ślubujące w 2012:) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 18:28   #2641
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: ślubujące w 2012:)

w Polsce były takie... raz widziałam na allegro, ale podobno ciężko teraz je dostać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spinki do mankietow.jpg (50,4 KB, 25 załadowań)
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:32   #2642
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
I jeszcze moja sukienka... na pierwszych dwóch zdjęciach jest jeszcze dużo za duża i za długa... na kolejnym nadal za duża i jeszcze troszkę za długa...

większość moich pomysłów pochodzi z wizażu, trochę sama wymyśliłam, a jeszcze kilka znalazłam w necie ...
spinki są z e-bay... do allegro nie mam takiego dostępu bo mieszkam za granicą...

bardzo się cieszę, że się podoba.... i jak najbardziej proszę korzystaj z pomysłów...
Najlepszy przykład na zwykłą-niezwykłą PM mnie się podoba bardzo

P.S.
Dla wszystkich zainteresowanych pomysłem ze spinkami, wystarczy wpisać w google "spinki do mankietu ślub" i przełączyć na grafikę, można podejrzeć i przenieść się bezpośrednio na stronę tego, co nam się spodobało. Nie ma wielkiego wyboru ale może któraś coś znajdzie ja w każdym razie szukam do skutku

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html

Edytowane przez Wariate
Czas edycji: 2012-04-26 o 18:35
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:56   #2643
Malgos_12
Zakorzenienie

jak się ma paypal to łatwo coś dostać na ebay-u, tylko lepiej wpisać spinki po angielsku i dość dużo wyskakuje...
Stary 2012-04-26, 19:04   #2644
magnusia
Zakorzenienie

sara1988- ja będę miała niebieską podwiązkę, już leży i czeka

Magnolia777- witaj pokazuj co masz

ewula87- z napojami nie pomoge bo my mamy napoje nielimitowane w cenie talerzyka ale wg mnie to tak 2l/os trzeba liczyć, jak nie więcej - wiesz cała noc, ale mogę źle szacować bo ja ogólnie duzo piję
ale 240 osób WOW!!! ale weselicho
Gatki planuje pełne (jeszcze nie kupiłam)

sadonkowa, niki19 - my też mamy w cenie 5 dań, ciasta, lody, tort śmietanowy, fontannę czekoladową (nie wiem po co ale skoro jest to dzieciaki będą miały radochę) owoce itp. Generalnie musimy tylko alkohol dostarczyć i koniec.

niki19- piękny tort

mayeczka87- ooooo bańki super!! piękne zaproszenia i z fioletem

Wariate- fajne zaproszenia, bardzo pomysłowe co do kosztów- ja widziałam takie po 25 zł za sztukę- to jest dopiero przegięcie

a ja dopiero wróciłam- ledwo żyję..
ale tak: odebrałam koszulę TŻ-ta- za☠☠☠ista .
zamówiłam księgę gości

ponawiam pytano o poprawiny:

Czy zamawiałyście pełny obiad na poprawiny czy tylko np żurek?
Ja właśnie rozmawiałam z właścicielką sali i radzi wziąć pełny obiad bo tak to może jedzenia nie wystarczyć... nie wiadomo ile ciepłych dań (kotletów itp) zostanie z wesela. Wiadomo, towarzystwo może być żarte i będzie kicha jak będzie na drugi dzień za mało. Poprawiny robimy na mniejszą ilość osób więc już sama nie wiem....
Z jednej strony to dodatkowy koszt ale z drugiej jak jedzenia nie wystarczy to lipa z trzeciej strony nie chciałabym płacić za coś co i tak zostanie (a jak nie to to "weselne") i potem wszystko pakować.
Sama już nie wiem jak to rozegrać
Stary 2012-04-26, 19:10   #2645
Malgos_12
Zakorzenienie

ja na poprawinach będę miała zupę (chyba żurek) i drugie danie, potem chyba jeszcze jakieś ciepłe danie... no i wiadomo resztę jak sałatki, wędliny itd itd. ale szczerze ja nie pamiętam bo dawno temu podpisywaliśmy umowę...
Stary 2012-04-26, 19:13   #2646
justiii87
Zakorzenienie

Malgos_12 - zamówiłam ten sam model butów co Ty tylko w pomarańczu Czekam na przesyłkę Wygodne są?
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:18   #2647
Malgos_12
Zakorzenienie

Justiii - powiem ci, że jak zwykle mam baaardzo duży problem z butami, bo nawet po pół roku chodzenia potrafią mnie obgryźć - to te są super, bardzo wygodne i miękkie, ja mam 7,5 cm obcas, bo rzadko chodzę w szpilkach i taka wysokość dla mnie jest OK, mam nadzieję, że wytrzymam jak najdłużej... a potem przebiorę na żółte trampki i tak mam zamiar mieć je na sesji
Nie spodziewałam się tak dobrze dobranych butów bez ich mierzenia.
Stary 2012-04-26, 19:20   #2648
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
niki19- piękny tort

Ja właśnie rozmawiałam z właścicielką sali i radzi wziąć pełny obiad bo tak to może jedzenia nie wystarczyć... nie wiadomo ile ciepłych dań (kotletów itp) zostanie z wesela. Wiadomo, towarzystwo może być żarte i będzie kicha jak będzie na drugi dzień za mało. Poprawiny robimy na mniejszą ilość osób więc już sama nie wiem....
Z jednej strony to dodatkowy koszt ale z drugiej jak jedzenia nie wystarczy to lipa z trzeciej strony nie chciałabym płacić za coś co i tak zostanie (a jak nie to to "weselne") i potem wszystko pakować.

dzięki

co do poprawin to ja nie robię w lokalu ale ostatnio byłam u znajomych i był właśnie żurek , a później jeszcze z poprzedniego dnia krokiety z barszczem no i zimna płyta wg mnie wystarczająco ,ale ja nie jestem zbyt wymagającym gościem

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:26   #2649
justiii87
Zakorzenienie

Malgos_12 - Ja mam to samo ze stopami i obtarciami :/ Ja zamówiłam na obcasie 6 cm bo to są buty na zmianę. Pierwsze mam na obcasie 9 cm i do tego zakupiłam jeszcze baletki ale w ecru kolorze.
Bardzo się ciesze że buty są wygodne bo nigdy nie zamawiałam butów przez internet i bałam się że może być problem.
Stary 2012-04-26, 19:27   #2650
XxMartaxX
Raczkowanie

witajcie

jak zawsze- chwile mnie nie było i już tyyyle stron do nadrobienia załapię się na listę?? Moja data to 15 wrzesień o godz. 15
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:29   #2651
justiii87
Zakorzenienie

http://www.etsy.com/category/wedding...f_links?page=1 duuuuuuuuuży wybór spinek do mankietów
Stary 2012-04-26, 19:32   #2652
Malgos_12
Zakorzenienie

niektóre ceny przerażają... ja za swoje zapłaciłam chyba z 3-4 euro i przesyłka była darmowa ...
Stary 2012-04-26, 19:50   #2653
Pradip
Zakorzenienie

Cześć kochane wpadam tylko na chwilkę powiedzieć że żyję i pożalić się
Pokłóciłam się z mamą z która naprawdę dobrze żyję i jest mi strasznie strasznie przykro... powód? nasze zaproszenia... Pisząc w skrócie mama wypisywała nam kilka zaproszeń które mieliśmy rozdać w tą niedzielę ale zamiast zrobić to tak jak ją poprosiłam musiała poradzić się kogoś i zrobić po swojemu. Pomyślicie ze przesadzam i nic się nie stało ale bardzo dotknęła mnie sama kłótnia która praktycznie nam się nie zdarza, to że mama nie zrobiła tak jak prosiłam, to że musiała zadzwonić do kogoś a nie do mnie jak czegoś nie wiedziała czy coś jej się nie podobało i do tego jej słowa ze ona nie zrobiła nic złego tylko że to ja jestem dzika. Czy to że w temacie ślubu nie ogłaszam wszystkiego całej rodzinie i wydawało mi się że w tym samym temacie to moje (i Tża) słowo jest ostateczne jest takim wielkim dziwactwem ?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:03   #2654
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Pokłóciłam się z mamą z która naprawdę dobrze żyję i jest mi strasznie strasznie przykro... powód? nasze zaproszenia... Pisząc w skrócie mama wypisywała nam kilka zaproszeń które mieliśmy rozdać w tą niedzielę ale zamiast zrobić to tak jak ją poprosiłam musiała poradzić się kogoś i zrobić po swojemu. Pomyślicie ze przesadzam i nic się nie stało ale bardzo dotknęła mnie sama kłótnia która praktycznie nam się nie zdarza, to że mama nie zrobiła tak jak prosiłam, to że musiała zadzwonić do kogoś a nie do mnie jak czegoś nie wiedziała czy coś jej się nie podobało i do tego jej słowa ze ona nie zrobiła nic złego tylko że to ja jestem dzika. Czy to że w temacie ślubu nie ogłaszam wszystkiego całej rodzinie i wydawało mi się że w tym samym temacie to moje (i Tża) słowo jest ostateczne jest takim wielkim dziwactwem ?
Przykro mi z powodu kłótni z mamą , masz racje twoje i tż-a zdanie w kwestiach ślubnych jest najważniejsze mimo wszystko mam nadzieje że uda wam się wyjaśnić sprawe i będzie ok

Mykam dziewczynki do Tż-cika miłego wieczoru życzę

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:15   #2655
kasioonya
Rozeznanie

cześć Dziewczynki
Ale dziś naskrobałyście!
Stale edytuję listę, którą zamieściłam w tym poście: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2546
chyba dopisałam już wszystkie z Was, które odezwały się w między czasie i te, które uzupełniła 42gami

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Jejku to były takie pierdoły, że nie wiem czy warto to opowiadać...
Napiszę tak w skrócie Śniły mi się same nieudane ślubne rzeczy... że miałam okropny welon, nie tą suknię co trzeba, że cale wesele, nawet w kościele nie odpięłam mojego długiego trenu,więc nie był mi zupełnie potrzebny, że jechałam do ślubu dorożką z jakimiś obcymi dziewczynami, z którymi nie mogłam się tam zmieścić, że nikt na weselu się nie bawił, że miałam okropną kapelę, która strasznie źle grała, a na koniec śniły mi się obrzydliwe zeschnięte kwiaty, które mieliśmy dać rodzicom... Pewnie coś pominęłam bo 3 ślubne koszmary to wyjątkowo dużo Ale mówię wam, chyba nigdy się tak nie cieszyłam, że ktoś wybudził mnie telefonem ze snu
współczuję snów, bo też mam takie coraz częściej. ale jestem pewna, że się nie sprawdzą i wszystko będzie odwrotnie!

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
kurczę nie wyrabiam z nadrabianiem , a dzisiaj wyjeżdzam już na majówkę ...
jak będę miała chwilkę to usiądę do kompa
przyjemnej majówki!

Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość
Pradip i Kasioonya, super!

A my jesteśmy po wieczornym zakupie wódki weselnej! 13 skrzynek Sobieskiej
Kosztowaliśmy też suche ciasteczka, o których zadecydowaliśmy, że już na pewno będą na weselu ... do przodu!
gratuluję zakupów a co to za ciasteczka?

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Ja ślubuję 31.08. ale ... dopiero w przyszłym roku więc na listę się chyba nie łapię Siedzę w tym wątku, bo uwielbiam przeżywać z Wami to wszystko i podpatrywać inspiracje...
a właśnie, że się załapałaś na listę

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Ten tekst tez jest super dzis koniecznie zadzwonie do cukierni czy moga doprawic kajdanki
i co - doprawią kajdanki? mnie ten tekst też się bardzo podoba i pewnie gdzieś go wykorzystam

Cytat:
Napisane przez Magnolia777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim!!!
Ja ślubuję 14.07.
Czy można prosić o dopisanie do listy?
witaj dopisałam Cię do listy

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo dziękuję za wszystkie opinie co do butów nad którymi się zastanawiałam! Tak jak już wczoraj pisałam wybrałam te atmosphere, chociaż przyznam, że nieco zmartwiły mnie opinie, że zamszowe nie będą pasowały do sukni ślubnej ale mam nadzieje, że przynajmniej będą równie wygodne jak te które mam z tej firmy o niemalże identycznym kroju...
My z TŻ skorzystaliśmy wczoraj z rady Kasioonya i udaliśmy się do biedro na tą promocję coca coli i również skusiliśmy się na zakup kupiliśmy dokładnie 56 litrów. I teraz mam pytanie dziewczyny, jak się liczy ilość napoi na wesele? Bo nie mamy pojęcie ile powinniśmy mieć w efekcie końcowym. Zapraszamy 240 0sób
e tam - "nie będą pasowały"! ja myślę, że mogą prezentować się całkiem nieźle
cieszę się, że moja rada okazała się przydatna my liczymy 3 l napojów bezalkoholowych na 1 osobę (czyli przy 100 osobach - 300l), na wesele z poprawinami. rozłożyliśmy to następująco: 60l coca-coli, 60l spite, 140l soków, 40l wody
240-osobowe wesele - WOW ale będzie imprezka!

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
ja dla przypomnienia swoj wielki dzien mam 23.06,wiec przy jakiejs akutalizacji listy mozna wcisnac mnie na czerwiec

jesli chodzi o stan przed slubny to juz powoli lapie mnie coraz wiekszy stres czuje juz oddech swiadkow na plecach
mamy jeszcze troche do zalatwienia jak np.:alkohol,napoje,stroj caly dla TZ, buty dla mnie,podziekowania dla gosci i ksiega gosci(to juz naszczescie wybrane),tort, ustalenia co i jak z dj,przystrojenie kosciola,bukiet dla mnie i swiadkowej...wiecej grzechow nie pamietam...

mam przy okacji pytanko...czy ktos wybiela przed slubem zeby?orietujecie sie jaki to kosztw gabienecie dentystycznym(wiem,ze wszedzie jest inaczej i zalezy od miasta itd,ale tak orientacyjnie)?ja sie umowilam na piaskowanie co prawda,bo jakis tam efekt to bedzie mialo,ale kusi wybielanie
"wcisnęłam" Cię na listę wiem co czujesz, bo też odczuwam stresik. a mój ślub 16 dni przed Tobą!

zębów nie wybielam, choć jeżeli się wyprostują i ściągnę aparat, to pewnie będę je miała piaskowane.

Cytat:
Napisane przez sadonkowa Pokaż wiadomość
Ślubujemy 25.08.2012 czyli za niecałe 4 miesiące i proszę zatem o dopisanie listy
witaj na wątku i rozgość się na liście

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakie majteczki macie zamiar kupić albo już zakupiłyście? Pełne czy stringi ??
ja spadochrony

Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość
kasioonya: kawał dobrej roboty z tą listą
to w większości robota Pradip

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy nie macie wliczonych napojów w cene wesela ? Kupujecie osobno ?
ja nie mam wliczonych napojów, ciast, torta, owoców ani alkoholu. płacę 160zł za talerzyk i jak tak Was czytam, to kurdę zdzierstwo na tym moim zad***** ale w mojej okolicy właściwie w każdym lokalu jest taka cena... i do tego poprawiny 50zł od osoby, i nocleg 55zł za osobę.

Cytat:
chciałabym coś w tym stylu , mój Tż pracuje w cukierni więc mamy 10 % zniżki
bardzo ładny ten torcik!

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Przyszły nam Tuby zamówione z allegro, bańki mydlane i przypinka do bukietu przedwczoraj zamawialiśmy, w nocy

Obiecałam jakiś czas temu zaproszenia, więc wklejam

Załącznik 4642425
Załącznik 4642424
podobają mi się te zaproszenia. fajnie, że zakupy dotarły do Was tak szybko. a co to za przypinka?

Cytat:
Hej dziewczyny! można się przyłączyć??
oczywiście, że można! dopisałam Cię do listy. uwielbiam Twoje inspiracje, a te słoneczne dodatki - rewelacja! też myślałam o naklejkach na buty. kiedyś widziałam też butki ślubne z czerwonymi sercami na podeszwie (chyba Paradox London), które fajnie wyglądają, kiedy się klęczy, a przy mojej krótkiej kiecce byłoby to widocznie, więc myślę o tym intensywnie.

Cytat:
a ja dopiero wróciłam- ledwo żyję..
ale tak: odebrałam koszulę TŻ-ta- za☠☠☠ista .
zamówiłam księgę gości

jaka ta koszula? i gdzie zamawiałaś księgę gości?
niestety nie pomogę z pytaniem o poprawiny, bo chociaż my zamierzamy je zorganizować, to nie pytaliśmy jeszcze o szczegóły i nie bardzo wiem jak to będzie wyglądało. ale dopytam przy najbliższej okazji.

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
witajcie

jak zawsze- chwile mnie nie było i już tyyyle stron do nadrobienia załapię się na listę?? Moja data to 15 wrzesień o godz. 15
załapałaś się na listę

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
uszy do góry Maleńka
mama pewnie nie chciała Ci zrobić przykrości! a słowa, które Cię zabolały - może po prostu się zagalopowała? podejrzewam, że miała dobre intencje, więc może nie warto się gniewać? nie jest dziwactwem to, że uznajesz Wasze zdanie za najważniejsze! może zapytaj mamę czy tak uważa?
wierzę, że się dogadacie

Cytat:
Mykam dziewczynki do Tż-cika miłego wieczoru życzę
przyjemnego wieczorku
ja też chcę do mojego Chłopca! a on tak daleko!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-04-26 o 20:18
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:20   #2656
Pradip
Zakorzenienie

Dziękuje Niki stanęło na tym że ubrałam sie i wyszłam bez słowa, bez zaproszeń, bez jedzenia które gotowałyśmy przez pół dnia i które miałam zabrać do siebie... mama na bank pomyślała że sie obraziłam a ja nie mogłam nic powiedzieć bo łzy stały mi i w oczach i w gardle... nawet jak zadzwoniłam do Tża się wypłakać to pomimo że starał się mnie rozśmieszyć to czułam że się zmartwił. Nie wiem czy w tym wypadku pojedziemy na działkę bo ja do mamy po zaproszenia nie pojadę a poza tym najbardziej cieszyłam się na myśl o radości mamy dla której mamy bardziej osobiste zaproszenie ale w takiej sytuacji to bez sensu... Cieszę się że mam Was i że nie krzyczycie na mnie jak Wam sie wypłakuję...

Widzę że sporo nowych PM do nas dołączyło witam Was wszystkie.
Widzę też super listę super PM 2012 i piękne inspiracje i obrączki i butki i zaproszenia gratulacje dla wszystkich
Stary 2012-04-26, 20:23   #2657
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - może mamę też stres troszkę dopada, na pewno nie chciała Ci urazić i tak się jej powiedziało, a z tym, że dzwoniła do kogoś to może nie chciała zawracać ci głowy, a wyszło zupełnie inaczej niż chciała... mam nadzieję, że szybko dojdziecie do porozumienia.

Dziękuję za dopisanie do listy! Jest nas kilka na 2 czerwca.... fajnie, nie sama to będę przeżywać
Stary 2012-04-26, 20:27   #2658
duvala
Rozeznanie

Cytat:
Justiii - powiem ci, że jak zwykle mam baaardzo duży problem z butami, bo nawet po pół roku chodzenia potrafią mnie obgryźć - to te są super, bardzo wygodne i miękkie, ja mam 7,5 cm obcas, bo rzadko chodzę w szpilkach i taka wysokość dla mnie jest OK, mam nadzieję, że wytrzymam jak najdłużej... a potem przebiorę na żółte trampki i tak mam zamiar mieć je na sesji
Nie spodziewałam się tak dobrze dobranych butów bez ich mierzenia.
a gdzie je zamawiałaś?
duvala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:29   #2659
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za dopisanie do listy! Jest nas kilka na 2 czerwca.... fajnie, nie sama to będę przeżywać
niezamaco
pewnie, że nie będziesz sama przeżywać! będzie nas cały wizażankowy tłum chociaż ja nie wiem, czy dam radę przeżywać, bo dzień przed Twoim ślubem prawdopodobnie będę miała wieczór panieński, więc możliwe, że będę nieco zmęczona

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Widzę też super listę super PM 2012 i piękne inspiracje i obrączki i butki i zaproszenia gratulacje dla wszystkich
lista to w większości Twoja robota, a ja ją nieco stuningowałam, za co mam nadzieję się nie gniewasz

czy ja Wam już pokazywałam moją amatorską tablicę inspiracji? jest już troszkę przestarzała i w wolnej chwili nad nią popracuję, ale lubię ją
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg inspiracje ślubne.jpg (137,4 KB, 70 załadowań)

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Czas edycji: 2012-04-26 o 20:33
Stary 2012-04-26, 20:35   #2660
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez duvala Pokaż wiadomość
a gdzie je zamawiałaś?
bialebuty.com.pl - bardzo szybko i sprawna obsługa, muszę ich pochwalić bo jak dla mnie spisali się na medal. Na początku nie mieli tego koloru na stronce, ale napisałam do nich i pani przesłała mi zdjęcia dostępnych odcieni żółtego.

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Kasioonya - bardzo fajne zestawienie wszystkiego, będziesz miała opaskę czy welon? U mnie miała być opaska, ale jak mierzyłam suknię, to się okazało, że welon mi się jednak podoba
Stary 2012-04-26, 20:57   #2661
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

oj przykra sprawa nie przejmuj się. Twoja mama powinna się jednak Ciebie zapytać jak miała wątpliwości ale na pewno nie miała złych intencji- może nie chciała Ci głowy zawracać taką głupotką (wiem, wiem dla nas PM-ek to wcale nie głupotki)

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość

jaka ta koszula? i gdzie zamawiałaś księgę gości?
niestety nie pomogę z pytaniem o poprawiny, bo chociaż my zamierzamy je zorganizować, to nie pytaliśmy jeszcze o szczegóły i nie bardzo wiem jak to będzie wyglądało. ale dopytam przy najbliższej okazji.

smokingowa ecru- tak jak pisałam nie ma nigdzie w takim kolorze. Zamawialiśmy a właściwie byliśmy osobiście na www.koszulenamiare.pl/
księgę kupiłam w końcu tu (też byłam osobiście): http://www.cartalia.com.pl/main/ podobna do tej http://www.zaproszenia.com.pl/prod726,35 tylko tak, materiał ecru, fioletowa wstążka i w okienku własny napis- imiona + data wycinane laserowo

Stary 2012-04-26, 20:58   #2662
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
lista to w większości Twoja robota, a ja ją nieco stuningowałam, za co mam nadzieję się nie gniewasz

czy ja Wam już pokazywałam moją amatorską tablicę inspiracji? jest już troszkę przestarzała i w wolnej chwili nad nią popracuję, ale lubię ją
Dzięki dziewczynki za miłe słowa... prawdę mówiąc sprawa rozwiaze sie jeśli mama zadzwoni ale obawiam się że to mało prawdopodobne (w końcu po kimś musiałam upór odziedziczyć...)
Prosze Cie kasioonya ja zebrałam wiekszosc z nas tak roboczo do kupy a Ty zrobiłaś śliczna listę
Odpowiadając na kolejne doczytane pytania:
Poprawiny- my mamy to co zostanie (dania gorące i zimne) + jeden nowy ciepły posiłek i już nic nie dokupujemy
napoje- mamy w cenie 2l napojów na osobę i nieograniczona kawę i herbatę- ja wolałabym żeby było więcej ale wszyscy twierdza ze starczy
Bielizna- ja mam stringi z pasem i pończochami i na wszelki pełne bawełniane ale nie przypuszczam żebym z nich skorzystała
zaproszenia-jak dla mnie są śliczne ale w obecnej sytuacji przestałam się juz z nich tak cieszyć
Stary 2012-04-26, 21:05   #2663
agg005
Raczkowanie

Pradip nie martw sie... jezeli Cie to pocieszy ja z moja tez nie mam latwo, a w dodatku mam dwie siostry, ktore non stop cos podsuna i oczywiscie mama slucha starszych siostr...
w sumie to slub moj i TŻ wiec moga byc sugestie, ale nie wmuszanie ich pomysłów na siłę!
mama zreszta tez niezbyt fajnie robi, bo mowie jaki mam pomysl, zajmuje sie czyms i idzie do siostr zobaczyc co one na to powiedza.
rozmawialam z mama juz o tym, ale to jak rzucaniem grochem o sciane;/

Mysle po prostu ze nasze mamy staraja sie wrzucic swoje 3gr do przygotowan tylko w niezbyt mily sposob
dla przykladu kupilam z TŻ zaproszenia to mi powiedziala zebym je zwrocila i kupila inne, bo jest wiele ladniejszych bo z moimi siostrami ogladala...

Stary 2012-04-26, 21:06   #2664
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:

sliczny pomaranczowy dzien
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:08   #2665
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agg005 Pokaż wiadomość
dla przykladu kupilam z TŻ zaproszenia to mi powiedziala zebym je zwrocila i kupila inne, bo jest wiele ladniejszych bo z moimi siostrami ogladala...

yyyyyy kurde ale "przyjemny" tekst i to od mamy- masakra

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Tusia jak tam życie mrożonki? To już tydzień mija prawie jak ten czas leci..
Stary 2012-04-26, 21:18   #2666
agg005
Raczkowanie

no bardzo nieprzyjemny
i to nie jedna taka sytuacja bo tak non stop o cos mam wojne;/

ale staram sie byc caly czas nastawiona pozytywnie
choc czasem jak patrze na to wszystko z boku to czuje jakby to nie moj dzien mial byc tylko sama nie wiem kogo
Stary 2012-04-26, 21:31   #2667
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]Kasioonya - bardzo fajne zestawienie wszystkiego, będziesz miała opaskę czy welon? U mnie miała być opaska, ale jak mierzyłam suknię, to się okazało, że welon mi się jednak podoba
myślę o opasce, ale to wszystko zależy od biżu od naszej Moni wtedy ocenię czy jeden element wykorzystać jako bransoletę, czy jako opaskę nie chcę welonu, bo wydaje mi się, że do mojej kiecy nie pasuje. jeśli zdecyduję się na opaskę, to do Kościoła być może doczepię do niej woalkę. a jeżeli nie będzie opaski, to kupię jakiś ozdobny grzebyk albo kwiat i doczepię woalkę. takie są pomysły, a jak będzie - to się okaże pewnie pod sam koniec

Cytat:
smokingowa ecru- tak jak pisałam nie ma nigdzie w takim kolorze. Zamawialiśmy a właściwie byliśmy osobiście na www.koszulenamiare.pl/
księgę kupiłam w końcu tu (też byłam osobiście): http://www.cartalia.com.pl/main/ podobna do tej http://www.zaproszenia.com.pl/prod726,35 tylko tak, materiał ecru, fioletowa wstążka i w okienku własny napis- imiona + data wycinane laserowo
super, że zrobili Wam tę koszulę i że spełniła Wasze oczekiwania a księga - bardzo ładna, tylko cena

Cytat:
Dzięki dziewczynki za miłe słowa... prawdę mówiąc sprawa rozwiaze sie jeśli mama zadzwoni ale obawiam się że to mało prawdopodobne (w końcu po kimś musiałam upór odziedziczyć...)
mam nadzieję, że upór jednej z Was jest jednak mniejszy i prędko dojdziecie do porozumienia albo znajdzie się jakiś mediator

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33792565]sliczny pomaranczowy dzien[/QUOTE]

mocno wierzę, że właśnie taki będzie a ostatnio dużo wskazuje na to, że będzie pomarańczowo - zielony

Aha! zapomniałam Wam powiedzieć, że dziś umówiłam się na przymiarkę mojej sukni wprawdzie kieca miała być w salonie do końca kwietnia, ale babeczka nie dzwoniła, więc zadzwoniłam ja. no i jadę 11 maja do Wrocka tylko szkoda, że muszę jeszcze czekać aż dwa tygodnie... ale pewnie szybko miną, jak wszystkie dni ostatnio

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Czas edycji: 2012-04-26 o 21:33
Stary 2012-04-26, 21:39   #2668
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Aha! zapomniałam Wam powiedzieć, że dziś umówiłam się na przymiarkę mojej sukni wprawdzie kieca miała być w salonie do końca kwietnia, ale babeczka nie dzwoniła, więc zadzwoniłam ja. no i jadę 11 maja do Wrocka tylko szkoda, że muszę jeszcze czekać aż dwa tygodnie... ale pewnie szybko miną, jak wszystkie dni ostatnio

super nie zapomnij aparatu bo foty chcemy.
a ja 2 maja na przymiarkę jadę
Stary 2012-04-26, 21:42   #2669
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
super nie zapomnij aparatu bo foty chcemy.
a ja 2 maja na przymiarkę jadę
foty będą na pewno i mam nadzieję, że Twoje też zobaczymy! jak ja Ci zazdroszczę, że Twoja przymiarka już za kilka dni

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-04-26, 21:46   #2670
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agg005 Pokaż wiadomość
Pradip nie martw sie... jezeli Cie to pocieszy ja z moja tez nie mam latwo, a w dodatku mam dwie siostry, ktore non stop cos podsuna i oczywiscie mama slucha starszych siostr...
w sumie to slub moj i TŻ wiec moga byc sugestie, ale nie wmuszanie ich pomysłów na siłę!
mama zreszta tez niezbyt fajnie robi, bo mowie jaki mam pomysl, zajmuje sie czyms i idzie do siostr zobaczyc co one na to powiedza.
rozmawialam z mama juz o tym, ale to jak rzucaniem grochem o sciane;/

Mysle po prostu ze nasze mamy staraja sie wrzucic swoje 3gr do przygotowan tylko w niezbyt mily sposob

Sama nie wiem co gorsze ciągle słyszeć rzeczy które nas ranią czy bardzo rzadko od kogoś po kimś nigdy byś sie tego nie spodziewała...
Faktycznie masz kiepsko 3 kobiety oprócz Ciebie i każda ma ten najlepszy pomysł U mnie przyszła teściowa siedzi za granicą i praktycznie nic nie wie a mama jak dotąd była idealna bo słuchała doradzała i nic nie narzucała ale sytuacja: zadzwoniłam do cioci żeby się zapytać jak wypisać Wasze zaproszenie i zrobiłam inaczej niż wcześniej we trójkę ustaliliśmy bo ciocia tak powiedziała jest jak dla mnie żałosna...
Cytat:
myślę o opasce, ale to wszystko zależy od biżu od naszej Moni wtedy ocenię czy jeden element wykorzystać jako bransoletę, czy jako opaskę nie chcę welonu, bo wydaje mi się, że do mojej kiecy nie pasuje. jeśli zdecyduję się na opaskę, to do Kościoła być może doczepię do niej woalkę. a jeżeli nie będzie opaski, to kupię jakiś ozdobny grzebyk albo kwiat i doczepię woalkę. takie są pomysły, a jak będzie - to się okaże pewnie pod sam koniec

mam nadzieję, że upór jednej z Was jest jednak mniejszy i prędko dojdziecie do porozumienia albo znajdzie się jakiś mediator

Bardzo mi pasuje opaska do koncepcji Twojego wyglądu

Tż już mi zapowiedział że on pomiędzy dwie skłócone baby wchodził nie będzie wiec na niego liczyć nie mogę

Super z tą przymiarką szkoda ze tak późno ale ważne że nie za późno
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości