|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
bardzo!
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Małgosia będzie się działo ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Sto lat dla Stasia i Miłosza |
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Ja czasami lubię burzę. Szczególnie po kilku dniach duszności i upałów
I wtedy taki letni deszcz lub średnia burza jest ok ![]() Filip pospał z nami dzisiaj do 9.30. W szoku byłam jak się obudziłam
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
ojej dziękujemy, faktycznie Staś dziś świętuje 8mc
![]() ![]() jakiego już dużego mężczyzne mam! Czemu ten czas tak szybko leci
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat dla "jubilatow"!
![]() oj, ciężko mi jest - finansowo (mamy 0 zł na koncie) , cieleśnie (ważę tyle ile niektóre z Was nawet w 9. m-cu nie ważyły...), psychicznie (nie mam na nic siły, nic mi się nie chce)... |
|
|
|
#1386 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hejka
dziś mąż w domu![]() Cytat:
![]() Cytat:
duży chłop z niego, ale co zrobic, a przeciez wcale tak duzo nie je![]()
|
|
|
#1387 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
dziękujemy za brawa ![]() dzisiaj kończymy 7 miesięcy zleciało...troszkę nadrobię, jeśli M pozwoli... Cytat:
![]() Cytat:
biedna Nadusia... oby dzisiaj było lepiej dziękujemy Cytat:
![]() super mama jesteś! zaglądaj częściej ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Cytat:
w polskich górach tyle razy już byłam a tam nie ![]() ja ja ![]() i Zosi mama chyba też ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Mamo Zosi dziękujemy uciekam na szybką kawkę i do pracy, bo dzisiaj na popołudnie idę... trzymajcie się kobietki! miłego dnia!
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-04-25 o 11:05 |
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, zapomniałam o najwazniejszym - nie ma...
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
ja zmierzam pod koniec roku zabrać się za szukanie pracy, ale jak piszecie że jest tak źle, to może powinnam zacząć już teraz, skoro to tyle trwa
w każdym bądź razie głowa do góry! ja wierzę ( i sprawdza się to u mnie zawsze), że jak jest juz super źle, to potem nagle los zupełnie się odmienia |
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Eh i tak macie dobrze, zerknęłam na żonki. Własne mieszkanie i remont. Zazdroszczę
|
|
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy sie
Mala wreszcie usnela.... Pogoda U mnie brak czasu. Przy raczkujacej Olivce musze miec oczy dookola glowy ...Zaczyna wstwac na nozki a najlepsze podparcie to mama i tata.... Ide ponadrabiac....
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
ale przez brak pracy nie mam nawet na głupie mleko dla Kacpra... czuję się jak gówniara - zrobiła sobie dziecko i jest nieodpowiedzialna. moglabym przeryczeć caly dzień, zwłaszcza jak patrzę w lustro.
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo odłożyć remont, skoro jest tak ciężko?
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
boje się, najnormalniej się boję iść do pracy, bo nic nie potrafię. nic.
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ale ryczenie to nie wyjście. Tzn na pewno ulży, ale siedząc nic się nie zrobi
Jeżeli Cię to pocieszy to u nas też jest średnio, ale na szczęście wykombinowałam kilka rzeczy, które jakoś pomagają. Może ty też poszukaj jakiejś pracy dorywczej czy coś?---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Magda, ja cały czas mam w głowie pracę na własny rachunek, by móc jak najwięcej czasu spędzać z córką. Zastanawiałaś się nad czymś takim? czasem z pozoru najgłupszy pomysł na własny biznes okazuje się strzałem w dziesiątkę. |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Wtajemniczenie
|
dla Stasia i Milosza z okazji skonczenia 8 smcy Cytat:
Ancia zazdroszcze silowni.... Asia zycze Wam milego weekendu majowego MamoZosi ja sie boje burzy.... jak byla mala to szlam w czasie burzy z ojcem i piorun strzelil w drzewo i galaz na mnie spadla.... dobrze, ze nic mi sie nie stalo.... ale strach pozostal ![]() Magialena wspolczuje sytaucji Sharifa pokazuj krzeselko Malgos1983 jestem - tylko czasem brak czasu... ![]() Theilah za zabka Martusiaaa21 za piekna wage Twojego przystojniaka Tusia co za glupia promotorka oby nastepna praca poszla sparwnie Danika witaj pracujaca mamusio
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, że to napiszę, ale dziwnie wygląda fakt nie mam na mleko ale robię remont Przepraszam, że tak to pisze, ale musiałam.Przecież jak jest ciężko to nie można patrzeć na to, że się nie umie, że się zdziczało... trzeba wziąć się w garść, pracować gdziekolwiek, oddziczeć i żyć dalej.Nie bądź na mnie zła za te słowa. Ja was tu wszystkie bardzo lubię i życzę CI jak najlepiej, ale po prostu użalanie się i czekanie na pieniądze z nieba to nie wyjście |
|
|
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę... na moje hobbistyczne "wyroby" jakoś ostatnio nie ma popytu. tylko kilka zamówień. chciałam się odchudzać, a ciągle coś jem. nic mi nie wychodzi.
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wychodzi, bo z góry zakładasz taki efekt. Wierz mi co piszę, bo za mną dziesiątki godzin walki z takim myśleniem!
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem, ze dla |Was moje zachowanie jest żałosne. mąz też ma dosyć, tylko dla mnie to jest a trudne, tak po prostu coś zrobić. Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2012-04-25 o 11:52 |
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście to wasza sprawa, ale tak dumam sobie |
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
dla niego ten remont to idealna okazja, żeby nie byc w domu. od kilku lat między moimi rodzicami jest bardzo źle i ojciec woli coś u nas dłubać niż być w domu. a jak nie ma co robić, to problem.
no i co ja mam zrobić? kazdy mam do mnie pretensje o coś. jak miałam fajną pracę i wyglądałam jak kobieta, to chciało mi się żyć. a teraz... Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2012-04-25 o 11:58 |
|
|
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
Magialena musisz sie przelamac .... Kochana nie masz wyjscia. Masz Kacperka i to dla niego musisz zrobic.... Nie zakladaj z gory , ze jestes do niczego bo nie potrafisz nic robic. Jesli znajdziesz jakas prace to na pewno bedziesz miec szkolenie
Jesli chodzi o to, ze duzo jesz i tyjesz to mi sie wydaje ( sorry ze to napisze ) ze to jest teraz dla Ciebie najmniejszy problem.... Ja na serio wiem, jak to jest nie miec kasy .... tez bylam w atkiej sytaucji i fakt, ze zyc sie odechciewa. Ale masz synka i to dla niego powinnas zrobic.Wierze kochana , ze Ci sie uda.... nie traktuj tego posta jako ataku a tylko jako mobilizacji....
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A skoro uważasz, że nic nie robienie coś da to ok
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

zabraniam takiego myslenia!
Powiem Ci tak - ja mam meza, ale w dalekie podroze jezdze glownie sama z Nadia! Jakby tu w skrocie... przez pierwsze 3 mce zycia moja corcia dzielna leciala 5 razy samolotem, z tego tylko za pierwszym razem towarzyszyl nam tata. Dalysmy rade i na lotnisku i z autobusem dalekobieznym. W Polsce pociagiem tez sypialnym, ale to juz z mama jechalam.

w sobote mam jej go przyniesc poprawiony a pozniej pewnie znowu bede poprawiac

w sumie chce jeszcze ale tak myślałam że go za bardzo napcham, ale chyba źle rozumowałam 

i musialam usypiac na rekach. Uspokoila sie szybko na szczescie i padla w 3 sekudny juz w lozeczku. 

dla Stasia i Milosza z okazji skonczenia 8 smcy
oby nastepna praca poszla sparwnie
Przepraszam, że tak to pisze, ale musiałam.