Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 10:42   #541
Ando
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Prince - wspolczuje
moze jednak IP jesli jest tak kiepsko. Zeby sie nie pogorszylo jak zaczniesz jezdzic od lekarza do lekarza...

anna99302 - ja tez wogule nie przytylam wagowo, choc brzuch mi urósł i dupsko... ale w poprzednich ciazach to mi tez tak dopiero 6-7 mies zaczynalo przybywac

agunia82 - nie wiem czemu relanium... zapisal mi zaocznie, bo maz byl tylko po recepty. ja mam wizyte dopiero za tydz, teraz kazal mi zostac w domu. Dal mi na podstawie tego co mu powiedzialam przez tel.

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:43   #542
muminek82
Wtajemniczenie

po przeglądzie szafy stwierdzam że znalazłam jeszcze 2 letnie sukienki i tunikę w których wyglądam jeszcze w miare dobrze
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:46   #543
Ando
Rozeznanie

widze ze wielu mialo dzis ciezka noc
jednocze sie w bolu...
Ja sie obudzilam po 3 godz snu i zasnelam dopiero nad ranem, a o 8 juz bylam na nogach spowrotem... rano mialam obolaly brzuch caly - ale jakos tak po bokach, wiec moze to przewod pokarm. tym razem...
ale leci paskudztwo wciaz i w nocy juz od paru dni jestem cala taka zdretwiala i spięta, i brzuch twardy

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:50   #544
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ooo to udanej wycieczki

Zrobiłam kilka ćwiczonek i jest mi lepiej Jak tylko brzuszek nie będzie bolał, będę je robić codziennie
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hejo ho!

wróziłam z jogi powiem Wam, że ona naprawde relaksuje

a tu juz nowa częśc
Pod koniec każdego aerobiku też mamy trochę jogi , to fakt świetnie relaksuje . Każda aktywność wydziela endorfiny i czujemy się super

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Usmażyłam omlety dla TŻ, ostałam się nad tą patelnią... A babcia TŻ oczywiście już przybiegła do kuchni i musiała patrzeć co robimy Chyba by się zesrała jakby nie popatrzyła
Ty to też widzę masz przeboje z Tą babcią , hehe

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
wow! nowy wątek! nieźle!

Zanim was nadrobię, koniecznie muszę zaprezentować wam moją Zosieńkę - tym razem z 31 tygodnia jej życia płodowego
Byłam dziś na tym trzecim ważnym i dużym usg, wszystko w najlepszym porządku, przebadano i mnie i ją wzdłuż i wszerz (ugrzęźliśmy u lekarza na 2 godziny), ale wyszliśmy zadowoleni
Mała waży 1,5 kg
/zdjęcia tym razem mniej wyraźne, bo skaner zastrajkował, więc po prostu sfotografowałam te wydruki/
Zosienka jesteś prześliczna , jaka wyrażna twarzyczka supcio, już nie mogę doczekać się swojej kolejnej wizyty 10 maja
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 10:54   #545
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

ooooo u mnie by to nie przeszło. pozazdrościc!

OO A chwaliłam Wam się, że mój mąż od początku ciąży przytył 4 kg??
Ciacho było pycha Naprawdę ideał! Pyszne, łatwe, tanie, szybkie i nawet nie trzeba polewać czekoladą - czego spodziewałam się na początku.
Co do męża, to ładnie przybiera

Cytat:
Chyba zrobię sobie kanapkę z dżemem
W ogóle poszłam po te banany do ciasta Hani, ale wszystkie zjadłam Znalazłam też promocję, kilogram pomidorów za 1,99 Aż żal było nie brać

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dziewczęta, gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści W szczegółach nie jestem w stanie was poczytać, bo dopiero skończyłam uczyć się angielskiego i niestety muszę już iść spać, ale nadrobię koło weekendu, jak zawsze

Co ile macie teraz wizyty? Bo ja byłam pewna, że będę mieć wizyty co 2 tygodnie, tak mi przepowiadała gin, a tu masz, do rozwiązania zostały mi tylko 2 wizyty. Jedna w połowie maja, druga w połowie czerwca. Gdy spytałam, czemu tylko tyle, to mi gin powiedziała, że nie widzi potrzeby, skoro wszystko jest ok, ktg wzorowe, szyjka długa, zero dolegliwości, to po co latać co 2 tygodnie i się stresować na zapas... A ja chyba wolałabym częściej, byłabym pewnie spokojniejsza.

Przeziębiłam się znowu, już któryś raz w ciąży, a myślałam, że mam to już za sobą. Pewnie jutro się urwę z pracy, bo nie wysiedzę, słaba jestem

Dobrej nocy
W początkowym okresie ciąży mój gin robi wizyty co 3 tygodnie, ale ja miałam krwiaka i wtedy miałam co 2. Potem robi co 4 tygodnie, ale najpierw miałam skurcze, to kazał mi przychodzić co 2, potem puściły, więc umówiliśmy się za 4 tygodnie... no i po tych 4 okazało się, że szyjka skrócona, więc już do końca co 2 tygodnie. Tylko ja chodzę na NFZ i nic mnie to nie kosztuje
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:05   #546
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

jak ból nie przejdzie to zadzwoń po karetkę i tyle
z rana przeszedł..
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki zeby bylo jak najlepiej. Uwierz mi wiem co to znaczy bol nerki w ciazy Co prawda ja bym do lekarza nie szla, ale jesli dzieki temu Ci bedzie lepiej to idz jak najbardziej
A ile bierze za taka prywatna wizyte?

W poprzedniej ciazy mialam zastoj. W tej tez mnie nerka boli naprawde porzadnie, ale w USG zastoj nie wyszedl, tylko cos tam jest nie tak jak trzeba i powiekszone, niby dziecko uciska. Wiec moze ten bol tez w jakims stopniu zalezy od tego jak sie dziecko ulozy? Nie wiem...
możliwe nie wiem. nie jechala bym może ale i tak mam zlecone kontrol u Urologa
Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Prince - wspolczuje
moze jednak IP jesli jest tak kiepsko. Zeby sie nie pogorszylo jak zaczniesz jezdzic od lekarza do lekarza...
.
jade do tego samego Urologa co ostatnio. najwyzej jak powie że szpital z Urologiem to trudno.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

przeszlo mi tamto i poprosiłam sąsiada by Mnie do laboratorium zawiózł a że jechal do pracy to się zgodził. nie poczekał na Mnie bo kolejka była. a że przed wyjazdem siku robilam to jak Mnie tam złapało to Myslalam że Padne. gorąco jak nie wiem mi było całą się Spocilam słabo mi było i Bol taki że szok . poszłam do łazienki bo tak Mnie zaczelo mdlic że zaczęłam Zygac.. Wzielam paracetamol i myślałam że ludzi rozniose nikt Mnie nie przepuścił. ale sprawdziła mocz i jest dobry.. więc wierzy wynik wezme do lekarza dziś.

znowu przeszla. ale jestem w domu i się już nigdzie nie ruszam pie.rdo.le przez takie coś przechodzić gdzieś między ludźmi

dobrze że jade do tego Urologa..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:05   #547
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ohh Ciastek

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2012-04-26 o 11:06
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:06   #548
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
zbieraj do sloiczka
mi znajoma powiedziala wczoraj ze nadal ma pokarm, tzn nie duzo ale jak nacisnie na piers to kilka kropelek wylatuje , chcialabym zauwazyc ze jej corka ma 9 lat...
Moja ciocia dwa razy straciła dziecko i nadal ma pokarm - a w ciąży była, jak byłam mała
Stary 2012-04-26, 11:09   #549
natee
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie nie wiem... brzuch mi twardnieje od dluzszego czasu...
myslalam ze mi da cos mocniejszego, albo na podtrzymanie, a tu relanium...hm
to właśnie na skurcze macicy
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
No to ładnie
Poprzedniego macierzyńskiego miałam niecałe 500f na miesiąc i to jak pracowałam
teraz podobno podnieśli, w zeszłym roku maximum chyba było 128 tyg, teraz 135
Cytat:
hej ja wstalam zjadlam tosty z powidlami posprzatlismy z tz bo dzisiaj przychodzi ta babka z Sure start i ide pod prysznic
że jaka babka? i że po co ?

a ja sie pochwale, ze dziś sie zarejestrowałam na usg w niedziele

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:14   #550
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęliśmy właśnie 30 tydzień 3 z przodu mnie przeraża

Stawiam ciacho i drinka bezalkoholowego
i jak jest drin, to także
Stary 2012-04-26, 11:14   #551
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Natee z Sure Start Children's Centre Przyjdzie mnie zarejestrowac,
ona mi pomoze przy benefotach itd chce ja poprosic zeby mi pomogla przy becikowym no i do tego oni maja rozne zajecia dla dzieci

http://www.direct.gov.uk/en/Parents/...sses/DG_173054

a na usg prywatnie idziesz?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:18   #552
prince_polo
Zakorzenienie

anna99302

U nas jest jeden tylko szpital. jedynie to w mieście tam gdzie jade dziś do Urologa. jeśli powiedzą że w tamtym mam się stawic to trudno pojadę. tam jest 50 km stąd. nie uśmiecha mi się to ale co zrobić.

dostalam wyplate to dobrze mam na lekarza bo bierze 150 zł z usg. i wkońcu zapłacę net i inne opłaty zaległe. a baba w zusie mi dziś mowila że mogę po porodzie ubiegać się o świadczenie rehabilitacyjne to które przysługuje przez 150 dni fajnie by było gdybym dostała takie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:20   #553
blueberry88
Zakorzenienie

Prince, trzymaj się

Co do wyboru szpitala, to ja przede wszystkim kierowałabym się tym, na ile mogą się tam zająć noworodkiem, gdy jest coś nie halo.
Stary 2012-04-26, 11:23   #554
Irmusia81
Zakorzenienie

Dzień dobry Brzuchatki

Ale jest cudnie za oknem Po południu idę do ogrodu posiać trochę kwiatów. Tylko ciężko się schylać i kucać z takim brzucholkiem. Wczoraj już byłam na chwilę na mojej rabatce i zasapałam się strasznie
Wybraliśmy imię dla Synka: Leon
Haniu nie wiem czy to przeczytasz. Jeśli tak wpisz mi proszę Leona na 1 stronę

Cytat:
gratulacje
Dziękuję!

Cytat:
A nasza wizyta bardzo w porządku. Szyjka trzyma, nic ise nie zmieniło, wszystko pozamykane na 4 spusty teraz kontrolę mam za 3 tygodnie i czeka mnie badanie obciążenia glukozą... aa i nie przytyłam przez ostatnie 3 tygodnie! a ogolnie już mam 5+
Super wieści! Zazdroszczę, że masz tylko +5 kg
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:25   #555
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Natee z Sure Start Children's Centre Przyjdzie mnie zarejestrowac,
ona mi pomoze przy benefotach itd chce ja poprosic zeby mi pomogla przy becikowym no i do tego oni maja rozne zajecia dla dzieci

http://www.direct.gov.uk/en/Parents/...sses/DG_173054

a na usg prywatnie idziesz?
nie słyszałam o tym

z becikowym to jest taki myk, ze musisz miec najpierw odpowiedz z Child Tax Credit (takze aplikuj zaraz po porodzie). jak już masz przyznany ChTC to szybciutko o becikowe składaj, masz na to do 3 miesiecy po porodzie. a może juz to wszystko wiesz

tak tak prywatnie, a jak tu inaczej hihi

Stary 2012-04-26, 11:26   #556
karolka110
Wtajemniczenie

WITAM WAS MOJE KOCHANE!!!
I OD RAZU ZAWIADAMIAM, ŻE DZIŚ MAM:

100 DNIÓWKĘ
A WIĘC

prince- Kochana strasznie Ci współczuję...takie bóle...ja bym wymiękła i chyba cały czas latała do szpitalamam nadzieję, że Ci ta wizyta cosik da

depoison - wiesz, że jednak te moje pończoszki zakupuje się nie w aptece, ale w sklepie zwanym Sanitärhaus wyczytałam w internecie, wczoraj w końcu zaszłam(miałam aż ze 100m), a Pani mi kazała dziś wcześnie przyjść, bo musi zrobić pomiary na nogach nie spuchniętych, no to wstałam, Pani mnie wymierzyła od stóp po uda i muszę z tydzień czekać, bo akurat nie miała na sklepie...no i jeszcze dopłacić 18euro, bo kasa pokrywa część9 to ciekawe ile to cudo w całości kosztuje)....ta ka to historia
Stary 2012-04-26, 11:30   #557
muminek82
Wtajemniczenie

Irmusia bardzo ładne imię!
karolka gratki z okazji studniówki!
Stary 2012-04-26, 11:30   #558
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Cześć ciężaróweczki

Zaczynamy dziś 28 tc, czyli 7 miesiąc, czyli III trymestr Zapraszam na kawkę i Michałki

Byłam dziś u dentysty i było całkiem przyjemnie
Kolejna wizyta 15 maja.

U mnie odwrotnie. Badanie na fotelu mam zawsze, czasem mierzenie szyjki i dotykanie brzucha. Za to usg małemu nie robi
Za 28 tydzień gratki mniam michałki chętnie się skuszę

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki prób wątrobowych, wszystko w normie więc to nie cholestaza

Z psem też byłam u weta, zrobiła mu wymaz z łapy i dodatkowo z ucha, bo tam też coś się ślimaczy (być może łapa "zakaziła się" od ucha). Jutro mają być wyniki i dalszy plan działania. Póki co tylko przemywamy uszka i łapy i na łapkę dajemy maść łagodzącą

No i przyszła mi w końcu karta z DOZ-u

Prince biedactwo, oby ten ból szybko minął

Irmusia to świętujemy
Agunia cudownie ze to nie cholestaza , mój psiak z ato od kilku dni ciągle głośno oddycha i trzęsie się bo boi się wiatru , o nie a tak gorąco na dworzu ( wiecznie chodzi za mną dosłownie wszędzie , ja krok do kuchni ona tez , ja do kibelka ona też wariactwo , masz jakiś pomysł co robić ???

Cytat:
A nasza wizyta bardzo w porządku. Szyjka trzyma, nic ise nie zmieniło, wszystko pozamykane na 4 spusty teraz kontrolę mam za 3 tygodnie i czeka mnie badanie obciążenia glukozą... aa i nie przytyłam przez ostatnie 3 tygodnie! a ogolnie już mam 5+
Super wieści

Cytat:
Zaczęliśmy właśnie 30 tydzień 3 z przodu mnie przeraża

Stawiam ciacho i drinka bezalkoholowego
30 tydzień supcio, ale piękny drink mniam już nie mogę się doczekać jak go skosztuję

Cytat:
mmmm-jakie piekne

---------- Dopisano o 04:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:59 ----------

a ja kolejna noc nie moge spac. Znowu sie obudzilam o 3, a tu juz 4 i nic. A troche to dziwne bo w dzien wogule nie spie...
Zrobilam sobie gorace mleko i zobacze.

Ale jedna dobra wiesć - dzis zaliczony 22 tc
i zaczynam 23 tydzien

mija zatem 7 tyg od ost pobytu w szpit, 10 tyg od ost krwotoku. Jeszcze chociaz 7 tyg zeby do 30tc dociagnac....

---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:03 ----------

ptaki sie obudzily i spiewaja na podworku

juz 5ta...mleko nie zadzialalo...
Gratki

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 27 tydzień. Witam jak zwykle z kawą z pracy.

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

gratuluje magicznej 30

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie źle się czuje taki ostry Bol mam co jakiś czas że chodze po ścianach już Wzielam 2 nospy od rana a całą noc nie spalan. w dodatku co chwilę mam uderzenia gorąca i jak jest ten Bol to jestem słaba i mam straszne mdłości z bolu a Bol idzie od nerki po połowę brzucha aż się dotknąć nie mogę i jest twardy
poczekam aż cały Bol przejdzie i chyba pojde na ip o ile dam rade bo tz nie ma nie wiem czy to Nerka czy jaką inna cholera ale wtedy Nerka bolała prawa a teraz lewą i mimo że to nie boldm typu kolka to są równie mocne i gorzej nie przyjemne
Biedaczku oj ta ciąża to Cię wykończy , ale juz bliżej niż dalej zaraza Rozalka będzie z Tobą
Stary 2012-04-26, 11:31   #559
houserka
Rozeznanie

hej,
relacja z wizyty:
wymiary niuńki w porządku, waży 1315g i ma 28 cm,
ze złych wieści to to że szyjka mi sie skróciła do 2 cm coś, z racji tego że główka dziecka na nią naciska(położenie podłużne główkowe)- z tego wynika ze nie zmieniła pozycji od początku i pewnie już nie zmieni. Dlatego mam więcej leżeć, mam brać żelazo bo hemoglobina spada z wizyty na wizytę, ale jeszcze jest w normie teraz mam3,75(lek to sorbifer durules), odnośnie niskiego ft4 to badanie mam powtórzyć za 4 tyg w innym laboratorium, a wysokie CRP wynika z przeziębienia.
wizyta za 4 tyg, bo nie ma potrzeby by była wcześniej, chyba ze twardniałby mi brzuch. Dziwie się tylko że nie będę mieć KTG, chyba że robiła to na USG? zapomniałam się spytać, bo jestem w 30 tyg przecież...
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:33   #560
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry Brzuchatki

Ale jest cudnie za oknem Po południu idę do ogrodu posiać trochę kwiatów. Tylko ciężko się schylać i kucać z takim brzucholkiem. Wczoraj już byłam na chwilę na mojej rabatce i zasapałam się strasznie
Wybraliśmy imię dla Synka: Leon
Haniu nie wiem czy to przeczytasz. Jeśli tak wpisz mi proszę Leona na 1 stronę

Dziękuję!

Super wieści! Zazdroszczę, że masz tylko +5 kg
Podoba mi się imię Leon , jak było prawdobieństwo na początku ciązy ze mogę mieć bliżniaki zawsze mówiłam ze jak będzie parka to Lena/ Nadia Leon/Adam
Stary 2012-04-26, 11:33   #561
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja też już po wizycie,było szybko,badanie ciśnienie i waga,badnie nawet dzisiaj tak nie bolało na + mam 11kg wiec jak na 31t.c to chyba takiej tragedii nie ma i dowiedziałam się że 14 czerwca będe miała zdejmowany krążek i to tyle,wkurza mnie to że doktorek nic sam od siebie wiecej nie mówi,jak sama nie zapytam to nic wiecej nie wiem.
Dostałam też wypis ze szpitala i sprawdziłam że moja szyjka ma 25mm
na połówkowym miała 4cm.
wiec tak ogólnie wszystko ok

Mały mnie dzisiaj tak kopie i się wierci że cały brzuch mi lata a czasami te przekręcanie boli jak cholera
za wizytę. A to Ty Kochana możesz się jeszcze w czerwcu rozpakować Ale słyszałam, że różnie bywa. Czasem zdejmą krążek a dziecię rodzi się dopiero po tp.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dziś w SR miała być pielęgnacja maluszka, a było... spotkanie ze studentem stomatologii. I przez ponad pół godziny ciężarnym w trzecim trymestrze mówił o pielęgnacji zębów dorosłych i że najlepiej wyleczyć je przed ciążą, albo w drugim trymestrze. Część porad logiczna, część dyskusyjna, a źle mi sie tam dojeżdża i siedzi, więc byłam zła. W końcu zaczął mówić o pielęgnacji jamy ustnej maluszka, ale po niektórych informacjach z pierwszej części nie był dla mnie w 100% wiarygodny. Pod koniec dziewczyna spytała o stosowanie smoczków - uspokajaczy, a on rozwinął temat smoczków do butelek. Czegoś tam się dowiedziałam, więc ta złość mi trochę przeszła. Odebrał mnie tż.
Następne zajęcia w poniedziałek. Najpierw oddechowe, a później wykład dot. kąpieli i pielęgnacji skóry. Taki jest plan i oby tym razem został zrealizowany.
Oj... też bym się wkurzyła za ten wykład

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Ja sie jutro biore za ciasto bananowe
Ja jutro kupię babany i albo wieczorem albo w sobotę upiekę to ciasto Uwielbiam bananki
Stary 2012-04-26, 11:34   #562
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
WITAM WAS MOJE KOCHANE!!!
I OD RAZU ZAWIADAMIAM, ŻE DZIŚ MAM:

100 DNIÓWKĘ
A WIĘC

prince- Kochana strasznie Ci współczuję...takie bóle...ja bym wymiękła i chyba cały czas latała do szpitalamam nadzieję, że Ci ta wizyta cosik da

depoison - wiesz, że jednak te moje pończoszki zakupuje się nie w aptece, ale w sklepie zwanym Sanitärhaus wyczytałam w internecie, wczoraj w końcu zaszłam(miałam aż ze 100m), a Pani mi kazała dziś wcześnie przyjść, bo musi zrobić pomiary na nogach nie spuchniętych, no to wstałam, Pani mnie wymierzyła od stóp po uda i muszę z tydzień czekać, bo akurat nie miała na sklepie...no i jeszcze dopłacić 18euro, bo kasa pokrywa część9 to ciekawe ile to cudo w całości kosztuje)....ta ka to historia
Gratki
Stary 2012-04-26, 11:34   #563
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
relacja z wizyty:
ze złych wieści to to że szyjka mi sie skróciła do 2 cm coś, z racji tego że główka dziecka na nią naciska(położenie podłużne główkowe)- z tego wynika ze nie zmieniła pozycji od początku i pewnie już nie zmieni. Dlatego mam więcej leżeć, mam brać żelazo bo hemoglobina spada z wizyty na wizytę, ale jeszcze jest w normie teraz mam3,75(lek to sorbifer durules), odnośnie niskiego ft4 to badanie mam powtórzyć za 4 tyg w innym laboratorium, a wysokie CRP wynika z przeziębienia.
wizyta za 4 tyg, bo nie ma potrzeby by była wcześniej, chyba ze twardniałby mi brzuch. Dziwie się tylko że nie będę mieć KTG, chyba że robiła to na USG? zapomniałam się spytać, bo jestem w 30 tyg przecież...
super że Niuńka zdrowo rośnieco do szyjki to musisz się bardzo oszczędzać!
Stary 2012-04-26, 11:36   #564
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
relacja z wizyty:
Super wieści ze z maleństwem ok , mam nadzieję ze z szyjką będzie ostatecznie dobrze. U mnie KTG zaczynam dopiero od 36 tygodnia co tydzień
Stary 2012-04-26, 11:37   #565
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
za wizytę. A to Ty Kochana możesz się jeszcze w czerwcu rozpakować Ale słyszałam, że różnie bywa. Czasem zdejmą krążek a dziecię rodzi się dopiero po tp.
też tak słyszałam,chociaż lekarz przewiduje u mnie czerwiec,tak czy siak torbe spakuje wcześniej
Stary 2012-04-26, 11:38   #566
karolka110
Wtajemniczenie

Irmusia imię cudne!! też miałam Leona w propozycjach męskich
Stary 2012-04-26, 11:41   #567
hanjah
Zakorzenienie

Witam się z trójką z przodu Czyli zaczynam 30. tydzień

Cytat:
A ja wczoraj oglądałam mecz z mężem i nie obejrzałam porodówki...ale wiesz co? teraz porodówka wywołuje u mnie bardziej strach niż zainteresowanie
Dziś jest jakiś odcinek o 16.30 ale nie wiem która wersja
Dla mnie ta amerykańska to taka jak serial trochę, a ta brytyjska jak prawdziwe życie-bo sama tak to tutaj przechodziłam

Irmusia-już doczytałam o imieniu i zaraz dopiszę

W nocy obudził mnie straszny ból w obu łydkach Do tej pory czuję jak mięśnie są napięte Biorę ten suplement i teraz dobrze się po nim czuję, a skurcze i tak dalej mam

Tak mi się wydaje, że moje młode przekręciło się główką w dół (Dorotka też tak miała-od ok. 30. tyg. była główką w dół)-kopniaki czuję po bokach i pod żebrami, a jak gdzieś dalej muszę iść to czuję takie napięcie w kanale... ale tż mówi że dziecko jeszcze zdąży parę razy się pokręcić
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 11:42   #568
natee
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jutro kupię babany i albo wieczorem albo w sobotę upiekę to ciasto Uwielbiam bananki
ja dziś juz próbowałam, ale mój piekarnik to jakaś porażka, nie wyszło, zjarało sie a w środku surowe z tego co zdarzyłam skubnąć przed wyrzuceniem to mi nieziemsko smakowało
może spróbuje u znajomej w piekarniku

Stary 2012-04-26, 11:45   #569
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
OO A chwaliłam Wam się, że mój mąż od początku ciąży przytył 4 kg??
Co się dziwisz. On też jest w ciąży

Cytat:
Dziewczyny zmykam, pojawię się w piątek, bo jutro robię holter cisnieniowy i nie bede siedziec przed kompem
Trzymam kciuki za holtera Do piątku!

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ja zawsze zamawiam przez internet i odbieram w aptece. Jak zamawia się przez neta to ceny są niższe niż a aptece. Możliwe, że ta promocja obowiązuje jak zamówi się przez neta
Dzięki za odpowiedź
Też mi się w sumie wydaje, że trzeba zamówić przez neta, ale to chyba nie jest tam dokładnie sprecyzowane na ich stronce.

Cytat:
Co ile macie teraz wizyty? Bo ja byłam pewna, że będę mieć wizyty co 2 tygodnie, tak mi przepowiadała gin, a tu masz, do rozwiązania zostały mi tylko 2 wizyty. Jedna w połowie maja, druga w połowie czerwca. Gdy spytałam, czemu tylko tyle, to mi gin powiedziała, że nie widzi potrzeby, skoro wszystko jest ok, ktg wzorowe, szyjka długa, zero dolegliwości, to po co latać co 2 tygodnie i się stresować na zapas... A ja chyba wolałabym częściej, byłabym pewnie spokojniejsza.
Na razie mam co 4-3 tygodnie. Ale też bym chciała już mieć pod koniec co 2

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
IrmusiaGratulauję, chętnie się skuszę na kawkę i michałki
Dziękuję

Cytat:
witam wieczorową porą

do gina nie dotarlam bo mi kazal lezec i nie łazić nigdzie, zwiekszyl mi dawke magnezu i dodal...relanium. Hm. A brzuch juz mi zaczyna szalec...
Jeszcze tylko...miesiac...i w bede mogla przestac wstrzymywac oddech...
Boże - jak ja bym chciała już być po porodzie ze świadomoscia ze wszystko dobrze sie skonczylo....

Pozwolilam sobie tez na pierwszy niesmiały zakup
ale nie moglam sie oprzec - bedzie na wyjscie ze szpitala (o ile bedzie...)
Wszystko będzie dobrze! A to gin Ci powiedział, ze możesz rodzić za 4 tyg?
Stary 2012-04-26, 11:47   #570
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczęta, gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści W szczegółach nie jestem w stanie was poczytać, bo dopiero skończyłam uczyć się angielskiego i niestety muszę już iść spać, ale nadrobię koło weekendu, jak zawsze

Przeziębiłam się znowu, już któryś raz w ciąży, a myślałam, że mam to już za sobą. Pewnie jutro się urwę z pracy, bo nie wysiedzę, słaba jestem

Dobrej nocy
Co 4 tygodnie. Teraz mi kazal odczekac 5-6tygodni bo mialam USG polowkowe, a on mowi, ze lepiej zachowac jak najwiekszy odstep pomiedzy USG. W koncu wcale nie jest takie obojetne dla dziecka
Mam nadzieje, ze nie bede miala wizyt co 2 tygodnie bo zbankrutuje

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości