W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 18:24   #3781
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
to czasem wazne, bo cio dziadkowie musieli sie wyprowadzic...
No tak, to skomplikowana sprawa.
Ale mi o to chodzi, że w naszym wieku o testamentach się nie myśli. O tym, co się stanie z domem, jesli jakieś tam formalności nie są dograne itp. Myśli się (ja zaczęłam myśleć) tylko o dziecku, kiedy się pojawia.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
1. Brumku sędziowski egzamin

2. Testament dobra sprawa, byle za wcześnie nie musiał być otwarty. Tak się tylko zastanawiam nad mocą prawną dotyczącą zapisów opieki nad dzieckiem... Muszę poczytać.

3. Jak przestałam karmić to takie głupie myśli przeszły mi przez głowę, że jakbym nagle zniknęła, to przynajmniej Zosia cyca by nie szukała i może jakoś strasznie straty by nie poczuła.

4. W takim razie jak nie dziadki to o kim myślicie? Znajomi czy rodzina? W "naszym" wielu chyba bardziej, co?
1. Poważna sprawa!
2. Kochana, jak coś poczytasz, to daj znać, ok? Będę wdzięczna, jak ktoś mądrzejszy doradzi
3. Odczułaby straszliwie bez względu na pierś
4. Jedna opcja to mój brat cioteczny, druga - znajomi.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski Brunio waży tylko 7700
chyba jest tutaj najdrobniejszy
Faktycznie drobinka z niego
Ja dziś wrzuciłam Tymka na wagę i z przerażeniem zobaczyłam 8500

Byliśmy przed chwilą w kościele ostatnie formalności przed chrztem załatwić. I na końcu spytałam o ofiarę, jaką zwyczajowo ludzie dają, bo ta pani co tam pracuje nic o pieniądzach nie wspomniała. A ona, że różnie i to naprawdę tyle, ile się chce i uważa. Ale drążyłam dalej i w końcu powiedziała, że z reguły ludzie dają od 20 zł do 40-50. A nawet czasem 80. A nawet kiedyś zdarzyło się 100 i 150, ale to już bardzo dużo było Trochę w szoku jestem
I w ogóle tych pieniędzy dziś nie chciała, tylko powiedziała, że jeśli będziemy chcieli coś dać. to tuż przed chrztem w zakrystii do koszyczka wrzucić czy księdzu dać i tyle.
Stary 2012-04-24, 18:30   #3782
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Blondynko - szczerze to nie wiem ile aktualnie Szymon mierzy, bo dawno nie był mierzony... Ostatnio chyba w grudniu i miał 76 cm.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 19:07   #3783
Marina1
Zakorzenienie

o kurcze Brumku, aż w szoku jetem, że Wam tyle powiedziała za chrzest i to w Warszawie. Tyle w sensie, że mało.A Tymcio kluś czasem jak patrzę na jego zdjęcia, to aż mnie dziw bierze, gdzi ty Go zmieściłaś w tym małym brzuszku z kórym poszłaś na porodówkę. Pamiętam Twoje zdjęcia w rajtuzach z Tymkiem w środku

blondynko co do urodzin chłopców, to ja bym zrobiła jak jutyna i brunetka, bo odtęp jak dla mnie jest za duży na wspólną imprezę. Ale oczywista zrobisz jak uważasz. No i jak pierwszy spacer Nuną? a Bruncio faktycznie drobniutki, taki jego urok, nie każde dziecko musi być kolosem. A Oliwier Twój jak z wymiarami się miał w Jego czasie?

Oglądacie pierwszą miłość? zabili Huberta.

Muszę zrobić referat o alalii, a taaaak mi się nie chce.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

wodaqua zapomniałam napisac, że i ja trzymałam kciuki za męża! i powazna sprawa taki egz ( myślałam, że na prawko zdaje ).
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 19:10   #3784
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Marinko starszak obecnie ma ok 14-14,5 kg a ma 3 lata.W B wieku był dużo cięższy ale on się dużo większy urodził.
A Nuna hmmm ma plusy i minusy jak dla mnie jest to wózek taki do auta- na zakupy do samolotu.Ale na codzienne spacery się nie nadaje

dodałam focie w klubie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 19:12   #3785
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tyle ile Sarenka

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 19:15   #3786
Marina1
Zakorzenienie

blondynko aha. No to idę zerknąć do k

Carmela jak Saren ? nie zaraziła się od tamtej małej ospiarki na szczęście, nie?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-04-24, 19:46   #3787
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny tak sobie zdałam sprawę, że pojutrze bellówny kończą rok
no co ty?. kiedy to zlecialo???
A byłam pod ogromnym wrażeniem twojej wizyty w przychodni.kla ski:

Brumku, piszesz że w naszym wieku nie myśli się o testamentach. a ja mam swoją teorię na ten temat- uważam że jesteśmy pokoleniem młodych- starych(odpowiedzialnych) . tyle złego dzieje się na świecie i do nas te informacje docierają, i ciężko jest nawet przez krótką , króciuteńką chwilę nie pomyśleć: a co by się stało, gdyby mnie zabrakło? my głównie ze względu na Emila się pobieramy, bo mnie to nie przeszkadza życie bez ślubu. chcemy jednak miec jasną sytuację i testamenty tez spisujemy zaraz po slubie.
uważam że to jest bardzo odpowiedzialne

dziewczyny, dziękuję wam serdecznie za odpowiedzi. juz nie będę panikować że Emil się tak przemieszcza.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 20:00   #3788
Marina1
Zakorzenienie

Agni i inne dziewczyny, dzięki, aż mi głupio, bo w sumie nic takiego nie zrobiłam. Jak napisała Karolinee byłam w odpowiednim czasie i miejscu. I tak myślę tylko, że wcześniej wydawałoby się nieistotne rzeczy mogą się w życiu przydać...
Stary 2012-04-24, 20:54   #3789
youyou
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Melduję się że żyjemy, zdrowi i (prawie) cali...

Mieliśmy dziś wypadek podwórkowy w sensie Filip mial.
Akurat mnie nie było w domu bo tż był dziś w domu i został z dzieciakami a ja wyrwąłam się w poszukiwaniu butów na wesele które mamy w tę sobotę
Zdążyłam wejsc do sklepu, wziąć pierwszy but do ręki i tż dzwoni... że mam błyskawicznie wracać do domu
Filip wybiegł za podwórko, i skręcił do lasku który mamy obok, przewrócił się o wystający korzeń i walnął czołem, w ostro ścięty pień drzewa, trafił centralnie między oczami tuż nad nosem
Jak przyjechałam to miał całą buzię we krwi ale dzielnie przytrzymywał i tamował.
Pojechaliśmy do szpitala, najpierw nas tak z grubsza opatrzyli a potem z godzine czekaliśmy na chirurga dziecięcego.
Zszycie to była masakra.
Biedny płakał i krzyczał, a ja i 2 pielęgniarki miesiałyśmy go przytrzymywac żeby się nie ruszał..

Masakra...., w sumie to miał duże szczęście że nie walnął okiem, nosem czy np zębami
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 20:57   #3790
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze Brumku, aż w szoku jetem, że Wam tyle powiedziała za chrzest i to w Warszawie. Tyle w sensie, że mało.A Tymcio kluś czasem jak patrzę na jego zdjęcia, to aż mnie dziw bierze, gdzi ty Go zmieściłaś w tym małym brzuszku z kórym poszłaś na porodówkę. Pamiętam Twoje zdjęcia w rajtuzach z Tymkiem w środku
Ja też w szoku
Ale wiesz co, z tego co zauważyłam, to opłaty kościelne w Warszawie są niskie. W ogóle w dużych miastach mniej się płaci za takie rzeczy niż np. na wsi. Mi się wydaje, że po pierwsze dlatego, że na wsi ludzie więcej o sobie wiedzą i się boją, że pani z kancelarii parafialnej wygada sąsiadce, ile dali, ta powie swojej i zaraz wszyscy się dowiedzą. Po drugie, zauważyłam (przynajmniej tak jest na tej wsi gdzie jeżdżę na działkę), że księża na więcej sobie pozwalają, niestety. Proboszcz tamtej parafii ma się niemalże za samego Boga, ludzi traktuje, jakby to oni byli dla niego, a nie on dla nich. Grzmi z ambony o pieniądzach, wytyka palcem, że mało na tacę dają. I stawki za śluby/chrzty/pogrzeby ma ustalone. I są to stawki w tysiącach!!! Za ślub np. od 1,5 tys. sobie woła A ludzie wierzą w to jego gadanie, jakoś się go boją, bo tak mają zakorzenione, że księdzu należy się szacunek.

A Tymcio faktycznie rośnie jak na drożdżach. Wydaje mi się taki duży, choć cały czas jest na 25 centylu zaledwie. Dlatego ciężko mi sobie wyobrazić, że Wasze dzieci są jeszcze większe

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Brumku, piszesz że w naszym wieku nie myśli się o testamentach. a ja mam swoją teorię na ten temat- uważam że jesteśmy pokoleniem młodych- starych(odpowiedzialnych) . tyle złego dzieje się na świecie i do nas te informacje docierają, i ciężko jest nawet przez krótką , króciuteńką chwilę nie pomyśleć: a co by się stało, gdyby mnie zabrakło? my głównie ze względu na Emila się pobieramy, bo mnie to nie przeszkadza życie bez ślubu. chcemy jednak miec jasną sytuację i testamenty tez spisujemy zaraz po slubie.
uważam że to jest bardzo odpowiedzialne
Ale ja do tej pory nie myślałam, mimo tych złych informacji. Nie czułam potrzeby. Bo dopiero teraz poczułam się za kogoś tak gigantycznie, wręcz przytłaczająco odpowiedzialna. Chociaż w sumie to dokładnie to, o czym piszesz

Ale tu dzisiaj pustki
Stary 2012-04-24, 21:16   #3791
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela jak Saren ? nie zaraziła się od tamtej małej ospiarki na szczęście, nie?
Narazie ospy nie widać, jakoś się nastawiłam że jej nie bedzie

U neurologa wszystko ok, kolejna kontrola za 3 miechy.

Saren przestawia wszystke meble, dzis byla kolejna krew na drodze dziąsła kontra stolik

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 21:32   #3792
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
I ładnie się potem kroi? Nie przykleja się do noża?
Dla mnie idealnie i idealna beza.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Zaneta Lili pewnie pytała czy na metalowej tarce trzesz, bo owoców i warzyw nie powinno się trzeć na metalowej (tracą witaminy, czy coś ) tylko na szklanej albo plastikowej.

Lili ja trę na plastikowej, specjalnie kupiłam .

Brumek no właśnie, u mnie były by to przepychanki (z jednej ze stron) nie z miłości a dla zasady...
Dużo rzeczy się powinno
Za dużo witamin też nie jest zdrowe

A na poważnie, nie wpadłam na to aby trzeć na plastikowej czy szklanej... i szczerze specjalnie jej kupować nie będę, bo mam tarek a tarek

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
o matko! Nie pozostaje mi ni innego jak

brumek znajde, dziekuje
Zrób koniecznie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

o jeżu kolczasty no i to Twoja wina muszę ją zrobić weźmiesz to na bary??

Ja CI du.pa urośnie nie biorę na bary :P
Ale od czasu do czasu można zjeść
Cytat:
C

Żaneta, jesteś jakaś taka... stonowana, co jest?

Stonowana ?
Yyy nie kapejszyn

Łeb mi pęka od rana,
kupiłam sobie dzisiaj 2 pary laczy,
Ha będę miała w czym chodzić
Nogi puchną mi jak u starej baby

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 21:45   #3793
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Faktycznie drobinka z niego
Ja dziś wrzuciłam Tymka na wagę i z przerażeniem zobaczyłam 8500
moja wazylam w sobote 10,450 g
witam!!!
zyje, w miare ok (marysi dzis pojawilo sie zapalenie jamy ustnej ) ponadto mowi (najpierw bylo) "tata" od dzis "mama" i zaczyna radzic sobie z raczkowaniemzebow nadal brak. A ja zapracowana i prawdopodobnie bede jeszcze bardziej - TZ szuka kogos do pomocy w sklepie 8zl/h wiec mysle isc, troszke bysmy wyszli z dlugow, ale szkoda mi Marysiuciekam Buziaki

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 21:56   #3794
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Cześć!
1.Mąż po pierwszej części, truuudno było Dziękujemy za kciuki - juz możecie puścić, następna mobilizacja w czwartek

Brumku sędziowski egzamin
2.Testament dobra sprawa, byle za wcześnie nie musiał być otwarty. Tak się tylko zastanawiam nad mocą prawną dotyczącą zapisów opieki nad dzieckiem... Muszę poczytać.
Jak przestałam karmić to takie głupie myśli przeszły mi przez głowę, że jakbym nagle zniknęła, to przynajmniej Zosia cyca by nie szukała i może jakoś strasznie straty by nie poczuła.

3.Kajool, super Pokażesz małego w dresie jak dostaniesz?
Rozsądne z umożliwieniem kontaktu dziadkom
1. ojej to powazna sprawa, nadal tak mecza, ze kilka dni to trwa??
2. co do testamentow, duzo sie zmienilo, np. mozna wskazac co kto dziedziczy. natomiast jezeli chodzi o zapis w postaci, kto ma wychowac dziecko, to raczej tego nie ma. testament to wola testatora co do rozporzadzania rzeczami ruchomymi i nieruchomymi, a dziecko raczej rzecza nie jest. przynajmniej w notarialnych testamentach tego nie widzialam. moze cos jest, tylko to juz jest prawo rodzinne.
3. jasne, ze zrobie zdjecia.
Cytat:
dzieki dziewczyny za odp odnosnie urodzin

ale szymon jest starszy o dobry miesiac :P

Cytat:
No tak, to skomplikowana sprawa.
Ale mi o to chodzi, że w naszym wieku o testamentach się nie myśli. O tym, co się stanie z domem, jesli jakieś tam formalności nie są dograne itp. Myśli się (ja zaczęłam myśleć) tylko o dziecku, kiedy się pojawia.

1..
tylko to o czym pisze monia jest wazne. bo jak nie ma dziecka, a jest malzenstwo. czyli malzenstwo bezdzietne, to po smierci jednego z malzonkow, dziedziczy malzonek oraz rodzice zmarlego malzonka. no ale to prawo spadkowe
Cytat:
Agni i inne dziewczyny, dzięki, aż mi głupio, bo w sumie nic takiego nie zrobiłam. Jak napisała Karolinee byłam w odpowiednim czasie i miejscu. I tak myślę tylko, że wcześniej wydawałoby się nieistotne rzeczy mogą się w życiu przydać...
ja ciebie podziwiam marinko

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

Akurat mnie nie było w domu bo tż był dziś w domu i został z dzieciakami a ja wyrwąłam się w poszukiwaniu butów na wesele które mamy w tę sobotę
Zdążyłam wejsc do sklepu, wziąć pierwszy but do ręki i tż dzwoni... że mam błyskawicznie wracać do domu
Filip wybiegł za podwórko, i skręcił do lasku który mamy obok, przewrócił się o wystający korzeń i walnął czołem, w ostro ścięty pień drzewa, trafił centralnie między oczami tuż nad nosem
Jak przyjechałam to miał całą buzię we krwi ale dzielnie przytrzymywał i tamował.
Pojechaliśmy do szpitala, najpierw nas tak z grubsza opatrzyli a potem z godzine czekaliśmy na chirurga dziecięcego.
Zszycie to była masakra.
Biedny płakał i krzyczał, a ja i 2 pielęgniarki miesiałyśmy go przytrzymywac żeby się nie ruszał..

Masakra...., w sumie to miał duże szczęście że nie walnął okiem, nosem czy np zębami
biedny filip

a ja chcialam powiedziec tylko, ze mojemu synkowi zbrazowialy raczki. tatus mnie zabije jak to zobaczy, musze kupic filtr jakis.
Stary 2012-04-24, 21:57   #3795
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Crazy, my mamy właśnie Cybexa, kierowałam się jego dobrymi ocenami przy kupnie i wzięłam go w ciemno. Teraz się trochę boję jak Hania zareaguje na przesiadkę- na razie jeszcze wygodnie jej w tym 0-13 kg.
Tego właśnie z poduszką? Daj znać koniecznie jak się wam będzie w tym podróżować, bo jestem ciekawa.
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Zdecydowałam się na stm'a.

W sprawie gryzaka. Mamy Nuby, ale jakby to powiedzieć szał był u nas krótki. Ze 2 tygodnie. Później bardziej Idę interesowała sama rączka gryzaka niż jedzenie w nim. Z resztą ona szybko nauczyła się sobie radzić z pokarmami. Co do jabłka to polecam zrobić tak, obrać całe jabłko ze skórki, ale nie kroić go. Przystawić dziecku takie okrągłe. Samo skrobie sobie ząbkami i nie jest w stanie odgryźć wielkiego kawałka.

Marina jesteś dziś super-bohaterką.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:02   #3796
zanetaa88
Zakorzenienie

Fotelik - Najlepiej jechać do jakiegoś sklepu. Ja rzuciłam się w internecie na maxi cosi tobi, ale mojej damie na żywo wg nie przypasował i strasznie wąski...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:06   #3797
youyou
Zakorzenienie

dziewczyny zaczęłam nadrabiać i przeczytałam post Pieleszki

Pieleszko Skarbie jestem z Tobą , na pewno wszystko będzie dobrze Trzymajcie się dzielnie , wyobrazam sobie jak musisz się bać
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:18   #3798
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
1. Marzenko, wypasione miałaś wakacje z lodami Przypomniał mi się Twój brzuszek na plaży

2. Dziewczyny, mąż o 9 zaczyna :strach-drzwi: - potrzymacie kciuki ? Tak do 15
1. A wiesz, że aż wróciłam do
zdjęć z wakacji po tym jak to napisałam. Aż nie mogłam uwierzyć, że był taaaaki wielki.
2. Cały czas mocno trzymałam.

Cytat:
Czekałam w przychodni na swoją kolej i nagle do pomieszczenia wbiegła dziewczyna z małym ok rocznym dzieckiem na ręku. Zaczęła płakać, i nie mówiła- wydawała jakieś dźwięki, takie gardłowe, nie były to słowa ani sylaby, tylko takie buczenie. Pielęgniarki były zdezorientowane, nie potrafiły się dogadać, a ona płakała i wymachiwała dzieckiem.
Znam język migowy i zamigałam do niej ( wyglądała mi na głuchoniemą, ale nie niepełnosprawną intelektualnie ) i wyobraźcie sobie, że mi odmigała. Mały miał 40 st. gorączki i straszną biegunkę, tak mi wymigała. Napisałam jej słowa na kartce i po mnie poszła z tą kartką do lekarki...
Super, że Igor zdrowy! Wreszcie będziecie mogli korzystać z pięknej pogody.
A co do sytuacji w przychodni, to pięknie się zachowałaś- spadłaś z nieba tej kobiecie.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Pochwalę się - Szymon coraz częściej przybiera pozycję do czworakowania Chodzi na samych dłoniach i stopach nie dotykając kolankami podłoża - komicznie to wygląda
Pięknie!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
aaa chcialam sie pochwalic, ze wygralam po raz pierwszy w zyciu dresik dla szymka w gerberze
Ale fajnie!

Cytat:
Brumku sędziowski egzamin
Testament dobra sprawa, byle za wcześnie nie musiał być otwarty. Tak się tylko zastanawiam nad mocą prawną dotyczącą zapisów opieki nad dzieckiem... Muszę poczytać.
Jak przestałam karmić to takie głupie myśli przeszły mi przez głowę, że jakbym nagle zniknęła, to przynajmniej Zosia cyca by nie szukała i może jakoś strasznie straty by nie poczuła.
1. Wow, to brzmi poważnie! Niebawem będziesz do niego mówiła "Wysoki Sądzie,czy przebierzesz Zosi pieluszkę?"
2. Wiesz, że jak przestałam karmić to miałam takie same myśli.

Cytat:

Zszycie to była masakra.

No to ładną będzie miał chłopak ozdobę na ślubie cioci.
Faktycznie miał dużo szczęścia w nieszczęściu- cała sytuacja naprawdę przerażająca. Jenak widzę, że Ty raczej z tych opanowanych mam i świetnie sobie poradziłaś (a właściwie poradziliście z tż).
WIELKI buziak dla dzielnego Filipa.

Blondynko, trochę spora u Was ta odległość między urodzinami. Ja bym zrobiła małe urodziny starszemu, a małemu huczny roczek. Pewnie młodszy na takiej wspólnej imprezie (z racji roczku) byłby bardziej w centrum uwagi i może by mu jakoś przykro było. (tak czysto teoretycznie piszę) Co do wagi Bruna to faktycznie nie jest kolosem, ale każde dziecko jest inne i ma swoje tempo- najważniejsze, że jest zdrowy i pięknie się rozwija. Aaa i jeszcze dzisiaj była u mnie znajoma, która pracuje na lotnisku. Pytałam się jak wygląda transport wózków, czy często się niszczą. Mówiła, że wózki to zupełnie inna bajka niż bagaż- są umieszczane w innym luku niż walizki i nie przechodzą przez sortownię (na której się właśnie niszczą walizki...).

Widzę, że temat testamentów na tapecie. Też zaczęłam o tym myśleć -co by było gdyby... Myślę, że pojawienie się dziecka i ogrom odpowiedzialności sprawia, że nasuwają się nam takie tematy. Sama musiałabym się w nim zagłębić, bo też chciałabym zapewnić Hani jak najlepszą przyszłość i opiekę oraz uniknąć konfliktów rodzinnych w razie takiej potrzeby.
Stary 2012-04-24, 22:24   #3799
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Czesc

Melduje ze żyje. Kompletnie jakoś sie zorganizować nie moge. Tz wczoraj i dzis siedział w domu i dopiero jutro do pracy idzie. Jutro jak go nie bedzie dzien wróci do normy.

Youyou straszna historia. Dobrze ze sie skończyło tak jak sie skończyło, ze nie zrobił sobie większej krzywdy.

Marinka zaimponowalas mi dzis kolejny raz. Naprawde wartościowy i dobry człowiek z Ciebie. Mam nadzieje ze kłopoty pójdą w koncu precz od Was. Naprawde na to zaslugujesz

Eveewe witaj. Myslalam dzis o Tobie

No i Troche mojej damy. Na pierwszym zdjęciu wygibasy podczas podróży

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByTapatalk1335298996.389768.jpg (104,7 KB, 31 załadowań)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:28   #3800
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
zyje, w miare ok (marysi dzis pojawilo sie zapalenie jamy ustnej ) ponadto mowi (najpierw bylo) "tata" od dzis "mama" i zaczyna radzic sobie z raczkowaniemzebow nadal brak. A ja zapracowana i prawdopodobnie bede jeszcze bardziej - TZ szuka kogos do pomocy w sklepie 8zl/h wiec mysle isc, troszke bysmy wyszli z dlugow, ale szkoda mi Marysiuciekam Buziaki
Jamy ustnej A od czego to się robi?

Cytat:
2. co do testamentow, duzo sie zmienilo, np. mozna wskazac co kto dziedziczy. natomiast jezeli chodzi o zapis w postaci, kto ma wychowac dziecko, to raczej tego nie ma. testament to wola testatora co do rozporzadzania rzeczami ruchomymi i nieruchomymi, a dziecko raczej rzecza nie jest. przynajmniej w notarialnych testamentach tego nie widzialam. moze cos jest, tylko to juz jest prawo rodzinne.
Kajoolku, Ty jesteś prawniczką?
Widzisz, zmartwiłaś mnie tym. Bo wiem że w UK na przykład, można wskazać kto ma się zająć dzieckiem po Twojej śmierci. I tak moim zdaniem powinno być wszędzie. Nie wiem, czy testament to dobre "miejsce" na określenie tego. W każdym razie my chcemy złożyć takie dyspozycje, może jakoś inaczej można to nazwać, jeśli nie testamentem?

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ale słodki Wygibas Ona ma cudowne, łagodne spojrzenie
Stary 2012-04-24, 22:42   #3801
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Jamy ustnej A od czego to się robi?

Kajoolku, Ty jesteś prawniczką?
Widzisz, zmartwiłaś mnie tym. Bo wiem że w UK na przykład, można wskazać kto ma się zająć dzieckiem po Twojej śmierci. I tak moim zdaniem powinno być wszędzie. Nie wiem, czy testament to dobre "miejsce" na określenie tego. W każdym razie my chcemy złożyć takie dyspozycje, może jakoś inaczej można to nazwać, jeśli nie testamentem?

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Ale słodki Wygibas Ona ma cudowne, łagodne spojrzenie
pracuje u notariusza :P siostra i szwagier sedzia, wiec tak jakos w tym prawie od niechcenia jestem :P
zapytam sie kogo trzeba jakby to uregulowac prawnie i dam znac.
Stary 2012-04-24, 22:43   #3802
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Fotelik - Najlepiej jechać do jakiegoś sklepu. Ja rzuciłam się w internecie na maxi cosi tobi, ale mojej damie na żywo wg nie przypasował i strasznie wąski...
kurcze dziewczyny o co chodzi z tymi opiniami że ten fotelik wąski mój ważący 11,5kg łobuz się w nim gubi

Marinko jesteś WIELKA

You You biedny Filip , się nacierpiał

ja na chwilę, nastrój straszny, znowu źle albo jeszcze gorzej
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 23:28   #3803
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Tego właśnie z poduszką? Daj znać koniecznie jak się wam będzie w tym podróżować, bo jestem ciekawa.
Tak, tego. Dam znać jak będziemy po testowaniu.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Ona jest taka pocieszna nie można się nie uśmiechnąć patrząc na nią.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nastrój straszny, znowu źle albo jeszcze gorzej
Boże Dziubku, co to się u Was dzieje...

Piwnooka, widzę Cię! Pisz co tam u Was.
Stary 2012-04-24, 23:50   #3804
wodaqua
Zadomowienie

Jakaś durna jestem, do tej pory sprzątałam
Koleżanka poszła, kurcze w majówkę będą testować, mam nadzieję, że będą 2 kreski i urodzą się 2 dzieciaczki, bo ma 2 komórki "wsadzone"

Żaneta, zawsze tak szalenie opisywałaś swój dzień, co tam u Was, jakoś tak żywiołowo, energicznie, a teraz jakoś tak spokojnie, dostojnie, inaczej. Może tylko ja tak jakoś mylnie to odczytuję.
Zapomniałam wcześniej: jaki wypoczynek Cię interesuje na Mazurach? Może coś doradzę Muszę poszukać posta w którym jakiś rok temu Madzi opisywałam co u nas i jak

Kajool, o Tobie właśnie pomyślałam w kwestii testamentu. A tak z ciekawości - często ludzie spisują w ogóle testamenty?
Forma egzaminu s. nie zmieniła się od wielu lat tylko teraz organizuje to ta super szkoła KSiP i nie są nastawieni do takich ludzi jak obecna grupa męża, bo on nie skończył szkoły, ba nawet aplikacji nie skończył, wiec podejrzewam maxymalne ud.upianie, W czwartek cywil a potem ewentualnie ustny - kazusy z 7 dziedzin. Zapodam mu jutro w ramach rozgrzewki pomysł Brumka, zobaczymy co wyduma

Youyou uściskaj Filipa, tak mi go żal, takiego zszywanego

Marzenko, on się śmieje, że będę sędziną

Dziubas! Co się u Was dzieje???? Przerażasz mnie, martwię się. Niewiedza jest najgorsza, głupie myśli mi przychodzą do głowy

Sweet zniknęła

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Stronczek, dobrze że jesteś już, jakoś rzuciło mi się w oczy, że o swojej porze się nie pojawiłaś...

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Idę lulu, pobudka bankowo o 6, więc trzeba odpocząć
Słodkich snów!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 23:54   #3805
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Biedaku, co tam się strasznego dzieje u Ciebie

Cytat:
Zapodam mu jutro w ramach rozgrzewki pomysł Brumka, zobaczymy co wyduma

A kciuki w takim razie wciąż zaciskam

Cytat:
pracuje u notariusza :P siostra i szwagier sedzia, wiec tak jakos w tym prawie od niechcenia jestem :P
zapytam sie kogo trzeba jakby to uregulowac prawnie i dam znac.
Kochana jeste
Stary 2012-04-25, 07:20   #3806
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

hej hej witam się z rana - my buszujemy już od 5.45 - dzień jak codzień - koopa z rana jak śmietana i te sprawy teraz się bawimy - pewnie koło 8 będzie dosypiać.\

wpadnę potem

Pieleszko
- musi być dobrze - wierze że dacie radę a Hania super zniesie operacje - będe się za Was modlić żeby wszystko poszło dobrze

Marinko - byłaś w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze - aż się wzruszyłam jak czytałam posta o tej głuchoniemej dziewczynie - piękna sprawa że tak udało Ci się pomóc.

resztę nadrobię potem

pa

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Dziubek, co u Was? co się dzieje?

Youyou - ale się biedny Filip tak nacierpiał- dobrze że tylko tak się skończyło, aż boje się myśleć co by mogło być...

Stronczek - dobrze że już w domu jesteście - najlepiej na "swoich śmieciach"prawda? myślałam o Was

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-04-25 o 14:02
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:30   #3807
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

you biedny Filipja bym chyba na twoim miejscu zawału dostaławażne że wszystko dobrze się skończyło

Marzenko
ja jakoś w te luki dla wózków nie wierze. Wystarczy wpisać w necie wózek w samolocie

My musimy z małym iść na badanie krwi i moczu.Aby się upewnić że jest zdrowy.Tylko jak ten mocz złapać
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:45   #3808
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dzięki Bogu nikogo w pobliżu nie było jak zjeżdżałam na zjeżdżalni, no poza siostrą, która miała niezły ubaw.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tak w temacie testamentow... kiedys mialam szkolenie z testamentów i tam podawali ciekawy przypadek.
nieźle zawikłana sprawa..
Cytat:
Byliśmy przed chwilą w kościele ostatnie formalności przed chrztem załatwić. I na końcu spytałam o ofiarę, jaką zwyczajowo ludzie dają, bo ta pani co tam pracuje nic o pieniądzach nie wspomniała. A ona, że różnie i to naprawdę tyle, ile się chce i uważa. Ale drążyłam dalej i w końcu powiedziała, że z reguły ludzie dają od 20 zł do 40-50. A nawet czasem 80. A nawet kiedyś zdarzyło się 100 i 150, ale to już bardzo dużo było Trochę w szoku jestem
do fajnego kościoła trafiliście
Cytat:

biedny a jak dziś, pewnie go boli mocno?
Cytat:
matko...co się dzieje?

wodaqua, kciuki trzymałam a kiedy wyniki tej pierwszej części?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 08:37   #3809
patik87
Zakorzenienie

Hej.

Pieleszka bardzo mi smutno i przykro że Was to spotkało. Wierzę że będzie dobrze, nawet innej myśli nie dopuszczam. Za 2 mce będzie już po wszystkim i będziecie się cieszyć spokojem.

Youyou - opanowana jesteś, szczęście w nieszczęściu że to między oczy a nie w oko. Takie wypadki nie uniknione..

Stronczek słodka Wiki

Dziubek przytulam wirtualnie...tyle mogę..

Wodaqua mam nadzieję że uda się mężowi zdać Tyle miesięcy się uczył.

U mnie też źle, albo i gorzej jak źle.

Mam prośbę: czy ktoś obczajony w excelu mógłby mi wykonać krótkie obliczenia? podam tabelkę z wynikami i proste wzory. Kwestia wpisania odpowiednich formuł. Pisać na priv. Ja niestety baran jestem..
Stary 2012-04-25, 08:42   #3810
alibany
Rozeznanie

Cześć!!
I mnie jakiś wisielczy nastrój dopadł- jakieś przesilenie wiosenne, @, za długo tż nie ma i jeszcze tydzień nie będzie, nie ogarniam momentami swojego dziecka i użalam się nad sobą, jak ostatnia kretynka......No to tak w wielkim skrócie

Sweet gdzies Ty? Patik???

youyou kurcze ale się Filipowi przytrafiło! Dobrze, że tylko tak się to skończyło, nacierpiał się biedaczek....teraz jakoś mu ta rana doskwiera?

brumek naprawdę na ludzkie podejście trafiliście w tym kościele. My daliśmy księdzu 100zł a jeszcze po mszy jak poszliśmy jakiś papierek złożyć, to jeszcze ksiądz szepnął, że miło by było jakbyśmy kościelnemu coś dali. Kurcze była to msza niedzielna, nie na życzenie w inny dzień w innej godzinie. Brak słów!!

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.

U mnie też źle, albo i gorzej jak źle.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości