Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
x-lander 14 25,93%
Tako 16 29,63%
Graco 5 9,26%
Baby Design 5 9,26%
Roan 1 1,85%
Baby Merc 2 3,70%
Peg Perego 2 3,70%
Coneco 4 7,41%
ABC Design 1 1,85%
Maxi Cosi 8 14,81%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 12:00   #1951
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III

Oj ja też uwielbiam słodycze

Od ostatniej wizyty u gina 12 kwietnia przytyłam 2 kg ... masakra :/ nie wiem jak ja to zrobiłam bo przecież Bog wie ile nie jem
Stary 2012-04-24, 12:01   #1952
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro koncze 15tc i od kilku dni czuje co jakis czas klucia w podbrzuszu. Dzisiaj rano poczulam w okolicy pepka tak kilka razy. Myslicie, ze to normalne??
kochana trudno powiedzieć,ja prawie od początku miałam takie kłucia lekkie,jakby mnie pradkiem przeszło od pachwiny do pępka.teraz juz mi sie to nie zdarza ale nic z tym nie robiłam bo intuicja mi podpowiadała że to normalne bo sie wiazadla rozwiazuja i mamuska mi powiedzila ze tez tak miala co mnie uspkoiło.ale jesli masz watpliwosci to zadzwon do swojego gina
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:05   #1953
emillia006
Zadomowienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33742428]kochana trudno powiedzieć,ja prawie od początku miałam takie kłucia lekkie,jakby mnie pradkiem przeszło od pachwiny do pępka.teraz juz mi sie to nie zdarza ale nic z tym nie robiłam bo intuicja mi podpowiadała że to normalne bo sie wiazadla rozwiazuja i mamuska mi powiedzila ze tez tak miala co mnie uspkoiło.ale jesli masz watpliwosci to zadzwon do swojego gina[/QUOTE]

Tez mysle, ze cos tam mi sie rozciaga. Jestem przewrazliwiona i dokladnie wsluchuje sie w swoje cialo moze dlatego juz swiruje. Dzieki za odpowiedz
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:10   #1954
fiolusiek
Zakorzenienie

Widzę, że macie problemy z tyciem, a ja wręcz przeciwnie schudłam 1 kg, położna się nawet zdziwiła i zapytała czy wymiotuje, a ja staram się jeść zdrowo i reguralnie.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:12   #1955
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Widzę, że macie problemy z tyciem, a ja wręcz przeciwnie schudłam 1 kg, położna się nawet zdziwiła i zapytała czy wymiotuje, a ja staram się jeść zdrowo i reguralnie.
też tak miałam właśnie że schudłam do ostatniej wizyty chociaż jadłam normalnie i nie wymiotowałam... a teraz to nie wiem co się stało no ale czym dalej tym się więcej tyje
Stary 2012-04-24, 12:12   #1956
elena_100
Wtajemniczenie

Ja też pracuję, normalnie 8 godzin. Myślę, że conajmniej do 8 miesiąca przepracuję a jak się da to do końca Potem mi prawdopodobnie umowy nie przedłużą to trzeba sie napracować Poza tym mam multum obowiązków a jakoś czekam aż szefowa mnie na rozmowę weźnie bo samej iść mi się nie chce.

Emilia mnie też kłuło, nawet bolało czasem.

A ja prawie na nic nie mam zachcianek, czasem na kwaśnego żelka, czasem na czekoladę, na początku piłam litrami sok pomarańczowy a teraz nie mogę patrzeć na niego.

No i fryteczki od czasu do czasu

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:15   #1957
emillia006
Zadomowienie

Ja do tej pory schudlam 4 kg. Czesto wymiotuje i nie mam apetytu Mam nadzieje, ze niedlugo mi sie polepszy.
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:19   #1958
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
też tak miałam właśnie że schudłam do ostatniej wizyty chociaż jadłam normalnie i nie wymiotowałam... a teraz to nie wiem co się stało no ale czym dalej tym się więcej tyje
Wydaje mi się, że tycie w ciązy to nie reguła, a w dużej mierze zalezy od odżywiania. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 4 kg Wszystko mi zeszło po porodzie, ale nie należe do osób szczupłych. Moja siostra ważyła przed ciążą max 55 kg a na końcu ciąży 75
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:33   #1959
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Chciałam was jeszcze zapytać czy wiecie czy nie ma przeciw wskazań, żeby ciężarna wjechała sobie wyciągiem na góre?
Pod koniec maja jadę na urlop w góry. Nie dam rady tym razem za wysoko wchodzić więc chciałabym chociaż wjechać wyciągiem.
Stary 2012-04-24, 12:41   #1960
Kalpana
Zakorzenienie

Fiolusiek tylko 4 kg? To bardzo mało....

Ja nie wymiotowałam, a schudłam 1kg, zobaczymy dzisiaj, ale chyba coś mnie przybyło, bo TŻ mnie ostatnio często na obiadki do knajpy wyciągał

Macie jakieś plany na majowy weekend?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:43   #1961
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
tak taaak wiem ze to dziwnie zabrzmi ale ja kocham pranie robić i je rozwieszać takie pachnące ( gorzej ze zdejmowaniem) tak samo jak kocham prasować baaaardzo uwielbiam prasuje nawet majtki kocham no co zrobić nienawidze za to garów myś ło booooosze... toż to masakra no ...
to ja podsyłam CI moje prasowanie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mam pomysł, mieszkamy niedaleko. Ja zapakuje moje pranie, Ty je poprasujesz a ja Ci pozmywam
no już mnie ubiegła, kurka siwa

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Chciałam was jeszcze zapytać czy wiecie czy nie ma przeciw wskazań, żeby ciężarna wjechała sobie wyciągiem na góre?
Pod koniec maja jadę na urlop w góry. Nie dam rady tym razem za wysoko wchodzić więc chciałabym chociaż wjechać wyciągiem.
jak jesteś zdrowa to nie ma, w polskich górach nie ma zbyt dużej różnicy ciśnień, więc możesz.
zresztą ja w pierwszej ciąży w 7 miesiącu po górach śmigałam i było ok

ps. gdzie jedziesz? bo ja też jadę koniec maja/początek czerwca na urlop w Beskidy i nie mam zamiaru nie chodzić po górkach - bo my z mężem, a teraz i naszą córką góromaniacy, Dzidziusia tez trzeba przyzwyczajać

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

tak - praca teraz wypada w środku tygodnia, więc i ja i mąż będziemy w pracy, a w dni wolne odpoczywamy gdzieś lokalnie, bo dalej nie ma opcji wyjazdu
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:46   #1962
elena_100
Wtajemniczenie

My jedziemy w okolice Jeleniej Góry pomajówkować się zabieramy rodziców (moich i męża) ze sobą co by też coś z życia mieli Dobrze, że mamy duuuże autko

Katarzinka to może jedziesz do Wisły albo Ustronia?

Fiolusiek i donosiłaś ciążę do końca To ile kg miał bejbik?

Stary 2012-04-24, 12:48   #1963
Sara_m7
Rozeznanie

Hej dziewczynki!!!! Nie było mnie tu ponad 1 miesiąc i juz nowy wątek jest. Szalejecie Sorki, że tak długo się nie odzywałam, ale brakuje mi czasu. A to praca, a to dom, a to odpoczynek - nic mi się nie chciało. Już wracam do żywych i muszę wszystko nadrobić. Dużżżżo tego Ja jetem w 16tc, brzuś widać już nieźle, tylko odczuwam delikatne bóle brzucha, a że jadę na wakacje nad morze, to aby się uspokoić idę dziś do gin, popytać co i jak, jak sobie z tym radzić. No zobaczymy.
Witajcie jeszcze raz
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:50   #1964
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Współczuje...
Panowie, ciąża nie ciąża, nie oszczędzają nam przykrości

Ja ostatnio już wszelkie nerwy kisze w sobie byle oszczędzić sobie kłótni. Mój jak się obrazi to zachowuje się jakby mnie nienawidził. Nic go nie rusza, mogę wyć i płakać, a jemu nawet powieka nie drgnie. Wasi faceci też są tacy nieczuli po kłótni?
Mój mąż najczęściej wychodzi z psem na spacer jak zaczynamy się kłocićżeby mnie nie denerwować. A jak już się pokłocimy to sam przychodzi i przeprasza. Chociaż od dłuższego czasu nie ma pomiędzy Nami powazniejszych kłotni. Za to we wszystkim mi pomaga.
Cytat:
tak taaak wiem ze to dziwnie zabrzmi ale ja kocham pranie robić i je rozwieszać takie pachnące ( gorzej ze zdejmowaniem) tak samo jak kocham prasować baaaardzo uwielbiam prasuje nawet majtki kocham no co zrobić nienawidze za to garów myś ło booooosze... toż to masakra no ...
Ja też lubię prac i wieszać,ale ściąga zawsze mążalbo zabiera sie po kilka rzeczy co potrzebne i w końcu suszarka zostaje pusta.
Prasować nie cierpie noczego i zawsze jak mam to robić to mam nerw,ale gary myć lubię.

Właśnie wysprzątałam całe mieszkanko,pranie skończyłam robić,dzidzia śpi i siedze sobie chwilke. I słonko pięknie świeci

Sara witamy ponownie

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-04-24 o 12:51
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:53   #1965
colds
Zakorzenienie

Dearlie - cieszę się, że wszystko z Twoim Bejbisiem dobrze

Jeżeli chodzi o tycie to ja przed ciążą ważyłam max 52kg.
Jednak na początku ciąży, gdy jeszcze o nie wiedziałam, ponoć schudłam strasznie. :P. A myślałam, że to ta moja dieta cud . Mimo to nie wiem ile ważyłam, więc przyjmuje, że 50kg . No i na chwile obecną, tj. wczoraj, w 22t ukazało mi się 54kg. Nigdy w życiu tyle nie miałam
A wpieprzam niesamowicie dużo, apetyt mam taki, że ojaciekręce . Tyle,że nie jem słodyczy. Wszystko to albo jakieś kanapeczki albo warzywa i owoce.
No i kilka dni temu przymierzałam portki z przed ciąży i nadal mieszczę się w udach . Więc z tego wynika, że wszystko idzie w cycki i brzuch
Stary 2012-04-24, 12:56   #1966
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
mój nie jest ... zawsze jak się pokłócimy to nie minie pare minut jak biegnie do mnie i każe mi sie uśmiechać ( a mi sie nie chce) i mnie całuje i przytula czym mnie wkur.wia bo ja se chce być zła no a on mi nie pozwala i czy moja wina czy jego zawsze on do mnie leci i w sumie oboje nie umiey sie długo gniewać.... wykrzyczymy sobie wszystko a potem jest luz nie ma fochów i obrażania... jak miałam z ex
U nas podobnie, nie ma żadnych cichych dni ani fochów.
I tak prawdę mówiąc to przez te 5 lat chyba ani razu się jakoś drastycznie nie pokłóciliśmy. Taka przeważnie zgodna z nas para .

Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość

Czy wy dziewczynki jeszcze pracujecie? Bo chyba większość nie pracująca albo już na L4.
Ja pracuję. I myślę, że jeszcze trochę popracuję, nim pójdę na L4.

Cytat:
katrin1 ja chodzę do gina na NFZ i do tej pory nie miałam wizyty bez USG ... chociaż ponoć na NFZ należą się tylko 3 przez całą ciążę. To wszystko zależy od lekarza natomiast na prenatalne zapisałam się prywatnie do kliniki, a kobiety po 35 roku mają je na NFZ obowiązkowo za free.
Ja też na NFZ i jestem bardzo zadowolona. Ostatnio dobrą godzinę siedziałam w gabinecie. A pierwszy raz w ciązy poszłam do innego lekarza (niby super specjalista) prywatnie to nie dostałam nawet zdjęcia, a wizyta trwała może z 15 minut, więcej nie... I ogólnie jego podejście mi się nie spodobało, na pewno ta wizyta nie była warta 150 zł. Tak że myślę, że wszystko zależy od lekarza.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 13:01   #1967
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
My jedziemy w okolice Jeleniej Góry pomajówkować się zabieramy rodziców (moich i męża) ze sobą co by też coś z życia mieli Dobrze, że mamy duuuże autko

Katarzinka to może jedziesz do Wisły albo Ustronia?

Fiolusiek i donosiłaś ciążę do końca To ile kg miał bejbik?
O!Jelenia Góra to moje rodzinne strony.polecam Karpacz,Szklarska Porebe i wyciag w Świeradowie...

a ja chyba za was nadrabiam kilogramy.przytylam juz 5 kg a mam 22 tydz.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 13:04   #1968
colds
Zakorzenienie

sandra - a ja Cie gonie, bo mam 4na plusie :p
Stary 2012-04-24, 13:06   #1969
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
U nas podobnie, nie ma żadnych cichych dni ani fochów.
I tak prawdę mówiąc to przez te 5 lat chyba ani razu się jakoś drastycznie nie pokłóciliśmy. Taka przeważnie zgodna z nas para .

Ja pracuję. I myślę, że jeszcze trochę popracuję, nim pójdę na L4.

Ja też na NFZ i jestem bardzo zadowolona. Ostatnio dobrą godzinę siedziałam w gabinecie. A pierwszy raz w ciązy poszłam do innego lekarza (niby super specjalista) prywatnie to nie dostałam nawet zdjęcia, a wizyta trwała może z 15 minut, więcej nie... I ogólnie jego podejście mi się nie spodobało, na pewno ta wizyta nie była warta 150 zł. Tak że myślę, że wszystko zależy od lekarza.
to prawda ja w pierwszej ciazy chodzilam na NFZ i bylam zadowolona bo lekarz byl swietny,niestety zmarl w zeszlym roku....

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 13:07   #1970
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:

Czy wy dziewczynki jeszcze pracujecie? Bo chyba większość nie pracująca albo już na L4.
Ja już na L4 miesiąc czasu od 16 marca. Moja praca związana jest z pewnym sezonem, który rozpoczął się 15 kwietnia i nie chciałam nowego zaczynać, a później odejść. Tak to jest nowa osoba, która sobie wszystko po swojemu ułoży. Pozatym moja praca wiązała się z delegacjami a nie chciałam jeździć. Teraz jestem na L4 i mam wyższą pensje, bo płacą za soboty i niedziele

Cytat:
Oj ja też uwielbiam słodycze

Od ostatniej wizyty u gina 12 kwietnia przytyłam 2 kg ... masakra :/ nie wiem jak ja to zrobiłam bo przecież Bog wie ile nie jem
Ja jestem od wczoraj na diecie ciążowej jem regularnie, odstawiłam słodycze, bo rosnę w oczach... wczoraj się ważyłam i załamka

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Ja też pracuję, normalnie 8 godzin. Myślę, że conajmniej do 8 miesiąca przepracuję a jak się da to do końca Potem mi prawdopodobnie umowy nie przedłużą to trzeba sie napracować Poza tym mam multum obowiązków a jakoś czekam aż szefowa mnie na rozmowę weźnie bo samej iść mi się nie chce.
Jak będziesz wiedziała, że umowa Ci się kończy i jej nie przedłużają to idź sobie wcześniej na zwolnienie, ZUS będzie płacił Ci do dnia porodu

Cytat:
Fiolusiek tylko 4 kg? To bardzo mało....

Ja nie wymiotowałam, a schudłam 1kg, zobaczymy dzisiaj, ale chyba coś mnie przybyło, bo TŻ mnie ostatnio często na obiadki do knajpy wyciągał

4 kilo to ja w ciągu pierwszych 3 miesięcy przytyłam. Bardzo szybko na wadze przybieram, ale też szybko potrafie schudnąć... Jestem bardzo ciekawa z jakim wynikiem na wadze zakończe ciąże.

Ja na wyjazd daleki niestety nie dostałam pozwolenia od ginekologa. Nie mogę długo w jednej pozycji siedzieć i nie mogę chodzić dłużej niż 10 minut. I najlepiej jakbym leżała. Także mąż w 7 niebie bo czas wolny poświęci .... pracy.
Mam wizyte 4 maja, jak będzie wsio ok to gdzieś skoczymy niedaleko na 3-4 dni, nie więcej.
Stary 2012-04-24, 13:11   #1971
Kalpana
Zakorzenienie

Ja zaraz zmykam do lekarza, będę wieczorem. Nie piszcie za dużo, co bym nie musiała całą noc siedzieć i Was nadrabiać

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 13:13   #1972
katrin1
Rozeznanie

GG do katrin1

Weronika, teoretycznie powinny byc za free, ale w praktyce tak niestety nie jest. W dużym mieście pewnie nie ma problemu z tym, natomiast na mojej prowincji, gdzie jest tylko 1 szpital który ich nie wykonuje nie jest łatwe zrobic to badanie nawet prywatnie. Podobno robi je jeden lekarz w prywatnym gabinecie, jutro mam zadzwonić i zapytać co i jak. Co do ważności skierowania to nie pomogę bo nie wiem.

Agnus, ja mam takie dni w pracy, że udzę sie jak mops, ale nieraz nie wiem też w co ręce włożyć. Wolałabym też mieć pracę, gdzie cały czas coś się dzieje, ale nie narzekam, bo i tak mam świetną sytuację biorąc pod uwagę bezrobocie panujące w mojej okolicy. Ja praktycznie 8 godzin spędzam siedząc przed komputerem, w ciąży pracodawca powinien tak organizować czas, aby ciężarnej zlecić inną pracę niż przed monitorem na 4 godziny, ale kto to robi? Zresztą co innego mogłabym robić w sekretariacie niż siedzieć przed monitorem?

Ja też uwelbiam słodycze, najbardziej ciasteczka i czekoladę, a w ciąży jakoś nie mam ochoty na nie, bardziej na różniste batoniki typu Snickers mnie nachodzi.

Emilia, to normalne, różne bóle i kłucia w ciąży. Weź nospę, powinno pomóc. Sporo schudłaś.

Lukrecja, ja lodów nie lubię, ale teraz mam na nie straszną ochotę. W zamrażarce mam 2 litry.

Elena, ale od 3 m-ca ciąży jesteś pod ochroną, pracodawca musi ci przedłużyć na czas macierzyńskiego i chyba o ile się nie mylę możesz też o wychowawczy się starać, doczytaj sobie. A na jakiej umowie jesteś?
Hm, właśnie doczytałam sobie, że jednak do dnia porodu tylko.

1 maj 2009- Marcelek
9 wrzesień 2012- Igorek

Edytowane przez katrin1
Czas edycji: 2012-04-24 o 13:23
katrin1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 13:17   #1973
angel166
Zakorzenienie

mi waga wariuje jak cholera raz tyje, później chudnę i na koniec ważę mniej, niż gdy kartę ciąży zakładałam tylko wpisy na karcie ciąży są 63 styczeń, 65,5 luty, 64 początek marca( w szpitalu gdy byłam), 61,5 koniec marca i teraz 62 kg a czuję się jakbym już z 15kg przywaliła

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
O!Jelenia Góra to moje rodzinne strony.polecam Karpacz,Szklarska Porebe i wyciag w Świeradowie...

Karpacz i Świeradów świetny, wiem, bo mam w miarę niedaleko Wałbrzych city

my może na majówkę do Czech się wybierzemy i pojem smażonych serów ale mamy tez zaproszenie do rodziny Tżeta na wieś, więc na razie jeszcze się zastanawiamy co wybrac

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 13:20   #1974
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

Ja się kg nie pochwalę bo nie mam wagi a gin mnie waży raz na 6 tyg. Pochwalę się więc 1 maja

Dziewczynki ja mam umowę do końca roku więc nie przedłużą mi na macierzyńskim. Będzie chyba dalej wypłacał zus. Zastanawiam się tylko czy mnie łapną te dodatkowe tygodnie w nowym roku bo teoretycznie nie będę mieć gdzie złożyć prośby o przedłużenie

Stary 2012-04-24, 13:29   #1975
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
jak jesteś zdrowa to nie ma, w polskich górach nie ma zbyt dużej różnicy ciśnień, więc możesz.
zresztą ja w pierwszej ciąży w 7 miesiącu po górach śmigałam i było ok

ps. gdzie jedziesz? bo ja też jadę koniec maja/początek czerwca na urlop w Beskidy i nie mam zamiaru nie chodzić po górkach - bo my z mężem, a teraz i naszą córką góromaniacy, Dzidziusia tez trzeba przyzwyczajać
Ooo bardzo mnie ucieszyłaś tą wiadomością
My wybieramy się w Sudety do Szklarskiej Poręby. Pierwszy raz będziemy, ale ludzie zachwalają i już nie mogę się doczekać.
Mówisz, że będziesz latała po górach... hm też bym chciała. Normalnie to zwiedzamy góry na nogach, ale tym razem mam obawy czy dam radę wejść wyżej, a nawet jak wejdę to jeszcze pozostaje zejść Pewnie ograniczę się tym razem do niższych górek

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ja na wyjazd daleki niestety nie dostałam pozwolenia od ginekologa. Nie mogę długo w jednej pozycji siedzieć i nie mogę chodzić dłużej niż 10 minut. I najlepiej jakbym leżała. Także mąż w 7 niebie bo czas wolny poświęci .... pracy.
Haha jaki pracoholik aczkolwiek nie wiem czy to takie zabawne dla Ciebie.
Stary 2012-04-24, 13:40   #1976
weronika_91
Zakorzenienie

anusiaaniaanusia to chyba się dołączę do tej diety ciążowej
Stary 2012-04-24, 13:46   #1977
colds
Zakorzenienie

Wczoraj szukając koszuli.. popłakałam się
Weszliśmy do new yorkera i zobaczylam przesliczna biala kiecke TZ kazal mi sobie ja wziasc, bo przeciez po ciazy brzuch zgubie, ale prosze Was.. kto cos takiego widzial
Mimo wszystko jak ja zobaczylam to tak przykro mi sie zrobilo.. Co z tego, ze TZ mowi, ze wygladam slicznie skoro ja wcale nie czuje sie seksowna
Stary 2012-04-24, 13:48   #1978
tamlin111
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33740924]wczesnie macie w ogóle ta krzywą.mój gin powiedział że on zleca między 24 a 28 tygodniem ciązy.nie wiem od czego to zalezy...[/QUOTE]
Ja też jeszcze nie miałam a dziś zaczęłam 19-ty tydzień.

Cytat:
Mój po jakimś czasie(jak dla mnie za długim) na szczęście nie zachowuje się jakby się nic nie stało. Przepraszamy się wzajemnie.
Mimo wszystko zanim dojdzie do pogodzenia, przeżywam swoje... Z moim się już nie rozstanę bo to mój mąż ale gdyby nie był to kto wie jakby się to skończyło...
A co to z mężem nie można Mój też był moim mężem I się cieszę że już nim nie jest Byłam głupia i zaślepiona. Boże jak to może nie raz człowiekowi na łeb paść. Tyle co ja zniosłam przez niego... Ech, szkoda gadać.

Cytat:
Ja mam zwolnienie, ale pracuję i mam zamiar pracować do dnia porodu. A że termin mam po 20-tym, kiedy u mnie mniej pracy to ok

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro koncze 15tc i od kilku dni czuje co jakis czas klucia w podbrzuszu. Dzisiaj rano poczulam w okolicy pepka tak kilka razy. Myslicie, ze to normalne??
Koło pępka to pewnie jelita. Weź no-spę, odpocznij.

Cytat:
W niedzielę jedziemy na tydzień do Warszawy.
Stary 2012-04-24, 13:51   #1979
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

My chyba też nigdzie nie pojedziemy. Przede wszystkim dlatego,że ja jestem na tym duphastonie,powinnam się oszczędzac. A nie chce gdzies jechać i siedziec na tyłku. Wiec na wakacje gdzies wyskoczymy nad jeziorko pewnie,żebym leniuchować mogła.

U Nas dzisiaj pogoda piękna jestale mi coś od rana brzuszek dokucza i nie pójde chyba na spacerek

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 13:53   #1980
Almariel
Zakorzenienie

My na majówkę planujemy grilla w ogrodzie u dziadka. My, mój brat ze swoją połówką, moi rodzice i moi teściowie, no i dziadek. Oby tylko pogoda dopisała.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości