|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
A ja nie wiem dlaczego nie mam zlecenia na tsh ![]() ![]() Powtórzę to HIV i HCV skoro gin zaleciła. Może to i ma jakieś znaczenie. Morfologię i CRP oczywiście też mam zrobić. Zapytam jeszcze o to cmv. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
witam i ja!
ciezko sie dzis spalo, mialam niefajny sen, ale to moze przez to, ze jestem b.powaznie sklocona z bratem i wczoraj sie b. z tego powodu zdenerwowalam ja mam podgrzewacz TT - jeszcze go nie testowalam wczoraj wreszcie przyszla paka od rp77 i jeszcze dzis musze pare rzeczy domowic dla mlodej wogole to szukam jakiejs szafki na buty ![]() od 2 miesiecy nie moge nic sensownego znalezc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale cenowo dobrze trafiliście. Ja bardzo wahałam się między właśnie tym Twoim kolorem a Europe, bo oba mi się podobały, reszta jest tragiczna, no ale stanęło na graficie. to przybij piątkę, ja z moim bratem też tragicznie. Popsuło się jakieś 4 lata temu i jest coraz gorzej. Dobrze, że on tu nie mieszka, bo byśmy się pozabijali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
az mnie wczoraj usunal ze znajomych z FB |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko fajne łóżeczko, wyglada jak nowe.
dziewczyny fajne brzuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1388 |
Zadomowienie
|
moniczka1302 u mnie najgorsze jest to, że rodzice popierają go w tych swoich głupich pomysłach bez mrugnięcia okiem.
W niedziele miałam z nimi wszystkimi takie starcie, ze póki co żadne się nie odzywa. Ja tym razem nie popuszczę, bo nawet nikt podczas tych kłótni nie wziął pod uwagę, ze jestem w ciąży i nie powinnam się denerwować. Wolę już ciszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My zamierzamy od razu bachnąć Hani braciszka lub siostrzyczkę. Ja jestem jedynaczką i zawsze zazdrościłam innym rodzeństwa. Ale jak się słyszy tu i ówdzie, jak to czasami może być... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Rozeznanie
|
Ehhh jeżeli chodzi o zachowanie teściowej na naszym weselu to mogłabym ksiązkę napisać- do wesela myslałam że będę mieć spoko teściów- po prostu równi ludzie z którymi da się pogadać o wszystkim... a wesele to jakaś masakra, ja ryczałam cały tydzień po weselu bo byłam załamana moją rodziną która była świadkiem wszystkiego, tym że zniszczyła cos co my szykowaliśmy półtora roku no i tym że tak skrzywdzili mojego męża bo na poprawiny nie przyszli wcale i zabronili wszystkim ze strony Tż i on biedny był "sam jak palec"- wiadomo że nie sam ale najadł się wstydu i było mu mega przykro...generalnie to miał byc nasz najszczęśliwszy dzień jak to sie mówi niestety ona/oni to przyćmili i wcale nie mam najlepszych wspomnień...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
a ja mam 4 braci i zawsze chciałam mieć siostrę :
|
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | ||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja wczoraj miałam wizytę u gina, wszystko w porządku, młody jest nadal młodym, leży głowką do dołu więc jest dobrze. Jedyne co mnie lekarz nie pocieszył to to, że może być tak, że jeśli Oliwkę przenosiłam to i w tej ciąży termin porodu może się przesunąć na później. Trudno, jedyne co mnie pociesza to, że może odpocznę sobie kilka dni na patologii ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Gaabbi super, że mebelki są już u WAs, pochwal się jak je złożycie. Cytat:
Co do szafki na buty to ja kupuję z Ikei szafkę Trones ale nie poraża specjalnie niczym pięknym, tyle, że jest to najwęższa szafka jaką znalazłam a mam bardzo mało miejsca w przedpokoju. Cytat:
![]() Na koncie nadal pustki... ZUS się nie spieszy z wysyłaniem kasy. Dobrze że do terminu porodu mam jeszcze chwilę bo nie zdążyłabym skompletować wyprawki przed pojawieniem się młodego. Jak jutro kasa nie wejdzie na konto to dzwonię tam i robię dziką awanturę bo cierpliwość mi się skończyła.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z kolei widziałam rodzenstwo wychowane według zupełnie innych zasad i brat z siostrą możnaby rzec wzór;-) ale moja teoria jest taka że po pierwsze wychowanie a po drugie jak najmniejsza różnica wieku między rodzenstwem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Wtajemniczenie
|
zawsze mielismy bdb kontakt z bratem, duzo rozmawialismy, spedzalismy razem duzo czasu, dzwonilismy do siebie, az wreszcie przejrzalam na oczy, ze niestety nie moge na nim polegac... on wymaga duzo od innych, a nic od siebie...
dlatego powiedzialam sobie basta ![]() nie chce tu prac rodzinnych brudow na forum, ale podam tylko przyklad z wczoraj - po kilku miesiacach nieodzywania sie dzwoni z roszczącym tonem, bo on moj samochod potrzebuje bo gdzies sie tam nie da rady dostac. Nie pozyczam mu juz samochodu i to mu powiedzialam. To mnie zwyzywal, ze moge sie nigdy do niego nie odzywac i ze ja narazam go na dodatkowe koszty zwiazane z podroza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=8ewus8;33759198]Ten sprzedawca, od którego my bierzemy ma xa + fotelik maxi cosi 2012 za niecałe 2400zł, jak się z nim zagada to dorzuca torbę gratis, która kosztuje bodajże 169zł.
No ale cenowo dobrze trafiliście. Ja bardzo wahałam się między właśnie tym Twoim kolorem a Europe, bo oba mi się podobały, reszta jest tragiczna, no ale stanęło na graficie. A już u niego zamówiliście? Bo tam gzie ja to bardziej by sie chyba Wam opłacało. Ja tez domówiłam torbę i parasolkę jeszcze i wyszło mnie 2300 razem. W zestawie mam spacerówkę,głęboki , fotelik maxi cosi cabrio fix z 2012 w kolorku intensiw red czy jakoś tak plus adaptery no i ta wysyłka free ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |
Zadomowienie
|
Ja bardziej niż do tego czy lepiej żeby dziecko było jedynakiem czy nie, będę przykładała wagę do tego żeby traktować dzieci jednakowo. Z własnego doświadczenia wiem, ze nie ma nic gorszego niż faworyzowanie jednego. Bardzo wpływa to na relację rodzeństwa.
Nie jestem też przez zaistniałą sytuację przekonana do różnych płci, cały czas wydaje mi się, że lepiej mieć dwoje dzieci takiej samej płci. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Wtajemniczenie
|
niestety tutaj zawalili moi rodzice w kwestii wychowania i mam nadzieje, ze my takich bledow nie popelnimy
moj maz i jego siostra zostali zupelnie inaczej wychowani i jak poczatkowo tam jezdzilam to bylam w szoku, ze mozna tak rodzinnie zyc, u mnie bylo zupelnie odwrotnie, rodziny nie bylo ![]() wiec mam gleboka nadzieje stworzyc cieply DOM dla naszej Malutkiej ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() moi tesciowie tez sa dla mnie troche specyficzni , ale wiem, ze nie maja nigdy zlych intencji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teściowa no cóż jak ostatnio się poskarżyła przy obiedzie że nie jestem zbyt miłą synową to jej odpowiedziałam: Taka Synowa Jaka Teściowa - mój TŻ zaśmiał się pod nosem - ja jadłam dalej kotlety. Niestety trafiła mi się teściowa z dowcipów muszę to jakoś przeżyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będzie Ci się chciało to znajdź linka tego sprzedawcy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Raczkowanie
|
8ewus8co to płci to zgadzam się z tobą ja mam brata i mimo to ,że rodzice starali się nas jednakowo traktować i całe życie mamy ze sobą dobry kontakt to i tak zawsze dostrzegała od strony taty tą faworyzację mojego brata. Wiecie o co chodzi,tata i jego SYN.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 |
Wtajemniczenie
|
jezeli chodzi o sub to tez mam niemile wspomnienie ale przez... moich rodzicow...
![]() my mielismy raczej takie przyjecie niz weselisko, na drugi dzien mielismy isc na chwile do moich rodzicow a potem jechac do rodzicow meza najpierw do moich rodzicow - skonczylo sie awantura przy stole (poszlo oczywiscie o mojego brata) - no to od razu wstalismy i wyszlismy, do dzis nie uslyszalam slowa "przepraszam" za te akcje w dzien po slubie; jak to powiedzialam mojej mamie, ze oczekiwalabym takiego slowa to mnie wysmiala ![]() ehh dobra, bo wpadne w dola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Rozeznanie
|
Witam
nie śpie już od 7, mam posprzątane, obrane pyry, zrobioną mizerię i podsmażonego kurczaka, którego wsadzę do naczynia i do piekarnika 2 ogórki mala śmietana zakwaszana<szczecińska, salatkowa> serek wiejski przyprawy ocet 4 lyżeczki, sól, cukier 4 lyżeczki, pieprz, można dodać trochę koperku jak ktoś lubi Gaabbi ja nie kupowalam podgrzewacza uważam, że to zbędny wydatek, garnek i gorąca woda ![]() różowa kobitko nie męcz się i idz zrób ząbek ![]() tahito tekst teściowej powalający, co za baba, w taki dzień by sobie mogla darować moniczka widaćbrat bardzo poważny czlowiek, ile ma lat 15? doriss dlateczego zabronili gościom z rodziny przyjść na poprawiny?przecież każdy sam o sobie decyduje, co to w ogóle za manipulacje? ja mam dwoje rodzeństwa starszą siostrę i brata,duża różnica wieku między nami, rodzice nigdy nikogo nie faworyzowali, jedynie co mogę zarzucić, to , że mama byla i jest za dobra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zadomowienie
|
Moja teściowa robiła mi na slub wiązankę. Była taka z jednym końcem dłuższym (wiecie o co chodzi) no i po ślubie, pierwsze co mi powiedziała to, że źle trzymałam wiązankę, jak pistolet.
Nawet najmniejszej uwagi nie przykładałam do tego jak ją trzymam. Potem jak wysiedliśmy przed salą to podchodziła i mi cały czas opuszczała ręce żeby wiązanka była niżej. Najlepsze, ze do mojej świadkowej to samo. Na nagraniu chyba z 5 razy widać jak ona nam te wiązanki obniża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czasem narzekam na charakter mojego meza, ale jak mialabym zyc z czlowiekiem pokroju mojego brata to chyba bym juz w piachu byla ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- wyczachowało linka i co teraz jest jakiś sposób na to ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ona to spokojna dziewczyna a on języka za zębami nie potrafi trzymać, kilka razy nawet rzucił sie na mnie kilka lat temu, więc nie wierzę, ze ją oszczędzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Wtajemniczenie
|
moze zrob spacje w linku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.