Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 20:58   #781
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IX

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
bardzo ładne i niebanalne imię Leon

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a macie tak czasami, że czujecie, że maluszek Was kopie po szyjce czy pęcherzu, mnie się wydaje że normalnie czasami aż popuszczam...
Oj tak... choć okazuje sie, że u mnie to raczej główką i rączkami mi uciska na pęcherz i szyjkę. A kopie po jelitach i w żebra
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:59   #782
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
wrocilam wlasnie

no wiec tak
w lewej nerce niema nic. Tzn w tej co mnie teraz bolała. lekarz mwoi ze jest czysciutko. Wiec albo mialam jakiegos paprocha i mi juz wyleciał, albo co jest bardziej prawdopodobnie bole zwiazane byly z ulozeniem dziecka albo mnie pokopała

ale mimo tego ze prawa juz nie boli, to dalej jest zastój moczu , powiekszone kielichy i miedniczka dostałam skierowanie do szpitala ale lekarz mwoi ze niejest konieczne bym jechala juz dzis bo mnie przeciez nieboli, i MAM DIBRY MOCZ(gdyby był zly to tez juz dzis by mnie wysłał).Ale mowi ze w kazdym czasie moze zaczac bolec wiec skierowanie mam miec i wrazie co odrazu jechac do tego szpitala w tamtym miescie.
Mówi ze gdybym zaczela goraczkowa albo miala cisnienie a nawet niebolała nerka to tez mam jechac do szpitala.
dobrze ze lewa zdrowa
to tyle.
Dobrze ze jestem w domu. A moja córcia to rośnie rozrabiaka po mamie
czyli w sumie pozytywnie,to Rozalka tak się rozpycha i buszuje po narządachoby to skierowanie do szpitala nie było potrzebene żeby Cie już więcej nie bolało
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Melduje się w nowej części
Necika mamy z powrotem więc już wam nie znikam Nadrobić nie dam rady choć poczytam troszkę co mnie ominęło.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i rozpoczętych tygodni

A dziękuje lepiej Nie obyło się bez cewnikowania więc mamy sajgon w domu, bo bez kraniku żeby go dodatkowo nie męczyć, no ale jutro już ściągamy i kołnierz też w którym wygląda jak sierotka marysia.
Strasznie mi go szkoda i mam nadzieje, że więcej się to nie powtórzy

Właśnie przylazł się przytulic i tyle było z siedzenia na kompie
super że już Jesteś

ewurka mój maluch bardzo często uciska na pęcherz
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:01   #783
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Haniu Twoje ciasto jest PRZEPYSZNE
Cieszę się bardzo
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:04   #784
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Dobry Wieczór
Piękne wiadomości ciesze się, że szyjka tak długa i piękna...mojej tu nikt nie sprawdza ale na szczęście już za niecałe 2 tygodnie obejrzy mnie mój gin
a spodnie alladynki ja sobie ostatnio kupiłam właśnie w h&m nie mogłam kupić kolejnej pary rurek chyba bym zwariowała jakbym miała je na nogi wciągac

Ale cudne kurcze ja nie mogę się moich zakupów doczekać...póki co mam jedną pare bucików, sweterek i wózek i to wszystko a zakupy dopiero po przeprowadzce czyli w czerwcu... chyba, ze mama mnie wyciągnie na zakupy w Pl

Dziewczyny a macie tak czasami, że czujecie, że maluszek Was kopie po szyjce czy pęcherzu, mnie się wydaje że normalnie czasami aż popuszczam...
Ad1.Dziekuję
Jeszcze poszukam rurek w C&A, jak Maciejka pisała, jak tam mi nic nie przypasuje to daję sobie spokój
Ad2.Masz już wózek? to duży krok naprzód, nie chwaliłaś się jaki
A gdzie się przeprowadzacie?
Ad3. ja wcale nie czuję kopania po narządach, tylko jak kopie na zewnątrz, pod skórą to czuję, a sikam tak czy siak często, w nocy to już w ogóle
Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Świetnie Karolina! A z cukrem, to się pewnie niebawem nauczysz dawkować jedzenie.
Dziękuję
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:04   #785
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Oj tak... choć okazuje sie, że u mnie to raczej główką i rączkami mi uciska na pęcherz i szyjkę. A kopie po jelitach i w żebra
To chociaż tyle, że nie jestem odosobniona z tymi odczuciami
Bardzo ładne imie wybraliście tez o nim myśleliśmy, tzn. TŻ jest fanem piłki i Barcelony i oczywiście Leo Messiego ale póki co mamy dwa typy i dyskusje trwają

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

ewurka mój maluch bardzo często uciska na pęcherz
Ok, to już nie będę panikować

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:07   #786
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ad1. A co ma kawa do krocza, bo nie wiem
ponoć okłady z kawy mają takie samo działanie, jak poród w wannie - uelastyczniają tkanki krocza. Więc jeśli ktoś sobie życzy takich okładów - może przywieźć ze sobą 1/2 litra skrajnie mocnej kawy.
/w ogóle w tej niemieckiej wyprawce same perełki: takich rzeczy jak pieluchy, podkłady czy majtki nie ma w ogóle (mają niby być w szpitalu) za to zostają wymienione np. zdjęcia bliskich, ulubiona maskotka, olejki zapachowe a dla męża - kąpielówki, gdyby zdecydował się wejść z rodzącą do wanny porodowej /

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Do teoretycznego terminu masz 2 miesiące, ale przecież Zosia ma własny kalendarz i może wyjść wcześniej
no tak, i w sumie bym się nie obraziła, gdyby zdecydowała się wyskoczyć tak w 37-38 tc
/choć ja byłam dzieckiem przenoszonym, więc ten scenariusz jest chyba bardziej prawdopodobny, zobaczymy /

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:09   #787
bebe1987
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,

normalnie za Wami nie nadążam..
Na L4 myślałam, że znajdę więcej czasu a tu nic z tego. Ale jak tylko usiądę przed kompem żeby z Wami popisać to widzę kolejne 10 stron do nadrobienia i tak sobie czytam i czytam aż braknie czasu na pisanie...

Byłam na badaniach: morfologia, mocz i obciążenie glukozą. Jutro wyniki ale pewnie odbierze je mąż w poniedziałek ze swoimi (musiał zrobić na grupę krwi, bo w książeczce zdrowia mu nie wpisali). Mam nadzieję, że wszystkie wyniki są ok.

A tak a propo to muszę się pochwalić, że dziś zaczęłam 26 tydzień

Pozdrawiam Was wszystkie! Idę się wykąpać i zacznę czytać co naskrobałyście na tych kolejnych 10 stronach. Mam czas do 22, mąż wraca z pracy i pewnie będziemy coś sobie razem oglądali w tv.
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:10   #788
pumas
Zakorzenienie

Ale jestem zmęczona... Zjadłam dzisiaj 2 mega porcje lodów byłam też u fryzjera na małym podcięciu. Niestety przeziebienie daje popalić, a jutro do pracy
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:13   #789
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ad1.Dziekuję
Jeszcze poszukam rurek w C&A, jak Maciejka pisała, jak tam mi nic nie przypasuje to daję sobie spokój
Ad2.Masz już wózek? to duży krok naprzód, nie chwaliłaś się jaki
A gdzie się przeprowadzacie?
Ad3. ja wcale nie czuję kopania po narządach, tylko jak kopie na zewnątrz, pod skórą to czuję, a sikam tak czy siak często, w nocy to już w ogóle
ja mam jedną pare rurek i te alladynki i myślę, że mi wystarczą, od koleżanki jeszcze dostałam takie lniane na lato (lato w Anglii...dobre sobie)
Kupiliśmy wózek jakieś 2 tygodnie temu, trafiłam na bardzo dobrą okazje wózka, które braliśmy pod uwagę, w bardzo dobrym stanie, od młodego małżeństwa, stoi sobie i czeka kupiliśmy mothercare my4 wstawie zdjęcie poniżej
Przeprowadzamy się do nowego domku, skorzystaliśmy z nowej oferty Angielskiego rządu, rent to buy i zamierzamy wynajmować dom przez rok, a póżniej wykupić albo 50% albo 100 zależy czy uzbieramy na depozyt. żeby już przestać płacić komuś w kieszeń i mieć jakby co pieniążki na powrót do Pl kiedyś...Czeka nas kładzenie podłóg i przeprowadzka
Kopniaczki się nasilą uwierz mi mnie tez maluszek traktował pobłażliwie na początku, teraz czasami to aż zaboli ale i tak to uwielbiam jak sobie buszuje i się turla
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (66,0 KB, 40 załadowań)

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2012-04-26 o 21:19
Stary 2012-04-26, 21:17   #790
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ponoć okłady z kawy mają takie samo działanie, jak poród w wannie - uelastyczniają tkanki krocza. Więc jeśli ktoś sobie życzy takich okładów - może przywieźć ze sobą 1/2 litra skrajnie mocnej kawy.
/w ogóle w tej niemieckiej wyprawce same perełki: takich rzeczy jak pieluchy, podkłady czy majtki nie ma w ogóle (mają niby być w szpitalu) za to zostają wymienione np. zdjęcia bliskich, ulubiona maskotka, olejki zapachowe a dla męża - kąpielówki, gdyby zdecydował się wejść z rodzącą do wanny porodowej /

no tak, i w sumie bym się nie obraziła, gdyby zdecydowała się wyskoczyć tak w 37-38 tc
/choć ja byłam dzieckiem przenoszonym, więc ten scenariusz jest chyba bardziej prawdopodobny, zobaczymy /

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Na L4 myślałam, że znajdę więcej czasu a tu nic z tego. Ale jak tylko usiądę przed kompem żeby z Wami popisać to widzę kolejne 10 stron do nadrobienia i tak sobie czytam i czytam aż braknie czasu na pisanie...

Byłam na badaniach: morfologia, mocz i obciążenie glukozą. Jutro wyniki ale pewnie odbierze je mąż w poniedziałek ze swoimi (musiał zrobić na grupę krwi, bo w książeczce zdrowia mu nie wpisali). Mam nadzieję, że wszystkie wyniki są ok.

Pozdrawiam Was wszystkie! Idę się wykąpać i zacznę czytać co naskrobałyście na tych kolejnych 10 stronach. Mam czas do 22, mąż wraca z pracy i pewnie będziemy coś sobie razem oglądali w tv.
no to gratki!!!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:20   #791
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładne imie wybraliście tez o nim myśleliśmy, tzn. TŻ jest fanem piłki i Barcelony i oczywiście Leo Messiego ale póki co mamy dwa typy i dyskusje trwają
Dziękuję My też mieliśmy 2 typy: Leon i Michał. I codziennie pytałam męża, co wybieramy, bo ja nie chcę dziecku robić wody z mózgu i mówić do niego raz tak a raz tak I dziś postanowiliśmy, że zostaje Leon. A Leo Messi też ma w tym swój udział Choć ostatnio karnego nie trafił

Cytat:

.
Gratulacje

Dobra, ja zmykam na dziś, bo trzeba trochę poleżakować.
Dobrej nocki Mamusie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:20   #792
Mandragorrka
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni!

Irmusia, super że wybraliście imię

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a propos wyprawki:
czy te majtki jednorazowe, to mogą być takie flizelinowe
??bo takie widziałam i nie wiem czy się nadadzą??
Flizelinowych nie bierz bo będziesz się pocić. Na sr się dowiedziałam Położna polecała właśnie siateczkowe albo jeśli się ma jakieś stare bawełniane majtki - takie, których nie będzie szkoda wyrzucić kiedy się zabrudzą krwią.

Przy okazji masz super zdobycze ciuszkowe z Pl

Asiu super Wam się udało z tym bujaczkiem. Dużo lepsza okazja niż od koleżanki, tym bardziej, że w 100 % sprawna

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Mandragorrka, chyba Ty wspominałaś o koszulach do karmienia takich w misie, żyrafy itd. Kupiłam dzisiaj 2 z nich i muszę powiedzieć, że jak na cenę chyba 17 zł, to jakość bardzo dobra. Mięciutka 100% bawełna, ładny wzór i kolory. Rozmiar S-M to faktycznie jest M, nie zauważyłam, bo bym zamieniła na S. No i są dość długie, takie przed kolano, a ja wolę trochę jednak krótsze, więc je skróce na pewno. Ogólnie polecam, bo wydają się być bardzo wygodne!!!!!!!!!!!!!!!
Pumcia czy Ty wszystko skracasz? Chociaż jakbym miała takie nogi jak Ty to też pewnie wszystko bym skracała
Ja pisałam i rzeczywiście warto kupić Super cena, moim zdaniem nie ma co inwestować w koszule do szpitala - ja osobiście nie będę potem tego używać

Cytat:
Byłam dziś na wizycie. Córa pozostaje córą. Z małą wszystko jest dobrze, badanie usg ok. Szyjkę też mam ok. Słuchałam tez serduszka, jak pięknie biło.
Dalej mam brać żelazo, tyle że mam zmienione na sorbifer durules i magnez też.
Zwrócił uwagę na moją wagę. No ale mówiłam mu, że się nie objadam, to powiedział, że najwidoczniej organizm potrzebuje więcej odłożyć.
Super Uwielbiam dźwięk serduszka
Też się nie mają czego czepiać, o wadze będziemy myśleć po porodzie.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja mam już +16 ale jakoś się tym nie przejmuje za bardzo. Bardziej mnie zastanawia że jestem w 32tc a jeszcze ani razu nie miałam KTG
Kilogramami też się nie przejmuję, nie ma sensu.
Jak ostatnio byłam w przychodni to na tablicy ogłoszeń była kartka z informacją, że kobiety w ciąży po 27 tc obowiązkowo mają mieć robione ktg. Ale szczerze nie wiem od czego to zależy. Zresztą nie wnikałam w to, bo to nie była "moja" przychodnia.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dzisiaj byłam w laboratorium no i stałam godzinę, omal nie zemdlałam ale jak zwykle ludzie są ślepi na kobiety w ciąży:/
Nie macie w labie krzeseł? Chyba, że wszystkie zajęte i nikt się nie ruszył - to wtedy nie fajnie. U nas w laboratorium w sumie kobiet w ciąży nie przepuszczają w kolejce, może i dobrze bo co trzecia kobieta jest ciężarna. Ale zawsze się znajdzie jakieś miejsce siedzące dla ciężarnej, zawsze ktoś ustąpi.

Cytat:
Ale naskrobałyście od rana myślałam ,ze przy takiej pogodzie większość wyjdzie spacerować
Ja dziś w końcu byłam na połówkowym, chyba jako ostatnia z Was
Dzidziuś nadal jest chłopczykiem,waży 755g, ułożony jest główką w dół, wszystkie pomiary wyszły w normie poprosiłam o zbadanie szyjki- zrobił usg przez pochwowe, ma 4,8 cm, jest zamknięta, potem wyskoczyłam jeszcze do CH na małe zakupy, kupiłam 3 bluzeczki w Reserved (rozm.XL) poszłam do H&M zmierzyć spodnie, uda nie wchodzą mi nawet w rozmiar42 podczas gdy w brzuchu są dużo za duże, zrezygnowałam Uda mieszczą sie tylko w stare, bawełniane alladynki mąż będzie musiał jakoś to przeżyć- nienawidzi tych spodni u kobiet
Z cukrem jadłąm mniejsze porcje i tak nie skoczył ale najeść się takimi porcjami nie jestem w stanie
Teraz doczytam co u Was
Bo Ty miałaś połówkowe tak późno jak ja Ale najważniejsze, że wszystko w porządku i super, że szyjka zamknięta
A spodniami to się nie przejmuj, ja dalej polecam legginsy. Nie są tak fajne jak jeansy, no ale nie mam problemu ze zmieszczeniem w nie ud - a najszczuplejszych to też nie mam.
Rewelacyjne, że cukier Ci nie skoczył. Za parę dni przyzwyczaisz się do mniejszy porcji i będzie dobrze

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-04-26 o 21:23
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:21   #793
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ale jestem zmęczona... Zjadłam dzisiaj 2 mega porcje lodów byłam też u fryzjera na małym podcięciu. Niestety przeziebienie daje popalić, a jutro do pracy
po dwóch porcjach lodów przeziębienie nie przejdzie mnie pomogła sól morska, tantum verde i syrop z cebuli, polecam

Cytat:
/w ogóle w tej niemieckiej wyprawce same perełki: takich rzeczy jak pieluchy, podkłady czy majtki nie ma w ogóle (mają niby być w szpitalu) za to zostają wymienione np. zdjęcia bliskich, ulubiona maskotka, olejki zapachowe a dla męża - kąpielówki, gdyby zdecydował się wejść z rodzącą do wanny porodowej
a ja myślałam, że tylko w Anglii są dziwne zwyczaje

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-04-26, 21:24   #794
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

witam się wieścią że dziś zaczynam 24 tc

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
hej Kochane
byłam dzisiaj na wizycie
wszystko jest dobrze
już mnie badał bo z łożyskiem ok
mówił że oby tak dalej
teraz mam wizytę 24 Maja
Super wieści

Cytat:
Byłam dziś na wizycie. Córa pozostaje córą. Z małą wszystko jest dobrze, badanie usg ok. Szyjkę też mam ok. Słuchałam tez serduszka, jak pięknie biło.
Dalej mam brać żelazo, tyle że mam zmienione na sorbifer durules i magnez też.
Zwrócił uwagę na moją wagę. No ale mówiłam mu, że się nie objadam, to powiedział, że najwidoczniej organizm potrzebuje więcej odłożyć.

Ale nie uwierzycie, co widziałam ze znajomymi brzuchatkami przez okno przychodzni, czekając na wizytę. Facet sr..ł pod drzewem, po czym zaczął wycierać się czym sięgnął reką, tj. liście,trawa... Myślałyśmy, że facet coś z głową ma nie teges, no bo co miałyśmy pomyśleć. Ale jak wstał okazało się, że jest pod wpływem procentów. Na dodatek jeszcze rękę wycierał o korę drzewa... fuuuuj. Takiego widoku to bym się nie spodziewała.
gratuluję wizyty i cóż za obrzydliwy facet!!!!!!! nam dzisiaj ktos nas.rał na klatce schodowej! jak tak można??????

Cytat:
Ale naskrobałyście od rana myślałam ,ze przy takiej pogodzie większość wyjdzie spacerować
Ja dziś w końcu byłam na połówkowym, chyba jako ostatnia z Was
Dzidziuś nadal jest chłopczykiem,waży 755g, ułożony jest główką w dół, wszystkie pomiary wyszły w normie poprosiłam o zbadanie szyjki- zrobił usg przez pochwowe, ma 4,8 cm, jest zamknięta, potem wyskoczyłam jeszcze do CH na małe zakupy, kupiłam 3 bluzeczki w Reserved (rozm.XL) poszłam do H&M zmierzyć spodnie, uda nie wchodzą mi nawet w rozmiar42 podczas gdy w brzuchu są dużo za duże, zrezygnowałam Uda mieszczą sie tylko w stare, bawełniane alladynki mąż będzie musiał jakoś to przeżyć- nienawidzi tych spodni u kobiet
:
Gratulacje Karolcia! Super rośnie maluszek
Cytat:

Mąż mnie dziś rozczulił - przyniósł z Rossmanna paczkę Pampersów New Baby (rozczulenie wynika z faktu, że on miał bardzo długo na wszystko czas, a teraz już jest taki nastawiony na rychłe pojawienie się Zosieńki, że sam zaczyna kupować - choć do terminu przecież jeszcze 2 miesiące)
awww jak słodko
Cytat:
wrocilam wlasnie

no wiec tak
w lewej nerce niema nic. Tzn w tej co mnie teraz bolała. lekarz mwoi ze jest czysciutko. Wiec albo mialam jakiegos paprocha i mi juz wyleciał, albo co jest bardziej prawdopodobnie bole zwiazane byly z ulozeniem dziecka albo mnie pokopała

ale mimo tego ze prawa juz nie boli, to dalej jest zastój moczu , powiekszone kielichy i miedniczka dostałam skierowanie do szpitala ale lekarz mwoi ze niejest konieczne bym jechala juz dzis bo mnie przeciez nieboli, i MAM DIBRY MOCZ(gdyby był zly to tez juz dzis by mnie wysłał).Ale mowi ze w kazdym czasie moze zaczac bolec wiec skierowanie mam miec i wrazie co odrazu jechac do tego szpitala w tamtym miescie.
Mówi ze gdybym zaczela goraczkowa albo miala cisnienie a nawet niebolała nerka to tez mam jechac do szpitala.
dobrze ze lewa zdrowa
to tyle.
Dobrze ze jestem w domu. A moja córcia to rośnie rozrabiaka po mamie[
[/COLOR]tz je hamburgery a ja miseczke płatków zbozowych z mlekiem
mimo z emnie namawia to ja twarda jestem
No to bardzo dobre wieści prince! To Rozalka cię tak maltretuje A co do hamburgerów to może rób sobie mneij kaloryczną wersję: na ciemnym pieczywie z kotletem z indyka i duża ilością warzyw? ja tak jadam. Właśnie dzisiaj na kolacje tak serwowałam
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Melduje się w nowej części
Necika mamy z powrotem więc już wam nie znikam Nadrobić nie dam rady choć poczytam troszkę co mnie ominęło.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i rozpoczętych tygodni
A dziękuje lepiej Nie obyło się bez cewnikowania więc mamy sajgon w domu, bo bez kraniku żeby go dodatkowo nie męczyć, no ale jutro już ściągamy i kołnierz też w którym wygląda jak sierotka marysia.
Strasznie mi go szkoda i mam nadzieje, że więcej się to nie powtórzy

Właśnie przylazł się przytulic i tyle było z siedzenia na kompie
No to dobrze, że z FIFI już lepiej. Biedactwo się namęczy

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

A tu lektura obowiązkowa dla wszystkich TŻ

http://www.joemonster.org/art/19952/...ezarna_kobiete
Mąż przeczytał i powiezdial, że nic go nie zaskoczyło. ha! tylko czasem mu się zapomni, że jestem w ciąży
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:25   #795
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
BOŻE!!! Ale się uśmiałam czytając te rewelacje...nie zgłębiałam sie tak w tę listę, jutro nadrobię a z tą kawą to zrozumiałam, ale sama nie wierzyłam, że takie cuda tutaj wyprawiająa Ty mnie uświadomiłaś
Małża wezmę, a czy kąpielówki-raczej nie

a wózek takie kolorki jak na foto czy inne?? gdzie kupiliście?? i w takiej cenie jak na tej stronce??bo to chyba nie jest cenka za zestaw 3w1???nie uwierzę!!
Stary 2012-04-26, 21:29   #796
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
/
hmm zdjęcia bliskich?? powaga?

Cytat:
..

.

Cytat:
Kupiliśmy wózek jakieś 2 tygodnie temu, trafiłam na bardzo dobrą okazje wózka, które braliśmy pod uwagę, w bardzo dobrym stanie, od młodego małżeństwa, stoi sobie i czeka kupiliśmy mothercare my4 wstawie zdjęcie poniżej
Bardzo fajny. ja też sie zastanawiam nad jakimś ciemnym kolorem ale myślicie, że nie będzie się nagrzewał w słoncu???

Kurcze miałam piec ciacho..ale chyba na jutro sobie to zostawię... miałam dzisaij dłuuugi dzien, ale przynajmniej mniej więcej wybralismy z mężem panele do mieszkania, drzwi i tapety...uff
Stary 2012-04-26, 21:30   #797
luby957
Raczkowanie

Hejka ale sie dzis rozoisalyscie dziewczyny,rano rozstawalam sie z 18str a witam mnie 27 SZOK My z Amusia prawie caly dzien spedzilysmy u mich rodzicow na swiezym powietrzu. Jutro tz ma wolne wiec tez chcemy wykorzystac dzien do maximum. Na poczatek zakupy a wieczorm mily spacer tylko we dwoje (mala zawozimy do siostry meza). Przynajmniej mam taka nadzieje na taki zakonczenie dnia. Weekend majowy tez juz prawie ustawiony chociaz tz pracuje1-3 a ja 5-6mam uczelnie w tym okropny egzamin no ale i tak nie mamy kasy na jakkes dluzsze wyjazdy wiec w sumie fobrze sue sklada bo nie ma czego zalowac. Co do jutrzejszych zakupow mam nadzieje ze kupie sobie jakas fajna kiecke ktora bede migla wykorzystac i po ciazy no ale zobaczymy. No lece was nadrobic. Omg 9str.
Stary 2012-04-26, 21:34   #798
Soleilka
Zakorzenienie

Hej
Ledwo żyję Zaraz jem kolację, golę nogi i idę spać. Nie mam sił dosłownie na nic...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:36   #799
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe to o kawie, nie wiedziałam, dzięki
A wyprawka jest cudna, kąpielówki wymiatają. Zresztą jakby mój mąż chciał być ze mną w tej wannie to chyba byśmy sie nie zmieścili, on jest dużych gabarytów
Cytat:
ja mam jedną pare rurek i te alladynki i myślę, że mi wystarczą, od koleżanki jeszcze dostałam takie lniane na lato (lato w Anglii...dobre sobie)
Przeprowadzamy się do nowego domku, skorzystaliśmy z nowej oferty Angielskiego rządu, rent to buy i zamierzamy wynajmować dom przez rok, a póżniej wykupić albo 50% albo 100 zależy czy uzbieramy na depozyt. żeby już przestać płacić komuś w kieszeń i mieć jakby co pieniążki na powrót do Pl kiedyś...Czeka nas kładzenie podłóg i przeprowadzka
Kopniaczki się nasilą uwierz mi mnie tez maluszek traktował pobłażliwie na początku, teraz czasami to aż zaboli ale i tak to uwielbiam jak sobie buszuje i się turla
Super okazja z tym domkiem, trzymam kciuki za przeprowadzkę remont i środki na wszystko
Wózeczek sympatyczny, wygląda jak nowy, choć na moją wioskę za małe kółka, ale Wy pewnie nie będziecie jeździć po takich pobojowisku
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Gratulacje Karolcia! Super rośnie maluszek
Dzięki
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Bo Ty miałaś połówkowe tak późno jak ja Ale najważniejsze, że wszystko w porządku i super, że szyjka zamknięta
A spodniami to się nie przejmuj, ja dalej polecam legginsy. Nie są tak fajne jak jeansy, no ale nie mam problemu ze zmieszczeniem w nie ud - a najszczuplejszych to też nie mam.
Rewelacyjne, że cukier Ci nie skoczył. Za parę dni przyzwyczaisz się do mniejszy porcji i będzie dobrze
Dziękuję
Chyba innego wyjścia nie ma tylko alladynki lub legginsy
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:41   #800
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Super Uwielbiam dźwięk serduszka
Też się nie mają czego czepiać, o wadze będziemy myśleć po porodzie.
.
No ja już myślę o tych kg, no ale nic nie poradzę; Głodzić się nie będę.

Cytat:

gratuluję wizyty i cóż za obrzydliwy facet!!!!!!! nam dzisiaj ktos nas.rał na klatce schodowej! jak tak można??????

Ludzie potrafią być wstrętni i obrzydliwi.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Soleilka,a jak wizyta u fryzjera?
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:53   #801
depoison
Zadomowienie

Cytat:
BOŻE!!! Ale się uśmiałam czytając te rewelacje...nie zgłębiałam sie tak w tę listę, jutro nadrobię a z tą kawą to zrozumiałam, ale sama nie wierzyłam, że takie cuda tutaj wyprawiająa Ty mnie uświadomiłaś
Małża wezmę, a czy kąpielówki-raczej nie

a wózek takie kolorki jak na foto czy inne?? gdzie kupiliście?? i w takiej cenie jak na tej stronce??bo to chyba nie jest cenka za zestaw 3w1???nie uwierzę!!
też bardzo spodobał mi się podpunkt (dla męża) - wygodne buty do biegania po korytarza.
No przepraszam bardzo, ale on ma się po korytarzu przelecieć raz - jak już się ze mną w tym szpitalu pojawi
A tak, to raczej wyobrażam go sobie nie dalej, niż metr ode mnie

Wózek kupowaliśmy w Spiele Maxie, to jest cena za 2w1. Z tym że akurat między 16 a 30 kwietnia jest taka sympatyczna promocja: wszystkie produkty ABC Design 20% taniej
(zdecydowaliśmy się na szaro-czarny. Ten z białym był ładniejszy, ale już się bałam, jak będzie wyglądać spacerówka po 10 wyjściach )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:57   #802
karmeelek
Zadomowienie

Witajcie wieczorową porą!
Gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt!
Ja dziś spędziłam cały dzień na dworze - pogoda była przecudna! Starałam się trzymać z dala od kompa.
Ktoś pytał o rajstopy - na bank do dostania są w Gatta (u mnie cena ok. 17 zł) ale ostatnio zamówiłam sobie rajstopy Lida na all i powiem, że nie są najgorsze - Gatta jest lepiej profilowana na brzuchu ale za to Lida ma wzmocnione palce.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 22:01   #803
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo fajny. ja też sie zastanawiam nad jakimś ciemnym kolorem ale myślicie, że nie będzie się nagrzewał w słoncu???
W Anglii upały nam nie grożą jak w Polsce ...niestety, poza tym ja mam termin na koniec sierpnia, więc myśle, że temperatura nie będzie aż tak wysoka.

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Hejka ale sie dzis rozoisalyscie dziewczyny,rano rozstawalam sie z 18str a witam mnie 27 SZOK My z Amusia prawie caly dzien spedzilysmy u mich rodzicow na swiezym powietrzu. Jutro tz ma wolne wiec tez chcemy wykorzystac dzien do maximum. Na poczatek zakupy a wieczorm mily spacer tylko we dwoje (mala zawozimy do siostry meza). Przynajmniej mam taka nadzieje na taki zakonczenie dnia. Weekend majowy tez juz prawie ustawiony chociaz tz pracuje1-3 a ja 5-6mam uczelnie w tym okropny egzamin no ale i tak nie mamy kasy na jakkes dluzsze wyjazdy wiec w sumie fobrze sue sklada bo nie ma czego zalowac. Co do jutrzejszych zakupow mam nadzieje ze kupie sobie jakas fajna kiecke ktora bede migla wykorzystac i po ciazy no ale zobaczymy. No lece was nadrobic. Omg 9str.
Ohhh ale Wam zazdroszcze tego majowego weekendu i pogode macie piękną, a u nas od jakiś 3 tygodni leje i wieje...cudnie po prostu
sukienusie tez muszę kupić...mamy komunie, a już żadna nawet z tych większych nie pasuje niestety

Cytat:
Super okazja z tym domkiem, trzymam kciuki za przeprowadzkę remont i środki na wszystko
Wózeczek sympatyczny, wygląda jak nowy, choć na moją wioskę za małe kółka, ale Wy pewnie nie będziecie jeździć po takich pobojowisku
Ojjj trzymaj, trzymaj przydadzą się bardzo...a wózeczek taki do miasta masz racje, więc akurat jak dla nas

depoison fajny wózeczek, bardzo mi się podoba

ja rajstopki kupowałam w h&m za dwie pary zapłaciłam chyba 7 funtów

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2012-04-26 o 22:04
Stary 2012-04-26, 22:09   #804
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
W ramach mojego użalania się nad sobą, żeby się dobić zamówiłam sobie pizze i mam wszystko gdzieś
Zjadłabym pizzę

Cytat:
a taką mi Mamuśka kupiła wanienkę dla Lili
Super wanienka i fajnie, że mama coś Ci kupuję. Moja dwa dni temu opowiadała mi, że widziała w sklepie taką super matę do wanienki - antypoślizgowa, wyprofilowana i w ogóle super. Ale nie kupiła bo na zakupach była z babcią i babcia jak usłyszała, że już chce coś kupić dla dziecka to się oburzyła - absolutnie jeszcze nic nie kupować, bo to przyniesie pecha

Cytat:
wrocilam wlasnie

no wiec tak
Ah ta Twoja rozbrykana córcia Fajnie, że w sumie z nerkami jest w porządku

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A tu lektura obowiązkowa dla wszystkich TŻ

http://www.joemonster.org/art/19952/...ezarna_kobiete
Super

Cytat:

Braun Oral B Vitality, to najprostszy model i moim zdaniem całkowicie wystarczający, pasują do niego wszystkie końcówki ( zwykłe, wybielające, ortodontyczne, itp) Kupujesz jedną szczoteczkę a przez wymienne końcówki korzysta cała rodzina. Ewentualnie dla osób z koronami, mostami czy aparatami ortodontycznymi, implantami, ogółem mających trudności z doczyszczeniem nicią czy szczoteczka problematycznych miejsc polecany jest model z irygatorem klik
Szczotki sonicznej czyli wykorzystującej ultradźwięki nie używałam, więc trudno mi coś o niej powiedzieć, producent obiecuje że czyści już zanim dotknie zęba, ale cena też jest powalająca ok 7oozł. Nie sprawdziłam jej, więc nie mogę polecać

Bardzo bardzo dziękuję za odpowiedź Już sobie zapisałam i będę szukać. Pewnie tego pierwszego modelu - myślałam, że ceny takich szczoteczek zaczynają się od ok 300 zł. Ta pierwsza jest w bardzo przyzwoitej cenie. Irygatora raczej nie potrzebujemy, natomiast w tym ostatnim nie przekonuje mnie cena
Jeszcze raz dziękuję

Cytat:
Hmmm ciekawe Co kraj to obyczaj

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Byłam na badaniach: morfologia, mocz i obciążenie glukozą. Jutro wyniki ale pewnie odbierze je mąż w poniedziałek ze swoimi (musiał zrobić na grupę krwi, bo w książeczce zdrowia mu nie wpisali). Mam nadzieję, że wszystkie wyniki są ok.A tak a propo to muszę się pochwalić, że dziś zaczęłam 26 tydzień
Ja już dawno się przyzwyczaiłam, codziennie nadrabiam najmniej 10 stron - a pracuję tylko 4 godziny dziennie
za dobre wyniki i za 26 tydzień

Cytat:
Wózek bardzo ładnie wygląda Z tym domem to macie super, ale remontu i przeprowadzki nie zazdroszczę. Kiedy będziecie się przeprowadzać?

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Depoison wózek prezentuje się rewelacyjnie

Mój małż, po głębokich przemyśleniach powiedział mi, że:
może to ja noszę Amelkę pod sercem, cały czas z nią jestem i ją czuję, ale to on ją pierwszy zobaczy

Stary 2012-04-26, 22:10   #805
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wózek bardzo ładnie wygląda Z tym domem to macie super, ale remontu i przeprowadzki nie zazdroszczę. Kiedy będziecie się przeprowadzać?
Dziękuje zobaczymy jak się wózek sprawdzi, ale koleżanka go miała i sobie chwaliła
Klucze do domku odbieramy 28 maja i Tż ma 3 dni na położenie podłóg, ponieważ z mieszkania w którym obecnie mieszkamy wyprowadzamy się 1 czerwca...więc chłopak będzie miał co robić ale na razie kładziemy tylko panele na parterze, więc powinno być ok. Płytki w łazienkach są, więc damy rade jak na początek

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-04-26, 22:13   #806
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
bo ja nie mogę sera jeść bo jest z mleka
Ja miałam koleżankę w liceum, bo pizze jadała z samym sosem pomidorowym i nic więcej- ciasto i podkład pomidorowy
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja mam kilka sztuk z Lidla dla małej i wg mnie jakość super.
Może te taki były. To ostatnie dwie sztuki i jakoś paski były takie jakby rozciągnięte na tym materiale. Wcześnie wpadły mi też parę razy w ręce ciuszki z lidla i nie wydawały mi się takie złe jakościowo.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 22:15   #807
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje zobaczymy jak się wózek sprawdzi, ale koleżanka go miała i sobie chwaliła
Klucze do domku odbieramy 28 maja i Tż ma 3 dni na położenie podłóg, ponieważ z mieszkania w którym obecnie mieszkamy wyprowadzamy się 1 czerwca...więc chłopak będzie miał co robić ale na razie kładziemy tylko panele na parterze, więc powinno być ok. Płytki w łazienkach są, więc damy rade jak na początek
Kochana my odbieramy mieszkanie 7 maja i nie mamy nic zrobionego!! NIC!!!! tylko projekty...mam nadzieję, że do sierpnia się wyrobimy ze wszystkim
Stary 2012-04-26, 22:16   #808
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

O kurcze to tak w ekspresowym tempie a reszta jest też do remontu, czy na razie dacie radę bez?
Z jednej strony dobrze, że Tż ma tylko 3 dni, będzie musiał szybko zmobilizować się do położenia paneli
Żeby mu się to udało, no i za przeprowadzkę

Stary 2012-04-26, 22:21   #809
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana my odbieramy mieszkanie 7 maja i nie mamy nic zrobionego!! NIC!!!! tylko projekty...mam nadzieję, że do sierpnia się wyrobimy ze wszystkim
Kurcze to jednak my mamy troszke lepiej, ponieważ, łazienki mamy zrobione, kuchnia też, jedynie co potrzebujemy to pralke, lodówke i kuchenke. I podłogi w reszcie pomieszczeń. Trzymam zatem MOCNO za to aby remont poszedł bardzo sprawnie i został ukończony przed sierpniem

Cytat:
O kurcze to tak w ekspresowym tempie a reszta jest też do remontu, czy na razie dacie radę bez?
Z jednej strony dobrze, że Tż ma tylko 3 dni, będzie musiał szybko zmobilizować się do położenia paneli
Żeby mu się to udało, no i za przeprowadzkę
reszta wymaga tylko podłóg, w sumie chyba wykładzin, więc musimy wynająć pana który to ogarnie i położy na górze i schodach ta samą wykładzine. TŻ-owi pomoże kolega, więc mam nadzieje, że chłopaki dadzą rade. Przeraża mnie spakowanie tego co teraz mamy i kto to wszystko będzie nosił...mieszkamy teraz na 2 piętrze na poddaszu biedny Tż

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2012-04-26, 22:23   #810
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, to niezły hardcore
Cytat:
W takim razie powodzenia a dużo ma powierzchni do wyłożenia?
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości