|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ślubujące w 2012:)
w Polsce były takie... raz widziałam na allegro, ale podobno ciężko teraz je dostać
|
|
|
|
#2642 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie się podoba bardzoP.S. Dla wszystkich zainteresowanych pomysłem ze spinkami, wystarczy wpisać w google "spinki do mankietu ślub" i przełączyć na grafikę, można podejrzeć i przenieść się bezpośrednio na stronę tego, co nam się spodobało. Nie ma wielkiego wyboru ale może któraś coś znajdzie ja w każdym razie szukam do skutku
Zdawało mi się, ze widziałem kotecka. Dobze mi się zdawało... widziałem kotecka... ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html Edytowane przez Wariate Czas edycji: 2012-04-26 o 18:35 |
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
jak się ma paypal to łatwo coś dostać na ebay-u, tylko lepiej wpisać spinki po angielsku i dość dużo wyskakuje...
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
sara1988- ja będę miała niebieską podwiązkę, już leży i czeka
![]() Magnolia777- witaj pokazuj co masz ewula87- z napojami nie pomoge bo my mamy napoje nielimitowane w cenie talerzyka ale wg mnie to tak 2l/os trzeba liczyć, jak nie więcej - wiesz cała noc, ale mogę źle szacować bo ja ogólnie duzo piję ale 240 osób WOW!!! ale weselicho Gatki planuje pełne (jeszcze nie kupiłam) sadonkowa, niki19 - my też mamy w cenie 5 dań, ciasta, lody, tort śmietanowy, fontannę czekoladową (nie wiem po co ale skoro jest to dzieciaki będą miały radochę ) owoce itp. Generalnie musimy tylko alkohol dostarczyć i koniec.niki19- piękny tort mayeczka87- ooooo bańki super!! ![]() Wariate- fajne zaproszenia, bardzo pomysłowe co do kosztów- ja widziałam takie po 25 zł za sztukę- to jest dopiero przegięciea ja dopiero wróciłam- ledwo żyję.. ale tak: odebrałam koszulę TŻ-ta- za☠☠☠ista zamówiłam księgę gości ![]() ponawiam pytano o poprawiny: Czy zamawiałyście pełny obiad na poprawiny czy tylko np żurek? Ja właśnie rozmawiałam z właścicielką sali i radzi wziąć pełny obiad bo tak to może jedzenia nie wystarczyć... nie wiadomo ile ciepłych dań (kotletów itp) zostanie z wesela. Wiadomo, towarzystwo może być żarte i będzie kicha jak będzie na drugi dzień za mało. Poprawiny robimy na mniejszą ilość osób więc już sama nie wiem.... Z jednej strony to dodatkowy koszt ale z drugiej jak jedzenia nie wystarczy to lipa z trzeciej strony nie chciałabym płacić za coś co i tak zostanie (a jak nie to to "weselne") i potem wszystko pakować. Sama już nie wiem jak to rozegrać
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
ja na poprawinach będę miała zupę (chyba żurek) i drugie danie, potem chyba jeszcze jakieś ciepłe danie... no i wiadomo resztę jak sałatki, wędliny itd itd. ale szczerze ja nie pamiętam bo dawno temu podpisywaliśmy umowę...
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos_12 - zamówiłam ten sam model butów co Ty tylko w pomarańczu
Czekam na przesyłkę Wygodne są?
|
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
Justiii - powiem ci, że jak zwykle mam baaardzo duży problem z butami, bo nawet po pół roku chodzenia potrafią mnie obgryźć - to te są super, bardzo wygodne i miękkie, ja mam 7,5 cm obcas, bo rzadko chodzę w szpilkach i taka wysokość dla mnie jest OK, mam nadzieję, że wytrzymam jak najdłużej... a potem przebiorę na żółte trampki i tak mam zamiar mieć je na sesji
Nie spodziewałam się tak dobrze dobranych butów bez ich mierzenia. |
|
|
|
#2648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki co do poprawin to ja nie robię w lokalu
|
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos_12 - Ja mam to samo ze stopami i obtarciami :/ Ja zamówiłam na obcasie 6 cm bo to są buty na zmianę. Pierwsze mam na obcasie 9 cm i do tego zakupiłam jeszcze baletki ale w ecru kolorze.
Bardzo się ciesze że buty są wygodne bo nigdy nie zamawiałam butów przez internet i bałam się że może być problem. |
|
|
|
#2650 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
![]() jak zawsze- chwile mnie nie było i już tyyyle stron do nadrobienia załapię się na listę?? Moja data to 15 wrzesień o godz. 15
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.etsy.com/category/wedding...f_links?page=1 duuuuuuuuuży wybór spinek do mankietów
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
niektóre ceny przerażają... ja za swoje zapłaciłam chyba z 3-4 euro i przesyłka była darmowa ...
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane wpadam tylko na chwilkę powiedzieć że żyję i pożalić się
![]() Pokłóciłam się z mamą z która naprawdę dobrze żyję i jest mi strasznie strasznie przykro... powód? nasze zaproszenia... Pisząc w skrócie mama wypisywała nam kilka zaproszeń które mieliśmy rozdać w tą niedzielę ale zamiast zrobić to tak jak ją poprosiłam musiała poradzić się kogoś i zrobić po swojemu. Pomyślicie ze przesadzam i nic się nie stało ale bardzo dotknęła mnie sama kłótnia która praktycznie nam się nie zdarza, to że mama nie zrobiła tak jak prosiłam, to że musiała zadzwonić do kogoś a nie do mnie jak czegoś nie wiedziała czy coś jej się nie podobało i do tego jej słowa ze ona nie zrobiła nic złego tylko że to ja jestem dzika. Czy to że w temacie ślubu nie ogłaszam wszystkiego całej rodzinie i wydawało mi się że w tym samym temacie to moje (i Tża) słowo jest ostateczne jest takim wielkim dziwactwem ?
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mykam dziewczynki do Tż-cika miłego wieczoru życzę |
|
|
|
|
#2655 | ||||||||||||||||
|
Rozeznanie
|
cześć Dziewczynki
Ale dziś naskrobałyście! Stale edytuję listę, którą zamieściłam w tym poście: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2546 chyba dopisałam już wszystkie z Was, które odezwały się w między czasie i te, które uzupełniła 42gami Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co to za ciasteczka? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cieszę się, że moja rada okazała się przydatna my liczymy 3 l napojów bezalkoholowych na 1 osobę (czyli przy 100 osobach - 300l), na wesele z poprawinami. rozłożyliśmy to następująco: 60l coca-coli, 60l spite, 140l soków, 40l wody 240-osobowe wesele - WOW ale będzie imprezka! Cytat:
wiem co czujesz, bo też odczuwam stresik. a mój ślub 16 dni przed Tobą! zębów nie wybielam, choć jeżeli się wyprostują i ściągnę aparat, to pewnie będę je miała piaskowane. Cytat:
Cytat:
![]() to w większości robota Pradip Cytat:
ale w mojej okolicy właściwie w każdym lokalu jest taka cena... i do tego poprawiny 50zł od osoby, i nocleg 55zł za osobę. Cytat:
Cytat:
oczywiście, że można! dopisałam Cię do listy. uwielbiam Twoje inspiracje, a te słoneczne dodatki - rewelacja! też myślałam o naklejkach na buty. kiedyś widziałam też butki ślubne z czerwonymi sercami na podeszwie (chyba Paradox London), które fajnie wyglądają, kiedy się klęczy, a przy mojej krótkiej kiecce byłoby to widocznie, więc myślę o tym intensywnie. Cytat:
niestety nie pomogę z pytaniem o poprawiny, bo chociaż my zamierzamy je zorganizować, to nie pytaliśmy jeszcze o szczegóły i nie bardzo wiem jak to będzie wyglądało. ale dopytam przy najbliższej okazji. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
mama pewnie nie chciała Ci zrobić przykrości! a słowa, które Cię zabolały - może po prostu się zagalopowała? podejrzewam, że miała dobre intencje, więc może nie warto się gniewać? nie jest dziwactwem to, że uznajesz Wasze zdanie za najważniejsze! może zapytaj mamę czy tak uważa? wierzę, że się dogadacie przyjemnego wieczorku ja też chcę do mojego Chłopca! a on tak daleko!
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-04-26 o 20:18 |
||||||||||||||||
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Niki
stanęło na tym że ubrałam sie i wyszłam bez słowa, bez zaproszeń, bez jedzenia które gotowałyśmy przez pół dnia i które miałam zabrać do siebie... mama na bank pomyślała że sie obraziłam a ja nie mogłam nic powiedzieć bo łzy stały mi i w oczach i w gardle... nawet jak zadzwoniłam do Tża się wypłakać to pomimo że starał się mnie rozśmieszyć to czułam że się zmartwił. Nie wiem czy w tym wypadku pojedziemy na działkę bo ja do mamy po zaproszenia nie pojadę a poza tym najbardziej cieszyłam się na myśl o radości mamy dla której mamy bardziej osobiste zaproszenie ale w takiej sytuacji to bez sensu... Cieszę się że mam Was i że nie krzyczycie na mnie jak Wam sie wypłakuję...Widzę że sporo nowych PM do nas dołączyło witam Was wszystkie. Widzę też super listę super PM 2012 i piękne inspiracje i obrączki i butki i zaproszenia gratulacje dla wszystkich
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - może mamę też stres troszkę dopada, na pewno nie chciała Ci urazić i tak się jej powiedziało, a z tym, że dzwoniła do kogoś to może nie chciała zawracać ci głowy, a wyszło zupełnie inaczej niż chciała... mam nadzieję, że szybko dojdziecie do porozumienia.
Dziękuję za dopisanie do listy! Jest nas kilka na 2 czerwca.... fajnie, nie sama to będę przeżywać
|
|
|
|
#2658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2659 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie, że nie będziesz sama przeżywać! będzie nas cały wizażankowy tłum chociaż ja nie wiem, czy dam radę przeżywać, bo dzień przed Twoim ślubem prawdopodobnie będę miała wieczór panieński, więc możliwe, że będę nieco zmęczona ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
czy ja Wam już pokazywałam moją amatorską tablicę inspiracji? jest już troszkę przestarzała i w wolnej chwili nad nią popracuję, ale lubię ją
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-04-26 o 20:33 |
||
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
bialebuty.com.pl - bardzo szybko i sprawna obsługa, muszę ich pochwalić bo jak dla mnie spisali się na medal. Na początku nie mieli tego koloru na stronce, ale napisałam do nich i pani przesłała mi zdjęcia dostępnych odcieni żółtego.
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Kasioonya - bardzo fajne zestawienie wszystkiego, będziesz miała opaskę czy welon? U mnie miała być opaska, ale jak mierzyłam suknię, to się okazało, że welon mi się jednak podoba
|
|
|
|
#2661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj przykra sprawa ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
księgę kupiłam w końcu tu (też byłam osobiście): http://www.cartalia.com.pl/main/ podobna do tej http://www.zaproszenia.com.pl/prod726,35 tylko tak, materiał ecru, fioletowa wstążka i w okienku własny napis- imiona + data wycinane laserowo
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prosze Cie kasioonya ja zebrałam wiekszosc z nas tak roboczo do kupy a Ty zrobiłaś śliczna listę ![]() Odpowiadając na kolejne doczytane pytania: Poprawiny- my mamy to co zostanie (dania gorące i zimne) + jeden nowy ciepły posiłek i już nic nie dokupujemy napoje- mamy w cenie 2l napojów na osobę i nieograniczona kawę i herbatę- ja wolałabym żeby było więcej ale wszyscy twierdza ze starczy Bielizna- ja mam stringi z pasem i pończochami i na wszelki pełne bawełniane ale nie przypuszczam żebym z nich skorzystała zaproszenia-jak dla mnie są śliczne ale w obecnej sytuacji przestałam się juz z nich tak cieszyć
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
Pradip nie martw sie... jezeli Cie to pocieszy ja z moja tez nie mam latwo, a w dodatku mam dwie siostry, ktore non stop cos podsuna i oczywiscie mama slucha starszych siostr...
w sumie to slub moj i TŻ wiec moga byc sugestie, ale nie wmuszanie ich pomysłów na siłę! mama zreszta tez niezbyt fajnie robi, bo mowie jaki mam pomysl, zajmuje sie czyms i idzie do siostr zobaczyc co one na to powiedza. rozmawialam z mama juz o tym, ale to jak rzucaniem grochem o sciane;/ Mysle po prostu ze nasze mamy staraja sie wrzucic swoje 3gr do przygotowan tylko w niezbyt mily sposob dla przykladu kupilam z TŻ zaproszenia to mi powiedziala zebym je zwrocila i kupila inne, bo jest wiele ladniejszych bo z moimi siostrami ogladala...
|
#2664 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyyyyy ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Tusia jak tam życie mrożonki? To już tydzień mija prawie jak ten czas leci..
|
|
|
#2666 |
|
Raczkowanie
|
no bardzo nieprzyjemny
![]() i to nie jedna taka sytuacja bo tak non stop o cos mam wojne;/ ale staram sie byc caly czas nastawiona pozytywnie ![]() choc czasem jak patrze na to wszystko z boku to czuje jakby to nie moj dzien mial byc tylko sama nie wiem kogo
|
#2667 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wtedy ocenię czy jeden element wykorzystać jako bransoletę, czy jako opaskę nie chcę welonu, bo wydaje mi się, że do mojej kiecy nie pasuje. jeśli zdecyduję się na opaskę, to do Kościoła być może doczepię do niej woalkę. a jeżeli nie będzie opaski, to kupię jakiś ozdobny grzebyk albo kwiat i doczepię woalkę. takie są pomysły, a jak będzie - to się okaże pewnie pod sam koniec Cytat:
a księga - bardzo ładna, tylko cena ![]() Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33792565]sliczny pomaranczowy dzien [/QUOTE] a ostatnio dużo wskazuje na to, że będzie pomarańczowo - zielony Aha! zapomniałam Wam powiedzieć, że dziś umówiłam się na przymiarkę mojej sukni tylko szkoda, że muszę jeszcze czekać aż dwa tygodnie... ale pewnie szybko miną, jak wszystkie dni ostatnio
Zapracowany Paidos Agogos ex-Damonowa Aparatka 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... Edytowane przez kasioonya Czas edycji: 2012-04-26 o 21:33 |
|||
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super nie zapomnij aparatu bo foty chcemy.a ja 2 maja na przymiarkę jadę
|
|
|
#2669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i mam nadzieję, że Twoje też zobaczymy! jak ja Ci zazdroszczę, że Twoja przymiarka już za kilka dni
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie masz kiepsko 3 kobiety oprócz Ciebie i każda ma ten najlepszy pomysł U mnie przyszła teściowa siedzi za granicą i praktycznie nic nie wie a mama jak dotąd była idealna bo słuchała doradzała i nic nie narzucała ale sytuacja: zadzwoniłam do cioci żeby się zapytać jak wypisać Wasze zaproszenie i zrobiłam inaczej niż wcześniej we trójkę ustaliliśmy bo ciocia tak powiedziała jest jak dla mnie żałosna...Cytat:
![]() Tż już mi zapowiedział że on pomiędzy dwie skłócone baby wchodził nie będzie wiec na niego liczyć nie mogę ![]() Super z tą przymiarką szkoda ze tak późno ale ważne że nie za późno
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

mnie się podoba bardzo

16.06.2012 

a co to za ciasteczka?
stanęło na tym że ubrałam sie i wyszłam bez słowa, bez zaproszeń, bez jedzenia które gotowałyśmy przez pół dnia i które miałam zabrać do siebie... mama na bank pomyślała że sie obraziłam a ja nie mogłam nic powiedzieć bo łzy stały mi i w oczach i w gardle... nawet jak zadzwoniłam do Tża się wypłakać to pomimo że starał się mnie rozśmieszyć to czułam że się zmartwił. Nie wiem czy w tym wypadku pojedziemy na działkę bo ja do mamy po zaproszenia nie pojadę a poza tym najbardziej cieszyłam się na myśl o radości mamy dla której mamy bardziej osobiste zaproszenie ale w takiej sytuacji to bez sensu... Cieszę się że mam Was i że nie krzyczycie na mnie jak Wam sie wypłakuję...