Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2078 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 23:25   #62311
Martek_
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Mam krem o takim składzie i zastanawiam się czy nada się jako b/s? Ewentualnie na końcówki? Uczę się powoli rozpoznawania składów, ale jeszcze nie potrafię dokładnie stwierdzić czy się nadaje czy nie . Zaraz muszę umyć włosiska i z chęcią bym wypróbowała .

Aqua, Stearic Acid, Mineral Oil, Glycerin, Cetyl Alkohol, Glyceryl Stearate, Dimethicone, TEA, D-Panthenol, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylochloroisothiazolin one, Methylisothiazolinone, Parfum, Citral, Linalool, Limonene.

Jest parafina, jest silikon - powinno chronić. Próbować?
Stary 2012-04-24, 23:31   #62312
AjriszMarta
Zakorzenienie

foty w codzienniku
ładnie ale myslalam ze bedzie drobniej

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 23:50   #62313
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Mi świąd ud i lydek nie daje zyc czasami Nie mam pojecia dlaczego. Zmian skornych jakichkolwiek brak. Tylko ten świąd i tylko tam Co ciekawe moj tata ma to samo. Ehh, stresuje mnie ten stres ktory jest uznawany za przyczyne zla wszelakiego Bo to trudna do wyeliminowania przyczyna... Mysl, ze wlosy tez wypadaja mi od tego stresuje mnie jeszcze bardziej, bo nie potrafie nic akurat na to poradzic. I kolko sie zamyka

Moja z pewnoscia juz by sie nie zdziwila Co nie znaczy, ze zrozumieliby to i zaaprobowali
u mnie zmian skórnych brak również. chyba że pojawią się przeczosy od drapania. ale już dawno powiązałam to ze stresem - sesja idzie, zaczynam się drapać, to już norma. stresu się nie wyeliminuje. ale podstawa to dobre nawilżenie i natłuszczenie skóry. także do mycia to jakieś emolium albo coś w tym guście. mi też pomaga zaprzestanie gorących pryszniców - one wzmagają świąd.

u mnie TŻ z pewnością przystał by na taki prezent. ale jego nie chcę naciągać
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 01:57   #62314
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Czym zwykle myjesz wlosy kochana? Oprocz Facelle Bo tego to akurat sie boje przy tym calym wypadaniu
A myję czym popadnie Ja też muszę uważać na wypadanie, bo ostatnio jest coraz gorzej i chyba zaczęłam się martwić
Ostatnio myłam Babydreamem, ale nie polecam.
Oprócz tego w ciągu ostatniego miesiąca użyłam
olejku myjącego Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...y-i-ciala.html
biovaxa do ciemnych https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html
wczoraj użyłam Biosilka Volumising https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...poo-ph-55.html
i jeszcze mam Bingo kolagen do mycia i pielęgnacji włosów https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...g-shampoo.html
Jednym słowem od sasa do lasa
A dziś kupiłam sobie szampon Novoxidyl, specjalnie na wypadające kłaczki. ciekawa jestem, czy cokolwiek zadziała
Cytat:
Z chęcią! Mialybysmy kosmetyki na spółe Lece z przyjaciolka do naszej drugiej przyjaciolki ktora mieszka obecnie na Krecie (Erasmus), pierwszy tylko babski wyjazd od paru lat
Brzmi świetnie
Cytat:
Wcierek, olejow i tym podobnych rzeczy tez nie biore pod uwage Z zelami drogeryjnymi nie mam zadnego doswiadczenia, zreszta zel to w sumie nie rzecz pierwszej potrzeby, poza tym mysle ze wlasnie podsunelas mi produkt idealny w mojej sytuacji - to ta odzywka? Wydaje sie byc fajna, ma jakies tam nawilzacze, ochroni i ujarzmi dzieki parafinie i silikonowi... Da sie ja bez problemu dostac w Ross albo w Naturze? W tej sytuacji wzielabym tylko szampon, ta odzywke i spray z filtrami jesli sie zmiesci (no i grzebien ), to dobry plan Twoim zdaniem?
Tak, to ta odżywka, od dwóch miesięcy nie używam niczego innego i mam gładkie, trzymające nawilżenie futro W Ross jej nie ma, w Naturze nie pamiętam... ja ją kupiłam w aptece, widziałam ją w Schleckerze i małych drogeriach.
Jeśli nie potrzebujesz żelu, to myślę, że niczego więcej nie trzeba.
Cytat:
Ogolnie juz sie boje tego tygodnia pod wzgledem wlosowym, czuje ze na kazdym zdjeciu bedzie brzydkie sianko jak sprzed cg... Ale w sumie cale zycie tak chodzilam i bylo ok wiec teraz tez przezyje
E tam, będzie dobrze
Stary 2012-04-25, 07:55   #62315
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Tak, to ta odżywka, od dwóch miesięcy nie używam niczego innego i mam gładkie, trzymające nawilżenie futro W Ross jej nie ma, w Naturze nie pamiętam... ja ją kupiłam w aptece, widziałam ją w Schleckerze i małych drogeriach.
Jeśli nie potrzebujesz żelu, to myślę, że niczego więcej nie trzeba.
Również lubię tę odżywkę kupiłam ją w drogerii Laboo
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 08:37   #62316
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Jak mi dobrze że mam Wispole?
sprzedam Wispola razem z alergią :P

dziewczyny - czy wam płukanki niebeskie itp cokolwiek dają? ja sie spodziewałam denaturatu na głowie a różnicy nie ma żadnej

Stary 2012-04-25, 09:40   #62317
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
chyba jestem na finiszu niezamierzonej akcji denko
odżywek d/s - 1 i to lipna
b/s - jedna, a właściwie pół
myjąca- sztuk 1
maska - 1
tylko żeli sklepowych 2 po połowie
Jestem pod wrażeniem. Mój stan posiadania to obecnie 9 odżywek d/s, 3 b/s, 5 masek, 6 olei i 7 stylizatorów i uważałam, że jest nieźle z akcją denko.
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
dziewczyny - czy wam płukanki niebeskie itp cokolwiek dają? ja sie spodziewałam denaturatu na głowie a różnicy nie ma żadnej
Mi dają. Pomagają trochę jak wyłazi mi henna spod indygo za bardzo, robię niebieską płukankę i trochę gaśnie do następnego mycia.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 09:41   #62318
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Mistrzu, rozjaśniacz Cię nie rusza, a myślałaś, że Jaśniepaństwo poddadzą się płukance?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 11:01   #62319
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
chyba jestem na finiszu niezamierzonej akcji denko
odżywek d/s - 1 i to lipna
b/s - jedna, a właściwie pół
myjąca- sztuk 1
maska - 1
tylko żeli sklepowych 2 po połowie
woooooowww
nigdy nie dojde do tego stanu rzeczy :P
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Mistrzu, rozjaśniacz Cię nie rusza, a myślałaś, że Jaśniepaństwo poddadzą się płukance?
Racja, Móżdżku
pomyślawszy naiwnie, że jak po wierzchu poleje to jaśniepaństwo nie zauważą ;]
Następnym razem będzie siekierka :P tylko żebym wanne domyła

Stary 2012-04-25, 13:00   #62320
Rilla82
Zakorzenienie

Witajcie, Zakręcone. Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie, CG jestem od sierpnia. Na wątku nieczęsto się udzielam, ale pielęgnuję nieprzerwanie. Wreszcie zdecydowałam się dodać wpis w dzienniku regeneracji: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=184 Będę wdzięczna ze wszelkie porady, wskazówki. Może jest tu ktoś z podobnymi włosami?
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 14:21   #62321
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Fajnie, że nie tylko ja podzielam pozytywną opinię o tej odżywce
U mnie nie ma Laboo. Ani Wispola w Łodzi generalnie panuje bieda z nędzą, oczywiście jeśli nie ma się ochoty kupować Pantene, bo to niedługo z lodówki w sklepie AGD wylezie :P

Zaraz, u nas jest za to największy Rossmann w Polsce
Stary 2012-04-25, 15:16   #62322
nez123
Rozeznanie

Ale mnie tu długo nie było...
Mam nadzieję, że niedługo się u mnie trochę uspokoi i wrócę

Powiedzcie mi, używała któraś z was maseczki z SYOSS z serii Silicone Free, Repair & Fullness ? Nie mogę nigdzie znaleźć składu

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2012-04-25 o 15:24
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:16   #62323
mahhysia
Raczkowanie

Cytat:
Z dwojga złego wybieram mniejsze zło, czyli ph kwaśne.
Ostatnio skusiłam się na kolejne testy szamponu Babydream. On ma, zdaje się, ph=8? To zaczynam rozumieć tę szorstkość włosów po myciu. Masakra.
Ja BD lubiłam po 1 myciu, potem było tylko gorzej, jak zaczęłam regularnie używać, włosy mam jak przed CG.
mahhysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:38   #62324
mosia07
Raczkowanie

Dziewczyny jakie odżywki zgodne z CG do spłukiwania polecacie poza garnierem i alterra która mi wysusza włosy ?

mosia07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 15:59   #62325
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez mahhysia Pokaż wiadomość
Ja BD lubiłam po 1 myciu, potem było tylko gorzej, jak zaczęłam regularnie używać, włosy mam jak przed CG.
Odniosłam wrażenie, że jeśli będę używać regularnie Babydreamu, to skończy się tak samo.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie odżywki zgodne z CG do spłukiwania polecacie poza garnierem i alterra która mi wysusza włosy ?
Fructis Volume Restructure, Fructis Nutri-Odnowa.
Stary 2012-04-25, 16:56   #62326
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Jestem pod wrażeniem. Mój stan posiadania to obecnie 9 odżywek d/s, 3 b/s, 5 masek, 6 olei i 7 stylizatorów i uważałam, że jest nieźle z akcją denko.
Cytat:
woooooowww
nigdy nie dojde do tego stanu rzeczy :P
a ja nawet tego nie zamierzałam z półproduktów tylko reszta keratyny i oleju z migdałów...
ale dochodzę do wniosku, że to wcale dobre nie jest, czuję, że najlepsza dieta jest zróżnicowana i moje ostatnie mycia kończą się byle czym

Cytat:
Fructis Volume Restructure, Fructis Nutri-Odnowa.
o właśnie na Fructisa teraz się czaję, ale czym te dwie się różnią? tak łopatologicznie i w praktyce proszę składy porównywałam już sto razy i dalej zdecydować nie mogę...
Stary 2012-04-25, 17:00   #62327
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:
Fajnie, że nie tylko ja podzielam pozytywną opinię o tej odżywce
U mnie nie ma Laboo. Ani Wispola w Łodzi generalnie panuje bieda z nędzą, oczywiście jeśli nie ma się ochoty kupować Pantene, bo to niedługo z lodówki w sklepie AGD wylezie :P

Zaraz, u nas jest za to największy Rossmann w Polsce
no jest jest i podobno jest też nowy na św. Teresy przy magazynach Rossmana więc tam powinno być dużo rzeczy W tym manufakturowym straszna bieda włosowa
Aiisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 18:29   #62328
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
foty w codzienniku
ładnie ale myslalam ze bedzie drobniej
trwałą robiłaś?
Cytat:
Napisane przez mosia07 Pokaż wiadomość
ja polecam zajrzeć do codziennika i podgapić od dziewczyn co kładą na kłaczki
Stary 2012-04-25, 20:53   #62329
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Witam, dziewczęta

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Hmm, czyli mówicie żeby się przemęczyć? Zastanowię się, zbliża się lato, upały, zobaczymy jak dam radę, bo nie lubię siebie w związanych włosach, ale w takich włosach w taki gorąc... (o ile lato nie będzie takie jak rok temu ) zobaczymy, jak się wkurzę to obetnę i się pochwalę efektami
powiem Ci tak... długie włosy kręcone/falowane są trochę jak wełna mają działanie izolujące. Zimą przygrzewają, latem izolują od gorąca. Takie przynajmniej moje wrażenie i w upały też latam w rozpuszczonych (70cm długości). Gorzej jak cały dzień latało się w związanych a w połowie dnia zmienia się zdanie - wtedy najbardziej czuć różnicę.

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Scintilla_Felis, ooo, ja też jestem z Bydgoszczy
No wreszcie ktoś Sprawdzasz włosy pod mikroskopem? Gdzież taka możliwość?

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Sposoby olejowania są różne. Możesz olejować mokre, suche, olejować na odżywkę (najpierw odżywka, na to olej), metodą miseczkową (do miseczki z wodą wlewasz olej i w tym moczysz włosy), spryskiwać olejem itp.. Testuj po kolei i wybierz coś dla siebie.
Co do otłuszczenia poduszki to możesz założyć jakąś chustkę na noc czy coś.. Ja generalnie nie mam z tym problemu, bo śpię bez żadnej poduszki (tak mi wygodniej), a pod głową mam satyne i nic mi nie smalczy .

Zapchania przez oliwę nie powinnaś się chyba bać - niektóre dziewczyny używają jej zamiast kremu, mnie też się to zdarzyło Ona chyba nie ma właściwości zapychających, ale wiadomo - różnie to bywa
A jak robicie tę metodę miseczkową, skoro olej z wodą się nie lubią, olej pływa na powierzchni... jakoś sobie tego nie wyobrażam.

Dziś pierwszy raz robiłam na mokre z dodatkiem aloesu i nie podoba mnie się to. Na razie schnę.

Mi tam krem z biedronki niezbyt działa - włosy stają się sztywne i przesuszone. Chociaż dzisiaj eksperymentalnie nie zrobiłam żelu lnianego i zobaczę co wyjdzie na samym kremie z biedronki i b/s len + rumianek.

Co do różnorodności typów włosów na głowie, czyli tego, że na jednej głowie mogą być bardziej kręcone, falowane i wiele pomiędzy, mogę zarzucić ciekawostkę prosto z laboratorium genetycznego. Naukowcy pewnego dnia postanowili sprawdzić co z tą głową. W organizmach jest coś takiego jak mozaika genetyczna - w uproszczeniu znaczy to, że jedna osoba może mieć w różnych tkankach małe różnice w genach. Po analizach wielu tkanek i komórek okazało się, że na głowie, konkretnie we włosach znajdowano najwięcej różnic - nawet 250! Tak sobie pomyślałam od razu o naszych problemach z ujarzmieniem włosów .

Co do Waszego stanu posiadania kosmetyków i wydawania nań pieniędzy. Mam postanowienie oszczędzania. Na sprawy drogeryjne - góra 30zł miesięcznie. W tym kosmetyki do twarzy itepe. Wobec czego mam 1 odż. d/s, 1 myjąca, 1 b/s i ze 3 szampony do zużycia, które używam raz na tydzień, czasem raz na dwa. +siemię lniane i oleje z kuchni. Byle do maja!

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-04-25 o 21:24 Powód: doczytałam forum :)
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:21   #62330
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Witajcie, Zakręcone. Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie, CG jestem od sierpnia. Na wątku nieczęsto się udzielam, ale pielęgnuję nieprzerwanie. Wreszcie zdecydowałam się dodać wpis w dzienniku regeneracji: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=184 Będę wdzięczna ze wszelkie porady, wskazówki. Może jest tu ktoś z podobnymi włosami?
Ja mam podobne niestety w CG jestem początkująca a już z niego rezygnuje narazie wiedza, później praktyka
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:37   #62331
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
[I]powiem Ci tak... długie włosy kręcone/falowane są trochę jak wełna mają działanie izolujące. Zimą przygrzewają, latem izolują od gorąca. Takie przynajmniej moje wrażenie i w upały też latam w rozpuszczonych (70cm długości). Gorzej jak cały dzień latało się w związanych a w połowie dnia zmienia się zdanie - wtedy najbardziej czuć różnicę.
Poważnie? Latem izolują od gorąca? Kurcze, jakoś nigdy nie zauważyłam, ale może i masz rację

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:38   #62332
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
No wreszcie ktoś Sprawdzasz włosy pod mikroskopem? Gdzież taka możliwość?
Zajęcia z parazytologii są wyjątkowo nudne, więc zamiast oglądać macice tasiemców pod mikroskopem, ja oglądam włosy (długość, końcówki) Czyli na UTP

Edytowane przez hahihehy
Czas edycji: 2012-04-25 o 21:40
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 21:38   #62333
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Ja mam podobne niestety w CG jestem początkująca a już z niego rezygnuje narazie wiedza, później praktyka
Masz tu gdzieś swoje zdjęcia? Podlinkuj mi. Dlaczego rezygnujesz? Ja sobie w tej chwili już nie wyobrażam powrotu do dawnej "pielęgnacji", cg wchodzi w krew
Stary 2012-04-25, 21:53   #62334
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Masz tu gdzieś swoje zdjęcia? Podlinkuj mi. Dlaczego rezygnujesz? Ja sobie w tej chwili już nie wyobrażam powrotu do dawnej "pielęgnacji", cg wchodzi w krew
Nie mam zdjęć, ale widze że mam właściwie takie same, moze troche luźniejszy skręt i inny kolor mi nie weszło w krew tylko mnie męczy. Mam włosy wiecznie przyklapnięte, skręt się nie poprawił. Tylko jeśli umyje szamponem a na to b/s, mogę liczyć na dosyć ładne włosy. Najpierw chce poczytać na biochemi o składnikach więcej (orientuje się ale to za mało) a później przystąpić do bardziej świadomego działania
Stary 2012-04-25, 21:59   #62335
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Nie mam zdjęć, ale widze że mam właściwie takie same, moze troche luźniejszy skręt i inny kolor mi nie weszło w krew tylko mnie męczy. Mam włosy wiecznie przyklapnięte, skręt się nie poprawił. Tylko jeśli umyje szamponem a na to b/s, mogę liczyć na dosyć ładne włosy. Najpierw chce poczytać na biochemi o składnikach więcej (orientuje się ale to za mało) a później przystąpić do bardziej świadomego działania
Rozumiem. Wiele daje dobre cięcie, od kiedy mam postopniowane, włosy są o wiele bardziej puszyste. Jeśli chodzi o szampon, nie sądzę, żebym się bez niego kiedyś obywała, ale widzę, że z biegiem czasu myję coraz rzadziej, szampon coraz bardziej rozcieńczam i wprowadzam coraz więcej odżywki, a włosy wcale na tym nie cierpią. Kiedyś codzienne mycie samym szamponem to był standard
Stary 2012-04-25, 22:01   #62336
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Poważnie? Latem izolują od gorąca? Kurcze, jakoś nigdy nie zauważyłam, ale może i masz rację
pod warunkiem, że przyzwyczaisz się od rana

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Zajęcia z parazytologii są wyjątkowo nudne, więc zamiast oglądać macice tasiemców pod mikroskopem, ja oglądam włosy (długość, końcówki) Czyli na UTP
a ja z CM czekaj, dobiorę się do Ciebie

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:02   #62337
Chatul
ma zielone pojęcie

Trochę offtop, ale...
Byłam dzisiaj w sklepie zoologicznym po karmę dla Kici i przy okazji podręczyłam panią, która mnie obsługiwała. Klient przede mną szukał szamponu dla psa, więc postanowiłam potem zapytać panią z obsługi czy na szamponach dla zwierząt jest skład, bo kiedyś nie było. Pani mi potem pokazywała, na których szamponach jest skład, a na których nie ma. Potem ją namówiłam żeby mi pokazała skład jednego szamponu dla szczeniąt. Co tam było? Woda, kilka detergentów(!), a pod koniec alantoina i konserwanty
Stary 2012-04-25, 22:05   #62338
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem. Wiele daje dobre cięcie, od kiedy mam postopniowane, włosy są o wiele bardziej puszyste. Jeśli chodzi o szampon, nie sądzę, żebym się bez niego kiedyś obywała, ale widzę, że z biegiem czasu myję coraz rzadziej, szampon coraz bardziej rozcieńczam i wprowadzam coraz więcej odżywki, a włosy wcale na tym nie cierpią. Kiedyś codzienne mycie samym szamponem to był standard
Doskonale rozumiem myje tylko rozcieńczonym Hippem albo BD, odżywke próbowałam ale nie udało się. Poza tym mam długie włosy i nigdy nie miałam dużej objętości przy głowie a teraz straciłam całą no i dochodzi moja kochana grzywka.. Kiedyś jej nienawidziłam odkąd mam fale tylko ją kocham reszta włosów jest okropna więc poczytam sobie i zaczne za jakiś miesiąc czy 2 na nowo. Chociaż z tego co teraz robie nie zrezygnuje całkiem
Stary 2012-04-26, 09:48   #62339
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
trwałą robiłaś?
Cysteina
śmierdzi w sumie podobnie :P

Stary 2012-04-26, 11:38   #62340
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Trochę offtop, ale...
Byłam dzisiaj w sklepie zoologicznym po karmę dla Kici i przy okazji podręczyłam panią, która mnie obsługiwała. Klient przede mną szukał szamponu dla psa, więc postanowiłam potem zapytać panią z obsługi czy na szamponach dla zwierząt jest skład, bo kiedyś nie było. Pani mi potem pokazywała, na których szamponach jest skład, a na których nie ma. Potem ją namówiłam żeby mi pokazała skład jednego szamponu dla szczeniąt. Co tam było? Woda, kilka detergentów(!), a pod koniec alantoina i konserwanty
Prawda, moja psica też ma taki szampon Ale miała po nim tak paskudną sierść, że juz go nie używamy, kąpię ją w Alterrze jojoba. I teraz ma kudły śliczne a skóra ok (gdybym zauważyła jakiekolwiek drapanie lub zaczerwienienia, to natychmiast wyrzuciłabym alterrę do kosza. Ale widocznie psu bardziej pasuje niż mnie)

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości