|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
|
|
|
|
#3992 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
czesc ja tak z doskoku,z Nela juz lepiej dziekuje za pamiec
za to mnie i meza rozlozylo jakis cholerny wirus,a pogoda taka piekna,mam dosc siedzenia w domu jeszcze na do tego Neli szedl zabek meczyla sie straznie kaszel katar goraczka wymioty i do tego dziasla ale dzis sie przebil wiec juz lzej ,jak bede sie czula lepiej postaram sie byc na biezaco,choc trudno bedzie.dziekujemy za zycznia na miesiecznice,my rowniez skladamy wszystkim dzieciakom zalegle i dzisiejsze no i mamy pierwszy roczek Leny i Liliany sto lat dla was slicznotki |
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek pieniążki dotarły?
|
|
|
|
#3994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak jest w samym pampersie to próbuje go sobie zedrzeć, a ile złości jest przy tym jak nie może
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: zdolniacha ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rsja-2010.html ![]() ale używam rzadko - nie zawsze chce mi się bawić bo Julka nie cierpi mycia ani smarowania buzi zwłaszcza kremowania po kąpieli
|
|
|
#3997 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Musi być szara ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapomniałam sprawdzić Zaraz się zaloguj.Coś Ty! A u nas 19 stopni w cieniu ![]() Chyba się przejdę z Tymkiem do teściów , jak skończy jeść. Takiego maila mi wczoraj teściowa przysłała, że chce mi się coś miłego dla niej zrobić ![]() Aaa, fajna rzecz jest od soboty w Lidlu. Takie maty do ogrodu czy na balkon: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_26338.htm Są duże i izolowane i kupię ze dwie, żebyśmy się mieli z Tymciem po czym tarzać ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Lili ,pieniądze doszły, dziękuję ;cmok:
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Brumek my korzystamy mimo, że nie lubię bo mnie wkurza to przekręcanie, ale spacer zakończyłby sie szybciej niż się zaczął
|
|
|
|
#3999 |
|
Raczkowanie
|
Ale Jaś mnie codziennie zaskakuje, poszedł na spacer z ciocią na lody, wracają a on kończy ze smakiem obgryzanie wafelka poradzil sobie zjadł całego
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Brunetka i jak Ala? byłyscie u lekarza? isiaok super Ewa mknie z umiejętnościami! ![]() rysiki i doczytałam Asia! wow ona skończyła niedawno 6 miesięcy tak? i wstaje no ambitna dziewczyna
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
heh, ja mam przyczepioną na 2-3 klamerki od bielizny (nazywane czasem spinaczami)
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a ja kupiłam igorowi mini okulary słoneczne ( to raptem kilka złotych ) i dziś przejechał w nich całą drogę powrotną. Myślałam, że padnę ze śmiechu. I to taki fajny model a la ray bany w zielonej oprawce
. Można spróbować zamiast parasolki.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mam nieklubowych - no0we zdjęcia Julci z dzisiaj
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrób mu zdjęcie
|
|
|
#4004 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczna Jula - wygląda na grzecznego aniołeczka
To i ja pokażę Szymona z dzisiaj
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szymonek śliczny i elegancik jak zawsze
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Marina ja bym uważala z okularami zamiast parasolki. Więcej szkody niż pożytku, psuja oczy. Zresztą, te targowe okulary dla nas za 25 zł i niby filtrem uvb to można sobie też o kant d.upy potłuc. Filtra to one nie widziały...
Brumek jakiego maila teściowa napisała? pochwal się.. Twoja z tych nowoczesnych, skomputeryzowanych![]() Lilii a pytałaś i ktoś jeszcze czego krzesełko złe. -regulacja wysokości jest możliwa tylko jak dziecko w nim nie siedzi -blat nie ma regulacji góra dół tylko odległość od dziecka- nie byłoby to problemem, ale IMO blat jest zbyt wysoko względem siedziska. No taki kombajn że szok. We wtorek posadziłam w restauracji sarę w to z ikei za 49 zł, fajneee, tanie,mało miejsca zajmuje. Tylko blat mały by się przydał i git. Szymon pięknie, ciemna karnacja. mmm Julka postępy robi wow ![]() Nakręciłam chyba dzisiaj z 7 km na spacerach. I zjarałam dekold, piecze ![]() A jutro muszę do budy w taką pogodę
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Bellówny najlepszego. Niech Wam zawsze słonko świeci, niech się spełnią Wasze małe marzenia, rośnijcie zdrowo i szczęśliwie Byliśmy się dziś zaszczepić od penumo w końcu. Nie mam czasu, bo jesteśmy Agatulą cały czas w podróży. W sobote pojechałyśmy na spotkanie w klubie mam, Agata się świetnie bawiła z dziećmi, ja wróciłam z pofesjonalnym make-upem bo akurat spotkanie z wizażystką było. W niedziele pędem jechałyśmy na pogotowie wiezorem, bo mi się wydawało, ze połknęła taki plastikowy element przy sznurku od kaptura. Ale lekarka stiwerdziła, ze to nie możliwe (spanikowałam), ze za duzy itd. i w domu przejrzałam zdjęcia ze spaceru i faktycznie zgubiła go wcześniej
|
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze mnie torba.
Lena Lilianka nasze wątkowe bliźniaczki świętują dzisiaj roczek . Najlepszego Słoneczka ![]() ![]() ![]() A własnie, ktoś wie gdzie Słoneczko? Jaciee?
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobity
![]() Jestem, żyję ![]() dla pierwszego chodzącego szkraba- Jasia![]() Wszystkiego najlepszego dla naszych pierwszych roczniaków- Bellinek!!! Beatko pieknie Julka stoi ![]() ![]() Aaniu doszła paczuszka, pięknie dziękuję Później więcej poczytam, idę z Domkiem na rowerek
|
|
|
|
#4010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to regulacja tylko jak dziecko nie siedzi?? bez sensu... w moim blat też tylko odległość od dziecka ma regulację ale mi to nie przeszkadza - Cytat:
![]() Słoneczko pracuje i czasu nie ma, Jacieeee chyba tez pochłononięta pracą.
|
|
|
#4011 |
|
Rozeznanie
|
Lenko i Lilianko!
Rośnijcie zdrowo, niech poznawanie tego wielkiego świata przynosi Wam dużo uśmiechu, radości i samych przyjemności!!! Hej! Dopiero teraz udało mi się odpalić kompa. Ala już śpi. Powoli normuje nam się nowy rytm dnia, który baardzo mi pasuje i Ali chyba też beatko Julka śliczna blondyneczka madziulka Szymonek też bardzo przystojny chłopczyk! monia moja jak idziemy na dwór to nie ściąga sobie opaski, chyba, że już zaczyna stękać, wiercić się, jest senna, to wtedy tak. A w domu jak ubiorę jej taką ozdobną opaskę to już ściąga ![]() kajool sliczny avek Dzieciaczki gorączkujące wracajcie szybko do zdrówka!!! Popołudniu przyszła do nas niespełna 3letnia sąsiadka ze swoją opiekunką i Ala wymyśliła sobie, że będzie wyrzucać zabawki z wózka, by Hania mogła je jej podawać. Zanosiłą się od śmiania dobre 5 min. tylko ja genialna matka wpadłam na pomysł nagrania tego już pod koniec zabawy. Filmik poniżej (wstawiałam pierwszy raz na youtube, więc mam nadzieję, że się ukaże) http://www.youtube.com/watch?v=JtxzSmzmAIs&featu re=youtu.be I z wczoraj http://www.youtube.com/watch?v=cXbZzYzUHpk&featu re=youtu.be A i dla Wikusi Sto Latek!!!! Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-04-26 o 18:52 |
|
|
|
#4012 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale śliczna blondyneczka i jaka cwaniara-portfelikiem sie bawi i pieniążki liczy Oczy jak sarenka! Cytat:
Dominik na rowerze! Toż to szok! Jestem pod wrażniem, buziaki dla naszego wątkowego przystojniaka Ewie podpasował gryzak
Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-04-26 o 19:08 |
|||
|
|
|
#4013 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
[/COLOR]alibany śmieszka
Edytowane przez isiaok Czas edycji: 2012-04-26 o 19:08 |
|
|
|
#4015 |
|
Raczkowanie
|
Natka fajne to! to znaczy rowerek bo czy dobrze mi się wydaje on ma takie pedały poki sie nie dosięga do własciwych dla malucha??? no to bardzo to fajne
a jak wasze kroczki bo Dominik tez juz dużo trenuje, zaczął się troche puszczać? Julia super stoi i się bawi! ![]() Szymon jak model! Scio a myślalam dziś że coś dawno Cię nie było, tez byliśmy na pneumo, przedwczoraj. Jaś był dzielny i kupiłam mu za to pierwszy raz soczek ze słomką, nie wiem skąd ale od raz zalapał jak z tego pić i stąd pytanie chcialabym mu kupić kubek ze słomką, jakis polecacie, pamiętam że Nerola kiedyś chyba polecala tommee ale one od 18m :/ albo jakiego nie polecacie Zaneta tobie jakiś przeciekał to napisz tez który to go nie kupie
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Beata http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...255435998.html. Żałuję naprawę tego zakupu.
Natka ale fura, wyższa szkoła jazdy . Sara za mała na takie cuda. Tzn " za mało potrafi" , może koło jesieni dogoni
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Adrij Ja nie mam ze słomką, Ja mam bidon z canpola o taki -> KLIK i lekko przecieka,ale Emilie pięknie z niego pije. Dzisiaj piłą soczek ze słomki i sobie poradziła...Ten który Ja mam to od 12m+ więc jak sobie poradzi z tym od 18m+ to Ja nie widże problemu.
CZAPKI,OPASKI - moja posiedzi,ale ściąga i nie zakładam, robię to wtedy kiedy się chłodniej robi i nie ściąga, dochodzę do wniosku, że jej zwyczajnie za ciepło... i dlatego je ściąga. PARASOLKA - jedyna jej wadą właśnie jest to że trzeba co chwile zmieniać kąt nachylenia, myślałam nad klamerkami właśnie ale takimi z biedroneczkami i ładnym kawałkiem szmatki... zobaczę jeszcze co wykombinuję, bo póki co dzisiaj budka rozszerzona nawet pomogła.Damie nie przeszkadza słońce, ale Ja patrzę pod kątem tego aby nie miała go za wiele bo czapek nie chce nosić... Byliśmy dzisiaj od 13stej na dworze, pięknie słonecznie aż kupiłam krem z filtrem. Dama zadowolona bo przy dzieciach, na huśtawce , w piasku, siedziała i sobie kamyki wybierała Noga jej utkwiła między szczebelkami w ławce, aleeee ryku byłoooooooooo, wystraszyłam się strasznie, bo nie umiałam jej wyciągnąć...masakra Wam powiem (ale to brzmi )ale uratowałam ją i jechałyśmy dalej w świat. Jadła banana bez rozciapania, brała go do buzi jakby nigdy go nie jadła ![]() Kupiłam sobie znowu buty,ale za 39zł ale jakie super pomarańczowe Tato się ze mnie śmieje że robotników okradam, bo marynarę mam taką samą
|
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Wpadłam tylko na chwilę zdążyć jeszcze poświętować chyba najbardziej wyjątkowe urodziny na naszym wątku - bo pierwsze na tu u nas na wątku, - bo pierwsze u dziewczynek, - bo bliźniacze ![]() Lenko i Lilianko! Kochane moje! Rośnijcie zdrowo, dajcie radość swoim rodzicom, pięknie się bawcie i rozwijajcie!!! Reszta będzie za roczek ![]() O matko, i Wikusia dziś świętuje Szkoda, że tak w cieniu dziewczynek Sto lat Kochanie!
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-04-26 o 21:04 |
|
|
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
super fura
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- a właśnie - lecę namoczyć fasolkę na jutro bo będzie po bretońsku ![]() bo bym zapomniała
|
|
|
#4020 | |
|
Zadomowienie
|
Domek na rowerku
Cytat:
![]() Sto lat dla naszych blizniaczek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

za to mnie i meza rozlozylo
jakis cholerny wirus,a pogoda taka piekna,mam dosc siedzenia w domu jeszcze na do tego Neli szedl zabek meczyla sie straznie kaszel katar goraczka wymioty i do tego dziasla ale dzis sie przebil wiec juz lzej ,jak bede sie czula lepiej postaram sie byc na biezaco,choc trudno bedzie.
A jak jest w samym pampersie to próbuje go sobie zedrzeć, a ile złości jest przy tym jak nie może 

klask i: zdolniacha 

Zaraz się zaloguj.

Twoja z tych nowoczesnych, skomputeryzowanych