|
|
#541 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Prince - wspolczuje
moze jednak IP jesli jest tak kiepsko. Zeby sie nie pogorszylo jak zaczniesz jezdzic od lekarza do lekarza... anna99302 - ja tez wogule nie przytylam wagowo, choc brzuch mi urósł i dupsko... ale w poprzednich ciazach to mi tez tak dopiero 6-7 mies zaczynalo przybywac agunia82 - nie wiem czemu relanium... zapisal mi zaocznie, bo maz byl tylko po recepty. ja mam wizyte dopiero za tydz, teraz kazal mi zostac w domu. Dal mi na podstawie tego co mu powiedzialam przez tel. |
|
|
|
#542 |
|
Wtajemniczenie
|
po przeglądzie szafy stwierdzam że znalazłam jeszcze 2 letnie sukienki i tunikę w których wyglądam jeszcze w miare dobrze
|
|
|
|
#543 |
|
Rozeznanie
|
widze ze wielu mialo dzis ciezka noc
![]() jednocze sie w bolu... Ja sie obudzilam po 3 godz snu i zasnelam dopiero nad ranem, a o 8 juz bylam na nogach spowrotem... rano mialam obolaly brzuch caly - ale jakos tak po bokach, wiec moze to przewod pokarm. tym razem... ale leci paskudztwo wciaz i w nocy juz od paru dni jestem cala taka zdretwiala i spięta, i brzuch twardy |
|
|
|
#544 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę ideał! Pyszne, łatwe, tanie, szybkie i nawet nie trzeba polewać czekoladą - czego spodziewałam się na początku.Co do męża, to ładnie przybiera ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
z rana przeszedł..
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- przeszlo mi tamto i poprosiłam sąsiada by Mnie do laboratorium zawiózł a że jechal do pracy to się zgodził. nie poczekał na Mnie bo kolejka była. a że przed wyjazdem siku robilam to jak Mnie tam złapało to Myslalam że Padne. gorąco jak nie wiem mi było całą się Spocilam słabo mi było i Bol taki że szok . poszłam do łazienki bo tak Mnie zaczelo mdlic że zaczęłam Zygac.. Wzielam paracetamol i myślałam że ludzi rozniose nikt Mnie nie przepuścił. ale sprawdziła mocz i jest dobry.. więc wierzy wynik wezme do lekarza dziś. znowu przeszla. ale jestem w domu i się już nigdzie nie ruszam pie.rdo.le przez takie coś przechodzić gdzieś między ludźmi dobrze że jade do tego Urologa..
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i że po co ? a ja sie pochwale, ze dziś sie zarejestrowałam na usg w niedziele |
|||
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak jest drin, to także
|
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Natee z Sure Start Children's Centre
Przyjdzie mnie zarejestrowac, ona mi pomoze przy benefotach itd chce ja poprosic zeby mi pomogla przy becikowym no i do tego oni maja rozne zajecia dla dzieci ![]() http://www.direct.gov.uk/en/Parents/...sses/DG_173054 a na usg prywatnie idziesz?
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
anna99302
U nas jest jeden tylko szpital. jedynie to w mieście tam gdzie jade dziś do Urologa. jeśli powiedzą że w tamtym mam się stawic to trudno pojadę. tam jest 50 km stąd. nie uśmiecha mi się to ale co zrobić. dostalam wyplate to dobrze mam na lekarza bo bierze 150 zł z usg. i wkońcu zapłacę net i inne opłaty zaległe. a baba w zusie mi dziś mowila że mogę po porodzie ubiegać się o świadczenie rehabilitacyjne to które przysługuje przez 150 dni fajnie by było gdybym dostała takie
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, trzymaj się
Co do wyboru szpitala, to ja przede wszystkim kierowałabym się tym, na ile mogą się tam zająć noworodkiem, gdy jest coś nie halo. |
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Brzuchatki
Ale jest cudnie za oknem ![]() Wybraliśmy imię dla Synka: Leon ![]() Haniu nie wiem czy to przeczytasz. Jeśli tak wpisz mi proszę Leona na 1 stronę Dziękuję! Cytat:
|
|
#555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z becikowym to jest taki myk, ze musisz miec najpierw odpowiedz z Child Tax Credit (takze aplikuj zaraz po porodzie). jak już masz przyznany ChTC to szybciutko o becikowe składaj, masz na to do 3 miesiecy po porodzie. a może juz to wszystko wiesz ![]() tak tak prywatnie, a jak tu inaczej hihi
|
|
|
|
|
#556 |
|
Wtajemniczenie
|
WITAM WAS MOJE KOCHANE!!!
I OD RAZU ZAWIADAMIAM, ŻE DZIŚ MAM: A WIĘC ![]() prince- Kochana strasznie Ci współczuję...takie bóle...ja bym wymiękła i chyba cały czas latała do szpitala mam nadzieję, że Ci ta wizyta cosik dadepoison - wiesz, że jednak te moje pończoszki zakupuje się nie w aptece, ale w sklepie zwanym Sanitärhaus wyczytałam w internecie, wczoraj w końcu zaszłam(miałam aż ze 100m), a Pani mi kazała dziś wcześnie przyjść, bo musi zrobić pomiary na nogach nie spuchniętych, no to wstałam, Pani mnie wymierzyła od stóp po uda i muszę z tydzień czekać, bo akurat nie miała na sklepie...no i jeszcze dopłacić 18euro, bo kasa pokrywa część9 to ciekawe ile to cudo w całości kosztuje )....ta ka to historia![]()
|
#557 |
|
Wtajemniczenie
|
Irmusia bardzo ładne imię!
karolka gratki z okazji studniówki !
|
|
|
|
#558 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#559 |
|
Rozeznanie
|
hej,
relacja z wizyty: wymiary niuńki w porządku, waży 1315g i ma 28 cm, ze złych wieści to to że szyjka mi sie skróciła do 2 cm coś, z racji tego że główka dziecka na nią naciska(położenie podłużne główkowe)- z tego wynika ze nie zmieniła pozycji od początku i pewnie już nie zmieni. Dlatego mam więcej leżeć, mam brać żelazo bo hemoglobina spada z wizyty na wizytę, ale jeszcze jest w normie teraz mam3,75(lek to sorbifer durules), odnośnie niskiego ft4 to badanie mam powtórzyć za 4 tyg w innym laboratorium, a wysokie CRP wynika z przeziębienia. wizyta za 4 tyg, bo nie ma potrzeby by była wcześniej, chyba ze twardniałby mi brzuch. Dziwie się tylko że nie będę mieć KTG, chyba że robiła to na USG? zapomniałam się spytać, bo jestem w 30 tyg przecież... |
|
|
|
#560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, jak było prawdobieństwo na początku ciązy ze mogę mieć bliżniaki zawsze mówiłam ze jak będzie parka to Lena/ Nadia Leon/Adam
|
|
|
|
|
#561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę. A to Ty Kochana możesz się jeszcze w czerwcu rozpakować Ale słyszałam, że różnie bywa. Czasem zdejmą krążek a dziecię rodzi się dopiero po tp.Cytat:
![]() Ja jutro kupię babany i albo wieczorem albo w sobotę upiekę to ciasto Uwielbiam bananki
|
|
#562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do szyjki to musisz się bardzo oszczędzać!
|
|
|
|
|
#564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
Irmusia imię cudne!! też miałam Leona w propozycjach męskich
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z trójką z przodu
Czyli zaczynam 30. tydzień ![]() Cytat:
![]() Dla mnie ta amerykańska to taka jak serial trochę, a ta brytyjska jak prawdziwe życie-bo sama tak to tutaj przechodziłam ![]() Irmusia-już doczytałam o imieniu i zaraz dopiszę ![]() W nocy obudził mnie straszny ból w obu łydkach Do tej pory czuję jak mięśnie są napięte Biorę ten suplement i teraz dobrze się po nim czuję, a skurcze i tak dalej mam![]() Tak mi się wydaje, że moje młode przekręciło się główką w dół (Dorotka też tak miała-od ok. 30. tyg. była główką w dół)-kopniaki czuję po bokach i pod żebrami, a jak gdzieś dalej muszę iść to czuję takie napięcie w kanale... ale tż mówi że dziecko jeszcze zdąży parę razy się pokręcić
|
|
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co zdarzyłam skubnąć przed wyrzuceniem to mi nieziemsko smakowało może spróbuje u znajomej w piekarniku
|
|
|
|
|
#569 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co się dziwisz. On też jest w ciąży
Cytat:
Cytat:
Też mi się w sumie wydaje, że trzeba zamówić przez neta, ale to chyba nie jest tam dokładnie sprecyzowane na ich stronce. Cytat:
Dziękuję Cytat:
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze nie bede miala wizyt co 2 tygodnie bo zbankrutuje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

Chyba by się zesrała jakby nie popatrzyła
Naprawdę ideał! Pyszne, łatwe, tanie, szybkie i nawet nie trzeba polewać czekoladą - czego spodziewałam się na początku.
Aż żal było nie brać 

brzuch mi twardnieje od dluzszego czasu...
3 z przodu mnie przeraża
i jak jest drin, to także