![]() |
#2821 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Ja chyba jednak wezmę tego Questa :/ W sumie wychodzi, że z tych porządnych jest najlżejszy. Tylko on jest dość wysoki, czy przez to zajmuje więcej miejsca w bagażniku? Zmieści się na długość do małego auta?
I patrzę na aukcjach, że na niektórych waga to 5,6 kg, a na innych 6,2 kg. Czy to zależy od rocznika? |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
wejdź na stronę producenta albo dystrybutora i sprawdź w większości przypadków podają wymiary wózka po złożeniu..jeśli nie znajdziesz dzwoń do sprzedawcy np z allegro niech mierzy i waży...łaski nie robi ![]() ale najlepiej skonsultuj u min 2 bo czasem nie chce im sie pomierzyć i wysyłają dane innego wózka ![]() a potem miareczka w dłoń i sprawdź w swoim bagażniku jak to wygląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Zakorzenienie
|
ale każde auto ma inny bagażnik..nie ma czegoś takiego jak "bagażnik małego auta"
są róznej wielkości różnie wyprofilowane..czasem małe auto ma spory bagażnik(spokojnie wejdzie np na stojąco złozony wózek) a czasem tylko taki ze torba laptopem wchodzi jedynie na pionowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit. Może być też tak, że są to dwa modele Quest i Quest Sport. Choć skłaniam się ku wersji z budką. Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-04-25 o 08:25 Powód: Skleroza |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
do auta polecam Nune.Bardzo szybko się składa i zajmuje mało miejsca.
Ja wolę wózki kubełkowe.Jakoś bezpieczniejsze i bardziej osłonięte są. |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam doświadczenia z kubełkami - tylko z opinii słyszałam bardzo podzielone zdania właśnie, że nie każde dziecko lubi, bo siedzisko się nie rozkłada, tylko przechyla w całości w tył, i dziecko jest w pozycji jakby siedzącej cały czas. A mój syn np. lubił podczas snu przewrócić się na bok, w ogóle przyjmował różne dziwne pozycje w wózku ![]() ![]() Niemniej kubełki baaaaaardzo mi się podobają ![]()
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
Kubełkowa spacerówka (dobrych firm) jest zdrowsza dla kręgosłupa, bo konkretniej wyprofilowana. Ale niektórzy nie chcą jej, bo się nie rozkłada na płasko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
no dzieci moga nie lubić bo kubełkowe siedzisko moze wymuszać określoną pozycje jak oliviera pisze..chyba najlepiej to porównać do fotelika samochodowego..
taki niby odchyla się do spania ale pozycja ciała jest bez zmiany .. i sądzieci które potrafią przespac w foteliku nawet cała noc (wyjazdy nocne) a są takie które wścieku juz po godzince dostają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
My mamy Concorda Neo on był tworzony pod okiem ortopedów
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 |
Zakorzenienie
|
ja zauważyłam ze x-lander "strzelił sobie gola" swoją parasolką xs.. naprawde to jest ich najsłabszy model i psuje opinię marki.. na zywo jest mega tandetny..
ale producent x-lander wypuścił też nową marke navigation i to też są chwalone wózki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- My may fotelik Concorda dla starszaka (15-36kg) i jesteśmy mega zadowoleni ![]() a Neo mi się podoba ![]()
![]() |
#2834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dopracowany wózek.Wszystko łatwo i szybko się robi.Jak na dużą parasolkę jest w miarę lekki.Super tapicerka wystarczy szmatką wytrzeć i jest czysta.Nie to jak niemiecka firma ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
bardzo dopracowany wózek.Wszystko łatwo i szybko się robi.Jak na dużą parasolkę jest w miarę lekki.Super tapicerka wystarczy szmatką wytrzeć i jest czysta.Nie ma to jak niemiecka firma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Ja nie pamiętam wagi maclarena (a kiedyś te wózki ważyłam) ale coś mi się kojarzy, że jakoś ponad 6.
![]() |
#2836 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
No i przyszło wczoraj moje cudo i od razu jakaś usterka ![]() Koło nie chce się zamontować, nie chce "zaskoczyć" ![]() Na szczęście serwis Jane stanal na wysokosci zadania - przynajmniej jesli chodzi o czas reakcji ![]() ![]()
![]() |
#2837 |
Zakorzenienie
|
Impersona, znalazłam wagę Questa. Jest to 5,5kg bez daszku, folii przeciwdeszczowej i koszyka na zakupy. Choć te 2 ostatnie to ważą tyle co nic.
![]() ![]() Oliveira, a to pech! |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() między 5,6 a 6,2 jest różnica 600gr.. to jak dwie butelki szamponu..nie sądzę by w codziennym użytkowaniu miało to jakieś kolosalne znaczenie ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2012-04-25 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, 6 kg to przyzwoita waga, można spokojnie nieść wózek po schodach w jednej ręce, zresztą widziałam w opisie jednej z aukcji, że w zestawie jest pasek do noszenia na ramieniu. Teraz tylko muszę sprzedać swojego Zoopera, bo nie mam miejsca na dwa wózki. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2842 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2843 |
Raczkowanie
|
Nie ma co sugerowac się lekkoscia , ponieważ wozki lekkie są bardzo niestabilne i nie ma znaczenia czy wozek jest 3 czy 4 kolowy!! Ja swego czasu napaliłam sie na wozek BOLDER ale trafiłam na opinie,że te wozki to jakies niebezpieczne są i podobno maja trafic na liste produktów niebezpiecznych!!!!!
Znalazłam fajna strone www.bangle.pl i tam trafiłam na opinie o tym wozku, sa zreszta wsztskie dokladnie opisane przez mamy np http://www.bangla.babyonline.pl/opin...last-bolder-sd Mój typ to firma Hartan albo wozek GT3 firmy Peg Perego ewentualnie Elea Baby comfort(z uwagi na mała gondole jest na 3 miesjcu) Wlasnie mam zamiar ruszyc i obejrzeć na żywo!! Jak to przeczytałam to mi sie juz przestał podobac to samo mowiła kolezanka , która miała jakis lekki wozek , nazwy producenta nie pamietam ale mowila,że kiedys dosłownie lapał wozek z dzieckiem w locie bo silny wiatr zawiał i doszłoby do tragedii!!! Z reszta na tej stronie mamy same opisuja swoje doswiadczenia z wozkami. POLECAM!!!! Nie polecam natomiast przerekalmowanego wozka o wysokiej cenie MAxi COSI Mura 3!! Mój chrześniak nim jezdzi. Gondola jest ok ale te siedzisko spacerowe to jakaś masakra , malec nie chce spać z nogami w górze(minus wszyskich siedzisk kubełkowych. Ja mam zamiar kupić wozek na 3 lata i uwzględniam liczne argumenty a najwazniejszym jest wygoda i bezpieczenstwo dziecka. Nie wyobrażam sobie ,że dziecko mi płacze bo nie chce spać z nozkami w górze ![]() http://www.bangla.babyonline.pl/opin...i-wozek-mura-3 Warto prześwietlic wszyskie wozki na tej stronie!!! Mój typ to firma Hartan-(jest kilka wzglednych modeli ) albo wozek GT3 firmy Peg Perego ewentualnie Elea Baby comfort(z uwagi na mała gondole jest na 3 miesjcu) Wlasnie mam zamiar ruszyc i obejrzeć na żywo!! Edytowane przez funpic Czas edycji: 2012-04-25 o 14:51 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2844 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ma ktoś doświadczenie z tym wózkiem: http://www.babyjogger.com/city_mini_sngl_dtl.aspx ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prowadzilam go, bardzo stabilny jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
Czy w spacerowce Emmaljungi można odpiac palak zeby np wsadzić dziecko ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 |
Zadomowienie
|
podejrzewam ze w kazdym wozku mozna odpiąć pałąk
Ja mam doświadczenie z cosatto, mutsy i teraz z Mamas&Papas. Jeśli mogłabym polecić to mutsy 4rider jest idealnym wózkiem - wg mnie, od malucha do większego dziecka, ale jedynie gdy ktoś ma większy metraż i mieszka na niższym piętrze. Uwielbiam go ale nie sprawdza się jako wózek mieszkańca wyższych pięter bez windy. Owszem można zjeżdżać po piętrach ale ... to jest jak dla mnie ryzykowne. Jedyna wada - to to że rozkłada się niby na leżąco ale nie jest to takie leżenie całkowite...lekko zgięte. cosatto swift lite supa - parasolka bez zastrzeżeń całkowitych, ogólnie bardzo fajna, ale jak to parasolka - dość głośna na kamieniach i innych badziewiach, podbija świetnie, super wyważona, ma sporo miejsca mimo że wygląda na wąziutką. Teraz zakupiłam na markafoni Mamas&papas sola - dopiero wczoraj dotarł do mnie, pół roku temu już myślałam o jego zakupie ponieważ jest lżejszy o 5kg od mutsy, rozkłada się na płasko, a ma opcję również jak mutsy jeżdżenia przodem i tyłem do rodzica. My z małym lubimy przodem do siebie ![]() Rozpisałam się trochę o tym wózeczku tutaj: http://kochajacamama.blog.pl/2012/04...maspapas-sola/ prawdopodobnie będę chciała opisać mutsy też za niedługo jak będę miała chwilę bo wózek wart opisania ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.