|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-04-25 o 14:27 |
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Dla dobra maleństwa przełamałam się i poszłam dzisiaj do tej ginki, która ostatnio postępowała dość... rutynowo. Powiedziałam, że ciągle twardnieje mi brzuch i poprosiłam o zbadanie szyjki. Zgodziła się na wizytę i tym razem było trochę lepiej.
Częściowo odetchnęłam z ulgą już u położnej, bo wg jej wagi w te 4 tygodnie przybyło mi 2,75 kg, a nie 0,4. Ginka nie wie, czy moje twardnienie jest poważne, a ja niestety też nie. U niej brzuch był miękki. Szyjka zamknięta i ma 43 mm. Niedobre jest to, że dziecko naciska główką na szyjkę. Zdaje się, że po pierwsze ją obciąża, a po drugie powinno mieć większą możliwość ruchu. Mam brać więcej Luteiny i na wszelki wypadek dostałam receptę na Fenoterol i Isoptin, ale jak usłyszała, że zasłabłam i bez tego, to odradza mi branie tych leków bez upewnienia się, że są niezbędne nawet na IP. Polecany tryb życia to polegiwanie, czytanie i spacerki, a nie żadne centra handlowe, czy wyjazdy na długi weekend. Przedwczoraj byłam w SR na ćwiczeniach oddechowych i przy okazji położna "przemycała" jakieś informacje dotyczące porodu, a dzisiaj ma być wykład dotyczący pielęgnacji maluszka. Niby fajnie, ale wkurza mnie kiepski dojazd, a dzisiaj co chwilę pada deszcz i wcale mi się nie chce tam jechać. Oczywiście pojadę... w końcu muszę się czegoś dowiedzieć i nauczyć.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-04-25 o 14:25 |
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
Norniczka super wiadomość
![]() Maciejka ciesze się że z szyjką wszystko ok! |
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
I dzisiaj jak chodzę, to dość mocno mnie kłuje w brzuchu, czym aż tak bardzo się nie przejmuję, bo mała w nocy dość intensywnie mnie tam kopała. Mam jakiś inny kształt brzucha i ciągnie mnie skóra - pewnie "rosnę".
|
|
|
|
#336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz zaś będę zapuszczać. Jednak wolę dłuższe włosy. Z drugiej strony raz na jakiś czas potrzebuję odmiany. Maciejka, dobrze, że poszłaś do lekarza, teraz możesz być spokojniejsza. No i odpoczywaj. |
|
|
|
|
#337 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki
![]() podoba mi się ten kocyk ,widziałyście go gdzieś może w sklepie na żywo trochę się boję w ciemno zamówić jak nie wiem jak on wygląda naprawdę ;/ a się taka zrobiłam wybredna, muszę wszystko mieć idealne ...że jak mi się nie spodoba to nie wiem co zrobię...bo tylko jeden kupię chcę go do wózka ,jeden mam taki polarkowy po domu gdzieś na łożko czy do przewijania a jeden chce mieć bardziej ładniejszy chociaż za cenę 40zł to chyba raczej niemożliwe
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
ja teraz piję miętę i podjadam pieczywo zbożowe, muszę jakoś postawić się na nogi, żeby z tym moim biednym psiurem pójść do weta
|
#339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muminek - dzięki. Cytat:
Zapuszczanie - zmiana - zapuszczanie... Tylko te zmiany na ogół są łagodne.
|
||
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki
![]() podoba mi się ten kocyk ,widziałyście go gdzieś może w sklepie na żywo trochę się boję w ciemno zamówić jak nie wiem jak on wygląda naprawdę ;/ a się taka zrobiłam wybredna, muszę wszystko mieć idealne ...że jak mi się nie spodoba to nie wiem co zrobię...bo tylko jeden kupię chcę go do wózka ,jeden mam taki polarkowy po domu gdzieś na łożko czy do przewijania a jeden chce mieć bardziej ładniejszy chociaż za cenę 40zł to chyba raczej niemożliwe
|
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejka
z Twojego opisu wynika, ze wszystko jest w najlepszym porządku, ciesz sie więc ![]() Mój brzuch się uspokoił, jest fajny mięciutki. Teraz dbam o dietę taką, by zapobiegać zaparciom: jem dużo warzyw, chleb razowy ze śliwką z eko piekarni, a do activii wsypuję siemię lniane
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
znowu nie mogę Was nadgonić
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie chce to wszystko jest mozliwe ![]() Bardzo fajny kocyk, juz ktos go tutaj wrzucal Tez mam zamiar taki kupic.
|
|
#344 |
|
Zadomowienie
|
Ciastuś a bo coś mi się o oczy obiło, że nie masz humoru...
Norniczka fajnie, że z zasiłkiem wyjaśnione i możesz się wybrać do Polski ![]() Maciejka super, że z szyjką ok A ja dziś mam jakieś rewolucje żołądkowe i to teraz kiedy z wodą jaja.... Ale już hydraulik pojechał po rury i inne pierdoły i będzie działał i może dziś już normalnie się wykąpiemy
|
|
|
|
#345 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakoś mało kupuję przez internet a nawet można powiedzieć, że prawie nic i stad te moje obawy czy towar będzie godny uwagi wolę zawsze dotknąć przed kupnem żeby nie było lipy ale w sumie 40zł nie jest drogi ...
|
|
|
|
|
#346 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż, że ja bardziej myślałam o niani z kamerą i oddzielnie o monitorku...
|
||
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
za godzine mam wizytę u ginki. prosze o kciuki za nieskracającą się szyjkę.
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Hmm dziwne. niedoinformowana jest? |
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpoczywaj jak najwiecej
|
|
#350 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymamy kciuki!
|
#352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
kiedyś mówiłyście o pampersach i chusteczkach ,od jutra w TESCO są pamper chusteczki 3x64 sztuki +64sztuki gratis za 20zł opłaca się prawda? jutro będę je miała :P
|
|
|
|
#354 | |
|
Zadomowienie
|
Maciejka, no to w sumie wieści dobre (choć pewnie konieczność polegiwania Cię nie zachwyca) - grunt, że ginka Cię obejrzała i ma wszystko pod kontrolą
![]() /a z tą wagą to aż dziwne - ponad 2 kg różnicy?/ Cytat:
I mogę Ci o nim 'opowiedzieć', tylko nie wiem, co właściwie chcesz wiedzieć. Sfotografować Ci go 'na żywo'? W dotyku - przyjemny, lekki, niewielki, wzorek wyraźny i w ogóle. Widywałam w życiu lepsze kocyki, ale i ceny często były b. wysokie (np mój inny kocyk podoba mi się chyba bardziej, ale... był przeceniony z 30€, więc spróbowałby nie być piękny )Jedyne, czego się mogę w nim doczepić, to że jest jakiś taki jakby... lekko błyszczący. Ta strona z rysunkami ciut za mocno (jak na mój gust) odbija światło. |
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
mam ten kocyk.
I mogę Ci o nim 'opowiedzieć', tylko nie wiem, co właściwie chcesz wiedzieć. Sfotografować Ci go 'na żywo'? W dotyku - przyjemny, lekki, niewielki, wzorek wyraźny i w ogóle. Widywałam w życiu lepsze kocyki, ale i ceny często były b. wysokie (np mój inny kocyk podoba mi się chyba bardziej, ale... był przeceniony z 30€, więc spróbowałby nie być piękny )Jedyne, czego się mogę w nim doczepić, to że jest jakiś taki jakby... lekko błyszczący. Ta strona z rysunkami ciut za mocno (jak na mój gust) odbija światło.[/QUOTE] Dzięki właśnie o to mi chodziło co to za materiał ten z tymi rysunkami bo zdjęcie mało mówi ale chyba nie jest z wierzchu taki zimny w dotyku? bo skoro błyszczący? nie jest obciachowy ? |
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze
|
|
#357 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na chwile obecną mam włosy długości 3/4 pleców, a chce je skrócić do ramion,żeby było mi wygodnie przy porodzie. Cytat:
Cytat:
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo boli Mnie Nerka znowu
ale tym razem lewa a nie prawa i to nie taki typowo kolkowy Bol tylko taki tepy ale mocny aż Zgieta szlam z kuchni czyżby teraz w lewej coś było?
|
#360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie, jakoś bazarowo to on nie świeci, w świetle dziennym wygląda całkiem matowo, gorzej, jakbyś go próbowała np. fotografować z lampą błyskową. Aż mu zdjęcia zrobiłam - strona brązowa jest taka dość mięsista, cieplutka, strona z rysunkami - gładka (nie ma włosów), ale że zimna w dotyku, to bym nie powiedziała. /w zdjęciach podciągnęłam trochę balans bieli, bo mam ciemno w chałupie - nie chciałam właśnie strzelać lampą/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

Ginka nie wie, czy moje twardnienie jest poważne, a ja niestety też nie. U niej brzuch był miękki.
Oczywiście pojadę... w końcu muszę się czegoś dowiedzieć i nauczyć.

??
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale tym razem lewa a nie prawa