|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
LENKO I LILIANKO
![]() ![]() klask i:![]() STO LAT!!!!!!Patik ![]() Beatko faktycznie nie mam czasu, ale czasem zajrzę tu na sekundkę ![]() Marinko, Beatko, Zapałeczko może się spotkamy co? pogoda sie robi ładna i na polku posiedziałybyśmy z maluszkami co Wy na to? jak coś to piszcie na pw bo w tym gąszczu postów mogę nie zauważyć |
|
|
|
#4022 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
Ale oniemiałam przy tym drugim filmie Ona jest niesamowita! Chodzi jak "stara" ![]() W pewnym momencie myślałam, że wejdzie do tego pudła ![]() Świetną masz córeczkę Cytat:
).Cytat:
![]() Zakochałam się w tej niewinnej buzi Jest urocza i mega pogodna!!!!!!!! I chyba mocno włoski jej ostatnio urosły, co? ![]() A Szymonek to zawsze taki dystyngowany mi się wydaje On chyba jest spokojnym dzieckiem, co? ![]() A oczka ma takie ciemne jak mój Tymuś ![]() Cytat:
![]() Kochana Kasiu, dziękuję Ci za to, że jesteś właśnie taka jaka jesteś. Kiedy P. Cię poznał i widziałam jaki był szczęśliwy, ja też czułam radość. Teraz gdy Cię znam już tak długo, wiem, że jesteś najlepszą synową jaką mogłabym sobie wymarzyć. Masz w sobie tyle ciepła i wszystkie te cechy, które uważam za najlepsze. P. jest niezwykłym szczęściarzem, że ma Ciebie za towarzyszkę życia. Kocham bardzo Ciebie, Tymonka i P. Cała Wasza Trójeczka jest wspaniała! Mama Wiem, że brzmi ckliwie, ale mi się bardzo miło zrobiło i się wzruszyłam ![]() Cytat:
![]() Druga podróż - zgroza! Ale się musiałąś najeść strachu Dobrze, że to fałszywy alarm Natka, ja padnę przez Ciebie kiedyś! Ty jesteś pewna, że to ten sam chłopiec, którego rodziłaś w lipcu 2011, a nie jakieś o rok starsze dziecko Bo potrafi tyle co 1,5 roczniak!!!Padam przez nim w pokłonach, naprawdę
|
|
#4023 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanim nadrobię napiszę tylko wieści z wizyt:
* Zuza ostre zapalenie gardła - leki 50zł * ja byłam u gina, mam zaje.isty stan zapalny i nie tylko - wizyta 100zł, leki 150zł, za dwa tygodnie kontrola, znowu 100zł. Wiecie co, ryczeć mi się dzisiaj chce. Kolejny tydzień w domu, znowu antybiotyk. No nie mam już siły.
|
|
#4024 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekujemyAlibany Cytat:
Za to mam fantastyczna mame. Jak wyjechalismy w sobote to po jakiejs godzinie dostalam od niej sms, napisala ze jestem cudowna corka i najlepsza przyjaciolka dla niej. To mi wystarcza. Cytat:
![]() nie wiem co napisac, przykro mi ze Cie to spotyka
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-26 o 21:31 |
|||
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że się wybrałaś do tych lekarzy, bo z dnia na dzień byłoby pewnie gorzej ![]() Nie wiem, co Ci napisać, Justyna, żeby Cię pocieszyć... Teliczku - przyszła piękna czapa Ale mailika minie napisałaś I co za paputki kupiłaś Jasiowi ? ![]() Miałam jeszcze napisać, że Tymuś od wczoraj ulewa po jedzeniu. Oprócz tego, także od wczoraj, leci mu z buzi gęsta ślina, jak kiedyś. No więc wsadziłam palec do buzi, bo juz dawno nie sprawdzałam, a tam... nie nie, nie kolejny ząb Ale mega rozpulchnione dziąsło. Więc już bliżej niż dalej
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
(wpadam tylko na chwilę, bo nie mam dziś już na nic siły) Sto lat dla Wiktorii Dziewczyny dziękuję w imieniu moich córeczek za wszystkie życzenia. ( Nie mogę uwierzyć, że to już rok minął odkąd są na świecie)
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Mamad i Madzia - jak Wasi chłopcy teraz? Dalej gorączkują?
Madzia, co się okazało? Byliście u lekarza?
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko
Brumku klub mam rewelacja. ![]() Agata pokochała ostatnio piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=zW1_ANe0l94 jak tylko zobaczy to cała chodzi. Zresztą erknijcie na Młodą: http://www.youtube.com/watch?v=puKbN...ature=youtu.be |
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Iustyna i tak jesteś silna
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Scio |
|
|
|
#4030 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chęęęęętnie Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() pogratulować takiej naprawdę ciepła kobieta z niej za takiego maila to bym nawet się do niej z jakimś pysznym ciachem wybrała ![]() Cytat:
a Ty jak się czujesz? stan zapalny i coś jeszcze..? cholercia... zdrowia dla Was obu Cytat:
9?Cytat:
|
|
|
#4031 |
|
Wtajemniczenie
|
Bella
Ariina po raz kolejny Cie prosze wylaz z krzakow !!!! bo nasle Shire z helga Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-04-26 o 21:56 |
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeszcze uwielbia jak z nią tańczyć do tej piosenki i najlepiej śpiewac - mega szał ciał jest ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Scio Agatka jest przesłodka - mogłabym na nią patrzeć cały czas na tym filmie - sama ją uczyłaś klaskać do tej melodii? wie kiedy ma klaskac - superowo - zdolna dziewczynka - i jak podryguje do rytmu wspaniale ![]() zaczarowała mnie
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
dla wszystkich potrzebujacych nie bede pisac o co chodzi bo jak o nic nie chodzi chodzi o....brumku ![]() Moje dziecko podobno w dzisiejszy wiatr sie mega opalilo - a biedna matka z racji braku kasy nadal nie kupila kremu z filtrem - zycie sie to nazywa. Marysiu buzia juz prawie zagojona, mama i tata nie schodzi z jej ust. A tak po staremu
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tulę wirtualnie ![]() i
|
|
|
#4035 |
|
Wtajemniczenie
|
a Dziewczyny tak sobie pomyslalam ze czas zaczac myslec nad nowymi tytulami do kolejnego watku. Takze czekam na PW
|
|
|
|
#4036 | |||
|
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() Sto lat dla naszych rocznicowych dziewczynek ![]() I dla naszej Wikusi duży buziak ale dziś piękna pogoda adrji za kroczki Jasia zuch chłopak, pięknie się rozwija![]() Lila tez już się puszcza i próbuje chodzić, straszna złośnica z niej bo jak tylko chce ją podtrzymac to się odpycha i chce sama.. Przy meblach zasuwa już śmiało i ciekawa jestem kiedy się odważy puścić ![]() gdzie na wesele idziecie? my w okolice Mińska ![]() tak jak najbardziej , zdjecia jeszcze trwaja i film ma być gotowy najwcześniej w wakacje. Jak będzie gotowy i dostępny to dam Wam znać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() kochanie tak mi przykro Cytat:
Cytat:
Mamy go zawsze pod ręką, ale często daję jej pić po prostu ze zwykłego kubka i słomki. Taki soczek z kartonika też już piła, kupiliśmy jej raz w sklepie i wydudniła na oczach pani ekspedientki która była w neizłym szoku jak to widziała
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-04-26 o 22:05 |
|||
|
|
|
#4037 |
|
Wtajemniczenie
|
Youyou
|
|
|
|
#4038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scio rewelka fajna i rezolutna dziewczynka
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
iustynko kochana tulę mocno i
rozumiem Cię doskonale. sama jestem już zmęczona mocno chorobami Hanki więc wiem , jak się czujesz... a pustkę w portfelu też mam już bo dużo pieniążków też wydałam na leki w tym miesiącu... a dzisiaj się szarpnęłam jeszcze na inhalator bo miałam pożyczony, ale czuję podskórnie, że będę często używać. no 130 zl nie moje... ale kiedyś się nam dziewczyny wychorują!!!!!!!!!!!i tej myśli musimy się trzymać
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
no nie mogę czytać,że kolejne maluszki się pochorowały
trzymam kciuki za szybkie powroty do zdrowia ![]() musiałam dziś zajrzeć bo takiej imprezy się nie omija : Bellówny kochane STO LAT , SUPER ZABAWEK, ZDRÓWKA I POCIECHY Z RODZICÓW !!!!!!Justynko Żanetka ja zrozumiałam o co chodzi z wąskim fotelikiem ale dziwię się bo on ma np tylko 3cm mniej szerokości zewn. niż recaro więc może to jakieś złudzenie jest Szymek to kawał chłopa i ma luz ale opcja na sprawdzenie czy dziecku wygodnie jest tylko jedna:przymierzyć nie wiem co więcej , tak "przeleciałam" ostatnie strony i już nie pamiętam ![]() aaaa dla Wiki buziaki z okazji miesięcznicy Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-04-26 o 22:24 |
|
|
|
#4042 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Domek śmiga w tym rowerku dopiero drugi dzień, ale tak mu się spodobało, że towarzyszy nam większość dnia Ma takie nóżki dla jeszcze "niepedałujących", jest od 10m, fajnie zabudowany,nie ma szans żeby wypadł ![]() Adrij Dominik już się puszcza, ale jeszcze upada na tyłek ![]() Brumku chyba nie podmienili mi go,co? Jak myśliszCytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę, że jesteście już tak dalekoBrumku ten mail od teściowej bardzo miły No, ale nie wyobrażam sobie, że można Cię nie lubić ![]() Kajool nowy avek, muszę się przyzwyczaić ![]() Madziulka Twój Szymon jak zwykle śliczny, ma bombowe oczy Youyou czytałam o wypadku Filipa, ajćć A Twoja Lila to widzę bardzo podobna w zachowaniu do Domka ![]() Dominik też wyjada piasek z piaskownicy, dzisiaj 3 razy wyciągałam kamienie z buzi ![]() Jakiś chłopczyk zabrał mu dzisiaj łopatkę, a mój syn co na to? Piaskiem mu w twarz ![]() WIKI KOCHANA TOBIE TEŻ OCZYWIŚCIE WSZYSTKIEGO NAJJJJ Z OKACJI MIESIĘCZNICY Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-04-26 o 22:39 |
||||||
|
|
|
#4043 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się ładnie interesuje tym teledyskiem Cytat:
Dziś w biedronce bylismy z Tymciem i były kubki ze słomką dla dzieci i juz prawie wzięłam, ale jakoś sie wystraszyłam, ze będzie miał chińską melaminę czy coś i nie kupiłam ![]() Cytat:
Bo ja miałam dwóch kiedyś!2. Ale jesteś kochana ![]() 3. Poradzi sobie chłopak w życiu ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Ten kubek z Biedronki to taki. Co myślicie?
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
odkleiłam dziś plaster Filipowi, pokażę Wam nasze szwy :/
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4047 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Shira_83;33782016
ja dziś wyszłam o 9 na spacer a sąsiadka " o jeronnaaa bez czapeczki????" a ja na to "o jerona sąsiadko, a gdzie wy macie czapeczkę?? " pokręciła głową i poszła![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
słodka blondyneczka słodziak mały ![]() Cytat:
Ucałuj Hanyskę od cioci i życz jej zdrówka Nie no takie pierdoły, ale wszystkie razem mnie dzisiaj dobiły Brumek teściowa tak bez okazji tego maila wysłała? Zazdroszczę Ja dzisiaj byłam u swojej, ale pomińmy to milczeniem... No i najważniejsze: Kochane nasze Bellówny wszystkie najlepszego z okazji pierwszych urodzin!!!
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
O rajusiu! Ale masakra! ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w kasze sobie nie da dmuchać po prostu ![]() o kurcze - ale jaką ma minę dzielną - ale za to taką blizną będzie się mógł chwalić kolegom - prawie jak mały Harry Potter ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- lecę do wyra - Julka mi coś się przebudza z dzikim wrzaskiem co jakiś czas - tż w robocie na 2 zmianie do 1.00 pracuje bo jakąś robotę muszą zrobić pilnie, dobranoc
|
|
|
#4050 |
|
Wtajemniczenie
|
Ulek ale Ci się dziecię poobijało... Ja tez mam bliznę na czole, dwa szwy były. Ucałuj kaskadera
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

klask i:

Ona jest niesamowita! Chodzi jak "stara" 

Dobrze, że się wybrałaś do tych lekarzy, bo z dnia na dzień byłoby pewnie gorzej 
I co za paputki kupiłaś Jasiowi ? 

Szymek to kawał chłopa i ma luz ale opcja na sprawdzenie czy dziecku wygodnie jest tylko jedna:przymierzyć