|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
tak - i mam nadzieję, że mój złośliwy syn - bo takowy jest, da tacie popalić ![]() ![]() zobacz metkę musi być coś napisane. A dlaczego wkład kołdry chcesz prać? |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje dla wszystkich za udane wizyty ![]() ![]() Witam ![]() Ja wczoraj przeholowałam trochę poszłam na spacer i ledwo żyłam później jak wróciłam to już do samego wieczora w łóżku, tak się źle czułam. Stawy mam bardzo osłabione i dały o sobie poznać..... Myślałam że po nocy mi przejdzie ale tu nic, dalej czuję się fatalnie.... Na dodatek parę skurczy w nocy.... Wczoraj kurier przywiózł łóżeczko ![]() ![]() Tylko muszę torbę spakować, pakuję ją już od tygodnia i dalej nic nie zrobiłam w tym kierunku, a już mi się śniło że odeszły mi wody i na szybko się pakowałam do szpitala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Rozeznanie
|
Efijy życzę szybkiego porodu
Piękna pogoda,19,5 stopnia, świeci sloneczko cudnie u mnie dokladnie miesiąc do rozwiązania zmierzylam sobie ciśnienie puls mam 137 noc jakoś przespalam, na siusiu standardowo wstawalam Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, moja dopiero 8 maja |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() u nas dzisiaj piękna pogoda, już drugie pranie robię, generalnie mam duże chęci do pracy, ale moje ciało mnie blokuje i pewnie na chęciach się skończy. Dzisiaj zaczynam 40 tc, z wynikiem +15kg, obwód brzucha 115 cm. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zadomowienie
|
Witam
bardzo dawno mnie nie było ale mam pytanie bo w zeszłej ciąży już leżałam w szpitalu i nie wiem jak to jest, czy też nie macie na nic siły, ciągle chce mi się spać i mam duszności ![]() Efijy życzę szybkiego i lekkiego porodu ![]()
#1686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymamy kciuki , pozdrawiamy Efijy, i czekamy na dalsze info. BTW... moj by na pewno do Was nie napisał w takiej sytuacji, wiec szacun ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
moja 11 maja ciekawe czy dotrwam. :P.
zamiast sprzątać zrobiłam sobie kaszkę MLECZNY START :P Mniam... teraz chwilę poleżę :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dopiero co testy robiłysmy a tu zaraz rodzic będziemy. U mnie piękna pogoda. Byłam po wyniki i nie mam paciora ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Wtajemniczenie
|
ufff...a ja nastawiłam właśnie pokrycie kanapy do prania...
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
Nie moge spac od kilku nocek ta dzisiejsza była najokropniejsza z nich wszystkich
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Kłuję mnie dzisiaj w małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Rozeznanie
|
Cześć Kobitki
![]() Próbuję być na bieżąco z tym, co u Was słychać, ale ciężko mi znaleźć czas na włączenie się do dyskusji, mam sporo pracy cały czas ![]() Napiszę pokrótce, co u mnie, jeśli Was to interesuje ![]() zaczęłam wczoraj 34tc, od kilku dni - po raz pierwszy w tej ciąży ![]() ![]() ![]() Mam pewien problem z lekarzem, bo mój prowadzący będzie nieobecny przez cały maj ![]() ![]() Mam jeszcze abonament w LuxMedzie, ale tam terminy niemal takie jak w szpitalu... umówiłam na 14 maja i będę czekać - to już będzie początek 37tc i obawiam się, że do tej umówionej wizyty na koniec maja w szpitalu nie dotrwam ![]() Przed nami jeszcze malowanie pokoju dla dziecka (powinno się udać w najbliższym tygodniu), wyprawka już też prawie gotowa, tylko nie mam rzeczy dla siebie, tzn. koszuli do szpitala i tzw. artykułów higienicznych ![]() gratuluję też Andzyi urodzenia Antosia ![]() i trzymam kciuki za wzystkie rozwiązujące się i tak jak ja zbliżające do rozwiązania dziewczyny ![]() Cytat:
![]() to zabawne, jak niektóre matki obsesyjnie i przesadnie "troszczą się" o synusiów, przykre zaś, że ich żony muszą w tym uczestniczyć... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam w ten piękny poranek
![]() U mnie w cieniu 15 stopni ale na słońcu pewnie dużo więcej ![]() Przez całą noc bolała mnie głowa i teraz dalej pobolewa, nie wiem dlaczego, ciśnienie dobre, chora nie jestem ... Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja myślałam, że to ja jestem z tych co wszystkim się stresują... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ostatnia mamusia kwietniowa się rozpakowuje Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ok idę się ogarnąć, głowę umyć... i spróbuję ruszyć na miasto ![]() o nie.... teściowa do mnie dzwoniła a ja nie słyszałam , czego może ode mnie chcieć, wczoraj też dzwoniła o tej samej porze ale mąż miał mój tel...boshe |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście nie ciekawie z tym lekarzem,musisz gdzies się wbic ![]() teraz to w ogóle ciężko do jakiegokolwiek lekarza się dostac.Człowiek płaci składki i tak jak ja np nie chodzi do lekarza bo jak mam stac na poczekalni i tych staruszek wysłuchiwac to płakac mi się chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie aż trzęsie, jak mówią w tv o pacjentach, którzy zostają bez refundacji leków, wczoraj pokazywali dziewczynę 26 lat ze stwardnieniem rozsianym, której leki kosztują miesięcznie 8000, to ja się pytam po co człowiek płaci te pieprzone składki skoro państwo i tak mu nie pomoże?! I to jest absurd - stać ich na dopuszczenie do sytuacji, w której brakuje leków w szpitalach i zamawiają leki na gwałt po cenach detalicznych, a nie stać ich na sfinansowanie superdrogich leków osobom bardzo ich potrzebującym? ![]() A moja koleżanka zapisała się niedawno do jakiegoś lekarza specjalisty, nie pamiętam, kardiologa czy endokrynologa na najbliższy wolny termin... początek stycznia 2013. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
begie to zmykaj teraz na miasto, później się może jeszcze cieplej zrobić, a to na nogi nie bardzo.
przejdź się może pod Azet na te targowisko, może tam coś znajdziesz z butów. ja swoje balerinki szmaciane kupiłam rok temu pod biedronką przy szpitalu wojewódzkim za jakieś 10-15 zł Fonn to nie ciekawie z tym lekarzem i terminami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Witam wszystkie mamuski, u mnie sliczna pogoda, sloneczko za oknem ostro daje... ![]() Dzis znowu w nocy sie meczylam i mialam bole jak na @... ;/ pozniej jak sie skonczylo to na szczescie udalo mi sie szybko zasnac i spalam jak zabita ![]() Gratuluje wszystkim wczorajszych udanych wizyt oby tak dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam jak mój mąż miał problemy z głową. cały czas go bolała, leki nie pomagały. na tomografię czekaliśmy ponad pół roku - człowiek może zejść z tego świata nim się dowie co mu jest ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a za torbę i wykańczające spacery ![]() Cytat:
Cytat:
Chore że w Luxmedzie masz takie terminy - ja w Medicoverze nie mam żadnych problemów z terminami. A w końcówce ciąży to jednak warto być pod kontrolą częściej. Może zrób awanturę w recepcji - ja jak korzystałam z luxmedu przez 6 lat to zawsze działało - ostatecznie pisałam meila do dyrektora. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle to obudził mnie skurcz łydki o 5, nie spałam do 8. Teraz wstałam i mogę normalnie funkcjonować. Mąż mi przywiózł rzodkiewki i mnóstwo sałaty. Zaraz idę robić śniadanko. ![]() ![]() Dziś przyjedzie wózek. ![]() Dziś wstawię kolejne pranie dla Hani- białe już wyprane, wyprasowane i poukładane. Dziś włączę kolorowe. Także tymczasem... I tak pewnie będę co chwilę zaglądać... ![]()
![]() |
#1700 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój dziadek zapłacił za to życiem - trafił do szpitala z ostrym bólem brzucha, okazało się, że był to wylew do jamy brzusznej, a lekarze w tym czasie mieli imprezę, bodajże któryś robił w szpitalu pępkowe czy coś w rodzaju. Przez trzy godziny, mimo błagania mojego taty, nikt się dziadkiem nie zajął, pozwolili mu umrzeć. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
ja własnie segreguję wyprane ubranka rozmiarami. eh... cięzko mi to idzie, bo nie wszędzie jest napisane. na dodatek niektóre małe mają napisane 68, a 62 wygląda jak 74. i bądź tu cżłowieku mądry
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u Was powyżej 15 stopni a u mnie 5 i deszcz! ratunku ja chcę wiosnę.... zaraz jadę sobie strzelić badania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja też miałam paręnaście miesięcy temu niefajne przejścia w szpitalu, tomografię musiałam mieć powtórzone równe 3 miesiące po wylądowaniu w szpitalu - i zrobili, pani neurolog wystawiła skierowanie na cito i musieli wykonać. Nie wyobrażam sobie, żeby przy takiej chorobie jak rak czekać 4 miesiące na badanie, przecież to każdego dnia się o tym myśli, takie czekanie może przyprawić o depresję ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() my dostaliśmy worek ubranek od znajomych, i tam zupełnie rozmiarówka nie trzyma się kupy ![]() chyba część pokurczyła się im w praniu, np. 74 potrafią być wielkości 56 ![]() także poukładaliśmy od najmniejszego i zobaczymy, co się kiedy przyda ![]() Cytat:
![]() i bezchmurne niebo. ja też zaraz wychodzę, jadę do tego szpitala; właściwie to powinnam już tam być i wystawać w kolejce, ale potwornie mi się nie chce tam koczować ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie piękna pogoda, rano wypiłam herbatkę na balkonie, później zaliczyłam sprzątanie kuchni, teraz śmigam pod prysznic, następnie puszczam białe rzeczy i pieluchy dla małego. Później manicure wiosenny i na zakupy, bo grill się w weekend szykuje ![]() Spokojnego i pełnego słońca dnia wam życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nawet nie pamiętam jak to było jak zostawiłam M pierwszy raz z młodym ![]() ![]() Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-04-26 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj miałam dzień piękności, cały dzień w salonie byłam i od razu lepiej się czuję ![]() ![]() Od dwóch nocy mam przesrane ![]() ![]() ![]() Gratuluję udanych wizyt ![]() Gaabbi nie denerwuj się, wszystko jest ok i to jest najważniejsze ![]() Efijy trzymam kciuki żeby poszło sprawnie i szybko Ewunia ![]() Perse witaj kochana ![]() ![]() ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-04-26 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem po nie przespanej nocy, dziecko tak mi wariowało w brzuchu, ze nie mogłam usnąc przez to, pierwszy raz tak. Poźniej doszło chrapanie męża i noc z głowy. U nas dzis sliczna pogoda, ogarne się i lece na zakupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Wtajemniczenie
|
jak tak czytam o Waszych peryetiach z laekrzami - tzn. terminami to az mi sie wlos na glowie jezy
![]() w zeszlym roku mialam dosc mocne bole i zawroty glowy, ktore jak sie potem okazalo byly wynikiem strsu w pracy i brakiem wypoczynku. Musialam robic 2 tomografie - czekalam okolo 2 tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.