|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dziękuję za pamięć
Marina po co tam wiedza, jeśli nie umie się jej wykorzystać w praktyce? Wczoraj cały dzień zbijaliśmy gorączkę - nawet 39,3, więc nie od zębów. O 22.30 podałam jeszcze paracetamol, ale w nocy temperatura nie dochodziła do 38 (sprawdzałam często), więc nic mu nie dawałam. Dopiero o 6. znowu było ponad 38 i znowu paracetamol. I na razie nie ma gorączki. Bylismy u pani doktor (dziadek nas woził). Osłuchowo czysty, gardło i uszy ok. Mamy jeszcze mocz sprawdzić, czy nie jakaś infekcja... |
|
|
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
hej
ja juz dzisiaj byłam z Nati na dworze, byłysmy w myjni, samochodzik lsni, Nati już dobrze, strupki goja się, ja się czuje bez zmian, dostałam leki, muszę je brac 2 tygodnie, po obiedzie idziemy na spacerek, i 100 lat dla naszych dziewczynek, ![]() przepraszam ,że nie odniosę się do Waszych postów, nie nadrobiłam, ale trzymam kciuki za wszystkich potrzebujących |
|
|
|
#3963 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kunki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
" pokręciła głową i poszła![]() Cytat:
ooo chamstwo Cytat:
czasami mam ochotę przełożyć cię przez kolanko i wyłotać po dupsku aa nie nie nie kochana ja pisałam, że nie jada przez całą noc a nie że śpi całą noc ![]() ![]() Cytat:
![]() fajnie ze z młodym już lepiej Bellki ![]() : oklaski: STO LAT STO LAT NIECH ŻYJĄ ŻYJĄ NAM!!! ROCZEK PIERWSZY NA WĄTKU HIP HIP HURA!!!!!
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Napisane przez patik87
Czasami chciałabym wiedzieć kiedy umrę. To taka pŁenta na dzień dzisiejszy. napisane przez Shira_83 czasami mam ochotę przełożyć cię przez kolanko i wyłotać po dupsku ale macie zachcianki
|
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
a prosze <kop w d.pe>. spelniam dzis wszystkie zachcianki (maz nie czyta, jest dobrze
wiecie że niedobór snu wpływa na mnie rozśmieszająco? jak jestem mega niewyspana to mam dziwne poczucie humoru. za to niedojedzenie wprowadza mnie w stan permanentnej złości na wszystkich! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-04-26 o 11:30 |
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Shiraaaa aaaaaaaaaaa to takie buty :P a to może właśnie się budzi bo głodny ? choć pewnie i to już wykorzystałaś...
LENA I LILKA Wskoczył kotek na ławeczkę, zdmuchnął na torcie jedną świeczkę, i zamiauczał pięknie miał. Teraz pobiegł bez miauczenia żeby złożyć Ci życzenia!!! STO LAT ! |
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
W dniu Waszych pierwszych urodzinek życzę Wam Lena i Lilka aby wszystkie dziecięce dni w żółwim tempie upływały, by co dzień uśmiechał się do Was Świat cały. By nigdy nie było już porannej pobudki i zawsze wiał wiatr specjalny, co rozwiewa wszystkie smutki! Niech na ten roczek zniesie Wam kilka sroczek moc prezentów, dużo zdrowia, no i serca Waszych bliskich. Mnóstwo wielkich buziaczków przesyła "ciocia" i Alicja Wiki sto lat Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-04-26 o 11:49 |
|
|
|
#3969 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajne to, bo nie ma problemu, że coś się nie zmieści do bagażnika![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do byłych to nie lubie jak mi się śni jakiś, bo mnie sentymenty łapią :P W ogóle z perspektywy czasu mam wrażenie, że nigdy nie byłam z normalnym, rozsądnie myślącym gościem.... Masakra ![]() A co do męża, to Ty zapomniałaś tylko o imieninach, a ja ostatnio o urodzinach Także zła żona to prędzej ze mnie
|
|
#3970 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Lenka i Lilianka STO LAT! W związku z tym, że pracuje codziennie (poza dniem wczorajszym) ciężko mi udzielac się na wątku, bo jak zacznę nadrabiać to nie mam czasu już odpisac, bo czas zbierac się do pracy ![]() Ale przynajmniej jestem na bieżąco ![]() Marinka jak tam z przychodnią? Rozglądałaś się już za jakąś inną? Ja na Twoim miejscu zmieniłabym ją napewno. A jakby ktoś zapytał (w przychodni) dlaczego zmieniasz, to odpowiedziałabym, że nie mam zaufania do lekarza, który myli szkarlatyne z zębami. Cieszę się, że z Igim już dobrze. Shira dobrze odpowiedziałaś babiszonowi ![]() Pieleszka eve kupiłabym kaszki z chęcią, gdyby nie to, że po wielu próbach podania kaszki stwierdzam, że moja Asia kaszek nielubi. Natka za pierwszego tak wyczekiwanego ząbka ( na marginesie jak patrze na Domka za kierownicą, to widzę małego rasowego mężczyznę) Wodaqua powodzenia i kciuki dla męża! U nas odkąd Asia zaczęła pełzać "wystrzeliła" z rozwojem jak szalona. Pomimo śliskich paneli udaje jej się zrobić parę raczków , ale mimo tego jak się jej spieszy (bo np. chcę dorwac piłkę zanim zrobi to pies) przemieszcza się pełzając. Dwa dni temu pierwszy raz stanęła sama w łóżeczku Próbuje się podciągać przy innych meblach, ale stanąc i stac długo udało się jej tylko w łóżeczku. W pracy kicha. Nachajowana dziewczyna dalej opowiada niestworzone historię. Aha! Stronczek! Jak tam skończyła się sprawa z TŻ po powrocie na wyspy? Chodzi mi o to jego zachowanie w PL? Brumek miło, że się o mnie dopytywałaś
|
#3971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Brumek, Brunetka
Cytat:
Cytat:
Wrocił moj stary, poczciwy maz. Jest jak dawniej. Milo ze pytasz. |
||
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=rysiki;33782839
U nas odkąd Asia zaczęła pełzać "wystrzeliła" z rozwojem jak szalona. Pomimo śliskich paneli udaje jej się zrobić parę raczków , ale mimo tego jak się jej spieszy (bo np. chcę dorwac piłkę zanim zrobi to pies) przemieszcza się pełzając. Dwa dni temu pierwszy raz stanęła sama w łóżeczku Próbuje się podciągać przy innych meblach, ale stanąc i stac długo udało się jej tylko w łóżeczku. W pracy kicha. Nachajowana dziewczyna dalej opowiada niestworzone historię. [/QUOTE] To rzeczywiście leci jak burzą! Brawo, bo świetnie sobie radzi ![]() A Ty może zamiast tak skrzętnie nadrabiać, pisz z nami na bieżąco? Jak by coś ważnego było, to Ci streścimy ![]() A, i jeszcze jedno - ale mi ten babsztyl z Twojej pracy działa na nerwy ![]() Uff
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie dlaczego dzis jest ładna pogoda? bo monia ubrała do pracy półgofl
|
|
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jakiegos chwilowego zacmienia umyslu dostal, albo za duzo wolnosci
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
cała nasza dobra Shira przecież
![]() Cytat:
![]() a z niedojedzeniem to też tak mam brawa za stanie w łóżeczkuu nas identycznie -dopóki nie zaczęła siadać sama była całkiem niemobilna - leżała i tyle - nawet bardzo nie turlała się , można ją było zostawić byle gdzie np na łóżku bez obaw że spadnie jak zaczełą siadać, dwa tygodnie minęło zaczeła pełzać do tyłu, potem dupkę podnosic i bujać na kolankach tył-przód, potem znów ze dwa tygodnie i zaczęła raczkować - w jeden dzień ze 3 kroki kolankami do przodu a na drugi dzień już zasuwała jak szalona po dywanie, potem półtora tygodnia jak wstała w łóżeczku i z dnia na dzień podciągała się już do mebli i wszystkiego... szalona ![]() i bardzo dobrze dla "starego" męża
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie parasolki do wózków? Sprawdzają się? Bo Tymuś nienawidzi świecącego w oczy słońca, a siłą rzeczy coraz częściej mamy ten problem
![]() I czy te uniwersalne rzeczywiście pasują do każdego stelaża. Bo oryginalna do mutsy kosztuje 169 zł ![]() Macie jakąś polecaną? ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Taka np mi się podoba: http://allegro.pl/kwadratowa-parasol...284990647.html Co myślicie?
|
#3978 |
|
Raczkowanie
|
Niestety mi też. Ale chyba nic z tym się nie da zrobic. Nie zapowiada się na to, żeby ,mieli ją wywalic. A powinni... Przynajmniej takie moje zdanie.
|
#3979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny znowu jest goraczka, dochodziło juz do 39st. dałam ibufen i powoli spada, teraz jest 38, śpi... dziwne, że kaszel juz prawie minął, katar tez tylko niewielki został a tu takie coś.. jestem już spanikowana
|
|
#3980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Może to jeszcze tamto go męczy, ale może też być gorączka od zębów czy od 3-dniówki... Jeszcze się nie martw na zapas, kochana
|
|
#3982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie mam parasolki - wcześniej Julka też nienawidziła słonka jak jej w oczy świeciło - był płacz - teraz zauważyłam że coraz mniej jej przeszkadza - umie mrużyć oczka już jak ją razi a jak jedziemy i świeci jej w oczy to po prostu je zamyka i jedzie z zamkniętymi chwilę, albo odwraca głowę na bok gdzie jej nie świeci - chyba już się do słonka przyzwyczaiła, Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-04-26 o 13:13 |
|||
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taką, pasuje w moim wózku gdzie przyczepię ![]() http://allegro.pl/edisa-zestaw-paras...238650558.html A i Ala usnęła o 2:30 |
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
madzia1k1
będzie dobrze. Może rzeczywiście trzydniówka i do Was się przywlekła? Albo od zębów.. |
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
mamy dziewczynek czy wasze pociechy nosza opaski i ich nie sciagaja z glowy? bo moja całe 15 sekund wytrzyma...
|
|
|
|
#3988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do tej pory w chłodniej jeździł 'za kare' w kombinezonie z zabudowanymi rękawiczkami ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- parasolka dobra sprawa, już po dzisiejszym dniu widzę, że jednak to sloneczko mocno oświetla, oczywiście jest to troche upierdliwa sprawa, że kąt padania sie często zmienia i czesto trzeba ją przekręcać, ale czasami spacerowo długo się idzie w jedną strone ![]() fajne te parasolki Brumek co pokazałaś, ale ja oczywiście chyba nie moglabym się zdecydowac na kolor ![]() już mi trzy daly do myslenia
|
|
|
|
|
#3989 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() shira boje sie czytac Twoje posty jak Ewa spi... ![]() Byłysmy na 2h spacerku Pierwszy raz siedziała w piaskownicy...i piasek doprowadził moja corke do łez!!!Potrzebowała paru ładnych minut zeby docenic jego zalety Pochwale sie, ze Ewcia chodzi już przy meblach jak szalona-ma swoje trasy puszcza sie juz jedna raczka, pieknie siedzi i sama siada z pozycji stojacej Dla Wikusi ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Podczas chrztu sciagnela wszystko co sie dało...czapke,buty, rajstopyA Wasze dzieci tez same sciagaja ciuchy?Ewka jak tylko widzi, ze sciagam rajty,zdziera z siebie wszystko... |
|||||
|
|
|
#3990 |
|
Wtajemniczenie
|
Isiaok
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

.

To rzeczywiście leci jak burzą! Brawo, bo świetnie sobie radzi