Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 07:33   #2821
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Ja chyba jednak wezmę tego Questa :/ W sumie wychodzi, że z tych porządnych jest najlżejszy. Tylko on jest dość wysoki, czy przez to zajmuje więcej miejsca w bagażniku? Zmieści się na długość do małego auta?
I patrzę na aukcjach, że na niektórych waga to 5,6 kg, a na innych 6,2 kg. Czy to zależy od rocznika?
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:38   #2822
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Ja chyba jednak wezmę tego Questa :/ W sumie wychodzi, że z tych porządnych jest najlżejszy. Tylko on jest dość wysoki, czy przez to zajmuje więcej miejsca w bagażniku? Zmieści się na długość do małego auta?
I patrzę na aukcjach, że na niektórych waga to 5,6 kg, a na innych 6,2 kg. Czy to zależy od rocznika?

wejdź na stronę producenta albo dystrybutora i sprawdź w większości przypadków podają wymiary wózka po złożeniu..jeśli nie znajdziesz dzwoń do sprzedawcy np z allegro niech mierzy i waży...łaski nie robi

ale najlepiej skonsultuj u min 2 bo czasem nie chce im sie pomierzyć i wysyłają dane innego wózka

a potem miareczka w dłoń i sprawdź w swoim bagażniku jak to wygląda
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 07:42   #2823
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
wejdź na stronę producenta albo dystrybutora i sprawdź w większości przypadków podają wymiary wózka po złożeniu..jeśli nie znajdziesz dzwoń do sprzedawcy np z allegro niech mierzy i waży...łaski nie robi

a potem miareczka w dłoń i sprawdź w swoim bagażniku jak to wygląda
Tylko u mnie jest ten problem, że nie mam samochodu I w dalsze trasy zwykle ktoś po nas przyjeżdża, czasem małymi autami, różnymi.
Stary 2012-04-25, 07:57   #2824
scorpionec
Zakorzenienie

ale każde auto ma inny bagażnik..nie ma czegoś takiego jak "bagażnik małego auta"

są róznej wielkości różnie wyprofilowane..czasem małe auto ma spory bagażnik(spokojnie wejdzie np na stojąco złozony wózek) a czasem tylko taki ze torba laptopem wchodzi jedynie na pionowo
Stary 2012-04-25, 08:16   #2825
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natajan Pokaż wiadomość
Mi się wydaje nawet,że kubełkowe to lepsze, wygodniejsze dla dziecka ale nigdy nie miałam z tym większej styczności
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
moja córka lubi kubełkowe siedzisko, ale to zależy od dziecka, bo pewnie wiele takich dzieci, którym będzie niewygodnie i nie będą chciały jeździć w kubełkowym
Ja nie mam żadnych doświadczeń z kubełkowym siedziskiem. Może jest niekorzystne dla kręgosłupa dziecka? Niech mnie ktoś uświadomi, proszę.

Cytat:
To może być waga z daszkiem i bez. Producent lubi podawać wagę bez budki np.

Edit. Może być też tak, że są to dwa modele Quest i Quest Sport. Choć skłaniam się ku wersji z budką.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2012-04-25 o 08:25 Powód: Skleroza
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 08:30   #2826
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

do auta polecam Nune.Bardzo szybko się składa i zajmuje mało miejsca.
Ja wolę wózki kubełkowe.Jakoś bezpieczniejsze i bardziej osłonięte są.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 08:41   #2827
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
moja córka lubi kubełkowe siedzisko, ale to zależy od dziecka, bo pewnie wiele takich dzieci, którym będzie niewygodnie i nie będą chciały jeździć w kubełkowym

Nie mam doświadczenia z kubełkami - tylko z opinii słyszałam bardzo podzielone zdania właśnie, że nie każde dziecko lubi, bo siedzisko się nie rozkłada, tylko przechyla w całości w tył, i dziecko jest w pozycji jakby siedzącej cały czas. A mój syn np. lubił podczas snu przewrócić się na bok, w ogóle przyjmował różne dziwne pozycje w wózku co w kubełku jest chyba niemożliwe ale nie jestem pewna.
Niemniej kubełki baaaaaardzo mi się podobają i jeśli będę kupować drugi wózek jako dodatkowy, to na pewno z takim właśnie siedziskiem.

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 08:41   #2828
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Kubełkowa spacerówka (dobrych firm) jest zdrowsza dla kręgosłupa, bo konkretniej wyprofilowana. Ale niektórzy nie chcą jej, bo się nie rozkłada na płasko.
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 08:56   #2829
scorpionec
Zakorzenienie

no dzieci moga nie lubić bo kubełkowe siedzisko moze wymuszać określoną pozycje jak oliviera pisze..chyba najlepiej to porównać do fotelika samochodowego..

taki niby odchyla się do spania ale pozycja ciała jest bez zmiany .. i sądzieci które potrafią przespac w foteliku nawet cała noc (wyjazdy nocne) a są takie które wścieku juz po godzince dostają
Stary 2012-04-25, 09:14   #2830
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja nie mam żadnych doświadczeń z kubełkowym siedziskiem. Może jest niekorzystne dla kręgosłupa dziecka? Niech mnie ktoś uświadomi, proszę.
Nie wiem jaki to ma wpływ na kręgosłup i tez jakoś tak wydaje mi się, że to może nie do końca zdrowe na dłuższą metę, ale z drugiej strony myślę, że skoro coraz więcej wiodących firm wypuszcza takie strollery, to pewnie poparte to jest jakimiś analizami i badaniami?

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
no dzieci moga nie lubić bo kubełkowe siedzisko moze wymuszać określoną pozycje jak oliviera pisze..chyba najlepiej to porównać do fotelika samochodowego..

taki niby odchyla się do spania ale pozycja ciała jest bez zmiany .. i sądzieci które potrafią przespac w foteliku nawet cała noc (wyjazdy nocne) a są takie które wścieku juz po godzince dostają

dokładnie

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Oliveira79 Dzięki za pokazanie mi tego X-landera One mi się w ogóle podobają choć mają niestety dużo negatywnych opinii Jak będę teraz w sklepie to sprawdzę go na żywo bo wygląda ciekawie
A co do Jane Slalom Reverse to przeraża mnie trochę ten hamulec w rączce, nie pamiętam na jakim wózku to sprawdzałam ale był on wygodny tylko w 1 podstawowej pozycji rączki, przy zniżeniu (jestem niska i potrzebuję zwykle je zniżać) był już niewygodny (no może przydał by się do powieszenia torebki ) choć wózek faktycznie wygląda porządnie i ma dużo pozytywnych opinii
Ja wiem, czy aż tak dużo negatywnych opinii ma x-lander? Na pewno w porównaniu z wózkami z najwyższej półki (np. stokke, joolz, bugaboo maclaren, baby jogger i in.) wypada słabiej jeśli chodzi o materiały, wykonanie, design (ale to już kwestia gustu) itp., to też przekłada się niestety na cenę. Ale jeśli chodzi o polskich producentów sądzę, że jest jedną z wiodących o ile nie wiodącą marką obecnie.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Mnie przeraża jednak ta wysokość nad poziomem ziemi
To akurat niektórzy uważają za plus

Stary 2012-04-25, 09:19   #2831
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My mamy Concorda Neo on był tworzony pod okiem ortopedów
Stary 2012-04-25, 09:20   #2832
scorpionec
Zakorzenienie

ja zauważyłam ze x-lander "strzelił sobie gola" swoją parasolką xs.. naprawde to jest ich najsłabszy model i psuje opinię marki.. na zywo jest mega tandetny..

ale producent x-lander wypuścił też nową marke navigation i to też są chwalone wózki więc myślę firma jest ok..ale jak każdemu zdarzają się wpadki..
Stary 2012-04-25, 09:45   #2833
Oliveira79
Zadomowienie

Smile Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
ja zauważyłam ze x-lander "strzelił sobie gola" swoją parasolką xs.. naprawde to jest ich najsłabszy model i psuje opinię marki.. na zywo jest mega tandetny..

ale producent x-lander wypuścił też nową marke navigation i to też są chwalone wózki więc myślę firma jest ok..ale jak każdemu zdarzają się wpadki..
navigation? poleciałaś slangiem? czy zwykła literówka?

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
My may fotelik Concorda dla starszaka (15-36kg) i jesteśmy mega zadowoleni
a Neo mi się podoba jak się sprawuje?

Stary 2012-04-25, 10:34   #2834
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość

jesteśmy bardzo zadowoleni dla mnie nie ma wad.Polecam
bardzo dopracowany wózek.Wszystko łatwo i szybko się robi.Jak na dużą parasolkę jest w miarę lekki.Super tapicerka wystarczy szmatką wytrzeć i jest czysta.Nie to jak niemiecka firma

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:

jesteśmy bardzo zadowoleni dla mnie nie ma wad.Polecam
bardzo dopracowany wózek.Wszystko łatwo i szybko się robi.Jak na dużą parasolkę jest w miarę lekki.Super tapicerka wystarczy szmatką wytrzeć i jest czysta.Nie ma to jak niemiecka firma
Stary 2012-04-25, 10:41   #2835
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Oj nie chce mi się wierzyć w to 5,6 Często zaniżają wagę, nie tylko na aukcjach, ale i na stronie sklepów czy producenta.
Ja nie pamiętam wagi maclarena (a kiedyś te wózki ważyłam) ale coś mi się kojarzy, że jakoś ponad 6.
Stary 2012-04-25, 11:58   #2836
Oliveira79
Zadomowienie

Unhappy Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Ja od jakiegoś czasu też, ale to kubełkowe siedzisko :-( nie jestem przekonana - dlatego właśnie czekam na Slaloma Revers - to już jutro

No i przyszło wczoraj moje cudo i od razu jakaś usterka

Koło nie chce się zamontować, nie chce "zaskoczyć"
Na szczęście serwis Jane stanal na wysokosci zadania - przynajmniej jesli chodzi o czas reakcji - dzisiaj wysyłaja do mnie kuriera i jest szansa że juz w piatek dostane wózeczek z powrotem. Nawet nie zdazylam sie nim nacieszyć

Stary 2012-04-25, 12:06   #2837
aaliyah
Zakorzenienie

Impersona, znalazłam wagę Questa. Jest to 5,5kg bez daszku, folii przeciwdeszczowej i koszyka na zakupy. Choć te 2 ostatnie to ważą tyle co nic. Myślę, że będzie ważył około 6kg. Mój maclaren (inny model) bez daszka waży 6,3kg a z daszkiem 6,7kg.

Oliveira, a to pech!
Stary 2012-04-25, 12:06   #2838
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
navigation? poleciałaś slangiem? czy zwykła literówka?[COLOR="Silver"]
a wiesz, ze zwracanie uwagi za literówki i ortografy można bana zarobić???

między 5,6 a 6,2 jest różnica 600gr.. to jak dwie butelki szamponu..nie sądzę by w codziennym użytkowaniu miało to jakieś kolosalne znaczenie

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2012-04-25 o 12:08
Stary 2012-04-25, 12:27   #2839
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Impersona, znalazłam wagę Questa. Jest to 5,5kg bez daszku, folii przeciwdeszczowej i koszyka na zakupy. Choć te 2 ostatnie to ważą tyle co nic. Myślę, że będzie ważył około 6kg. Mój maclaren (inny model) bez daszka waży 6,3kg a z daszkiem 6,7kg.
Slicznie dziękuję

No, 6 kg to przyzwoita waga, można spokojnie nieść wózek po schodach w jednej ręce, zresztą widziałam w opisie jednej z aukcji, że w zestawie jest pasek do noszenia na ramieniu. Teraz tylko muszę sprzedać swojego Zoopera, bo nie mam miejsca na dwa wózki.
Stary 2012-04-25, 12:29   #2840
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Slicznie dziękuję

No, 6 kg to przyzwoita waga, można spokojnie nieść wózek po schodach w jednej ręce, zresztą widziałam w opisie jednej z aukcji, że w zestawie jest pasek do noszenia na ramieniu. Teraz tylko muszę sprzedać swojego Zoopera, bo nie mam miejsca na dwa wózki.
Będziesz miała dobry wozek, obys była zadowolona
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 12:34   #2841
sheryl
szeryfcio

Cytat:

Tak, quest ma pasek do przenoszenia. Można go sobie zarzucić na ramię po złożeniu.
Stary 2012-04-25, 12:42   #2842
Oliveira79
Zadomowienie

Question Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
a wiesz, ze zwracanie uwagi za literówki i ortografy można bana zarobić???
serio?! chyba nie doczytałam regulaminu ale jak mnie wkręcasz... poważnie?

Stary 2012-04-25, 14:44   #2843
funpic
Raczkowanie

Nie ma co sugerowac się lekkoscia , ponieważ wozki lekkie są bardzo niestabilne i nie ma znaczenia czy wozek jest 3 czy 4 kolowy!! Ja swego czasu napaliłam sie na wozek BOLDER ale trafiłam na opinie,że te wozki to jakies niebezpieczne są i podobno maja trafic na liste produktów niebezpiecznych!!!!!

Znalazłam fajna strone www.bangle.pl i tam trafiłam na opinie o tym wozku, sa zreszta wsztskie dokladnie opisane przez mamy np

http://www.bangla.babyonline.pl/opin...last-bolder-sd

Mój typ to firma Hartan albo wozek GT3 firmy Peg Perego ewentualnie Elea Baby comfort(z uwagi na mała gondole jest na 3 miesjcu) Wlasnie mam zamiar ruszyc i obejrzeć na żywo!!

Jak to przeczytałam to mi sie juz przestał podobac to samo mowiła kolezanka , która miała jakis lekki wozek , nazwy producenta nie pamietam ale mowila,że kiedys dosłownie lapał wozek z dzieckiem w locie bo silny wiatr zawiał i doszłoby do tragedii!!! Z reszta na tej stronie mamy same opisuja swoje doswiadczenia z wozkami. POLECAM!!!!

Nie polecam natomiast przerekalmowanego wozka o wysokiej cenie MAxi COSI Mura 3!! Mój chrześniak nim jezdzi. Gondola jest ok ale te siedzisko spacerowe to jakaś masakra , malec nie chce spać z nogami w górze(minus wszyskich siedzisk kubełkowych. Ja mam zamiar kupić wozek na 3 lata i uwzględniam liczne argumenty a najwazniejszym jest wygoda i bezpieczenstwo dziecka. Nie wyobrażam sobie ,że dziecko mi płacze bo nie chce spać z nozkami w górze ))) i ten minidaszek w spacrowce nie chroni przed wiatrem!!!!
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...i-wozek-mura-3

Warto prześwietlic wszyskie wozki na tej stronie!!!

Mój typ to firma Hartan-(jest kilka wzglednych modeli ) albo wozek GT3 firmy Peg Perego ewentualnie Elea Baby comfort(z uwagi na mała gondole jest na 3 miesjcu) Wlasnie mam zamiar ruszyc i obejrzeć na żywo!!

Edytowane przez funpic
Czas edycji: 2012-04-25 o 14:51
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-25, 15:17   #2844
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

klask i:
Cytat:
Napisane przez funpic Pokaż wiadomość
Nie ma co sugerowac się lekkoscia , ponieważ wozki lekkie są bardzo niestabilne i nie ma znaczenia czy wozek jest 3 czy 4 kolowy!! Ja swego czasu napaliłam sie na wozek BOLDER ale trafiłam na opinie,że te wozki to jakies niebezpieczne są i podobno maja trafic na liste produktów niebezpiecznych!!!!!

Znalazłam fajna strone www.bangle.pl i tam trafiłam na opinie o tym wozku, sa zreszta wsztskie dokladnie opisane przez mamy np

http://www.bangla.babyonline.pl/opin...last-bolder-sd

Mój typ to firma Hartan albo wozek GT3 firmy Peg Perego ewentualnie Elea Baby comfort(z uwagi na mała gondole jest na 3 miesjcu) Wlasnie mam zamiar ruszyc i obejrzeć na żywo!!

Jak to przeczytałam to mi sie juz przestał podobac to samo mowiła kolezanka , która miała jakis lekki wozek , nazwy producenta nie pamietam ale mowila,że kiedys dosłownie lapał wozek z dzieckiem w locie bo silny wiatr zawiał i doszłoby do tragedii!!! Z reszta na tej stronie mamy same opisuja swoje doswiadczenia z wozkami. POLECAM!!!!

Nie polecam natomiast przerekalmowanego wozka o wysokiej cenie MAxi COSI Mura 3!! Mój chrześniak nim jezdzi. Gondola jest ok ale te siedzisko spacerowe to jakaś masakra , malec nie chce spać z nogami w górze(minus wszyskich siedzisk kubełkowych. Ja mam zamiar kupić wozek na 3 lata i uwzględniam liczne argumenty a najwazniejszym jest wygoda i bezpieczenstwo dziecka. Nie wyobrażam sobie ,że dziecko mi płacze bo nie chce spać z nozkami w górze ))) i ten minidaszek w spacrowce nie chroni przed wiatrem!!!!
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...i-wozek-mura-3

Warto prześwietlic wszyskie wozki na tej stronie!!!

Mój typ to firma Hartan-(jest kilka wzglednych modeli ) albo wozek GT3 firmy Peg Perego ewentualnie Elea Baby comfort(z uwagi na mała gondole jest na 3 miesjcu) Wlasnie mam zamiar ruszyc i obejrzeć na żywo!!
zaden z tych wózków nie w moim typie a Elea to już wogole
Stary 2012-04-26, 16:12   #2845
natajan
Raczkowanie

Cytat:
A te malusie kółeczka z przodu nie są problematyczne? Nie zacinają się? Da się nimi po parku jeździć?
natajan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:42   #2846
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez natajan Pokaż wiadomość
A te malusie kółeczka z przodu nie są problematyczne? Nie zacinają się? Da się nimi po parku jeździć?
da się jak np nie mogę przejechał bo jest duży piach.to jadę na tych tylnich.Wózek superrrr
Stary 2012-04-26, 22:53   #2847
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
da się jak np nie mogę przejechał bo jest duży piach.to jadę na tych tylnich.Wózek superrrr
Żartujesz?

Ma ktoś doświadczenie z tym wózkiem: http://www.babyjogger.com/city_mini_sngl_dtl.aspx
Stary 2012-04-27, 00:09   #2848
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Żartujesz?

Ma ktoś doświadczenie z tym wózkiem: http://www.babyjogger.com/city_mini_sngl_dtl.aspx
moja przyjaciolka go ma. nie wiem czy od niemowlaka, zapytam sie jutro, ale ruby ma teraz 4 lata i jeszcze wchodzi. dla mnie ta budka przemawia mocno
prowadzilam go, bardzo stabilny jest

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 06:13   #2849
julka910
Zakorzenienie

Dziewczyny,
Czy w spacerowce Emmaljungi można odpiac palak zeby np wsadzić dziecko ?
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 06:39   #2850
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

podejrzewam ze w kazdym wozku mozna odpiąć pałąk

Ja mam doświadczenie z cosatto, mutsy i teraz z Mamas&Papas.
Jeśli mogłabym polecić to mutsy 4rider jest idealnym wózkiem - wg mnie, od malucha do większego dziecka, ale jedynie gdy ktoś ma większy metraż i mieszka na niższym piętrze. Uwielbiam go ale nie sprawdza się jako wózek mieszkańca wyższych pięter bez windy. Owszem można zjeżdżać po piętrach ale ... to jest jak dla mnie ryzykowne. Jedyna wada - to to że rozkłada się niby na leżąco ale nie jest to takie leżenie całkowite...lekko zgięte.

cosatto swift lite supa - parasolka bez zastrzeżeń całkowitych, ogólnie bardzo fajna, ale jak to parasolka - dość głośna na kamieniach i innych badziewiach, podbija świetnie, super wyważona, ma sporo miejsca mimo że wygląda na wąziutką.

Teraz zakupiłam na markafoni Mamas&papas sola - dopiero wczoraj dotarł do mnie, pół roku temu już myślałam o jego zakupie ponieważ jest lżejszy o 5kg od mutsy, rozkłada się na płasko, a ma opcję również jak mutsy jeżdżenia przodem i tyłem do rodzica. My z małym lubimy przodem do siebie i gadać.
Rozpisałam się trochę o tym wózeczku tutaj:
http://kochajacamama.blog.pl/2012/04...maspapas-sola/ prawdopodobnie będę chciała opisać mutsy też za niedługo jak będę miała chwilę bo wózek wart opisania
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości