|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
tak
ja też pracuję
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Choco - Mi wczoraj Doktorek kazał krzywą zrobić w 25t. I akurat wtedy będę mieć wizytę u Niego. Więc najprawdopodobniej zrobię ją na początku, a do Niego pojadę pod koniec tego tygodnia
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-04-24 o 13:59 |
|
|
|
#1983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie nie przytyłam jeszcze tak dużo, na razie 3 kg na plusie, ale już widzę że moje bluzki się robią ciasnawe zwłaszcza w cyckach Z jednej strony chciałam mieć większy biust ale nie aż tak Brzuszek rośnie i też niestety stwierdzam że już nie jestem taka atrakcyjna jak kiedyś A największą załamkę miałam jak oglądałam zdjęcia z Zakopanego z ostatnich wakacji, tak zarąbiście wyglądałam, nie to co teraz, oj jeszcze dużo czasu minie zanim znowu będę tak wyglądać
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Rano było piękne słoneczko a teraz ![]() Dzisiaj mam wolne,muszę obiad ugotować a tak mi się spać chce że oczy mi się same zamykają. Chyba położę się na chwilkę. za rozpoczęte tygodnie.Ja pracuję do połowy maja a potem idę na L4,wczoraj mnie tak brzuch bolał jak wróciłam po pracy że aż się przestraszyłam.
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe co powiecie kobitki jak będziecie tak wyglądać, skoro już teraz czujecie się nieatrakcyjne i mało seksowne
to mój brzuch na tydzień przed porodem . Głowy nie pokazuję bo bez makijażu i fryzura niewyjściowa . We wszystkim co na siebie ubrałam wyglądałam jak wieloryb
|
|
|
|
#1986 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapraszam Cytat:
![]() Cytat:
Masz ten dostęp do meila?
|
|
#1987 |
|
Rozeznanie
|
Asiunia, nie ma dostępu
. Mój synek kilka dni temu jak mu pokazałam to zdjęcie zapytał : mamo, a dlaczego połknęłaś piłkę? |
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny brzuszek
A ja mimo dużej wagi czuję się pięknie. Chodzę po domu na golaska, nie wstydzę się i uważam że mój brzuch jest wspaniały, bo w środku ma skarb. Dla mnie ciąża jest piękna i nie ważne kilogramy. Zauważyłam że im osoba pulchniejsza tym mniej przejmuje się tuszą w ciąży i bardziej nią cieszy a chudziny normalnie mają obsesję na punkcie wagi. A przecież to normalne że się tyje, taka jest natura. Przykro mi czytać że uważacie się za brzydkie, bo to brzmi tak jakbyście do tej ciąży nie były gotowe. Chciały mieć dziecko ale nadal mieć rozmiar 34. Przykro mi moje drogie, ale nie da rady, przynajmniej w brzuchu się w taki nie zmieścicie. Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam, ale bardzo mnie rażą takie słowa, jestem brzydka, nie mogę na siebie patrzeć itp. Popatrzcie na to z innej strony. Czy te kilka - kilkanaście kilogramów przez kilka miesięcy to taka duża cena za skarb jakim jest dziecko??? |
|
|
|
#1989 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam to samo, wiem że sie powinnam cieszyc dzidzia i nie myslec o tym, ale nie moge, codziennie sie ogladam w lustrze i przezywam boje sie, że mu brzuchol zotanie po ciązy taki, że nie bede w stanie go pozbyc sie wczoraj w zarze widzialam taka piekna sukienke elegancka fajna na lato, ale gdzie ja w nia wejde w lecie w domu mialam potem humor tragiczny, nawet moj tz łamanym polskim nie byl w stnie mnie rozsmieszyc u mnei ciąża nie była planowana wiec moze dlatego tak ciezko mi z tym...ale za to kupilam w tally weijl spodniczke na duzej gumce za tylko 39,90. ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-04-24 o 14:37 |
|||
|
|
|
#1990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się z Tobą w 1000%
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow. Ja pewnie też się takiego dorobię
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
a to moj troszke z profilu
polowa ósmego miesiaca
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamlin święte słowa. Ja też swój brzuszek uwielbiam, bo wiem, że mnie tam moje kochane maleństwo kopie. Dlatego nie ubolewam nad tym, że nie kupie sobie seksownej kiecki, czy innych fajnych ubranek. Za to wiem że, po ciąży po prostu będę pracować nad sobą i to mi daje jeszcze większą motywacje, bo zadbana mama = szczęśliwe dziecko. Kobieta mająca depresje z powodu swojego wyglądu nic dobrego nie wnosi. Wiem coś o tym, bo strasznie się dobijałam gdy widziałam siebie w lustrze w jakiejkolwiek przymierzalni - ale swój brzydki wygląd zawdzięczałam tylko sobie. Więc ja kieruje się zasadą od jakiś dwóch lat, jem zdrowo 5 małych posiłków do tego ruch i naprawdę ciało zaczyna przechodzić cudowna przemianę. Najgorzej jest zmienić złe nawyki ale później jak nagle zakładamy seksi kiecke i widzimy w lustrze piekną kobietę to nagroda, że hej. A jak jeszcze dziecko powie komplement "Mamo pięknie wyglądasz" to jest to najwspanialszy komplement na świecie, bo dzieci są szczere.
|
|
#1995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
ja z moim brzuchem w ciuchach czuję się atrakcyjnie i aż go wypycham, żeby wszyscy widzieli, że będę mamą
na golasa już więcej mam kompleksów, bo celulitu mi się więcej zrobiło na udach---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- chce już 8 miesiąc i miec taki duży brzusio
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Ja właśnie zajadam słodziutką gruszkę, pychotka. Robię botwinkę na obiad i już nie mogę się doczekać, bo tak pięknie pachnie z kuchni. Nie nadrobię Was, bo mam kupę pakowania, ale na szczęście już w piątek się skończy. Doczytałam tylko, że Konczi jeszcze nie wróciła ![]() My wyjeżdżamy na 3 dni do Zakopca. Nie wiem jak to ze mną będzie, bo przed chwilą wróciłam z zakupami do domu i już jestem zmęczona... Jakąś dolinkę to muszę zaliczyć, bo inaczej to chora będę ![]() Ostatnio mnie bolał brzuch, nawet bardzo, ale wczoraj byłam u gina i na szczęście wszystko w porządeczku.
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
mniam
właśnie zjadłam serowe cheetosy, przypomniałyście mi i musiałam po nie pójśc do sklepu![]() zaraz zmykam, bo nie długo zjedzie się święta trójca w sprawie spadku
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudne
|
|
#2000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakochałam się w Twoim brzuszku,piękny Cytat:
Popieram My troszkę staraliśmy się o dzidzię i teraz jestem tak dumna z tej ciąży że chciałabym żeby cały świat widział,na początku jak nie miałam wogóle brzuszka już się nie mogłam doczekać aż inni zaczną zauważać. Dla mnie ciąża to najwspanialszy skarb. A co do figury po ciąży nie martwię się,w końcu wszystko zależy od nas Śliczny
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
No ja super szczupła nie jestem niestety i każdy dodatkowy kilogram pewnie nie wygląda atrakcyjnie ale ja mam to w <dupa>.
Mojemu mężowi się podobam czy mam cellulit czy rozstepy. Cieszę się,że dzidzia rośnie,jest zdrowa,a jak gdzies idziemy to ubieram obcisłe bluzki i eksponuje swój brzuszek bo mi się podoba i szeroka dupa w ciążowych portkach też .Z synkiem w ciąży też miałam duży brzuch,pełno rozstępów i jak go urodziłam to brzuch się zapadł i został flak po porodzie co sie zwijał przy siadaniu ale teraz już jest ok . Dziecko jest taką nagrodą za te wszystkie miesiące,że nic mi nie przeszkadza,moge sobie tyć i przydnieć . Mam mieć chłopca a buzie mam taką,że masakra. Pryszczy pełno,przebarwień szok normalnie . Z synciem tak nie miałam.Katrin boski brzusio
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-24 o 15:18 |
|
|
|
#2002 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pocieszam was, że ok. 10 kilo traci się już na porodówce, więc nie ma się o co martwić, kolejne kg. znikną podczas karmienia, wiadomo, teraz trudno siebie zaakceptować, ale zgadzam się z Tamlin, trzeba być dumnym z brzuszków, a jak się weźnmiemy za siebie po porodzie to wiosną już laski będziemy. U mnie w pracy 2 koleżanki wróciły po porodzie, 7 m-cy po wyglądają jak wcześniej, nic po nich nie widać, że dzieci urodziły. Ja wprawdzie nie wróciłam do poprzedniej wagi, ale też jako tako wyglądałam, nawet z 3 kg na plusie. A moja znajoma przytyła 30 kilo w ciąży, kilka dni temu ją widziałam, synek ma wprawdzie już 4 lata, więc trochę trwało zanim zrzuciła, teraz wygląda jak wcześniej.
|
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
Bedziemy mieli synka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Wszystkie parametry dzidka w normie, lozysko wysoko, szyjka 36mm. i doktorka zachwycona dlugimi nogami naszego potworka a tatus jest po prostu w siodmym niebie... W koncu klatwa samych dziewuch w naszej rodzinie przelamana W zalaczniku zdjecia maluszka i jego slynnej nozki. Edytowane przez spioszka Czas edycji: 2012-04-24 o 15:44 Powód: zapomnilam dodac zdjecia |
|
|
|
#2004 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I w dupie mam obcisłe bluzki, kiecki itp. Ciąża to tylko 9 miesięcy więc po co przejmować się duperelami? Przecież to sama fizjologia że tyjemy. Cytat:
Właśnie, może dziewczyny biadolące o okropnym wyglądzie nie czujecie się piękne w oczach swoich partnerów? Tak mi przyszło na myśl... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wcześniej jaką miałaś cerę bo ja w ciąży też mam fatalną,co chwilę jakieś wypryski,potem to minie? Cytat:
Gratuluję synusia ![]() A z tym wyglądem to prawda ja mam wrażenie że jak akceptuję swój wygląd i czuję się atrakcyjna to inni też mnie tak postrzegają
|
|
#2006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję!
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcia synka cudowne ![]() Mi dopiero wczoraj pojawiły się 2 pryszcze na brodzie jakoś nigdy nie miałam problemów z cerą, nawet w okresie dojrzewania.
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładnie wyglądałaś, tak zdrowo. Do tego opalona. My też będziemy latały z opalonymi brzuszkami. ![]() Hm, to fakt że powinnyśmy się cieszyć rosnącymi brzuszkami, a nie biadolić. Mimo wszystko... też miewam dołki z powodu przybywających kilogramów. W sumie sam brzusio to mi nie przeszkadza. Bardziej denerwuje mnie, że zacznę przybierać w innych miejscach. Uważam jednak, że macie racje i będę starała się tym nie przejmować. Przyjdzie czas że znowu będą z nas laski
|
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie miałam przed ciążą tak hehe. Nie wiem skąd w tej ciąży tyle tego .Jak już pisałam wcześniej,mój mąż mnie kocha i akceptuje nie mam problemu z kilogramami. A jaki mam brzuch w rostępach to jojoj .Tak jak pisała Tamlin,dzięki mojemu mężowi i tak czuje się piękna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

TZ kazal mi sobie ja wziasc, bo przeciez po ciazy brzuch zgubie, ale prosze Was.. kto cos takiego widzial 
Co z tego, ze TZ mowi, ze wygladam slicznie skoro ja wcale nie czuje sie seksowna 
za rozpoczęte tygodnie.
to mój brzuch na tydzień przed porodem
. Głowy nie pokazuję bo bez makijażu i fryzura niewyjściowa
. Mój synek kilka dni temu jak mu pokazałam to zdjęcie zapytał : mamo, a dlaczego połknęłaś piłkę?

elegancka fajna na lato, ale gdzie ja w nia wejde w lecie
wow. Ja pewnie też się takiego dorobię