W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 21:38   #3901
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dawno tu nie zaglądałam, bo raz, że zepsuła mi się ładowarka od laptopa i mój mężulek oczywiście nie ma czasu jej naprawić.... A dwa, że 3 dni byliśmy na drugim końcu Polski i w końcu kupilismy auto Teraz motka z rejestrowaniem itd..... Biegać trzeba, wypełniać...... Aż się odechciewa tego auta czasem...

Nie mam czasu niestety teraz nadrabiać, bo małego kłaść spać trzeba, rzuciło mi się tylko w oczy coś o drożdżach i włosach. Ja bym tego świństwa w życiu nie wypiła Za to polecam na wypadanie włosów i wzrost olejek KHADI (na allegro można dostać). Kosztuje ok. 60 zł, drogo, ale myślę, że się opłaca, bo jest wydajny i dla mnie efekty daje rewelacyjne. Włosy mi garściami wypadały, normalnie jakbym jakąś chemie brała, zaczęłam wcierać ten olejek co 3 dni na noc w skórę głowy i wypadanie zmiejszyło się baaaardzo Poza tym włosy urosły naprawdę ok. 3-4 cm. Ten olejek jest specjalnie na porost włosów, także jak komuś zależy to polecam! Ja stosuje go dalej głównie dlatego, że chcę, żeby szybko odrosło to, co wypadło.
Stary 2012-04-25, 21:39   #3902
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
O widzisz. Ale w sumie zapisać można, ja bym chyba osobiście poprosiła wybrane przeze mnie osoby, a niewybrane uprzedziła.
No to oczywiste! W takich sprawach niespodzianki nie wchodzą w grę.

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
brumek budherin do noska i pneumorel na kaszelek
Dobrze, że obeszło się bez :cięższych" leków

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Smutno mi strasznie, bo przesuneli urlop TZ, takze zamiast w nastepnym tygodniu bedzie dopiero 21 maja
Biedactwo Takie rozczarowania są okropnie przykre Domyślam się, co czujesz ...

Zmieniłaś avatarek Śliczny jest

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Czasami chciałabym wiedzieć kiedy umrę. To taka pŁenta na dzień dzisiejszy.
Nawet tak nie mów!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Laski z innej beczki: piła któraś kiedyś DROŻDZE? na lepszą kondycję włosów i porost? takie zwykłe.

Kusi mnie ( ponoć najlepsze drożdze biedronkowe za 85 groszy ), ale boję się rewelacji żołądkowych i to jeszcze z moim refkluksem.
Co Wy w ogóle na to? brumek, tyś jest po studiach, gadaj mi tu
Przyznaję się bez bicia, że nie mam pojęcia Ale tak na zdrowy rozum, chodzi chyba o to, że drożdże są przebogate w niektóre witaminy i cynk na pewno. Może o to chodzi...
Z drugiej strony, jak sobie pomyślę, jak one zaczynają fermentować w brzuchu, to aż strach się bać, jakie to może mieć skutki uboczne Bo myślę, że zachowują się prawie tak samo, jak ten rosnący zaczyn, który do ciasta szykujemy.
A skoro masz refluks, to tym bardziej byłabym ostrożna.

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
-na 10 miesięcznice zaczął chodzić, wzrusza mnie to strasznie za każdy
No i Ty się tak spokojnie tym chwalisz?!? Toż to wiadomość dnia

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. Brumeczku, mamy Cybex Pallas 2-fix.
Jesteśmy po zakupach i testowaniu fotelika. Nasza Pani Prezes go zaakceptowała! Fotelik wydaje się być wygodny, łatwo się zapina, można go pochylić i w drodze powrotnej nam dziewczyna w nim odpłynęła. Nie będziemy wracać już do tego 0-13, bo w tym jakby wygodniej jej się jechało.

2. Powiem ci, że jeżeli chodzi o sam kierunek to było 50/50. Za to na korytarzach saaaami faceci. Co mnie skłoniło? Perspektywa dostania pracy w zawodzie (niestety z brzuchem mnie na lotnisku nie chcieli, ale może kiedyś ).

3. Ps. Kupiłam odplamiacz który zachwalałaś. Myślałam, że butelka będzie normalna, a tu takie mini mini.

4. Aaa i zważyliśmy Hanię na domowej wadze- "jedyne" 9500 gr.
1. Aha, dzięki. Super, że przypasował Ja póki co z tego pierwszego Cybexa jestem bardzo zadowolona
2. A czy Twój mąż to właśnie na tym korytarzu znaleziony?
Czyli w przyszłości chcesz wrócić do tego fachu, tak? A na czym taka praca polega?
3. Jest malutki, ale baaaaardzo wydajny Bo tego się ledwo kapkę nasypuje wprost na plamę.
4. No to współczuję Twoim rękom Chociaż z drugiej strony pięknie sobie ramiona wyrzeźbisz

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Nie była mierzona, zresztą jeszcze nigdy na żadnej wizycie nie mierzono jej tylko ważenie
Dzisiaj nawet szukałam miarki by sama ja zmierzyć, bo tez byłam ciekawa, ale nie wiem coś/ktoś mnie odciągnął od poszukiwań i finalnie tego nie zrobiłam
Ubranka nosimy jeszcze kilka modeli z 74cm, w większości 80 a nawet 86. Także oscylujemy ok 80cm
O to mi właśnie chodziło Po ciuszkach najłatwiej ocenić. Chociaż ciuszki ciuszkom nie równe. Tymuś w niektóre 74 dawno już nie wchodzi, a niektóre jeszcze luźne

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
U nas cały czas gorączka od 37-38 stopni, nie mam pojęcia od czego. Tak tylko z doskoku odpisuję. Może zęby, może coś gorszego. zobaczymy jak się pogorszy, to jutro lekarz. Cały dzień płacze i nie schodzi mi z rąk i kolan.

A ospa takich atrakcji nie zapewnia, tak? To nie od niej?
Stary 2012-04-25, 21:40   #3903
Kajool
Zadomowienie

wrzucilam wam w klubie niespodzianke, tylko prosze sie nie smiac :P
Stary 2012-04-25, 21:42   #3904
brumek
Zakorzenienie

Rysiki, widzę Cię Pisz, co słychać!

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Dawno tu nie zaglądałam, bo raz, że zepsuła mi się ładowarka od laptopa i mój mężulek oczywiście nie ma czasu jej naprawić.... A dwa, że 3 dni byliśmy na drugim końcu Polski i w końcu kupilismy auto Teraz motka z rejestrowaniem itd..... Biegać trzeba, wypełniać...... Aż się odechciewa tego auta czasem...
Gratuluję autka Co kupiliście? I jaki kolor?

Cytat:
wrzucilam wam w klubie niespodzianke, tylko prosze sie nie smiac :P
Leeeecęęęęęęę!
Stary 2012-04-25, 21:51   #3905
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Biedactwo Takie rozczarowania są okropnie przykre Domyślam się, co czujesz ...

Przyznaję się bez bicia, że nie mam pojęcia Ale tak na zdrowy rozum, chodzi chyba o to, że drożdże są przebogate w niektóre witaminy i cynk na pewno. Może o to chodzi...
Z drugiej strony, jak sobie pomyślę, jak one zaczynają fermentować w brzuchu, to aż strach się bać, jakie to może mieć skutki uboczne Bo myślę, że zachowują się prawie tak samo, jak ten rosnący zaczyn, który do ciasta szykujemy.
A skoro masz refluks, to tym bardziej byłabym ostrożna.
Smutno, smutno ale nie przeskocze, najwazniejsze, ze sie zobaczymy niedlugo. Tylko jeszcze jakby sprawa mieszkania sie przyspieszyla. Ciagle nic nie moze znalezc
A co do drozdzy, to wlasnie o to chodzi aby je zalac wrzatkiem, aby je zabic , zeby nie buzowaly. Ale lepsze tabletki
Stary 2012-04-25, 21:59   #3906
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Smutno, smutno ale nie przeskocze, najwazniejsze, ze sie zobaczymy niedlugo. Tylko jeszcze jakby sprawa mieszkania sie przyspieszyla. Ciagle nic nie moze znalezc

Tyle sie na Ciebie zwaliło

Aaniu - ten artykuł o teściowych jest świetny! Mądry i świetnie napisany.

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-04-25 o 22:31
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:13   #3907
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu, zaczęłam nadrabiać forum i chciałam po kolei odpisywać, ale jak zobaczyłam Twojego posta, to wszystko porzuciłam i lecę Cię tulić!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A teraz spokojnie wracam co czytania

Cytat:
ja nie brumek, chociaz tez po jakis studiach.Pilam drozdze jako nastolatka, nie wiem czy wzmocnilam wlosy, bobardziej pilam to na cere. Swinstwo straszne, pozniej przerzucilam sie na tabletki.
też piłam jakiś czas, generalnie wit. z grupy B, cynk, działają na cerę i na włosy. Zalane mlekiem nie są takie straszne
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Aania przytulam Cie rowniez

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Aaniu ja Cię przytulałam ale nie zapytała co się dzieje.... A więc? Zdradzisz nam?
a w sumie to nie wiem, jakiś taki dołek mi się przyplątał. TŻ ma imieniny, no i w ogóle dużo myślenia. Ale idę spać, może pomoże. Już nie smęcę
Cytat:
Aaniu - ten artykuł o teściowych jest świetny! Mądry i świetnie napisany.
też tak myślę

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:

oby się szybko poukładało!

Zmykam, dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:33   #3908
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
a w sumie to nie wiem, jakiś taki dołek mi się przyplątał. TŻ ma imieniny, no i w ogóle dużo myślenia. Ale idę spać, może pomoże. Już nie smęcę
No to mnie zdziwiłaś... Czemu Cię smutne myśli nachodzą w imieniny męża?

TELIK!!!!
Stary 2012-04-25, 22:39   #3909
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję autka Co kupiliście? I jaki kolor?
Kupiliśmy Opla Astre II z 2002 roku w kombi - rodzinie, wygodne, a i ładne autko, w kolorze srebrnym Wydaliśmy wszystkie oszczędności, skrzętnie odkładane na samochód od dawna.... Ale w sumie zadowolona jestem Mąż o dziwo także :P
Stary 2012-04-25, 22:48   #3910
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie wieczorem

za pamięć o mojej Hanulinie.

od nas dla Szymka i Igorka

zmęczona jestem... cały dzień z małą w domu spędziłam bo na dworze wiało, a mąż z pracy późno wrócił. była dzisiaj u mnie siostra z dzieciakami i jeszcze moja mama, więc miałam zamieszanie. no i chyba to mnie tak zmęczyło

Aaniu jej no to niech podły nastrój się ulotni w czasie snu i jutro już miłego, radosnego dzionka życzę!!

zapałeczko
gratuluję zakupu

kajool
śliczny avatarek

no i więcej nie pamiętam.... starość wyłazi

aha!! mamad dużo zdrowia dla synka!!niech gorączka idzie precz!!!!

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:50   #3911
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Zaczęłam nadrabiać.. dziękujemy za wszystkie życzenia dla Filipka
Dziś już dobrze, chyba zbytnio nie pamięta co ma na głowie bo zaczyna szaleć ech te dzieci, nic się na błędach nie uczą. N arzie ma duuży plaster zakrywający na twarzy i wygląda jak mały pirat
Za tydzień jedziemy na zdjęcie szwów więc zobaczymy..

patik co tam w excelu potrzebujesz? jeśłi nikt Ci nie napisał, to mi podeslij , spróbuje pomóc.

A w ogóle my dziś graliśmy w filmie
Nie pisałam Wam o tym ale tż mnie wkręcił do tego ( a własciwie jego znajoma która przy tym pracuje) i mieliśmy zagrać tylko z Lilą jakiś mały epizod. Dziś pojechaliśmy na nagranie i okazało się że i Filip będzie grał więc cała nasza rodzinka załapała sie do filmu

Ale nie ma się laski co nastawiać na oglądanie nas na wielkim ekranie to film niskobudżetowy, niszowy i raczej do szerokiego widza nie dotrze.Zagraliśmy charytatywnie , nagraliśmy parę scenek na podwórku w praskiej kamiennicy. wszystko mocno improwizowane hehe

Fabuła mocno zakręcona i pewnie tylko dla koneserów gatunku
Bedziemy grali jeszcze jedną scenkę za 2 tygodnie.
Bo ma tam być scena fabryki dzieci (tatuś wyjaśnia synkowi że dzieci biorą się z Fabryki Dzieci) i Lila i inne dzieci będą lądowały w jakiś kartonach na jakiejś tasmie
zgodziliśmy się i na to, nic nie tracimy, a będzie śmiesznie.

Ale reżyser wspomniał też że niedługo będą robili sesję zdjęciową dzieci w stylu zdjęć Anne Gedes i Lila ma mieć w tym udział, to będzie mieć fajną pamiątkę

nadrabiam dalej...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:59   #3912
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kupiliśmy Opla Astre II z 2002 roku w kombi - rodzinie, wygodne, a i ładne autko, w kolorze srebrnym Wydaliśmy wszystkie oszczędności, skrzętnie odkładane na samochód od dawna.... Ale w sumie zadowolona jestem Mąż o dziwo także :P
gratuluje nowego autka, niech sie wam dobrze jezdzi

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witajcie wieczorem

za pamięć o mojej Hanulinie.

od nas dla Szymka i Igorka

zmęczona jestem... cały dzień z małą w domu spędziłam bo na dworze wiało, a mąż z pracy późno wrócił. była dzisiaj u mnie siostra z dzieciakami i jeszcze moja mama, więc miałam zamieszanie. no i chyba to mnie tak zmęczyło

Aaniu jej no to niech podły nastrój się ulotni w czasie snu i jutro już miłego, radosnego dzionka życzę!!

zapałeczko
gratuluję zakupu

kajool
śliczny avatarek

no i więcej nie pamiętam.... starość wyłazi

aha!! mamad dużo zdrowia dla synka!!niech gorączka idzie precz!!!!
dzieki i idz do lozka, odpoczywaj.

stronczek tez dziekuje

TELIK gdzie sie szlajasz??
Stary 2012-04-25, 23:00   #3913
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo
Jestem w końcu (brumeczku nie bij)

Igor, Jasiu, Szymek I Hanulina

Aniu :tuli:

Dla wszystkich potrzebujących zdrowia wysyłam elektroniczne fluidy ze zdrówkiem

Isiaok - mam oba gryzaczki i są bardzo podobne, bardzo polecam do jabluszka. Choć staram się dawać jak najwiecej pokarmów w formie niepapkowej ( cały banan, gotowane warzywa, wyczuwalne grudki w zupkach a nawet przetestowalam paluszki) ale jabluszka szybko nie dam

Brumeczku czapeczka doszła ?

Marinko znasz migowy. Wooow jestem Twoim fanem

Kajoolku cudny avatarek

YouYou ale swietnie musiało być na planie filmowym.
A w sobotę masz wesele siostry bliźniaczki ?
Pokazesz sukienkę?

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-04-25 o 23:03
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 23:06   #3914
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak nie ma to jak kombi, kiedy się ma dzieci. Ja nie znosiłam do tej pory kombiaków, ale teraz jak będę wymieniać samochód, to chyba właśnie taki kupimy. Albo terenówkę

Cytat:
witajcie wieczorem
Pieleszko, a jak Hania i jej przeziębienie?
A wiecie już jak rozwiązać sprawę ze żłobkiem? Pisałaś, że Hania raczej nie powinna chodzić. Zrezygnujesz z pracy czy niani poszukacie, czy jeszcze inna opcja wchodzi w grę?

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Nie pisałam Wam o tym ale tż mnie wkręcił do tego ( a własciwie jego znajoma która przy tym pracuje) i mieliśmy zagrać tylko z Lilą jakiś mały epizod. Dziś pojechaliśmy na nagranie i okazało się że i Filip będzie grał więc cała nasza rodzinka załapała sie do filmu

Ale reżyser wspomniał też że niedługo będą robili sesję zdjęciową dzieci w stylu zdjęć Anne Gedes i Lila ma mieć w tym udział, to będzie mieć fajną pamiątkę
Ale czad I super, że wszyscy się załapaliście, będzie super pamiątka
A zdjęć strasznie zazdroszczę, marzą mi się takie Będę ściskać mocno kciuki żeby ta sesja wypaliła

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku czapeczka doszła ?
Nie doszła ani czapeczka, ani CO GORSZE wiadomość od Ciebie Teliczku, proszę, odpisz mi na PW

A teraz napisz, gdzie byłaś, jak Cię nie było Jak mój przystojniak? I jak nosidło? Używacie? Bo ja nasze lubię coraz bardziej. I Tymuś też

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-04-25 o 23:09
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 23:07   #3915
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,
póki co mam pytanie ma mega szybko.
Ubieracie dzieciom jeszcze rajstopy pod spodnie?
Ja nie zakładam, jak zaśnie na dworzu i jest chłodno to przykrywam kocykiem.

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Youyou tomiał Filip dziecięcy wypadek, a będzie miał blizne? ile ma szwów? ja mam na czole z takiego wypadku dzieciecego wielką blizne niestety ale to kiedyś w naszych czasach dzieciństwa tak szyli na szybko mi brzydko, dzisiaj to pewnie śladu prawie nie ma po takich zszyciach?
a co do wesela no to będziemy się 'razem' bawić w tą sobote a idziecie z dziećmi czy z kimś zostawiacie? ja pierwszy raz zostawiam synka na całą noc zresztą już o 16 musimy wyjechac nie lubie na sluby chodzić tak wcześnie 18 jest dla mnie najlepsza.
Mam nadzieję że nie będzie miał blizny , no ale zaniknie pewnie dopiero za parę lat, bo niestety dośc głęboka rana..

Co do wesela to też się stresuję jak to będzie , bo cała rodzina na nie idzie, moi rodzice też (to ślub taty chrześnicy, nasza siostra cioteczna).
I robimy tak że bierzemy dzieciaki ze sobą...
Mamy zamiar się z nimi "bawić" do jakiejś 20-21, potem przywieźć do domu, położyć do łóżek i wrócić na wesele.
Tż zaproponował że nie będzie pił więc w każdej chwili możemy wrócić jakby się któreś obudziło i była jakaś masakra.

Z dziećmi ma zostać tż-ta siostra cioteczna ze swoją 11-letnią córką (chrześnicą tżta, która Filip uwielbia), ma ok 40-stki i jest przedszkolanką. Ma podejście do dzieci i wydała nam się najbardziej odpowiednią kandydatką. Lubię ją bardzo.
Ma poprostu zostać z dzieciakami jak zasną.
Liczę że Lila sie nie obudzi i prześpi całą noc (jak ostatnio pięknie sypia).

Cytat:

Chryste, dopiero teraz doczytała, Biedny malutek
A dziś jak się czuje? Boli czy nie? A może już jest dumny ze swoich szwów? Bo wiem, że często chłopcu tak mają
Dzisiaj już chyba nie bardzo pamięta co się wczoraj działo
zaczyna szalec znowu

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
chciałam Was poczytać ale nie mogę, Lena mi wchodzi na łóżko a potem na stół, i potem na komputer
za chwilę wyspina się na komodę
o to widzę ze taka sama akrobatka jak moja

Lila ostatnio zasuwa w stronę schodów i się po nich wspina.
Dziś weszła sama do 6 schodka
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 23:19   #3916
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laski jak on ( czyt.Tż ) mnie w☠☠☠☠ia

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Marzenko zapomniałam napisać kupiliśmy nosidło Beco Gemini
a co do wózka to nawet oddany przy samolocie czasami wyjeżdza na taśmie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 23:26   #3917
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Marzenko zapomniałam napisać kupiliśmy nosidło Beco Gemini
a co do wózka to nawet oddany przy samolocie czasami wyjeżdza na taśmie
co sie dzieje??
Stary 2012-04-25, 23:27   #3918
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumeczku nie wiem jak t się dzieje ale czasami czas ucieka mi miedzy palcami. Wczoraj zasnelam przytulona do tabletu.

Mój przystojniak jest przeuroczy
Dopiero co obnizylismy łóżeczko ale znów będzie trzeba bo akrobacje Jasiowe są nieziemskie, pozatym ńon stop trenuje stawianie na czworakach

Nosidelko niestety na razie leży nieużywane, pewnie w weekend będzie w użyciu

A jak tam mój krokodylek?

A jak Twoje bóle?

Aniu świetny artykuł, usmialam się po pachy a pozatym daje świetna wizje z 2 punktów widzeniA
Stary 2012-04-25, 23:33   #3919
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
laski jak on ( czyt.Tż ) mnie w☠☠☠☠ia [COLOR="Silver"]
co przeskrobal?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 23:35   #3920
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Co nawyczyniał?

Cytat:
1. Brumeczku nie wiem jak t się dzieje ale czasami czas ucieka mi miedzy palcami. Wczoraj zasnelam przytulona do tabletu.

2. Mój przystojniak jest przeuroczy
Dopiero co obnizylismy łóżeczko ale znów będzie trzeba bo akrobacje Jasiowe są nieziemskie, pozatym ńon stop trenuje stawianie na czworakach

3. Nosidelko niestety na razie leży nieużywane, pewnie w weekend będzie w użyciu

4. A jak tam mój krokodylek?

5. A jak Twoje bóle?
1. Znam to co nieco Z pogrubionego się uśmiałam Masz męża i słodkiego synka a tulisz się do tabletu Jesteś jeszcze dziwniejsza niż ja
2. A to ja świetnie wiem, że jest przeuroczy
U nas to samo - ćwiczy takie stanie, że opiera się na łapkach i stópkach Ale łóżeczko póki co wystarczy na tym środkowym poziomie.
3. Ale uwaga bo to wciąga I ściąga spojrzenia ludzi. Ale bardzo sympatyczne spojrzenia
4. Aktualnie spacyfikowany w koroko-łóżeczku A tak serio, to nie mam słów na tego dzieciaka. Nie chcę żeby to głupio zabrzmiało, ale codziennie dziękuję nie tylko za to, że mam dziecko, ale że to właśnie ON jest moim dzieckiem, że na niego trafiłam
Od kilkunastu dni jest z niego mały przesympatyczny chłopiec, a nie taki bobas jak dotąd. I zachwyca mnie to na każdym kroku.
5. Dziękuję, nie ma od 3 dni
Stary 2012-04-25, 23:40   #3921
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

on nie potrafi nic doradzić, zrobić sensownego.nie ma w Nim nic pozytywnego.Strasznie mnie on dołuje że jest taki jakby "nie dorobiony"
już nawet nie chce mi się z Nim gadać.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 23:48   #3922
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
on nie potrafi nic doradzić, zrobić sensownego.nie ma w Nim nic pozytywnego.Strasznie mnie on dołuje że jest taki jakby "nie dorobiony"
oj to nie wesolo sie u Ciebie zrobilo. On zawsze taki byl, czy sie tak zmienil? a moze poprostu Ci to kiedys nie przeszkadzalo?
Ja tez rozne decyzje podejmuje sama, wiekszosc w zwiazku z Wiki, ale mi to akurat odpowiada.

Uciekam do wyrka.

D O B R A N O C
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 00:40   #3923
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Blondynko, strasznie smutno to brzmi Przykro mi, że tak czujesz. Mówiłaś mu? Mimo że Ci się nie chce gadać, to chyba jednak warto...
Stary 2012-04-26, 00:59   #3924
brunetka2000
Zakorzenienie

FUCK, FUCK, FUCK
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 01:06   #3925
iustyna1
Wtajemniczenie

Brunetka a u Ciebie co się dzieje?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 01:19   #3926
brunetka2000
Zakorzenienie

ryczy od 23 nie mam pojęcia dlaczego, co uśnie to ryk i tak w kółko
Stary 2012-04-26, 01:27   #3927
brumek
Zakorzenienie

A gorączka nie wróciła?
Może ją swędzi czy coś?

A Ty, Justynka, Czemu nie śpisz?
Stary 2012-04-26, 01:28   #3928
iustyna1
Wtajemniczenie

no właśnie też się zastanawiam czemu nie śpie jak pewnie wstaniemy o 7.00
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 01:42   #3929
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
A gorączka nie wróciła?
Może ją swędzi czy coś?

A Ty, Justynka, Czemu nie śpisz?
Nie gorączki nie ma Teraz siedzi na dywanie i sie bawi
Stary 2012-04-26, 06:05   #3930
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

BELLÓWNY, kochane STO LAT!!!!!!! : roza:
Awansujecie dzisiaj z grona niemowlaków do małych dzieci

Wiki, wszystkiego najlepszego!

Cytat:
No to mnie zdziwiłaś... Czemu Cię smutne myśli nachodzą w imieniny męża?

bo go nie ma, życzeń nawet nie mogłam złożyć... i w ogóle milion innych powodów

no nic, widocznie hormony znowu głupieją, może jakiś przedwczesny pms Zrozum babę :P
dziś już lepiej, jadę zaraz na zajęcia to nie będę mieć czasu na głupoty. Dziękuję

Cytat:

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
super! Nawet jak niszowy, to gdzie go można będzie zobaczyć?
Cytat:
gratuluję zakupu a mąż był nastawiony na coś innego, że "o dziwo"?
Cytat:
Mój przystojniak jest przeuroczy
Spryciarz dziękuję
Cytat:
1. Znam to co nieco Z pogrubionego się uśmiałam Masz męża i słodkiego synka a tulisz się do tabletu Jesteś jeszcze dziwniejsza niż ja
4. Aktualnie spacyfikowany w koroko-łóżeczku A tak serio, to nie mam słów na tego dzieciaka. Nie chcę żeby to głupio zabrzmiało, ale codziennie dziękuję nie tylko za to, że mam dziecko, ale że to właśnie ON jest moim dzieckiem, że na niego trafiłam
Od kilkunastu dni jest z niego mały przesympatyczny chłopiec, a nie taki bobas jak dotąd. I zachwyca mnie to na każdym kroku.

1 -

4 - pięknie to napisałaś

Wiecie co, ja już straciłam nadzieję że moje dziecko zacznie raczkować. Chyba będzie jedynym na wątku który tego nie robi.
Siedząc przemieszcza się na pupie we wszystkie strony, jak dopadnie stołków czy nóg to próbuje się podnosić, na razie najwyżej do klękania, dalej nie idzie. Natomiast na siedząco opiera się na rękach i nogach jak do raczkowania, ale jedynie buja się przód-tył i na tym się kończy. I kombinuje jak stopy na podłodze postawić, zamiast domyśleć się żeby ruszyć do przodu

mamad1, jak Patryk?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości