|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Ello kobietki
Od 6 rano nie spimy, Malwinka wstaje codziennie o tej porze, zeby tatusiowi potowarzyszyc w przygotowaniach do pracy . Teraz dosypia.Pisze z komorki, z tego co pamietam: Marinka bardzo mi zaimponowalas zachowaniem w przychodni. Zdolna z Ciebie kobietka, takie umiejetnosci no no .Pieleszko strasznie wspolczuje Ci tej sytuacji z Hania i wcale sie nie dziwie, ze pytasz dlaczego to musialo spotkac wlasnie Was. Podobno Bog zsyla na nas takie ciezary, ktore mozemy uniesc. Badz silna, trzymamy kciuki za Was, na pewno wszystko bedzie w porzadku. Youyou to sie najadlas strachu, nie zazdroszcze. A teraz jak sie czuje maly? Natka gratulujemy pierwszego zabka! Uciekam pod prysznic. |
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Zapalenie jamy ustnej - wirusowka. Tak jak dorosli miewaja "zimno". Lub zarazila sie od innego dziecka.
Stronczek na FB sie odezwe wieczorem - bo tu nie mam czasu nadrabiac. Znikam do fryzjera i pracy PRZEPRASZAM DZIEWCZYNKI
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
My nie spimy od 6. Wiki w ogóle jakoś kiepsko spała. Obudziła sie po północy i nie mogła zasnąć. Takim oto sposobem cała noc spała z nami. Pogoda do |
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Shira mam do Ciebie prośbę zaraz na priv napisze
|
|
|
|
#3817 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wogóle widzieli Julę ,,na żywo" tylko jak miała miesiąc(na chrzciny przylecieli), ale za to codziennie na skype się łączymy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też od pewnego czasu pobudki ok.6 to normaNIE!!!Znowu teściowa? Jak coś, to wal na PW Cytat:
WITAM!!! Rano otworzyłam oczy i nie mogłam przekręcić głowy w prawą stronę i tak oto tym sposobem dopadły mnie korzonki i coraz bardziej mnie łamie w szyi na 14 idę do lekarza, no masakra...Jeszcze rano zapomniałam zostawic tesciowej klucze( bo dzisiaj przyszła do Julki) i komórki też zapomniałam-spod pracy się wracalam do domu, a potem musiałam w lesie parkować Moze mi da zwolnienie? |
|||||||
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3819 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik jakby co, to ja też czekam na PW
. Nie wiem tylko czy dam radę odpisac bo Zuza gorączkuje, marudzi, płacze i nie mogę jej na minute odłozyć bo dramat jest. Teraz tez pisze jedna reka...
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny,
póki co mam pytanie ma mega szybko. Ubieracie dzieciom jeszcze rajstopy pod spodnie?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie zakładałam
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(statystycznie ) to tak, jak jest na spacerze czy jak jade nawet samochodem. w domu nie. ba, nawet bez skarpet sie przemieszcza bo gubi albo sama zdejmie, a ostatnio podczas pełzania sciagnela sobie spodnie
|
|
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Witam się jak zwykle totalnie niezorganizowana. Do tego Radek ma dzień spania z cyckiem w gębie i jestem uwiązana. Nie wiem co mu dzisiaj na obiad zrobić. Beznadziejny mam dziś dzień a niedawno się zaczął. Tż ma imieniny. Nic dla niego nie mam. Chyba skorzystam z pomysłu Kajol i ubiorę się w kokardę. Truskawki mam jakby co ![]() Gdzie jest Jacieeee? Prosz o kliki, marzeniem moim jest być w pierwszej trzydziestce. |
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
widzialyscie?
Do 30 czerwca w sklepach Calzedonia można wymienić stary strój kąpielowy na nowy. Oddając swój kostium wspierasz inicjatywę ekologiczną, a przy tym zyskujesz nowe bikini. Każdy używany kostium, który przyniesiesz, niezależnie czy będzie to jedna część czy całe bikini (marka nie ma znaczenia) będzie wart 20zł., które jednocześnie staną się rabatem na zakup nowego modelu. Rabat, który otrzymasz za dziecięcy kostium wynosi 8zł., a za męskie kąpielówki - 12. Jeden używany strój możesz wymienić na rabat przy zakupie jednego nowego. Przynieś 2 stare kostiumy, a otrzymasz zniżkę na 2 z nowej kolekcji. Używane rzeczy zbierane będą przez firmę “I: COLLECT AG”, zajmującą się recyclingiem zgodnie z zasadami ekorozwoju i zasadami etycznymi. |
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina zakładam rajstopy i cienkie portki. Ale u mnie wieje i pada. W domu w samych rajstopach pomyka.
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
To widzę, że tylko ja tak hartuje Julkę
, ale Brumek chyba też??
|
|
|
|
#3828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to też zależy od dziecka oczywiście. Ja wiem, że byłby dla Emilie za wąski, bo jak ją wsadzałam to raz że nie wygodnie jej było, dwa wpadła w niego jak do kubła, trzy właśnie że potem dla niej będzie za mało szeroki...A okropnie mi się podobał i podoba, bo ale wygodna też dla dziecka jest ważna. Cytat:
![]() ![]() A na poważnie, bo u mnie dzień jak co dzień. Dama mi szaleje, wariuje a JA za nią latam ![]() Wczoraj sobie pościągała literki z nad łóżeczka ![]() Na mazurach gdziekolwiek. Nigdy nie byłam, a mąż zaproponował że może się wybierzemy w tym roku na jego urlop. Cytat:
i czapki też bo mi ją ściąga. Jak jest wietrznie to kaptur jej chociaż zarzucę. |
|||
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3830 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja akurat nie przewoziłam samolotem wózka, ale przewoziłam fotelik samochodowy - był calusieńki brudny jakby go ktoś w czarnym piachu wytarzał. Cytat:
http://londynek.net/wiadomosci/Ekstr...dnews_id=13369 U mnie poprostu leje, od świąt byliśmy na spacerze 5 razy...
|
|
#3831 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
trudno ![]() o ja też muszę sobie laczki kupić jakie Ty kupiłaś? a wiesz mój mąż robi bułki z białego twarogu trochę plaskate, ale w smaku dobre Cytat:
Cytat:
jaka ona jest śliczna Patik a co się dzieję pisz no to było do przewidzenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na obiad mały ma dziś ogórkowąo truskawki mniam dziubku ja tu oszaleję przez domysły co się u Was dzieję, nadal nic lepiej? no co jest z tymi moimi kciukami
|
|
#3832 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do testamentu, to napisze niedlugo. i wspolczuje korzonkow, przy malym dziecku to straszne ![]() Cytat:
Cytat:
witam, moje dziecko to spioch. spal do 8:30 o 9:30 znowu zasnal. w sumie powinnam sie cieszyc a sie martwie, bo jeszcze za bardzo nie chce jesc. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- dla Szymona, Igorka i naszej Hanusi sto lat
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Shira a takie sobie kupiłam, klapki za 29 zł a baleriny za 39zł
![]() JAKIE SĄ SPOSOBY ŻEBY DZIECKO SAMO ZASYPIAŁO W ŁÓŻECZKU W DZIEŃ ?
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko My zakładamy rajstopki
dziewczyny mój B się urodził w 37 tc i chyba 2/3 dni to jest wcześniakiem? bo według tych tabel do 37 jest wcześniak a 2/3dni chyba wielkiej różnicy nie robią? ja czekam na kuriera
|
|
|
|
#3836 |
|
Raczkowanie
|
Witam się,
mam chwile to napisze ![]() nadrobiłam weekend, JAKIE WSZYSTKIE ZDJĘCIA DZIECI PIĘKNE SĄ! najpiekniejsze są te nasze dzieci, wiecie co tak teraz pomyślałam ze jakby się wszystkie spotkac i posadzic tak wszytkie nasze dzieci kolo siebie to byłoby najpiekniejsze zdjęcie ever! Pieleszko ja też najmocniej najmocniej trzymam kciuki!!!!! Youyou tomiał Filip dziecięcy wypadek, a będzie miał blizne? ile ma szwów? ja mam na czole z takiego wypadku dzieciecego wielką blizne niestety ale to kiedyś w naszych czasach dzieciństwa tak szyli na szybko mi brzydko, dzisiaj to pewnie śladu prawie nie ma po takich zszyciach? a co do wesela no to będziemy się 'razem' bawić w tą sobote a idziecie z dziećmi czy z kimś zostawiacie? ja pierwszy raz zostawiam synka na całą noc zresztą już o 16 musimy wyjechac nie lubie na sluby chodzić tak wcześnie 18 jest dla mnie najlepsza.Stronczek ciesze się że szczęsliwie dojechaliście, sliczna Wiki tak subtelna Brumek jestem też pod wrażeniem sumy jaką podali w kościele wow super, u nas ślub tak w granicach 500-1000 to spodziewałam się, że chrzest dzieli się gdzieś przez pół tymbardziej własnie z tym że to stolica róznie bywa, no to jestem pozytywnie nastawiona ciekawe co będzie u nas ![]() Oliweczko myslisz że to korzonki w szyi? u mnie tydzien było spokoju i dzisiaj znów ledwo wstałam, nie wiem co mi sie przyplątało zmartwiłam się nigdy tak nie mialam, aż plakac mi się dziś chce tyle zdjęc spacerowych, obiecuję też cos spacerowego cyknąć niedługo nas pokazać ![]() Marina ja już nie zakladam rajstopek chociaz róznie z tą wiosną bywa, a jak wieje chlodniej to ewentualnie zawsze kocyk pod wózkiem na przykrycie mam. Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-04-25 o 10:58 |
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() blondynka - moje starsze w 37 i 6dc sie urodzilo i nie jest wczesniakiem ale mial niekotre objawy wczesniactwa. |
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne
Myslę, że tak, no bo co? A Ty też masz problem z korzonkami? |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3840 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

. Teraz dosypia.
.

12.06.2010

.

teraz się bawimy - pewnie koło 8 będzie dosypiać.\

) to tak, jak jest na spacerze czy jak jade nawet samochodem. w domu nie. ba, nawet bez skarpet sie przemieszcza bo gubi albo sama zdejmie, a ostatnio podczas pełzania sciagnela sobie spodnie
mój ważący 11,5kg łobuz się w nim gubi 
co się u Was dzieję, nadal nic lepiej? no co jest z tymi moimi kciukami