|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Ja obstawiam korzonki- a nie możesz pójść do lekarza?
|
|
|
|
#3842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
2. oooo f..k Trzeba kupic kalosze i porzadny parasol Wszystkiego najlepszego od Stronczka i Wiki |
|
|
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
no i nas też dopadło...
![]() Patryk obudził się rano z gorączką 38,4 st. Po paracetamolu spadła do 37,2. Teraz już 38,8... dałąm nurofen. Śpi... Żeby było mało, to rano mąż się na mnie obraził... Znowu będzie, że to moja wina (teściowa już zasugerowała, że to z wychłodzenia |
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa wie najlepiej |
|
|
|
|
#3845 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Moja dama dała mi dzisiaj pospać I mamy obsuwę na cały dzień, ale nawet nie ma jak wyjść na miasto bo pogoda pod psem ![]() Brumku, wstępnie mąż powiedział, że testament dotyczy tylko rozporządzenia mieniem... W razie śmierci rodziców sąd ustanawia rodzinę zastępczą w postaci najbliższej rodziny która najbardziej się "nadaje" i wyraża chęć na opiekę. Ale to tak z głowy powiedział, bez zaglądania w przepisy więc może jeszcze coś looknie później. Coś koło połowy maja, 16-17 chyba, brrrr... Aniu, kasa doszła? Cytat:
![]() Co tam u Ciebie znowu? Z excelem nie pomogę, noga jestem jak nic. Cytat:
![]() Co to za użalanie? Oliweczka, w pracy już powiedziałaś o fasolce? Idź na zwolnienie, korzonki to bolesna sprawa, po co masz się męczyć! Iustyna, biedna Zuza, biedna Ty ![]() Marina, ja zakładam rajstopy, ale na mieście widzę że jest różnie. U nas zimno więc jej zakładam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)2. 3. Pomyślę, coś zaproponuję ![]() Fajne te balerinki! Cytat:
2. Ciekawa tendencja Ciekawy prezent 3. Oj coś czuję że wreszcie będzie mi dane spotkać się z którąś z Was tego lata 4. Podpinam się! Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wlaśnie się tak zastanawiam nad tym zwolnieniem-jak da to wezmę, jak nie to nie, ale boli.... |
|
|
|
|
#3847 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Szymon, Hania nasze słoneczko i Igorek - sto lat dzieciaki Dzień dobry ![]() Dziewczyny, jak myślicie, czy przesyłka wysłana priorytetem w przyszły poniedziałek dojdzie w dużym prawdopodobieństwem na piątek? Bo wypadają w tym tygodniu dwa dni robocze, a licho wie, jak w te pozostałe będzie im się chciało pracować? Cytat:
2. My za ślub daliśmy 400 Wiem, że super jest pod tym względem u Dominikanów na Starówce, na Freta - żadnej kasy nie chcą przyjmować, nawet, jak się chce dać! Moja przyjaciółka bała tam ślub i choć próbowała, nie udało jej się im wcisnąć ani grosza Powiedział ksiądz, że to obowiązek i SZCZĘŚCIE dla kościoła udzielić im sakramentu i nie może być mowy o płaceniu za to A jak chcą dać ofiarę, to lepiej do puszki albo bezdomnemu.Cytat:
A teorie teściowej miej bardzo głęboko, proszę Cię!!! Cytat:
Biedny malutek A dziś jak się czuje? Boli czy nie? A może już jest dumny ze swoich szwów? Bo wiem, że często chłopcu tak mają Cytat:
Współczuję Cytat:
Cytat:
S rodzice wiedzą najlepiej, kto bedzie dobrym opiekunem dla ich dziecka.
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek powinna dojść wg mnie,choć nigdy nie masz pewności jak będzie pracowała nasza Poczta Polska.
Wodauqa czekam na propozycje ![]() Monika chlo.. coo? bo nie rozumiem o Ci chodzi Pavlova siedzi w piekarniku. Musze paznokcie pomalować, a jakoś mi się nie chce. Dama zasnęła, ale ryku co nie miara. Ale i tak ululać się nie dała w łóżeczku, chce być blisko mnie i koniec... Dorośnie do samego zasypiania w dzień, nie :P |
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam Was poczytać ale nie mogę, Lena mi wchodzi na łóżko a potem na stół, i potem na komputer
za chwilę wyspina się na komodę
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
kajool tak? a u nas na odwrót - mania opalania, co nie? dziwne to.
W japonii podobno też biała skóra na wagę złota. przepraszam, że tak wtrącam ni z gruchy nie z pietruchy, ale maluch grymasi na kolanach i juz muwzse odejc od kompa.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3851 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta - chloroform: substancja niegdyś używana do narkozy
|
|
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Plecy mnie nie bolą, tylko szyja, ale to podobno też moga być korzonki...Za godzine mam lekarza, to się dowiem.
|
|
|
|
#3854 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Cudownie, że są jeszcze tacy duchowni! 3. Zapytam, tylko tak się zastanawiam gdzie i jak złożyć takie oświadczenie woli. Dziewczyny - polecicie jakieś pojemniczki do mrożenia zupek? Mnie już wnerwiają te pękające słoiczki i marnujaca się zupa ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
)
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-04-25 o 12:54 |
||
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie noe taka wyrodna to nie będę ![]() Cytat:
NO to rób zupe dla Was i niech dama zjada, bo wiecznie dwa dania robić przecież nie będziesz
|
|
|
|
|
#3856 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua a zamykasz słoiki jak zamrazasz? bo jak zostawisz otwarty to nie pęknie (mozna zamknac po zamrozeniu). ja do mrozenia foremki na muffinki (silikonowe) tez uzywam a potem wyciagam z nich i wrzucam w worek takie zmrożone
cos jeszcze chcialam, ale co... nerola - dzięki |
|
|
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze troszkę i zaczniemy żyć jak ludzie |
|
|
|
|
#3858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi nie pękają-nie napełniam do konca i zakręcam tak lekko-wtedy jest ok![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zakręcam słoików, nie napełniam za bardzo, a one i tak pękają Dobrze zrobiłaś Monia z K. |
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua w ikei sa rozne pojemniki.
|
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Żaneta, a co robisz z tym fotelikiem? Zostawiasz go sobie, oddajesz sprzedawcy, czy sprzedajesz na własną rękę? Ja coraz bardziej zaczynam żałować, że się z kupnem pospieszyliśmy i wzięliśmy fotelik bez przymiarki. Mam nadzieje, że okaże się dobrym zakupem- dzisiaj chyba go zainstalujemy na próbę i zobaczymy jak się spisze.Bardzo ładne buty. Iustyna, a co Zuzce dolega? Skąd ta gorączka, od ospy jeszcze? ![]() Oliweczka, Adrij, współczuję tych bóli szyi, a jakaś maść przeciwbólowa nic nie daje? Nigdy nie miałam takich problemów, więc nic nie doradzę, ale przytulam mocno. ![]() Mamad, jesteś wspaniałą mamą i to na pewno nie Twoja wina- dzieci chorują, nie da się tego uniknąć. Sytuacja między Wami widzę, że nadal napięta, spotkania nic nie pomogły? Tż nie przejrzał w ogóle na oczy (co do wyprowadzki)? Strasznie mi Ciebie szkoda i masz anielską cierpliwość, że cały czas to znosisz. ![]() Eveewe, zdrówka dla Marysi! Blondynko, tak jak pisałam bagaże niszczą się w sortowni, a nie w samolocie. Tam się z nimi nie cackają, a taśmociągi pozostawiają wiele do życzenia. (kończyłam transport lotniczy, więc temat nie jest mi obcy ) Wózek miejcie ze sobą do samego końca (wejścia na pokład) to dostaniecie go zaraz po wylądowaniu z powrotem. (nie nadajcie go jako bagaż!)Kupiliście nosidło? Na jakie w końcu się zdecydowałaś?
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-25 o 13:21 |
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciąży to nawet niektórych maści nie można....zobaczę, co mi powie doktor. Mi w sortowni kiedyś zniszczyli nowiusieńką torbę więc była na jeden raz....makabra.
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczko, no żałuję, że nie dobrałam fotelika do dziecka tylko do swojego widzi mi się. Dodatkowo kupiliśmy go w grudniu w ramach prezentu gwiazdkowego i gwarancja nam leci...
Zanka, no niezły komandos z Lenki.
|
|
|
|
#3864 | ||
|
Rozeznanie
|
Witamy!
u Nas też... ![]() Cytat:
skarpety ciagle ściąga![]() Cytat:
Byłam dzisiaj z Ewcia u lekarza...niby nie miała gorączki, ale katar trwa już 2 tyg, lekki kaszelek i wogóle jakaś taka dziwna wzoraj była.ały dzień przewisiała na moich nogach lub rekach. Dobrze, ze poszłam bo gardełko czerwone i lada dzień mogło by sie przenieść na oskrzela ![]() a katar albo od ząbkowania albo alergia na pyłki-czyli to co sama obstawiam. Siedzimy w domku i sie kurujemy ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Bilans 8 miesieczniaków jest u Nas w 9 miesiacu ...
|
||
|
|
|
#3865 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja coraz bardziej myślę nad wyjazdem do Polski na jakiś tydzień - dwa i tak już sobie wszystko w głowie układam, czy dałabym radę sama z małym ![]() Dziękuję wszystkim za życzenia dla Szymonka
|
|
#3866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojechaliśmy do sklepu u Nas w mieście i mierzyliśmy ją do kilku fotelików, oczywiście pierwszy maxi cosi tobi który okropnie mi się podobał na zdjęciach,ale nie pasował damie.Kupiliśmy taki w którym dobrze jej się siedziało i nie marudziła. Jechałam z myślą o 9-18kg a kupiliśmy 9-25kg. Cytat:
ale nie chce jej wprowadzać w błąd, że ma kila razy noc bo ciemno i pajac.Widocznie tak ma w dzień, że chce być przy mnie i zasnąć. Ponoszę ją do 5min i zasypia, albo usiądę a ona leży mi na brzuchu i też zaśnie wyrośnie z tego pewnie![]() Wodauqa aaa no chyba że, wiem ze któraś pisała o woreczkach na mleko Pomalowałam paznokcie. Ha dżaga jestem ![]()
|
||
|
|
|
#3867 |
|
Rozeznanie
|
Haniu, Szymonku, Igorku
![]() Tak pisałyście o wagach waszych dzieci i ja z ciekawości wybrałam się dzisiaj do przychodni. Skonsultować przy okazji jedną rzecz a przy tym zważyć małą. Waży 9100. przez nie całe 3mce przybrała 1kg Także wszystko w jak najlepszej normie. Za oknem brak słów co się dzieje, mam nadzieję, że niebawem Ala zaśnie na chociaż krótką drzemkę, bo sfiksujemy obie do końca dnia w domu! Rajstopki małej ubieram w zależności od pogody. tak jak dzisiaj na spacer bym jej ubrała a nawet kocykiem przykryła bo tak wieje! Jak jest naprawdę już ciepły dzień w słońcu 20stopni to już tylko skarpetki i spodnie. Żaneta ja też jechałam po fotelik pewna, że chce 9-18. A kupilismy 9-36 Ale wyszliśmy z założenia, że skoro tobi kosztuje 50zł więcej od recaro, który nam bardziej pasował, to nawet jak cos za te 3-4 lata nie będzie nam w nim pasować to zmienimy na inny, finansowo nic nie tracilismy, a liczymy, że obędzie się bez kolejnego zakupu za te kilka lat. Co do spania w dzień, ja myslę, że moja prędzej przestanie mieć potrzebę spania w dzień aniżeli nauczy się sama zasypiac w łóżeczku ![]() |
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zawiadamiam, że gorączki brak, za to wysypka jest ![]() Zdrowia dla reszty chorowitków |
|
|
|
#3869 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. dopytalam sie, niby mozna umiescic cos takiegow testamencie ale to i tak Sad zdecyduje czy sie przychyli do woli rodzica czy nie. Takze z prawnego punktu widzenia nawet notarialnie sporzadzenie testamentu nie gwarantuje, ze taka wola zostanie spelniona. Cytat:
Cytat:
![]() Wlasnie dziec sprowadza mnie do parteru ciagnac za wlosy. Czym ja sobie na to zasluzylam :P
|
|
|
#3870 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

i tez w prawo akurat nie moge ruszyć

I mamy obsuwę na cały dzień, ale nawet nie ma jak wyjść na miasto bo pogoda pod psem
Tyle miesięcy się uczył.

) to tak, jak jest na spacerze czy jak jade nawet samochodem. w domu nie. ba, nawet bez skarpet sie przemieszcza bo gubi albo sama zdejmie, a ostatnio podczas pełzania sciagnela sobie spodnie 

A jak chcą dać ofiarę, to lepiej do puszki albo bezdomnemu.
i tak oto tym sposobem dopadły mnie korzonki i coraz bardziej mnie łamie w szyi
Współczuję 

mi nie pękają-nie napełniam do konca i zakręcam tak lekko-wtedy jest ok