Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 14:28   #2161
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Konia dziękuję!!! Już po 1 próbie jestem,niestety nieudanej,bo Mały sikał wszędzie wkoło prócz do pojemniczka...

A co do jedzenia to u nas truskawki surowe nie przeszły,być moze dlatego,że sklepowe więc pewnie psikane.Cytrusów też jakoś nie mam odwagi zjeść. Za to warzywa jem wszystkie (łącznie z kapusta surowa), solę i pieprzę normalnie,tylko chili nie używam. Nabiał jem od samego początku, szczerze powiedziawszy nie wiedziałam ze powinnam uważać na ser żólty jadłam i jem go codzień do kanapki. Maślankę piłam, jogurty tez jem.Mozzarelle jadłam też. Kawę bezkofeinową albo podróbke latte tez pije,herbate też,ale z mlekiem. Mięsa smażonego nie jem bo nie lubię ale spaghetti jem normalnie. kurczaka pieczonego,czy jakies polędwiczki też jem (pyszne były te z przepisu mag_99) zupy też jem,ale zabielam jogurtem. A no i ryż z warzywami pesto, sosy gotowe z makaronem, pizze, domowej roboty tortille,łososia pieczonego, a no i polędwicę łososiową jadłam ostatnio i Młodego brzuszek nie bolał. Slodyczy nie jem,bo nie chcę być jeszcze większa ale ciasta w święta jadłam normalnie... a no i dżemy jem wszystkie... no dużo by jeszcze wymieniać,ale ogólnie staram się jeść wszystko...
Nie wiem czy nie będziesz musiała przytrzymać "strażaka ", bo jednak u chłopców to tak prosto złapać w locie nie jest.Są jeszcze dostępne takie woreczki do pobrania moczu, u nas są , pewnie u Was też, u dziewczynek to się nie sprawdza za bardzo, bo trzeba podkleić to szczelnie itd. ale u chłopców to pewnie prosciej, jak się nie uda Tobie do kubeczka to może kup te woreczki i wtedy zamontuj na czystego "strażaka" i też powinno być ok.Dla chłopców są inne i dla dziewczynek inne.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 14:42   #2162
mag_99
Rozeznanie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Konia dziękuję!!! Już po 1 próbie jestem,niestety nieudanej,bo Mały sikał wszędzie wkoło prócz do pojemniczka...

A co do jedzenia to u nas truskawki surowe nie przeszły,być moze dlatego,że sklepowe więc pewnie psikane.Cytrusów też jakoś nie mam odwagi zjeść. Za to warzywa jem wszystkie (łącznie z kapusta surowa), solę i pieprzę normalnie,tylko chili nie używam. Nabiał jem od samego początku, szczerze powiedziawszy nie wiedziałam ze powinnam uważać na ser żólty jadłam i jem go codzień do kanapki. Maślankę piłam, jogurty tez jem.Mozzarelle jadłam też. Kawę bezkofeinową albo podróbke latte tez pije,herbate też,ale z mlekiem. Mięsa smażonego nie jem bo nie lubię ale spaghetti jem normalnie. kurczaka pieczonego,czy jakies polędwiczki też jem (pyszne były te z przepisu mag_99) zupy też jem,ale zabielam jogurtem. A no i ryż z warzywami pesto, sosy gotowe z makaronem, pizze, domowej roboty tortille,łososia pieczonego, a no i polędwicę łososiową jadłam ostatnio i Młodego brzuszek nie bolał. Slodyczy nie jem,bo nie chcę być jeszcze większa ale ciasta w święta jadłam normalnie... a no i dżemy jem wszystkie... no dużo by jeszcze wymieniać,ale ogólnie staram się jeść wszystko...
fajnie, że Ci smakowały, a widzisz na początku też się bałaś jeść pieczonego, myślę, że każda z nas powoli, powoli dojdzie do jedzenia praktycznie wszystkiego (oprócz tego co nie służy małym)

ja mam chwilową przerwę od nabiału, bo młodego wysypało w piątek, ja podejrzewam paprykę (była nowa) lub pryskane pomidory, ale pediatra kazała odstawić nabiał, bo może ma skazę białkową, ale dziś chyba już przetestuję - na kolację będzie żółty ser - sprawdzimy!

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie będziesz musiała przytrzymać "strażaka ", bo jednak u chłopców to tak prosto złapać w locie nie jest.Są jeszcze dostępne takie woreczki do pobrania moczu, u nas są , pewnie u Was też, u dziewczynek to się nie sprawdza za bardzo, bo trzeba podkleić to szczelnie itd. ale u chłopców to pewnie prosciej, jak się nie uda Tobie do kubeczka to może kup te woreczki i wtedy zamontuj na czystego "strażaka" i też powinno być ok.Dla chłopców są inne i dla dziewczynek inne.
ja łapałam do woreczka i rzeczywiście jest łatwiej, ale woreczków nie można stosować jak mocz ma być na posiew, bo wtedy jest ryzyko, że się jednak zabrudzi i trzeba od razu do kubeczka

oho! moja gwiazda się budzi

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 15:03   #2163
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość

hehe to może Filip dołączy i będzie grał na perkusji bo irokeza to on ma non stop od urodzenia
hihi same irokezy!

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

Lena Hani super wychodzi krzyk wiec w zespole moze krzyczec i wtedy to bedzie grupa rockowo-punkowa
OK!

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

pospałam, ale czuję że wciąż mi mało..
Stary 2012-04-24, 15:17   #2164
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

3próba też o du.. potłuc ide szukac tych woreczków bo cierpliwość mi sie kończy..

moje dziecię w końcu poszło spac męczył się dziadyga mały od 11,co tylko przysnął to mu się oczy na nowo otwierały i płacz był jakby go bili... nie wiem co mu sie dzieje dziś.. jak policzyłam to on dziś od północy 3h tylko spał z resztą jego mamusia tak samo... masakra spać bym poszła..

Desia poczytałam conieco o tym baloniku i oto co znalazłam (pisze polożna):
"cewnik Foley\'a nie wyklucza oksytocyny-tak naprawdę to idzie to w parze.
cewnik pre-indukuje poród(doprowadza jedynie do rozwarcia), natomiast oksytocyna indukuje(wywołuje skurcze).
u niektórych kobiet doprowadzenie do rozwarcia, powoduje już samoistne skurcze,a u niektórych nie.
nie ma godziny, o której cewnik jest zakładany! zakłada się go na czczo i gdy np. kobieta wstała i napiła się łuk wody to już nie będzie miała założonego rano tylko po południu
cewnik nosi się do osiągnięcia pożądanego rozwarcia, jeżeli po 1godz. sam wypadnie, a rozwarcie osiągnęło tyle ile założył lekarz to już nikt nie będzie zakładał go ponownie.
ponadto jeżeli kobieta ma już jakieś tam rozwarcie(np.na 2place) to czasami są zakładane 2 cewniki Foley\'a na raz!!!
(ja tak miałam przy pierwszym porodzie).

dużo innych szczegółów ,ale nie ma sensu o tym opowiadać, ogólnie to nic strasznego i ma Ci jedynie pomóc w bezproblemowych narodzinach malca"

ogólnie piszą,że to nie boli,tylko dyskomfort się czuje... więc głowa do góry i nie bój się,my kciuki trzymac będziemy

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 15:25   #2165
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Wierze Ci kochana!
Ja po tym kawalku czopa co miw ylecial spalam jak na szpilkach, ale oczywiscie tez nic

Jestem po szybkim usg, wiec mala ma sie dobrze , zbadac mnie nie badal, a jak sie zaczelismy na piatek umawiac na wywolywanie to ja nawet zapomnialam mowic zeby zobaczyl czy mam rozwarcie

W kzdym razie jesli Viki nie znajdzie wyjscia do piatku to mam sie zglosic na godz. 12 i zaloza mi balonik
Mial ktos?
To kciuki,zeby Viki sama zechciala wyjsc

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
desia czyli coraz bliżej

miała dziś przyjść do mnie położna miedzy 11-13 i du.... nie ma jej

dziewczyny karmiące piersią czy Wy jecie wszystko czy unikacie czegoś np. słodyczy, truskawek, kotletów schabowych, pieczonych potraw itp.??

Ja wszystko jem,doprawiam tez normalnie.Tzn wiadomo,ze wszystkich potraw nie zdazylam sprobowac przez te kilka dni,ale niczego nie unikam.I jak na razie ok,z czego bardzo sie ciesze

Mymy zaliczony pierwszy spacer juz!Fajnie bylo,mlody spal caly czas.Spacer trwal ponad godzine i przy okazji cos zalatwilismy w miescie.
Fotki ze spaceru dam pozniej,bo teraz moj terrorysta mnie wzywa
Stary 2012-04-24, 15:51   #2166
cziqua
Zadomowienie

a ja byłam dzisiaj wyjąc szwy u gina masakra to szycie mniej mnie bolało Filip jakiś skrzętny dzisiaj mało śpi . co do opuchlizny lekarz mi powiedział dzisiaj że to wysikam a na wysypkę przepisał mi jakąś maśc bo zadrapac sie idzie.

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 15:52   #2167
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
fajnie, że Ci smakowały, a widzisz na początku też się bałaś jeść pieczonego, myślę, że każda z nas powoli, powoli dojdzie do jedzenia praktycznie wszystkiego (oprócz tego co nie służy małym)

ja mam chwilową przerwę od nabiału, bo młodego wysypało w piątek, ja podejrzewam paprykę (była nowa) lub pryskane pomidory, ale pediatra kazała odstawić nabiał, bo może ma skazę białkową, ale dziś chyba już przetestuję - na kolację będzie żółty ser - sprawdzimy!

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

ja łapałam do woreczka i rzeczywiście jest łatwiej, ale woreczków nie można stosować jak mocz ma być na posiew, bo wtedy jest ryzyko, że się jednak zabrudzi i trzeba od razu do kubeczka

oho! moja gwiazda się budzi
tak tak, z tymi woreczkami to jedynie tak jak widzisz jak siusia, nie że zamykasz z tym pieluchę, bo zabrudzenie jest bankowe, ale jak do kubeczka ciężko złapać to można worek i wtedy obserwować
w zwykłym badaniu ogólnym też nie może być bakterii

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 15:59   #2168
tikki85
Zakorzenienie

Gosia fajnie, że spacerek się udał

Balbinka , żeby kolejna próba się powiodła!

Moja Małpeczka też nie śpi, ale leży grzecznie w łóżeczku i coś sobie chrumka .

Ważyłam ją na wadze kuchennej i wyszło mi, że przytyła 0,5kg...ciekawe...dowiem się dopiero w poniedziałek u pediatry.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cziqua...mnie też chyba zdejmowanie szwów bardziej bolało . Mi położna zdejmowała szwy jakimś kartonikiem

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Lena, bo nam chyba potrzeba 1 całego dnia snu, żeby nadrobić braki

Andrea targa się za włosy
P1020410.jpg

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2012-04-24 o 16:00
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 16:01   #2169
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
3próba też o du.. potłuc ide szukac tych woreczków bo cierpliwość mi sie kończy..

moje dziecię w końcu poszło spac męczył się dziadyga mały od 11,co tylko przysnął to mu się oczy na nowo otwierały i płacz był jakby go bili... nie wiem co mu sie dzieje dziś.. jak policzyłam to on dziś od północy 3h tylko spał z resztą jego mamusia tak samo... masakra spać bym poszła..

Desia poczytałam conieco o tym baloniku i oto co znalazłam (pisze polożna):
"cewnik Foley\'a nie wyklucza oksytocyny-tak naprawdę to idzie to w parze.
cewnik pre-indukuje poród(doprowadza jedynie do rozwarcia), natomiast oksytocyna indukuje(wywołuje skurcze).
u niektórych kobiet doprowadzenie do rozwarcia, powoduje już samoistne skurcze,a u niektórych nie.
nie ma godziny, o której cewnik jest zakładany! zakłada się go na czczo i gdy np. kobieta wstała i napiła się łuk wody to już nie będzie miała założonego rano tylko po południu
cewnik nosi się do osiągnięcia pożądanego rozwarcia, jeżeli po 1godz. sam wypadnie, a rozwarcie osiągnęło tyle ile założył lekarz to już nikt nie będzie zakładał go ponownie.
ponadto jeżeli kobieta ma już jakieś tam rozwarcie(np.na 2place) to czasami są zakładane 2 cewniki Foley\'a na raz!!!
(ja tak miałam przy pierwszym porodzie).

dużo innych szczegółów ,ale nie ma sensu o tym opowiadać, ogólnie to nic strasznego i ma Ci jedynie pomóc w bezproblemowych narodzinach malca"

ogólnie piszą,że to nie boli,tylko dyskomfort się czuje... więc głowa do góry i nie bój się,my kciuki trzymac będziemy
Dzieki - kochana jestes

Ja tez sie troszke doszukalam, a wogole to gadalam z siostra bo wiem ze Ona tez miala porod wywolywany i okazalo sie ze miala balonik, wiec mam informacje z pierwszej reki
Mowi ze nie bylo tak zle, no chyba ze nie chce mnie straszyc

Tylko sie teraz zmartwilam , bo nikt mi nie mowil ze mam byc na czczo
a skoro mam przyjsc na 12 na czczo to pewnie i ptem tez nie mozna jesc
No to przeciez padne
Musze zadzwonic do szpitala i spytac, ale to jutro!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 16:04   #2170
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki - kochana jestes

Ja tez sie troszke doszukalam, a wogole to gadalam z siostra bo wiem ze Ona tez miala porod wywolywany i okazalo sie ze miala balonik, wiec mam informacje z pierwszej reki
Mowi ze nie bylo tak zle, no chyba ze nie chce mnie straszyc

Tylko sie teraz zmartwilam , bo nikt mi nie mowil ze mam byc na czczo
a skoro mam przyjsc na 12 na czczo to pewnie i ptem tez nie mozna jesc
No to przeciez padne
Musze zadzwonic do szpitala i spytac, ale to jutro!
a może z tym na czczo to chodzi o to,że w razie cc jesteś lepiej przygotowana , bo wiadomo,że do naturalnej akcji ciężko się przygotować i byc na czczo, ale jak jest znana data porodu to pewnie zalecają byc na czczo w razie cc
Stary 2012-04-24, 16:19   #2171
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
a może z tym na czczo to chodzi o to,że w razie cc jesteś lepiej przygotowana , bo wiadomo,że do naturalnej akcji ciężko się przygotować i byc na czczo, ale jak jest znana data porodu to pewnie zalecają byc na czczo w razie cc
No ja rozumiem, ale sama wiesz jak to jest byc na czczo do 12, a powiedzial ze moge czasami z tym caly dzien chodzic, wiec nie wyobrazam sobie chodzic do wieczora na czczo, bo to tez wysilek jest dla organizmu w ciazy przeciez!
Tak mi sie wydaje, a balonik niby ma wyleciec przy rozwarciu 3-4 cm, i dopiero wtedy zacznie sie jazda i potrzebujesz sily zeby dzialac dalej przeciez.
No i jeszcze bez picia

Viki 28.04.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 16:23   #2172
tikki85
Zakorzenienie

Desia, może dostaniesz kroplówkę?
Stary 2012-04-24, 16:24   #2173
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
No ja rozumiem, ale sama wiesz jak to jest byc na czczo do 12, a powiedzial ze moge czasami z tym caly dzien chodzic, wiec nie wyobrazam sobie chodzic do wieczora na czczo, bo to tez wysilek jest dla organizmu w ciazy przeciez!
Tak mi sie wydaje, a balonik niby ma wyleciec przy rozwarciu 3-4 cm, i dopiero wtedy zacznie sie jazda i potrzebujesz sily zeby dzialac dalej przeciez.
No i jeszcze bez picia
No dziwne to , lepiej się upewnij, pewnie jak akcja nie pojdzie to wtedy powiedzą ,żebyś już nie jadła nic
Stary 2012-04-24, 16:33   #2174
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
No i jeszcze bez picia
ja rodzilam na glodzie... od odejscia wod do urodzenia malej nic jadlam nic, a to dlatego ze nic nie umialam przeklnac... a sily sie znalazly...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Konia czyli teraz jeszcze zbyt wczesnie na tego pana metke nie?

bylam dzisiaj u kumppeli (tej od niegrzecznego Julka ) i odkupilam od niej zabawki z okresu jak jej maly byl w Julci wieku i za cala torbe zabawek kazala sobie 20 € zaplacic a srednio jedna zabawka to koszt od 4 do 13-15 € zauwazylam ze jak Julisa bawi sie na macie, generalnie jak ma zajecie to lepiej jej te ndi i nocki mijaja i wieczory nie sa tak tragiczne... widocznie nudzilo mi sie dziecko i stad ten placz ?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 16:36   #2175
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja rodzilam na glodzie... od odejscia wod do urodzenia malej nic jadlam nic, a to dlatego ze nic nie umialam przeklnac... a sily sie znalazly...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

bylam dzisiaj u kumppeli (tej od niegrzecznego Julka ) i odkupilam od niej zabawki z okresu jak jej maly byl w Julci wieku i za cala torbe zabawek kazala sobie 20 € zaplacic a srednio jedna zabawka to koszt od 4 do 13-15 € zauwazylam ze jak Julisa bawi sie na macie, generalnie jak ma zajecie to lepiej jej te ndi i nocki mijaja i wieczory nie sa tak tragiczne... widocznie nudzilo mi sie dziecko i stad ten placz ?
moim zdaniem za wcześnie na Pana Metkę teraz, bo to jest fajne jak dziecko już łapie rączkami wszystko i ładuje do buziola

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 16:45   #2176
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

wstawiłam zdjęcia na meila

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 16:52   #2177
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a ja byłam dzisiaj wyjąc szwy u gina masakra to szycie mniej mnie bolało Filip jakiś skrzętny dzisiaj mało śpi . co do opuchlizny lekarz mi powiedział dzisiaj że to wysikam a na wysypkę przepisał mi jakąś maśc bo zadrapac sie idzie.
też mnie bolało.. aż łzy mi same leciały..

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

Andrea targa się za włosy
Załącznik 4639849
hehe ale fajna fotka!
Stary 2012-04-24, 16:53   #2178
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

No tak, ja tez rodzilam Adasia dobe bez jedzenia, ale wydaje mi sie ze to jest inaczej jak juz sie akcja zaczela to organizm sobie radzi jakos i korzysta z zapasow, a u mnie akcja moze sie zaczac pod wieczor dopiero i wtedy bede juz dobe bez jedzenia na samym starcie!
No nic, jutro zadzwonie i sie dowiem!

Same wiecie jak to jest w ciazy zeby byc na czczo do samej morfologii - ciezko wytrzymac bo az sie niedobrze z glodu robi.

Moze masz racje Tikki z ta kroplowka

Caly czas mam nadzieje ,ze mimo wszystko ruszy sie samo - jak u Gosi

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-04-24 o 16:54
Stary 2012-04-24, 16:58   #2179
tikki85
Zakorzenienie

Oskar, Alek i Ania - śliczne dzieciątka na mailu

Moja Andrea w końcu zasnęła . Nie spała od 16.00 tylko się kręciła i wierciła i z tego wszystkiego ulewała. A jak ulewała to dalej była głodna i tak w koło Macieju . Głowa mnie boli ze zmęczenia. Idę z psem na siusiu i pewnie się zdrzemnę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 17:01   #2180
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Mam wieści od Alamig
"Szymek przyszedł na świat dziś o 18.30. 3530g i 61 cm. Jest cudny."
Gratulacje

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 17:29   #2181
MoniqW
Raczkowanie

Ale jestem zla, tyle stron nadrobilam. Mialam zaznaczone wielocytowanie i siadl mi net, musialam zresetowac komp i wszystko szlag trafil Nie pamietam co komu mialam odpisac wiec z gory przepraszam ale nie chce mi sie jeszcze raz przegladac

Mam focha Ide na maila poprawic sobie nastroj.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Ach och przedewszystkim GRATULUJĘ wszystkim nowym rozpakowanym. Dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domku
Stary 2012-04-24, 17:46   #2182
karolca
Zakorzenienie

Hej

Siedzę dziś z Ewelinką i gadam do niej różne głupotki i posłała mi taki piękny, szeroki uśmiech, że się rozpłakałam

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

wrzuciłam zdjęcie Ewelinki na maila

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 18:15   #2183
desia888
Wtajemniczenie

Kulkaaga, jak samopoczucie?
Bylas dzisiaj u ginki?
Bo chyba mialas isc po zwolnienie? Dowiedzialas sie czegos odnosnie wywolywania ewentualnego?

Viki 28.04.2012

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 18:38   #2184
rybka13
Zakorzenienie

Flowerbombka, alamig i cottonpuma GRATULACJE!!!
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 18:49   #2185
tikki85
Zakorzenienie

Karolca śliczne zdjęcie Ewelinki . Jakiego ma słodkiego przyjaciela
Stary 2012-04-24, 18:53   #2186
MoniqW
Raczkowanie

Rany ale dużo pieknych maluchów na mailu ! Wszystkie wygladają na aniołki a tu mamy piszą, że spać nie chcą - nie wierzę

Dziewczyny widzę, że większość z Was uzywa niedrapek, moje dziecko jest chyba nadwyraz ruchliwe bo nawet 2 minut nie wytrzymywały i chciał nie chciał musiałam szybciuto obciac paznokcie.

Prawy sutek bardzo mnie boli jak karmie a do tego zaczął krwawić nie mam juz pomysłu jak sobie z tym poradzić doraźnie karmię przez kapturek ale to i tak boli. Nie wiem czy powinnam przestac karmic ta piersia do czasu az sie zagoi sciagac i karmic butelka - ile czasu to sie moze goic.
Proszę o wszelkie rady bo na sama mysl o karmieniu robi mi sie goraco jak akurat wypada na ta piers
Stary 2012-04-24, 19:00   #2187
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Rany ale dużo pieknych maluchów na mailu ! Wszystkie wygladają na aniołki a tu mamy piszą, że spać nie chcą - nie wierzę

Dziewczyny widzę, że większość z Was uzywa niedrapek, moje dziecko jest chyba nadwyraz ruchliwe bo nawet 2 minut nie wytrzymywały i chciał nie chciał musiałam szybciuto obciac paznokcie.

Prawy sutek bardzo mnie boli jak karmie a do tego zaczął krwawić nie mam juz pomysłu jak sobie z tym poradzić doraźnie karmię przez kapturek ale to i tak boli. Nie wiem czy powinnam przestac karmic ta piersia do czasu az sie zagoi sciagac i karmic butelka - ile czasu to sie moze goic.
Proszę o wszelkie rady bo na sama mysl o karmieniu robi mi sie goraco jak akurat wypada na ta piers
Ja zamiast niedrapek zakładalam skarpetki, trzymały się trochę dluzej, ale i tak szybko "spadały" więc obcinam pazurki co kilka dni. Oczywiście kiedy? Podczas karmienia jak Ewelinka jest najspokojniejsza. Nie wiem jak tego dokonuję, mam wtedy wrażenie jakbym miała 10 rąk

Jeśli chodzi o sutki - wietrz, smaruj swoim pokarmem, często myj, stosuj bephanten (przed karmieniem musisz koniecznie maść zmyć).
Ból z czasem minie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 19:08   #2188
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja zamiast niedrapek zakładalam skarpetki, trzymały się trochę dluzej, ale i tak szybko "spadały" więc obcinam pazurki co kilka dni. Oczywiście kiedy? Podczas karmienia jak Ewelinka jest najspokojniejsza. Nie wiem jak tego dokonuję, mam wtedy wrażenie jakbym miała 10 rąk
Chyba muszę wypróbować Twoją metodę. Ja jeszcze pazurków nie obcinałam, bo Andrea dopiero teraz ma takie twarde pazurki do obcinania. W sumie to rzadko kiedy się drapie.
Stary 2012-04-24, 19:11   #2189
desia888
Wtajemniczenie

Nadrabiam maila, choc z jednej strony zazdraszczam tych wszystkich slodkosci, ktore tam pokazujecie - to z drugiej strony ciesze sie Waszym szczesciem

Karolca - swietne zdjecie

Nowaken - z Ani taka slodka kruszynka ( juz tez chce moja!)

Dida - super fotki, Alek przesliczny!

Nikki - swietni mezczyzni na zdjeciu!

Lenka, cudna Kaja! I jednak ten nosek troszke jest zadarty! Slodkie to!

Tikki, piekna sesja Super minki Andrea robi!

Gosiu, Tobie juz pisalam Jaki Eryczek jest slodki, a zdjecie razem z siostra cudne!

Mravka, zdjecia Roberta jak zawsze bardzo oryginalne Slodziak z Niego!

Teraz dopiero wyrobilam sie w 100% z tymi ciuszkami 62 i normalnie nie moge juz dzisiaj na plecy i krzyz, ledwo chodze!

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Chyba muszę wypróbować Twoją metodę. Ja jeszcze pazurków nie obcinałam, bo Andrea dopiero teraz ma takie twarde pazurki do obcinania. W sumie to rzadko kiedy się drapie.
Inna metoda jest na spiku, ja inaczej nie moglam obciac Adasiowi paznokci jak tylko gdy gleboko spal!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-24, 19:15   #2190
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Inna metoda jest na spiku, ja inaczej nie moglam obciac Adasiowi paznokci jak tylko gdy gleboko spal!
To też jest dobry sposób

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości