|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#62281 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
aha mam jeszcze pytanko dotyczące oliwy z oliwek
1. czy mogę ją dawać w większej ilości na włosy długości prawie do zapięcia stanika niż 2 czy 3 łyżki bo mi się tu gdzieś na wątku przemknęło jak szybko nadrabiałam że tylko tyle powinno się jej dawać 2 i czy jak dam na skóre głowy to zmniejszy wypadanie czy zwiększy? jak to u was było?
|
|
#62282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. U każdego to chyba wygląda inaczej.. Mnie np.nakładanie jakichkolwiek olei wzmaga wypadanie a u niektórych świetnie nawilża skalp itp. Może spróbuj?
|
|
#62283 |
|
Raczkowanie
|
a jak nakładacie oleje na włosy ... gdy włosy są suche czy zmoczone czy może mokrymi rączkami czy suchymi rączkami?
ja dziś przelałam oliwe oliwek do buteleczki z atomizerem i mi się świetnie nakładało...i bardzo szybko... tylko co zrobić by nie utuścić poduszki i łóżka a także żeby się na buzię nie dostało podczas snu bo mam tendecje do zapychania i krostek...jak sobie z tym radzicie? czy was oliwa z oliwek kiedyś może gdy dostała się do buzi z włosków nie zapchała...nie spowodowała wysypu krostek? bo się tego boje...
|
|
#62284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Sposoby olejowania są różne. Możesz olejować mokre, suche, olejować na odżywkę (najpierw odżywka, na to olej), metodą miseczkową (do miseczki z wodą wlewasz olej i w tym moczysz włosy), spryskiwać olejem itp.. Testuj po kolei i wybierz coś dla siebie. Co do otłuszczenia poduszki to możesz założyć jakąś chustkę na noc czy coś.. Ja generalnie nie mam z tym problemu, bo śpię bez żadnej poduszki (tak mi wygodniej), a pod głową mam satyne i nic mi nie smalczy .Zapchania przez oliwę nie powinnaś się chyba bać - niektóre dziewczyny używają jej zamiast kremu, mnie też się to zdarzyło Ona chyba nie ma właściwości zapychających, ale wiadomo - różnie to bywa
|
|
#62285 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po olejowaniu na odżywkę są miękkie i ładnie się kręcą.Można zrobić koczek na czubku głowy i często wymieniać poszewkę i po problemie
Edytowane przez Aiisaa Czas edycji: 2012-04-23 o 22:08 |
|
|
|
|
#62286 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nakładam go na suche włosy i na to czepek. dobrze się w nim śpi, poduszki nie brudzę, jedynie pachnie olejkiem więc mi się podoba ten zapach
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#62288 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a w tej miseczce to ile woda a ile oleju? tego jeszcze nie słyszałam ![]() czy oliwa z oliwek jest olejem przenikającym (wnikającym) do wnętrza włosa czy tylko na powierzchni go kondycjonuje? dziękuje wam wszystkim dziewczyny ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#62289 | ||
|
Zakorzenienie
|
wszystko ;]
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#62290 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Z dwojga złego wybieram mniejsze zło, czyli ph kwaśne.
![]() Ostatnio skusiłam się na kolejne testy szamponu Babydream. On ma, zdaje się, ph=8? To zaczynam rozumieć tę szorstkość włosów po myciu. Masakra. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
żart ![]() Nie przejmuj się za bardzo, włosy przez tydzień nie umrą Weź szampon, odzywkę, żel i koniec. Szkoda kręgosłupa do dźwigania ciężarów. Ja na wakacje nie brałam żadnych wcierek, szmerów bajerów i włosy przeżyły.Cytat:
A co do filtrów to nie wiem. Skończyłam definitywnie z żelem mrożącym. W niedzielę pospołu z Babydreamem zrobił mi taki sajgon z włosów, że po kilku godzinach od mycia znów musiałam wsadzić głowę pod kran Miałam totalny przesusz, ostatni raz widziałam swoje włosy w takim stanie przed CG. Wczoraj znów myłam a włosy dosłownie spijały oleje i odżywkę. Żel mrożący to w mojej opinii największa wtopa kosmetyczna ostatnich miesiący A Babydream to kolejna tragedia
|
|
#62291 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#62292 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zastanawiałam się też czy to nie kwestia pociągania ich. bo to część która jakieś 15cm temu była grzywką więc jest ciągle odgarniana, od pewnego czasu za ucho zakładana a więc często maltretowana ![]() do dermatologów mam wstręt organiczny po traumatycznych przeżyciach z nimi związanych. ale jak inaczej się nie uda to pójdę... :/ |
|
|
|
|
#62293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#62294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja chyba wracam do parafiny. Zobaczymy, czy włosy się poprawią, bo od kiedy jej nie używam, mam ciągle bad hair day...
|
|
|
|
|
#62295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi sie cos dzieje to upinam, zeby wiatr nie targal i zeby łap nie pchać ![]() Cytat:
ale diagnoza moze sie przydac, a nóż jakieś próbki da Kacysko - nawaliłam cysteine pomna zniszczeń opisywanych na blogach - dużo mniej. Dodałam ok 1ml do 50ml psikanki na aloesie (jakis olej, pantenol, jedwab)skręcają się w oczach ![]() i tak, pachnie :/ |
||
|
|
|
#62296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem Kascysko Nie Kacysko
|
|
#62297 |
|
Przyczajenie
|
po przeczytaniu o cudownych właściwościach olejku kokosowego postanowiłam zakupić i zażyć. narazie nałożyłam na mokre włosy i trzymam już 2 godziny poczekam do wieczora i zmyję. zobaczymy jakie będą efekty.a w tamtym tygodniu pierwszy raz umyłam włosy odżywką nie spodziewałam się tak fajnych efektów.włosy umyte nawilżone ładnie się kręciły. kupiłam z joanny chyba z apteczki babuni.
|
|
|
|
#62298 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Wybaczcie, że znowu się nie odzywam, ale skoro zdaje się znalazłam idealną pielęgnację dla swoich włosów to próbuję pogłębiać swoją wiedzę w innych dziedzinach. A przy ostatnich zawirowaniach życiowych daje mi to mało czasu na zakręcone forum. W każdym razie włosy nadal mają się bardzo dobrze, a ja o Was pamiętam i staram się podczytywać w miarę możliwości.
|
#62299 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
przelecę też skalp nizoralem - zwykle pomagał...dermatologia to jeden z gorszych egzaminów jakie miałam - jaaaki wtedy miałam łupież, ze stresu. może teraz też przyczyna stresowa? chociaż do sesji daleko... ale w sumie stresowe podłoże możliwe. jak jeszcze mnie ciało zacznie swędzieć to będzie jasne wasze opinie zachęcają do zakupu cysteiny trzeba w końcu szarpnąć się na zakupy, ciekawe czy rodzina by się zdziwiła jakbym na prezent imieninowy zażyczyła sobie włosowe kosmetyki
|
|
|
|
|
#62300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mi się coś kojarzy, chyba Ajrish raz mierzyła?
Cytat:
Moje włosy są po nim super, niewiele szamponów potrafi je tak ładnie umyć i wygładzić Pewnie, że wracaj do parafiny, skoro Ci służyła. Ja też używam parafiny, jest lepsza od naturalnych olejków w tym, że nie potrzeba jej za wiele, by była świetną okluzją. Zwykłe olejów trzeba więcej i łatwiej o przetłuszcz. Przynajmniej tak mi wyszło z praktyki.
|
|
#62301 | |
|
Zakorzenienie
|
tak mi paseczek pokazał
8 to prawie jak woda ;] Wybacz :/ ślepam Cytat:
![]() nie zużyłam zabawek z pierwszego zamówienia a juz mam ochote na 4te
|
|
|
|
|
#62302 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#62303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja ziaja ulubiona ma parafinę ![]() Może warto spróbować, choć nie wiem, jak ze zmywaniem?
|
|
#62304 |
|
Zakorzenienie
|
zacznij od apteki - gliceryna, lanolina, lecytyna w kapsułkach, witaminy a+e
mniejszy wybor to trudniej wydac duzo naraz
|
|
|
|
#62305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fakt, na ZSK wydaję jeszcze więcej
|
|
#62306 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#62307 |
|
Zadomowienie
|
wtrącę się niezmiernie merytorycznie
ja cały czas byłam przekonana, że Kacysko... co też musiałaś zauważyć kiedyś tam ![]() chyba jestem na finiszu niezamierzonej akcji denko ![]() odżywek d/s - 1 i to lipna b/s - jedna, a właściwie pół myjąca- sztuk 1 maska - 1 tylko żeli sklepowych 2 po połowie
|
|
#62308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaścysko mówi na mnie mój najlepszy przyjaciel, Kascysko zostało bez polskiego znaku Nic się nie stałosię
|
|
#62309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem co, ostatnio wszystkie moje zakupy kosmetyczne to niewypały. wszystkie odżywki jakie mogłam chyba już przetestowałam i za żadną szczególnie nie tęsknię...help :Cry:ma to sens ciekawa jestem ile jeszcze nicków przekręcam
|
|
|
#62310 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo tego to akurat sie boje przy tym calym wypadaniuCytat:
![]() ![]() Cytat:
Z zelami drogeryjnymi nie mam zadnego doswiadczenia, zreszta zel to w sumie nie rzecz pierwszej potrzeby, poza tym mysle ze wlasnie podsunelas mi produkt idealny w mojej sytuacji - to ta odzywka? Wydaje sie byc fajna, ma jakies tam nawilzacze, ochroni i ujarzmi dzieki parafinie i silikonowi... Da sie ja bez problemu dostac w Ross albo w Naturze? W tej sytuacji wzielabym tylko szampon, ta odzywke i spray z filtrami jesli sie zmiesci (no i grzebien Ogolnie juz sie boje tego tygodnia pod wzgledem wlosowym, czuje ze na kazdym zdjeciu bedzie brzydkie sianko jak sprzed cg... Ale w sumie cale zycie tak chodzilam i bylo ok wiec teraz tez przezyje ![]() Cytat:
Tez zauwazam od czasu do czasu gdzieniegdzie Kacysko, ale myslalam zawsze ze to literowki ![]() Cytat:
Nie mam pojecia dlaczego. Zmian skornych jakichkolwiek brak. Tylko ten świąd i tylko tam Co ciekawe moj tata ma to samo. Ehh, stresuje mnie ten stres ktory jest uznawany za przyczyne zla wszelakiego Bo to trudna do wyeliminowania przyczyna... Mysl, ze wlosy tez wypadaja mi od tego stresuje mnie jeszcze bardziej, bo nie potrafie nic akurat na to poradzic. I kolko sie zamykaCytat:
Co nie znaczy, ze zrozumieliby to i zaaprobowali
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.

.
nakładam go na suche włosy i na to czepek. dobrze się w nim śpi, poduszki nie brudzę, jedynie pachnie olejkiem więc mi się podoba ten zapach

Miałam totalny przesusz, ostatni raz widziałam swoje włosy w takim stanie przed CG. 

przelecę też skalp nizoralem - zwykle pomagał...
trzeba w końcu szarpnąć się na zakupy, ciekawe czy rodzina by się zdziwiła jakbym na prezent imieninowy zażyczyła sobie włosowe kosmetyki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Co ciekawe moj tata ma to samo. Ehh, stresuje mnie ten stres ktory jest uznawany za przyczyne zla wszelakiego