|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX
Cytat:
|
|
#782 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby to skierowanie do szpitala nie było potrzebene żeby Cie już więcej nie bolało![]() Cytat:
![]() ewurka mój maluch bardzo często uciska na pęcherz
|
||
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze poszukam rurek w C&A, jak Maciejka pisała, jak tam mi nic nie przypasuje to daję sobie spokój ![]() Ad2.Masz już wózek? to duży krok naprzód ![]() A gdzie się przeprowadzacie? Ad3. ja wcale nie czuję kopania po narządach, tylko jak kopie na zewnątrz, pod skórą to czuję, a sikam tak czy siak często, w nocy to już w ogóle ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo ładne imie wybraliście tez o nim myśleliśmy, tzn. TŻ jest fanem piłki i Barcelony i oczywiście Leo Messiego ale póki co mamy dwa typy i dyskusje trwają ![]() Ok, to już nie będę panikować |
|
|
|
|
#786 | |
|
Zadomowienie
|
ponoć okłady z kawy mają takie samo działanie, jak poród w wannie - uelastyczniają tkanki krocza. Więc jeśli ktoś sobie życzy takich okładów - może przywieźć ze sobą 1/2 litra skrajnie mocnej kawy.
/w ogóle w tej niemieckiej wyprawce same perełki: takich rzeczy jak pieluchy, podkłady czy majtki nie ma w ogóle (mają niby być w szpitalu) za to zostają wymienione np. zdjęcia bliskich, ulubiona maskotka, olejki zapachowe a dla męża - kąpielówki, gdyby zdecydował się wejść z rodzącą do wanny porodowej Cytat:
![]() /choć ja byłam dzieckiem przenoszonym, więc ten scenariusz jest chyba bardziej prawdopodobny, zobaczymy /
|
|
|
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
normalnie za Wami nie nadążam.. ![]() Na L4 myślałam, że znajdę więcej czasu a tu nic z tego. Ale jak tylko usiądę przed kompem żeby z Wami popisać to widzę kolejne 10 stron do nadrobienia i tak sobie czytam i czytam aż braknie czasu na pisanie...Byłam na badaniach: morfologia, mocz i obciążenie glukozą. Jutro wyniki ale pewnie odbierze je mąż w poniedziałek ze swoimi (musiał zrobić na grupę krwi, bo w książeczce zdrowia mu nie wpisali). Mam nadzieję, że wszystkie wyniki są ok. A tak a propo to muszę się pochwalić, że dziś zaczęłam 26 tydzień ![]() Pozdrawiam Was wszystkie! Idę się wykąpać i zacznę czytać co naskrobałyście na tych kolejnych 10 stronach. Mam czas do 22, mąż wraca z pracy i pewnie będziemy coś sobie razem oglądali w tv. |
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zmęczona... Zjadłam dzisiaj 2 mega porcje lodów
byłam też u fryzjera na małym podcięciu. Niestety przeziebienie daje popalić, a jutro do pracy
|
|
|
|
#789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupiliśmy wózek jakieś 2 tygodnie temu, trafiłam na bardzo dobrą okazje wózka, które braliśmy pod uwagę, w bardzo dobrym stanie, od młodego małżeństwa, stoi sobie i czeka kupiliśmy mothercare my4 wstawie zdjęcie poniżej ![]() Przeprowadzamy się do nowego domku, skorzystaliśmy z nowej oferty Angielskiego rządu, rent to buy i zamierzamy wynajmować dom przez rok, a póżniej wykupić albo 50% albo 100 zależy czy uzbieramy na depozyt. żeby już przestać płacić komuś w kieszeń i mieć jakby co pieniążki na powrót do Pl kiedyś...Czeka nas kładzenie podłóg i przeprowadzka Kopniaczki się nasilą uwierz mi ale i tak to uwielbiam
Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2012-04-26 o 21:19 |
|
|
|
|
#790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no to gratki!!!
|
||
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dziś postanowiliśmy, że zostaje Leon. A Leo Messi też ma w tym swój udział Choć ostatnio karnego nie trafił![]() Gratulacje ![]() Dobra, ja zmykam na dziś, bo trzeba trochę poleżakować. Dobrej nocki Mamusie
|
|
#792 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni!
![]() Irmusia, super że wybraliście imię Cytat:
Położna polecała właśnie siateczkowe albo jeśli się ma jakieś stare bawełniane majtki - takie, których nie będzie szkoda wyrzucić kiedy się zabrudzą krwią.Przy okazji masz super zdobycze ciuszkowe z Pl ![]() Asiu super Wam się udało z tym bujaczkiem. Dużo lepsza okazja niż od koleżanki, tym bardziej, że w 100 % sprawna Cytat:
![]() Ja pisałam i rzeczywiście warto kupić Super cena, moim zdaniem nie ma co inwestować w koszule do szpitala - ja osobiście nie będę potem tego używać ![]() Cytat:
Też się nie mają czego czepiać, o wadze będziemy myśleć po porodzie. Cytat:
Jak ostatnio byłam w przychodni to na tablicy ogłoszeń była kartka z informacją, że kobiety w ciąży po 27 tc obowiązkowo mają mieć robione ktg. Ale szczerze nie wiem od czego to zależy. Zresztą nie wnikałam w to, bo to nie była "moja" przychodnia. Cytat:
Cytat:
Ale najważniejsze, że wszystko w porządku A spodniami to się nie przejmuj, ja dalej polecam legginsy. Nie są tak fajne jak jeansy, no ale nie mam problemu ze zmieszczeniem w nie ud - a najszczuplejszych to też nie mam. Rewelacyjne, że cukier Ci nie skoczył. Za parę dni przyzwyczaisz się do mniejszy porcji i będzie dobrze Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-04-26 o 21:23 |
||||||
|
|
|
#793 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie pomogła sól morska, tantum verde i syrop z cebuli, polecam Cytat:
|
||
|
|
|
#794 | |||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję wizyty i cóż za obrzydliwy facet!!!!!!! nam dzisiaj ktos nas.rał na klatce schodowej! jak tak można?????? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do hamburgerów to może rób sobie mneij kaloryczną wersję: na ciemnym pieczywie z kotletem z indyka i duża ilością warzyw? ja tak jadam. Właśnie dzisiaj na kolacje tak serwowałam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z tą kawą to zrozumiałam, ale sama nie wierzyłam, że takie cuda tutaj wyprawiają a Ty mnie uświadomiłaś![]() Małża wezmę, a czy kąpielówki-raczej nie a wózek takie kolorki jak na foto czy inne?? gdzie kupiliście?? i w takiej cenie jak na tej stronce??bo to chyba nie jest cenka za zestaw 3w1???nie uwierzę!!
|
|
#796 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze miałam piec ciacho..ale chyba na jutro sobie to zostawię... miałam dzisaij dłuuugi dzien, ale przynajmniej mniej więcej wybralismy z mężem panele do mieszkania, drzwi i tapety...uff |
|||
|
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
ale sie dzis rozoisalyscie dziewczyny,rano rozstawalam sie z 18str a witam mnie 27 SZOK My z Amusia prawie caly dzien spedzilysmy u mich rodzicow na swiezym powietrzu. Jutro tz ma wolne wiec tez chcemy wykorzystac dzien do maximum. Na poczatek zakupy a wieczorm mily spacer tylko we dwoje (mala zawozimy do siostry meza). Przynajmniej mam taka nadzieje na taki zakonczenie dnia. Weekend majowy tez juz prawie ustawiony chociaz tz pracuje1-3 a ja 5-6mam uczelnie w tym okropny egzamin no ale i tak nie mamy kasy na jakkes dluzsze wyjazdy wiec w sumie fobrze sue sklada bo nie ma czego zalowac. Co do jutrzejszych zakupow mam nadzieje ze kupie sobie jakas fajna kiecke ktora bede migla wykorzystac i po ciazy no ale zobaczymy. No lece was nadrobic. Omg 9str.
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ledwo żyję Zaraz jem kolację, golę nogi i idę spać. Nie mam sił dosłownie na nic...
|
|
|
|
#799 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wyprawka jest cudna , kąpielówki wymiatają. Zresztą jakby mój mąż chciał być ze mną w tej wannie to chyba byśmy sie nie zmieścili, on jest dużych gabarytówCytat:
, trzymam kciuki za przeprowadzkę remont i środki na wszystko![]() Wózeczek sympatyczny, wygląda jak nowy, choć na moją wioskę za małe kółka, ale Wy pewnie nie będziecie jeździć po takich pobojowisku Dzięki Cytat:
Chyba innego wyjścia nie ma tylko alladynki lub legginsy
|
|||
|
|
|
#800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja już myślę o tych kg, no ale nic nie poradzę; Głodzić się nie będę. Cytat:
Ludzie potrafią być wstrętni i obrzydliwi. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Soleilka,a jak wizyta u fryzjera? |
||
|
|
|
#801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No przepraszam bardzo, ale on ma się po korytarzu przelecieć raz - jak już się ze mną w tym szpitalu pojawi ![]() A tak, to raczej wyobrażam go sobie nie dalej, niż metr ode mnie ![]() Wózek kupowaliśmy w Spiele Maxie, to jest cena za 2w1. Z tym że akurat między 16 a 30 kwietnia jest taka sympatyczna promocja: wszystkie produkty ABC Design 20% taniej ![]() ![]() ![]() (zdecydowaliśmy się na szaro-czarny. Ten z białym był ładniejszy, ale już się bałam, jak będzie wyglądać spacerówka po 10 wyjściach )
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą!
Gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt! Ja dziś spędziłam cały dzień na dworze - pogoda była przecudna! Starałam się trzymać z dala od kompa. Ktoś pytał o rajstopy - na bank do dostania są w Gatta (u mnie cena ok. 17 zł) ale ostatnio zamówiłam sobie rajstopy Lida na all i powiem, że nie są najgorsze - Gatta jest lepiej profilowana na brzuchu ale za to Lida ma wzmocnione palce. |
|
|
|
#803 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...niestety, poza tym ja mam termin na koniec sierpnia, więc myśle, że temperatura nie będzie aż tak wysoka. Cytat:
i pogode macie piękną, a u nas od jakiś 3 tygodni leje i wieje...cudnie po prostu sukienusie tez muszę kupić...mamy komunie, a już żadna nawet z tych większych nie pasuje niestety Cytat:
depoison fajny wózeczek, bardzo mi się podoba ![]() ja rajstopki kupowałam w h&m za dwie pary zapłaciłam chyba 7 funtów
Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2012-04-26 o 22:04 |
|||
|
|
|
#804 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super wanienka i fajnie, że mama coś Ci kupuję. Moja dwa dni temu opowiadała mi, że widziała w sklepie taką super matę do wanienki - antypoślizgowa, wyprofilowana i w ogóle super. Ale nie kupiła bo na zakupach była z babcią i babcia jak usłyszała, że już chce coś kupić dla dziecka to się oburzyła - absolutnie jeszcze nic nie kupować, bo to przyniesie pecha ![]() Cytat:
Fajnie, że w sumie z nerkami jest w porządku Cytat:
Cytat:
Bardzo bardzo dziękuję za odpowiedź ![]() Już sobie zapisałam i będę szukać. Pewnie tego pierwszego modelu - myślałam, że ceny takich szczoteczek zaczynają się od ok 300 zł. Ta pierwsza jest w bardzo przyzwoitej cenie. Irygatora raczej nie potrzebujemy, natomiast w tym ostatnim nie przekonuje mnie cena ![]() Jeszcze raz dziękuję Cytat:
Co kraj to obyczaj ![]() Cytat:
![]() za dobre wyniki i za 26 tydzień ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Depoison wózek prezentuje się rewelacyjnie ![]() Mój małż, po głębokich przemyśleniach powiedział mi, że: może to ja noszę Amelkę pod sercem, cały czas z nią jestem i ją czuję, ale to on ją pierwszy zobaczy
|
|||||||
|
|
|
#805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Klucze do domku odbieramy 28 maja i Tż ma 3 dni na położenie podłóg, ponieważ z mieszkania w którym obecnie mieszkamy wyprowadzamy się 1 czerwca...więc chłopak będzie miał co robić ale na razie kładziemy tylko panele na parterze, więc powinno być ok. Płytki w łazienkach są, więc damy rade jak na początek
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam koleżankę w liceum, bo pizze jadała z samym sosem pomidorowym i nic więcej- ciasto i podkład pomidorowy
![]() Może te taki były. To ostatnie dwie sztuki i jakoś paski były takie jakby rozciągnięte na tym materiale. Wcześnie wpadły mi też parę razy w ręce ciuszki z lidla i nie wydawały mi się takie złe jakościowo. |
|
|
|
#807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze to tak w ekspresowym tempie a reszta jest też do remontu, czy na razie dacie radę bez?Z jednej strony dobrze, że Tż ma tylko 3 dni, będzie musiał szybko zmobilizować się do położenia paneli ![]() Żeby mu się to udało, no i za przeprowadzkę
|
|
|
|
|
#809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to aby remont poszedł bardzo sprawnie i został ukończony przed sierpniem ![]() Cytat:
i kto to wszystko będzie nosił...mieszkamy teraz na 2 piętrze na poddaszu
|
||
|
|
|
#810 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a dużo ma powierzchni do wyłożenia?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

dostałam skierowanie do szpitala ale lekarz mwoi ze niejest konieczne bym jechala juz dzis bo mnie przeciez nieboli, i MAM DIBRY MOCZ(gdyby był zly to tez juz dzis by mnie wysłał).Ale mowi ze w kazdym czasie moze zaczac bolec wiec skierowanie mam miec i wrazie co odrazu jechac do tego szpitala w tamtym miescie.

chyba bym zwariowała jakbym miała je na nogi wciągac
A z cukrem, to się pewnie niebawem nauczysz dawkować jedzenie.
tez o nim myśleliśmy, tzn. TŻ jest fanem piłki i Barcelony i oczywiście Leo Messiego 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

podczas gdy w brzuchu są dużo za duże, zrezygnowałam
Uda mieszczą sie tylko w stare, bawełniane alladynki
mnie pomogła sól morska, tantum verde i syrop z cebuli, polecam

za dobre wyniki i
za 26 tydzień