Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-26, 20:34   #4141
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

MartuNiunia nie każda,ale większość to jest związane z większym zapotrzebowaniem dziecka na pokarm,z szybkim wzrostem itd.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:42   #4142
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Neska no coś Ty, Kinia nadal odwala teraz ją karmiłam godzinę tzn na spółę z teściową, bo już nie wyrabiałam z nerwów dziś z 3 karmienia odwalała strasznie jutro będzie 6 tyg odkąd się tak zachowuje ogólnie my poszliśmy do pediatry jak K. tak robiła 2 tyg,(wtedy wykryła pani pleśniawki ale miała je wtedy dopiero max 3 dni) była zdrowa, krew, mocz ok, ale cały czas to samo, burczenie przed jedzeniem i nie wiem czy się tego boi czy co... kupy w normie, siuśki też uśmiechnięta, wesoła, dobrze sypia, ja już nie wiem

Najlepsze jest to, że herbatka jest ok, a mleko nie. W nocy i o 8-9 rano pije normalnie ale potem to trochę walczę, a dziś wieczór to masakra, bo padnięta była i przysypiała :/

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-04-26 o 20:46
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:47   #4143
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Neska no coś Ty, Kinia nadal odwala teraz ją karmiłam godzinę tzn na spółę z teściową, bo już nie wyrabiałam z nerwów dziś z 3 karmienia odwalała strasznie jutro będzie 6 tyg odkąd się tak zachowuje ogólnie my poszliśmy do pediatry jak K. tak robiła 2 tyg,(wtedy wykryła pani pleśniawki ale miała je wtedy dopiero max 3 dni) była zdrowa, krew, mocz ok, ale cały czas to samo, burczenie przed jedzeniem i nie wiem czy się tego boi czy co... kupy w normie, siuśki też uśmiechnięta, wesoła, dobrze sypia, ja już nie wiem

Najlepsze jest to, że herbatka jest ok, a mleko nie. W nocy i o 8-9 rano pije normalnie ale potem to trochę walczę, a dziś wieczór to masakra, bo padnięta była i przysypiała :/
a zmieniałas jej butelkę/smoka? moze jej nie pasuje??
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:51   #4144
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Byl u mnie przed chwila ksiądz. Chciał wode swiecona i jeszcze raz ochrzcic Lilke chciał , bo mówił, że ma jakieś wątpliwości. I ochrzcił Lile nad zlewem w kuchni... Ja normalnie w szoku jestem jakims, w głowie mi sie to nie miesci.

Oczywiscie rozsiadł sie, TZtowi powiedział, że u nas wygląda jak u Kiepskich (dwie puszki i butelka na schodach wejsciowych stały, bo dzis murowali schody) Mi powiedział, że mam go twardo trzymać. Wypytywał TZta o dom, na kogo jest przepisany i czy bedzie przepisane i kiedy chcemy slub brac, bo musimy sie wpierw na nauki zapisać.
no niezłe jaja z tym księdzem

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
hej,
jestem na bieżąco, ale nie mam weny pisać..
walczę, by utrzymać laktację, bo tak się zestresowałam, że mleka mam malutko
Natalcia dostała skierowanie do szpitala, bo mało przybiera na wadze. Lekarka, która zawsze z nami żartowała i generalnie była dość lajtowa, wczoraj powiedziała, że czas sie martwić
czekam aż tz wróci z delegacji, mamy ją jeszcze ważyć i zdzwonić się z pediatrą jutro, i ustalić co i jak ale boję się ze nas to nie ominie. Młoda kończy pojutrze 4 miesiące i waży 5,5 kg ;/
no nic. Będę Wam pisać, ale ręce opadają bo jak nie urok to sraczka.....
trzymam kciuki za Natalcie

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dobra Ciotki a teraz mam pytanie za 100pkt

moj Igor ma skonczone 4mc i niedlugo czas wprowadzic kubka niekapka tylko jakiego?? pytam bo kupilam 4 butelkiu aventa jeszcze w ciazy i moge je sobie w pupke wsadzic;p plus jeszcze 4 inne

czy ktos mi cos poleci ??
ja mam butelko TT i dzisiaj zamówiłam resztę "sprzętu" z firmy TT w tym kubek niekapek od 4m
http://allegro.pl/pierwszy-kubek-tom...274159585.html
---------------------------------------------------------------------
Piękna pogoda dzisiaj była.
Młody znowu odstawiał cyrki na spacerze, wyciągnęłam go z wózka i odrazu było lepiej.Jemu chyba poprostu nudzi się tak leżąc.
Czy chodzicie na spacery z nosidełkiem na stelażu?

Pojechaliśmy dzisiaj do teściów,Bartek gadał całe 3 godziny,a ja odpoczełam sobie bo teściowa ciągle nianczyła Bartosza.
Potem pojechaliśmy do tesco z młodym i czarował wszystkich uśmiechami.

Pytam jeszcze raz bo nie dostałam ostatnio odpowiedzi.
Czy krem ochronny na słońce musi byc odpowiedni do wieku?bo wszędzie widzę od 6miesiąca.

Od paru dni Bartkowi podczas jedzenia poci się głowa.nie wiem czy to dlatego ,że jest ogólnie ciepło czy cos jest nie tak. Czytałam ,ze powodem może byc niedobór witaminy d3 ,no ale to raczej odpada bo i tak dostaje większą dawkę tzn devisol z powodu lekko płaskie głowki.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-04-26 o 21:00
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:52   #4145
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Haha Wy takie tu smieszne rzeczy o tym ksiedzu wypisujecie, ze az ze smiechu nie moge, a wczesniej strasznie sie martwiłam, nadal sie martwie, bo co to miało byc? Mogl po prostu wpasc tak jak wczesniej pisałam bez tych wszystkich ceregieli. Czuje sie troche dzis tak po jego wizycie nierealnie. Wszystkiego bym sie spodziewała , ale nie księdza... Mogl nas zaprosic po mszy i tam by mogl ochrzcic jezeli mial takie watpliwosci i załatwic to normalnie, ale nad tym zlewem.. nad brudnymi naczyniami...

Haniula pytałam o co chodzi, powiedział, że to tylko jego takie wątpliwości i chce jeszcze raz ochrzcic.

Mała stópko, a może za bardzo sie spił winem mszalnym ?

Neska ja juz wczesniej sadzilam, ze za bardzo sie pcha z butami do naszego zycia.

Dziwne to dla mnie, bo chrzest byl przeszlo 2 tygodnie temu i nagle mu sie przypomnialo, ze cos poszlo nie tak ?
no nie mogę poprostu, co on sobie k.rwa wyobraża

Cytat:
Agatek a może poprostu ten typ tak ma?
ale tak serio to dziwne naprawdę... na szczęscie juz niedługo jak będziesz chciała to można wprowadzić jej słoiczki i moze wtedy coś się zmieni na lepsze, czego ci zyczę jak najszybciej

a zmieniałaś butle czy smoki, bo moze jej cos nie pasi...

Inutil i pytanie jeszcze do ciebie o te majciory obciskające, kupuje je się rozmiar jaki ma się aktualnie, czy mniejsze, zeby był lepszy efekt

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2012-04-26 o 20:54
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:53   #4146
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a zmieniałas jej butelkę/smoka? moze jej nie pasuje??
oczywiscie, zmieniałam i nici... nuk, canpol teraz i nie pasi jej avent cały czas... mleko jest pyszne po zagęszczaczu więc nie wiem co jej jest we śr chyba znów odwiedzę pediatrę i tyle

Stary 2012-04-26, 20:53   #4147
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
dobra Ciotki a teraz mam pytanie za 100pkt

moj Igor ma skonczone 4mc i niedlugo czas wprowadzic kubka niekapka tylko jakiego?? pytam bo kupilam 4 butelkiu aventa jeszcze w ciazy i moge je sobie w pupke wsadzic;p plus jeszcze 4 inne

czy ktos mi cos poleci ??
po pierwsze to wszytskiego najlepszego

po drugie o niekapku nie myslałam jeszcze... Igorek dostał jeden NUKA ale dopiero 6+....

dziewczynki a jak rozszerza się dietę to mozna np. tego samego dnia dac np marchewę i tego samego dnia włączyc kaszkę?? bo niby jedną nowośc co kilka dni... ale kaszka to ani owoc ani warzywo . bo myslałam zeby małemu dawac (jak skonczy 4 mies oczywiscie) na noc taką kaszkę z Bobovity
http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...ecy/KASZKA/247

czy lepiej odczekac po marchewce ze 2 dni i dopiero kaszkę dołozyc?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 20:56   #4148
mala_stopka
Zadomowienie

Neska lepiej poczekać, zeby za bardzo nie obciążać brzuszka
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:56   #4149
czubasek20
Zakorzenienie

Ultra sto latek

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 20:57   #4150
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:

Agatek, a moze Kinia dba o linie i po 17 nie je
a tak na powaznie to u mnie odwrotnie, im pózniej tym wiecej malutka ssie, około 11 rano wcale by nie jadła tzn łyknie moze 10-12razy, a potem wierci sie jakby mleko parzyło
ważne, ze cuKinia zdrowiutka

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:06   #4151
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
oczywiscie, zmieniałam i nici... nuk, canpol teraz i nie pasi jej avent cały czas... mleko jest pyszne po zagęszczaczu więc nie wiem co jej jest we śr chyba znów odwiedzę pediatrę i tyle
a próbowałas moze karmic ją w totalnej ciszy, przy kołysance? przy kuniu? w innym pokoju? bo Igor np się wscieka jak ktos przy nim jest jak je (poza osobą, która go karmi). kiedys "TZ do nas podszedł jak go karmiłam to tak zaczął ryczec ze ledwo go uspokoiłam. tak samo jak ktos usiądzie i patrzy jak on je... kręci głową, wscieka się i nie mozna go utrzymac...

chyba pozostaje Ci czekac na słoiki....moze jej zasmakują

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
Neska lepiej poczekać, zeby za bardzo nie obciążać brzuszka
ok
tak myslałam
czyli jednego dnia marchewa a za 2-3 kaszka... potem za kolejne 2-3 inne warzywko/owoc...

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

będę uciążliwa
co jeśli jakis produkt małego uczuli? odrzucam go całkowicie czy próbuję za jakis czas w miedzyczasie wprowadzajac inny??
co jesli po marchewce będzie miał zaparcia (czytałam ze po marchewce mogą byc)?? odstawiam całkowicie??
Stary 2012-04-26, 21:06   #4152
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a próbowałas moze karmic ją w totalnej ciszy, przy kołysance? przy kuniu? w innym pokoju? bo Igor np się wscieka jak ktos przy nim jest jak je (poza osobą, która go karmi). kiedys "TZ do nas podszedł jak go karmiłam to tak zaczął ryczec ze ledwo go uspokoiłam. tak samo jak ktos usiądzie i patrzy jak on je... kręci głową, wscieka się i nie mozna go utrzymac...

chyba pozostaje Ci czekac na słoiki....moze jej zasmakują
oczywiście, że próbowałam chyba już wszystkiego ale czy jest cisza czy nie, czy to jeden pokój i te same miejsce to i tak i tak trzeba z nią chodzić na początku, uspokoić, bo się boi i płacze kij wie dlaczego, a jak zaciągnie, possie trochę to od razu siadam z nią i wypija do końca... ja już chyba przywykłam, że 'ona tak ma'
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
Agatek a może poprostu ten typ tak ma?
ale tak serio to dziwne naprawdę... na szczęscie juz niedługo jak będziesz chciała to można wprowadzić jej słoiczki i moze wtedy coś się zmieni na lepsze, czego ci zyczę jak najszybciej

a zmieniałaś butle czy smoki, bo moze jej cos nie pasi...
dziękuję, oby się sprawdziło bo se nosić takie 6 kg przy każdym jedzeniu to też ciężarek też teściowa mówi, że ten typ tak ma
A butle jej zmieniałam i mleko też i nic

Pozycja pewnie dba o linię, a jak musi jakoś wyglądać dla swojego Dżonego ja już chyba przywykłam do tego ale obiecałam sobie, że jeśli będzie 6 tyg to znów odwiedzę lekarza- jutro mija 6 tyg dokładnie.... ale i tak nic nie zrobi- jedynie co to mnie poinformuje co i jak, może gastrolog, usg brzuszka chciałabym usg brzuszka w sumie

Stary 2012-04-26, 21:09   #4153
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
oczywiście, że próbowałam chyba już wszystkiego ale czy jest cisza czy nie, czy to jeden pokój i te same miejsce to i tak i tak trzeba z nią chodzić na początku, uspokoić, bo się boi i płacze kij wie dlaczego, a jak zaciągnie, possie trochę to od razu siadam z nią i wypija do końca... ja już chyba przywykłam, że 'ona tak ma'

dziękuję, oby się sprawdziło bo se nosić takie 6 kg przy każdym jedzeniu to też ciężarek też teściowa mówi, że ten typ tak ma
A butle jej zmieniałam i mleko też i nic

Pozycja pewnie dba o linię, a jak musi jakoś wyglądać dla swojego Dżonego ja już chyba przywykłam do tego ale obiecałam sobie, że jeśli będzie 6 tyg to znów odwiedzę lekarza- jutro mija 6 tyg dokładnie.... ale i tak nic nie zrobi- jedynie co to mnie poinformuje co i jak, może gastrolog, usg brzuszka chciałabym usg brzuszka w sumie
a karmisz ją na żądanie czy co 3 h? moze spróbuj jej dac częściej jeść? moze ona z głodu tak ryczy?? moze za bardzo wygłodniała?no bo kurka ona rosnie i faktycznie dzwigac tak na jednej ręce to nie fajnie....sama nie wim....
Stary 2012-04-26, 21:26   #4154
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

witam!

Kupiłam dziś dla Julka na chrzest spodnie szare w paski, białą koszulę i szary sweter... teściowa będzie niepocieszona bo dziś odstawiła szopkę i próbowała mi wmówić, że na chrzest dziecko MUSI być ubrane na biało albo niebiesko/różowo to będzie zonk

Ja mam doła, tż nie ma, Julek śpi a mi się płakać chce, przy przebieraniu nie mogłam na niego patrzeć, znowu gorzej. A rano dzwoniłam do lekarki mówić, że się wycisza. Pewnie będziemy przechodzić na Nutramigen i skończą się nocne karmienia okropnie mi z tym Najpierw przez dwa tygodnie walczyłam, żeby Julek wogóle zaczął jeść z cycka a teraz walczę ze sobą, żeby się nie rozklejać jak tż daje mu butlę. Myślałam, że chociaż Julek będzie szukał, będzie chciał się przytulać. A ten co? Ważne żeby zbiorniczek był pełen i zadowolony

Co do gatków, ja jestem zadowolona, nie ściągają się i nie rolują dzięki temu silikonowi. Kupowałam rozmiar taki jaki noszę, są ok, ciężko je się wkłada na Zbijają ciało i nie jest takie 'wylewające'. One są wysokie pod cycki.

Aaaa, imię Joanna bardzo ładne :brzyda l:

Czubasku dobrze, ze Haniuli przyszło męczyła się bidulka a Ty razem z nią. Powiedz ile czasu zajęło zanim skóra zrobiła się ładna? Co robicie dalej?

nikotynko przytulam i ściskam. Cały czas wierzę, że Natalka wyrośnie na wspaniałą, zdrową dziewczynkę
zoskasamoska hahaha, co za ksiądz

Cytat:
Noo przed chwilą odkryłam dlaczego była płaczliwa- zrobiła małą kupkę I pierdząc jej ustami w brzuszek ZAŚMIAŁA SIĘ PIERWSZY RAZ NA GŁOS TAK PIĘKNIE!!!!!!

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-04-26 o 21:27
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 21:36   #4155
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
witam!

Kupiłam dziś dla Julka na chrzest spodnie szare w paski, białą koszulę i szary sweter... teściowa będzie niepocieszona bo dziś odstawiła szopkę i próbowała mi wmówić, że na chrzest dziecko MUSI być ubrane na biało albo niebiesko/różowo to będzie zonk

Ja mam doła, tż nie ma, Julek śpi a mi się płakać chce, przy przebieraniu nie mogłam na niego patrzeć, znowu gorzej. A rano dzwoniłam do lekarki mówić, że się wycisza. Pewnie będziemy przechodzić na Nutramigen i skończą się nocne karmienia okropnie mi z tym Najpierw przez dwa tygodnie walczyłam, żeby Julek wogóle zaczął jeść z cycka a teraz walczę ze sobą, żeby się nie rozklejać jak tż daje mu butlę. Myślałam, że chociaż Julek będzie szukał, będzie chciał się przytulać. A ten co? Ważne żeby zbiorniczek był pełen i zadowolony

kochana nie dołuj się! karmiłas tyle ile mogłas- w porównaniu ze mną baardzo długo!! jestes dla niego najlepszą mamą na świecie. wazne zeby nie był głodny i mu to dziadostwo przeszło....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-26, 21:43   #4156
NataliaM1103
Rozeznanie

A i zapomniałam dzisiaj dodac,że mój Bartula bawi się chyba w Agatkową Kiniusię!!! Tzn przy każdym jedzeniu wywalał butlę i rozglądał się ,interesowało go wszystko prócz butelki,no i czasami ryczal do tego wszystkiego wrrrrrrrrrrrrrrrr
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 22:09   #4157
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

No i mi 2 końcu @ się skończył ufff bo myślałam, że nigdy się nie skończy w końcu miałam @ i plamienia 4 tygodnie

Heloł

ciesz się, że masz @, bo niektórzy czekają i się doczekać nie mogą

-----------------------

Hej Dziołchy

sprzedałam Alana do moich rodziców - odbieram go w sobotę. Ale już tęsknię No ale są dwie nocki laby....

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-26, 22:25   #4158
pearpearl
Wtajemniczenie

My tez dzisiaj spacerowalismy i to dluzszy czas w chuscie Malizna sie rozgladal po swiecie, a pozniej kimnal i byl spokoj

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
pearpearl apijesz duzo wody?Jak ja jeszcze karmiłam piersią to mlesio wylewało mi się z piersi jak piłam litrami wode. Wystarczyło ze wypiłam 4 l wody dziennie a wszystko było zalane bo wkładki nie pomagały.
pije duzo wszystkiego
herbatek, wody, karmi tez, chociaz juz mi bokiem wychodzi
moze jeszcze za malo? nie wiem juz

Cytat:
hej,
Natalcia dostała skierowanie do szpitala, bo mało przybiera na wadze. Lekarka, która zawsze z nami żartowała i generalnie była dość lajtowa, wczoraj powiedziała, że czas sie martwić
czekam aż tz wróci z delegacji, mamy ją jeszcze ważyć i zdzwonić się z pediatrą jutro, i ustalić co i jak ale boję się ze nas to nie ominie. Młoda kończy pojutrze 4 miesiące i waży 5,5 kg ;/
Kochana moja... Tule i sciskam i mam nadzieje, ze wszystko jak najpredzej sie Wam ulozy. Alez z Ciebie dzielny zuch... Byc moze faktycznie taka jej uroda?

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
ale nie ma czego ratować,bo jest dobrze mleka moze masz mało -ale nie mało ogólnie tylko mało na jego potrzby na już,dlatego często ssie ,ale dzięki temu pobudzi piersi do większej produkcji i za parę dni powinien worócić do stałego rytmu wygląda to trochę jak kryzys laktacyjny ,występuje ok 3 m-ca (nie wiem ile ma dokładnie Jaś) i tak mnie wiecje wygląda,ze dziecko wisiałoby chętnie na cycku jedyna opcja- przeczekać,karmić na żadnie,nie dokarmiać (jak dasz mm to z piersi wyciagnie mniej,wiec i mniej bedzie sie produkowało na przyszłość)

Buźka
Ech...mam nadzieje, ze masz racje A ile moze trwac taki stan przejsciowy? Bo u nas mija wlasnie tydzien :/
Jest jakakolwiek szansa pobudzenia laktacji na tyle, zebym mogla odciagnac raz dziennie porcje na zapas?
No i wiem wlasnie, ze podanie mm mogloby tylko pogorszyc sprawe, ale czasem sie lamie, bo mam dosc tego wstawania co chwila na karmienie

Cytat:
Byl u mnie przed chwila ksiądz. Chciał wode swiecona i jeszcze raz ochrzcic Lilke chciał , bo mówił, że ma jakieś wątpliwości. I ochrzcił Lile nad zlewem w kuchni... Ja normalnie w szoku jestem jakims, w głowie mi sie to nie miesci.

Oczywiscie rozsiadł sie, TZtowi powiedział, że u nas wygląda jak u Kiepskich (dwie puszki i butelka na schodach wejsciowych stały, bo dzis murowali schody) Mi powiedział, że mam go twardo trzymać. Wypytywał TZta o dom, na kogo jest przepisany i czy bedzie przepisane i kiedy chcemy slub brac, bo musimy sie wpierw na nauki zapisać.
Ja piernicze. Myslalam, ze takie rzeczy, to sie dzieja tylko w serialach

Cytat:
Cześć laseczki

Dziś w cieniu 22 stopnie, to Kingulec spędził 3 h na dworku na podwórku, ja zrobiłam porządek w aucie bo już syf niemiłosierny był potem karmienie i znów wyszłam z nią na dwór, ale w trasę.
Zaczęła popłakiwać sobie, a nad rzeką to w ogóle się rozbeczała ja ją na ręce- ok, poszłam z nią kawałek, pchając wózek dałam herbaty ale wypiła z 10 ml i dalej ryk no to ja z nią biegnę jak ją z powrotem do wózka włożyłam, a ta dalej ryk no to wyjście ostateczne: odpaliłam jej dźwięk suszarki z komórki nad głową i cisza... oczy jak 5 zł i słucha... ludzie patrzą się jak na debila ale co tam, ja pełznę do domu dalej po chwili patrzę: odkrywam tetrę, a ta śpi ściszyłam i jakoś dojechalim do domku młoda dziś w sumie była na dworzu 5 godzin

Chwalę się: pleśniawki zniknęły!! po jednym użyciu fioletu
yprosiła
oz to mala bzdziagwa, nad rzeczka sie damie suszarki zachcialo
Agatku, Ty ja faktycznie ZEPSULAS
Dobrze chociaz, ze te plesniawki przeszly

Cytat:
Pear pij karmi, i duzo wody i przystawiaj no a jak nie to rob jak ja 30ml mm i potem cyc.. ja mam dosc wstawania 10 razy w nocy bo on glodny.. od pon bedzie jadl a noc butle a jak sie przebudzi w nocy to cyca i w dzien tez cyca..
No wlasnie czasem sie zastanawiam, czy tak nie robic. W sensie zeby na noc dac mm, a tak to caly czas leciec na cycu
A ile razy Twoj sie budzi noca na jedzenie?

Cytat:

Pozycjapewnie dba o linię, a jak musi jakoś wyglądać dla swojego Dżonego ja już chyba przywykłam do tego ale obiecałam sobie, że jeśli będzie 6 tyg to znów odwiedzę lekarza- jutro mija 6 tyg dokładnie.... ale i tak nic nie zrobi- jedynie co to mnie poinformuje co i jak, może gastrolog, usg brzuszka chciałabym usg brzuszka w sumie
no wlacha
a tak serio, to niezla masz zagwostke, z ta swoja cora
nie wiem, chyba faktycznie najlepsza bedzie wizyta u pediatry

Cytat:
Ech, faceci tego nie rozumieja... Moj tez caly czas mowi, ze skoro Jasiek glodny, to przejdzmy na mm i bedzie po sprawie.
Kochana, nie smuc sie. Karmilas, ile moglas, a najwazniejsze jest, zeby Julek byl zdrowy i najedzony. A Julek zawsze bedzie Cie potrzebowal,zawsze bedzie chcial sie potulic Jestes dla niego calym swiatem

Chcialam zauwazyc, ze Renatka sie w ogole nie odzywa. Ranula to samo...

No i gdzie jest Blanka? Jakos smutno mi tu bez niej

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 06:34   #4159
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Peral nie wstawaj wez go do siebie i bedzie łatwiej,potem i tak wroci do lozeczka jesli bedziesz chciała chyba,ze masz duze parcie na to,zeby spał sam.
Laktację najlepiej pobudza ssanie,reszta to trochę takie placebo... Przeczekać i karmić,to jedyne wyjście. Mnie podbno za pare miesiecy czeka to samo

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 07:10   #4160
eliza1984
Zadomowienie

Hej mamuśki
Wczoraj łaziłam z Niką kilka dobrych godzin,wyjęłam ją z wózka i pokazywałam ptaszki w parku itd. i dziś tyż zamierzam bo tak pięknie,a jutro rano wyjeżdżamy na Mazury do teściów,wracamy w poniedziałek i teraz się zastanawiam czy jak będę jadła coś z grilla to małej nie zaszkodzi,choć akurat raczej jem wszystko,ale kiełbasy z grila jakoś się boję.Poszłam wczoraj do lumpka i kupiłam Nice kilka letnich bluzeczek,sukieneczkę , spodenki i majteczki z falbankami i większość ciuchów z nexta i zapłaciłam całe 7,70.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 07:38   #4161
Haniula
Zakorzenienie

Agatek łącze sie z Tobą w bólu Moja pinda tez odstawia takie cyrki, tylko ze u nas niezależnie czy juz zassa czy nie, to sie potem wije, pręzy płacze i koniec jedzenia. A jes głodna, bo jak probuje znowu to az sie rzuca na smoczek dwa razy zaciągnie i od nowa

Dzis wypila znowu tylko 60ml, wczoraj przed snem wypila 30ml i spala do 3.30
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 08:14   #4162
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Heloł

-----------------------

Hej Dziołchy

sprzedałam Alana do moich rodziców - odbieram go w sobotę. Ale już tęsknię No ale są dwie nocki laby....
to szalej dziewczyno, szalej

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Wczoraj łaziłam z Niką kilka dobrych godzin,wyjęłam ją z wózka i pokazywałam ptaszki w parku itd. i dziś tyż zamierzam bo tak pięknie,a jutro rano wyjeżdżamy na Mazury do teściów,wracamy w poniedziałek i teraz się zastanawiam czy jak będę jadła coś z grilla to małej nie zaszkodzi,choć akurat raczej jem wszystko,ale kiełbasy z grila jakoś się boję.Poszłam wczoraj do lumpka i kupiłam Nice kilka letnich bluzeczek,sukieneczkę , spodenki i majteczki z falbankami i większość ciuchów z nexta i zapłaciłam całe 7,70.
My wczoraj bylismy w palmiarni i tez Nikoś ogladal swiat, a najbardziej podobal mu sie krolik, ktorego tam mieli

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
ja mam butelko TT i dzisiaj zamówiłam resztę "sprzętu" z firmy TT w tym kubek niekapek od 4m
http://allegro.pl/pierwszy-kubek-tom...274159585.html
---------------------------------------------------------------------
Piękna pogoda dzisiaj była.
Młody znowu odstawiał cyrki na spacerze, wyciągnęłam go z wózka i odrazu było lepiej.Jemu chyba poprostu nudzi się tak leżąc.
Czy chodzicie na spacery z nosidełkiem na stelażu?

Pojechaliśmy dzisiaj do teściów,Bartek gadał całe 3 godziny,a ja odpoczełam sobie bo teściowa ciągle nianczyła Bartosza.
Potem pojechaliśmy do tesco z młodym i czarował wszystkich uśmiechami.

Pytam jeszcze raz bo nie dostałam ostatnio odpowiedzi.
Czy krem ochronny na słońce musi byc odpowiedni do wieku?bo wszędzie widzę od 6miesiąca.

Od paru dni Bartkowi podczas jedzenia poci się głowa.nie wiem czy to dlatego ,że jest ogólnie ciepło czy cos jest nie tak. Czytałam ,ze powodem może byc niedobór witaminy d3 ,no ale to raczej odpada bo i tak dostaje większą dawkę tzn devisol z powodu lekko płaskie głowki.
Moja siostra iala ten kubek dla synka i bardzo chwalila

Co do nosidla na spacer to my czasem bierzemy, bo maly sie wnerwia jaj tylko lezy i niebo widzi....

O krem pytalam wczoraj w aptece i niestety trafilam na jakas niekompetentna pania, ktora nie potrafila mi powiedziec jaki krem dla takiego malucha, dzis odwiedze inna apteka, a jak nie to w pon bedziemy juz w mnie w Lublinie i zapytam cioci pediatry

-----------------------
Hallo

U nas nocka z tych gorszych, bo maly wstal o 5, a nie 6 i nie powiem niby tylko godzina, ale roznica w wyspaniu sie spora Ale dzieki temu jedno pranie mam juz za soba Teraz sie karmimy, pozniej mam nadzieje poprasowac i troszke dom ogarnac, pozniej ponowniesie nakarmimy i na spacerek, bo pogoda cudna
Stary 2012-04-27, 08:21   #4163
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

W DDTVN będzie ekspert od dziecięcego snu i będzie mówił jak zrobić, żeby dziecko całą noc spało

Julek budził się dzisiaj od 2 w nocy co godzinę :/ wił się tak żeby drapać sobie plecy a jak tż położył go sobie na brzuchu i drapał to było ok i zasnął... swędziało go

dziś w nocy nie będzie cycka. Będzie butla i zobaczymy...
Stary 2012-04-27, 08:25   #4164
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Dzień dobry!

W DDTVN będzie ekspert od dziecięcego snu i będzie mówił jak zrobić, żeby dziecko całą noc spało

Julek budził się dzisiaj od 2 w nocy co godzinę :/ wił się tak żeby drapać sobie plecy a jak tż położył go sobie na brzuchu i drapał to było ok i zasnął... swędziało go

bidulinek mały

a Igulec dzisiaj spał od 20 do 6.30 bez przerwy zjadł, troszkę się zdrzemnął i baraszkował z nami w łózku do prawie 9 teraz zasnął, jak się obudzi to papu z tatusiem na spacer a mama na zakupy

a własnie mu zamowiłam na all ten kubek tt 4+, 2 sliniaki, miseczkę ze sztuccami i zabawki do wózka bo mu się nudzi na spacerach
Stary 2012-04-27, 08:29   #4165
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Ja się pytam gdzie jest mój post, który rano zamieściłam ???

Wchodzę żeby zobaczyć czy ktoś mi coś odpisał, a tu zonk!!!

A tak ładnie pocytowałam i już nie pamiętam dokładnie komu.
Na pewno chciałam Kamciurkę przytulić i życzyć jej wytrwałości (wpis w klubie mnie troszkę przeraził, aż się boje jak moja Jula urośnie co to będzie).
Agatek - co do uśmiechu córki, moja też ostatnio się zaśmiała, ale tylko raz
Czy Ty używasz zagęszczacza Bebilonu?

Bo zmieniam mleko z Bebilonu comfortu na zwykły. Bo nic nie pomaga na brzuszek. A co do pleśniawek, do lekarka moja kazała po każdym karmieniu czyścić jej buzię (gazik+ woda przegotowana)

Wczoraj Jula skończyła 3 miesiące
Byłyśmy też na szczepieniu- było lepiej niż poprzednim razem
Jula waży 6200 gram

Któraś z dziewczyn pisała, ze używa dicofloru - nam nie pomógł, a nawet pogorszył sytuację z kupkami.

Idę sprzątać póki Jula śpi

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 08:50   #4166
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Uskaooo, widzę, ze niezły z Ciebie uparciuch i nie dasz mi numerku
W imieniu Asi baaardzo dziękuję Igorkowi (i Tobie) za prezent
alez prosze

Pear on zasypia kolo 20 i spi do 1 a potem co godzine poltora sie budzi na spiocha je i spi dalej ale wierci sie i pojekuje z glodu..i slysze jak burczy mu w brzuchu a cycki flaki..;/a takto cala noc nie bede karmic to jak mu zapodam sniadanie to na caly dzien

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 08:52   #4167
aneczka_wroc
Raczkowanie

Cytat:
Heloł

Ojj, ja nie czekam, ostatnio myslałam, że to już, bo coś mnie brzuch pobolewał, ale okazało się, że jeszcze nie..

n1kotynka, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Może po prostu Twoja córeczka jest malutka i taki jej urok! Ja na rok ważyłam 7 kg, a wyrosłam na normalnego zdrowego człowieka..

Wczoraj Asia cały dzien była grzeczniutka, a wieczorem dała nam popalic, krzyczała i krzyczała.. Ale na szczęście w końcu zasnęła.

No i zaliczyłam pierwszą od lipca 2011 przejażdżkę rowerową! Muszę jeszcze zmobilizowac się, żeby częściej chodzić na basen, no i mam nadzieję, że rozmiar przedciążowy sam wróci (mam co prawda tylko ok. 2 kg na plusie, ale w spodnie absolutnie nie wchodzę, a tęskno mi juz za moimi wiosennymi spodniczkami. Ale też szkoda mi kasy, żeby kupować teraz nowe na większy tyłek :P )

Zaraz będę ogarniać mieszkanie, a później dlugi spacerek.
aneczka_wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 08:55   #4168
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry!

specjalnie weszlam, zeby napisac o tym DDTVN

biedny Julek, miejmy nadzieje, ze chociaz butla pomoze
Stary 2012-04-27, 08:55   #4169
MissZuzia
Zadomowienie

dzien dobry!
wczoraj mialam zawalony dzien, przed 11ta juz bylismy na spacerku, dosc szybko bo po 12 musielismy wracac bo na 14ta do pracy pochwalic sie Olkiem wiec odstawic sie musialam hi hi i CHWALE SIE 2 rzeczami
1. OLEK PRZEKRECIL SIE Z BRZUSZKA NA PLECKI WCZORAJ
2. WLAZLAM W JEANSY SPRZED CIAZY choc nadal 3kg na plusie
a teraz zjem sniadanie i spadamy na dwor
Cytat:
Hej Dziołchy

o to podziwiam cie bo ja uwazam ze jeszcze za wczesnie na nocowanie u dziadkow i nie siadze ze szybko sie przekonam, moze jak bedzie mial ciut wiecej
Cytat:
hej,
TRZYMAM KCIUKI KOCHANA i współczuję, wierzę że wszystko będzie dobrze!!!!
Cytat:

o dzizassssss :md leje:
Cytat:

Chwalę się: pleśniawki zniknęły!! po jednym użyciu fioletu

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
wystroiłam się dziś w moje nowe butki i co i dupa!! obtarły mnie (standard)...a tak mi się podobają a przyjdzie mi czekać aż pięty wygoję.. znacie jakiś dobry sposób na zmiękczenie tych "pięt" w bucie, albo ogólnie takie rozmiękczenie/rozbicie butów? wiem, że są takie żelowe plastry na otarcia, kiedyś chyba nawet taki miałam...używałyście? pomaga ?? w sensie żeby przykleić na nogę i można dalej chodzić w butkach??
mozna jeszcze u szewca rozbic ich tyl ew samemu mlotkiem, o ile sie nie boisz...
mam ten problem ze spora czescia butow, niestety
ew jesli sa bardzo glebokie to wlozyc wkladkme, stopa uniesie sie i nie bedzie cie urazac to miejsce
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
HEJ

stawiam urodzinowe karmi dla karmiących (.) i zwykłe piwko albo co kto woli dla mamuś nie karmiących
ale miałam dzisiaj milusi dzień Synuś był mega grzeczny chyba zrobił mamusi prezent a teraz grzecznie zasnął w łóżeczku bez żadnego ale byliśmy dzisiaj z rodzinką na pizzy i obżarłam się jak bąk dobrze że mały puki co nie reaguje na nic i mogę wszystko jeśćna szczęście spacerkami zbędne kalorie pozrzucam do wagi sprzed ciąży brakuje tylko 1,4 kg ale w planach mam zrzucić jakieś 10 kg dodatkowo
spoznione WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
No i za kg!
Cytat:
dobry
dopiero się odzywam bo my caaaaały czas dzis na dworku tylko na żarełko wracalismy
a się spiekłam jak raczek-nie myslałam ze mnie weźmie słonko bo ja zawsze oporna na opalanie. patrze wieczorem ja moj dekolt- normalnie czerwien az po oczach bije (rece to samo). a ja nigdy na czerwono sie nie opalałam tylko zawsze opornie ale na brązowo...
ja mam opalone tylko dlonie i stopy - po tym mozna poznac ze ja wozkowa
Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość

Ja mam taką sytuację, że najprawdopodobniej będę wracać w 5 miesiacu do pracy. Mam taką nadzieję, bo na razie pracy nie mam. Umowa skończyła mi się w dniu porodu i właśnie zaczynam poszukiwanie nowej Trzymajcie kciuki, żebym coś znalazła

Może teraz uda mi się częściej udzielać. Oby...
KCIUKI za szybkie znalezienie pracy!!
Cytat:
Ja wracam do huty jak mały skończy 6 miesięcy
W tym czasie (od poniedziałku do piątku) będzie u moich rodziców. Ja będę u nich w tygodniu nocować, żeby z nim przebywać, ale na pewno nie codziennie. A tż będzie mieszkał w tygodniu z kotem u nas. Razem całą rodzinką będziemy tylko w weekendy. Ale takie czasy..

a twoja mama nie moze dojechac do was i tam pilnowac Alana w ten sposob twoj tz stanie sie weekendowym tatusiem no i ty bedziesz malo widziec syna...

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam witam w ten piękny słoneczny dzień.

Dziefffczyny karmiące (.) czy któraś jest może alergiczką?? Wiecie czy można brać tabletki na alergie i karmić piersią?? Bo mnie juz oczy swędzą i katar zaczyna brać.

Pospacerowaliśmy dziś 4 godziny i troche mnie przyjarało słoneczko i mam czoło czerwone hehehe
buu wspolczuje alergii ale to musisz skonsultowac z lekarzem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-27, 09:18   #4170
agacia_cz
Zadomowienie

witam kochane długo nie pisałam, ale cały czas podczytywałam
trochę zamętu u mnie z tą organizacją wesela, no masakra jakaś ile rzeczy trzeba załatwić.... zespołu nie możemy znaleźć jest sala, kościół, fotograf, fryzjer, zaproszenia i na tym koniec ;/
na szczęście moja niunia zaczeła sypiać od 21-4:40 bez pobudki i jedzenia jestem na razie w szoku, budzę się z przyzwyczajenia w nocy, zobaczymy jak długo potrwa ta dobra passa....
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości