Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 22:07   #2221
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Ja się kiedyś nad tym zastanawiałam...ale w sumie to już nie wiem
Ja sie wlasnie zastanawiam ... Wiem ze w PL pobranie kosztuje ponad 2tys a roczny koszt przechowywania cos kolo 420zl .. Ciekawe ile u nas to kosztuje .. Musze gina zapytac.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:09   #2222
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy ktoras z Was myslala o pobraniu krwi z pepowiny?
Jak się dowiedziałam jakie to koszty to się przestałam zastanawiać.

Ale uważam, że to powinno być dostępne dla wszystkich i państwo powinno to gwarantować każdemu, a nie, że już od samych narodzin bogatsi mają szanse na dostęp do lepszych metod leczenia

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:

Chyba zaraz mykam spać...
Dobry pomysł, też idę, YCD się nagrywa to jutro sobie obejrzę.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:09   #2223
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Jak się dowiedziałam jakie to koszty to się przestałam zastanawiać.

Ale uważam, że to powinno być dostępne dla wszystkich i państwo powinno to gwarantować każdemu, a nie, że już od samych narodzin bogatsi mają szanse na dostęp do lepszych metod leczenia
Masz racje powinno to by pokryte przez panstwo. Jeszcze te 420zl rozlozne na rok to nie tak zle . Ale za jednym razem zaplacic ponad 2tyg to juz ogromny wydatek zwlaszcza dla "zwyklych" ludzi.

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-25, 22:12   #2224
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

A wiecie co, mam w brzuchu co jakiś czas takie uczucie - miałyście tak kiedyś jak byłyście np w jeziorze i ryba wam koło nogi przepłynęła???? To właśnie cosik takiego zaczęłam dziś odczuwać w brzuchu - czy to Dziudziuś????
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-25, 22:15   #2225
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
I jak maly podczas lotu wporzadku? Ile mial wtedy? My myslelismy leciec na BN ale cos tesciowa mowi ze moze zostanie dluzej wiec mozliwe ze dopiero na wakacje bedziemy leciec.

Dziekuje

Ojj tak prac to ja moge .. a nigdy nie prasuje bo maz nie chodzi w koszulach na codzien wiec luz

To za tydzien bedziemy trzymaly kciuki

Dziewczyny czy ktoras z Was myslala o pobraniu krwi z pepowiny?

Ja pierwszy raz lecielismy to maly miał 5 miesiecy
Lot super,od startu po ladowanie spal (tylko zaleca sie podawac cos do picia(albo piers, by uszka sie nie zatykały). Najgorsze to te kolejki na lotniskach,ale lecialam z mama to dałysmy sobie rade
W samolocie z woda, butelkami tez nie ma problemu

Powiem ze o wiele latwiej jest latac z niemowlakiem niz z takim biegajacym ponad rocznym dzieckiem

W zeszlym roku leciałam sama z malym do PL 2 razy(to był koszmar)Skakal po mnie cały lot, ludzi zaczepial, 2 razy zrobil mi niespodzianke, a przebrac w toalecie tam to masakra...taka bylam wykonczona podrózaW kolejkach na lotnisku tez zle, bo nudno w wózku
Ech dobrze ze ludzie uczynni
Jakos zawsze na milych i chetnych do udzielania pomocy ludzi trafiam

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
A wiecie co, mam w brzuchu co jakiś czas takie uczucie - miałyście tak kiedyś jak byłyście np w jeziorze i ryba wam koło nogi przepłynęła???? To właśnie cosik takiego zaczęłam dziś odczuwać w brzuchu - czy to Dziudziuś????
Stary 2012-04-25, 22:16   #2226
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Masz racje powinno to by pokryte przez panstwo. Jeszcze te 420zl rozlozne na rok to nie tak zle . Ale za jednym razem zaplacic ponad 2tyg to juz ogromny wydatek zwlaszcza dla "zwyklych" ludzi.
To my postanowiliśmy, że od urodzenia wykupimy dziecku jakiś fundusz oszczędnościowy czy jak to się tam nazywa i np 2 razy do roku czy częściej będziemy wpłacali kasę, a ona będzie procentować i pracować, a dzidziuś jak będzie miał 21 lat to dostanie sporą sumkę na dobry początek dorosłego życia. Jakoś na chwilę obecną bardziej to do nas przemawia niż pobieranie krwi pępowinowej zwłaszcza, że gdzieś mi się o uszy obiło, że w skrajnych przypadkach można ją odkupić od osób które jej nie wykorzystały czy jakoś tak - ale mogłam cosik pomieszać bo dawno to było, musiałabym siostrę dopytać, bo ona się lepiej w medycznych tematach orientuje.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-25, 22:18   #2227
aaby
Zakorzenienie

Poczułam się wezwana, toteż wpadłam na chwilę
Dziękuję strong Ty jedna zauważyłaś (dwukrotnie! plus sms ), że mnie nie ma

Przepraszam, że mnie tak długo nie było, ale zwyczajnie za Wami nie nadążam i totalnie nie mogę się wbić w temat

Ostatnie dwa weekendy minęły baaardzo naukowo, miałam kilka zaliczeń i egzaminów, ale mogę się pochwalić, że wszystkie na plus, zaległa poprawka również, i tak naprawdę prócz napisania pracy magisterskiej () zostało mi jedno zaliczenie Rachu ciachu i po strachu
W pracy też sporo zajęć, a po pracy zazwyczaj nauka. W dodatku ostatnie dni walczyłam z permanentnym bólem głowy - nie wiem, co jest, ale powróciły znów codzienne Także dni wyjęte z życiorysu...

Przeleciałam Was solidnie i to, co rzuciło mi się w oczy:
strong, zdrowia dla TŻa!
Madzia, sytuacja w pracy TŻa ciężka i prawdę mówiąc nie wiem, co doradzić. Teść świnia - ale jak widać nic nie poradzisz. Oczywiście, że dwa tygodnie opieki się należą i ta kobieta może Was cmoknąć, ale... wszystkie dobrze wiemy, jak wygląda dziś rynek pracy Zwolnić za to oczywiście go nie mogą, ale jeśli będą świnie, to zwolnią choćby z racji redukcji etatów... Oby sytuacja się wyjaśniła i mąż mógł być z Tobą
Amani, odezwij się koniecznie zza Oceanu!
mrowinka

...i tyle pamiętam

Dziś mam trochę skopany dzień. Rano poczułam ból w pachwinie i wyczułam małego guzka Mam nadzieję, że to tylko powiększony węzeł chłonny, a przyczyna powiększenia nie należy do tych najgorszych Wyczytałam gdzieś, że jakaś dziewczyna miała kiedyś powiększony węzeł po tym, jak jej jakaś krostka w okolicach intymnych wyskoczyła. A mi właśnie 4-5 dni temu wyskoczyła taka bulwa, że każdy krok był dla mnie masakrą. W dodatku miałam tam tak spuchnięte, że wyglądało mi to na zapalenie. To schodzi, ale teraz ten węzeł
Poobserwuję. Jeśli będzie się utrzymywać - idę do gina.

Pędzę spać, bo coś mnie chyba rozkłada.
I ostrzegam, że jeśli wciąż będziecie tak gnać, to codziennie będzie przelatywane

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:18   #2228
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Mój mąż "ale przecież Ty nie lubisz jak Ci ryba koło nogi przepływa" (święta prawda), ale odpowiedziałam "już lubię"
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-25, 22:21   #2229
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
to Dzidzius

Tz mi wylaczyl YCD

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:24   #2230
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
to Dzidzius
mam Dzidziusia - rybkę w brzuchu
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-25, 22:24   #2231
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
To my postanowiliśmy, że od urodzenia wykupimy dziecku jakiś fundusz oszczędnościowy czy jak to się tam nazywa i np 2 razy do roku czy częściej będziemy wpłacali kasę, a ona będzie procentować i pracować, a dzidziuś jak będzie miał 21 lat to dostanie sporą sumkę na dobry początek dorosłego życia. Jakoś na chwilę obecną bardziej to do nas przemawia niż pobieranie krwi pępowinowej zwłaszcza, że gdzieś mi się o uszy obiło, że w skrajnych przypadkach można ją odkupić od osób które jej nie wykorzystały czy jakoś tak - ale mogłam cosik pomieszać bo dawno to było, musiałabym siostrę dopytać, bo ona się lepiej w medycznych tematach orientuje.
my mamy konto dla Seby i bedziemy wplacac, bo do tej pory tam sa tylko pieniadze, które panstwo gwarantuje
Musze to konto odnowic, bo poczatkowo zadeklarowałam,ze nic tam nie bedziemy wplacac, ale teraz sie wszystko zmieniło

Dziecko moze sobie wyplacic(my nie)pieniadze z konta jak ukonczy 16 lat

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dziś mam trochę skopany dzień. Rano poczułam ból w pachwinie i wyczułam małego guzka Mam nadzieję, że to tylko powiększony węzeł chłonny, a przyczyna powiększenia nie należy do tych najgorszych Wyczytałam gdzieś, że jakaś dziewczyna miała kiedyś powiększony węzeł po tym, jak jej jakaś krostka w okolicach intymnych wyskoczyła. A mi właśnie 4-5 dni temu wyskoczyła taka bulwa, że każdy krok był dla mnie masakrą. W dodatku miałam tam tak spuchnięte, że wyglądało mi to na zapalenie. To schodzi, ale teraz ten węzeł

Pędzę spać, bo coś mnie chyba rozkłada.
I ostrzegam, że jeśli wciąż będziecie tak gnać, to codziennie będzie przelatywane
[/FONT]

lepiej chyba isc sprawdzic jak to Cie niepokoi

Cytat:
Mój mąż "ale przecież Ty nie lubisz jak Ci ryba koło nogi przepływa" (święta prawda), ale odpowiedziałam "już lubię"
Stary 2012-04-25, 22:25   #2232
Malensstfo
Zakorzenienie

Co do krwi pępowinowej to mnie też koszty zniechęciły, tak samo myślę, że państwo powinno pomagać...ale nie wiem czy ktoś mi mówił, że tak naprawdę tą krew można tylko w niektórych przypadkach wykorzystać, więc tak naprawdę nie wiem czy jest sens...i też faktycznie wydaję mi się, że można od kogoś odkupić

My odkładamy narazie na konto takie oszczędnościowe co miesiąc trochę kasy...ale może faktycznie trzeba by było się rozejrzeć za czymś innym na przyszłość,,.,

A teraz idę spać! Papatki

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
hihihi
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-25, 22:25   #2233
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
tak to dzidzius!!!
tez tak wlasnie czulam na poczatku

Cytat:
Fajny pomysl z tym kontem

Z tym ze mozna odkupic to nie slyszalam. Wiem ze to moze pomoc nie tylko temu gdziecku ktore sie urodzilo i zostala pobrana krew ale rowniez rodzenstwu. Szkoda ze to tak duzo kosztuje ..

Cytat:
,
...i tyle pamiętam

Kochana nie czytaj na necie bo sie bedziesz tylko niepotrzebnie stresowac Najlepiej umow sie do gina bedziesz wiedziala co i jak i nie zamartwiala sie

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-25, 22:29   #2234
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
My odkładamy narazie na konto takie oszczędnościowe co miesiąc trochę kasy...ale może faktycznie trzeba by było się rozejrzeć za czymś innym na przyszłość,,.,

No właśnie z tymi kontami to jest tak, że mało tam pieniążków przyrasta - mój tż studiowal finanse i inwestycje więc powiedział, ze wszystko przeliczy i wybierzemy tak, żeby się najlepiej opłacało. Zresztą sama mam tzw III filar, i to co tam odkładam w porównaniu z tym jakie będę miała z tego zyski to jak ziemia a niebo.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-25, 22:29   #2235
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pierwszy raz lecielismy to maly miał 5 miesiecy
Lot super,od startu po ladowanie spal (tylko zaleca sie podawac cos do picia(albo piers, by uszka sie nie zatykały). Najgorsze to te kolejki na lotniskach,ale lecialam z mama to dałysmy sobie rade
W samolocie z woda, butelkami tez nie ma problemu

Powiem ze o wiele latwiej jest latac z niemowlakiem niz z takim biegajacym ponad rocznym dzieckiem

W zeszlym roku leciałam sama z malym do PL 2 razy(to był koszmar)Skakal po mnie cały lot, ludzi zaczepial, 2 razy zrobil mi niespodzianke, a przebrac w toalecie tam to masakra...taka bylam wykonczona podrózaW kolejkach na lotnisku tez zle, bo nudno w wózku
Ech dobrze ze ludzie uczynni
Jakos zawsze na milych i chetnych do udzielania pomocy ludzi trafiam

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Tez mi duzo osob mowi ze im mniejsze dziecko tym lepiej bo duzo spij Z tymi biegajacymi dzieciakami po samolocie to cos wiem bo zawsze jak do PL lecimy to jest ich pelno Podchodza , zaczepiaja .. dopoki nie placza jest dobrze Zartuje oczywiscie zawsze mi bylo szkoda matki ktora leciala sama z dzieckiem/dziecmi i te dawaly jej w kosc nie mogla sobie poradzic a ludzie patrzyli na nia spod byka.

Przebieranie dziecka w lazience - domyslam sie ze to nie lada wyczyn przeciez tam sie nawet nie da rady odwrocic

Cytat:
Co do krwi pępowinowej to mnie też koszty zniechęciły, tak samo myślę, że państwo powinno pomagać...ale nie wiem czy ktoś mi mówił, że tak naprawdę tą krew można tylko w niektórych przypadkach wykorzystać, więc tak naprawdę nie wiem czy jest sens...i też faktycznie wydaję mi się, że można od kogoś odkupić
a wiesz moze w jakich dokladnie?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-25, 22:31   #2236
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:

maszzz ojj maszzz rybke zwana Emil/ka ehhh jak ja sobie przypomne to uczucie

Stary 2012-04-25, 22:32   #2237
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Kotek, ale coś szybko ta rybka się ujawniła - toż to 15+4 tc
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-25, 22:38   #2238
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mi duzo osob mowi ze im mniejsze dziecko tym lepiej bo duzo spij Z tymi biegajacymi dzieciakami po samolocie to cos wiem bo zawsze jak do PL lecimy to jest ich pelno Podchodza , zaczepiaja .. dopoki nie placza jest dobrze Zartuje oczywiscie zawsze mi bylo szkoda matki ktora leciala sama z dzieckiem/dziecmi i te dawaly jej w kosc nie mogla sobie poradzic a ludzie patrzyli na nia spod byka.

Przebieranie dziecka w lazience - domyslam sie ze to nie lada wyczyn przeciez tam sie nawet nie da rady odwrocic

a wiesz moze w jakich dokladnie?
oj tak, te spojrzenia ludzi jak dziecko placze
A przeciez ma prawo plakac z powodu cisnienia chociazby

No w tej toalecie to samej ciezko sie zmiescic a z dzieckiem to wyczyn nie z tej ziemi

Wy macie długi lot to moze byc trudniej pozniej, bo ja to 3 godzinny
Stary 2012-04-25, 22:39   #2239
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
no cos Ty jak szybko!! Tys chudzinka a to wg mojego liczenia ( i mojego gina tez) to 16 tydzien a ja do szprotek nie naleze a poczulam w 16+2 tc

Stary 2012-04-25, 22:41   #2240
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
no cos Ty jak szybko!! Tys chudzinka a to wg mojego liczenia ( i mojego gina tez) to 16 tydzien a ja do szprotek nie naleze a poczulam w 16+2 tc
Ale ponoć dzidziuś duży więc to może dlatego
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-25, 23:50   #2241
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję rybki w brzuchu!! Ale super!

Cytat:
Bika, no co Ty dobrze się rybka ujawniła

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 02:27   #2242
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ty chudzinka to dlatego

Cytat:
oj tak, te spojrzenia ludzi jak dziecko placze
A przeciez ma prawo plakac z powodu cisnienia chociazby

No w tej toalecie to samej ciezko sie zmiescic a z dzieckiem to wyczyn nie z tej ziemi

Wy macie długi lot to moze byc trudniej pozniej, bo ja to 3 godzinny
Dokladnie , doroslemu to przeszkadza a co dopiero dziecku.

U nas lot ponad 9h

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-26, 08:08   #2243
e_vel
Wtajemniczenie

Dzień Dobry
Piękny dzień dziś będzie Słoneczko grzeje, trzy korony z mojego kuchennego okna widać jak na dłoni... Dziś w domu miejca nie zagrzeję Miłego dnia Dziewczyny
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 08:14   #2244
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

bao szkoda, że nie zobaczysz zdjęć

Natalka dziękuję ooo coraz bliżej do staranek.

blonde będę trzymała kciuki. Czy dziś już będzie pewne co do waszego mieszkania??

Zabcia ja nie pobieram krwi pępowinowej.

Bika tak, to dziecko I wcale nie szybko, ja też w tym tyg. ją czułam

aaby leć do lekarza.

A ja sie wczoraj ostro z mężem pokłóciłam i się do siebie nie odzywamy

Za to jest śliczna pogoda, więc się wybiorę potem na spacerek.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 08:21   #2245
Malensstfo
Zakorzenienie

Hej...
Ja dzisiaj półprzytomna..nie wyspałam się w ogóle :/

Madzia a co się stało???

Edytowane przez Malensstfo
Czas edycji: 2012-04-26 o 08:24
Stary 2012-04-26, 08:29   #2246
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo normalnie tak mnie wkurzył, że aż myślałam, ze z tego wszystkiego urodzę. Wiadomo, że teraz kasa nam sie bardzo liczy, nie zarabiamy nie wiem ile i czasami nam coś zostaje a czasami musimy brać z oszczędności. Więc generalnie staramy się życ ekonomicznie a ten kuźwa wszystko pieprzy.... mandatami. w styczniu dostał 100 zł za przekroczenie prędkości. Wtedy się wkurzyłam, ale mi przeszło, mówię kit... raz się zdarza. A wczoraj mu przyszło zdjęcie , ze znowu przekroczył i tym razem 300 zł. Kur.... co ja śpię na kasie aby jego mandaty płacić?? I jeszcze mówi abym się nie wkurzała, bo się przyznał. Toż chyba i tak by sie przyznał jakby nagle 300 zł z konta nam znikło. To ja oszczędzam, wyrzekam się wielu rzeczy aby nas było stać na dziecko a ten co?? Powiedziałam mu, ze jak nie umie jeździc przepisowo to niech wcale nie jeździ, więc sie na mnie wkurzył i sobie poszedł do innego pokoju.
Generalnie od wczoraj (od powrotu z jego pracy) nie rozmawiamy.

No... to sie wygadałam

Stary 2012-04-26, 08:32   #2247
tomalinka
Wtajemniczenie

Madziu - mam nadzieję, że się szybko pogodzicie i zapomnicie o sprawie
Bika - ale to musi byc cudowne uczucie! Ciezko jest mi sobie to nawet wyobrazić.
Może i ja to kiedyś poczuje..
Aaby - fajnie że wpadłaś chociaż na chwilkę Będzie dobrze!

Głowa mnie coś boli.. nie wiem czy to pogoda?
Wczoraj tak o dietach gadałyśmy, że jak wróciłam do domu to poobiaku zjadłam lody bambi i miskę słonecznika....... super.

No ale dziś już sobie poćwiczyłam i teraz lecę do pracy
Miłego dnia Dziewczyny!
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 08:32   #2248
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Maleństwo normalnie tak mnie wkurzył, że aż myślałam, ze z tego wszystkiego urodzę. Wiadomo, że teraz kasa nam sie bardzo liczy, nie zarabiamy nie wiem ile i czasami nam coś zostaje a czasami musimy brać z oszczędności. Więc generalnie staramy się życ ekonomicznie a ten kuźwa wszystko pieprzy.... mandatami. w styczniu dostał 100 zł za przekroczenie prędkości. Wtedy się wkurzyłam, ale mi przeszło, mówię kit... raz się zdarza. A wczoraj mu przyszło zdjęcie , ze znowu przekroczył i tym razem 300 zł. Kur.... co ja śpię na kasie aby jego mandaty płacić?? I jeszcze mówi abym się nie wkurzała, bo się przyznał. Toż chyba i tak by sie przyznał jakby nagle 300 zł z konta nam znikło. To ja oszczędzam, wyrzekam się wielu rzeczy aby nas było stać na dziecko a ten co?? Powiedziałam mu, ze jak nie umie jeździc przepisowo to niech wcale nie jeździ, więc sie na mnie wkurzył i sobie poszedł do innego pokoju.
Generalnie od wczoraj (od powrotu z jego pracy) nie rozmawiamy.

No... to sie wygadałam
Oj....Madziu szkoda zdrowia...w sumie masz trochę racji...to takie wyrzucone pieniądze w błoto...no ale zdarza się...fakt, że to on jest kierowcą...

Stary 2012-04-26, 08:38   #2249
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Wczoraj się go zapytałam , to w takim razie z czego rezygnujemy aby Twój mandat zapłacić?? Z kilku osób na chrzcinach, z moskitier na które mieliśmy kasę odłożoną?? A ten sie kuźwa dalej dziwi, że ja sie wkurzam. To nie jest 5 zł tylko 300 zł a od stycznia to w sumie 400 zł za głupotę, bo moim zdaniem to głupota. Po to są przepisy aby sie ich trzymać.
A najbardziej mnie wkurza to, ze staramy się oszczędzać na każdym kroku, ja tak wielu rzeczy sie wyrzekam a tu kuźwa wyrzucanie kasy w błoto. No nie mogę normalnie

Stary 2012-04-26, 08:48   #2250
onyks
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
onyks super z tą działką, trzymam kciuki. My tez tak kupiliśmy bo była korzystna cenowo i leży i czeka. Co do urlopu - co za małpa ech... a od męża nie wiem, nic mi nie pisał dziś.
Mam nadzieję, że wszystko wypali

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Onyks, głupia baba, i dziecinna, lata i obgaduję, niech się dookoła budynku przeleci to jej lepiej na mózg zrobi. a z działką bajer, że na pół to i pozwolenia i ciągnięcie wody będziecie na pół płacić?
Muszę jej to poradzić A koszt przyłączeń to każdy na swój koszt, dlatego że woda, prąd i kanaliza jest przy działce i trzeba się podpiąć tylko, no ale gdyby trzeba było coś ciągnąć to oczywiście na pół by było a pozwolenie też każdy sam, bo podział chcemy załatwić przed kupnem żeby każdy już swoją część kupił

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
onyks, wspolczuje akcji z glupia baba, nie cierpie takiego zachowania w pracy. Wiem, ze latwo powiedziec, ale olej ja.
:
Ja też nie cierpię...dobrze, że siedzę z facetami, jest naprawdę fajnie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33770856]Czyli chyba będę miała cały etat. Ale jeszcze na 100% nie wiem. Mam nadzieję, że nic się nie zmieni.[/QUOTE]

Super

Cytat:
No to trzymam za cały etat, a potem nie będę miłą koleżanką i będę Cię na laparo gonić dobrze mówię Dziwczynki???
Dobrze prawisz

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
a wiesz jak mi wyobraźnia działa? kleszcz na łopatce, dżdżownica na nodze, komar na ramieniu i pająk we włosach
Wszystko tylko nie pająk

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no zwolnili tego cepa co Kinge nękał
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja też miałam dziś pierwszą (przed)ciążową wizyte dostałam skierowanie na toksoplazmoze, cytomegalie i różyczkę czy coraz bliżej działania

Cytat:
[FONT=Arial Narrow]Poczułam się wezwana, toteż wpadłam na chwilę
Abby ja też wpadam ostatnio na chwilę
A wiesz, że taki guzek ma moja przyjaciółka w pachwinie, tylko czasem jej się "schowa", a czasem bardzo go czuć, gin jej powiedział, że to tłuszczak i że to nieszkodliwe, może u Ciebie będzie to samo
Gratuluję zdania

Dziewczyny, a ja jeszcze tylko jutro do pracy, w sobotę szkoła, w niedzielę egzamin próbny 5 godz, więc będę prosiła o kciuki dla mnie i dla męża...a potem tydzień wolnego

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości