|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Nie zniknęłam. Musiałam ponadrabiać zaległości z uczelni.
A odnośnie tego co się stało, w czwartek trafiłam do szpitala z bardzo silnym bólem brzucha, po badaniach w tym zmierzeniu mi ciśnienia wyszło mi 170/110... Z małym na szczęście wszystko w porządku ale jest to dla niego niebezpieczne. Próbowali dojść do przyczyny tego ciśnienia ale jak zwykle niewiele to dało Wcześniej próbowali zwalić na tabletki antykoncepcyjne, teraz już nie mogą. Ani się nie zdenerwowałam niczym ani nic co mogłoby spowodować taki wzrost... Teraz znów jestem na tabletkach ale chcą mnie wysłać jeszcze do jednego szpitala. Na razie sama nie wiem kiedy ale mam nadzieję, że to już więcej się nie powtórzy...
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza strona, na którą teraz trafiłam - ja właśnie tak też czytałam:
"Codzienne dostarczanie skórze tłuszczów z zewnątrz (poprzez oliwienie dziecka) powoduje, że skóra coraz bardziej się wysusza. Pojawia się wtedy sztuczna potrzeba codziennego oliwienia." Wiem to też z praktyki mamy, ale wiadomo, że pewnie mnóstwo ludzi robi inaczej i to nie powoduje problemu. |
|
|
|
#213 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli nie masz objawów infekcji, to moim zdaniem Twoje badanie jest bardziej dokładne. Cytat:
Tylko to było w radiobudziku tuż po jego włączeniu, więc nie pamiętam, co jeszcze mówili. Także lepiej nie bazuj na tym, co napisałam tylko poczytaj dokładnie na stronach o cukrzycy. Ando - wiem, że wysokość opłat ZUS w przypadku samozatrudnienia jest koszmarna, a przede wszystkim niezależna od przychodów. Gdyby było inaczej, to sama założyłabym firmę i pewnie co jakiś czas zrobiła coś na zlecenie, ale ponieważ ZUS musiałabym płacić co miesiąc, to wolę nie mieć tych dodatkowych wpływów, ale spać spokojnie - bez zastanawiania się, skąd wziąć na składki, albo... że za jedno zlecenie odpowiem tak samo, jak ktoś latami wyłudzający zasiłki mimo świetnej sytuacji finansowej. Moim zdaniem ubezpieczenie powinno być wprost proporcjonalne do przychodów. Może tylko z założeniem jakiejś kwoty minimalnej na składki zdrowotne. Oczywiście to rozwiązanie też wymaga uczciwego społeczeństwa. Ps. W mój cytat wkleiłaś swoje słowa!
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-24 o 22:41 |
||||
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Aga myślisz ze przy zmianach pozycji może tak byc? Bo u mnie jest to bardzo charakterystyczne: napina się tylko przy zmianach pozycji i kichaniu.
Mam nadzieję, ze usłyszysz jutrood gina że wszystko jest w porządku ![]() Phdwao - mnie bada zawsze na fotelu, bada szyjkę no i dotyka brzucha. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Ando - trzymaj się ... |
|
|
|
#215 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a łożysko się podniesie trzymam kciuki za to jeszcze ma czas do 32t.c mój Mały w 29 tc.też był ułożony pośladkowo a tydzień póżniej już się przekręcił![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale fajnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to, żeby okazało się, że wszystko ok!
|
|
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To takie moje gdybanie tylko ![]() Ja mam oliwkę dla małego, mamuśka kupiła Może do kąpieli będę ją dolewała
|
|
|
|
|
#219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a duzo ci zostalo do konca? ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- powaznie? nie wiem nic o tym, jesli to przypadkiem... ![]() dobra-ja zmykam...musze z moim brzuchem dojsc do ladu... |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się położyć
TŻ też już mnie zgania ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Ja też uciekam spać
Dobranoc Mamuśki!
|
|
|
|
#223 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-24 o 23:17 |
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za kciuki Ale wątpię, że usłyszę, że jest ok
|
|
#226 |
|
Zadomowienie
|
Ja też idę. Mąż wrócił z pracy. Ciao!
|
|
|
|
#227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oby... Termin mam na 12 lipca więc jeszcze trochę zostało.
|
|
#228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Wybrałam się dzisiaj do internistki i ponieważ - jak pisałam - mój rodzinny ma urlop to wczoraj usłyszałam, że zarejestrują mnie do lekarza, do którego jeszcze będą miejsca. Rano zasugerowałam, żeby była to żona mojego gina (ma gabinet w tej samej przychodni) i udało się. Mam nadzieję, że jest dobrym lekarzem, a z tego co słyszałam przynajmniej nie lekceważy pacjentów. Osłuchała płuca, serce, zmierzyła ciśnienie, wysłała mnie na EKG i stwierdziła, że internistycznie wszystko jest w porządku.
A ponieważ mam duże krwinki czerwone, to morfologia wskazująca na lekką niedokrwistość nie stanowi problemu. Mam pozostać przy jednej tabletce żelaza, ale to mówł mi już hematolog. Krótko mówiąc - moje samopoczucie może wynikać z ciąży. Co prawda to oznacza, że do lipca pewnie będzie coraz gorzej, ale i tak się cieszę, że to nic poważnego. Muszę się jeszcze dowiedzieć, co z tymi twardnieniami brzucha i zatrzymaniem przyrostu wagi, ale to już pytanie nie do niej. |
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam nadzieję, że jednak u Ciebie bedzie poprawa mimo że nie masz dobrych przeczuć, obyś się myliła Aga!
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mężczyźni też często bywają na zwolnieniach i część na naciąganych, a część na potrzebnych, ale i tak przychodzą do pracy. Tylko pracodawca obawia się kolejnych kontroli i ma dość płacenia nawet za miesiąc tych zwolnień rocznie, więc większość tych z najwyższymi pensjami zmusili do przejścia na własną działalność. |
|
|
|
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To normalne, ze moze tak twardniec. ![]() U mnie tak jest czesto nawet jak tylko chodze, a jak ide szybciej to juz w ogole Nie ma co sie bac.
|
|
#233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Muminku i Blue dzięki
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i raczej się pilnuję. Cytat:
bo u mnie czasem twardnieje sam z siebie, często przy siedzeniu (takim przed kompem, więc lapka mam przy łóżku) Agunia - u Ciebie już musi być dobrze. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-25 o 00:00 |
||
|
|
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo, bardzo, bardzo za wszystkie miłe słowa pod adresem mojej Zosi
![]() (specjalnie nie cytowałam, bo by mi wyszedł kilometrowy post )Cytat:
![]() (dotknięcie brzucha przeżyłam też raptem raz, jak przyszłam w 6 tygodniu zgłosić że chyba w ciąży jestem )
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze zwolnieniami to jest róznie i nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Ja przez cała moją zawodową karierę nie byłam ani razu, ani dnia na zwolnieniu - aż do ciąży. Bo szczęśliwie nie chorowałam i nie było potrzeby.A w ciąży jest potrzeba. Bo mam specyficzna pracę. Bo byłam przełożoną wielu osób, z duzą odpowiedzialnością. I nie dałabym rady. No, chyba że pracowalabym na pół gwizdka, co od razu wykluczyłam. Nie chcę psuć sobie opinii A jakiś instynkt samozachowawczy mam
|
|
|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeżyjesz to samopoczucie dla maleństwa---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- A jakie te pampki kupujecie? Chcę zamówić w DOZ, tylko które? Czytałam, że niektórym w Premium Care siateczka przeszkadza.
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja własnie wstałam i szykuję się do pracy
|
|
|
|
|
#240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej.
Spać nie mogę zaraz Ide kawe zrobić bo dziś Mnie głową boli z płaczu więc bez się nie obejdzie.. mała moja wczoraj tak Wariowala a wcześniej mój pies skoczył mi na brzuch na szczęście Bylam pod kołdra na boku z poduszka między nogami i ręką na brzuchu więc jakoś to wszystk zamortyzowalo to i nie odczułam mocno tylko takie jakby przejście przez brzuch. po tym jeszcze bardziej zaczęłam płakać ale moja Niunia Mnie uspokoiła bo jak trzymałam reke na brzuchu to ciągle Mnie zaczepiala świetnie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
Cytat:
mam Nadz że dziś lepiej już! ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- brzuch Mnie boli ale dol i cmi Mnie Nerka . w ogole mej jakiegoś czasu Mnie cmi raz jedną raz druga tak myślę czy nie zrobić sobie moczu np jutro? dostałam skierowanie od GINA na mocz i krew ale kazal zrobić przed wizyta Cytat:
wrazie co to jedz do szpitala tego drugiego przecież muszą się dowiedzieć od czego to
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

Wcześniej próbowali zwalić na tabletki antykoncepcyjne, teraz już nie mogą. Ani się nie zdenerwowałam niczym ani nic co mogłoby spowodować taki wzrost... Teraz znów jestem na tabletkach ale chcą mnie wysłać jeszcze do jednego szpitala. Na razie sama nie wiem kiedy ale mam nadzieję, że to już więcej się nie powtórzy...

Tylko to było w radiobudziku
tuż po jego włączeniu, więc nie pamiętam, co jeszcze mówili. Także lepiej nie bazuj na tym, co napisałam tylko poczytaj dokładnie na stronach o cukrzycy.

bo u mnie czasem twardnieje sam z siebie, często przy siedzeniu (takim przed kompem, więc lapka mam przy łóżku) 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Czytałam, że niektórym w Premium Care siateczka przeszkadza.