Olejki i masła do demakijażu

Ziaja Ulga Dla Skóry Wrażliwej, Kremowy olejek myjący do twarzy i ciała

• 27 marca 2023 o 7:27
    Świetny
    Olejek w wygodnym niedużym opakowaniu. Konsystencja produktu to nie dokońca sam olejek - troszkę powiedziałabym, że olejek połączony z mleczkiem. Świetnie myje twarzy, oczyszcza. Nie podrażnia oraz nie powoduje uczucia ściągania. Olejek nie pozostawia tłustego filmu ani lepkiej warstwy co zdecydowanie na plus. Zapach jest neutralny dla mnie nie przeszkadza. Produkt w niskiej cenie i wydajny.
  • 8 stycznia 2020 o 0:26
    Super oczyszczenie!
    Posiadam cerę mieszaną, ale szukałam czegoś, co dobrze oczyścić moją twarz z resztek makijażu. Jest to dla mnie hit! Pielęgnuje, jest bardzo delikatny, a do tego dokładnie oczyszcza! Znalazłam idealny produkt do mycia twarzy za grosze. Jedynie zapach jest mydlany, ale mi to nie przeszkadza. Polecam każdemu, nie tylko posiadaczom cery suchej!
  • 13 października 2019 o 21:23
    Dobre, delikatne myjadło
    Kupiłam ten olejek myjący z ciekawości-kosztował niedużo, a chciałam sprawdzić jak moja tłusta i skłonna do zapychania skóra twarzy zareaguje na taką formę kosmetyku do mycia. Śmiało mogę stwierdzić, że Ziaja jest dużo lepsza niż słynna emulsja micelarna do mycia Cetaphil(miałam ją kiedyś z dermoprotektorem, wygrałam w jakimś konkursie), która to pogarszała stan mojej cery, do tego była droga i dziwnie rzadka oraz perłowa(????). Ziaja tego nie robi, używa się jej dużo przyjemniej i kosztuje o wiele mniej. Używałam tego olejku do mycia twarzy gdy miałam ochotę na delikatne oczyszczenie-czyli rano(aby odświeżyć skórę po nocy i zmyć resztki wieczornej pielęgnacji) i przed peelingiem(bo ja przed peelingiem twarzy muszę ją najpierw umyć wodą i żelem). Przy mojej tłustej cerze na pewno nie sprawdziłby się stosowany solo, bo nie doczyszcza porów dogłębnie, nie daje sobie rady z nadmiarem sebum czy silnymi zabrudzeniami. Jednak jako delikatne oczyszczenie bez podrażniania-jak najbardziej. Nie muszę po nim nakładać kremu, skóra jest delikatna i miękka, bez ściągnięć czy przesuszeń. Na pewno sprawdzi się przy myciu skóry suchej czy rozdrażnionej, nawet przy kuracjach przeciwtrądzikowych, choć przy izotretynoinie bym się zawahała-wprawdzie w składzie nie ma witaminy A, ale może ją zawierać użyty tutaj olej słonecznikowy. Czasami też używałam tego olejku do mycia ciała, dobrze oczyszcza i zostawia skórę miłą w dotyku. Ciekawa alternatywa dla zwyczajnych żeli czy mydeł, choć ja jestem przyzwyczajona pod prysznicem do piany, a olejek się nie pieni :) Dodatkowy plus-nie podrażnia oczu i skóry dookoła nich-czasami przejeżdżałam podczas mycia twarzy tym olejkiem po powiekach, aby zmyć resztki płynu dwufazowego(który to lubi zostawiać tłustą warstwę) i ten produkt nie podrażniał tamtych rejonów w żaden sposób. Po nazwie olejek spodziewałam się przejrzystego, lejącego i tłustego płynu, a dostałam coś na kształt mleczka-lekkiego, aksamitnego i nie zostawiającego lepkiego, zatykającego filmu po spłukaniu. Ta konsystencja bardzo mi przypadła do gustu, przyjemnie się takiego myjadła używa. Pachnie bardzo delikatnie, jakby...jakimś suchym waflem :D Albo olejem roślinnym. Fajnie, że jak na kosmetyk pozbawiony jakichkolwiek ulepszaczy zapachu, ten olejek nie pachnie apteczną chemią. Ostatnio mam fazę na takie hipoalergiczne i bezzapachowe produkty, jednak spora część z nich pachnie dosyć specyficznie, a Ziaja Ulga przyjemnie się spośród nich wyróżnia :) Opakowanie bym zmieniła-ta twarda butelka, którą ciężko jest otworzyć to jakaś porażka. Przynajmniej mogliby zmienić ten ciężki zatrzask na pompkę, bo tak to ciężko się produkt wydobywa.
  • 8 października 2019 o 12:38
    polecam
    Szukałam czegoś ciekawego do czyszczenia twarzy, a że średnio przepadam za tonikami to skusił mnie ten olejek. Jak to kosmetyki Ziaji, jest bardzo tani, wygodna buteleczka, ale co najistotniejsze - oczyszcza dobrze twarz. Używałam go na wieczór. Lekko naciąga skórę, ale zauważyłam, że po użyciu kremu/masła szybko to uczucie znika. Nie uczulił mnie i zauważyłam, że skóra trochę się rozjaśniła. Bardzo zacny :)
    kaskaw8
    6 września 2019 o 19:00
    Irytujący!
    Trochę nie tego się spodziewałam. Produkt ma faktycznie kremową konsystencję, jednak jest ona dość tępa. Niezbyt dobrze się go rozprowadza czymkolwiek innym niż dłońmi. W gąbki, masażery czy tego typu przyrządy bardzo szybko wsiąka i w ogóle nie myje. Jeśli chodzi o właściwości myjące... Są poprawne. I tyle. Delikatnie oczyszcza skórę, ale mam ciągle wrażenie niedomycia. Zarówno na ciele, jak i na twarzy. Niezbyt nadaje się do mycia twarzy rano, bo w moim przypadku pozostawiał tłustawą warstwę, przez którą mój makijaż nie był zadowalający. Jeżeli chodzi jednak o skórę bardzo suchą, myślę, że byłoby to dla niej wybawienie. Moja widocznie nie była nadto wysuszona ;) Olejek jest w bardzo solidnej butelce, jednak jego aplikacja za każdym razem sprawiała mi problemy, bo wylewało się za dużo produktu.
    Zalety:
    • nawilża
    • bez zapachu
    Wady:
    • pozostawia wrażenie niedomycia
    • uporczywa aplikacja