|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Dzień dobry.
Ale piękna pogoda ![]() Wieczorem jedziemy na sesję zdjęciową mojego brzuszka do fotografa ![]() Nie mogłam sobie odpuścić ![]() Wczoraj padłam jak mucha. Teraz staram się Was nadrobić, ale nie wiem, czy dam radę. Tak po krótce: Gratuluję wszystkim udanych wizyt ![]() Oby tak dalej. Cytat:
Efijy trzymam kciuki ![]() _millena, mój też by na pewno nie napisał ![]() ![]() Wiecie co, ja sama nie wiem dlaczego wczoraj tak mocno się zestresowałam. Jeszcze tak w czasie ciąży nie miałam. Zawsze bardzo stresowałam się egzaminami, obronami itp., ale żeby wizytą lekarską ![]() ![]() Teraz za to jestem taka szczęśliwa, że mogę sobie leżeć we własnym łóżeczku ![]() ![]() Chciałam Wam wszystkim baaardzo podziękować za słowa otuchy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja właśnie posiadziaąłm na balkoniku troszkę i sobie nogi poopalałam. Ale zeszłam bo w cieniu jest 19 stopni to w słońcu chyba troszkę więcej i boję się, że dziecia przegrzeję. W weekend na DLn Śląsku zapowiadają 27 stopni i planujemy grilla zrobić ,bo mam ochotę na pstrąga z grilla tylko muszę znaleźć fajny przepis na zapanierowanie go. Zna któraś fajny? Sprawdzony, żebym nie musiała na chybił trafił po necie szukać??
![]() |
#1715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Posadziłam krzewiki w doniczkach, mam nadzieję, ze dzięki ukorzeniaczowi chociaż część mi się przyjmie. Zaraz idę się kąpać i o 14ej muszę już być u gina, bo jak będę chwilę później to znów mnie ktoś wyprzedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam zdiagnozowaną autoimmunologiczną chorobę tarczycy - w czerwcu rok temu pogorszyły mi się wyniki i musiałam iść do endokrynolog - termin ustalono na 30.06 2012 poszłam prywatnie bo gdybym czekała do tego czasu najprawdopodobniej moja tarczyca byłaby już do usunięcia - a do 30 czerwca mam zamiar być już ze Stasiem w domku więc cieszę się że poszłam prywatnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zadomowienie
|
A ja jutro robię sobie dzień spa. Fryzjer, pazurki, kosmetyczka
![]() właśnie przeczytałam, że jednej anestozjolog zabronił, ale może wystarczą niepomalowane u rąk bo u stóp to ja zawsze mam na ciemno pomalowane i bez lakieru tam czuję się dziwnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Wtajemniczenie
|
oj kochana, cala Polske musialabys przejechac ...
ja mam akurat karte z pracy, ktora uprawnia mnie do korzystanie z pomocy wielu lekarzy specjalistow.. ale wiadomo, tak jak w gabinetach nfz jak i tych prywatnych są dobrzy specjalisci i konowaly. Zalezy na kogo sie trafi. Mam rozne doswiadczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
byłam na tym targu pod azetem ale tam takich tanich butów nie ma, chciałabym jakieś za 20zł, no a okolice szpitala to już dla mnie za daleko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
włączyłam pranie z pościelą.
zaraz zbieram się na spacerek i na pocztę. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- begie wiem, ze był kiedyś na Starych Tychach koło Marii Magdaleny taki sklep z tanimi butami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Wtajemniczenie
|
dzis podjelam decyzje, ze olewam szycie baldachimu
![]() ![]() dlatego zamowilam caly komplet z ochraniaczem i poszewkami, moze jutro mi przyjdzie ![]() teraz w sumie czekam na 4 przesylki ![]() ![]() Tacca gdzie Ty sie odziewasz dziewczyno? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W piatek zamówiłam laktator i cisza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Wtajemniczenie
|
zmykam sie kapac, przejde sie a potem wracam do naszych PITow
![]() papa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Wtajemniczenie
|
Spac mi się chce ale dzisiaj się nie dam w dzień nie pójdę spac to może i w nocy będe spała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
To wszystko w folię aluminiową i na grill ![]() + sałata z vinegretem i się zaśliniłam właśnie - skąd ja grilla wezmę jak musze w łóżku leżeć ... ![]() Cytat:
![]() i do fryzjerki zrobię sobie SPA w łóżku ![]() Cytat:
Ja pomaluję na jakiś wiosenny kolor - i zmywacz wrzucę do torby w razie "w" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ma któraś z Was ciśnieniomierz firmy OMRON? Jeśli tak, to jak Wam się sprawuje? Który model macie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
Chyba mój organizm zaczyna się oczyszczać przed porodem, nie mam biegunek ale załatwiam się częściej (wczoraj 3 razy) i mam takie uczucie że ciągle chce mi się 2
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dasti słyszałam że u nóg niby można mieć pomalowane, ale jak mają mnie opieprzyć to ja dziękuję :P Aha i nie wolno się podgalać na wzgórku ze względu na cc i ewentualne zakażenie czyli nawet jak masz wskazanie na poród sn to nie można bo nigdy nie wiadomo jak to się skończy . Przynajmniej u mnie w szpitalu tak jest. Edytowane przez nasteczka83 Czas edycji: 2012-04-26 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam bezbarwnym pociągnięte u rąk... zmyć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://aptekajakmarzenie.pl/cisnieni...my-p-8800.html mierze sobie zawsze przed lekarzem i wyniki sa bardzo zbliżone ( wiadomo, u lekarza zawsze troszke wyższe bo stresik jest no i wysiłek poświęcony na dojście, a to juz nie takie łatwe ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zadomowienie
|
kolor paznokci chyba świadczy o tym, czy dziecko ( albo też i matka) jest dotlenione, coś takiego mi dzwoni ale nie wiem w którym kościele
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam na sr mówili, że mają być paznokcie nie pomalowane, a tipsy to absolutnie. Poza tym krótko przycięte. Jak leżałam na porodówce, to mówiono to samo. Żadnego lakieru, frencha, nic z tych rzeczy. Co do stóp, to nie wiem jak jest. Ja tam idę bez pomalowanych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
u mnie w szpitalu też żadnego lakieru nawet bezbarwnego
dziś piękna pogoda, suseł wstanie i idziemy się wietrzyć ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- tylko do apteki trzeba iść po krople na kolki ![]()
![]() |
#1738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A powiedz mi, czy Ty miałaś jakieś specjalne badanie krwi, zanim zaczęłaś brać tę heparynę i acard? W kierunku jakiejś konkretnej choroby? Ja miałam badanie na ten zespół antyfosfolipidowy i wyszło OK, ale czytałam jeszcze o trombofilii. Jak sama wiesz, wolę spytać już tutaj na forum, lekarzom już przestałam ufać. I to jest straszne, dziecko było zdrowe, pępowina była OK, czytałam, że te zawały niekoniecznie prowadzą do śmierci, ale do hipotrofii owszem - a to można było zdiagnozować wcześniej... Wprawdzie nie wiem, czy Dawid, gdyby się urodził w 29 tc z parametrami z 27-28 tygodnia miałby szanse, jak wyglądałoby jego życie - ale może by przeżył... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Rozeznanie
|
Mocno męczą Karolinkę te kolki? Słyszałam o jakichś niemieckich kroplach, podobno są bardzo dobre, niestety trudne do zdobycia.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.