|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Witajcie, jestem Pirat, kot-dachowiec, SZUKAM DOMU
Po prostu wierzyłam w urok Pirata
![]() no i pomimo tego co robi się zwierzętom, "kolejnemu kotu" i "kolejnemu psu"... w ludzi jak czekałyśmy na Jego tymczasową Panią (kto wie może skradnie Jej serce na zawsze ? ) Piracik chyba wiedział o co chodzi. Nowe miejsce. Pełno ludzi dookoła, a On siedzi grzecznie i czeka ![]() Wiem że jutro idzie do weterynarza który Go porządnie przebada.. czekam i wierzę że będzie wszystko dobrze
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezużyteczny koń = skazany na śmierć?
podnoszę...
|
|
|
|
#3243 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Drasztycznie zaniedbane zwierzęta... Pomocy!
Merys, straszne to
Chciałam właśnie coś przekazać na zwierzaki przez allegro, ale mi mówi, że strona usunięta? Ja już nie mam gotówki, mogę tylko kartą
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drasztycznie zaniedbane zwierzęta... Pomocy!
Niestety, ale mamy bradzo dużo zgłoszeń odnośnie zaniedbanych koni. Dzisiaj jedziemy po niego, jego stan jest bardzo zły, wczoraj się dusił. Sytuacja jest po prostu tragiczna, ale nie tylko tego konia, podejście niektórych ludzi utrudnia nam zabranie go...
http://www.facebook.com/photo.php?fb...&type=1&ref=nf Właśnie usunięte jest allegro, a ja nie mam kiedy go ponownie wystawić. Może dzisiaj dam radę.
|
|
|
|
#3245 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Fundusze potrzeba na diagnostykę, taką od A do Z - badania, leczenie tych urazów, które da się jeszcze wyleczyć, zadbanie o ogólny stan konia, wyleczenie z pasożytów. Koń jest zaniedbany, ma stare urazy, jest znacznie osłabiony, jego skóra jest w strasznym stanie. Prócz tego potrzebne jest też całe wyposażenie dla niego, pasza, preparaty wzmacniające, witaminy. Jest już w klinice i juro będzie diagnozowany. W jego imieniu dziękujemy za wsparcie.
|
|
|
|
#3247 |
|
Raczkowanie
|
Porzucony Rex poszukuje nowego domu
Rex jest owczarkiem niemieckim. W dniu wczorajszym został znaleziony w lesie. Ktoś go tam porzucił i skazał na pewną śmierć.
Rex jest bardzo zaniedbany - zagłodzony i odwodniony, ale nie mimo tego co przeżył, jest zdrowy. Wczoraj był u niego weterynarz i to potwierdził. Teraz Rex poszukuje nowego domu i nowego właściciela, który przywróci mu wiarę w ludzi. Widać, że Rex został bardzo skrzywdzony - nie patrzy na ludzi - boi się, a jeżeli już się spojrzy, w jego oczach widać straszy smutek i łzy... Jeszcze nigdy nie widziałam tak skrzywdzonego i pełnego bólu, psiego wzroku. Poza tym wszystkim, Rex jest bardzo mądrym psiakiem. Gdy zabieraliśmy go z lasu, pomimo tego, że bardzo osłabiony, podniósł się i po otworzeniu mu drzwi, spokojnie wszedł do samochodu. Rex jest teraz u moich rodziców i czeka na nowy domu. Jeśli nie znajdzie się nowy właściciel Rex trafi do schroniska. Poniżej zdjęcie Rexa, które zrobiłam mu jeszcze w lesie. Więcej informacji na mailu: mt8618@wp.pl Edytowane przez mallinka86 Czas edycji: 2012-04-15 o 11:29 |
|
|
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
Potrzebna pomoc - szczeniaki do adopcji!!!
Dziewczyny,
poniżej zamieszczam zdjęcia szczeniaków do adopcji i link do strony . Koniecznie potrzebna jest im pomoc. Na razie przebywają w gospodarstwie w którym jest ok. 20 psów. Psy trzymane są w bardzo złych warunkach - bez schronienia, głodzone. Gospodarz się nimi w ogóle nie zajmuje. Czekamy na jakąś pomoc dla nich, ale to może jeszcze potrwać... Poza tym nawet jeśli ktoś zainteresuje się ich losem, trafią do schroniska. Wczoraj np: jeden z maluchów zginął pod kołami samochodu . Proszę dzwonić pod wskazany nr lub kontaktować się ze mną na maila: mt8618@wp.pl http://www.zaluski.pl/pl/4336/79997/PIE ... OPCJI.html |
|
|
|
#3249 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, jak mogłam przegapić. Jeszcze dzisiaj postaram się wspomóc.
Biedak.. |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
W jego imieniu bardzo dziękujemy
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...IN%2F120419618 Zdjęcia Linurona |
|
|
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
JAK mozna tak potraktowac konia
![]() Widac w nim potencjal,bedzie jeszcze pieknym zwierzakiem jak sie go wyleczy i podkarmi W tym momencie jestem splukana ale trzymam kciuki za to piekne zwierze
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, coraz więcej jest takich przypadków, świat oszalał
|
|
|
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
Dopiero teraz zauważyłam ten wątek, jak tam Pirat?
czy miał badania na kocie HIV i białaczkę?specjalnie o tym piszę i uczyulam na to, bo w zeszłym roku przygarnęliśmy kota z ulic (obecnie mamy już dwa ) i niestety okazało się, że jest chory, ale póki co żyje sobie z nami spokojnie.---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Niestety wiem też jak ciężko znaleźć właściciela dla dorosłego kota Myśmy próbowali i się nie udało
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głodzone, chore, zapomniane.. a nawet potrącone
Aukcja cegiełkowa allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=2290510208 Będziemy bardzo wdzięczni za wsparcie oraz za udostępnianie
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Piracik jest szczęśliwy
![]() oto jego stronka: http://www.glosemzwierzat.pl/?page_id=8812
|
#3257 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: BAZAREK-pomagamy potrzebującym zwierzakom! ***reklamy bazarków***
ZAPRASZAM NA BAZAREK DLA TYTUSA Z MOJEGO DT
Na bazarku możan kupić kwas migdałowy, próbki kremów, ciuchy. http://www.dogomania.pl/forum/thread...Tytka-do-30-04
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głodzone, chore, zapomniane.. a nawet potrącone
Dziękujemy
![]() Żabka jest już po zabiegu sterylizacji
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze o podpisanie petycji w sprawie schroniska w Mielcu!!
nie dotyczy schroniska, ale rowniez warto popisac
petycja przeciw zabijaniu koni na mieso! http://www.petycje.pl/6883 |
|
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękny jest
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Gnijący kokon z much? To tylko spanielka Sonia(!)
Kolejna interwencja, centrum Lublina i nasze olbrzymie zaskoczenie.. Od progu uderza zapach brudu, nieczystości, a także stado much. W oddali słychać szczekanie - czyżby to ten pies? Zza progu wyłania się zwierzę, ale czy to na pewno spanielka, która miała tutaj być? Wygląda raczej jak potwór - filce i kołtuny sprawiają, że wygląda, jakby miała kilka głów; uszy są ogromnie pozlepiane - tak, że nie widać praktycznie, gdzie się zaczynają, a gdzie kończą. Cały brzuch i tył psa dla odmiany jest łysy, pękający od odleżyn. A kiedyś to był kochany, zadbany pies - co się stało, że człowiek tak okropnie go potraktował? Właścicielka zrzekła się 13letniej spanielki Soni, a w klinice podczas golenia odkryto źródło much - suczka miała ich larwy w sierści, na skórze. Jest obecnie obrazem nędzy i rozpaczy, obrazem tego, jak okrutny i zły potrafi był człowiek w swoim braku wyobraźni, niedopatrzeniu, traktowaniu psa jedynie jako przedmiotu. Czy Sonia znajdzie nowy dom? Do tego jeszcze długa droga - najpierw trzeba ją wyleczyć. Obecnie suczka jest w bardzo złym stanie, prócz zaniedbania ma odparzoną prawie całą skórę, zapalenie narządów rozrodczych, krwiomocz. Czy znajdą się ludzie, którzy wesprą ją finansowo na drodze do normalności i zdrowia? Czy znajdzie się ktoś, kto zapewni jej dom na resztę życia?
Wydarzenie: http://www.facebook.com/events/340363862693759/ Filmy: http://www.youtube.com/watch?v=_Rd19...ature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=fCrs6...ature=youtu.be FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt 24-204 Wojciechów, Romanówka 22 KRS 0000343426 BANK PEKAO SA: 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419 Z dopiskiem "darowizna Sonia" Adres korespondencyjny: ul. Wschodnia 2, 20-015 Lublin. PRZELEWY ZAGRANICZNE: SWIFT PKOPPLPW PL 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419 www.lsoz.org Pay Pal naszej wolontariuszki lipianinola@gmail.com |
|
|
|
#3262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gnijący kokon z much? To tylko spanielka Sonia(!)
Po ostrzyżeniu suni wyszedł jej wiek i strasznie smutne oczy.
Jest zmęczona i osłabiona, nie trzyma moczu, ma stan zapalny, ropne zapalenie skóry, zęby to tragedia. Sonia w ciągu kolejnych dni dalej będzie diagnozowana, dzisiaj nie chcieliśmy już jej męczyć, bo z wyczerpania denerwowała się na nas i warczała.
|
|
|
|
#3265 |
|
Raczkowanie
|
Proszę ,zdawaj dalsze relacje...
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Sonie czeka operacja, USG wykazało, że coś znajduje się w jamie brzusznej, trzymajcie proszę za nią kciuki.
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy bardzo złą wiadomość, Sonia miała w środku wielkiego guza, którego niestety nie dało się usunąć, nie chcieliśmy przedłużać jej cierpienia i bólu, Malutka zasnęła w spokoju.
Edytowane przez Merys Czas edycji: 2012-04-25 o 14:05 |
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bombaj (FeLV+) - Piękny, rudy kot potrzebuje pomocy finansowej i własnego domu!
Bombaj znalazł domek!
|
|
#3270 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Bombaj (FeLV+) - Piękny, rudy kot potrzebuje pomocy finansowej i własnego domu!
Super!!! Daleko jedzie?
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzaki w potrzebie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

) Piracik chyba wiedział o co chodzi. Nowe miejsce. Pełno ludzi dookoła, a On siedzi grzecznie i czeka 

. 

Jest zmęczona i osłabiona, nie trzyma moczu, ma stan zapalny, ropne zapalenie skóry, zęby to tragedia. Sonia w ciągu kolejnych dni dalej będzie diagnozowana, dzisiaj nie chcieliśmy już jej męczyć, bo z wyczerpania denerwowała się na nas i warczała.