Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 15:20   #661
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Maciejka a co sądzisz o tym co napisałam w poprzednim poście?

Jaki miałaś wynik w 7tc.?
Ja mialam okolo 42 tys mlU/ml i myślę że że był to koniec 7 tc. Ale to w sumie wróżenie z fusów

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-04-26 o 15:23
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:35   #662
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
zależy jaki rodzaj, ale właśnie chyba od 4 zaczynają sie takie luźniejsze w pasie, musisz zaznaczyć, że chodzi Ci o jak najbardziej 'ciążowe' rajtusy z pewnością coś znajdziesz.
ja tez nosiłam 3 a teraz kupuje 4 i daje rade
no chyba, ze tak jak dziewczyny radzą - pończochy samonośne - sama też jestem ich wielbicielką
Ja kupiłam narazie 5 (dotąd nosiłam 3) i jak dla mnie są ok. Mają dodatkowy klin więc są dużo szersze na brzuchu, są na tyle długie że mam je pod biustem więc nic mnie nie uciska. No a potem albo bedzie tak ciepło, że nie będę wogóle rajstop nosić albo samonośne zostaną, zobaczy się
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:37   #663
prince_polo
Zakorzenienie

Linka
zaraz poszukam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:44   #664
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dzwonilam do laboratorium i Hemoglobine mam wkońcu wyższa miałam 9 a mam 11 inne wyniki też dobre.
to świetnieciekawe co urolog powie?
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej Kochane
byłam dzisiaj na wizycie
wszystko jest dobrze
już mnie badał bo z łożyskiem ok
mówił że oby tak dalej
teraz mam wizytę 24 Maja
super!

cynamonowy_deser za wyniki!!!

w rossmannie jest promocja na chusteczki nawilżające babydream 6,99 za 2x80szt.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:44   #665
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamilkaa Pokaż wiadomość
kiedyś mówiłyście o pampersach i chusteczkach ,od jutra w TESCO są pamper chusteczki 3x64 sztuki +64sztuki gratis za 20zł opłaca się prawda? jutro będę je miała :P
pewnie że się opłaca
szkoda że u mnie nie ma TESCO ;.

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
witam dzisiaj mam taki senny dzień, że bym cały przespała - mimo że świeci słońce
a mi to sie dzisiaj nawet obrać ziemniaków nie chciało hehe

Cytat:
Ja sie jutro biore za ciasto bananowe

Dziś mnie mały tak kopał w jedno miejsce , że wyraźnie odstawał brzuch, mieliśmy ubaw z TŻtem
moja mała też tak odstawia
codziennie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja tez mam przeczucie ze urodze szybciej czego w sumie bym nie chciala :/ moge sie nawet przeterminowac
ja też mam takie dziwne przeczucie ;/
może każda tak ma

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Zaczęliśmy właśnie 30 tydzień 3 z przodu mnie przeraża

Stawiam ciacho i drinka bezalkoholowego
BRAWO !
nam leci teraz 28 tc
ale 3 z przodu tez mnie przeraza a to juz niedlugo

Cytat:
Hania to zadzwoncie do nich predkusio
my na w sumie zlozylismy jakos na poczatku marca

natee moze wam nie utna bo jak sie maly urodzi to wam sie bedzie nalezalo to jako Family Working tax credit wiec powinni wam zostawic ewentualnie jakos wyrownac

co sadzicie o tym kolorze i wozku?
http://www.ebay.co.uk/itm/New-X-Tral...ht_7214wt_1110

wózek świetny ale mi się bardzo z dodatkiem turkusowego kolorku podoba
Cytat:
to świetnie

ja ma jutro wizyte u położnej, dowiem sie ile przytyłam od początku ciąży
ja od ostatniej wizyty 1 , 5 kg
a od początku 11,5 kg chyba nie jest aż tak żle
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:44   #666
prince_polo
Zakorzenienie

Linka

14listopada miałam 394 i to było jeszcze 1 dzień przed chyba terminem okresu bo miesiączke miałam 16 październik albo w dzień spodziewanej miesiaczki a Potem 17 listopada było 1150

i jak se porównasz to powiedz o co Kaman bo ja nie kumaM

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-04-26 o 15:47
Stary 2012-04-26, 15:46   #667
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
to świetnieciekawe co urolog powie?

super!

cynamonowy_deser za wyniki!!!

w rossmannie jest promocja na chusteczki nawilżające babydream 6,99 za 2x80szt.

ooo ale taniutko
ciekawe czy fajne te chusteczki

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-04-26, 15:46   #668
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Mamcie
Byłam dzisiaj u dentysty i bolało tylko troszkę, ale nie brałam znieczulenia więc był ok Teraz jestem po obiadku - dzisiaj ziemniaki, kotlety mielone i sałatka z pomidora. Powiem Wam, że dawno nie jadłam ziemniaków na obiad, ani mielonych i niesamowicie mi to dzisiaj smakowało. Poza tym teraz czekam aż upiecze się chleb, jeszcze 10 minut i idę z małżem na spacer
Wieczorem ponadrabiam, tymczasem mam nadzieję, że wszystkie dzisiejsze wizyty udane, a mamusie i dzieciaczki zdrowe

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:50   #669
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ważne, żeby go z niczym nie łączyć - ani z jedzeniem, ani z innymi tabletkami. Do wchłaniania potrzebna jest tylko wit. C (albo po prostu jakiś utleniacz ), którą teraz mam w Sorbiferze D., ale nigdy nie kazali mi brać jej w tabletkach czyli pewnie wystarczy taka z soków/owoców. W ulotce chyba jest info, żeby brać pół godziny przed jedzeniem albo dwie godziny po nim.
Jak napisałam wcześniej ja biorę na czczo, tylko nie zawsze czekam pół godziny na śniadanko. I z kawy nie zrezygnuję.
Ajka - jak nie znajdziesz rajstop dla ciężarnych, to kup pończoszki. Mąż na pewno się ucieszy.
Pytałam w kilku sklepach z rajstopami i ciążowe też były, ale cienkie, a ja wtedy chciałam grube, więc kupowałam zwykłe 5, zamiast 3. To był czas z brzuchem, którego nikt poza mną by nie dostrzegł.
Chyba jednak będę brała na czczo, pół godziny po Euthyroxie, a jak będę już wyjątkowo głodna to wtedy wezmę w dzień między posiłkami
Znalazłam w szafie pończochy i założyłam. Wydają się w miarę dobre. Chwile w nich pochodzę i zobaczę

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ja kupiłam narazie 5 (dotąd nosiłam 3) i jak dla mnie są ok. Mają dodatkowy klin więc są dużo szersze na brzuchu, są na tyle długie że mam je pod biustem więc nic mnie nie uciska. No a potem albo bedzie tak ciepło, że nie będę wogóle rajstop nosić albo samonośne zostaną, zobaczy się
I nie zwijają Ci się?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 15:55   #670
ivoncia16
Wtajemniczenie

siostra Tż kupiła nam taki śliczny śpiworek który może też być kocykiem
no tak mi się podoba że szok !
i pościel nam kupiła do łóżeczka taką żółto-niebieską w misiaczki też ładna

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

dziewczyny a Wy latem swoje pociechy w nocy będziecie przykrywały kołderką czy kocykiem ?

a właśnie co myślicie o tych pasach poporodowych ?
bo ja tak myślę czy zamówić na Allegro !

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-04-26, 16:01   #671
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
relacja z wizyty:
wymiary niuńki w porządku, waży 1315g i ma 28 cm,
ze złych wieści to to że szyjka mi sie skróciła do 2 cm coś, z racji tego że główka dziecka na nią naciska(położenie podłużne główkowe)- z tego wynika ze nie zmieniła pozycji od początku i pewnie już nie zmieni. Dlatego mam więcej leżeć, mam brać żelazo bo hemoglobina spada z wizyty na wizytę, ale jeszcze jest w normie teraz mam3,75(lek to sorbifer durules), odnośnie niskiego ft4 to badanie mam powtórzyć za 4 tyg w innym laboratorium, a wysokie CRP wynika z przeziębienia.
wizyta za 4 tyg, bo nie ma potrzeby by była wcześniej, chyba ze twardniałby mi brzuch. Dziwie się tylko że nie będę mieć KTG, chyba że robiła to na USG? zapomniałam się spytać, bo jestem w 30 tyg przecież...
Houserka widzę, że nasze maluchy idą łeb w łeb z wagą - ze wzrostem to nie wiem, ale moja mała miała 2 tygodnie temu ponad 30 cm na pewno.
Szyjką się nie martw, tylko więcej leż z nogami do góry. W końcu kiedyś zacznie się skracać, więc nie ma co panikować. 2 cm to jeszcze trochę... A co do zmiany ułożenia dziecka - niestety tutaj w każdej minucie może się wiele zmienić, ja bym się do tego nie przywiązywała. Mojej koleżance ułożenie zmieniło się podczas porodu na pośladkowe i miała cc.
KTG robi się oddzielnie, zapinają cię w pasy, więc na pewno byś się zorientowała Ja KTG miałam właśnie 2 tygodnie temu, czyli w 29 tygodniu i teraz będę mieć co wizytę, a w między czasie będę chodzić na samo ktg, jeśli zajdzie potrzeba.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W nocy obudził mnie straszny ból w obu łydkach Do tej pory czuję jak mięśnie są napięte Biorę ten suplement i teraz dobrze się po nim czuję, a skurcze i tak dalej mam

Tak mi się wydaje, że moje młode przekręciło się główką w dół (Dorotka też tak miała-od ok. 30. tyg. była główką w dół)-kopniaki czuję po bokach i pod żebrami, a jak gdzieś dalej muszę iść to czuję takie napięcie w kanale... ale tż mówi że dziecko jeszcze zdąży parę razy się pokręcić
Ja też dzisiaj miałam skurcz łydki, myślałam, że zwariuję, ale szybko minął, bo napręzyłam nogę. No i cały dzień jakoś dziwnie mnie pobolewa, ale to normalne...

Co do ułożenia: ja też czuję kopniaki po bokach, ale to nie znaczy, że jest głową w dół niestety, bo moja cały czas pływa pupą do dołu

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
dla dużego maleństwa!
U mnie KTG od 33 tc.
A z tą szyjką, to ja już nie łapię... Twój gin powiedział, że masz się oszczędzać, a mój wpędził mnie na stałe do łóżka - mogę iść do toalety i zrobić kanapkę... Może dlatego, że powiedziałam mu o twardnieniach brzucha Tak, czy inaczej, dbaj o siebie!
Co gin to opinia. Jeden bagatelizuje, inny straszy. Trzeba wszystko brać na chłopski rozum wydaje mi się... Jeśli lekarz mówi, że szyjka ma 2 cm, to znaczy, że to niewiele, ale nie na tyle mało, żeby się położyć i nigdzie nie chodzić. Jeśli mówi, że ma 4 i każe leżeć, to znaczy, że bez przesady

Cytat:
Ja dzisiaj zaczynam 26 tydzień

Stwierdziłam, że mam 10 tygodni na skompletowanie wyprawki, pod koniec 36 tyg chciałabym mieć już wszystko dopięte na ostatni guzik. Tym bardziej że po ściągnięciu krążka i odstawieniu fenoterolu może pójść szybko.

A więc w ramach mojego przełamania się do zakupów kupiłam niuni dzisiaj spioszki welurowe z kaftanikiem oraz badziaka i półśpiochy, potem wrzucę zdjęcia
Kurcze, mi zostało mniej czasu, dlatego planuję załatwić temat do końca maja ze wszystkim, łącznie z pokoikiem i wózkiem.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

Bardzo ładne imię

A ja dopiero wróciłam. Jestem padnięta. Dziewczyny melduje, że mamy : http://allegro.pl/hustawka-automatyc...274380767.html . Rodzice byli dzisiaj w sklepie z takimi używanymi rzeczami i zobaczyli tą bujawke. Tata do mnie zadzwonił,to podjechałam do nich osobiście ( sklep w miejscowości oddalonej o 20 km ode mnie ). A więc cena : 130 zł to jeszcze taniej
niż wcześniej koleżanka mi oferowała, no i wszystko działa . W sumie to chciałam bujawke podłączaną do prądu,ale za 130 zł to przecież grzech nie kupić. Narazie mam ją w samochodzie,czekam aż mąż przyjedzie z pracy i mi ją wniesie na góre. Bo wbrew pozorom jest dość ciężka.
Super cena i bujaczek Ja pewnie jakiś dostanę, tak coś przebąkują niektóre osoby

Cytat:
Hania to zadzwoncie do nich predkusio

co sadzicie o tym kolorze i wozku?
http://www.ebay.co.uk/itm/New-X-Tral...ht_7214wt_1110
Kolor nie w moim guście, a co do wózka, to niestety nie mam zdania, bo jeszcze nie wiem, co mi się podoba (:

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Dogadaliśmy się z TŻ w kwestii mebli do pokoju Nawet udało mi się to wymyślić tak, żeby nam się tu wózek wcisnął i stał
Jak Ty to robisz???????????????????
My mamy 3 pokoje i pomieścić się nie możemy z tymi gratami

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja straciłam nadzieje na ładne mebelki do pokoju w dobrej cenie, więc kupiliśmy w normalnym sklepie, dokładniej w ikei. U nas nie będzie tego dużo, może dlatego.
Polecam Ci stronę sklepu 4kids - byłam tam i ładne mają mebelki, ale dość drogie.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej Mamcie
Byłam dzisiaj u dentysty i bolało tylko troszkę, ale nie brałam znieczulenia więc był ok Teraz jestem po obiadku - dzisiaj ziemniaki, kotlety mielone i sałatka z pomidora. Powiem Wam, że dawno nie jadłam ziemniaków na obiad, ani mielonych i niesamowicie mi to dzisiaj smakowało. Poza tym teraz czekam aż upiecze się chleb, jeszcze 10 minut i idę z małżem na spacer
Wieczorem ponadrabiam, tymczasem mam nadzieję, że wszystkie dzisiejsze wizyty udane, a mamusie i dzieciaczki zdrowe
Ja dzisiaj na obiad zrobiłam pomidorówkę, młode ziemniaki, mizerię i udka z kurczaka. Mniam mniam, dawno nie jadłam takiego zwykłego obiadu
Mandragorrka, chyba Ty wspominałaś o koszulach do karmienia takich w misie, żyrafy itd. Kupiłam dzisiaj 2 z nich i muszę powiedzieć, że jak na cenę chyba 17 zł, to jakość bardzo dobra. Mięciutka 100% bawełna, ładny wzór i kolory. Rozmiar S-M to faktycznie jest M, nie zauważyłam, bo bym zamieniła na S. No i są dość długie, takie przed kolano, a ja wolę trochę jednak krótsze, więc je skróce na pewno. Ogólnie polecam, bo wydają się być bardzo wygodne!!!!!!!!!!!!!!!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:01   #672
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

dziewczyny a Wy latem swoje pociechy w nocy będziecie przykrywały kołderką czy kocykiem ?

a właśnie co myślicie o tych pasach poporodowych ?
bo ja tak myślę czy zamówić na Allegro !
ja będę kładła w śpiworku, może w rożku na samym początku
może pod kocykiem, ale kołderki raczej nie mam zamiaru na początku używać

co do pasa-mam zamiar kupić coś takiego, ale dokładnie nie wiem który-może Belly Bandit-ale to inwestycja ok 200zł
Stary 2012-04-26, 16:02   #673
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

na pewno nie kołderką nawet w zimie. Albo kocyk albo śpiworek. Kołderki są dla takiego malucha za ciężkie
Chyba że mówimy o takiej bardzo cienkiej kołderce, która bardziej w sumie bardzo gruby kocyk czy pled przypomina. Ale moim zdaniem to i tak za ciepłe na lato

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:03   #674
pumas
Zakorzenienie

A tak w ogóle to mam na plusie 10,5 kg i się zastanawiam, ile jeszcze przede mną...
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:06   #675
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to mam na plusie 10,5 kg i się zastanawiam, ile jeszcze przede mną...
Pumcia, jesteś już prawie na mecie więc wagę masz ładną. Ja mam już ponad 7 na plusie, a jeszcze trochę do 22 sierpnia..

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
na pewno nie kołderką nawet w zimie. Albo kocyk albo śpiworek. Kołderki są dla takiego malucha za ciężkie
Chyba że mówimy o takiej bardzo cienkiej kołderce, która bardziej w sumie bardzo gruby kocyk czy pled przypomina. Ale moim zdaniem to i tak za ciepłe na lato
Ja pod kocykiem zamierzam dziecko kłaść, może, że kupię śpiworek,bo słyszałam, że jest to dość praktyczne
Stary 2012-04-26, 16:07   #676
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Linka

14listopada miałam 394 i to było jeszcze 1 dzień przed chyba terminem okresu bo miesiączke miałam 16 październik albo w dzień spodziewanej miesiaczki a Potem 17 listopada było 1150

i jak se porównasz to powiedz o co Kaman bo ja nie kumaM
* czyli cykle miałaś 30 dniowe - dni płodne miałaś od 28 października do 2 listopada
* z cyklu jeśli były regularne wychodziłoby że poczęcie było najprawdopodobniej w dniach: 31 października - 1 listop.
* wg beta hcg 14 listopada byłaś już w 4 lub 5 tc.; co się idealnie pokrywa z terminem z OM
* 17 listopada byłaś w 5 lub 6, wg ostatniej miesiączki raczej w 5 tc.
I miałaś prawidłowy przyrost hcg w ciągu tych 72 godzin co wskazywało na prawidłową ciążę
U Ciebie wszystko pięknie widać i da się to łatwo obliczyc
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:17   #677
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
* czyli cykle miałaś 30 dniowe - dni płodne miałaś od 28 października do 2 listopada
* z cyklu jeśli były regularne wychodziłoby że poczęcie było najprawdopodobniej w dniach: 31 października - 1 listop.
* wg beta hcg 14 listopada byłaś już w 4 lub 5 tc.; co się idealnie pokrywa z terminem z OM
I miałaś prawidłowy przyrost hcg w ciągu tych 72 godzin co wskazywało na prawidłową ciążę
A ja nie robiłam tego badania. O ciąży dowiedziałam się od ginekolog przy badaniu usg, na następny dzień zrobiłam test i był pozytywny

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Wstawiłam kurczaka do mojego trefnego piekarnika i jestem ciekawa czy się upiecze
Stary 2012-04-26, 16:23   #678
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 27 tydzień.
Cytat:
Witam się z trójką z przodu Czyli zaczynam 30. tydzień
gratuluje dziewczyny

Cytat:
TORBA DO SZPITALA-WERSJA DLA MAM Z UK

* PORÓD
- blue folder i plan birth (jeśli masz)
- koszula lub duży T-shirt
- skarpetki
- lekkie przekąski
- woda mineralna (najlepiej w butelce z dziubkiem)
- koszulka na zmianę dla partnera
- aparat/kamera
- drobne na kawę z automatu
- naładowany telefon plus ładowarka, ewentualnie drobne do automatu

* MAMA
- 2-3 koszule do karmienia (rozpinane z przodu)
- kapcie/klapki pod prysznic
- szlafrok
- duże podpaski (maternity pads)
- majtki siatkowe (maternity briefs)
- 2 staniki do karmienia
- wkładki laktacyjne
- kosmetyki
- ręcznik
- luźne ubrania na wyjście ze szpitala

* DZIECKO
- 2-3 body (vest)
- 2-3 pajacyki (sleepsuits)
- skarpetki
- lekka czapeczka bez troczków
- rękawiczki niedrapki
- lekki kocyk
- pieluchy
- delikatne chusteczki
- 2-3 pieluchy tetrowe
- ubranko na wyjście w zależności od pory roku
- fotelik samochodowy z wkładką dla niemowląt
super, dobrze wiedziec

Cytat:
Ja dzisiaj zaczynam 26 tydzień

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:30   #679
Norniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Ale to chyba nie poszło do UK ?

TO jest niania + monitor WOW musze to mieć chociaż, że ja bardziej myślałam o niani z kamerą i oddzielnie o monitorku...
No jest . Ale też się jeszcze waham czy nie kupić osobno monitorku i niani z kamerą.

W ogóle jestem przerazona tym że jeszcze tyle rzeczy nie mam, a nic nie kupię do połowy maja bo nie bedę stąd targać do Polski. Mam nadzieję że bedę miała siłę w 8 miesiącu na wyprawkę...
Stary 2012-04-26, 16:39   #680
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
relacja z wizyty:
wymiary niuńki w porządku, waży 1315g i ma 28 cm,
ze złych wieści to to że szyjka mi sie skróciła do 2 cm coś, z racji tego że główka dziecka na nią naciska(położenie podłużne główkowe)- z tego wynika ze nie zmieniła pozycji od początku i pewnie już nie zmieni. Dlatego mam więcej leżeć, mam brać żelazo bo hemoglobina spada z wizyty na wizytę, ale jeszcze jest w normie teraz mam3,75(lek to sorbifer durules), odnośnie niskiego ft4 to badanie mam powtórzyć za 4 tyg w innym laboratorium, a wysokie CRP wynika z przeziębienia.
wizyta za 4 tyg, bo nie ma potrzeby by była wcześniej, chyba ze twardniałby mi brzuch. Dziwie się tylko że nie będę mieć KTG, chyba że robiła to na USG? zapomniałam się spytać, bo jestem w 30 tyg przecież...
Świetnie, że z dzidzią ok. No a Tobie pozostaje bardziej leniuchować.
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej

byłam u fryzjera i jest taaak ciepło że chyba zaraz na spacerek ruszę
I co, zadowolona z fryzurki?

Cytat:
hej Kochane
byłam dzisiaj na wizycie
wszystko jest dobrze
mówił że oby tak dalej
teraz mam wizytę 24 Maja
Super wiadomości.
Cytat:
Ja mam 12, buuuu. No ale cóż najwidoczniej tak musi być.

Byłam dziś na wizycie. Córa pozostaje córą. Z małą wszystko jest dobrze, badanie usg ok. Szyjkę też mam ok. Słuchałam tez serduszka, jak pięknie biło.
Dalej mam brać żelazo, tyle że mam zmienione na sorbifer durules i magnez też.
Zwrócił uwagę na moją wagę. No ale mówiłam mu, że się nie objadam, to powiedział, że najwidoczniej organizm potrzebuje więcej odłożyć.

Ale nie uwierzycie, co widziałam ze znajomymi brzuchatkami przez okno przychodzni, czekając na wizytę. Facet sr..ł pod drzewem, po czym zaczął wycierać się czym sięgnął reką, tj. liście,trawa... Myślałyśmy, że facet coś z głową ma nie teges, no bo co miałyśmy pomyśleć. Ale jak wstał okazało się, że jest pod wpływem procentów. Na dodatek jeszcze rękę wycierał o korę drzewa... fuuuuj. Takiego widoku to bym się nie spodziewała.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:42   #681
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello, hello
Zaraz idziemy po wózek!

Wstawisz fotki wózka

Cytat:
Dzwonilam do laboratorium i Hemoglobine mam wkońcu wyższa miałam 9 a mam 11 inne wyniki też dobre.
Kamila super wieści

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej

byłam u fryzjera i jest taaak ciepło że chyba zaraz na spacerek ruszę
Ty masz jeszcze siłe chodzić na spacery?? Mi mój mąż zapowiedział majówkowy maraton więc : 01.05 jakiś festyn, 03.05 park dzikich zwierząt,05.05 znowu festyn.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
tak też tak mam, śmieszne uczucie ale fajne

Cytat:
Aga, to może Ty mi pomożesz.
Dopiero teraz tak bliżej zainteresowałam się swoim wynikiem, zadzwoniłam do laborat. żeby rozwiać wątpliwości ale nie potrafili mi pomóc.

Otóż: 1) badanie które miałam to badanie beta hcg. Przeczytałam że inne normy są w zalezności od tego czy badanie dotyczy beta hcg czy hcg ilościowo:

Beta HCG:

kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 mIU/ml
3 - 4 tydzień: 9 - 130 mIU/ml
4 - 5 tydzień: 75 - 2 600 mIU/ml
5 - 6 tydzień: 850 - 20 800 mIU/ml
6 - 7 tydzień: 4 000 - 100 200 mIU/ml
7 - 12 tydzień: 11 500 - 289 000 mIU/ml
HCG:

3 tydzień ciąży: 5.8-71.2 mIU/ml
4 tydzień ciąży: 9.5-750 mIU/ml
5 tydzień ciąży: 217-7138 mIU/ml
6 tydzień ciąży: 158-31 795 mIU/ml
7 tydzień ciąży: 3697-163 563 mIU/ml
8 tydzień ciąży: 32 065-149 571 mIU/ml
9 tydzień ciąży: 63 803-151 410 mIU/ml
10 tydzień ciąży: 46 509-186 977 mIU/ml
12 tydzień ciąży: 27 832-210 612 mIU/ml

Ja mam normy w wyniku badania jak dla hcg ilościowo, a jest napisane że badanie nazywa sie "beta hcg"

2) zapytałam w lab. czy te tygodnie liczone są od OM czy daty poczęcia - w tle słyszłam burzliwą dyskusje - nie wiedzieli. Stwierdzili że od daty poczęcia czyli wg nich 42 000 mlU/ml to 7/8 tc. od poczęcia Ja się z tym nie zgadzam, uważam że to 7/8 tc od OM. czyli faktycznie 5/6 tc. od poczęcia. http://parenting.pl/portal/co-to-jest-beta-hcg

Rozpisałam się ale nurtuje mnie to..
Łoo ja robiłam bHCG,ale nie wiem o co chodzi z Twoim pytaniem,jakaś nie kumata jestem

Cytat:
hej Kochane
byłam dzisiaj na wizycie
wszystko jest dobrze
mówił że oby tak dalej
teraz mam wizytę 24 Maja
Super

Cytat:

Super cena i bujaczek Ja pewnie jakiś dostanę, tak coś przebąkują niektóre osoby

Kolor nie w moim guście, a co do wózka, to niestety nie mam zdania, bo jeszcze nie wiem, co mi się podoba (:

Ad1. Dzięki

Ad2. Kiedy planujesz kupić wózeczek?

Wyniki będę miała dopiero jutro, bo dzisiaj jakiś zakład pracy robił badania swoich pracowników

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 16:55   #682
nadalka
Zakorzenienie

Ja mam już +16 ale jakoś się tym nie przejmuje za bardzo. Bardziej mnie zastanawia że jestem w 32tc a jeszcze ani razu nie miałam KTG
Stary 2012-04-26, 17:00   #683
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Świetnie, że z dzidzią ok. No a Tobie pozostaje bardziej leniuchować.

I co, zadowolona z fryzurki?

Super wiadomości.

Ja mam 12, buuuu. No ale cóż najwidoczniej tak musi być.

Byłam dziś na wizycie. Córa pozostaje córą. Z małą wszystko jest dobrze, badanie usg ok. Szyjkę też mam ok. Słuchałam tez serduszka, jak pięknie biło.
Zwrócił uwagę na moją wagę. No ale mówiłam mu, że się nie objadam, to powiedział, że najwidoczniej organizm potrzebuje więcej odłożyć.

Ale nie uwierzycie, co widziałam ze znajomymi brzuchatkami przez okno przychodzni, czekając na wizytę. Facet sr..ł pod drzewem, po czym zaczął wycierać się czym sięgnął reką, tj. liście,trawa... Myślałyśmy, że facet coś z głową ma nie teges, no bo co miałyśmy pomyśleć. Ale jak wstał okazało się, że jest pod wpływem procentów. Na dodatek jeszcze rękę wycierał o korę drzewa... fuuuuj. Takiego widoku to bym się nie spodziewała.
Super, że mała jest zdrowa

A facet..ohyda
Stary 2012-04-26, 17:00   #684
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość

super córcia zdrowo rośnie i z szyjką ok!
a co do tego facetaobrzydllistwo !masakra!

dziewczyny nie wiecie czy w ciąży można używać antidralu???
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:01   #685
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

dobra jade do Urologa. 3mac kciuki

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-26, 17:03   #686
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie wózek będzie stał w przedpokoju
U mnie raczej też
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:08   #687
ajka89
Zadomowienie

Cytat:

dobra jade do Urologa. 3mac kciuki

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja mam już +16 ale jakoś się tym nie przejmuje za bardzo. Bardziej mnie zastanawia że jestem w 32tc a jeszcze ani razu nie miałam KTG
Ja niby też sobie mówiłam, że nie będę się przejmować..ale czuję się coraz bardziej spuchnięta

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Pumas coś dla Ciebie

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/1875294/-Nar...ale-mieszkanie
Stary 2012-04-26, 17:09   #688
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny nie wiecie czy w ciąży można używać antidralu???
ja używam, chociaż staram się rzadziej...ale jak już czuję, że nie daję rady, to stosuję
Stary 2012-04-26, 17:13   #689
ajka89
Zadomowienie

U majowo-czerwcowych kolejna na porodówce
Stary 2012-04-26, 17:14   #690
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
U majowo-czerwcowych kolejna na porodówce
no to szaleją Dziewczyny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości