Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 19:18   #2191
tikki85
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Tikki, piekna sesja Super minki Andrea robi!
Najlepsze minki robi jak się wybudza. Kocham na nią wtedy patrzeć . A uśmiechy rozdaje na prawo i lewo. Szkoda, że na razie nieświadomie.

Cytat:
Napisane przez Desia
Inna metoda jest na spiku, ja inaczej nie moglam obciac Adasiowi paznokci jak tylko gdy gleboko spal!
Moja mama tak obcinała paznokcie mojej bratanicy
Stary 2012-04-24, 19:23   #2192
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
To też jest dobry sposób
Adas do teraz jak mu u nog obcinam to nie lubi tego
Ale On jest taki wrazliwy na swoim punkcie ze szok!

A Ewelinka miala dlugie paznokcie jak sie urodzila? Bo niby przenoszone dzieci maja tak wlasnie.
Ile dni po terminie mialas wywolywany porod Karolca wogole?

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Najlepsze minki robi jak się wybudza. Kocham na nią wtedy patrzeć . A uśmiechy rozdaje na prawo i lewo. Szkoda, że na razie nieświadomie.

Moja mama tak obcinała paznokcie mojej bratanicy
Dziewczyny, te pierwsze usmiechy sa niesamowite!
One wszystko wynagradzaja, te wszystkie poranione brodawki, nieprzespane noce!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 19:26   #2193
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

A Ewelinka miala dlugie paznokcie jak sie urodzila? Bo niby przenoszone dzieci maja tak wlasnie.

Dziewczyny, te pierwsze usmiechy sa niesamowite!
One wszystko wynagradzaja, te wszystkie poranione brodawki, nieprzespane noce!
Czy ja wiem czy długie. Na pewno ostre.

Poród wywolywany miałam 8 dni po terminie, 2 dzień 42 tygodnia. Ale u mnie we wszystkich szpitalach jest właśnie taka polityka.

A już w ogóle te świadome uśmiechy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 19:30   #2194
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Czy ja wiem czy długie. Na pewno ostre.

Poród wywolywany miałam 8 dni po terminie, 2 dzień 42 tygodnia. Ale u mnie we wszystkich szpitalach jest właśnie taka polityka.

A już w ogóle te świadome uśmiechy
Ja wlasnie nie pamietam czy Adas mial specjalnie dlugie czy nie.
Wiem ze tak ludzie mowia , ze poniewaz te dzieci dluzej w brzuchu to maja dluzsze .
Tych usmiechow sie nie zapomina

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-24, 19:38   #2195
tikki85
Zakorzenienie

Andrea miała nad opuszek, ale takie mięciutkie co zaraz na drugi dzień odpadły. Nam w szpitalu nie kazali używać niedrapek, bo powiedzieli, że jest za ciepło .
Stary 2012-04-24, 19:49   #2196
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Kulkaaga, jak samopoczucie?
Bylas dzisiaj u ginki?
Bo chyba mialas isc po zwolnienie? Dowiedzialas sie czegos odnosnie wywolywania ewentualnego?
Dzisiaj nie byłam, jadę jutro z rana - zobaczę co mi powie. Jak się nie zgodzi wystawić mi dalszego L4 to zażądam normalnie zaświadczenia od niej, że mogę pracować
A o ewentualne wywołanie to się dowiem dopiero w piątek albo poniedziałek - bo wtedy dopiero mam się zgłosić do poradni patologii ciąży - ale już mnie uprzedzili, że jeśli wszystko będzie ok, to ze dwa tygodnie jeszcze mogę pochodzić w dwupaku
Stary 2012-04-24, 19:58   #2197
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Dzisiaj nie byłam, jadę jutro z rana - zobaczę co mi powie. Jak się nie zgodzi wystawić mi dalszego L4 to zażądam normalnie zaświadczenia od niej, że mogę pracować
A o ewentualne wywołanie to się dowiem dopiero w piątek albo poniedziałek - bo wtedy dopiero mam się zgłosić do poradni patologii ciąży - ale już mnie uprzedzili, że jeśli wszystko będzie ok, to ze dwa tygodnie jeszcze mogę pochodzić w dwupaku
O, to powidzenia jutro, mam nadzieje ze jednak bez problemu Ci wystawi L4

A na piatek masz termin, to idz moze juz w piatek , wczesniej bedziesz wiedziala!
Ja mam nadal nadzieje ze cos nam sie ruszy, najlepiej jakbysmy w ten sam dzien urodzily to by zadna z nas nie byla ostatnia

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Andrea miała nad opuszek, ale takie mięciutkie co zaraz na drugi dzień odpadły. Nam w szpitalu nie kazali używać niedrapek, bo powiedzieli, że jest za ciepło .
Same odpadly?
No cieplo to swoja droga, ale jak sie dziecko podrapie to szkoda przeciez, no chyba ze ma mieciutkie paznokietki i nie ma potrzeby!
Ja szczerze mowiac to nie pamietam czy mialam dla Adasia, na zadnym zdjeciu nie ma zalozonych, wiec mozliwe ze nie musial nosic.

Viki 28.04.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 20:03   #2198
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
O, to powidzenia jutro, mam nadzieje ze jednak bez problemu Ci wystawi L4

A na piatek masz termin, to idz moze juz w piatek , wczesniej bedziesz wiedziala!
Ja mam nadal nadzieje ze cos nam sie ruszy, najlepiej jakbysmy w ten sam dzien urodzily to by zadna z nas nie byla ostatnia
Termin wg OM mam na jutro, tylko skierowanie do ppc najwcześniej na piątek
A dzisiaj zatrudnię Tż-ta do "pobudzania" szyjki - może coś się ruszy
W nocy takie piękne skurcze mnie obudziły, leżałam jak jakaś masochistka wczuwając się w ten ból, ale cholera minęło
Nie podejrzewałam siebie o takie skłonności
Stary 2012-04-24, 20:33   #2199
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość

Dziewczyny widzę, że większość z Was uzywa niedrapek, moje dziecko jest chyba nadwyraz ruchliwe bo nawet 2 minut nie wytrzymywały i chciał nie chciał musiałam szybciuto obciac paznokcie.
moja nawet nie protestuje, a pazurki przez to pewnie ze wczesniej sie urodziła ma jeszcze na tyle krótkie że nie da się obciąc, ale są ostre, wiec niedrapki są nieodzowne

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Desiu dzięki, ja się po prostu napatrzec na moją Kajcię nie mogę jest taka słodka
a nosek rzeczywiście jest słodki

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-24 o 20:34
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 20:42   #2200
desia888
Wtajemniczenie

Lena, no tak to jest, dla rodzicow zawsze dziecko bedzie idealne
A jak tam ten zolty kolorek? zeszlo troche? Czy musieliscie gdzies pojechac?

Kulka, ja tez na ten bol czekam jak glupia
Ciekawe po jakim czasie bedziemy go przeklinac
Powodzenia w pobudzaniu szyjki

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-24, 20:49   #2201
tikki85
Zakorzenienie

Desia, no tak takie mięciutkie paznokietki połamały się jakby były obcięte obcinaczkami .

Desia, Kulka oby w nocy nawiedziły Was mocne skurcze!!
Stary 2012-04-24, 20:56   #2202
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Oskar, Alek i Ania - śliczne dzieciątka na mailu

Moja Andrea w końcu zasnęła . Nie spała od 16.00 tylko się kręciła i wierciła i z tego wszystkiego ulewała. A jak ulewała to dalej była głodna i tak w koło Macieju . Głowa mnie boli ze zmęczenia. Idę z psem na siusiu i pewnie się zdrzemnę.
To Oskar dziś podobnie ... od 17 nie śpi. O 19 była kąpiel potem pojadł i zasnął na 30min - zdążyłam się wtedy wykąpać- no i od 20.30 do 21.30 na cyckach wisiał aż mu się ulewało , ale cycka nadal szykał tak jak Twoja Andrea. Teraz leży ale i tak nie śpi a TŻ do niego gada

wiecie co myslałam że takie sytuacje zdarzają się daleko, a tu szok dziś przeżyłam. Dzisiaj niedaleko gdzie mieszkam znaleziono ciała dwóch osób 86letniej kobiety i 87letniego mężczyzny - ktoś ich zamordował siekierą prawdopodobnie na tle rabunkowym. Kobieta nie żyła a mężczyzna zmarł w helikopterze. [*]
Aż strach zostawać teraz samemu w domu.
Stary 2012-04-24, 20:59   #2203
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Desia, no tak takie mięciutkie paznokietki połamały się jakby były obcięte obcinaczkami .

Desia, Kulka oby w nocy nawiedziły Was mocne skurcze!!
Tikki - to ja lece spac

Nikki - masakra!
Faktycznie az strach!

Dobranoc kobitki.
Kulkaaga, oby ta noc byla nasza

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-24, 21:09   #2204
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

I nie byłam ani na mieście,ani nie pobrałam tych jego siuśków. A wszystko przez to,że Maruda nie śpi cały dzień Jak się obudził o 13 tak do tej pory nie śpi. miał 2drzemki po 20min i tyle! Nie wiem co go dziś napadło. Cały czas by chciał,żebym go na rękach miała,żebym mu śpiewała gadała do niego... Nie daj Panie jak go odłoże do łóżeczka bo jest taki ryk że szok,zanosi się fioletowy się robi,kaszle,o matko i córko... Nawet sąsiadka pukala i pytała czy u nas wszystko ok bo on tak płacze Zaraz będzie że dziecko biję czy coś A ja go tylko grzecznie chcę położyć spać.. Przed chwilką go wykąpałam nasmarowałam oliwką co niby odpręża i ułatwia zasypianie nakarmiłam i dałam dydka i czekam na efekty... ale widzę że mizerne są,bo już oczy jak 5zł ma na dworze helikopter jakiś jak głupi lata tuż nad nami dudni jak cholera aż szyby grzechoczą i jak to dziecko ma spać Zaraz chyba na dach wyjdę i bede kamieniami w smigło rzucac normalnie!!!Mówię Wam jak nie zgłupieje to będzie cud....

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 21:13   #2205
karolca
Zakorzenienie

znalazłam ogłoszenie o sprzedaży nosidełka baby Bjorn... cena... 35 zł
Mam nadzieję, że kobieta będzie chciała wysłać Szkoda, że czarne, ale taka okazja może się nie powtórzyć!

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-24, 21:19   #2206
gosia261282
Gang Iren

Mialam wam pisac,ze juz wiem jak wyglada strzelajaca kupa
Mlody byl osrany i ja cala,podloga az pod szafe zalecialo,a na koniec jeszcze sie osikal.
Po kapieli osral recznik

Cytat:

To ja moge to potwierdzic.Eryk ma mega dlugie paznokcie!
Wiki urodzila sie przed terminem i miala krociutkie.
Musze wziac sie za te paznokcie,moze jutro je obetne,bo ponoc niedobrze jak dziecko dlugo jest w niedrapkach.

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
I nie byłam ani na mieście,ani nie pobrałam tych jego siuśków. A wszystko przez to,że Maruda nie śpi cały dzień Jak się obudził o 13 tak do tej pory nie śpi. miał 2drzemki po 20min i tyle! Nie wiem co go dziś napadło. Cały czas by chciał,żebym go na rękach miała,żebym mu śpiewała gadała do niego... Nie daj Panie jak go odłoże do łóżeczka bo jest taki ryk że szok,zanosi się fioletowy się robi,kaszle,o matko i córko... Nawet sąsiadka pukala i pytała czy u nas wszystko ok bo on tak płacze Zaraz będzie że dziecko biję czy coś A ja go tylko grzecznie chcę położyć spać.. Przed chwilką go wykąpałam nasmarowałam oliwką co niby odpręża i ułatwia zasypianie nakarmiłam i dałam dydka i czekam na efekty... ale widzę że mizerne są,bo już oczy jak 5zł ma na dworze helikopter jakiś jak głupi lata tuż nad nami dudni jak cholera aż szyby grzechoczą i jak to dziecko ma spać Zaraz chyba na dach wyjdę i bede kamieniami w smigło rzucac normalnie!!!Mówię Wam jak nie zgłupieje to będzie cud....
Oj to zycze,zeby szybko zasnal.
Moj tez nie bardzo lozko lubi.Na rekach spi,a jak poczuje lozeczko to bek jest.Probowalam,zeby zasypal w lozeczku,ale nie bardzo idzie.Zreszta on zasypia przy cycku,wiec raczej musze go odkladac jak spi.
Stary 2012-04-24, 21:21   #2207
tikki85
Zakorzenienie

Nikii dla mnie takie okresy czuwania to na razie dziw nad dziwy, bo tak to Andrea po jedzeniu zasypia na 3-4h. Teraz po kąpieli i karmieniu śpi już 3,5h i nie ma zamiaru budzić się na jedzonko.

Balbinka to masz przeboje ze swoim Julkiem.

Byłam dziś z Andreą na spacerze chwilę i spaliłam sobie dekolt. Wchodzę do wanny patrzę na dekolt a tam czerwono . Gdzież bym pomyślała że mogę się spalić. Policzki chyba też mam spieczone, bo mi gorąco.

Dobra...zmykam spać...nie wiem kiedy moja Księżniczka raczy się obudzić na jedzenie.

Karolca za powodzenie zakupu
Stary 2012-04-24, 21:29   #2208
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny ale swietne nowe zdjecia na mailu!
Wszystkie dzieciaczki cudowne.
I takie wlochate
A moje oszukane,prawie lyse.I to juz drugo raz meczylam sie ze zgaga dzien w dzien,a dziecko bez wlosow!
Stary 2012-04-24, 21:30   #2209
karolca
Zakorzenienie

Takie jak to
Za 35 zł myślę, że warto.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 21:32   #2210
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Napisałam ogromy post i mi wcięło nienawidzę tego!!!

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

dziewczyny karmiące piersią czy Wy jecie wszystko czy unikacie czegoś np. słodyczy, truskawek, kotletów schabowych, pieczonych potraw itp.??
Jadłam pieczone, ale smażonego jeszcze nie. Ogólnie staram się jeść lekkostrawnie chociaż ostatnio ciągnie mnie do słodyczy i a to lód, a to sezamki... No i jak narazie tylko nektarynka nam zaszkodziła. Aaaa i chyba jajka nam nie służa, bo po nich Laura ma takie gazy, że chocho i ja też

U nas sukces! Przez 5 dni Laurka przybrała 240gramów! Jestem mega zadowolona Oby tak dalej Zdecydowaliśmy, że w nocy będziemy dokarmiać mm i pediatra stwierdziła, że ok. Dowiedziałam się, ze jeśli dokarmiamy modyfikowanym i dawka na dobę nie przekroczy 250ml to należy dalej podawać wit. K, a jeśli przekroczymy tę miarę to odstawić witaminę. Za to wit. D podajemy ciągle.
Niestety na brak wypróżnień nic nie powiedziała, stwierdziła, ze tak może być i żeby dawać jej te kropelki, bo jak pierdzioszki ida i nie boli ją brzuszek to wszystko ok. Jeśli sama się nie wypróżni do 10maja to wtedy będziemy myśleć co dalej. Super... A ja się martwię i tak
A i jeszcze jedna mądrość mojej lekarki - powiedziała, że powinnam chodzić spać równo z małą, ona idzie spać o 20.00 to ja też, i w dzien tak samo. No fajnie, chciałabym tak, ale kto ogarnie wszystko samo się nie zrobi... Z tym spaniem chodzi jej o to, że wtedy niby lepiej i więcej produkuje się pokarmu. Odpoczynek wiadomo, ale ja chyba nie mam czasu

Jutro śmigam na uczelnię, a później pakujemy się i jedziemy na Mazury Fajnie mam niestety dużo nauki i do napisania pracę, ale mama ma wolne to doglądać będzie dzidziusia, a jak muszę ogarnąć to wszystko.

Dobrej nocki lecę produkować to mleko hi hi

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 21:40   #2211
karolca
Zakorzenienie

evvcia, to super, że Laurka przybrała
Z tym odpoczynkiem to ja też mialam taki ambitny plan jeszcze dawno dawno. I co? Jajco

Po południu aby ogarnąć mały nieład - malutka postanowiła nie spać po obiedzie i sobie marudziła - wsadziłam ja do wózka, postawiłam obok zlewu i bujałam nogą a ręce zmywaly gary

Dziś jadłam frytki Zapewne Ewelince nic nie będzie, tak jak po Jeżykach bakaliowych
Nie zjadłam tego dużo.
Smażony makaron też jadłam. Kotlety schabowe smazone w panierce także jadam bez problemu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-04-24, 21:40   #2212
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
znalazłam ogłoszenie o sprzedaży nosidełka baby Bjorn... cena... 35 zł
Mam nadzieję, że kobieta będzie chciała wysłać Szkoda, że czarne, ale taka okazja może się nie powtórzyć!
za taka kase bym sie nawet nie zastanawiala
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Mialam wam pisac,ze juz wiem jak wyglada strzelajaca kupa
Mlody byl osrany i ja cala,podloga az pod szafe zalecialo,a na koniec jeszcze sie osikal.
Po kapieli osral recznik
ale przezycia ja raz przezylam strzelajaca kupe - alurat zachcialo mi sie mala na sofie przebierac ja obsrana, ona obsrana, sofa tez

Moja niunka dzisiaj znowu o wiele mniej spala w dzien,ale jest grzeczna wiec nie narzekam moja mama za to madra zdazyla mi juz uswiadomic ze to pierwszy objaw ADHD jak dziecko takie male w dzien wcale nie spi ta to ma tupet mi takie glupoty mowic
niunka spi juz, maz tez sie zebral do spanka wiec i ja sie klade

dobrych nocek zycze, jutro Was porzadnie nadrobie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:29   #2213
MoniaHan
Wtajemniczenie

Nikki brawo dla odpadnietego kikutka
u nas tez odpadl w szostej dobie, przebieralam Hanie i az sie zdziwilam...gdzie jest klamra?a ona juz gdzies tam w spioszkach byla

Gosia super ze spacerek udany!!

Balbinka powodzenia w lapaniu siuskow - kurcze to trudna sprawa jest, mam nadzieje ze znajdziesz te woreczki o ktorych Konia pisala.

mag pewnie ze Filipek w zespole moze grac na perkusji...im wiecej irokezow tym lepiej

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

na mailu same pieknosci!!!!!!!!!!!
spijcie dobrze w miare mozliwosci a Desia i Kulka niech Was w nocy skurcze nawiedza

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 23:58   #2214
mag_99
Rozeznanie

Gosia karmisz? To pogadamy przy karmieniu

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 00:02   #2215
gosia261282
Gang Iren

Zdazylam zasnac na pol godz i Eryk sie obudzil.
I nie spi juz poltorej godz.Zjadl,przewiniety,a teraz to w lozeczku zle jest,a na rekach mu dobrze.
Wiki nauczyla sie spac w nocy po pierwszym miesiacu zycia,ciekawe jak bedzie z Erykiem.

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Napisałam ogromy post i mi wcięło nienawidzę tego!!!

Jadłam pieczone, ale smażonego jeszcze nie. Ogólnie staram się jeść lekkostrawnie chociaż ostatnio ciągnie mnie do słodyczy i a to lód, a to sezamki... No i jak narazie tylko nektarynka nam zaszkodziła. Aaaa i chyba jajka nam nie służa, bo po nich Laura ma takie gazy, że chocho i ja też

U nas sukces! Przez 5 dni Laurka przybrała 240gramów! Jestem mega zadowolona Oby tak dalej Zdecydowaliśmy, że w nocy będziemy dokarmiać mm i pediatra stwierdziła, że ok. Dowiedziałam się, ze jeśli dokarmiamy modyfikowanym i dawka na dobę nie przekroczy 250ml to należy dalej podawać wit. K, a jeśli przekroczymy tę miarę to odstawić witaminę. Za to wit. D podajemy ciągle.
Niestety na brak wypróżnień nic nie powiedziała, stwierdziła, ze tak może być i żeby dawać jej te kropelki, bo jak pierdzioszki ida i nie boli ją brzuszek to wszystko ok. Jeśli sama się nie wypróżni do 10maja to wtedy będziemy myśleć co dalej. Super... A ja się martwię i tak
A i jeszcze jedna mądrość mojej lekarki - powiedziała, że powinnam chodzić spać równo z małą, ona idzie spać o 20.00 to ja też, i w dzien tak samo. No fajnie, chciałabym tak, ale kto ogarnie wszystko samo się nie zrobi... Z tym spaniem chodzi jej o to, że wtedy niby lepiej i więcej produkuje się pokarmu. Odpoczynek wiadomo, ale ja chyba nie mam czasu

Jutro śmigam na uczelnię, a później pakujemy się i jedziemy na Mazury Fajnie mam niestety dużo nauki i do napisania pracę, ale mama ma wolne to doglądać będzie dzidziusia, a jak muszę ogarnąć to wszystko.

Dobrej nocki lecę produkować to mleko hi hi
Super,ze Laura tak ladnie przybrala
Mi tez polozna i kobieta od karmienia mowily,ze mam spac kiedy dziecko spi.Ale to nie takie proste.A to trzeba cos zrobic,a po poludniu jak maly spi,to z kolei chce Wiki czas poswiecic:pogadac z nia,pograc w cos,poczytac wspolnie,pomoc w lekcjach.
Ale ogolnie to mysle,ze Eryk bardzo malo spi jak na kilkudniowe dziecko.

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

ale przezycia ja raz przezylam strzelajaca kupe - alurat zachcialo mi sie mala na sofie przebierac ja obsrana, ona obsrana, sofa tez

Moja niunka dzisiaj znowu o wiele mniej spala w dzien,ale jest grzeczna wiec nie narzekam moja mama za to madra zdazyla mi juz uswiadomic ze to pierwszy objaw ADHD jak dziecko takie male w dzien wcale nie spi ta to ma tupet mi takie glupoty mowic

O to moj jeszcze w dzien nie najgorzej,za to ma chyba nocne ADHD
Stary 2012-04-25, 00:19   #2216
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
U nas sukces! Przez 5 dni Laurka przybrała 240gramów! Jestem mega zadowolona Oby tak dalej Zdecydowaliśmy, że w nocy będziemy dokarmiać mm i pediatra stwierdziła, że ok. Dowiedziałam się, ze jeśli dokarmiamy modyfikowanym i dawka na dobę nie przekroczy 250ml to należy dalej podawać wit. K, a jeśli przekroczymy tę miarę to odstawić witaminę. Za to wit. D podajemy ciągle. [...]
A i jeszcze jedna mądrość mojej lekarki - powiedziała, że powinnam chodzić spać równo z małą, ona idzie spać o 20.00 to ja też, i w dzien tak samo. No fajnie, chciałabym tak, ale kto ogarnie wszystko[...]Jutro śmigam na uczelnię, a później [...]hi
za przyrosty tylko kurcze szkoda, że chcesz dokarmiać w nocy bo wtedy jest najlepszy w sensie najbardziej wartościowy i sycący pokarm, nawet jak się odstawia od piersi to nocne karmienie likwiduje się jako jedno z ostatnich.

O a z tymi witaminami to dobrze wiedzieć bo też się zastanawiałam i miałam pytać pediatrę.

Co do spania to jest to moja ulubiona porada nie sprzątaj, nie gotuj, tylko czas jak dziecko śpi wykorzystają na sen - taaaaaa a wszystko samo się zrobi.... Ile czasu można nie sprzątać i nie jeść gotowanych -ciepłych obiadów

Miłego pobytu na Mazurach!

---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

To moje dziecko ma ADHD i jeszcze chyba HBO

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

mag pewnie ze Filipek w zespole moze grac na perkusji...im wiecej irokezow tym lepiej
to lecę kupić perkusję biedni sąsiedzi

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 00:39   #2217
gosia261282
Gang Iren

I znowu trzeba dac cyca...Ciekawe o ktorej dzis spac pojdziemy
Stary 2012-04-25, 01:17   #2218
19claudia91
Rozeznanie

Właśnie skończyłam karmić kręgosłup mi siada..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 02:02   #2219
gosia261282
Gang Iren

A my caly czas nie spimy.
Zaczynam sie martwic,bo mody robi rzadke kupy.Dwie zrobil takie wodniste jak siku,ale bardzo niewielka ilosc.
Dziewczyny miala tak ktoras z was z kupami?
Mlody caly czas ma wielkie oczy,nie placze,chyba ze chce go odlozyc do lozka to zaczyna.Dlaczego on tyle nie spi
Stary 2012-04-25, 02:37   #2220
karolca
Zakorzenienie

Gosiu, a przy piersi zasypia? Moze polozcie sie razem...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości