Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 17:38   #1561
danika
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

dzien dobry

podczytywałam was troszke w pracy

a teraz tylko na chwile bo coś Olgunia marudzi dzis ostro, w nocy pobudki co 15 min wiec nie wiem jak sie nazywam. Chyba będzie znów ząb na rzeczy.
Na spacer juz nie idziemy bo wiatr straszny sie zrobił

beznadziejna jestem bo usadziłam ją w krzesełku na chwile przed TV. Ale musze, normalnie musze wypic kawe bo sie przewrócę....

Irmith Twojego zmęczonego dzieckiem chłopa zabić to mało

Cotka biedny Filipek, dobrze, ze sie nie potłukł jakos bardzo

Monia widze, ze Olivka tez zaliczyła lot...bidulka

Natka fajnie ze masz wolne ja juz czekam na sobote jak na zbawienie a to dopiero pierwszy tydzien

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

a ja nawet nie wiem w czym niunia była na spacerze ale chyba miała bluze na bodziak bo widze ze leży bluza na dole
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:41   #1562
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
beznadziejna jestem bo usadziłam ją w krzesełku na chwile przed TV. Ale musze, normalnie musze wypic kawe bo sie przewrócę....
No co Ty piszesz Ja małego tez sadzam przed tv jak muszę odsapnąć. Ba, jak się pokłócił z butlą to przed tv ją dostawał to trochę podjadł mm- inaczej w życiu nie wyhamuje laktacji.

Łepek do góry nasz dzielna pracowa- mamo
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:49   #1563
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry :

nie jesteś beznadziejna. Mój często ogląda tv, bo gdy mega marudzi, a Ja muszę coś porobić, to nie ma niestety innego sposobu by przestał marudzić

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 17:50   #1564
anciaahk
kosmitka

Danika - nie ma tym nic złego , Ty nasza pracowita mamuśku . Jesteś wspaniałą mamą, która jak każda z nas bywa zmęczona. A więc - zero wyrzutów!!

Cotka - ja to takich przygód nawet nie chcę opisywać, o nich myśleć. Po upadku nogi mi się trzęsły jak galaretka, chociaż Franio nawet nie pisnął.

Archi - sandały??? Woww, ale sama też o nich myślałam, tylko stopy bym musiała doprowadzić do ładu.

U nas czapeczka cienka, dresiki cienkie też. I 2 spacerki .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:17   #1565
mama zosi
Zakorzenienie

My po spacerze, bez czapki!, ale w kapturze z bluzy dość szerokim, cienkie rajstopki, cienkie jeansy, body z krótkim, koszulka z długim no i ta bluza.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Irmith to wy też odpoczniecie od niego
Cotka faceta to a Filipowi buziaka od ciotki sprzedaj
Archi sandały?! ja odważyłam się na mokasyny na gołą stopę.
Danika mi tv ratuje życie podczas karmienia, bo jak się zajmie bajką to kilka łyżek zje!
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:19   #1566
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Archi - sandały??? Woww, ale sama też o nich myślałam, tylko stopy bym musiała doprowadzić do ładu.
ja tez
Cytat:
U nas czapeczka cienka, dresiki cienkie też. I 2 spacerki .
ja się nie przyznam jak dzis małego ubrałam - przez TŻ bo nie pozwolił inaczej
Stary 2012-04-26, 18:21   #1567
anciaahk
kosmitka

A co, zapatuliłaś go czy rozebrałaś?

Stary 2012-04-26, 18:22   #1568
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
ja tez

ja się nie przyznam jak dzis małego ubrałam - przez TŻ bo nie pozwolił inaczej
zaciekawiłaś Mnie jak Go ubrałaś, pisz =))) he he

Stary 2012-04-26, 18:27   #1569
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
To jest męczenie dziecka Ostatnio jak było tak ciepło (ale chłodniej niż dzisiaj) to spotkałam znajomą na spacerze, weszłam na kawę i jak zaczęła rozbierać swoją córeczkę to o mało nie padłam dziecko miało ubrane: body na krótki rękaw, kaftanik, śpiochy, koszulkę z długim, welurowe spodenki, grube papciochy, kombinezon polarowy, czapkę wełnianą, chustkę na szyi i do tego było przykryte pokrowcem z wózka
Toz to na syberie dobre moze, a i to nie wiadomo czy nie za goraco

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam "zębatych" już dzieci? czy zgrubienie na dziąśle, nie czerwone, to zapowiedź zęba?
Nie wiem U nas oznaka pierwszego byl tylko brak apetytu i marudzenie. Przy drugim dojrzalam gulke na dziasle.

Irmith - meza normalnie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No to Filip zaliczył pierwszą glebę z łóżka.
Mądry tatuś się śpieszył, jedynie szturchnął, że sadza małego obok, myślałam, że obudzi mnie jak już będzie wychodził. Zresztą od razu mówiłam, że jeszcze chwilę chce pospać. 5 min później zerwało mnie na nogi huknięcie i płacz. Matko. Nie wyglądało tak strasznie jak by mogło. Bo widziałam jedynie sam koniec. I nawet nie miałam dużego stracha. Jedynie co takie współczucie dla mojego misiaczka małego rozżalonego. Teraz guga sobie w łóżku a ja mam wrażenie, że jakiś facet dzisiaj zginie, zgadnijcie który

Ja zaraz idę na spacer i zakładam : body na długi rękaw, kurteczkę lub grubą misiową/ginozaurową bluzę + rajtki i kocyk/czasami bez. Raz nawet zaszalałam i założyłam skarpetki spodnie i jakieś kapcie, ale nie czułam się pewnie. Mam wrażenie, że ta pogoda to taka podstępna masakratorka. Pięknie ładnie a później katarek i te sprawy
Czytałam, że ktoś nie założył czapki (?) na to bym się nie odważyła jednak
Oj biedny Fifi i biedna cotka, ubij gada ubij
Zosia bez czapeczki biegala i Nadia

Cytat:
Sandał? Wow.

Ja jeszcze ostrożnie trampki, ale w sumie mało kryjące więc duża część stopy na wierzchu U nas dzisiaj drugi spacer. Aż się cieszę. Nie to co zimą.
A wczoraj zaliczyłam pierwsze bieganie, chwaliłam się? No o ile mozna to nazwać bieganiem. Mam taką kondycję, że nie wiem czy emeryci nie mają lepszej. Już po pierwszych 5 minutach dyszałam, sapałam, szłam bardziej niż biegłam i jeszcze tak się dotleniłam, że mało nie padłam tak mi się zakręciło
najwazniejsze to zaczac. Ja do biegania w ogole sie nie nadaje

Cytat:
dzien dobry

podczytywałam was troszke w pracy

a teraz tylko na chwile bo coś Olgunia marudzi dzis ostro, w nocy pobudki co 15 min wiec nie wiem jak sie nazywam. Chyba będzie znów ząb na rzeczy.
Na spacer juz nie idziemy bo wiatr straszny sie zrobił

Irmith Twojego zmęczonego dzieckiem chłopa zabić to mało

Cotka biedny Filipek, dobrze, ze sie nie potłukł jakos bardzo

Monia widze, ze Olivka tez zaliczyła lot...bidulka

Natka fajnie ze masz wolne ja juz czekam na sobote jak na zbawienie a to dopiero pierwszy tydzien

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

a ja nawet nie wiem w czym niunia była na spacerze ale chyba miała bluze na bodziak bo widze ze leży bluza na dole
A tam od razu beznadziejna, zmeczona po prostu - nikt by nie wytrzymal nie spania, pracowania, dziecka, zebow a dobra chwila przed tv nie jest zla , tez sie tak ratowalam kiedys przy mega marudzeniu.

Ojejku, zapomnialam o najwazniejszym - tak po cichutku powiem - Nadia po 3 tygodniach zjadla w koncu obiadek!
Stary 2012-04-26, 18:27   #1570
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
A co, zapatuliłaś go czy rozebrałaś?
to pierwsze
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
zaciekawiłaś Mnie jak Go ubrałaś, pisz =))) he he
bijcie a sie nie przyznam
Stary 2012-04-26, 18:29   #1571
tusia872
Zadomowienie

my tez 2 spacerki zaliczone
ubrałam podobnie do wa czyli body kr. rękaw bluzka i bluza na dole rajtki i ciekie spodnie i czapa cieniutka bawelniana ale i tak mi sie wydawało ze Kamili jest ciepla wiec bluze rozpielam
czapki sie balam zdjąc

cotka brawa za bieganie a dla TZ
ale powiem wam ze my dzies tez prawie zaliczylismy glebe w ostatniej chwili podbiegłam bo Kamcia spała na kanapie i TZ wrócił z pracy poszlam mu dac buzi obracam się a ta na brzuchu na skraju kanapy sie kiwiec

wy juz nocniki wybieracie

Irmith dla męża

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2012-04-26 o 18:31
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 18:53   #1572
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Kaileight ale tak ubrałaś Ignasia na dwór?
Tak, na dwór. Ale Ignacy to hardkorowiec kąpie się w temperaturze 29 stopni, po domu śmiga bez skarpet i często bez spodni, na zewnątrz wywijam mu rękawy i czasem nawet nogawki, żeby ciałko trochę słońca zobaczyło. Po prostu łatwo się przegrzewa, a wtedy pogarsza się mu uczulenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Witajcie ja mama listopadowa, czasem tu bezczelnie zaglądam podczytać ciekawostki u bardziej doświadczonych mam. Mam pytanie do mamuś alergików - jakie słoiczki dajecie maluszkom? Od mca rozszerzamy dietkę, ale gotuję sama, zastanawiam się nad podaniem słoiczka tylko jakiego?

pozdrawiam

Jako mama alergika moge powiedzieć- nie podaję żądnych słoiczków, bo zawierają konserwanty, które akurat moje dziecko uczulają

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Znajomi taki kupili dla dziecka, fajny z wyglądu, bajerancki, ale Mikołajek potraktował jak kolejną zabawkę. I kupili taki zwykły i się przy takim nauczył,ale to wiadomo każde dziecko inaczej reaguje, Może Martusi podpasuje
Chyba lepszy taki prosty, żeby dziecko nie myślało, że to następna zabawka.

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
nie jesteś beznadziejna. Mój często ogląda tv, bo gdy mega marudzi, a Ja muszę coś porobić, to nie ma niestety innego sposobu by przestał marudzić
Mojemu tylko radio włączam, bo tv brak
Stary 2012-04-26, 19:23   #1573
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Jakie potrawy można zrobić na chrzest w domu? Nie mam pomysłów.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:27   #1574
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
poczytaj sobie www.kwestiasmaku.com
już któryś raz wklejam ten link, ale przepisy są super i co najważniejsze, jak mnie wychodzi, znaczy się każdemu wyjdzie. Trochę już stamtąd przetestowałam.
Stary 2012-04-26, 19:45   #1575
aa2
Zakorzenienie

heja
dzieciątko spi i mam czasu troche sasasa
dziś od rana coś, najpierw apteka, potem do mojej mamy po nosidło, szybki obiad i spacerkowanie, w taką pogode to moge łazić i łazić mały sobie duzo pospał, a potem jak sie obudził zafundowałam mu huśtawke i karuzelke-ale miał radoche

co do ubiorów to jak jest ciepło to ni ema co chyba za dużo, ja dziś oczywiście ubrałam małego w body na długi rekaw, na to bluzka na długi i bluza (mąż kazał) ale po wyjśćiu z auta zaraz go rozebrałam z tej bluzy hehe oczywiści ekocyk był w wózku tak na wszelki no i lekka czapeczka która praktycznie miał na czubku głowy bo sie tak krecił jak spał ze cała prawie zeszła he

Cotka a potrawy jako danie głowne czy juz o zimnej płycie mówimy?
jak zimna płyta to jakieś sałatki np z tuńczyka, grecka, warzywna, jakieś wędlinki, jaja w majonezie, jaja faszerowane np pieczarami, moze być tez bigos tylko nei wiem czy chce wam sie gotowac jakieś kiełbaski na ciepło, barszcz z krokietemserowa deseczke można zrobic

a jesli danei główne to ni ewiem jak tam u was ale u nas na pewno zawsze króluje rosołek ja na drugie zrobiłam pieczone udka, rolady wołowe i kotlety schabowe, do tego ziemniaki i kluski i dwa rodzaje surówek

z mięs mozna jeszcze jakiś schabik pieczony albo inną pieczeń, mozna coś z polędwiczkami pokombinować, albo pierś z kuraka z pieczarkami zapiekane z serem albo schabik nadziewany serem, szynką papryką czerwona

nocniki na tapecie widzę:0 my jeszcze nie patrzyliśmy , ale za niedługo pewnie trzeba będzie zerknąć-podejrzewam ze weźmiemy jakiś najprostszy

no i co do poubieranych dzieci to widziałam dziś trzy wózki z maleństwami w gondoli opatulone grubymi kocami powiem wam ze az mi sie ciepło na sam widok zrobiło hehe, ja wiem ze to maleństwa i ze tylko leżą ale naprawde był mega upał, a mamusie w bluzkach na ramiączkach
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 19:47   #1576
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
u Nas było schabowe z piersi kurczaka, surówki, zupa krem grzybowa i ciasta

Stary 2012-04-26, 20:03   #1577
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Mądry tatuś się śpieszył, jedynie szturchnął, że sadza małego obok, myślałam, że obudzi mnie jak już będzie wychodził. Zresztą od razu mówiłam, że jeszcze chwilę chce pospać. 5 min później zerwało mnie na nogi huknięcie i płacz. Matko. Nie wyglądało tak strasznie jak by mogło. Bo widziałam jedynie sam koniec. I nawet nie miałam dużego stracha. Jedynie co takie współczucie dla mojego misiaczka małego rozżalonego. Teraz guga sobie w łóżku a ja mam wrażenie, że jakiś facet dzisiaj zginie, zgadnijcie który

Ja zaraz idę na spacer i zakładam : body na długi rękaw, kurteczkę lub grubą misiową/ginozaurową bluzę + rajtki i kocyk/czasami bez. Raz nawet zaszalałam i założyłam skarpetki spodnie i jakieś kapcie, ale nie czułam się pewnie. Mam wrażenie, że ta pogoda to taka podstępna masakratorka. Pięknie ładnie a później katarek i te sprawy
Czytałam, że ktoś nie założył czapki (?) na to bym się nie odważyła jednak
dobrze że nic się Filipkowi nie stało, Zuzia była dzisiaj bez czapki ale miała opaskę na uszach

Na chrzcie mieliśmy obiad w restauracji a w domu mieliśmy karkówkę pieczoną, sałatki, ciasto, wędlinę
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
my tez 2 spacerki zaliczone
ubrałam podobnie do wa czyli body kr. rękaw bluzka i bluza na dole rajtki i ciekie spodnie i czapa cieniutka bawelniana ale i tak mi sie wydawało ze Kamili jest ciepla wiec bluze rozpielam
czapki sie balam zdjąc

cotka brawa za bieganie a dla TZ
ale powiem wam ze my dzies tez prawie zaliczylismy glebe w ostatniej chwili podbiegłam bo Kamcia spała na kanapie i TZ wrócił z pracy poszlam mu dac buzi obracam się a ta na brzuchu na skraju kanapy sie kiwiec

wy juz nocniki wybieracie

Irmith dla męża
my dzisiaj nawet 3 spacerki zaliczyłyśmy można powiedzieć

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:08   #1578
mama zosi
Zakorzenienie

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...n/przepis.html

a może to? przetestowane nie raz, smaczne, łatwe i w sumie nie drogie danie
Stary 2012-04-26, 20:23   #1579
19natka88
Zakorzenienie

Witam się wieczornie Cudny dzionek za nami

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam "zębatych" już dzieci? czy zgrubienie na dziąśle, nie czerwone, to zapowiedź zęba?
Sama nie wiem U nas zawsze wpierw dziąsła były spuchnięte, potem robiły się czerwone a dopiero potem taka gulka w miejscu zęba powstawała.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
J
Oj fajnie wakacje my też planujemy ale to w czerwcu dopiero i też bez męża, ale u nas stety bo mąż i tak zaproponował oddzielne wakacje żeby odpocząć od małej cudnie prawda wszelki komentarz zbędny...

Komuś się tu w potylicę należy i to tak hurtowo od każdej z naszych mamusiek
po co body kaftanik i śpiochy??? można nie wiedzieć jak dziecko ubrać żeby nie zawiać ale zakładanie całej garderoby to chore jest.
żeby było śmieszniej to jest jej drugie dzieciątko A no chore to dziecko może być, bo najgorsze co może być to ponoć przegrzać.

Cytat:
i kolejny chce zarobić

Cytat:

Trza se radzić i wcale nie jesteś beznadziejna

Oj tak, znowu zaczęłam doceniać weekendy

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Toz to na syberie dobre moze, a i to nie wiadomo czy nie za goraco

Hehe a no widzisz, a mamuśka w cienkiej bluzce i żakiecie była

Ojejku, zapomnialam o najwazniejszym - tak po cichutku powiem - Nadia po 3 tygodniach zjadla w koncu obiadek!
Pięknie

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:58   #1580
aa2
Zakorzenienie

a w ogóle to pamietaci eta nieszczesną reklame co nam tu fruwała ciagle no to bede testowac emolium hehehe
Stary 2012-04-26, 21:00   #1581
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a w ogóle to pamietaci eta nieszczesną reklame co nam tu fruwała ciagle no to bede testowac emolium hehehe
przynajmniej ta cała irytacja nią nie poszła na marne
Stary 2012-04-26, 21:02   #1582
anciaahk
kosmitka

Brawa Asiu.
My stosujemy to emolium, ale uczulenie znów wyszło. Mieliśmy ze 2 dni przerwy między stosowaniem maści sterydowej a cynkowej i wylazło czerwone, Franek się drapie. No przecież to nie jest metoda non stop go smarować sterydami, a cynkowa póki co nie daje rady. Dzisiaj na wieczór nawaliłam grubą warstwę, bo tak to cyk i jej nie ma.

Stary 2012-04-26, 21:10   #1583
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa Asiu.
My stosujemy to emolium, ale uczulenie znów wyszło. Mieliśmy ze 2 dni przerwy między stosowaniem maści sterydowej a cynkowej i wylazło czerwone, Franek się drapie. No przecież to nie jest metoda non stop go smarować sterydami, a cynkowa póki co nie daje rady. Dzisiaj na wieczór nawaliłam grubą warstwę, bo tak to cyk i jej nie ma.
kurde no co za dziadostwo ,dopadło Frania i nei chce odpuścić kurde no
Stary 2012-04-26, 21:14   #1584
anciaahk
kosmitka

Nie wiem, czy nie poszukam jakiegoś dermatologa dziecięcego w O. i się przejadę. Bo tu nie widzę rozwiązania, a problem trwa już 2 miesiące. na coś alergię ma, ostatnio miał lekką czerwoną kaszkę na policzach i szyi, ale znikła.

Stary 2012-04-26, 21:17   #1585
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

Cytat:
Brawa Asiu.
Szymek też dostał jakiegoś uczulenia na przedramionach mu się kaszka jakaś dziwna zrobiła - ale podałam mu wapno w syropie i pomogło, ale jednorazowo i nie mam pojęcia od czego to może być

Dominik

Martynka
Stary 2012-04-26, 21:20   #1586
anciaahk
kosmitka

Wcześniej pytałam naszej pedi o wapno, to kategorycznie zakazała. Jakaś ona serio dziwna jest i zaczyna mnie to wkurzać. Już z 4 razy stosowałam tą maść sterydową i super - pomaga - ale przecież nie o to chodzi. A do tego, to co ma w okolicach klatki piersiowej czy tam nie wiem jak się ta część ciała nazywa - to go swędzi, bo drapie się nawet przez sen . Żal mi mojego księcia kochanego.

Stary 2012-04-26, 21:22   #1587
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Wcześniej pytałam naszej pedi o wapno, to kategorycznie zakazała. Jakaś ona serio dziwna jest i zaczyna mnie to wkurzać. Już z 4 razy stosowałam tą maść sterydową i super - pomaga - ale przecież nie o to chodzi. A do tego, to co ma w okolicach klatki piersiowej czy tam nie wiem jak się ta część ciała nazywa - to go swędzi, bo drapie się nawet przez sen . Żal mi mojego księcia kochanego.
Dokładnie A może proszek albo płyn do płukania? Próbowałaś zmienić?
Biedny Franio

Dominik

Martynka
Stary 2012-04-26, 21:22   #1588
anciaahk
kosmitka

Idę pod prysznic, jutro jadę do O. i muszę jakoś wyglądać . Potrzebuję zaświadczenia od ginekologa o prowadzeniu ciąży w celu uzyskania drugiego becikowego. O nim dowiedziała się moja mama przy okazji, jak brała mi druki do zasiłku wychowawczego. A swoją drogą - czy któraś z Was ogarniała ten temat? Bo w sumie wszystko mam, tylko jestem ciekawa, czy te drugie becikowe dostanę, czy potraktują w związku z urlopem wychowawczym mój dochód jako "utracony".

Stary 2012-04-26, 21:22   #1589
agus1978
Wtajemniczenie

Bry wieczornie na chwilę, bo po prawie całym dniu poza domem padam na pyszczek, a do tego dziecię mi padło też bez kolacji, więc pewnie czeka mnie pobudka w nocy na mleczkoa na śpiocha to jej sie nie da podać nic...ech..
Ja dziś Michasię ubrałam w body na kr. rękaw, cienką bluzę z długim, bezrękawnik, rajstopy, mini dżinsową, apaszkę i cienką kurtkę i czapeczkę, po czym, jej szybko ściągnęłam ten bezrękawnik, bo by mi sie ugotowała w nim, a w aucie to była bez kurtki, czapeczki i apaszki a i tak mi sie strasznie spociła i qrcze boję się trochę, żeby jej sie żadne przeziębienie nie przypałętało. Ale jak będzie jeszcze cieplej to nei wiem, w czym me dziecię wystąpi,bo jak narazie typowo letnich rzeczy braki wogóle naprawdę nei wiem do końca, jak ją ubierać, żeby jej nie przegrzać ale i też nie wychłodzić
Rybkę podaję jej w daniach gotowych w słoiczkach, z Gerbera lub Hippa, nie dojrzałam jeszcze do gotowania młodejchoć mą buraczkową jakoś strawiła....
dzieciaczki, które spotkały się z podłogą...oby siniaczki szybko zeszły
Nocnika to narazie jeszcze nie kupuję, bo jakoś nie jesteśmy jeszcze chyba gotowe do uczenia się załatwiania do niego
A kaszki są przepyszne
no to słodkich i kolorowych...oczy mi sie same zamykają...ech...

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-04-26 o 21:27
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:23   #1590
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Z własnego doświadczenia wiem że maści sterydowej nie można długo ( więcej niż 7 dni) stosować w tym samym miejscu, bo trwale potrafi odbarwić skórę. Także chyba nie pozostaje Wam jak znaleźć dobrego lekarza co pomoże znaleźć przyczynę, a nie walczyć z objawami tylko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości