|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dawno tu nie zaglądałam, bo raz, że zepsuła mi się ładowarka od laptopa i mój mężulek oczywiście nie ma czasu jej naprawić.... A dwa, że 3 dni byliśmy na drugim końcu Polski i w końcu kupilismy auto
Teraz motka z rejestrowaniem itd..... Biegać trzeba, wypełniać...... Aż się odechciewa tego auta czasem... Nie mam czasu niestety teraz nadrabiać, bo małego kłaść spać trzeba, rzuciło mi się tylko w oczy coś o drożdżach i włosach. Ja bym tego świństwa w życiu nie wypiła Poza tym włosy urosły naprawdę ok. 3-4 cm. Ten olejek jest specjalnie na porost włosów, także jak komuś zależy to polecam! Ja stosuje go dalej głównie dlatego, że chcę, żeby szybko odrosło to, co wypadło.
|
#3902 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Dobrze, że obeszło się bez :cięższych" leków Cytat:
Zmieniłaś avatarek Śliczny jest Cytat:
Nawet tak nie mów!Cytat:
Ale tak na zdrowy rozum, chodzi chyba o to, że drożdże są przebogate w niektóre witaminy i cynk na pewno. Może o to chodzi...Z drugiej strony, jak sobie pomyślę, jak one zaczynają fermentować w brzuchu, to aż strach się bać, jakie to może mieć skutki uboczne Bo myślę, że zachowują się prawie tak samo, jak ten rosnący zaczyn, który do ciasta szykujemy. A skoro masz refluks, to tym bardziej byłabym ostrożna. No i Ty się tak spokojnie tym chwalisz?!? Toż to wiadomość dnia ![]() Cytat:
![]() 2. A czy Twój mąż to właśnie na tym korytarzu znaleziony? ![]() Czyli w przyszłości chcesz wrócić do tego fachu, tak? A na czym taka praca polega? 3. Jest malutki, ale baaaaardzo wydajny 4. No to współczuję Twoim rękom Chociaż z drugiej strony pięknie sobie ramiona wyrzeźbisz Cytat:
Po ciuszkach najłatwiej ocenić. Chociaż ciuszki ciuszkom nie równe. Tymuś w niektóre 74 dawno już nie wchodzi, a niektóre jeszcze luźne ![]() Cytat:
A ospa takich atrakcji nie zapewnia, tak? To nie od niej?
|
|
#3903 |
|
Zadomowienie
|
wrzucilam wam w klubie niespodzianke, tylko prosze sie nie smiac :P
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Rysiki, widzę Cię
Pisz, co słychać! ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Co kupiliście? I jaki kolor? ![]() Leeeecęęęęęęę!
|
|
#3905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do drozdzy, to wlasnie o to chodzi aby je zalac wrzatkiem, aby je zabic , zeby nie buzowaly. Ale lepsze tabletki
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle sie na Ciebie zwaliło ![]() Aaniu - ten artykuł o teściowych jest świetny! Mądry i świetnie napisany.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-04-25 o 22:31 |
|
|
|
|
#3907 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
oby się szybko poukładało! Zmykam, dobranoc!
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TELIK!!!!
|
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
Kupiliśmy Opla Astre II z 2002 roku w kombi - rodzinie, wygodne, a i ładne autko, w kolorze srebrnym
Mąż o dziwo także :P
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie wieczorem
od nas zmęczona jestem... cały dzień z małą w domu spędziłam bo na dworze wiało, a mąż z pracy późno wrócił. była dzisiaj u mnie siostra z dzieciakami i jeszcze moja mama, więc miałam zamieszanie. no i chyba to mnie tak zmęczyło ![]() Aaniu jej no to niech podły nastrój się ulotni w czasie snu i jutro już miłego, radosnego dzionka życzę!! zapałeczko gratuluję zakupu kajool śliczny avatarek no i więcej nie pamiętam.... starość wyłazi ![]() aha!! mamad dużo zdrowia dla synka!!niech gorączka idzie precz!!!! |
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Zaczęłam nadrabiać.. dziękujemy za wszystkie życzenia dla Filipka Dziś już dobrze, chyba zbytnio nie pamięta co ma na głowie bo zaczyna szaleć ech te dzieci, nic się na błędach nie uczą. N arzie ma duuży plaster zakrywający na twarzy i wygląda jak mały pirat ![]() Za tydzień jedziemy na zdjęcie szwów więc zobaczymy.. patik co tam w excelu potrzebujesz? jeśłi nikt Ci nie napisał, to mi podeslij , spróbuje pomóc. A w ogóle my dziś graliśmy w filmie Nie pisałam Wam o tym ale tż mnie wkręcił do tego ( a własciwie jego znajoma która przy tym pracuje) i mieliśmy zagrać tylko z Lilą jakiś mały epizod. Dziś pojechaliśmy na nagranie i okazało się że i Filip będzie grał więc cała nasza rodzinka załapała sie do filmu ![]() Ale nie ma się laski co nastawiać na oglądanie nas na wielkim ekranie to film niskobudżetowy, niszowy i raczej do szerokiego widza nie dotrze.Zagraliśmy charytatywnie , nagraliśmy parę scenek na podwórku w praskiej kamiennicy. wszystko mocno improwizowane heheFabuła mocno zakręcona i pewnie tylko dla koneserów gatunku ![]() Bedziemy grali jeszcze jedną scenkę za 2 tygodnie. Bo ma tam być scena fabryki dzieci (tatuś wyjaśnia synkowi że dzieci biorą się z Fabryki Dzieci zgodziliśmy się i na to, nic nie tracimy, a będzie śmiesznie. Ale reżyser wspomniał też że niedługo będą robili sesję zdjęciową dzieci w stylu zdjęć Anne Gedes i Lila ma mieć w tym udział, to będzie mieć fajną pamiątkę ![]() nadrabiam dalej...
|
#3912 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i idz do lozka, odpoczywaj.stronczek tez dziekuje ![]() TELIK gdzie sie szlajasz??
|
|
|
#3913 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Jestem w końcu (brumeczku nie bij )Igor, Jasiu, Szymek I Hanulina Aniu :tuli: Dla wszystkich potrzebujących zdrowia wysyłam elektroniczne fluidy ze zdrówkiem Isiaok - mam oba gryzaczki i są bardzo podobne, bardzo polecam do jabluszka. Choć staram się dawać jak najwiecej pokarmów w formie niepapkowej ( cały banan, gotowane warzywa, wyczuwalne grudki w zupkach a nawet przetestowalam paluszki) ale jabluszka szybko nie dam Brumeczku czapeczka doszła ? Marinko znasz migowy. Wooow jestem Twoim fanem Kajoolku cudny avatarek YouYou ale swietnie musiało być na planie filmowym. A w sobotę masz wesele siostry bliźniaczki ? Pokazesz sukienkę?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-04-25 o 23:03 |
|
|
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pieleszko, a jak Hania i jej przeziębienie? A wiecie już jak rozwiązać sprawę ze żłobkiem? Pisałaś, że Hania raczej nie powinna chodzić. Zrezygnujesz z pracy czy niani poszukacie, czy jeszcze inna opcja wchodzi w grę? Cytat:
I super, że wszyscy się załapaliście, będzie super pamiątka A zdjęć strasznie zazdroszczę, marzą mi się takie Będę ściskać mocno kciuki żeby ta sesja wypaliła ![]() Nie doszła ani czapeczka, ani CO GORSZE wiadomość od Ciebie Teliczku, proszę, odpisz mi na PW ![]() A teraz napisz, gdzie byłaś, jak Cię nie było Jak mój przystojniak? I jak nosidło? Używacie? Bo ja nasze lubię coraz bardziej. I Tymuś też
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-04-25 o 23:09 |
||
|
|
|
#3915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do wesela to też się stresuję jak to będzie , bo cała rodzina na nie idzie, moi rodzice też (to ślub taty chrześnicy, nasza siostra cioteczna). I robimy tak że bierzemy dzieciaki ze sobą... Mamy zamiar się z nimi "bawić" do jakiejś 20-21, potem przywieźć do domu, położyć do łóżek i wrócić na wesele. Tż zaproponował że nie będzie pił więc w każdej chwili możemy wrócić jakby się któreś obudziło i była jakaś masakra. Z dziećmi ma zostać tż-ta siostra cioteczna ze swoją 11-letnią córką (chrześnicą tżta, która Filip uwielbia), ma ok 40-stki i jest przedszkolanką. Ma podejście do dzieci i wydała nam się najbardziej odpowiednią kandydatką. Lubię ją bardzo. Ma poprostu zostać z dzieciakami jak zasną. Liczę że Lila sie nie obudzi i prześpi całą noc (jak ostatnio pięknie sypia). Cytat:
![]() zaczyna szalec znowu ![]() Cytat:
![]() Lila ostatnio zasuwa w stronę schodów i się po nich wspina. Dziś weszła sama do 6 schodka
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
laski jak on ( czyt.Tż ) mnie w☠☠☠☠ia
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Marzenko zapomniałam napisać kupiliśmy nosidło Beco Gemini a co do wózka to nawet oddany przy samolocie czasami wyjeżdza na taśmie
|
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
co sie dzieje??
|
|
#3918 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumeczku nie wiem jak t się dzieje ale czasami czas ucieka mi miedzy palcami. Wczoraj zasnelam przytulona do tabletu.
Mój przystojniak jest przeuroczy Dopiero co obnizylismy łóżeczko ale znów będzie trzeba bo akrobacje Jasiowe są nieziemskie, pozatym ńon stop trenuje stawianie na czworakach Nosidelko niestety na razie leży nieużywane, pewnie w weekend będzie w użyciu A jak tam mój krokodylek? A jak Twoje bóle? Aniu świetny artykuł, usmialam się po pachy a pozatym daje świetna wizje z 2 punktów widzeniA
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
co przeskrobal?
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Co nawyczyniał?
Cytat:
Z pogrubionego się uśmiałam Masz męża i słodkiego synka a tulisz się do tabletu Jesteś jeszcze dziwniejsza niż ja ![]() 2. A to ja świetnie wiem, że jest przeuroczy U nas to samo - ćwiczy takie stanie, że opiera się na łapkach i stópkach 3. Ale uwaga bo to wciąga I ściąga spojrzenia ludzi. Ale bardzo sympatyczne spojrzenia ![]() 4. Aktualnie spacyfikowany w koroko-łóżeczku A tak serio, to nie mam słów na tego dzieciaka. Nie chcę żeby to głupio zabrzmiało, ale codziennie dziękuję nie tylko za to, że mam dziecko, ale że to właśnie ON jest moim dzieckiem, że na niego trafiłam ![]() Od kilkunastu dni jest z niego mały przesympatyczny chłopiec, a nie taki bobas jak dotąd. I zachwyca mnie to na każdym kroku. 5. Dziękuję, nie ma od 3 dni
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
on nie potrafi nic doradzić, zrobić sensownego.nie ma w Nim nic pozytywnego.Strasznie mnie on dołuje że jest taki jakby "nie dorobiony"
już nawet nie chce mi się z Nim gadać. |
|
|
|
#3922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez rozne decyzje podejmuje sama, wiekszosc w zwiazku z Wiki, ale mi to akurat odpowiada. Uciekam do wyrka. D O B R A N O C |
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi, że tak czujesz. Mówiłaś mu? Mimo że Ci się nie chce gadać, to chyba jednak warto...
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
FUCK, FUCK, FUCK
|
|
|
|
#3925 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetka a u Ciebie co się dzieje?
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
ryczy od 23
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
A gorączka nie wróciła?
Może ją swędzi czy coś? A Ty, Justynka, Czemu nie śpisz?
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie też się zastanawiam czemu nie śpie jak pewnie wstaniemy o 7.00
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3930 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() BELLÓWNY, kochane STO LAT!!!!!!! Awansujecie dzisiaj z grona niemowlaków do małych dzieci ![]() Wiki, wszystkiego najlepszego! Cytat:
bo go nie ma, życzeń nawet nie mogłam złożyć... i w ogóle milion innych powodów no nic, widocznie hormony znowu głupieją, może jakiś przedwczesny pms Zrozum babę :Pdziś już lepiej, jadę zaraz na zajęcia to nie będę mieć czasu na głupoty. Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a mąż był nastawiony na coś innego, że "o dziwo"?![]() Cytat:
dziękuję ![]() Cytat:
1 - 4 - pięknie to napisałaś ![]() Wiecie co, ja już straciłam nadzieję że moje dziecko zacznie raczkować. Chyba będzie jedynym na wątku który tego nie robi. Siedząc przemieszcza się na pupie we wszystkie strony, jak dopadnie stołków czy nóg to próbuje się podnosić, na razie najwyżej do klękania, dalej nie idzie. Natomiast na siedząco opiera się na rękach i nogach jak do raczkowania, ale jedynie buja się przód-tył i na tym się kończy. I kombinuje jak stopy na podłodze postawić, zamiast domyśleć się żeby ruszyć do przodu mamad1, jak Patryk?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Teraz motka z rejestrowaniem itd..... Biegać trzeba, wypełniać...... Aż się odechciewa tego auta czasem... 

Ale tak na zdrowy rozum, chodzi chyba o to, że drożdże są przebogate w niektóre witaminy i cynk na pewno. Może o to chodzi...
). 

Będę ściskać mocno kciuki żeby ta sesja wypaliła 

Masz męża i słodkiego synka a tulisz się do tabletu
Jesteś jeszcze dziwniejsza niż ja