|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Najlepsze są grupy młodzieży które jeden obok drugiego sobie spacerują, składają się z np z 6/8 osób i robią taką zagrodę tudzież szlaban na bardzo szerokim deptaku w mieście
, pojedyncze osoby mnie nie denerwują, bo co za problem jedną osóbkę minąć gorzej z tym ciasnym szeregiem młodzieży Aczkolwiek uważam że do wolnych spacerków jest park, alejki,ewentualnie bok chodnika a nie środek . Sama nie spaceruję w centrum w ogóle -bo co za przyjemność spaceru wśród pędzącego tłumu ludzi
|
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja znalazłam dobry sposób na takie "spieszenie się". Kupiłam sobie drugi zegarek . Mam teraz dwa razy więcej czasu .
![]() A tak na poważnie . Żyję parę lat na tym świecie, chodzę normalnie, ale też czasami i śpieszę się. Nigdy, powtarzam nigdy nie miałam problemów z przemieszczaniem się po chodniku . Co tam : "nie miałam problemu", ja nigdy nie zwróciłam nawet uwagi, że taki problem może zaistnieć. Cytat:
|
|
|
|
|
#3393 |
|
po prostu Em :)
|
Chyba jestem dziwna, całe życie mieszkam w Krakowie, często się gdzieś spieszę i ludzie na ulicach zupełnie mi nie przeszkadzają, nawet na Floriańskiej.
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale żeby na co dzień? Bez przesady.
|
|
#3395 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzenie prawą stroną chodnika a nie środkiem chyba nie stanowi wielkiego problemu. Szczególnie, kiedy widzi się, że większość ludzi usilnie próbuje nas wyprzedzić/wyminąć.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niech tam sobie ludzie chodzą takim tempem, jak im odpowiada, byleby nie chodzili jak niektóre gęsi - idą trzy i żadna nie wpadnie na pomysł, by się przesunąć jak ktoś nadchodzi z naprzeciwka
|
|
#3399 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
„Albo niech idą bokiem chodnika, a nie środkiem.” Cytat:
![]() Mało to osób rano jest w szkole/na uczelni/w pracy, a potem prosto po swoich zajęciach pędzi do lekarza? Sama czasem jestem w takiej sytuacji, że nie mogę przełożyć/olać tego, co mam rano i potem prosto po zajęciach muszę pędzić do lekarza. No i chcąc nie chcąc muszę się spieszyć... Szkoda tylko, że sytuacja nie jest analogiczna. Czymś innym jest uwzględnianie w pierwszej kolejności potrzeb znacznej większości społeczeństwa, a czymś innym sugerowanie się tym, że większość nie może się mylić. To dwie zupełnie różne rzeczy. Cytat:
|
|
#3400 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo często zdarza mi się chodzić od przystanku Wawel w stronę rynku, zaraz za tym przystankiem zatrzymują się autobusy z turystami. Ruch jest tam spory, a turyści jak to turyści: wychodzi jeden z drugim prosto na chodnik w tłum przechodniów i za chiny ludowe nie zejdzie na jedną stronę. Jak wysiada cały autobus to robi się z tego 40-osobowa grupa zdezorientowanych, szturchanych przez przechodniów ludzi. |
||
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2012-04-25 o 19:47 |
|
|
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy wszystkie znacie, ale ostatnio powstała pewna strona, na której ludzie publikują cudze zdjęcia i obsmarowują ich
. Kto to wpadł na taki pomysł, żeby założyć taką stronę, jestem w szoku a ludzie sie dziwią, że nie mam fejsa
|
|
|
|
#3403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3404 | ||
|
Pani Buka
|
Cytat:
Cytat:
![]() mnie to denerwuje, bardziej lub mniej. nie spacerujący ludzie w ogóle, a ludzie idący posrodku chodnika... codziennie muszę szybko przejść kawałek chodnikiem wdłuż Alej, gdzie pusty chodnik jest tak wąski, że dwie osoby się ledwo wyminą. a notorycznie widzę ludzi, którzy nie idą bokiem chodnika, "prawym pasem", tylko dokładnie caaałą szerokością. i tworzy się "korek" ostatnio przez kilkaset metrów w innym miejscu miasta szłam za dwoma facetami, którzy szli baaaardzo wolnym krokiem i tarasowali caaały chodnik, na którym spokojnie obok siebie zmieściłyby się cztery osoby a z chodnika nie było jak zejść, bo budynki i ruchliwa ulica obok. można przeprosić i iść dalej, ale zaraz napotkasz na kolejną taką osobę...
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
dziwi mnie pewna postawa ludzka dot kwoty jaką włożyc w koperte weselną. ludzie mówią 'dam ile mogę/nie stac mnie na więcej/nie można odemnie wymagac więcej bo się uczę/nie pracuję" od dawien dawna wesele to biznes-chodzi o zwrot kosztów a przynajmniej jego częsc. jestem zdania,że skoro nie masz aby wsadzic w koperte tyle aby sie zwróciło młodym to poprostu nie idz. ktos inny wskoczy na to miejsce i da te 300zł od pary albo i więcej. osobiście wolałabym nie iśc niż dac 'symboliczną' kwotę. nie rozumiem dlaczego osoby nie pracujące/uczące się mają miec jakąs taryfe ulgową,że tak powiem. rozumiem jesli jest trudna syt w domu i naprawde nie ma tych pieniędzy ale w innym wypadku ? przeciez zaproszenia nie dostajesz na 2 dni przed.
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet tego nie skomentuję... Powiem tylko, że w moim weselu absolutnie nie chodziło o biznes.
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2012-04-26 o 16:09 |
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3408 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio mam szczęście do ludzi, którym na wąskim chodniku nagle się coś "przypomina" - cały świat wokół przestaje istnieć, bo osobnik musi np zdjąć plecak i coś w nim znaleźć, robi się zator, ale co tam, przechodnie przecież mają czas poczekać
|
||
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak z ciekawości- jak i rodzina panny młodej i pana młodego do zamożnych nie należy to co robić? Olać wesele w ogóle, czy szukać innych gości na fejsie (takich co po zdjęciach widać, że kasiaści i się koszta zwrócą)
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-04-26 o 16:16 |
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3411 | ||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Nie masz nie idź? A co to wesele jest tylko po to, żeby kasę zebrać? Wiadomo, że nic nie dać jest nie w porządku. Ale gdyby dajmy na to Twoja babcia np. była zaproszona na Twoje wesele , ale akurat miała problemy finansowe, to powiedziałabyś ''nie masz kasy, nie przychódź''? ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
|
#3412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem zdania, że normalnym ludziom zapraszającym na swoje wesele chodzi jednak o samą obecność, a nie kasę (choć jasne, fajnie jest coś dostać). Skoro o kasę chodzi to po co w ogóle wesele organizować? Przecież rzadko jest tak, że koszty organizacji się zwracają... Edytowane przez Asji Czas edycji: 2012-04-26 o 16:20 |
|
|
|
|
#3413 |
|
po prostu Em :)
|
Jak ktoś wyprawia wesele po to, żeby na nim zarobić, niech umieści na zaproszeniu adnotację - z kopertą zawierającą mniej niż X zł nie przychodź.
|
|
#3414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kogoś nie stać na wesele to nie trzeba go robić - nie ma przecież takiego obowiązku. Pomysły ze "zwrotem kosztów" są moim zdaniem śmieszne (podobnie zresztą jak "obowiązek dawania pieniędzy w prezencie). Co za świat. ![]() Cytat:
Skoro nie dlatego, że większość "ma słuszność" to dlatego, że większość... jest większością? Przecież to jest jakiś faszystowski kolektywizm.
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
może was dziwic moja opinia w tym temacie, jak najbardziej. sporo ludzi w okół teraz mnie planuje śluby i rozmowa kreci się w okół pieniędzy. ile wydam-ile sie zwróci,kto ma kupic pralke,kto żelazko,zaprasznia rodziny której się nigdy na oczy nie widziało-niedobrze się robi.
mój post jest z perspektywy gościa a NIE osoby organizującej wesele. JA jako gosc nie poszłabym na wesele gdybym nie miała co wsadzic do koperty i tyle, byłoby mi poprostu głupio. i tak-uważam ze wesele to biznes dlatego moje wesele kiedyś tam to będzie jedynie elegancki obiad po którym udam sie z mężem w podróż moich marzeń na którą wydam pieniądze za które zorganizowałabym wesele,proste. nie krecą mnie huczne bale na 200 osób i liczenie kopert. Suvia- ja mówię o gościu a nie o rodzicach,proszę Cię. jak ktoś nie ma kasy na wesele to nie rozumiem po co je robi ? ja zapewne będe musiała w przyszłości sama wyłożyc kase ale nie zamierzam ,bo wolę tyle oszczedności przeznaczyc na podróże.
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie też to radzę,zaproś tylko tych zamoznych, pracujący gści i skreśl osoby na utrzymaniu rodziców. Tak żałosnego posta dawno nie czytalam |
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
A rodzic to nie gość, czy jak? Bo naprawdę dla mnie na jedno wychodzi. Zapraszam tych znajomych i tych członków rodziny, których chcę mieć wokół siebie w tym dniu, nie tych którzy kupią pralkę.
|
#3418 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja spotkałam sie ostatnio z sytuacją, że młodzi prosili na wesele i podczas rozmowy wplatali, że często goście odmawiają, ponieważ nie są w stanie wsadzić do koperty odpowiedniej kwoty i że oni aboslutnie takiej sytuacji nie chcą, że nie liczą się koperty, tylko ich obecność znajomych/rodziny weselu.
Wiadomo, że nie było to powiedziane wprost "Nie dawajcie kopert, jeśli nie macie", wszystko było w lekkiej otoczce "ktoś tam, kiedyś tam, ale u nas..." i wyszło całkiem w porządku ![]() Gdybym wiedziała, że ktoś zaprasza mnie na swoje wesele z nadzieją, że przyniosę w kopercie przynajmniej równowartość tego, co kosztował mój talerzyk, to podziękowałabym takiej osobie i zaproszenia nie przyjęła.. Edytowane przez lapida Czas edycji: 2012-04-26 o 16:40 |
|
|
|
#3419 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3420 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natomiast jeśli żyjemy w społeczeństwie, to starajmy się żyć tak, żeby nie utrudniać życia innym. Jak 99% utrudni życie jednemu procentowi, to mniej osób będzie poszkodowanych, niż gdyby ten 1% utrudni życie 99% ludzi.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

, pojedyncze osoby mnie nie denerwują, bo co za problem jedną osóbkę minąć
gorzej z tym ciasnym szeregiem młodzieży

. Kto to wpadł na taki pomysł, żeby założyć taką stronę, jestem w szoku