|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Oj ja też uwielbiam słodycze
![]() Od ostatniej wizyty u gina 12 kwietnia przytyłam 2 kg ... masakra :/ nie wiem jak ja to zrobiłam bo przecież Bog wie ile nie jem
|
#1952 |
|
Konto usunięte
|
kochana trudno powiedzieć,ja prawie od początku miałam takie kłucia lekkie,jakby mnie pradkiem przeszło od pachwiny do pępka.teraz juz mi sie to nie zdarza ale nic z tym nie robiłam bo intuicja mi podpowiadała że to normalne bo sie wiazadla rozwiazuja i mamuska mi powiedzila ze tez tak miala co mnie uspkoiło.ale jesli masz watpliwosci to zadzwon do swojego gina
|
|
|
|
#1953 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33742428]kochana trudno powiedzieć,ja prawie od początku miałam takie kłucia lekkie,jakby mnie pradkiem przeszło od pachwiny do pępka.teraz juz mi sie to nie zdarza ale nic z tym nie robiłam bo intuicja mi podpowiadała że to normalne bo sie wiazadla rozwiazuja i mamuska mi powiedzila ze tez tak miala co mnie uspkoiło.ale jesli masz watpliwosci to zadzwon do swojego gina[/QUOTE]
Tez mysle, ze cos tam mi sie rozciaga. Jestem przewrazliwiona i dokladnie wsluchuje sie w swoje cialo moze dlatego juz swiruje. Dzieki za odpowiedz |
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że macie problemy z tyciem, a ja wręcz przeciwnie schudłam 1 kg, położna się nawet zdziwiła i zapytała czy wymiotuje, a ja staram się jeść zdrowo i reguralnie.
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale czym dalej tym się więcej tyje
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też pracuję, normalnie 8 godzin. Myślę, że conajmniej do 8 miesiąca przepracuję a jak się da to do końca
Potem mi prawdopodobnie umowy nie przedłużą to trzeba sie napracować Poza tym mam multum obowiązków a jakoś czekam aż szefowa mnie na rozmowę weźnie bo samej iść mi się nie chce.Emilia mnie też kłuło, nawet bolało czasem. A ja prawie na nic nie mam zachcianek, czasem na kwaśnego żelka, czasem na czekoladę, na początku piłam litrami sok pomarańczowy a teraz nie mogę patrzeć na niego. No i fryteczki od czasu do czasu
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
Ja do tej pory schudlam 4 kg. Czesto wymiotuje i nie mam apetytu
Mam nadzieje, ze niedlugo mi sie polepszy.
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko mi zeszło po porodzie, ale nie należe do osób szczupłych. Moja siostra ważyła przed ciążą max 55 kg a na końcu ciąży 75
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam was jeszcze zapytać czy wiecie czy nie ma przeciw wskazań, żeby ciężarna wjechała sobie wyciągiem na góre?
Pod koniec maja jadę na urlop w góry. Nie dam rady tym razem za wysoko wchodzić więc chciałabym chociaż wjechać wyciągiem. |
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Fiolusiek tylko 4 kg? To bardzo mało....
Ja nie wymiotowałam, a schudłam 1kg, zobaczymy dzisiaj, ale chyba coś mnie przybyło, bo TŻ mnie ostatnio często na obiadki do knajpy wyciągał ![]() Macie jakieś plany na majowy weekend? |
|
|
|
#1961 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zresztą ja w pierwszej ciąży w 7 miesiącu po górach śmigałam i było ok ps. gdzie jedziesz? bo ja też jadę koniec maja/początek czerwca na urlop w Beskidy i nie mam zamiaru nie chodzić po górkach - bo my z mężem, a teraz i naszą córką góromaniacy, Dzidziusia tez trzeba przyzwyczajać ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- tak - praca
|
|
|
#1962 |
|
Wtajemniczenie
|
My jedziemy w okolice Jeleniej Góry pomajówkować się
zabieramy rodziców (moich i męża) ze sobą co by też coś z życia mieli Dobrze, że mamy duuuże autko ![]() Katarzinka to może jedziesz do Wisły albo Ustronia? Fiolusiek i donosiłaś ciążę do końca To ile kg miał bejbik?
|
#1963 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!!!! Nie było mnie tu ponad 1 miesiąc i juz nowy wątek jest. Szalejecie
Sorki, że tak długo się nie odzywałam, ale brakuje mi czasu. A to praca, a to dom, a to odpoczynek - nic mi się nie chciało. Już wracam do żywych i muszę wszystko nadrobić. Dużżżżo tego Ja jetem w 16tc, brzuś widać już nieźle, tylko odczuwam delikatne bóle brzucha, a że jadę na wakacje nad morze, to aby się uspokoić idę dziś do gin, popytać co i jak, jak sobie z tym radzić. No zobaczymy.Witajcie jeszcze raz
|
|
|
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
albo zabiera sie po kilka rzeczy co potrzebne i w końcu suszarka zostaje pustaPrasować nie cierpie noczego i zawsze jak mam to robić to mam nerw,ale gary myć lubię .Właśnie wysprzątałam całe mieszkanko,pranie skończyłam robić,dzidzia śpi i siedze sobie chwilke . I słonko pięknie świeci![]() Sara witamy ponownie
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-04-24 o 12:51 |
||
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie - cieszę się, że wszystko z Twoim Bejbisiem dobrze
![]() Jeżeli chodzi o tycie to ja przed ciążą ważyłam max 52kg. Jednak na początku ciąży, gdy jeszcze o nie wiedziałam, ponoć schudłam strasznie. :P. A myślałam, że to ta moja dieta cud . Mimo to nie wiem ile ważyłam, więc przyjmuje, że 50kg . No i na chwile obecną, tj. wczoraj, w 22t ukazało mi się 54kg. Nigdy w życiu tyle nie miałam A wpieprzam niesamowicie dużo, apetyt mam taki, że ojaciekręce . Tyle,że nie jem słodyczy. Wszystko to albo jakieś kanapeczki albo warzywa i owoce.No i kilka dni temu przymierzałam portki z przed ciąży i nadal mieszczę się w udach . Więc z tego wynika, że wszystko idzie w cycki i brzuch
|
|
|
|
#1966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak prawdę mówiąc to przez te 5 lat chyba ani razu się jakoś drastycznie nie pokłóciliśmy. Taka przeważnie zgodna z nas para . ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A pierwszy raz w ciązy poszłam do innego lekarza (niby super specjalista) prywatnie to nie dostałam nawet zdjęcia, a wizyta trwała może z 15 minut, więcej nie... I ogólnie jego podejście mi się nie spodobało, na pewno ta wizyta nie była warta 150 zł. Tak że myślę, że wszystko zależy od lekarza. |
|||
|
|
|
#1967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja chyba za was nadrabiam kilogramy.przytylam juz 5 kg a mam 22 tydz.
|
|
#1969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
....
|
|
#1970 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jem regularnie, odstawiłam słodycze, bo rosnę w oczach... wczoraj się ważyłam i załamka ![]() Cytat:
Cytat:
Ja na wyjazd daleki niestety nie dostałam pozwolenia od ginekologa. Nie mogę długo w jednej pozycji siedzieć i nie mogę chodzić dłużej niż 10 minut. I najlepiej jakbym leżała. Także mąż w 7 niebie bo czas wolny poświęci .... pracy. Mam wizyte 4 maja, jak będzie wsio ok to gdzieś skoczymy niedaleko na 3-4 dni, nie więcej.
|
|
#1972 |
|
Rozeznanie
|
Weronika, teoretycznie powinny byc za free, ale w praktyce tak niestety nie jest. W dużym mieście pewnie nie ma problemu z tym, natomiast na mojej prowincji, gdzie jest tylko 1 szpital który ich nie wykonuje nie jest łatwe zrobic to badanie nawet prywatnie. Podobno robi je jeden lekarz w prywatnym gabinecie, jutro mam zadzwonić i zapytać co i jak. Co do ważności skierowania to nie pomogę bo nie wiem.
Agnus, ja mam takie dni w pracy, że udzę sie jak mops, ale nieraz nie wiem też w co ręce włożyć. Wolałabym też mieć pracę, gdzie cały czas coś się dzieje, ale nie narzekam, bo i tak mam świetną sytuację biorąc pod uwagę bezrobocie panujące w mojej okolicy. Ja praktycznie 8 godzin spędzam siedząc przed komputerem, w ciąży pracodawca powinien tak organizować czas, aby ciężarnej zlecić inną pracę niż przed monitorem na 4 godziny, ale kto to robi? Zresztą co innego mogłabym robić w sekretariacie niż siedzieć przed monitorem? Ja też uwelbiam słodycze, najbardziej ciasteczka i czekoladę, a w ciąży jakoś nie mam ochoty na nie, bardziej na różniste batoniki typu Snickers mnie nachodzi. Emilia, to normalne, różne bóle i kłucia w ciąży. Weź nospę, powinno pomóc. Sporo schudłaś. Lukrecja, ja lodów nie lubię, ale teraz mam na nie straszną ochotę. W zamrażarce mam 2 litry .Elena, ale od 3 m-ca ciąży jesteś pod ochroną, pracodawca musi ci przedłużyć na czas macierzyńskiego i chyba o ile się nie mylę możesz też o wychowawczy się starać, doczytaj sobie. A na jakiej umowie jesteś? Hm, właśnie doczytałam sobie, że jednak do dnia porodu tylko. Edytowane przez katrin1 Czas edycji: 2012-04-24 o 13:23 |
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
mi waga wariuje jak cholera raz tyje, później chudnę i na koniec ważę mniej, niż gdy kartę ciąży zakładałam
tylko wpisy na karcie ciąży są 63 styczeń, 65,5 luty, 64 początek marca( w szpitalu gdy byłam), 61,5 koniec marca i teraz 62 kg a czuję się jakbym już z 15kg przywaliła![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Wałbrzych city![]() my może na majówkę do Czech się wybierzemy i pojem smażonych serów
|
|
#1974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki ja mam umowę do końca roku więc nie przedłużą mi na macierzyńskim. Będzie chyba dalej wypłacał zus. Zastanawiam się tylko czy mnie łapną te dodatkowe tygodnie w nowym roku bo teoretycznie nie będę mieć gdzie złożyć prośby o przedłużenie
|
|
#1975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My wybieramy się w Sudety do Szklarskiej Poręby. Pierwszy raz będziemy, ale ludzie zachwalają i już nie mogę się doczekać. Mówisz, że będziesz latała po górach... hm też bym chciała. Normalnie to zwiedzamy góry na nogach, ale tym razem mam obawy czy dam radę wejść wyżej, a nawet jak wejdę to jeszcze pozostaje zejść Pewnie ograniczę się tym razem do niższych górek ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj szukając koszuli.. popłakałam się
Weszliśmy do new yorkera i zobaczylam przesliczna biala kiecke TZ kazal mi sobie ja wziasc, bo przeciez po ciazy brzuch zgubie, ale prosze Was.. kto cos takiego widzial ![]() Mimo wszystko jak ja zobaczylam to tak przykro mi sie zrobilo.. Co z tego, ze TZ mowi, ze wygladam slicznie skoro ja wcale nie czuje sie seksowna |
|
|
|
#1978 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33740924]wczesnie macie w ogóle ta krzywą.mój gin powiedział że on zleca między 24 a 28 tygodniem ciązy.nie wiem od czego to zalezy...[/QUOTE]
Ja też jeszcze nie miałam a dziś zaczęłam 19-ty tydzień. Cytat:
Mój też był moim mężem I się cieszę że już nim nie jest Cytat:
![]() Cytat:
W niedzielę jedziemy na tydzień do Warszawy. |
|||
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
My chyba też nigdzie nie pojedziemy. Przede wszystkim dlatego,że ja jestem na tym duphastonie,powinnam się oszczędzac. A nie chce gdzies jechać i siedziec na tyłku
. Wiec na wakacje gdzies wyskoczymy nad jeziorko pewnie,żebym leniuchować mogła .U Nas dzisiaj pogoda piękna jest ale mi coś od rana brzuszek dokucza i nie pójde chyba na spacerek
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
My na majówkę planujemy grilla w ogrodzie u dziadka.
My, mój brat ze swoją połówką, moi rodzice i moi teściowie, no i dziadek. Oby tylko pogoda dopisała.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Mam nadzieje, ze niedlugo mi sie polepszy.

Wszystko mi zeszło po porodzie, ale nie należe do osób szczupłych. Moja siostra ważyła przed ciążą max 55 kg a na końcu ciąży 75

To ile kg miał bejbik?