|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Cytat:
![]() Nam rehabilitantka powiedziała, że asymetrię się stwierdza również po tym jak dzieciątko ma np główkę w lewą stronę i się całe przechyla na lewo w taki rogalik, albo na prawo (ale główka tez na prawo wtedy idzie). No dosłownie jak rogalik to wygląda.
|
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
helllloooo
![]() pamietacie jeszcze mnie córę marnotrawną?? ![]() starałam się Was nadrobic od jakiegos tygodnia, byc na bieząco i poodpisywać aleeee poległam sorrrrry u nas w porządku, Maja potrzebuje coraz więcej uwagi, guga na całego i gada kula się na boczki, próbuje siadać...jak jest pogoda to duuuzo spacerujemy-wtedy ładnie śpi, bo w domu to różnie bywa... a ja zaczęłam biegać i jak pierwszy raz poszłam to po 15min wróciłam zdyszana jak po maratonie byłam już aż 3 razy i na razie zamierzam codziennie, jak pogoda pozwoli zobaczymy na ile mi straczy zapału ![]() i Iga dostała się do państwowego przedszkola
|
|
|
|
#3993 |
|
Raczkowanie
|
troszke dziwne wedlug mnie, ze nie byla glodna?
|
#3994 |
|
Zadomowienie
|
Sandra, zostawiłam zmywanie, żeby Ci odpisać
![]() Słuchaj moim zdaniem powinnaś isc do innego pediatry Ja się wcale nie dziwię, ze Ci nerwy puszczają i jesteś zrezygnowana, to raczej nie jest wina kaprysów Amelki, myślę, że jest jakaś przyczyna... no moze mleko spróbuj zmienić, lub smoczek, bo dzieciom często nie odpowiada kształt smoka, albo dziurek jest za mało i się męczy i złości przy ssaniu...
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, ze to skomplikowane i czasochłonne, ale moze sprobowac dać jej strzykwaką albo z kieliszka Albo nawet z kubeczką, są takie specjalne http://www.google.pl/imgres?q=kubek+...w=1326&bih=623bo może ona zwyczajnie boi się butelki, moze pare razy się zachłysnęła, albo leci jej to mleko za szybko ![]() W ostateczności moze poszukać jakiedoś dietetyka czy kogoś kto zajmuje sie zywieniem niemowląt. Boz tymi pediatrami, tak jak tu bylo wspominane, trudno o dobrego, a i oni od wszystkiego umywają rece bo zwyczajnie nie mają wiedzy Powodzenie, 3mam kciuki za apetyt Amelki !
|
|
|
|
|
#3996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze faktycznie udaj sie do innego pediatry, moze do szpitala, zeby sie nie odwodnilo twoje malenstwo to kroplowke podlacza.. no nie wiem co poradzic
|
|
#3997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy robiłaś ostatnio małej badanie krwi, moczu? albo byłaś u gastrologa? Może małej coś jest? Może idź do przychodni przyszpitalnej i niech małą przyjmą na oddział. Tam szybko zrobią wszystkie badania. Jak spada z wagi to nie jest dobrze. Trzymaj się kochana Wpadłam na pomysł - może spróbuj jej dać na łyżeczce SINLAC. Na ulotce jest napisane, że to dla dzieci z niedowagą: http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/180.aspx
Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-04-25 o 11:25 |
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myslałam,z e tylko mój "Igulec tak się rwie do siadania jak szalony... utrzymac go czasem nie mozna jak lezy na kolanach,... |
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie!
Pogoda do lap znów mi odwala maniane uśpiłam małą i mam czasik, żeby co nieco pocytować Poduchę sprzedałam za zawrotną cenę 76 zł Aaa no i przed chwilą wysmarowałam Kingę roztworem fioletu makabra jednym słowem... nie dość, że ja 3 malce upaćkane, to ona wygląda jak jakaś drakula i łapska wkłada do buzi i ma fioletowe ręce, puliki, masakra co ja z tym dzieciorem zrobiłam na szczęście z palców zmyłam, ale pod paznokciem mam wskazującym i nie mogę cholerstwa zmyć! stubborne u mnie córa miała lekko zielone kupy kiedy zmieniałam mleko... poczekaj kilka dni, może się unormuje? Poza tym, bym spytała innego pediatry czy to jest ok. Inutil, dph, Pearlbrawo dla Waszych pociech za spanie w łóżeczku!! Oby tak dalej! Inutil co do podgrzewacza- mam ale uważam, że jest to zbędny wydatek... ja przegotowaną wodę- kranówkę - trzymam w termosie 0,5l i trochę zimnej przegotowanej w szklance. Mieszam jak zajdzie potrzeba. Ogólnie jak młoda bawi się z jedzeniem to wkładam kubek do mikrofali na największą moc na minutę i wtedy wkładam do kubka mleko na góra 2 min i jest ekstra W razie co, ja podgrzewacz z aventa mam nieużywany, nowiutki, jeśli chcesz odkupić to daj znać Co do podgrzewacza samochodowego- nie mam ale chciałabym mieć. Kamciurka zakupiła i miała zdać relacje ![]() Świetne zdjęcie Juliana! Normalnie jakiś klub założysz z Pearl chłopców z tetrą na buzi ![]() Pearl ja na ulwanie kupiłam zagęszczacz bebilon w aptece, co prawda nie ulewa, ale jak jej się odbija to słychać jak wszystko podchodzi do gardła a jak za szybko podam herbaty to uleje trochę mleka z herbatką- a nie daję do herbaty zagęszczacza...dph ale masz refleks kota kurczaki ![]() uska oj współczuję co masz teraz z Igorem za jazdy ![]() Zośka super, że Lila tyle przespała!!!!! ![]() Sandra Próbowałaś inną butelką karmić, z płaskim smoczkiem?? A może mleko jej nie smakuje? Musi być coś nie tak. Lub boi się burczenia w brzuszku tak jak moja? I chodzę z nią, tak jak Ci wcześniej pisałam przez 2-3 min zanim się uspokoi, zapomni i odwrócę jej uwagę chodzeniem z nią i oglądaniem ścian Musisz różnych metod próbować, jesteś MATKĄ i na pewno wiesz, co dla Twojego dziecka jest najlepsze! Nie poddawaj się kobieto! Musisz być silna, bo masz dla kogo!
|
#4000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazdy ma czasem ochotę uciec z nerwów ja tysz ![]() Sandra musisz zmienic pediatrę,... |
|
|
|
|
#4002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o te przedmioty to jest po prostu nieznajomość ludzi, którzy je przywożą z wystawek zagranicznych - zwykle prości chcący dorobić ludzie i mojego podłego korzystania z takich okazji ![]() No cóż... Jeśli ja nie drapnę to ktoś inny ![]() W każdym razie wózek jest kozacki, a giełdę kocham. Kupiłam jeszcze żyrandol za 10zł (taki z kryształkami wiszącymi mega długimi, a zdjęcie Wam wstawię jak zrobię ![]() Zdjęcie wózka w załączniku - dokładnie ten model, taki sam kolor itd ![]() Postanawiam chyba odpisywać na każdy post z osobna jak mnie tak wizaż nieładnie traktuje i mi gioną cytaciki (szloch, szloch) Żeby nie było, że zostanę spamerką!!!
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam wczoraj na all to łózeczko turystyczne i krzesełko do karmienia i sie wkurzylam bo bylam pewna ze za jedna przesylka pojdzie ( wsumie tylko dlatego teraz zamowilam to krzeselko ) a itak musialam zapłacić podwójnie
A to przeciez nie są jakies duze gabaryty kupując duże drewniane łózeczko z materacem i całym majdanem płaciłam mniejAle coz, po ptokach, na przyszłośc naucze sie dobrze czytac |
|
|
|
#4004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój syn od 2 tyg przesypia w nocy bez jedzenia po 10-12h. Ale w ciągu dnia ma tylko kilka minidrzemek. Jak dzidzia przybiera na wadze, to jest wszystko dobrze.
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil jeśli Julek dobrze przybiera na wadze to nie wybudzaj go w ciągu dnia ALE JEŚLI ŚPI CI KOŁO 2-3 H to bym wybudziła, żeby jazdy nie było wieczorem, że nie chce zasnąć! Bo ja już tak miałam raz, co teściowa usypiała małą bo przecież się nie pobawi ani nic
Ona myśli, że dziecko w tym wieku powinno spać i jeść Sanda zgadzam się z Anabellitą- zmień pediatrę, ja zmieniłam od razu gdy też mi powiedziała: "ale ja nie wiem dlaczego ona nie chce jeść, wygląda na zdrową" żadnych badań nie zaleciła NIC. Poszłam do innej i od razu morfo, mocz, badanie serducha, gardła i wsio jest ok. A Ty jak po badaniach, zrobiłaś j w końcu??
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam się pochwalić, ze dostałam dzis przesyłeczke od NESTLE a w srodku kaszka (ale po 6. mies), próbka mm ale 2
jakis poradnik i bony rabatowe do rossmana na jedzonko gerbera wazne do któregos tam czerwca wiec zdążę wykorzystac.
|
|
|
|
#4007 |
|
Zadomowienie
|
Sandra właśnie czytam o małych niejadkach... Twoja Ameka już skończyła 4 miesiace, próbowałaś jej dać jedzonko ze słoiczka?
![]() Zobacz http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,8...hce_jesc_.html
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki kochane za rade, ale lyczeczka czy strzykawka probowalam, to mala zaczyna plakac, a jak placze to zaciaga powietrze i sie krztusi wiec nie moge tak jej karmic , bo przeciez jeszcze cos jej sie stanie jak zaciagnie sie jedzeniem. Butelke probowalam zmienic nic nie daje , smarowalam dziasla zelem na zabkowanie tez nic. Mleko tez probowalam, dawalam bebilon i to samo . A po za tym probowalam ja karmic ale jak mi sie uda troszke strzykawka, to albo zwymiotuje, albo wlasnie placze i sie zaciaga jedzeniem. Bylam w poradni patologii noworodka , to wlasnie tam mi powiedzieli ze ona nie wie czamu mala nie je, u naszego pediatry dostalam wlasnie rade zeby kupic sinlac, a no i jej blyskotliwa rada, jak nie chce jesc co trzy h to probowac pol h czy 1h pozniej. No tak kiedy ona potrafi tak przeciagac to jedzenie , ze ostatnio 11 godzin sie zrobilo. Pic pije troche. Krew miala ostatnio badana i nic nie wyszlo .
Agatek , podasz mi namiary na pw do tego doktorka co ci tabletki przepisal ? Musze gdzies isc bo psychicznie nie daje juz rady, a nikt mnie nie rozumie w domu . Tesciowa ostatnio wskoczyla na mnie ze jej widocznie starcza tyle ile zje , no tak niemowlakowi starcza zjesc 100 ml na 6 h czy 120 na 11h
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi tesciowa w ogole nie pomaga, tylko przychodzi sobie do mnie na kawke/obiad a najlepiej to i drinka |
|
|
|
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
Je juz sloiczki od miesiaca , bo tak nam lekarka w poradniu kazala ze wzgledu na to ze mala miala problemy z anemia itp. Kazala odstawic zelazo i dawac sloiczki. Ale ja nie wiem czy ona przez to niejedzenie znow nie nabawila sie wiekszej anemii. Jak tylko tz przyjedzie powiem zeby wzial wolne i ja jade z nia do lekarza. I gowno mnie obchodzi, ze lekarka bedzie gadac , ze ona nic niepokojacego nie widzi, ze mala zdrowa i ona nie wie czemu nie chce jesc . Albo niech da skier na badania albo polozy ja do szpitala, bo jak mala sie odwodni albo cos to potem kto bedzie winny ja czy pediatra ktora dyplom za kaczke ma
|
#4012 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwna ta Twoja pediatra skoro nie chce Wam pomóc. Zmień koniecznie lekarza! Wiem, że to ciężkie dla Ciebie, że ciągle słyszysz płac i krzyk dziecka i pewnie nie raz przychodzą myśli, że to przez złośliwość tak krzyczy, ale pomysł sobie, że ona jest całkowicie od Ciebie uzależniona i jak ją np. boli, to poprzez krzyk chce powiedzieć: "Mamusiu, boli mnie, proszę Cię pomóż mi". Ona Cię kocha najbardziej na świecie i potrzebuje teraz Twojej pomocy. Trzymaj się kochana i może za radą Agatki idź do lekarza też ze sobą, żebyś się nie wykończyła Cytat:
Z takimi radami to niech spada na drzewo!Cytat:
![]() Ja pamiętam ![]() Trzymam kciuki za bieganie i gratulację za przyjęcie Igi do przedszkola ![]() Cytat:
Ty to jesteś łowcą okazji
|
||||
|
|
|
#4013 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za bieganie i przedszkole
|
|
#4014 |
|
Zadomowienie
|
i mam pytanko, mozecie mi polecic jakas bielizne korygująca? pliiiisss
|
|
|
|
#4015 |
|
Raczkowanie
|
Sandra wiesz co pomagalo mojemu dziecku uspokoic sie jak mial kolki??
SUSZARKA!! wez suszarke do wlosow i wlacz i cieplem z daleka na brzuszek dziecka, a jak sie uspokoi to probuj dawac mleczko. to naprawde dobry sposob, mi pomagal, a jak sie maly denerwowal jak mial kolki to tez mi ciezko bylo dac mu mleko, a jak suszarke wlaczalam to sie uspokajal i jadl
|
#4016 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie i dzidziusie!
Mój synek dalej ma problemy ze snem. Mało śpi a potem marudzi. A teraz najlepsze!! Teściowa wczoraj stwierdziła , że mały jest schynięty, bo tyle płacze. A Wy jak myślicie?? Słyszałyście o tym , że dziecko się może schynąć?? Dziś Marcel skończył 2 miesiace!! Edytowane przez Angelika_26 Czas edycji: 2012-04-25 o 12:39 |
|
|
|
#4017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja takiego nieznam, slyszalam, ze zauroczyc lub przestraszyc sprobuj swoje dziecko trzy razy liznac po czole i splunac przez lewe ramie po kazdym liznieciu nic nie zaszkodzi a nóż ja tam w to nie wierze ale moja kolezanka tak miala i zrobila i malutka jak reka odjal a jesli chodzi o przestraszenie to nalozyc to co najblizej ciala czyli body po kapieli na lewa strone i to podobno pomaga tak miala moja kumpela, sprawdz, ja nie musialam bo moje dziecko kochane jest :P
|
|
#4018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziecko jak się schynie czy uchynie , jak kto woli, to się jeżdzi na masaże, że niby do "baby" we wsi , która się tym zajmuje. Ale weź tu daj "babie" dziecko do masowania , ja to bym się bała, przecież ona nie ma pojęcia o anatomii dziecka. Takie stare zabobony wsiowe. Wkurzyła mnie strasznie.
|
|
|
|
|
#4019 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez bym raczej nie dala nikomu mojego dziecka kobiety ze wsi slyna tym ze sa bardzo harde i niedelikatne to tym bardziej, ale w koncu tez wychowywaly dzieci... hmm ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez tesciowa próbowała wmówić ze mała jest ''wyleciana'' bo wyła cały dzień jak się okazało to był problem z kupka i tyle |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

sorrrrry
kula się na boczki, próbuje siadać...

lap znów mi odwala maniane
uśpiłam małą i mam czasik, żeby co nieco pocytować
makabra jednym słowem... nie dość, że ja 3 malce upaćkane, to ona wygląda jak jakaś drakula
i łapska wkłada do buzi i ma fioletowe ręce, puliki, masakra co ja z tym dzieciorem zrobiłam
Oby tak dalej!

a jak za szybko podam herbaty to uleje trochę mleka z herbatką- a nie daję do herbaty zagęszczacza...

Z takimi radami to niech spada na drzewo!