|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
|
|||
| "Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" |
|
0 | 0% |
| "Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" |
|
10 | 31,25% |
| "pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" |
|
13 | 40,63% |
| "dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' |
|
2 | 6,25% |
| "Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" |
|
4 | 12,50% |
| "Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" |
|
1 | 3,13% |
| "Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' |
|
0 | 0% |
| "Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " |
|
2 | 6,25% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
dzien dobry
![]() podczytywałam was troszke w pracy a teraz tylko na chwile bo coś Olgunia marudzi dzis ostro, w nocy pobudki co 15 min wiec nie wiem jak sie nazywam. Chyba będzie znów ząb na rzeczy. Na spacer juz nie idziemy bo wiatr straszny sie zrobił beznadziejna jestem bo usadziłam ją w krzesełku na chwile przed TV. Ale musze, normalnie musze wypic kawe bo sie przewrócę.... Irmith Twojego zmęczonego dzieckiem chłopa zabić to mało Cotka biedny Filipek, dobrze, ze sie nie potłukł jakos bardzo Monia widze, ze Olivka tez zaliczyła lot...bidulka ![]() Natka fajnie ze masz wolne ja juz czekam na sobote jak na zbawienie a to dopiero pierwszy tydzien---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- a ja nawet nie wiem w czym niunia była na spacerze ale chyba miała bluze na bodziak bo widze ze leży bluza na dole
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20
Cytat:
Ja małego tez sadzam przed tv jak muszę odsapnąć. Ba, jak się pokłócił z butlą to przed tv ją dostawał to trochę podjadł mm- inaczej w życiu nie wyhamuje laktacji.Łepek do góry nasz dzielna pracowa- mamo
|
|
|
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
nie jesteś beznadziejna. Mój często ogląda tv, bo gdy mega marudzi, a Ja muszę coś porobić, to nie ma niestety innego sposobu by przestał marudzić
|
|
|
|
#1564 |
|
kosmitka
|
Danika - nie ma tym nic złego
![]() . Jesteś wspaniałą mamą, która jak każda z nas bywa zmęczona. A więc - zero wyrzutów!!Cotka - ja to takich przygód nawet nie chcę opisywać, o nich myśleć. Po upadku nogi mi się trzęsły jak galaretka, chociaż Franio nawet nie pisnął. Archi - sandały??? Woww, ale sama też o nich myślałam, tylko stopy bym musiała doprowadzić do ładu. U nas czapeczka cienka, dresiki cienkie też. I 2 spacerki
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
My po spacerze, bez czapki!, ale w kapturze z bluzy dość szerokim, cienkie rajstopki, cienkie jeansy, body z krótkim, koszulka z długim no i ta bluza.
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Irmith ![]() Cotka faceta to a Filipowi buziaka od ciotki sprzedaj Archi sandały?! ja odważyłam się na mokasyny na gołą stopę. Danika mi tv ratuje życie podczas karmienia, bo jak się zajmie bajką to kilka łyżek zje! |
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się nie przyznam jak dzis małego ubrałam - przez TŻ bo nie pozwolił inaczej |
|
|
|
|
#1567 |
|
kosmitka
|
A co, zapatuliłaś go czy rozebrałaś?
|
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
zaciekawiłaś Mnie jak Go ubrałaś, pisz =))) he he
|
|
|
|
#1569 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Irmith - meza normalnie ![]() Cytat:
![]() Zosia bez czapeczki biegala i Nadia Cytat:
najwazniejsze to zaczac. Ja do biegania w ogole sie nie nadaje Cytat:
a dobra chwila przed tv nie jest zla , tez sie tak ratowalam kiedys przy mega marudzeniu.Ojejku, zapomnialam o najwazniejszym - tak po cichutku powiem - Nadia po 3 tygodniach zjadla w koncu obiadek!
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Zadomowienie
|
my tez 2 spacerki zaliczone
ubrałam podobnie do wa czyli body kr. rękaw bluzka i bluza na dole rajtki i ciekie spodnie i czapa cieniutka bawelniana ale i tak mi sie wydawało ze Kamili jest ciepla wiec bluze rozpielam czapki sie balam zdjąc ![]() cotka brawa za bieganie a dla TZ![]() ale powiem wam ze my dzies tez prawie zaliczylismy glebe w ostatniej chwili podbiegłam bo Kamcia spała na kanapie i TZ wrócił z pracy poszlam mu dac buzi obracam się a ta na brzuchu na skraju kanapy sie kiwiec ![]() wy juz nocniki wybieracie ![]() Irmith dla męża
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2012-04-26 o 18:31 |
|
|
|
#1572 | |||
|
Zadomowienie
|
Tak, na dwór. Ale Ignacy to hardkorowiec
kąpie się w temperaturze 29 stopni, po domu śmiga bez skarpet i często bez spodni, na zewnątrz wywijam mu rękawy i czasem nawet nogawki, żeby ciałko trochę słońca zobaczyło. Po prostu łatwo się przegrzewa, a wtedy pogarsza się mu uczulenieCytat:
Jako mama alergika moge powiedzieć- nie podaję żądnych słoiczków, bo zawierają konserwanty, które akurat moje dziecko uczulają Cytat:
Cytat:
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
poczytaj sobie www.kwestiasmaku.com
już któryś raz wklejam ten link, ale przepisy są super i co najważniejsze, jak mnie wychodzi, znaczy się każdemu wyjdzie. Trochę już stamtąd przetestowałam. |
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() dzieciątko spi i mam czasu troche sasasa ![]() dziś od rana coś, najpierw apteka, potem do mojej mamy po nosidło, szybki obiad i spacerkowanie, w taką pogode to moge łazić i łazić mały sobie duzo pospał, a potem jak sie obudził zafundowałam mu huśtawke i karuzelke-ale miał radoche![]() co do ubiorów to jak jest ciepło to ni ema co chyba za dużo, ja dziś oczywiście ubrałam małego w body na długi rekaw, na to bluzka na długi i bluza (mąż kazał) ale po wyjśćiu z auta zaraz go rozebrałam z tej bluzy hehe oczywiści ekocyk był w wózku tak na wszelki no i lekka czapeczka która praktycznie miał na czubku głowy bo sie tak krecił jak spał ze cała prawie zeszła heCotka a potrawy jako danie głowne czy juz o zimnej płycie mówimy? jak zimna płyta to jakieś sałatki np z tuńczyka, grecka, warzywna, jakieś wędlinki, jaja w majonezie, jaja faszerowane np pieczarami, moze być tez bigos tylko nei wiem czy chce wam sie gotowac jakieś kiełbaski na ciepło, barszcz z krokietemserowa deseczke można zrobic![]() a jesli danei główne to ni ewiem jak tam u was ale u nas na pewno zawsze króluje rosołek ja na drugie zrobiłam pieczone udka, rolady wołowe i kotlety schabowe, do tego ziemniaki i kluski i dwa rodzaje surówek![]() z mięs mozna jeszcze jakiś schabik pieczony albo inną pieczeń, mozna coś z polędwiczkami pokombinować, albo pierś z kuraka z pieczarkami zapiekane z serem albo schabik nadziewany serem, szynką papryką czerwona ![]() nocniki na tapecie widzę:0 my jeszcze nie patrzyliśmy , ale za niedługo pewnie trzeba będzie zerknąć-podejrzewam ze weźmiemy jakiś najprostszy ![]() no i co do poubieranych dzieci to widziałam dziś trzy wózki z maleństwami w gondoli opatulone grubymi kocami powiem wam ze az mi sie ciepło na sam widok zrobiło hehe, ja wiem ze to maleństwa i ze tylko leżą ale naprawde był mega upał, a mamusie w bluzkach na ramiączkach
|
|
|
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
u Nas było schabowe z piersi kurczaka, surówki, zupa krem grzybowa i ciasta
|
|
|
|
#1577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na chrzcie mieliśmy obiad w restauracji a w domu mieliśmy karkówkę pieczoną, sałatki, ciasto, wędlinę Cytat:
|
||
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...n/przepis.html
a może to? przetestowane nie raz, smaczne, łatwe i w sumie nie drogie danie
|
|
|
|
#1579 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
Cudny dzionek za nami ![]() Cytat:
U nas zawsze wpierw dziąsła były spuchnięte, potem robiły się czerwone a dopiero potem taka gulka w miejscu zęba powstawała.Cytat:
A no chore to dziecko może być, bo najgorsze co może być to ponoć przegrzać.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to pamietaci eta nieszczesną reklame co nam tu fruwała ciagle
no to bede testowac emolium hehehe
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1582 |
|
kosmitka
|
Brawa Asiu.
My stosujemy to emolium, ale uczulenie znów wyszło. Mieliśmy ze 2 dni przerwy między stosowaniem maści sterydowej a cynkowej i wylazło czerwone, Franek się drapie. No przecież to nie jest metoda non stop go smarować sterydami, a cynkowa póki co nie daje rady. Dzisiaj na wieczór nawaliłam grubą warstwę, bo tak to cyk i jej nie ma.
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1584 |
|
kosmitka
|
Nie wiem, czy nie poszukam jakiegoś dermatologa dziecięcego w O. i się przejadę. Bo tu nie widzę rozwiązania, a problem trwa już 2 miesiące. na coś alergię ma, ostatnio miał lekką czerwoną kaszkę na policzach i szyi, ale znikła.
|
|
#1585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na przedramionach mu się kaszka jakaś dziwna zrobiła - ale podałam mu wapno w syropie i pomogło, ale jednorazowo i nie mam pojęcia od czego to może być
|
||
|
|
|
#1586 |
|
kosmitka
|
Wcześniej pytałam naszej pedi o wapno, to kategorycznie zakazała. Jakaś ona serio dziwna jest i zaczyna mnie to wkurzać. Już z 4 razy stosowałam tą maść sterydową i super - pomaga - ale przecież nie o to chodzi. A do tego, to co ma w okolicach klatki piersiowej czy tam nie wiem jak się ta część ciała nazywa - to go swędzi, bo drapie się nawet przez sen
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Franio |
|
|
|
|
#1588 |
|
kosmitka
|
Idę pod prysznic, jutro jadę do O. i muszę jakoś wyglądać
. Potrzebuję zaświadczenia od ginekologa o prowadzeniu ciąży w celu uzyskania drugiego becikowego. O nim dowiedziała się moja mama przy okazji, jak brała mi druki do zasiłku wychowawczego. A swoją drogą - czy któraś z Was ogarniała ten temat? Bo w sumie wszystko mam, tylko jestem ciekawa, czy te drugie becikowe dostanę, czy potraktują w związku z urlopem wychowawczym mój dochód jako "utracony".
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry wieczornie na chwilę, bo po prawie całym dniu poza domem padam na pyszczek, a do tego dziecię mi padło też bez kolacji, więc pewnie czeka mnie pobudka w nocy na mleczko
a na śpiocha to jej sie nie da podać nic...ech..Ja dziś Michasię ubrałam w body na kr. rękaw, cienką bluzę z długim, bezrękawnik, rajstopy, mini dżinsową, apaszkę i cienką kurtkę i czapeczkę, po czym, jej szybko ściągnęłam ten bezrękawnik, bo by mi sie ugotowała w nim, a w aucie to była bez kurtki, czapeczki i apaszki a i tak mi sie strasznie spociła i qrcze boję się trochę, żeby jej sie żadne przeziębienie nie przypałętało . Ale jak będzie jeszcze cieplej to nei wiem, w czym me dziecię wystąpi,bo jak narazie typowo letnich rzeczy brak i wogóle naprawdę nei wiem do końca, jak ją ubierać, żeby jej nie przegrzać ale i też nie wychłodzić![]() Rybkę podaję jej w daniach gotowych w słoiczkach, z Gerbera lub Hippa, nie dojrzałam jeszcze do gotowania młodej choć mą buraczkową jakoś strawiła....![]() Nocnika to narazie jeszcze nie kupuję, bo jakoś nie jesteśmy jeszcze chyba gotowe do uczenia się załatwiania do niego ![]() A kaszki są przepyszne ![]() no to słodkich i kolorowych...oczy mi sie same zamykają...ech...
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-04-26 o 21:27 |
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

ale chyba miała bluze na bodziak bo widze ze leży bluza na dole

Ja małego tez sadzam przed tv jak muszę odsapnąć. Ba, jak się pokłócił z butlą to przed tv ją dostawał to trochę podjadł mm- inaczej w życiu nie wyhamuje laktacji.
a Filipowi buziaka od ciotki sprzedaj 

Ostatnio jak było tak ciepło (ale chłodniej niż dzisiaj) to spotkałam znajomą na spacerze, weszłam na kawę i jak zaczęła rozbierać swoją córeczkę to o mało nie padłam
dziecko miało ubrane: body na krótki rękaw, kaftanik, śpiochy, koszulkę z długim, welurowe spodenki, grube papciochy, kombinezon polarowy, czapkę wełnianą, chustkę na szyi i do tego było przykryte pokrowcem z wózka 

najwazniejsze to zaczac. Ja do biegania w ogole sie nie nadaje 

U nas zawsze wpierw dziąsła były spuchnięte, potem robiły się czerwone a dopiero potem taka gulka w miejscu zęba powstawała.
. Potrzebuję zaświadczenia od ginekologa o prowadzeniu ciąży w celu uzyskania drugiego becikowego. O nim dowiedziała się moja mama przy okazji, jak brała mi druki do zasiłku wychowawczego. A swoją drogą - czy któraś z Was ogarniała ten temat? Bo w sumie wszystko mam, tylko jestem ciekawa, czy te drugie becikowe dostanę, czy potraktują w związku z urlopem wychowawczym mój dochód jako "utracony".
a na śpiocha to jej sie nie da podać nic...ech..
. Ale jak będzie jeszcze cieplej to nei wiem, w czym me dziecię wystąpi,bo jak narazie typowo letnich rzeczy brak