|
|
#301 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A może go coś ukąsiło?? Jakaś oska? |
|||
|
|
|
#302 | |||
|
Zadomowienie
|
Hello, hello
![]() Witam się z kawką w tym pochmurnym, choć ciepłym dniu ![]() Wieczorem wybieramy się z mężem na dzień otwartych drzwi w 'moim' szpitalu - ale jestem ciekawa! ![]() /a na razie będę kwitnąć w mieszkaniu i czekać na kuriera, bo chłop zamówił nową gitarę/ Cytat:
A jak u Ciebie wygląda badanie? bo u mnie trwa to tak długo, bo: mocz, krew, ciśnienie, ważenie - już mamy mniej-więcej 15 minut (bo na wynik krwi czekam jakieś 5) ktg - 20 minut pogadanka z położną - 10 minut cytologia, zerknięcie na szyjkę, pogadanka z ginem - 20 minut usg - (i tu niestety dochodzi zazwyczaj jakieś 10 minut czekania na leżance, aż asystentki wpiszą w mutterpass jakieś wyniki) - 30 minut. Kolejnych 10 to wydanie zdjęć, rozmowa na luzie, umawianie się na kolejne spotkanie. No i tak zeszło ![]() (gdyby od tego odjąć tę cytologię, to bym tam siedziała jednak ciut krócej) Ad 2 - teraz to już chyba dzieci rosną jak chcą, w swoim tempie. Odnośnie mojej wiem tyle, że konsekwentnie jest młodsza o 4 dni od terminu z OM ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co by się nie działo - muszę spytać weta (miny ludzi - bezcenne, szczególnie jak się nie zorientują, że to przejęzyczenie wynikające z tego, że swego czasu wiecznie do tego weta jeździliśmy i ciągle tylko 'weterynarz to, weterynarz tamto' No - kupiłam dziecku kolejne dwa drobiazgi termosik i ręczniczek z kapturkiem (drugi i ostatni)
|
|||
|
|
|
#303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
pierwszy raz mialam takie cos wpadlam w taka panike ze nie wiedzialam co mam zrobic , tz sie wystraszyl pies zaczal piszczec a ja krzycze i placze i sie rzucam po calym pokoju takiego bolu chyba nigdy jeszcze nie doznalam.
|
|
|
|
#305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najpierw pobierają krew-zwykle na żelazo,, albo inne wyniczki, mierzenie ciśnienia, potem warzonko, wizyta u ginki-chwila rozmowy, obmacywano na fotelu, pobranie wymazu-pewnie sprawdza PH, potem USG-max.10min, na większym 20, potem chwila rozmowy o wszystkim i niczym, potem znów chwila w poczekalni i znów przychodzi ginka poinformować czy z żelazem ok i do domku także u Ciebie chyba lepsiejsza opieka aha i kontaktu z położną w praxis nie mam...i ktg też nie miałam ani razu-Ty masz za każdym razem???
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-04-25 o 12:50 |
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja tez chyba mialam cos takiego jak skurcze nie mam pojecia, co kilka minnut czulam jakby mi ktos cale wnetrznosci tam na dole scisnal i delikatnie puszczal i tak kilka razy
|
|
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast ktg mam za każdym razem - od 18 tc po 10 minut, od 24 zalecają po 20. Teraz mam już przyjeżdżać co... dwa tygodnie. Spotkanie z samym ginem i kolejne usg dopiero za sześć (w 36 tc), natomiast położna i ktg w 32, 34, 36 i tak do końca
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
chmielinka a gdzie mieszkasz że będziesz rodzic w rydułtowych. Mam tam tak jak by rodzinkę i w rybniku
anna możliwe że to przepowiadajace w sumie to już 32tc , w sumie dało się przeżyć bo myślę że te właściwe będą boleć mocniej :/ i czytałam kiedyś że skurcze porodowe jak łapią to od góry i przechodzą w dół. No ale w sumie nigdy nie rodziłam więc nie mam pojęcia jak to na prawdę jest bo właśnie jak mnie wczoraj złapał skurcz w brzuch to właśnie tak wysoko :/
|
|
|
|
#309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powinnas to sprawdzic |
|
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane!
Ciastek co z Tobą? Karolina popytaj w piekarniach o chleb dla cukrzyków - u mnie taki bez problemu jest dostępny w większym mieście a przy tym pyszny! Zawsze ja jadę do gina to kupuję przynajmniej 2 bochenki bo wszyscy się nim zajadają. Przed przeprowadzką do mojego jadłam i tak tylko ten chleb bo tak mi smakował i był długo świeży. Selay gratuluję pomyślnej wizyty! Muszę dziś zadzwonić i dowiedzieć się co i jak z moją SR - od kiedy zaczyna się cykl. Poza tym... od wczoraj jesteśmy bez wody..... Czekamy na hydraulika i podłączamy się pod nowe zasilanie. |
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko wyszło
|
|
|
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem czy to zależne też od landu?? chyba zapytam o to ktg następnym razem.... ja mam ginkę co 4 tygodnie, z żadną położną się nie widziałam dotąd-tylko na sr ![]() to chyba naprawdę w każdym landzie inaczej, na ktg z tego co zauważyłam przychodzą panie z duuuużyyyymi brzuchami, więc może później tutaj robią ![]() zobaczymy....
|
|
#313 |
|
Rozeznanie
|
co do zgagi jeszcze:
opis 21 tc z neta: Macica naciska na narządy wewnętrzne i duże naczynia żylne w jamie brzusznej, a ty… zmagasz się ze zgagą i bólami nóg. Jeśli tylko zauważysz obrzęk i zaczerwienienie na nogach, skontaktuj się z lekarzem - to może być zakrzepica. |
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Obejrzyjcie sobie: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=CsDoURraBGI Są też inne części: jak zapraszają Niemców, Holendrów, Rosjan... Może kogoś jeszcze, ale nie pamiętam.
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn? wróciłam do domu właśnie bo Bylam na mieście i Zjadlam obiad pierogi smazone teraz woda woda woda bo herbaty zielonej Zapomnialam kupic
|
|
#316 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() "W Polsce obowiązują wytyczne ustalone przez Polskie Towarzystwo Diabetologiczne. Wartości referencyjne dla kobiet z cukrzycą ciążową wynoszą odpowiednio: na czczo i przed posiłkiem 60-95 mg/dl (3,3-5 mmol/l); po posiłku <120 mg/dl (6,7 mmol/l), tj. po dwie godziny po posiłku; w nocy (2-4)> 60 mg/dl (3,3 mmol/l); średnia dobowa glikemia 95 mg/dl (5,3 mmol/l)." Ale wiadomo, lekarz sam ustala indywidualnie poziomy pod pacjenta Cytat:
Cytat:
![]() Ja się USG nie sugerowałam nigdy. A to przez to ,że miałam czasami 10 dni różnicy do tyłu, czasami termin z OM i USG się pokrywał . Cytat:
![]() Zarejestrowałam się na DOZIE, dzwoniłam do nich i powiedzieli mi ,że karte wysyłają w ciągu 2 dni, a później wszystko zależy od poczty polskiej
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam wenę aby pisać moja prace, jutro chciałabym ja oddać... a teraz zrobilam sobie przerwe, bo głodna jestem
|
#318 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki. Witam sie w nowej części. Stara część juz nadrobiona, a tą zostawiam na jutro bo zaraz idę do pracy.
Chciałam ogłosić wszem i wobec że dostałam odpowiedź dotyczącą zasiłku macierzyńskiego i w końcu mogę kupic bilet do Polski W Poniedziałek mam wizytę w szpitalu, poproszę żeby zrobili mi USG, bo chcę się upewnic przed wylotem że wszystko jest ok. Co jeszcze, co jeszcze... Z gorszych wiadomości to bardzo źle mi sie oddycha, czasami staję żeby zrobić 3 głębsze wdechy bo czuję że brakuje mi tlenu. A jeszcze tyle czasu zostało....co to będzie za miesiąć albo 2 ??Ja też się zdecydowałam na ten monitor oddechu, i chyba kupię ten model Angelcare 2 w 1 z nianią bo nie wiem czy Wam pisałam ale pierwsze 2 miesiące będziemy mieszkać u moich rodziców, a później prowdopodobnie się przeprowadzamy. A rodzice mają duży dom, piętrowy, więc bez niani się nie obejdzie.
|
#319 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U siebie zastosuj lekkostrawną dietę, a łapę pieska na pewno szybko wyleczą. Cytat:
Cytat:
A może za dużo masła, czy czegoś na tym chlebie?Cytat:
Obyś po tych tabletkach z buraka nie miała zgagi. No i nie przestrasz się w wc. Jakie żelazo będziesz brała? Gdyby z szyjką było coś nie tak, to by Ci o tym powiedziała.Cytat:
dla maluszka. Część z nas bierze różne dawki Euthyroxu nawet w ciagu tygodnia, więc z tym sobie poradzisz. Takie badanie glukozy jest po prostu nieważne i trzeba je powtarzać. Mi się udało za trzecim razem z 50g. Położenie łożyska jest bardzo dobre. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-25 o 13:53 |
|||||||
|
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kochane
![]() ja już najedzona , zjadłam krupniczek i odpoczywam jade dzis wieczorem do Tż a jutro od niego rano na wizytę
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam mięso na patelnię i przylazłam tutaj. Ciekawe co z tego wyjdzie. Pewnie nic dobrego
Nie raz się już przekonałam, że gotowanie i wizażowanie nie idą w parze
|
|
|
|
#322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak? A o ile zjechali z ceny? Obniżyli na wszystkie porody? Nigdzie nie umiem znaleźć informacji na ich stronie... I w ogóle szkoda, że nie mamy podobnych terminów bo byłoby raźniej ![]()
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#324 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powoli zaczyna martwić mnie moje ciśnienie. Zaczyna mi się powolutku podnosić. W tym samym tygodniu w pierwszej ciąży też tak miałam. Narazie to jest jeszcze ok, jak na ciążę. Mam nadzieję, że nie skoczy do góry na koniec ciąży, bo nie chcę mieć znowu wywoływanego porodu . Ciekawe, jakie jutro na wizycie będę mieć. Byłam dziś u fryzjera. Włosy mam znacznie skrócone, o kilkanaście cm i pofarbowałam się . Nie do końca podoba mi się skrócenie grzywki, którą zapuszczam cały czas, po to aby wyrównać z resztą włosów. Wygląda ok, ale miałam po prostu inny zamysł.
|
|||
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oby z piesiem było ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już kupiony rożek
A w sobotę będzie wózek, więc pojadę z mamą go oglądać
|
|
|
|
#328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
ten wozek co sie Tobie nie podobał czy jakis inny?
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Ten
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

mógł by być do zupy? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

rzygnelam tym swinstwem przed badaniem, wiec raczej wyniki beda do bani