|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Cytat:
. Osłonowe biorę, Biotyk.
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to jest lek przeciwgrzybiczy a nie oslonowy
.Ja tutaj mialam na myslli probiotyki (Beneflora czy Duo - Lactil) |
|
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
Witam was, tetralysal brałam 2 lata temu. Dawno ale teraz mogę się wypowiedzieć z perspektywy czasu. Brałam tetralysal i duac. Gdy go brałam, miałam po nim minimalna poprawę. Po odstawieniu wszystko wróciło. Teraz jednak jest o niebo lepiej. Wychodzę z domu tylko z lekkim podkładem, zero korektora (kiedyś był sam korektor). Moim utrapieniem były wiele gule, które rozwijały się tydzień apotem 2 tygodnie goiły, no i przesuszona skora- masakra. Terapia ta dała mi tylko tyle ze dermatolog dołączyła mi do niej kosmetyki nawilżające, których wcześniej nie używała. I stan mojej skory się poprawił radykalnie odkąd zaczęłam ją nawilżać. Zaczęłam również przyjmować sprowadzaną z USA witaminę B5 ale bolące guzy jednak nadal mnie męczyły do czasu aż radykalnie odstawiłam czekoladę i wino.. od stycznia nie miałam tych produktów w ustach i ani jednej bolącej krosty tak więc zero śladów po nich, jedynie trochę zaskórniaków mnie męczy.. doszłam do tego prowadząc przez 2 miesiące zapiski dotyczące tego co jem i piję, połączyłam fakty i wyszło że kilka dni po spożyciu wina czy czekolady robią mi się te straszne gule..dodam może ze mam 24 lata, nigdy nie miałam idealnej cery ale ostanie 3 lata to była masakra. Wniosek taki że tetralysal za dużo mi nie pomógł, a pomogła dieta..
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za twoj wniosek!!!
|
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Zadomowienie
|
czekolada i wino?? !!
no nie strasz :O
|
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
to dołączam do kolejnego trądzikowego wątku!
dzisiaj derma zapisała mi tetralysal... do tego differin i zobaczymy... przeszłam już masę tego, leczę się od kilku lat... rok temu brałam unidox i pomógł mi, poprawa była 100%, czysta buzia, ale po 3 miesiącach trądzik wrócił ![]() zobaczymy co będzie teraz... |
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tetralysal działa jak się go bierze, a jak się odstawi problem od razu wraca, nie spotkałam się jeszcze na forum z osobą którą ten antybiotyk trwale wyleczył...Skoro próbowałaś już tylu leków dlaczego dermatolog nie zaproponowała Ci izoteku?
|
|
|
#2408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam jeszcze wizytę u endokrynologa... jak endokrynolog rozłoży ręce, tetralysal nie pomoże to się zdecyduję na izotek... w tym momencie jeszcze się łudzę, że poznam przyczynę... ach no i mam jeszcze do zbadania migdałki... a tak swoją drogą to ciekawa jestem dlaczego tak wielu dermatologów przepisuje tetralysal skoro nie pomaga komuś najwyraźniej musi pomagać, bo nie wierzę, żeby żadnemu pacjentowi nie pomagał a oni dalej by go wałkowali |
|
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nie wierzę, żeby znowu było tak, że lekarz X widzi, że przez 5 lat wypisywania jakiegoś leku - lek nie pomógł żadnemu pacjentowi, a on i tak wypisuje go dalej... przecież lekarzom też zależy na opinii, bo jakby nie było to do lekarzy zazwyczaj chodzimy z polecenia, bo komuś pomógł... pamiętajcie, że to nie leczy przyczyny a objawy... np. jeżeli przyczyną trądziku jest zepsuty ząb to możemy brać sobie antybiotyk i podczas brania efekt będzie, ale jak odstawimy lek to trądzik będzie wracał dopóki nie wyleczymy owego zęba... |
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze niech ktos taki, jezeli nas czyta sie wypowie??? |
|
|
|
|
|
#2412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj łyknęłam drugą tabletkę i zobaczymy - na pewno dam znać co i jak w cuda nie wierzę, ale może przynajmniej to się trochę uspokoi i nie będzie rozprzestrzeniać do momentu aż dostanę się do endokrynologa (bo nawet na prywatne wizyty czeka się długo, wczoraj się rejestrowałam prywatnie i mi zaśpiewali termin 3 lipca )poza tym u mnie nic nie pomaga - ani naturalna pielęgnacja, ani dieta ani nic, więc wiele możliwości, żeby to uspokoić nie mam...
|
|
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie napisz jak na ciebie dziala Tetra, po 2 tabl. nie mozesz sie spodziewac niczego, ale juz po 1-2 miesiacach powinno cos sie dziac. |
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Tetralysal działa owszem ale tylko kiedy się go bierze, dlatego wciąż jest przepisywany. Kiedy jesienią zgłosiłam się do dermatologa miałam tragiczny wysyp... Tetralysal + bedicort poradziły sobie z tą masakrą w około 10 dni, potem było już tylko lepiej ale jednak ciągle coś wyłaziło...
|
|
#2415 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
3 miesiące. Było lepiej niż zanim zaczęłam brać to nie ma w ogóle porównania, ale ciągle pojawiały się kolejne pryszcze choć nie w takim stopniu, dlatego 2 tyg bo skończeniu zaczęłam brać izotek
|
|
#2417 |
|
Przyczajenie
|
Ja brałam tetralysal przez 3 miesiące. Do tego wieczorem smarowałam epiduo. Czasem coś mi tam wyskakiwało, ale pod koniec kuracji juz prawie nic. Już dwa tygodnie nie biorę tabletek i na razie nie mam żadnych pryszcze. Nadal wieczorem smaruję epiduo, a dodatkowo rano używam zindaclinu.
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
u mnie 3 dzień kuracji i strasznie źle się czuję od wczoraj... jest mi mega niedobrze... i nie wiem czy to tetra czy coś innego
|
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2420 |
|
Przyczajenie
|
Ja brałam Tetralysal przez pół roku, potem miesiąc przerwy i kolejne pół roku. Cały czas po dwie tabl. dziennie. Efekty były, ale nie rewelacyjne, bywały dni, że wyskoczyło kilka syfków na raz. Jeszcze nie byłam wtedy zahartowana w tej tematyce i niestety, zaufałam lekarzowi, który się na tym zna lepiej ode mnie. Ślepo zaufałam. Kuracja zakończyła się powrotem silnego trądziku po około miesiącu od odstawienia, zajechaną wątrobą oraz wrzodami żołądka. Najgorszemu wrogowi nie poleciłabym tego leku. W trakcie brania leku nie było u mnie jakichś objawów ubocznych, poza bólami od żołądka i wątroby...
|
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leczysz sie teraz czyms innym? pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
|
#2422 |
|
Przyczajenie
|
Nie mam już zaufania do lekarzy
![]() A co Wam jeszcze mogę dopisać o kuracji tetracykliną - powoduje ona przebarwienie szkliwa na żółty kolor. Więc dbajcie o zęby. |
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dziś akurat mijają 3 miesiące odkąd biorę Tetralysal + smaruję Differinem. Od bardzo dawna nie miałam już żadnego wykwitu, nawet nie pamiętam kiedy coś mi się pojawiło na twarzy. Zaskórników zamkniętych także już nie ma. Jedyne co pozostało to czerwone przebarwienia,ale i one bledną. Za tydzień mam wizytę u dermatologa. Na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolona z terapii, co będzie dalej to się okaże.
|
|
#2425 |
|
Przyczajenie
|
Kupię tetralysal 300 lub 150 g, pilne. meguszka122@tlen.pl
|
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzialam, ze ma do sprzedania wiec proponuje do niego uderzac
|
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciekawe jak będzie po odstawieniu...a jak przebiegała u Ciebie kuracja? miałaś wysyp po differinie? kiedy zaczęło się poprawiać? |
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Raczkowanie
|
Dziś znalazłam moje zdjęcia na poczatku kuracji, tetralysal, kosmetyczka i kosmetyki... i jest diametralna różnica !!
Nadal sporadycznie biore tetre, plus diane, i zaczelam kwasy u kosmetyczki i jest super ! |
|
|
|
|
#2429 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Przyczajenie
|
Gdzie najlepiej kupić TETRALYSAL?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

. Osłonowe biorę, Biotyk.

.
za twoj wniosek!!!

Tetralysal działa jak się go bierze, a jak się odstawi problem od razu wraca, nie spotkałam się jeszcze na forum z osobą którą ten antybiotyk trwale wyleczył...

komuś najwyraźniej musi pomagać, bo nie wierzę, żeby żadnemu pacjentowi nie pomagał a oni dalej by go wałkowali