|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Maciejka a co sądzisz o tym co napisałam w poprzednim poście?
Jaki miałaś wynik w 7tc.? Ja mialam okolo 42 tys mlU/ml i myślę że że był to koniec 7 tc. Ale to w sumie wróżenie z fusów
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-04-26 o 15:23 |
|
|
|
#662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc nic mnie nie uciska. No a potem albo bedzie tak ciepło, że nie będę wogóle rajstop nosić albo samonośne zostaną, zobaczy się
|
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Linka
zaraz poszukam
|
#664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
super!cynamonowy_deser za wyniki!!!w rossmannie jest promocja na chusteczki nawilżające babydream 6,99 za 2x80szt. |
||
|
|
|
#665 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() szkoda że u mnie nie ma TESCO ;. Cytat:
![]() Cytat:
![]() codziennie ![]() Cytat:
może każda tak ma ![]() Cytat:
![]() nam leci teraz 28 tc ale 3 z przodu tez mnie przeraza a to juz niedlugo Cytat:
wózek świetny ale mi się bardzo z dodatkiem turkusowego kolorku podoba ![]() Cytat:
a od początku 11,5 kg chyba nie jest aż tak żle
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Linka
14listopada miałam 394 i to było jeszcze 1 dzień przed chyba terminem okresu bo miesiączke miałam 16 październik albo w dzień spodziewanej miesiaczki a Potem 17 listopada było 1150 i jak se porównasz to powiedz o co Kaman bo ja nie kumaM
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-04-26 o 15:47 |
|
|
|
#667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo ale taniutko ![]() ciekawe czy fajne te chusteczki
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamcie
Byłam dzisiaj u dentysty i bolało tylko troszkę, ale nie brałam znieczulenia więc był ok Teraz jestem po obiadku - dzisiaj ziemniaki, kotlety mielone i sałatka z pomidora. Powiem Wam, że dawno nie jadłam ziemniaków na obiad, ani mielonych i niesamowicie mi to dzisiaj smakowało. Poza tym teraz czekam aż upiecze się chleb, jeszcze 10 minut i idę z małżem na spacer ![]() Wieczorem ponadrabiam, tymczasem mam nadzieję, że wszystkie dzisiejsze wizyty udane, a mamusie i dzieciaczki zdrowe |
|
|
|
#669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam w szafie pończochy i założyłam. Wydają się w miarę dobre. Chwile w nich pochodzę i zobaczę ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
siostra Tż kupiła nam taki śliczny śpiworek który może też być kocykiem
![]() no tak mi się podoba że szok ! i pościel nam kupiła do łóżeczka taką żółto-niebieską w misiaczki też ładna ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- dziewczyny a Wy latem swoje pociechy w nocy będziecie przykrywały kołderką czy kocykiem ? a właśnie co myślicie o tych pasach poporodowych ? bo ja tak myślę czy zamówić na Allegro !
|
#671 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szyjką się nie martw, tylko więcej leż z nogami do góry. W końcu kiedyś zacznie się skracać, więc nie ma co panikować. 2 cm to jeszcze trochę... A co do zmiany ułożenia dziecka - niestety tutaj w każdej minucie może się wiele zmienić, ja bym się do tego nie przywiązywała. Mojej koleżance ułożenie zmieniło się podczas porodu na pośladkowe i miała cc. KTG robi się oddzielnie, zapinają cię w pasy, więc na pewno byś się zorientowała Ja KTG miałam właśnie 2 tygodnie temu, czyli w 29 tygodniu i teraz będę mieć co wizytę, a w między czasie będę chodzić na samo ktg, jeśli zajdzie potrzeba. Cytat:
Co do ułożenia: ja też czuję kopniaki po bokach, ale to nie znaczy, że jest głową w dół niestety, bo moja cały czas pływa pupą do dołu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja pewnie jakiś dostanę, tak coś przebąkują niektóre osoby ![]() Cytat:
Cytat:
My mamy 3 pokoje i pomieścić się nie możemy z tymi gratami ![]() Ja straciłam nadzieje na ładne mebelki do pokoju w dobrej cenie, więc kupiliśmy w normalnym sklepie, dokładniej w ikei. U nas nie będzie tego dużo, może dlatego. Polecam Ci stronę sklepu 4kids - byłam tam i ładne mają mebelki, ale dość drogie. Cytat:
![]() Mandragorrka, chyba Ty wspominałaś o koszulach do karmienia takich w misie, żyrafy itd. Kupiłam dzisiaj 2 z nich i muszę powiedzieć, że jak na cenę chyba 17 zł, to jakość bardzo dobra. Mięciutka 100% bawełna, ładny wzór i kolory. Rozmiar S-M to faktycznie jest M, nie zauważyłam, bo bym zamieniła na S. No i są dość długie, takie przed kolano, a ja wolę trochę jednak krótsze, więc je skróce na pewno. Ogólnie polecam, bo wydają się być bardzo wygodne!!!!!!!!!!!!!!! |
||||||||
|
|
|
#672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może pod kocykiem, ale kołderki raczej nie mam zamiaru na początku używać co do pasa-mam zamiar kupić coś takiego, ale dokładnie nie wiem który-może Belly Bandit-ale to inwestycja ok 200zł
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba że mówimy o takiej bardzo cienkiej kołderce, która bardziej w sumie bardzo gruby kocyk czy pled przypomina. Ale moim zdaniem to i tak za ciepłe na lato
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to mam na plusie 10,5 kg i się zastanawiam, ile jeszcze przede mną...
|
|
|
|
#675 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc wagę masz ładną. Ja mam już ponad 7 na plusie, a jeszcze trochę do 22 sierpnia..---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* z cyklu jeśli były regularne wychodziłoby że poczęcie było najprawdopodobniej w dniach: 31 października - 1 listop. * wg beta hcg 14 listopada byłaś już w 4 lub 5 tc.; co się idealnie pokrywa z terminem z OM * 17 listopada byłaś w 5 lub 6, wg ostatniej miesiączki raczej w 5 tc. I miałaś prawidłowy przyrost hcg w ciągu tych 72 godzin co wskazywało na prawidłową ciążę U Ciebie wszystko pięknie widać i da się to łatwo obliczyc |
|
|
|
|
#677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Wstawiłam kurczaka do mojego trefnego piekarnika i jestem ciekawa czy się upiecze
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje dziewczyny
![]() Cytat:
![]()
|
|
#679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ale też się jeszcze waham czy nie kupić osobno monitorku i niani z kamerą.W ogóle jestem przerazona tym że jeszcze tyle rzeczy nie mam, a nic nie kupię do połowy maja bo nie bedę stąd targać do Polski. Mam nadzieję że bedę miała siłę w 8 miesiącu na wyprawkę...
|
|
#680 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Byłam dziś na wizycie. Córa pozostaje córą Dalej mam brać żelazo, tyle że mam zmienione na sorbifer durules i magnez też. Zwrócił uwagę na moją wagę. No ale mówiłam mu, że się nie objadam, to powiedział, że najwidoczniej organizm potrzebuje więcej odłożyć. Ale nie uwierzycie, co widziałam ze znajomymi brzuchatkami przez okno przychodzni, czekając na wizytę. Facet sr..ł pod drzewem, po czym zaczął wycierać się czym sięgnął reką, tj. liście,trawa... Myślałyśmy, że facet coś z głową ma nie teges, no bo co miałyśmy pomyśleć. Ale jak wstał okazało się, że jest pod wpływem procentów. Na dodatek jeszcze rękę wycierał o korę drzewa... fuuuuj. |
||||
|
|
|
#681 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wstawisz fotki wózka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mi mój mąż zapowiedział majówkowy maraton więc : 01.05 jakiś festyn, 03.05 park dzikich zwierząt,05.05 znowu festyn. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ad2. Kiedy planujesz kupić wózeczek? ![]() Wyniki będę miała dopiero jutro, bo dzisiaj jakiś zakład pracy robił badania swoich pracowników
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam już +16 ale jakoś się tym nie przejmuje za bardzo. Bardziej mnie zastanawia że jestem w 32tc a jeszcze ani razu nie miałam KTG
|
|
|
|
#683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A facet..ohyda
|
|
|
|
|
#684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super córcia zdrowo rośnie i z szyjką ok!a co do tego faceta obrzydllistwo !masakra!dziewczyny nie wiecie czy w ciąży można używać antidralu??? |
|
|
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra jade do Urologa. 3mac kciuki
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
|
#687 | |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Pumas coś dla Ciebie ![]() http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/1875294/-Nar...ale-mieszkanie |
|
|
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
ja używam, chociaż staram się rzadziej...ale jak już czuję, że nie daję rady, to stosuję
|
#689 |
|
Zadomowienie
|
U majowo-czerwcowych kolejna na porodówce
|
|
|
|
#690 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

więc nic mnie nie uciska. No a potem albo bedzie tak ciepło, że nie będę wogóle rajstop nosić albo samonośne zostaną, zobaczy się
super!
3 z przodu mnie przeraża 

), którą teraz mam w Sorbiferze D., ale nigdy nie kazali mi brać jej w tabletkach czyli pewnie wystarczy taka z soków/owoców. W ulotce chyba jest info, żeby brać pół godziny przed jedzeniem albo dwie godziny po nim.
Do tej pory czuję jak mięśnie są napięte
Tak, czy inaczej, dbaj o siebie!

i jest taaak ciepło że chyba zaraz na spacerek ruszę![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

obrzydllistwo !masakra!