|
|
#241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
fajnie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieki Dziewczyny, bylam ciekawa jak to jest u Was Witamy w 28 tygodniu |
|||
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Hej jestem i ja
![]() Wczoraj mnie pierwsze skurcze zaczęły łapać a jak złapało w krzyż to myślałam że się zes.ram ![]() i na dodatek ząb mi się delikatnie rusza , jedynka dolna chyba nie wypadnie co?? |
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() wpadłam zobaczyc co u Was i muszę ogarnąć mieszkanie jakieś pranie wstawić itd. gratki!!!
|
|
|
|
#245 | |
|
Zadomowienie
|
Hey hey!
Cytat:
Witamy! Kochana jakie skurcze?? Nie strasz! |
|
|
|
|
#246 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super A Kochana ja też tak miałam ![]() Cytat:
Cytat:
Brzmi kusząco Muszę jechać na miasto, a tak mi się nie chce
|
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Kochane
ale żeście naskrobały od wczoraj!! ja wczoraj po spotkaniu z koleżanką(nałaziłam się trochę) i SR padłam wieczorem i leżakowała ![]() powiem Wam, że moja SR to taka średniawa jest- wczoraj nie dość, że 15 min, opóźniona, to na zajęciach było-relaksacja(no to akurat przyjemne), potem chwila pogaduch-czy mamy wybraną położną itp. potem kilka ćwiczeń na plecy, oddechowych, Kegla, potem dobrałyśmy się w pary i masowałyśmy plecy na stojaka nawzajem-to też było miłe-uwielbiam masaże ale to na tyle![]() a tu jeszcze raptem 5 spotkań a nic istotnego się nie działo, jakbym miała z własnej kieszeni za to płacić, to chyba bym zrezygnowała![]() depioson Zosia prześliczniutka!!!! zazdroszczę takiego wnikliwego i dokładnego badania!! ostatnio koleżanka w 32tc napisała, że jej synek waży 2kg-czy to aby nie zawyżone jakieś?? hanjah czy ten bananowy cud to tylko w keksówce wychodzi??normalna blacha nie chodzi w grę??
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-04-25 o 10:18 |
|
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje
Cytat:
![]() Ja już po owsiance z malinami ciastek miałaś ograniczyć kawe...i co???
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem bo miałam to pierwszy raz, jak z rozbiegu wsiadałam do samochodu to dno macicy mi ścisnęło ale to tylko na 2 sekundy, a wieczorem nie mogłam zasnąć i brzuch mi twardniał i złapał mnie skurcz w krzyż i gdzieś 30sekund trzymał
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#251 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Te złe opinie, które słyszałam dotyczyły przede wszystkim fruktozy sztucznie dodawanej do żywności. Muszę doczytać. Na wszelki wypadek kupiłam ksylitol, jak na razie polecany dla cukrzyków i ponoć zdrowy ![]() Zastanawiałam się czy słynne bananowe ciasto Hani wyszłoby z mąki razowej i ksylitolu ![]() ad2. znam ten ból niestety ![]() Cytat:
czyli dolegliwości trzeba jakoś przeżyć![]() Gratulacje |
||||
|
|
|
#252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A gin tobie cos na to mowil? |
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ah poszukam jeszcze gdzieś tej keksówy ![]() mam też taką mniejszą blaszką, formatu poniżej A4 ale nie wiem co by to wyszło
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() wczoraj miałam bardzo fajny wieczor, kolacja sie udała i urodzinowa niespodzianka również ![]() w nocy moje maleństwo było bardzo ruchliwe, ze nawet TZ jak sie do niego tuliłam to czuł kopniaki
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Wybierz się do dentysty, pokaż mu tego zęba, rozchwianie zęba może wskazywać na dwie przyczyny- pierwsza, niegroźna naruszyłaś ząb przez nagryzienie czegoś twardego, kilka dni miękkiej diety i powinno się uspokoić. Druga jest groźniejsza- choroba przyzębia i to już dość zaawansowana, wtedy konieczne jest konkretniejsze działanie, może na razie głębsze czyszczenie i unieruchomienie zęba przez "podklejenie" go do sąsiednich a dalsze leczenie po rozwiązaniu. Trzymam kciuki, żeby nie było to nic poważnego.
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() Najpierw się melduję już po wizycie. No i jest ok Gin stwierdził, że z brzuchem jest o wiele lepiej i zmniejszamy dawkę fenoterolu z powrotem na 4x1/2. Pytałam, czy mogę spacerować i powiedział, że tak, a wręcz to wskazane ![]() Na to swędzenie zlecił próby wątrobowe, żeby wykluczyć cholestazę. mam też już umówione USG na 11 maja. No a żeby nie było tak różowo, to w przychodni zaczął mnie cholernie żołądek boleć, nie wiem czy strułam się czymś czy jak, małż musiał mnie do domu odwozić bo inaczej nie wiem jak i czy bym wróciła. A do tego muszę z psem się dzisiaj do weta wybrać, bo kuleje na łapę i ją wylizuje pomiędzy poduszkami, ehhh... No a teraz zobaczę co tam popisałyście
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka
tak chce ja odstawic ale wczoraj za dużo się naplakalam i leb mi Pekal.. wróciłam z miasta ale zimno tzn wieje bardzo. Wypilam właśnie kubek Maslanki nie mam dziś humoru
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuje bólu żołądka mam nadzieje że Ci szybko przejdzie!
|
|
|
|
|
#260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My nie mamy jakis gestych wlosow, wiec przypuszczam, ze synek tez niestety bedzie mial takie... Cytat:
super zdjęcie, sliczności
|
|
#261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z żołądkiem i pieskiem nie fajnie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Dziewczyny robię dziś zupę pomidorowa z ryżem i zamiast zwykłego Wzielam brązowy mógł by być do zupy?
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() U mnie gotuje się szczawiowa, a później mam obiecane szparagi - to tyle jeśli chodzi o ważne informacje od rana![]() Cytat:
Mam nadzieję, że z psiakiem ok
|
|
|
|
|
#263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez o tym słyszałam. Jak kupowalismy wozek od tych ludzi z edynburga, to ta dziewczyna opowiadała (3 mc temu rodzila), ze połozne nie zalecają smarować dzieci oliwką, no i aby zamiast chusteczek nawilzających uzywac po zmienianiu pieluchu przygotowanej wody z wacikiem czy jakos tak.... ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- super ![]() Cytat:
Co do zeba to wczoraj mi sie snilo, ze gorna dwojka mi wypadla i bylam szczerbata, masakra Cytat:
|
|
#264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pieska, może gdzieś się skaleczył? suczka moich rodziców ma uczulenie na trawę, i jak dużo po niej chodzi to dostaje obrzęku poduszek, aż jej się robią pęcherze i też wylizuje te łapy. Z wiekiem je to uczulenie wyszło, jak była młoda to tego nie było. Zbadałam cukier po 1 godz po śniadaniu wyszło 169 jeszcze po 2h zrobię pomiar
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-04-25 o 11:12 |
|
|
|
|
#266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do wody-pewnie slusznie - ja jestem za leniwa :P |
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
![]() Ja od rana zapracowana, na szczęście już koniec ![]() Ewurko ale masz fajne buciki w avku - to dla Twojego maleństwa?
|
#268 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale mam nadzieje ze u Ciebie jest lepiej naprawde za wszystkie udane wizyty i rozpoczete tygodnieja sie wybieram wieczorem do gina bo martwi mnie ten brzuch... |
|
|
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki!
Ja już po wizycie, dziecię moje zdrowe, cały czas jest dziewczynką wymiarów nie będę pisać, pamiętam tylko, że wazy coś ponad 700 g.Mam za mało hemoglobiny i muszę brać żelazo już codziennie i do tego jakieś tabletki z wyciągu z buraka. I zapomniałam się spytać o tą szyjkę
|
|
|
|
#270 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

)

na szczęście Bylam pod kołdra na boku z poduszka między nogami i ręką na brzuchu więc jakoś to wszystk zamortyzowalo to i nie odczułam mocno tylko takie jakby przejście przez brzuch.
po tym jeszcze bardziej zaczęłam płakać ale moja Niunia Mnie uspokoiła bo jak trzymałam reke na brzuchu to ciągle Mnie zaczepiala
Ale w ciąży możemy mieć zmieniony smak, więc obecnie większość potraw doprawiam "na oko". Chyba, że gotuję tylko dla siebie - wtedy sprawdzam, czy mi to smakuje. 

tuż po jego włączeniu, więc nie pamiętam, co jeszcze mówili. Także lepiej nie bazuj na tym, co napisałam tylko poczytaj dokładnie na stronach o cukrzycy.