|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cytat:
Cytat:
jesteśmy w domku do wczorajszego popołudnia ... ale musimy leżeć .. Nasza Marcysia ciągnie na świat i co poradzić? rozmowy nie skutkują więc siły wyższe ją zatrzymały ... a było to tak że od kilku dni to ja się czułam dziwnie .. tak jakoś dzidzia się uspokoiła nasza i brzuchol był twardszy .. ale miałam wizytę u rodzinnego co by mi w karcie pieczątkę przybił iż jestem zdrowa no i jestem sobie w poradni i nagle zjechało mi się na dół .. dobrze że niska jestem to daleko nie miałam ... papcio z pielęgniarką gdzieś tam mnie ulokowali, wezwali panią doktor i mnie do pionu postawiono ale od razu do szpitala przetransportowali ... przyjęli mnie na oddział, zrobili badania i kazali leżeć, podali leki podtrzymujące i tak sobie tam w tym łóżku mega wygodnym na wybitych sprężynach leżałam, przyjmowałam leki i byłam bardzo grzeczna mimo że popadałam już w depresję ... po czym wczoraj ordynator zbadał mnie po raz enty i powiedział, że mogę na kilka dni wrócić do domku oczywiście trzeba leżakować tabletki brać i uważać na siebie. Moja kolka jelitowa nie była chyba bezowocna bo najprawdopodobniej to ona spowodowała skurcze a ja myślałam, że tylko brzusio stwardniał ... skąd miałam wiedzieć że to skurcze jak ja ich nie odczuwałam ... no przecież jak skurcz wygląda to wiem .. a tu proszę jednak nie wiem ... no i .. teraz w domku jesteśmy
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak parę słów do córeczki myślę że posłucha Konczi a ty leż i zaciskaj mocno nóżki coby Marcysia najdłużej się Hawajami cieszyła.
|
|
#2073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A żurawina suszona bardzo dobra jest w biedronce. Witamy serdecznie, co tam się skarbeńku z Wami działo. Fajnie, że wróciłaś
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bafi no zaciskam zaciskam ... ale jak tu nie pogłasiać brzusia nie ? no ręce mi do kaloryfera przywiążą hehe .. ale nie poważnie to nie dotykam brzuchola i pije co dziennie ponad 3l wody .. i czuje się dość fajnie
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Tak trzymaj kochana, wiem, że ciężko łapki odgonić od brzuszka jak one same tam wędrują. A Marcysia kopie?
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Anusia
a i nasza Marcyśka wczoraj ważyła już uwaga ... 240 gram ... ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jakby jej tam źle było .Kochana to Ty z łóżka nie wstawaj,leż i odpoczywaj. Musisz teraz byc ostrożna,żeby Marcysia posiedziała jeszcze troche .Dobrze,że jesteście |
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, że teraz sie uspokoi nasza dziecina
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie grzecznie leż w domku, nigdzie nie lataj ... oby nie było potrzeby powrotu to szpitala bo wiadomo nikt tam nie chce przeleżeć połowy ciąży . A mała co tak się spieszy to ja nie wiem nunu, nie wolno zaoszczędź mamusi nerwów
|
#2080 |
|
Rozeznanie
|
Konczita gratuluje dziewczynki
Wszystkie tęskniłyśmy
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli półmetek moje też już bryka, trzymajcie kciuki, byśmy w piątek dowiedzieli się kto tam siedzi ale najważniejsze, żeby zdrowe było.
|
|
#2082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj te 8 dni były wiecznością, komfort dla ciężarnych pierwsza klasa łóżka wodne, katering i wszystko na najwyższym poziomie ... a sale miałam przy trakcie porodowym więc na świecie przywitałam kilkanaście noworodków Cytat:
najważniejsze to zdrówko maleństw ... ja do końca nie wierzyłam że to córeńka jest ... no ale wczoraj ładnie się pokazała .. chociaż ja tam dalej siusiaka widziałam
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita no to też się pewnie sporo naoglądałaś .... na patologii ciąży leżałeś?
To termin porodu na kiedy masz ? Bafi@Home dokładnie byle było zdrowe chociaż wiadomo, płeć każdy chce znać
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak patologia ... naoglądałam się sporo .. ale teraz przynajmniej wiem co jest niepokojącym objawem i wiem, że kolejny raz nie zbagatelizuję ich .. chociaż ja i tak przewrażliwiona jestem strasznie .. a termin z OM mam na 8 września a z Usg na 14-16 różnie to wychodzi ... do 20 sierpnia będę na lekach najprawdopodobniej .. więc mam nadzieje że malutka usiedzi spokojnie
|
|
#2085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
Konczi chwała Temu nad nami że Cię nam tu wrocił
![]() Nie dotykaj brzusia, dasz radę-też to przechodziłam. a waga niuni jest chyba normalna, my ważymy w 22tygodniu między 300 a 348 gram a parametry "długościowe" troszke niżej wypadły niż 22tc, więc będzie tusty kurdupelek, no ale może wda się w tatusia ze wzrostem, bo jak po mnie to nie poszalejemy przy 160cm ![]() Tak więc kochana Ty nasza! Zaciskaj te girki, leż sobie często z nóżkami wyżej niż brzuszek, co by krewka Ci w zyłkach ładnie krążyla, sluchajcie sobie z Marcyśka relaksacyjnej nuty i odpoczywajcie ile się da (kurcze nie jedna by Ci pozazdrościla możliwościa polenienia sie ) bądź dobrej myśli a my tu wszystkie będziemy słać do Ciebie pozytywne fluidy i jak bedzie trzeba to delegacje stworzymy która przyjedzie i będzie Ci nogi skrzyżowane trzymac !
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze nie Ty pierwsza na lekach podtrzymujących i nie ostatnia ![]() Bafi@Home ![]() Ja też mam przeczucie od samego początku, że będzie chłopczyk ... ciekawe czy nam się sprawdzą
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż Marcyśka już się w rozkład dnia wbiła Bafi każda ciąża jest inna ale jeżeli odczuwa się kłucie w obrębie macicy, kłucia boczne (u mnie były po prawej stornie, kłucie, ciągnięcie, dyskomfort kiedy próbowałam przyciągnąć nogę do podbrzusza) to nie można tego bagatelizować i jeżeli twardnieje podbrzusze bądź brzuch to kochane są skurcze macicy ... ich przede wszystkim nie można lekceważyć ...to nie etap wypinani się dzidziolka ...
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leże leże ... śpie i jem .. ![]() a głasiać by się chciało jak maleństwo daje popis ale wiem, że to niekorzystne jest dla niej więc tylko dyskutuję do naszej pannicy Cytat:
mówisz chłopczyk ... ale powiem Wam że w szpitalu 80% chłopców się rodzi i same Igory i Serafiny
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie ukrywam ja będę mieć zagwozdkę jakie imię wybrać by dziecka nie skrzywdzić
|
|
#2094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mama mi ostatnio uwagę zwróciła, że co za dużo to nie zdrowo i że wody to za dużo też nie można. Wiedziałam że racji nie ma![]() Bafi@ uciekaj na to zwolnienie... jak odczuwasz dyskomfort to nie zastanawiaj się
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze było trzech Antków jednak jak słyszałam Igor i serwaciak to padłam .. nie wymyśliłabym że to serafin serio !!!a dziewczynki dwie to kalinki i dwie Zosie były Cytat:
Aniu należy dużo pić wówczas oczyszcza się zaległości w organizmie i to też jest bardzo dobre .. mnie jak przyjęli na oddział powalili tym bo kazali do kolacji wypić 3l wody ... czyli miałam niespełna 7 godzin na tę atrakcję ... ale dzisiaj mam już za sobą 1,5l ...
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem szczerze, po prostu czuję się psychicznie zmęczona. W pracy szaleństwa nie ma, tzn duży luz bo projekty jak wejdą to w czasie kiedy ja się rozdwoję, siedzi się niewygodnie bo w pozycji półleżacej, co nie jest zdrowe dla mojego kręgosłupa. No i te kilometry na dziurawych drogach. Po prostu zrzędzę. Ale jak w tamtej ciąży praca dla mnie była wszystkim, tak w tej potrzebuję ciszy i spokoju. No nie ukrywam, organizm jest 6 lat starszy więc też już o swoje się dopomina.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-04-25 o 09:05 |
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie tak wczoraj podbrzusze bolało i kłuło czasami. Nospy zjadłam,nic nie dało,ale położyłam sie spać i jak rano wstałam to już jest ok. Drugia ciąża a człowiek nic nie wie
.Zmykam dziewczynki się szykować bo musze po zakupki wyskoczyc póki nie pada
|
|
|
|
#2098 |
|
Konto usunięte
|
Hehe Konczi a jadnak dziewczynka
Zaciskaj mocno nóżki.Dobrze że juz jesteś |
|
|
|
#2099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurde wrocilam z pobrania krwi i juz na poczekalni mialam klucia i takie skurcze z prawej strony, teraz wrocilam i leze. wzielam no spe i jak sie nie ruszam wcale to jest ok a jak tylko probuje sie podniesc czy obrocic to czuje dalej ten skurcz. i to taki jak czasami w lydkach łapią. |
|
|
|
|
#2100 |
|
Wtajemniczenie
|
Haj! Jak zwykle nie nadrobiłam was do końca no bo siły nimom
Powiem ino tylko że Alan - tak ma na imie syn mojej koleżanki z za płotu i fajny chłopak z niego i ma nawet imieniny więc imie ok mnie sie bardzo podoba nie jest w stylu tych imion takich wiecie jakich ![]() Co do ciała i nieatrakcyjnego wyglądu ja noszę rozmiar 40-42 w dolnych partiach a w górnych to nie chce wiedziec jaki ale czasem sie w 42 nie mieszczę Cieszę się z brzuszka bo jednak jest inny niż ciąża spożywcza i mam go dużego nawet bardzo zakłądam sobie lużne tuniki nie musze sie przejmować ze jestem gruba zamówiłam se koszulke nawet na allegro z namisem I'm not fat i'm pregnant sportową taką hehehe zresztą widać z daleka ze jezdem ciężarówką Większość osób ,m ówi mi ze pięknie wyglądam głąszczą mnie po brzuszku i mówią ze duży i fajny ale są tacy co nazywają mnie grubaskiem, są tacy(czytaj moja matka) co ciągle mnie szkalują ze gruba jestem strasznie i ze mnie schudne po ciąży i w ogóle i to włąśnie wtedy czuje sie nieatrakcyjna i popadam w depresje gangstera i płącze ze jestem obrzydliwa ... ale mija to za chwile i znowu wystawiam brzuchhol i nech wszyscy wiedzą ze jestemw ciąży chodze dumna i uśmiechnięta a co! A TŻ codziennie obserwuje mój pępek bo mi się juz coraz płytszy robi i całuje brzuszek i patrzy czy juz "guzik zagłady " sie pojawił i ze schudne po porodzie bedziemy chodzić na spacery i dsamy radę Konczi nareszcie wróciłaś a Marcyśka niech nie udaje Marcyśki bo ja mówie ze ma być facetem ja bym se na jej miejscu chciała w brzuchu posiedzieć noszona dzień cały karmiona i w ogóle nic tylko skakać z radości ze nie trzeba nic tylko tam grzecznie siedzieć no.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

mówisz chłopczyk ... ale powiem Wam że w szpitalu 80% chłopców się rodzi i same Igory i Serafiny
ale nie ukrywam ja będę mieć zagwozdkę jakie imię wybrać by dziecka nie skrzywdzić