Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 21:37   #1351
Michalowa79
Raczkowanie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jutro mam zamiar zapytać mojej ginki o tą chorobę, co ma karozka. Pamiętacie jak się ta choroba nazywa?
Jakie badania jeszcze powinnam wg Was zrobić w tym okresie ciąży? Mam ponowne zlecenie na HIV, HCV, FT3 i FT4. Czy o coś jeszcze powinnam się upomnieć?

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Ja też bym poszła.
Nigdy w życiu mnie ząb nie bolała, ale wyobrażam sobie, że jest to niesamowity ból (tak wszyscy mówią) więc nie zwlekałabym ani chwili. Nie lubię cierpieć, jak nie muszę
Mi lekarz mówil że jeszcze HBS i paciorkowiec i przeciwciała bo ja mam minus ale nie wiem dokładnie
HIV i HCV nie powtarzam

uciekam spać bo padam po tym fenku - do juterka

Edytowane przez Michalowa79
Czas edycji: 2012-04-24 o 21:39
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 21:40   #1352
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Paciorkowca miałam już robionego dwa razy (albo nawet trzy) i będę miała jeszcze przed porodem. Grupę krwi mam + więc przeciwciał chyba nie muszę robić. A o HBS zapytam.
Dzięki
I nie wiem po co mi kazała powtórzyć HIV i HCV,
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 21:43   #1353
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
rinco, a pisałaś do tego "mojego" sprzedawcy, czy ma jeszcze M-ki i czy może wystawić?
Nie wpadłam na to
Szukałam u innych sprzedawców, ale nikt już tego modelu nie wystawiał. Zresztą zamówiłam już te "pomarszczone"...

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ale chciałam poznac wasze punkty widzenia i co zamierzacie w razie co brac ew używac.
My stosowaliśmy npr i u nas się to sprawdzało Na pewno potem do tego wrócimy.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Wiesz co, pewnie Ty to wszystko wiesz po Maksie, dla mnie było kilka nowych rzeczy jak to, co może się maluszkowi przytrafić podczas porodu, co nas powinno niepokoić a co jest normalne. Sporo o skórze, bioderkach, pielęgnacji pępka i narządów płciowych. Tylko nic nie wspominała o tych witaminach, a ja zapomniałam zapytać no i mówiła, że skierowanie na usg bioderek oni nie wystawiają, chyba, że jest od razu coś nie tak.
Kurcze, to tym bardziej mi szkoda, że nie mogłam przyjechać, bo jestem zielona w tych kwestiach, o których piszesz Czy można się tego jakoś nauczyć potem, na przykład od położnej środowiskowej czy coś? Bo pewnie nawet nie umiałabym się zorientować jakby coś było nie tak z dzieckiem.

Cytat:
Dziewczyny, jutro mam zamiar zapytać mojej ginki o tą chorobę, co ma karozka. Pamiętacie jak się ta choroba nazywa?
Jakie badania jeszcze powinnam wg Was zrobić w tym okresie ciąży? Mam ponowne zlecenie na HIV, HCV, FT3 i FT4. Czy o coś jeszcze powinnam się upomnieć?
Chyba cytomegalia.

A co do badań to zobacz sobie na pierwszą stronę, tam jest link do wykazu badań, które się robi w poszczególnych okresach ciąży, ja zawsze z tego korzystam jak potrzebuję

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Paciorkowca miałam już robionego dwa razy (albo nawet trzy) i będę miała jeszcze przed porodem. Grupę krwi mam + więc przeciwciał chyba nie muszę robić. A o HBS zapytam.
Dzięki
I nie wiem po co mi kazała powtórzyć HIV i HCV,
Eeeee, ja bym HIVa nie powtarzała. Zwłaszcza, że to było drogie badanie, z tego co pamiętam, a poza tym ono jest nieobowiązkowe.

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Ja też już idę spać, bo ta zabawa wózkiem mnie wykończyła
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 21:56   #1354
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, pewnie Ty to wszystko wiesz po Maksie, dla mnie było kilka nowych rzeczy jak to, co może się maluszkowi przytrafić podczas porodu, co nas powinno niepokoić a co jest normalne. Sporo o skórze, bioderkach, pielęgnacji pępka i narządów płciowych. Tylko nic nie wspominała o tych witaminach, a ja zapomniałam zapytać no i mówiła, że skierowanie na usg bioderek oni nie wystawiają, chyba, że jest od razu coś nie tak.
Sorki ze sie tak wcinam w rozmowe .. ale jestem ciekawa co mowila na temat pielegnacji siusaka .. Powinno sie naciagac przy kapaniu czy nie? Bo kazdy mowi cos innego ...

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:03   #1355
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Chyba cytomegalia.

A co do badań to zobacz sobie na pierwszą stronę, tam jest link do wykazu badań, które się robi w poszczególnych okresach ciąży, ja zawsze z tego korzystam jak potrzebuję

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Eeeee, ja bym HIVa nie powtarzała. Zwłaszcza, że to było drogie badanie, z tego co pamiętam, a poza tym ono jest nieobowiązkowe.
Dzięki.
No właśnie ja też się zastanawiam, po co mam powtarzać HIV Co to teraz może zmienić
W sumie, na pierwszej stronie, w odnośniku, jest napisane, że zaleca się powtórzenie tego badania...jeśli jest zwiększone ryzyko zakażenia.
A co to jest badanie WR?

Idę spać.
Dobranoc.

Ps. Ale mnie bolą ramiona. Mam mega ponapinane mięśnie. Przydałby się masaż. A to wszystko przez te cegłówki

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-24 o 22:06
Stary 2012-04-24, 22:16   #1356
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze, to tym bardziej mi szkoda, że nie mogłam przyjechać, bo jestem zielona w tych kwestiach, o których piszesz Czy można się tego jakoś nauczyć potem, na przykład od położnej środowiskowej czy coś? Bo pewnie nawet nie umiałabym się zorientować jakby coś było nie tak z dzieckiem.

[/COLOR]Ja też już idę spać, bo ta zabawa wózkiem mnie wykończyła
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Sorki ze sie tak wcinam w rozmowe .. ale jestem ciekawa co mowila na temat pielegnacji siusaka .. Powinno sie naciagac przy kapaniu czy nie? Bo kazdy mowi cos innego ...
Myślę, że wszystkiego dowiemy się jeszcze od położnej, ale też w szpitalu mówiła żeby pytać o wszystko co nas niepokoi, albo czego nie wiemy. Zarówno pielęgniarki noworodkowe jak i lekarze na pewno powiedzą. Co do napletka to mówiła, że ona jest za "złotym środkiem" tzn. odciągać do oporu, nic na siłę. Czyli na początku tylko tak delikatnie żeby odsłonić ujście cewki. Przeraża mnie ta pielęgnacja maluszka..

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:33   #1357
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że wszystkiego dowiemy się jeszcze od położnej, ale też w szpitalu mówiła żeby pytać o wszystko co nas niepokoi, albo czego nie wiemy. Zarówno pielęgniarki noworodkowe jak i lekarze na pewno powiedzą. Co do napletka to mówiła, że ona jest za "złotym środkiem" tzn. odciągać do oporu, nic na siłę. Czyli na początku tylko tak delikatnie żeby odsłonić ujście cewki. Przeraża mnie ta pielęgnacja maluszka..
Dzieki za info Ja tez sie troche boje tej pielegniacji .. Chyba mamusie chlopczykow maja troszke gorzej .. tak mi sie wydaje ...

Olivia 2.07.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 22:34   #1358
doris888
Rozeznanie

nie wiem czy zasnę, właśnie teściowie zastrzelili nas info że przyjeżdżają w niedzielę na 4 dni naprawdę znaleźli sobie moment- zapraszamy ich od wakacji żeby zobaczyli mieszkanie bo jeszcze nie widzieli (po remoncie) i akurat teraz kiedy ja już ledwo się ruszam im się uroiło że przyjadą... poza tym nie przepadam za nimi, generalnie to nawet raz nie zadzownili zapytac jak sie czuję czy coś, nawet jak ja dzwoniłam na świeta czy imieniny to cisza a teść w 8 miesiącu proponował mi wycieczkę (tzn mówił moejmu mężowi) żebyśmy przyjechali do nich pks'em - 12h w autobusie!!!!! myslałam że padnę wtedy jak to usłyszałam...
a dziś rano jak wstałam to nie poznałam swoich nóg/ a właściwie stóp i kostek- istne balony a już myślałam że mnie to ominie w ciąży
ja też mam powtórzyć HIV , nie wiem po co ale jak trza to powtórzę pewnie- już i tak tyle wydałam na badania w ciązy że jedno mnie nie zbawi- niech mają...
uciekam spać , dobranoc Dziewczynki!
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:37   #1359
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
nie wiem czy zasnę, właśnie teściowie zastrzelili nas info że przyjeżdżają w niedzielę na 4 dni naprawdę znaleźli sobie moment- zapraszamy ich od wakacji żeby zobaczyli mieszkanie bo jeszcze nie widzieli (po remoncie) i akurat teraz kiedy ja już ledwo się ruszam im się uroiło że przyjadą... poza tym nie przepadam za nimi, generalnie to nawet raz nie zadzownili zapytac jak sie czuję czy coś, nawet jak ja dzwoniłam na świeta czy imieniny to cisza a teść w 8 miesiącu proponował mi wycieczkę (tzn mówił moejmu mężowi) żebyśmy przyjechali do nich pks'em - 12h w autobusie!!!!! myslałam że padnę wtedy jak to usłyszałam...
a dziś rano jak wstałam to nie poznałam swoich nóg/ a właściwie stóp i kostek- istne balony a już myślałam że mnie to ominie w ciąży
ja też mam powtórzyć HIV , nie wiem po co ale jak trza to powtórzę pewnie- już i tak tyle wydałam na badania w ciązy że jedno mnie nie zbawi- niech mają...
No to bedziesz miala gosci .. faktycznie nie przemysleli tego .. wiadomo ze teraz chcesz jak najwiecej odpoczywac a nie zajmowac sie nimi przez 4 dni ... A maz bedzie w domu czy w pracy przez ten czas?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-24, 22:42   #1360
doris888
Rozeznanie

Cytat:
No to bedziesz miala gosci .. faktycznie nie przemysleli tego .. wiadomo ze teraz chcesz jak najwiecej odpoczywac a nie zajmowac sie nimi przez 4 dni ... A maz bedzie w domu czy w pracy przez ten czas?
no będzie w niedzielę i we wtorek bo jest święto- a poniedziałek i środa w pracy. Wiesz to już nawet nie o to chodzi że ja chce jak najwięcej odpoczywać i tak nie leżę tylko generalnie jestem "na chodzie" ale to co innego ugotować coś dla siebie i męża a robić obiad dla 4 osób- bo tu juz raczej coś "na szybko" nie przejdzie... no i pewnie będą chcieli gdzieś wyjść, coś zobaczyć...a ja chyba nie mam już na to siły bo chęci to jeszcze by sie znalazły
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 22:58   #1361
Timii
Rozeznanie

jestem i ja po całym dniu biegania rano posprzątaliśmy troszkę dom, potem pranie, obiad i sr. pojechaliśmy we dwoje dla odmiany ale chyba na nic nam sie zda dzisiejszy wykład o pozycjach bo szykuje sie cc...
no i po południu wkońcu uporządkowaliśmy trochę naszą sypialnie i łóżeczko stoi już na swoim miejscu a nie tak jak do tej pory. w następnej kolejności będę ubranka prasować jak tylko wyschną i układać. a jest ich spooooro

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Hej

Piszecie o problemach w kibelku. Ja odkrywam kolejną rzecz czyli pocenie się...Czy Wy też tak się pocicie? Jezu teraz jak jest cieplej to masakra jakaś właśnie włączyłam pranie i jestem już cała mokra...I moja cera również zaczęła się buntować ale to zawsze można przykryć podkładem ale powoli patrzeć na siebie nie mogę Wybieram się na spacer i pewnie spoce się jak mysz, ale ruszać sie i dotleniać Sofi trzeba
ja w sumie jak siedzę w domu to mało się pocę bo robię wszystko w ślimaczym tempie. do tego pogoda nie sprzyja poceniu ale jak tylko byłam w pracy albo muszę się gdzieś ruszyć to mam ten sam problem

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
ja dzis miałam wizyte Mała mi dziś zrobiła prezent i potwierdziły się tylko moje przypuszczenia, ze dalej leży pośladkowo z czego strasznie się cieszę, bo bardzo liczyłam na cc

dostałam skierowanie , za mam sie zgłosic do szpitala na wyznaczenie terminu cc. bede rodzic w ujastku.
naturalny tp w karcie mam wpisany 28 maj, gin powiedziala, że wyznaczaja termin cc na tydzien wczesniej, czyli moge sie spodziewac, że ok 21 maja Mała już bedzie po drugiej stronie brzucha
olla u mnie dokładnie taka sama sytuacja mała ulożona miednicowo. termin mam na 19 maj czyli może 12 będziemy już w komplecie
dlaczego cieszysz sie z cc? ja raczej byłam smutna jak sie dowiedziałam a teraz to już mam mętlik w głowie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja zastosowałam jej rady i laktacja ruszyła tak że mleko mi z cyca kapało, każdorazowo 3 h przerwy i do boju w końcu moje cycki dokładnie w trzeciej godzinie zaczynały pęcznieć! powodzenia

eee to dopiero początki,, pocą się ręce nogi a potem cała Ty...uroki ciąży - witaj w klubie, jakieś 2 tygdonie po porodzie wszystko zniknie i problemy w toalecie i pocenie się i nogi staną się normalne

jedyne na co wydawałam w ciąży to wyprawka, więc mam nadzieję, że niebawem sobie odibję
kapukat mnie przerażają wasze opisy o walkę o mleko. mam nadzieję że nie będę musiała przechodzić tych przygód z laktatorem nie wyobrażam sobie teraz wstawać w nocy co 3 godz żeby pokarm odciągnąć wydaje mi się że do dziecka wstaje się łatwiej... nie wiem, ale jestem przerażona. a z drugiej strony podziwiam i oczywiście też będę walczyć o laktację jeśli będzie taka potrzeba. nie chciałabym się za szybko poddać.

mam nadzieję że u mnie też znikną problemy ze stopami, puchnięciem i poceniem. wcześniej to nie było takie oczywiste a teraz mam dłonie jak pudzian...

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
właśnie sobie coś uświadomiłam....

większośc z nas po raz pierwszy w zyciu będzie w tym roku obchodzic DZIEN MAMY
też o tym ost myślałam

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
mniam

ja już po obiedzie

dziś mialam pierś kurczaka z makaronem w sosie slodko kwaśnym- taki gotowy sos blue dragon

za to

jutro zrobie z mlodymi

kurczak z piekarnika plus mizeria z serkiem wiejskim, ziemniaczki z koperkiem świeżym plus kefir mam wszystko oprócz tych ziemniaków więc trzeba kupić
a jak robisz mizerię z serkiem wiejskim?? nie próbowałam jeszcze

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Antoś już po operacji ! Profesor zdecydował się przeprowadzić ją jednoetapowo, wszystko poszło tak jak powinno. Antoś teraz leży na intensywnej terapii, ponieważ jest malutki - taką mają procedurę. Widziałam go już, powoli się wybudzał z narkozy,a zgodnie z przewidywaniami profesora miało to być dopiero późnym wieczorem Silny z niego chłopak Oznacza to, że możliwe, że już jutro wróci z powrotem na chirurgię i tym samym szybciej do nas Jejcia, mam nadzieję, że wszystko dalej tak będzie wyglądało, to mi go niedługo oddadzą mam nadzieję.

Andzya super wieści!! myślałam dziś o was cały dzień cieszę się że wszystko dobrze poszło.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
nie mogę uwierzyć ze będę miała dziecko, takie to nierealne. Nie mogę się doczekać kiedy go zobaczę i usłyszę jego płacz może wtedy uwierzę ze spełniło się moje największe marzenie.
ja mam dokładnie takie same myśli

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

moniczka - super brzuszek!!!

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
no będzie w niedzielę i we wtorek bo jest święto- a poniedziałek i środa w pracy. Wiesz to już nawet nie o to chodzi że ja chce jak najwięcej odpoczywać i tak nie leżę tylko generalnie jestem "na chodzie" ale to co innego ugotować coś dla siebie i męża a robić obiad dla 4 osób- bo tu juz raczej coś "na szybko" nie przejdzie... no i pewnie będą chcieli gdzieś wyjść, coś zobaczyć...a ja chyba nie mam już na to siły bo chęci to jeszcze by sie znalazły
wiem co czujesz doris, ja miałam podobną sytuacje. goście zapowiadali sie u nas na tydzien na końcówkę mojej ciąży albo na zaraz po porodzie. narazie sprawa rozeszła się po kościach ale jeśli wrócą do tematu to zwyczajnie w świecie przeproszę i odmówię. mieli na to 5 lat a teraz to niestety nie goście mi w głowie. ledwo z pracy się urwałam i nie mam czasem siły obiadu dla nas dwojga zrobić a co dopiero martwić się o innych... żadne zwiedzanie też nie wchodzi w grę. ledwo się do szpitala toczę i z powrotem. swoją drogą to ludzie mogliby trochę sie zastanowić zanim wyskakują z takimi propozycjami....
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:17   #1362
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Mebelki mamy już w domu Teraz tylko trzeba je złożyć A wcześniej zrobić miejsce na nie

Dziewczyny, kupowała któraś z Was podgrzewacz do butelek? Jaki wybrałyście?
Stary 2012-04-25, 07:25   #1363
rozowa1987
Zadomowienie

dzieki za rade za nie długi ide do dentysty jak na złość ząb przestał bolec,ale to normalne że jak trzeba iść to przestaje boleć ciekawe co mi powie stomatolog.

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Dzień dobry.

Mebelki mamy już w domu Teraz tylko trzeba je złożyć A wcześniej zrobić miejsce na nie

za mebelki, teraz nie możesz doczekać sie kiedy będą złożone
Stary 2012-04-25, 07:35   #1364
olla83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość

olla u mnie dokładnie taka sama sytuacja mała ulożona miednicowo. termin mam na 19 maj czyli może 12 będziemy już w komplecie
dlaczego cieszysz sie z cc? ja raczej byłam smutna jak sie dowiedziałam a teraz to już mam mętlik w głowie

.
ja się ciesze z cc, bo lubię mieć wszystko zaplanowane, poza tym jestem straszna histeryczka i jak coś idzie nie po mojej myśli to od razu płacz i histeria.

a przy porodzie sn to jest po prostu czysty żywioł, nie wiadomo czego się spodziewać. moja mam rodziła mnie (ułozenie pośladkowe) 29 lat temu, popękała, namęczyła się, mojego brata rodziła 24 godziny (!), co poród to inna historia, nie mam zamiaru liczyć na to, że akurat w moim przypadku będzie łatwo, nie ma reguły.

a generalnie po cc wiem czego się spodziewać.
Stary 2012-04-25, 07:37   #1365
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Dzisiaj noc z serii przespanych, więc jakoś funkcjonuję, chociaż od rana bardzo mi serce bije. Myślałam, że coś z ciśnieniem, ale jest idealne.
Poleżę trochę, może przejdzie.
Myślałam, że poprzesadzam tuje, bo zostało nam po sobotnim sadzeniu kilka i chcę je przesadzić do większych doniczek i tak wsadzić do ziemi na jakiś rok, bo narazie nie wiem, gdzie będą rosły. U mnie pogoda dzisiaj beznadziejna, więc odpuszczę.
W ogóle byliśmy wczoraj po nawóz do tych zasadzonych tuj, więc kupiłam przy okazji ukorzeniacz, bo będę potrzebowała do krzewów
i dzisiaj patrzę a tam termin przydatności skończył się 4 lata temu
Cytat:
Dzień dobry.

Jak złożycie to wrzuć zdjęcie
Ja podgrzewacza nie kupuję, więc nie podpowiem. Nastawiam się na podgrzewanie w garnku.

rozowa1987 może ten Twój dentysta nie ma specjalnych znieczuleń dla kobiet w ciąży, zapytaj a jak nie to znajdź innego stomatologa, szkoda żebyś się męczyła.

tahito od kogo kupowałaś ten wózek?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 07:38   #1366
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się ciesze z cc, bo lubię mieć wszystko zaplanowane, poza tym jestem straszna histeryczka i jak coś idzie nie po mojej myśli to od razu płacz i histeria.

a przy porodzie sn to jest po prostu czysty żywioł, nie wiadomo czego się spodziewać. moja mam rodziła mnie (ułozenie pośladkowe) 29 lat temu, popękała, namęczyła się, mojego brata rodziła 24 godziny (!), co poród to inna historia, nie mam zamiaru liczyć na to, że akurat w moim przypadku będzie łatwo, nie ma reguły.

a generalnie po cc wiem czego się spodziewać.
Przy cc też nie możesz liczyć na to, że będzie łatwo
W przypadku cc też może nie iść wszystko wg planu
Stary 2012-04-25, 07:39   #1367
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
wiem że to może dziwnie zabrzmi, ale jak już mieć rodzinę to minimum 2+2 jak byłam młodsza i miałam zapędy na bycie matką - wiecie taki ciąg do posiadania dziecka, to marzyłam o tym że będzie dwójka, bo ja mam dwóch braci i nie wyobrażam sobie dzieciństwa jako jedynaczka. Nie chciałabym też żeby Adaś był jedynakiem, ale wszystko wyjdzie w praniu - My możemy planować, a życie i tak robi swoje....jak w moim przypadku prawda Kism?

Ja jak urodziłam to stwierdziła ,że jedno mi wystarczy,ale gdy moja niunia rosła to widze jak smutno czasem jest jedynakowi, zwłaszcza że sama mam brata i wiem jakie to super jest. Żałuję tylko że tak późno to dostrzegłam i zrozumiałam bo między dziewczynkami będzie aż 5 lat różnicy.
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:41   #1368
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry.

Miłego skręcania - ja na razie nadzoruję z łóżka skręcanie mebli do łazienki łóżeczko za 2 tygoodnie.

Znalazłam podgrzewacz z funkcją sterylizatora taki o:
http://violin.otwarte24.pl/16,Podgrz...af0b6f7395d721

i zastanawiam się nad nim super cena przy okazji - ale nie wiem sama co powinno się brać pod uwagę
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:45   #1369
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

tahito od kogo kupowałaś ten wózek?[/QUOTE]

ja kupiłam w sklepie internetowym,na pierwszy rzut oka taki badziewny,i bałam się żeby cegłówki zamiast wózka nie przyszły ale wózio przyszedł po 3 dniach i za przesyłkę też nic nie płaciłam ( na terenie polski gratis) Jak będziesz chciała to mogę poszukać w archiwum i przesłać linka.
Stary 2012-04-25, 07:46   #1370
olla83
Rozeznanie

Cytat:
Przy cc też nie możesz liczyć na to, że będzie łatwo
W przypadku cc też może nie iść wszystko wg planu
wiem, wiem, bo to operacja, bo moga być komplikacje, ale póki co prawie wszystkie moje koleżanki ze studiów miały cc, i chwalą sobie, ze nie jest tak strasznie, ból jak cholera ale do przezycia.
ujmę to inaczej: jak mam mieć do wyboru- rozerwaną dupę(pęknięte, lub nacinane krocze) czy rozcięty brzuch- to wybieram brzuch i nikt mnie nie przekona do zmiany decyzji. doskonale rozumiem dziewczyny, które decydują się na cc na życzenie.
Stary 2012-04-25, 07:50   #1371
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Moja mnie na początku nie lubiła, nawet na naszym ślubie podeszła do mnie i powiedziała "...że i tak wierzy ,że jej syn poradzi sobie ze mną ..." cokolwiek to miało znaczyć niechciałam tego usłyszeć, ale od jakiegoś roku jest dużo lepiej,nasze relację się bardzo poprawiły i nawt lubię jak czasami przyjedzie,mam nadzieję ,ze te dobre stosunki uda nam się utrzymać
Stary 2012-04-25, 07:51   #1372
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
Miłego skręcania - ja na razie nadzoruję z łóżka skręcanie mebli do łazienki łóżeczko za 2 tygoodnie.

Znalazłam podgrzewacz z funkcją sterylizatora taki o:
http://violin.otwarte24.pl/16,Podgrz...af0b6f7395d721

i zastanawiam się nad nim super cena przy okazji - ale nie wiem sama co powinno się brać pod uwagę
Nie wiem kiedy to skręcanie się rozpocznie, bo na początek trzeba pokój przyszykować. Mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu się sprężymy

Ja zastanawiam się nad tym podgrzewaczem. Tani i czytałam o nim dużo pozytywnych recenzji.
http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-b...248454566.html
Ten Sisi też biorę pod uwagę. Kolorystycznie bardziej mi pasuje
Stary 2012-04-25, 07:51   #1373
pola_m
Wtajemniczenie

dzień dobry
A mi się dzisiaj śnił poród. Wszystko poszło łatwo i bezproblemowo I tej wersji zamierzam się trzymać
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:51   #1374
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
ja kupiłam w sklepie internetowym,na pierwszy rzut oka taki badziewny,i bałam się żeby cegłówki zamiast wózka nie przyszły ale wózio przyszedł po 3 dniach i za przesyłkę też nic nie płaciłam ( na terenie polski gratis) Jak będziesz chciała to mogę poszukać w archiwum i przesłać linka.
hmm nie wiem czy czegoś nie namieszałam...
kupowałaś x-landera z którego roku?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:52   #1375
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Ja dziś od rana na posterunku Nie wstawałam dziś na siku i jeszcze mam 10 min czekania po tabletce, zanim będę mogła jeść śniadanie. Idę niedługo po te moje wyniki, trzymajcie kciuki

Cytat:
wiem że to może dziwnie zabrzmi, ale jak już mieć rodzinę to minimum 2+2 jak byłam młodsza i miałam zapędy na bycie matką - wiecie taki ciąg do posiadania dziecka, to marzyłam o tym że będzie dwójka, bo ja mam dwóch braci i nie wyobrażam sobie dzieciństwa jako jedynaczka. Nie chciałabym też żeby Adaś był jedynakiem, ale wszystko wyjdzie w praniu - My możemy planować, a życie i tak robi swoje....jak w moim przypadku prawda Kism?
Hehe, nie, nie dziwnie, ja też nie wyobrażam sobie rodziny mniejszej niż 2+2 Oj, u Ciebie to życie szczególnie nie chciało dać się zaplanować

Cytat:
Choroba karozki to cytomegalia (cmv).
A czemu robisz ft3 i 4? A tsh do tego nie? Wydaje mi się, że jak już sprawdzać tarczycę, to wszystkie 3 są ważne.
Poza tym ja nie kojarzę jakichś badań specjalnie w 3. trym., prędzej w drugim np. powtarza się toxo i cmv, przeciwciała. Mi nie kazała powtarzać HIV ani HCV, ale pewnie jakby kazała to też bym się zastosowała... Ja poza moczem i morfologią chyba nic więcej nie robiłam w 3. trym, tylko teraz do porodu ten nieszczęsny wymaz, Hbs i OWA

Cytat:
Nie wpadłam na to
Szukałam u innych sprzedawców, ale nikt już tego modelu nie wystawiał. Zresztą zamówiłam już te "pomarszczone"...
Pisałam Ci o tym, ale pewnie gdzieś w potoku mojej wymowy to zaginęło

Cytat:
zabciu, a nie oglądałaś tego wykładu, który tu Dasti zamieściła? Tam wszystko jak na dłoni jest wyjaśnione i najlepiej wg mnie ujęte - odciągać jak najbardziej, do pierwszego oporu i dbać o higienę!

Cytat:
Dzieki za info Ja tez sie troche boje tej pielegniacji .. Chyba mamusie chlopczykow maja troszke gorzej .. tak mi sie wydaje ...
Eee tam, już pisałam kilka razy, że wg mnie lepiej. Jak się kupa rozglajda wokół siusiaka, to raz, dwa, chusteczkę w każdą stronę i dookoła a u dziewczynek trzeba ostrożnie z góry na dół tylko i wyłącznie, itp.

Cytat:
I jak noc minęła? Życzę sił i cierpliwości na tą wizytę...

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
kapukat mnie przerażają wasze opisy o walkę o mleko. mam nadzieję że nie będę musiała przechodzić tych przygód z laktatorem nie wyobrażam sobie teraz wstawać w nocy co 3 godz żeby pokarm odciągnąć wydaje mi się że do dziecka wstaje się łatwiej... nie wiem, ale jestem przerażona. a z drugiej strony podziwiam i oczywiście też będę walczyć o laktację jeśli będzie taka potrzeba. nie chciałabym się za szybko poddać.
Nie martw się na razie kapukat i andzya miały obydwie konkretne przyczyny, dlaczego tak się stało. Nie ma co zakładać tego gorszego... Może Twoje cc przebiegnie bez powikłań i będziesz mogła córcię od razu ładnie z piersi karmić
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:52   #1376
niunia32
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!!!

ja dzisiaj miałam noc do du.py. Obudziłam się, poszłam do wc, specjalnie nie zapalałam światła, żeby się nie rozbudzić. Potem za chiny nie mogłam zasnąć. przewracałam się z boku na bok. jeszcze męża obudziłam, bo chrapał. On zaraz zasnął, a ja dalej nic... wrrr...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:53   #1377
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem, wiem, bo to operacja, bo moga być komplikacje, ale póki co prawie wszystkie moje koleżanki ze studiów miały cc, i chwalą sobie, ze nie jest tak strasznie, ból jak cholera ale do przezycia.
ujmę to inaczej: jak mam mieć do wyboru- rozerwaną dupę(pęknięte, lub nacinane krocze) czy rozcięty brzuch- to wybieram brzuch i nikt mnie nie przekona do zmiany decyzji. doskonale rozumiem dziewczyny, które decydują się na cc na życzenie.
Ja nie mam zamiaru nikogo namawiać na sn Też rozumiem kobiety, które decydują się na cc. Tylko takie argumenty za cc do mnie nie trafiają Wg mnie to tylko strach przed nieznanym i przeświadczenie, że cc mniej boli Czy to jest prawda? Moim zdaniem nie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 07:54   #1378
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
dzień dobry
A mi się dzisiaj śnił poród. Wszystko poszło łatwo i bezproblemowo I tej wersji zamierzam się trzymać
Nam położna na SR powiedziała ,że dobre nastawienie to 30% mniej bólu
Stary 2012-04-25, 07:55   #1379
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Moja mnie na początku nie lubiła, nawet na naszym ślubie podeszła do mnie i powiedziała "...że i tak wierzy ,że jej syn poradzi sobie ze mną ..."
Niezły tekst na ślubie...

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
dzień dobry
Dobre. Racja, tak trzymaj
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:57   #1380
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
hmm nie wiem czy czegoś nie namieszałam...
kupowałaś x-landera z którego roku?
Wiem,wiem cieżko uwierzyć w cenę ja tez nie mogłam i z tąt te obawy o cegłówki Mój wózio to X-LANDER XA z kolekcji 2012-2013 kolor antarktica
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości