|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#62311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Mam krem o takim składzie i zastanawiam się czy nada się jako b/s? Ewentualnie na końcówki? Uczę się powoli rozpoznawania składów, ale jeszcze nie potrafię dokładnie stwierdzić czy się nadaje czy nie
. Zaraz muszę umyć włosiska i z chęcią bym wypróbowała Aqua, Stearic Acid, Mineral Oil, Glycerin, Cetyl Alkohol, Glyceryl Stearate, Dimethicone, TEA, D-Panthenol, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylochloroisothiazolin one, Methylisothiazolinone, Parfum, Citral, Linalool, Limonene. Jest parafina, jest silikon - powinno chronić. Próbować?
|
#62312 |
|
Zakorzenienie
|
foty w codzienniku
ładnie ale myslalam ze bedzie drobniej |
|
|
|
#62313 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie TŻ z pewnością przystał by na taki prezent. ale jego nie chcę naciągać
|
|
|
|
|
#62314 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też muszę uważać na wypadanie, bo ostatnio jest coraz gorzej i chyba zaczęłam się martwić ![]() Ostatnio myłam Babydreamem, ale nie polecam. Oprócz tego w ciągu ostatniego miesiąca użyłam olejku myjącego Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...y-i-ciala.html biovaxa do ciemnych https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html wczoraj użyłam Biosilka Volumising https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...poo-ph-55.html i jeszcze mam Bingo kolagen do mycia i pielęgnacji włosów https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...g-shampoo.html Jednym słowem od sasa do lasa ![]() A dziś kupiłam sobie szampon Novoxidyl, specjalnie na wypadające kłaczki. ciekawa jestem, czy cokolwiek zadziała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W Ross jej nie ma, w Naturze nie pamiętam... ja ją kupiłam w aptece, widziałam ją w Schleckerze i małych drogeriach.Jeśli nie potrzebujesz żelu, to myślę, że niczego więcej nie trzeba. Cytat:
|
|
#62315 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62316 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi dobrze że mam Wispole?
![]() sprzedam Wispola razem z alergią :P dziewczyny - czy wam płukanki niebeskie itp cokolwiek dają? ja sie spodziewałam denaturatu na głowie a różnicy nie ma żadnej |
|
|
|
#62317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi dają. Pomagają trochę jak wyłazi mi henna spod indygo za bardzo, robię niebieską płukankę i trochę gaśnie do następnego mycia.
|
|
#62318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#62319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nigdy nie dojde do tego stanu rzeczy :P Cytat:
![]() pomyślawszy naiwnie, że jak po wierzchu poleje to jaśniepaństwo nie zauważą ;] Następnym razem będzie siekierka :P tylko żebym wanne domyła |
||
|
|
|
#62320 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, Zakręcone. Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie, CG jestem od sierpnia. Na wątku nieczęsto się udzielam, ale pielęgnuję nieprzerwanie. Wreszcie zdecydowałam się dodać wpis w dzienniku regeneracji: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=184 Będę wdzięczna ze wszelkie porady, wskazówki. Może jest tu ktoś z podobnymi włosami?
|
|
|
|
#62321 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że nie tylko ja podzielam pozytywną opinię o tej odżywce
![]() U mnie nie ma Laboo. Ani Wispola w Łodzi generalnie panuje bieda z nędzą, oczywiście jeśli nie ma się ochoty kupować Pantene, bo to niedługo z lodówki w sklepie AGD wylezie :PZaraz, u nas jest za to największy Rossmann w Polsce
|
#62322 |
|
Rozeznanie
|
Ale mnie tu długo nie było...
![]() Mam nadzieję, że niedługo się u mnie trochę uspokoi i wrócę ![]() Powiedzcie mi, używała któraś z was maseczki z SYOSS z serii Silicone Free, Repair & Fullness ? Nie mogę nigdzie znaleźć składu
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2012-04-25 o 15:24 |
|
|
|
#62323 |
|
Raczkowanie
|
Ja BD lubiłam po 1 myciu, potem było tylko gorzej, jak zaczęłam regularnie używać, włosy mam jak przed CG.
|
|
|
|
#62324 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakie odżywki zgodne z CG do spłukiwania polecacie poza garnierem i alterra która mi wysusza włosy ?
|
|
|
|
#62325 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|
#62326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z półproduktów tylko reszta keratyny i oleju z migdałów...ale dochodzę do wniosku, że to wcale dobre nie jest, czuję, że najlepsza dieta jest zróżnicowana i moje ostatnie mycia kończą się byle czym ![]() o właśnie na Fructisa teraz się czaję, ale czym te dwie się różnią? tak łopatologicznie i w praktyce proszę składy porównywałam już sto razy i dalej zdecydować nie mogę...
|
|
|
#62327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W tym manufakturowym straszna bieda włosowa
|
|
|
|
|
#62328 | |
|
Zakorzenienie
|
trwałą robiłaś?
![]() Cytat:
|
|
#62329 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam, dziewczęta
![]() Cytat:
mają działanie izolujące. Zimą przygrzewają, latem izolują od gorąca. Takie przynajmniej moje wrażenie i w upały też latam w rozpuszczonych (70cm długości). Gorzej jak cały dzień latało się w związanych a w połowie dnia zmienia się zdanie - wtedy najbardziej czuć różnicę.No wreszcie ktoś Sprawdzasz włosy pod mikroskopem? Gdzież taka możliwość?Cytat:
Dziś pierwszy raz robiłam na mokre z dodatkiem aloesu i nie podoba mnie się to. Na razie schnę. Mi tam krem z biedronki niezbyt działa - włosy stają się sztywne i przesuszone. Chociaż dzisiaj eksperymentalnie nie zrobiłam żelu lnianego i zobaczę co wyjdzie na samym kremie z biedronki i b/s len + rumianek. Co do różnorodności typów włosów na głowie, czyli tego, że na jednej głowie mogą być bardziej kręcone, falowane i wiele pomiędzy, mogę zarzucić ciekawostkę prosto z laboratorium genetycznego. Naukowcy pewnego dnia postanowili sprawdzić co z tą głową. W organizmach jest coś takiego jak mozaika genetyczna - w uproszczeniu znaczy to, że jedna osoba może mieć w różnych tkankach małe różnice w genach. Po analizach wielu tkanek i komórek okazało się, że na głowie, konkretnie we włosach znajdowano najwięcej różnic - nawet 250! Tak sobie pomyślałam od razu o naszych problemach z ujarzmieniem włosów . Co do Waszego stanu posiadania kosmetyków i wydawania nań pieniędzy. Mam postanowienie oszczędzania. Na sprawy drogeryjne - góra 30zł miesięcznie. W tym kosmetyki do twarzy itepe. Wobec czego mam 1 odż. d/s, 1 myjąca, 1 b/s i ze 3 szampony do zużycia, które używam raz na tydzień, czasem raz na dwa. +siemię lniane i oleje z kuchni. Byle do maja!
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
Edytowane przez Scintilla_Felis Czas edycji: 2012-04-25 o 21:24 Powód: doczytałam forum :) |
||
|
|
|
#62330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
narazie wiedza, później praktyka
|
|
|
|
|
#62331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, jakoś nigdy nie zauważyłam, ale może i masz rację
|
|
|
#62332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli na UTP
Edytowane przez hahihehy Czas edycji: 2012-04-25 o 21:40 |
|
|
|
|
#62333 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#62334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi nie weszło w krew tylko mnie męczy. Mam włosy wiecznie przyklapnięte, skręt się nie poprawił. Tylko jeśli umyje szamponem a na to b/s, mogę liczyć na dosyć ładne włosy. Najpierw chce poczytać na biochemi o składnikach więcej (orientuje się ale to za mało) a później przystąpić do bardziej świadomego działania
|
|
|
|
|
#62335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#62336 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czekaj, dobiorę się do Ciebie
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
|
||
|
|
|
#62337 |
|
ma zielone pojęcie
|
Trochę offtop, ale...
![]() Byłam dzisiaj w sklepie zoologicznym po karmę dla Kici i przy okazji podręczyłam panią, która mnie obsługiwała. Klient przede mną szukał szamponu dla psa, więc postanowiłam potem zapytać panią z obsługi czy na szamponach dla zwierząt jest skład, bo kiedyś nie było. Pani mi potem pokazywała, na których szamponach jest skład, a na których nie ma. Potem ją namówiłam żeby mi pokazała skład jednego szamponu dla szczeniąt. Co tam było? Woda, kilka detergentów(!), a pod koniec alantoina i konserwanty
|
#62338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myje tylko rozcieńczonym Hippem albo BD, odżywke próbowałam ale nie udało się. Poza tym mam długie włosy i nigdy nie miałam dużej objętości przy głowie a teraz straciłam całą no i dochodzi moja kochana grzywka.. Kiedyś jej nienawidziłam odkąd mam fale tylko ją kocham reszta włosów jest okropna więc poczytam sobie i zaczne za jakiś miesiąc czy 2 na nowo. Chociaż z tego co teraz robie nie zrezygnuje całkiem
|
|
|
|
|
#62339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#62340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale miała po nim tak paskudną sierść, że juz go nie używamy, kąpię ją w Alterrze jojoba. I teraz ma kudły śliczne a skóra ok (gdybym zauważyła jakiekolwiek drapanie lub zaczerwienienia, to natychmiast wyrzuciłabym alterrę do kosza. Ale widocznie psu bardziej pasuje niż mnie )
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

. Zaraz muszę umyć włosiska i z chęcią bym wypróbowała

Nie mam pojecia dlaczego. Zmian skornych jakichkolwiek brak. Tylko ten świąd i tylko tam
Bo to trudna do wyeliminowania przyczyna... Mysl, ze wlosy tez wypadaja mi od tego stresuje mnie jeszcze bardziej, bo nie potrafie nic akurat na to poradzic. I kolko sie zamyka
Co nie znaczy, ze zrozumieliby to i zaaprobowali

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

składy porównywałam już sto razy i dalej zdecydować nie mogę...