|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
a w razie czego jakieś 100m za miejscem pracy mam żłobek, prywatny ale zawsze jakiś jest, więc jakbyśmy w pracy nie dawali rady to zostaje ten żłobek i zawsze mogę na karmienie podejść i cycula dziecku dostarczyć
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Spioszka gratuluję synusia
Ja znam 2 Alanów i to nie małych, więc imię wcale nie jest dopiero co "przywiezione" zza granicy. Moim zdaniem fajne, bo nie jest oklepane ani dziwaczne.Ja mam usg za 4 tyg. dopiero. Dzisiaj słyszałam tętno maleństwa |
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
mocz możesz zakwasić cytrynką lub żurawiną. Kup sobie sok z żurawiny w sklepie z ekożywnością, tani on nie jest, ale na drogi moczowe działa cuda, no i kwaśny jest paskudnie, ale dla moczu to dobrze tylko pić się odechciewa, no ale ja jak miałam ciągłe infekcje i sobie w końcu zapodałam raz w miesiącu butelkę takiego soku to i wyniki dobre i infekcje poszły w niepamięć aż do teraz, bo niby znowu mam bakterie w moczu, cóż ciąża
więc lekarz urosept zalecił i żurawinę właśnie na poprawę
|
|
|
|
#2044 |
|
Rozeznanie
|
Pochwalę Wam się jaka ze mnie niezdara... Wieszałam pranie na suszarce pod sufitem w łazience. I tak się stało że sznureczki mi się zaplątały i jeden z prętów od suszarki trafił z impetem w mój nos między oczami. Dość że jest rozcięty, krew się lała to jeszcze cały zsiwiał. Mąż się śmiej, żebym z domu nie wychodziła, bo sąsiedzi pomyślą, że mnie pobił.
|
#2045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ten sok to jakoś z wodą rozrabiałaś? A zgaga? Jak tylko zjem coś kwaśnego to ogień...![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Ale mam dziś ciężko w brzuchu, jakby maluch na samym dole leżał. Chyba nic mi się ta macica nie podnosi.
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja mówię na dzisiaj dobranoc
.Spać nie idę ale brzuch dołem boli coraz to mocniej i brałam nospe godzinke temu i nic nie przeszło . Czuje takie napięcie mocne w podbrzuszu
|
|
|
|
#2047 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba działa bo ostanio mi posiew moczu jałowy wyszedłmożesz też zrobic jakiś kompocik jesli Ci sie chce kwaśny. a co brzusia to tez tak mam czasem jakbym kamień tam nosiła wielki anusia bidulko poturbowana |
|
|
|
|
#2048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I gdy zobaczyłam tą sukienkę to po prostu.. Padłam To moje pierwsze myśli takie od początku ciąży. Zupełnie nie wiem czym spowodowane . Czuje się dobrze z brzuszkiem, a tu taki humor . I tutaj też chyba w sumie nie chodzi mi o moją wagę. Raczej o to, że przed ciążą uwielbiałam fajnie wyglądać. Fajnie za małe pieniądze. A wczoraj dotarło do mnie, że aktualnie nie da rady. Nie mogę nic na siebie znaleźć. Nic w przystępnej cenie Chcę i dbam o siebie. O siebie i maleństwo, bo przecież nie zabraniam sobie niczego jeść. Żaden dodatkowy kilogram nie przewraca mi świata do góry nogami. Po prostu.. Czasem łapie mnie jakiś taki dolinowaty humor. I to z reguły na zakupach ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
. Moje piersi to jest masakra.. Nosiłam B, a tu nagle mam D. A co będzie pod koniec ciąży . Później to je sobie będę na plecy zarzucać
|
||
|
|
|
#2049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nie pamiętam,która z Was narobiła mi mega ochotę na botwinkę ![]() uwielbiam botwinkę i buraczki na ciepło też!!!Jutro zrobię. Ja ostatnio nie mam ochoty na seks,piersi znowu bolą Ma któraś jeszcze takie sutki?
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2052 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie zaczyna boleć jak sikam Cytat:
Cytat:
Cytat:
A kilogramy znikną. Teraz cieszmy się tym stanem a nie zamartwiajmy o rozmiar ubrań. Nasze dzieciaczki muszą mieć z czego czerpać. Z tym że niech to nie działa w drugą stronę Jemy dla dwóch a nie za dwóch ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
ja narazie sie nie udzielam bo mam meza do czwartku wiec korzystam jeszcze w dodatku dzis mamy rocznice 2 lata![]() Jesli chodzi o zachcianki to u mnie kroluje mozarella i pomidorek ![]() a jestem w 18 tygodniu i 1kg na plusie. Co do lekarza na nfz to ja chodze do takiego i jest super,za kazdym razem dostaje zdjecie 3d lub 4d i zleca mi rozne dziwne badania,ktore nie mialam przy pierwszej ciazy m.in toxo,wzw,kila itd |
|
|
|
#2055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na samą myśl o twoim bólu przypomniało mi się, jak kiedyś w centrum handlowym dostałam drzwiami też w nochala, że aż gwiazdy zobaczyłam przed oczami, więc łączę się z tobą "siostro" ma nosowa obolała. Niefart, że te nosy akurat centralnie na "gębie" są i musiałam kupę korektora na to namazać, żeby z domu wyjść no i dotykać nie było przyjemnie a tu umalować trza było i do pracy chodzić. A jak już zaczynało się goić to mojemu jeszcze wówczas narzeczonemu obecnemu mężowi zachciało się wygłupów i gilać mnie zaczął i w trakcie tego gilania z główki mi oczywiście w nocha przysunął i cała historia od nowa. Śmiałam się i płakałam jednocześnie i myślałam, że zabije go na amen no ale wyżył skubaniec i nawet mężem został tak jak było ustalone, więc wszystko jest do przeżycia![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- ja na dzisiaj dobranockam babeczki! Zdrówka w każdym zakresie! i do jutra |
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mówie na dzisiaj dibranoc. Idę sie szybko połozyć bo już czuje jak mi się w żołądku kotłuje
![]() Dobranoc
|
#2057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Colds wyobrażam sobie, że to może być ciężkie, ale mimo wszystko ja np. kupiłabym tę sukienkę, którą widziałaś i miała cel na "po ciąży", żeby w nią jak najszybciej wskoczyć! ![]() Ja kupuję wszystko to co przed ciążą (jestem szaleńcem zakupowym - nawet teraz wolę sobie kupować ciuchy niż dziecku...
|
|
|
|
|
#2058 |
|
Konto usunięte
|
ja podobnie jak gda kupuje wszystko co przed ciążą.nie mam jescze ani jednego stricte ciążowego ciucha.kupuje sobie właśnie dłuższe koszule,tuniki,na lato mam mnóstwo spodnic maxi i luźnych sukienek wiec mam nadzieje że w tych ubraniach ''normalnych''dotrwam jak najdłużej bo ceny ubrań ciązowych sa dla mnie po prostu śmieszne.najwyżej bede pod koniec ciazy w tżeta ubraniach chodzić
![]() ide lulu Mamuśki.dobrej nocy Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-04-24 o 22:16 |
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33755880]ja podobnie jak gda kupuje wszystko co przed ciążą.nie mam jescze ani jednego stricte ciążowego ciucha.kupuje sobie właśnie dłuższe koszule,tuniki,na lato mam mnóstwo spodnic maxi i luźnych sukienek wiec mam nadzieje że w tych ubraniach ''normalnych''dotrwam jak najdłużej bo ceny ubrań ciązowych sa dla mnie po prostu śmieszne.najwyżej bede pod koniec ciazy w tżeta ubraniach chodzić
![]() ide lulu Mamuśki.dobrej nocy[/QUOTE] Ja mam tylko jedne rurki ciążowe i dwie koszulki na ramiączka Spodnie baaardzo wygodnie.
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin - Cieszenie się stanem jest, niezmiennie
. Jednak właśnie widzisz.. Potrzebuje, wręcz muszę mieć, szukam, szperam, a tu nagle okazuje się, że :dupa: Łapki w pewnym momencie opadają.. I to nie tylko jest tak z ciuchami. Pewnie gdybym szukała czegoś innego długo i nie mogła nic znaleźć to w pewnym momencie znowu złapałoby mnie jakieś takie.. Coś ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- gda - a później znalazłabym coś ładniejszego i miałabym wyrzuty sumienia, że niepotrzebnie pieniądze wydałam. ![]() choco - mnie też właśnie przerażają ceny tych ciążówek. Ale niestety.. W spodnie się niestety nie mieszczę, a koszule z reguły miałam dopisywane, więc chcąc nie chcąc musiałam kupić takie ciuchy. Najgorsze jest to, że ubiore je tylko kilka razy i będą mi zupełnie niepotrzebne. A co się nadenerwowałam to się nadenerwowałam
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
. Moje dziecie obudziło mnie dzisiaj przed 6 .Mężul w pracy na pierwszej zmianie i deszcz leje na dworze okropnie. Całą noc lało i teraz też leje masakrycznie . I własnie myśle jak wyjde do sklepu po coś na obiadek .A dzisiaj mam w planach kapuśniaczek .Wstawać śpichy co ja tu będe sama robiła Ciekawe kiedy wróci Nasza Konczita,ona zawsze się nad ranem meldowała
|
|
|
|
#2062 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
A myslałam, że to tylko u mnie taka ponura pogoda... Wstałam, jestem głodna jak wilk ale musze wytrzymać bo do laboratorium na krew lecę. Otwierają o 7.30 i chyba będę pierwsza bo kiszki mi się poskręcają jak dłuzej poczekam
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie piekne sloneczko od rana ![]() co do kilogramów to mam +1 ale wczesniej z racji wymiotow chudłam
|
|
#2064 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze jedno, ja sok żurawinowy znalazlam w lewiatanie o wiele taniej niz w sklepie ze zdrową zywnością. Az sie sama zdziwiłam że w lodówkach obok jogurtów stoi
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Przyszłam się przywitać przed pracą.
Dzisiaj czuje się lepiej i mam nadzieje, że tak zostanie. U mnie powoli słoneczko powoli przedziera sie chmurki, więc może będzie ładny dzień. Miłego dzionka
|
#2066 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Brr co za pogoda okropna :/ nie dość że deszcz to jeszcze wiatr . Dobrze że nie muszę dziś nigdzie wychodzić za to jutro czeka mnie wizyta u dentysty . Ja dziś na obiad planuje rosół bo dawno nie było Ja tam nigdy do super szczupłych nie należałam ... niestety nie ma ciąży bez przytycia i każda o tym doskonale wiedziała więc nie marudzic mi tu bo to dopiero początki hehe
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tęskniłyście ?
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Jestem i ja. U nas niestety też paskudna pogoda. Tak ponuro, że najchętniej cały dzień w łóżku bym została. Jednak jak pomyślę o tym jaką pogodę zapowiadają na weekend, to od razu lepiej. Szkoda tylko, że spędzimy te piękne dni na lataniu z kartonami i walizkami, bo w niedzielę chcielibyśmy już nocować w nowym mieszkaniu. Trzymam kciuki. ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa k!
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi moja kochana
A dzisiaj rano upominałam sie o Twoje ranne wstawane. Wyszłaś już do domku? Opowiadaj jak się czujecie i co się działo |
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek dziołszki.
gratuluje wszystkim mamusiom, które poznały płeć ![]() Konczi Tak się tutaj ostatnio wspominkowo zrobiło to ja pokaże Wam jak wyglądałam: SSA40198.jpg - to ja na 2 tygodnie przed porodem brzuch już obniżony ![]() PA270837.jpg - a to zaraz po porodzie - czy ja wyglądam na wymęczoną?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

A ten sok to jakoś z wodą rozrabiałaś? A zgaga? Jak tylko zjem coś kwaśnego to ogień...

. Czuje takie napięcie mocne w podbrzuszu

. I gdy zobaczyłam tą sukienkę to po prostu.. Padłam
To moje pierwsze myśli takie od początku ciąży. Zupełnie nie wiem czym spowodowane
. Czuje się dobrze z brzuszkiem, a tu taki humor 

Jemy dla dwóch a nie za dwóch
no ale wyżył skubaniec i nawet mężem został tak jak było ustalone, więc wszystko jest do przeżycia

.