| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?   | |||
| Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 31 | 44,93% | 
| Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 0 | 0% | 
| Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |      | 2 | 2,90% | 
| Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 5 | 7,25% | 
| Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 2 | 2,90% | 
| Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 1 | 1,45% | 
| Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |      | 0 | 0% | 
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |      | 4 | 5,80% | 
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |      | 8 | 11,59% | 
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |      | 3 | 4,35% | 
| Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 4 | 5,80% | 
| Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 0 | 0% | 
| Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko  Mamy V-VI cz.VIII |      | 1 | 1,45% | 
| Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |      | 8 | 11,59% | 
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-04-25, 09:57 | #1411 | ||||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-08 Lokalizacja: pomorskie 
				 | 

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  Dzisiaj robię gołąbki-kapusta już się parzy  M sobie zażyczył,będzie przejazdem w nocy to sobie zje i jeszcze mu spakuje w pojemnik  Dzisiaj śniło mi się że mnie zdradził  taki realny sen że jak się obudziłam to nie mogłam dojśc do siebie,zresztą jeszcze jestem w szoku   | ||||
|     | 
|  2012-04-25, 09:58 | #1412 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: PL 
				 | 

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat: 
 ja tez mialam z nim rękoczyny, nawet w ciazy   | |
|     | 
|  2012-04-25, 09:58 | #1413 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

tahito może na priv prześlij. Nam z bazą powiedział coś koło 2900zł, co jest dobrą ceną, ale może Twój miałby lepszą   | 
|     | 
|  2012-04-25, 10:00 | #1414 | 
				 | 

oj dzisiejsze sny cos niefajne  cos w powietrzu bylo   | 
|     | 
|  2012-04-25, 10:03 | #1415 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: wlkp 
				 | 

Cytat: 
   masakra pewnie jak widzi to na plycie to nawet jej glupio nie jest z tego powodu, co za babsko!!!! Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2012-04-25, 10:03 | #1416 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Cytat: 
  Ja podgrzewacza nie kupuję. Cytat: 
  Ja mam jednego brata, młodszego o 3 lata, ma już żonę i 2 córeczki i ogólnie nasze relacje są w porządku, choć nie jesteśmy jakoś strasznie ze sobą zżyci. Ale dobrze jest tak jak jest  Nie wyobrażam sobie nie mieć w ogóle rodzeństwa. Natomiast teściów mam fajnych, teściowa jest podobna do mojej mamy (nawet mają podobne zainteresowania - kwiatki, ogród) i ogólnie jest bardzo w porządku, w ogóle się nie wtrąca i jest bardzo dyskretna, żadnych nieprzemyślanych gadek  Teściu też fajny. No i rodziców też mam extra (z moim mężem też się fajnie dogadują), więc mi się poszczęściło   | ||
|     | 
|  2012-04-25, 10:08 | #1417 | |
				 | 

Słyszę w kółko ty jeszcze chodzisz  ożesz jak urodze to urodze  Czepiają sie ludzie szczegółów  Sen okropny  Oczywiście nie omieszkałam o tym napisac męzowi  ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat: 
  Nie każdy może się pochwalic fajną teściową. Jak juz wczoraj pisałam kupiłam ziarna słonecznika,objadłam się tak że już patrzec na niego nie mogłam i nic,nawet mnie nie ruszyła.A mój Filip zjadł troszkę i dzisiaj biegiem leciał do kibelka,aż się biedny za dupcie trzymał i krzyczy Mama szybko,szybko   | |
|     | 
|  2012-04-25, 10:08 | #1418 | 
				 | 

Jeszcze a propo ślubów, z miesiąc przed ślubem cały czas nam powtarzała, przy kazdej okazji żebyśmy broń Boże nie szli do ślubu pod rękę tzn. że ja trzymam męża pod rękę a jemu ta dłoń zwisa. Nie wiem ile razy to sugerowała, ale olewaliśmy to. W końcu jakoś kilka dni przed slubem przyszła do mnie, usiedliśmy na podwórku a ona krzesełka ogrodowe kładzie obok siebie i każe nam pokazać jak będziemy szli do ołtarza  i którą stroną będziemy te krzesełka omijać   | 
|     | 
|  2012-04-25, 10:13 | #1419 | |
				 | 

Cytat: 
  chciała Wam pomóc  Odnosnie teściowej to moja jest z innej bajki.Pomijam nas ale Filip,przecież to jej wnuk a ona jest taka obojętna.Nigdy go nie wzięła na spacer,nigdy do nas nie zachodzi,w ogóle ma bardzo mały z nim kontakt.Nasi rodzice mieszkaja naprzeciwko siebie i pózniej dziwne że młody nie chce do niej iśc tylko do dziadka-mojego taty   | |
|     | 
|  2012-04-25, 10:14 | #1420 | 
| Raczkowanie | 

| 
|     | 
|  2012-04-25, 10:15 | #1421 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Kielce 
				 | 

Cytat: 
  a mój tata płacił za większośc rzeczy, chcielismy mu oddać z kasy z wesela ale nie chciał przyjąć, a mnie było tak głupio przed moimi rodzicami że nie mogłam na siebie patrzeć bo wcale z kasą im się nie przelewa... ehhh dobra, sorry za chaotyczną wypowiedź- kończę ten temat bo się zdołuje na cały dzień... Cytat: 
 no niby każdy sam o sobie ale jak wszyscy nocowali w jednym hotelu i ona rano zarządziła że poprawin nie ma to widocznie ludziom było głupio się wychylać pomimo tego że moja mam dzowniła i prosiła żeby przełożyć wszystko na poniedziałek, jakieś obrazy i kłótnie a nie psuć tego dnia .... tez mogę to zarzucić swojej mamie  ma czasem swoje humorki ale ogólnie to strasznie dobra kobieta | ||
|     | 
|  2012-04-25, 10:15 | #1422 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2011-02 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Witajcie.  Zapowiada się ładny dzionek. Czekam na przesyłkę od rajrodzica. Długo czekałyście?? We czwartek zamawiałam u niego rzeczy, oprócz tego u 3 innych sprzedawców, wszystko przyszło a rajrodzica jeszcze nie. Ja mam Avent. | 
|     | 
|  2012-04-25, 10:17 | #1423 | 
| Raczkowanie | 

[QUOTE=anulka4771;33760120]Słyszę w kółko ty jeszcze chodzisz  ożesz jak urodze to urodze  Czepiają sie ludzie szczegółów oj jak ja tego nie cierpię,mam ochotę nawrzeszczeć na taką osobę   | 
|     | 
|  2012-04-25, 10:17 | #1424 | |
				 | 

Cytat: 
  my natomiast stwierdzilismy, ze sami wszystko organizujemy i nie chcemy zeby nam sie wtracali w te sprawy zbieralismy pieniadze kilka miesiecy, nie wzielismy ani grosza od rodzicow na slub i wesele i moze dzieki temu nam sie nie wtracali wiele razy slyszalam, ze jak rodzice sponsorowali, to chcieli miec wplyw na wiele spraw - my nie chcielismy tak | |
|     | 
|  2012-04-25, 10:19 | #1425 | 
				 | 

| 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-04-25, 10:19 | #1426 | ||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-09 Lokalizacja: podkarpacie 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  i też było szybko, prawie bez bólu i bez pęknięcia/nacięcia. To już któryś raz z kolei śni mi się taki lekki i łatwy poród no i przed terminem. Ciekawe czy to się sprawdzi czy będzie na odwrót... 
				__________________ Nasz ślub 27.08.2011r.   Maksio - 31.05.2012   | ||
|     | 
|  2012-04-25, 10:19 | #1427 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2012-04-25, 10:21 | #1428 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: wlkp 
				 | 

Cytat: 
 rp natomiast zupelnie inna bajka, polecam   Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-04-25 o 10:23 | |
|     | 
|  2012-04-25, 10:21 | #1429 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

Cześć dziewczynki. Moja koleżanka już 14 godzinę w skurczach, ale pisała, że zaraz idzie rodzić  Cóż za emocje  Jestem zła na ten szpital w Katowicach. Płacę tyle kasy, a oni nawet nie są w stanie zapewnić mi pojedynczej sali bo mają tylko jedna i jak będzie zajęta to mogę zapomnieć. No to po co ja tyle płace??? Bez sensu to... Mam już dosyć...chcę urodzić i mieć to wszystko za sobą... Ładne macie historie rodzinne  No cóż...z rodziną to dobrze tylko na zdjęciu... | 
|     | 
|  2012-04-25, 10:24 | #1430 | 
| Raczkowanie | 

| 
|     | 
|  2012-04-25, 10:26 | #1431 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2012-04-25, 10:30 | #1432 | 
| Zakorzenienie | 

Witajcie dopiero wstalam!  ale wstyd !  co do tesciow- ja mam chyba zlotych  znam ich od poczatku naszego zwiazku, z jakies 8 lat, nigdy sie nie wtracali, wspieraja i nie wlaza nam w zycie z buciorami. Tylko ostatnio tesciowa mi pare razy powiedziala, zeby nie brac tz na porod bo on bidak przeciez zemdleje :P... a niech mdleje  tahito dzieki, nie wiedzialam ze torby juz sa, znalazlam na allegro, pisze ze tylko jeden kolor jest dostapny.... Kupie u kolesia w moim miescie  drogie te torby wrrrr;/ i jeszcze parasolka.....;/ co do rodzenstwa- ja mam.... 2 braci, bracia za soba sie bija troche, takie popychanki i tp, maja 20 i 19 lat, no ale maja wspolny pokoj wiec jakos funkcjonuja. Ja z bracmi jestem bardzo zzyta, wyjezdzajac do Irlandii na 2 lata pekalo mi serce, ze nie sa ze mna i wiem, ze im nie bylo rowniez latwo. Teraz juz dorosli.... No ale pracowalam rok w przedszkolu i nie chce miec jedynaka... tak, to zalezy duzo od wychowania, ale naprawde widac duza roznice pomiedzy dziecmi ktore maja rodzenstwo, a ktore sa chowane same. Chcialabym dwojke  najlepszy odstep czasu ok 3-4 lata, ale zobaczymy jak to bedzie. Moglaby sie troszke polityka prorodzinna zmienic, byloby latwiej podjac decyzje o nastepnym dziecku. ok dzis bede z Wami calyyyyy dzien ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) posprzatam sobie chate cala i bedziemy plotkowac. Aha i ostatnio tez mi sie snilo pare razy, ze maz mnie zdradzil, ale wyczytalam w sennikach, ze to bardzo dobra wrozba- taki sen  wiec glowa do gory, to brak ,,przytulanek,, tak na nas chyba dziala ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) millena- ja bylam bardzo zadowolona z przesylki u p 77, szybka bo z 2-3 dni i solidnie zapakowana. aaaaa byl listonosz wlasnie, [przyniosl mi czapeczke ta robiona na szydelku- miasia- jest pieknaaaaaaaaaa  ))) mam pomysl  za chwile cos wrzuce na maila :P.... dajcie mi minutke :P 
				__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos  http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka   Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-25 o 10:36 | 
|     | 
|  2012-04-25, 10:36 | #1433 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

Cześć Mamusie   rozgadane od rana jak widzę  dzisiaj wizyta  nie mogę się doczekać, a wejdę pewnie po 18. No nic, wszystko dla Maluszka przecież. Też miałam sny o zdradzającym mężu ostatnio - paskudny humor na pół dnia... Chociaż jak śnił mi się mój ex ze mną to jakoś nie miałam wyrzutów sumienia  Widzę, że nie ja jedna dostaję szału na teksty "jeszcze chodzisz?", "Urodziłabyś już!"  Ludzie jak mam 2 tyg do tp to tak na prawdę mogę chodzić jeszcze miesiąc! Co to kogo obchodzi, mi jest tak dobrze, Małemu też jest dobrze w brzuszku, po co mam coś przyspieszać? Jak będzie gotowy do wyjścia to wyjdzie - proste. Albo rady żebym zaczęła już myć okna, wykorzystywać męża itd. Wrrr na samą myśl mi ciśnienie skacze! No to się wygadałam. Chyba coś posprzątam w domku... 
				__________________ Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png | 
|     | 
|  2012-04-25, 10:36 | #1434 | 
				 | 

Zostaniemy przy tamtym sprzedawcy jednak bo ten ma xq z fotelikiem za 2559.00 zł więc jak dodać do tego bazę, która kosztuje koło 500zł i torbę, która kosztuje 169zł, więc to wychodzi 3228zł czyli jakieś przynajmniej 300 zł więcej niż u naszego. No ale dzięki, przynajmniej sobie porównałam    Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-04-25 o 10:38 | 
|     | 
|  2012-04-25, 10:37 | #1435 | |
				 | 

Cytat: 
  a nie chcesz gdzies blizej siebie rodzic - nie macie prywatnych klinik? tam jest malutki ten szpital i kiedys sie zastnanawialismy, czy np. mnie jako stala pacjentke ich lekarza nie odprawia z kwitkiem jak sie okaze, ze wszystkie sale beda miec zajete. Wtedy robilabym dym bo nie mam innego wybranego szpitala pytalam mojej mamy o ordynatora - mowila, ze to gosc o specyficznym poczuciu humoru; caly czas po slasku do niej gadal | |
|     | 
|  2012-04-25, 10:40 | #1436 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Chcecie foty wózka?   Zrobiłam przed chwilą  Ale tylko opcja z gondolą, bo mi się nie chciało zakładać tych pozostałych klamotów. Kolor nie wiem czy wyszedł dobry na zdjęciu, w rzeczywistości jest grafitowo-seledynkowy. Na jednym zdjęciu widać ten kocyk, który zrobiłam na szydełku wg pomysłu Michalowej  super się komponuje z kolorem wózka i rozmiar 50x50 też jest idealny, bo nie trzeba go podwijać, a przykryje dziecko od szyi w dół   | 
|     | 
|  2012-04-25, 10:44 | #1437 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-11 Lokalizacja: Tychy 
				 | 

rinco fajny wózek i kocyk ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Agatka minuta już mineła | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-04-25, 10:46 | #1438 | 
| Zakorzenienie | 

czapa jest naprawde wykonana pieknie, jak ktos ma lewe rece jak ja to 22 zl z wysylka juz to super cena   polecam  rinco sliczny wozek, taki zywy  .... na maila nie wrzucalam, tylkko tu, kotek sie nie pozlosci  na  maila ide ogladnac Wasze brzuszki :P 
				__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos  http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka   Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-25 o 10:48 | 
|     | 
|  2012-04-25, 10:46 | #1439 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
   za wózek ale kocyk robi wrażenie. | ||
|     | 
|  2012-04-25, 10:46 | #1440 | |
				 | 

Cytat: 
 a kocyk idealnie pasuje   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

naprawdę znaleźli sobie moment- zapraszamy ich od wakacji żeby zobaczyli mieszkanie bo jeszcze nie widzieli (po remoncie) i akurat teraz kiedy ja już ledwo się ruszam im się uroiło że przyjadą...
 naprawdę znaleźli sobie moment- zapraszamy ich od wakacji żeby zobaczyli mieszkanie bo jeszcze nie widzieli (po remoncie) i akurat teraz kiedy ja już ledwo się ruszam im się uroiło że przyjadą...