnoszenie wózka na II piętro Teraz bardziej zwracałabym uwagę na poręczność wózka, a tego namacalnie nie mogę póki co sprawdzić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 10:47   #1134
moniczka1302
Wtajemniczenie

musze sie pochwalic
wczoraj zlozylam zamowienie na przerozne rzeczy do scrapbookingu i juz dzis przyszedl kurier! te pierdó..lki są cudne czekam jeszcze na 3 dostawy

moj mąż dostanie zawalu jak spojrzy na konto

jak zrobie te albumy to na pewno pokaze
Stary 2012-04-24, 10:47   #1135
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Ja też zauważyłam że się strasznie pocę. Na przykład wczoraj byłam w sklepie, kupiłam dosłownie 3 rzeczy, czyli mało chodzenia. Jak stałam w kolejce to się ze mnie dosłownie lało, buzia mokra i do tego czułam jak mi pot leci po plecach i miedzy cyc.kami. Od razu po powrocie mycie i przebieranie. Nigdy mnie ten problem nie dotyczył, to teraz mam. Jeśli chodzi o cerę to nie jest najgorzej. Oprócz tego że jestem strasznie blada. Ale z tym to już chyba nic nie zrobię.
Stary 2012-04-24, 10:48   #1136
m girl
Raczkowanie

Ja dziś ładnie wstałam, pofarbowałam włosy, puściłam pralkę z rzeczami dla dziecka, zmywarkę i zaraz zabieram się za prasowanie.
Co prawda miałam iść do księdza w sprawie nauk małżeńskich, ale się nie wyrobię już,bo musiałam zjeść jeszcze drugie śniadanie.

Gaabi jak nie jesteście po ślubie to możecie iść do USC i zrobić uznanie ojcostwa. Musisz mieć odpis aktu urodzenia - jakbyś mogła się nie urodzić (jeżeli robisz to w innym urzędzie niż się urodziłaś) i zaświadczenie od lekarza że jesteś w ciąży (jakby nie było widać ). Poza tym oboje swoje dowody osobiste.
Wybieracie przy kierowniku urzędu nazwisko dziecka (Twoje lub tż).
Dzięki temu tż po urodzeniu będzie mógł sam zarejestrować urodzone dziecko (w przeciwnym przypadku musisz Ty też iść, bo tż to będzie obca osoba dla dziecka - i zrobić uznanie wraz z rejestracją dziecka)
Poza tym już w szpitalu zrobią książeczkę dziecka na nazwisko tż (jeśli takie wybierzecie) - w innym przypadku na Twoje.
m girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:48   #1137
libretka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Ja tez mam problemy z poceniem się.... Maskara.... W nocy śpię odkryta bo jak się przykryje to od razu cała mokra jestem, dłonie mi się pocą stopy strasznie.... Zaczynają mi krostki wychodzić na nogach i dekolcie tak jak miałam na początku ciąży...

Byłam odebrać wyniki z posiewu z pochwy i odbytu wyszły ujemne co mnie bardzo cieszy
Popołudni przedostatnie spotkanie w SR będzie o pielęgnacji noworodka.
ja też się okropnie pocę, co zrobić hormony szaleją, wiecie czego najbardziej będzie mi brakować jak już urodzę? tego że w ciąży zawsze było mi ciepło, bo ja to straszny zmarzlak jestem
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 10:50   #1138
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość

W Rossmanie za 108 sztuk 52,99 wiec wychodzi 49gr za sztuke
Stary 2012-04-24, 10:51   #1139
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Miałam jeszcze jechać obejrzeć wózki, ale chyba się już nie uda
Biorę pod uwagę TUTEK Grander, ale na oczy go nie widziałam. Jeśli go zamówię, to na podstawie "zeznań" Dziewczyn tutaj
Zastanawiam się jeszcze nad Navingtonem, bo mi się bardzo podoba ta tapicerka biała Tylko on jest ciężki.
Chciałam jeszcze na żywo zobaczyć X-landera nowego.
Braliśmy jeszcze wcześniej pod uwagę TAKO Laret, ale on też ciężki.
W sumie, to preferencje mi się trochę zmieniły, bo już nie będę tak bardzo zwracała uwagi na wagę. Obmyśliliśmy inne rozwiązania, a niżeli wnoszenie wózka na II piętro Teraz bardziej zwracałabym uwagę na poręczność wózka, a tego namacalnie nie mogę póki co sprawdzić.
Ja właśnie czekam na wózek TUTEK Grander. Jak przyjdzie (liczę że w ciągu najbliższych dni) to zrobię fotki jak wygląda na żywo i napiszę jak się sprawuje "na pusto". Już nie mogę się doczekać. Czekam jeszcze na fotel SAKO. Ciekawe czy będzie wygodny. Jeszcze nie miałam okazji na czymś takim siedzieć. Też opiszę wrażenia. Na kuriera/-ów czekam jak na Mikołaja.
Stary 2012-04-24, 10:53   #1140
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Dopiero sobie teraz uzmysłowiłam, że ja jeszcze nie mam wózka wybranego
A przecież na wózek się czeka nawet miesiąc.
Chyba muszę poczynić jakieś kroki w tym kierunku

Dzwonił do mnie pan z PINIO, że jutro o 7 rano będzie z mebelkami

Jeju, żeby dzisiaj na wizycie się okazało, że jest wszystko ok i mogę spokojnie, w domu, przygotowywać się do przyjścia małej na świat
Jeszcze pieluszki trzeba zamówić, pranie zrobić, dokończyć wyprawkę, urządzić pokoik
Gabi, zdążysz ze wszystkim na pewno
Fajnie, że już jutro będą mebelki

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Witam!

Ja już dziś po dentyście i jakaś pełna wigoru, więc postaram się to zaraz wykorzystać (żeby za szybko nie przeszło)...

Mały się wierci i wypina, ale mam wrażenie, że ciągle jest główką do góry. Czasem się pleckami do dołu brzucha kładzie, ale już nie czuję, żeby cały się obracał... Hm... No cóż, co ma być to będzie...

My dziś pierwszą noc na wielkiej rozkładanej kanapie w dużym pokoju, nawet wygodnie było. Tylko kot mocno niezadowolony ze zmian...
korzystaj korzystaj z wigoru
a kot się przyzwyczai

Cytat:
Napisane przez moniczka1302
musze sie pochwalic
wczoraj zlozylam zamowienie na przerozne rzeczy do scrapbookingu i juz dzis przyszedl kurier! te pierdó..lki są cudne czekam jeszcze na 3 dostawy
Super, koniecznie się pochwal jak już zaczniesz działać. Bardzo mi się podobają takie rzeczy
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości