|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
MartuNiunia nie każda,ale większość
![]()
#4142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Neska no coś Ty, Kinia nadal odwala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najlepsze jest to, że herbatka jest ok, a mleko nie. W nocy i o 8-9 rano pije normalnie ale potem to trochę walczę, a dziś wieczór to masakra, bo padnięta była i przysypiała :/
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-04-26 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/pierwszy-kubek-tom...274159585.html --------------------------------------------------------------------- Piękna pogoda dzisiaj była ![]() Młody znowu odstawiał cyrki na spacerze, wyciągnęłam go z wózka i odrazu było lepiej.Jemu chyba poprostu nudzi się tak leżąc ![]() Czy chodzicie na spacery z nosidełkiem na stelażu? Pojechaliśmy dzisiaj do teściów,Bartek gadał całe 3 godziny,a ja odpoczełam sobie bo teściowa ciągle nianczyła Bartosza ![]() Potem pojechaliśmy do tesco z młodym i czarował wszystkich uśmiechami ![]() Pytam jeszcze raz bo nie dostałam ostatnio odpowiedzi. Czy krem ochronny na słońce musi byc odpowiedni do wieku?bo wszędzie widzę od 6miesiąca. Od paru dni Bartkowi podczas jedzenia poci się głowa.nie wiem czy to dlatego ,że jest ogólnie ciepło czy cos jest nie tak. Czytałam ,ze powodem może byc niedobór witaminy d3 ,no ale to raczej odpada bo i tak dostaje większą dawkę tzn devisol z powodu lekko płaskie głowki. Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-04-26 o 21:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale tak serio to dziwne naprawdę... na szczęscie juz niedługo jak będziesz chciała to można wprowadzić jej słoiczki i moze wtedy coś się zmieni na lepsze, czego ci zyczę jak najszybciej ![]() a zmieniałaś butle czy smoki, bo moze jej cos nie pasi... Inutil i pytanie jeszcze do ciebie o te majciory obciskające, kupuje je się rozmiar jaki ma się aktualnie, czy mniejsze, zeby był lepszy efekt ![]() Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2012-04-26 o 20:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie, zmieniałam i nici... nuk, canpol teraz i nie pasi jej
![]() ![]() ![]() ![]()
#4147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po drugie o niekapku nie myslałam jeszcze... Igorek dostał jeden NUKA ale dopiero 6+.... dziewczynki a jak rozszerza się dietę to mozna np. tego samego dnia dac np marchewę i tego samego dnia włączyc kaszkę?? bo niby jedną nowośc co kilka dni... ale kaszka to ani owoc ani warzywo ![]() http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...ecy/KASZKA/247 czy lepiej odczekac po marchewce ze 2 dni i dopiero kaszkę dołozyc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Zadomowienie
|
Neska lepiej poczekać, zeby za bardzo nie obciążać brzuszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak na powaznie to u mnie odwrotnie, im pózniej tym wiecej malutka ssie, około 11 rano wcale by nie jadła tzn łyknie moze 10-12razy, a potem ![]() ![]() ważne, ze cuKinia zdrowiutka
![]() |
#4151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba pozostaje Ci czekac na słoiki....moze jej zasmakują ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- ok tak myslałam czyli jednego dnia marchewa a za 2-3 kaszka... potem za kolejne 2-3 inne warzywko/owoc... ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- będę uciążliwa ![]() co jeśli jakis produkt małego uczuli? odrzucam go całkowicie czy próbuję za jakis czas w miedzyczasie wprowadzajac inny?? co jesli po marchewce będzie miał zaparcia (czytałam ze po marchewce mogą byc)?? odstawiam całkowicie?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A butle jej zmieniałam i mleko też i nic ![]() Pozycja pewnie dba o linię, a jak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Zakorzenienie
|
witam!
Kupiłam dziś dla Julka na chrzest spodnie szare w paski, białą koszulę i szary sweter... teściowa będzie niepocieszona bo dziś odstawiła szopkę i próbowała mi wmówić, że na chrzest dziecko MUSI być ubrane na biało albo niebiesko/różowo ![]() Ja mam doła, tż nie ma, Julek śpi a mi się płakać chce, przy przebieraniu nie mogłam na niego patrzeć, znowu gorzej. A rano dzwoniłam do lekarki mówić, że się wycisza. Pewnie będziemy przechodzić na Nutramigen i skończą się nocne karmienia ![]() ![]() ![]() Co do gatków, ja jestem zadowolona, nie ściągają się i nie rolują dzięki temu silikonowi. Kupowałam rozmiar taki jaki noszę, są ok, ciężko je się wkłada na ![]() Aaaa, imię Joanna bardzo ładne ![]() ![]() Czubasku dobrze, ze Haniuli przyszło ![]() nikotynko przytulam i ściskam. Cały czas wierzę, że Natalka wyrośnie na wspaniałą, zdrową dziewczynkę ![]() zoskasamoska hahaha, co za ksiądz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-04-26 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4156 |
Rozeznanie
|
A i zapomniałam dzisiaj dodac,że mój Bartula bawi się chyba w Agatkową Kiniusię!!! Tzn przy każdym jedzeniu wywalał butlę i rozglądał się ,interesowało go wszystko prócz butelki,no i czasami ryczal do tego wszystkiego wrrrrrrrrrrrrrrrr
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ciesz się, że masz @, bo niektórzy czekają i się doczekać nie mogą ![]() ----------------------- Hej Dziołchy sprzedałam Alana do moich rodziców - odbieram go w sobotę. Ale już tęsknię ![]()
![]() |
#4158 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
My tez dzisiaj spacerowalismy i to dluzszy czas w chuscie
![]() ![]() Cytat:
herbatek, wody, karmi tez, chociaz juz mi bokiem wychodzi moze jeszcze za malo? nie wiem juz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jest jakakolwiek szansa pobudzenia laktacji na tyle, zebym mogla odciagnac raz dziennie porcje na zapas? ![]() No i wiem wlasnie, ze podanie mm mogloby tylko pogorszyc sprawe, ale czasem sie lamie, bo mam dosc tego wstawania co chwila na karmienie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Agatku, Ty ja faktycznie ZEPSULAS ![]() ![]() ![]() Dobrze chociaz, ze te plesniawki przeszly Cytat:
![]() A ile razy Twoj sie budzi noca na jedzenie? Cytat:
![]() a tak serio, to niezla masz zagwostke, z ta swoja cora nie wiem, chyba faktycznie najlepsza bedzie wizyta u pediatry Cytat:
Kochana, nie smuc sie. Karmilas, ile moglas, a najwazniejsze jest, zeby Julek byl zdrowy i najedzony. A Julek zawsze bedzie Cie potrzebowal,zawsze bedzie chcial sie potulic ![]() Chcialam zauwazyc, ze Renatka sie w ogole nie odzywa. Ranula to samo... No i gdzie jest Blanka? ![]()
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
Peral nie wstawaj
![]() ![]() Laktację najlepiej pobudza ssanie,reszta to trochę takie placebo... Przeczekać i karmić,to jedyne wyjście. Mnie podbno za pare miesiecy czeka to samo ![]()
#4160 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Wczoraj łaziłam z Niką kilka dobrych godzin,wyjęłam ją z wózka i pokazywałam ptaszki w parku itd. i dziś tyż zamierzam bo tak pięknie,a jutro rano wyjeżdżamy na Mazury do teściów,wracamy w poniedziałek i teraz się zastanawiam czy jak będę jadła coś z grilla to małej nie zaszkodzi,choć akurat raczej jem wszystko,ale kiełbasy z grila jakoś się boję.Poszłam wczoraj do lumpka i kupiłam Nice kilka letnich bluzeczek,sukieneczkę , spodenki i majteczki z falbankami i większość ciuchów z nexta i zapłaciłam całe 7,70.
#4161 |
Zakorzenienie
|
Agatek łącze sie z Tobą w bólu
![]() ![]() ![]() Dzis wypila znowu tylko 60ml, wczoraj przed snem wypila 30ml i spala do 3.30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do nosidla na spacer to my czasem bierzemy, bo maly sie wnerwia jaj tylko lezy i niebo widzi.... ![]() O krem pytalam wczoraj w aptece i niestety trafilam na jakas niekompetentna pania, ktora nie potrafila mi powiedziec jaki krem dla takiego malucha, dzis odwiedze inna apteka, a jak nie to w pon bedziemy juz w mnie w Lublinie i zapytam cioci pediatry ![]() ----------------------- Hallo ![]() U nas nocka z tych gorszych, bo maly wstal o 5, a nie 6 i nie powiem niby tylko godzina, ale roznica w wyspaniu sie spora ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4163 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
W DDTVN będzie ekspert od dziecięcego snu i będzie mówił jak zrobić, żeby dziecko całą noc spało ![]() Julek budził się dzisiaj od 2 w nocy co godzinę :/ wił się tak żeby drapać sobie plecy a jak tż położył go sobie na brzuchu i drapał to było ok i zasnął... swędziało go ![]() dziś w nocy nie będzie cycka. Będzie butla i zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Igulec dzisiaj spał od 20 do 6.30 bez przerwy ![]() ![]() ![]() ![]() a własnie mu zamowiłam na all ten kubek tt 4+, 2 sliniaki, miseczkę ze sztuccami i zabawki do wózka bo mu się nudzi na spacerach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Rozeznanie
|
Ja się pytam gdzie jest mój post, który rano zamieściłam ???
Wchodzę żeby zobaczyć czy ktoś mi coś odpisał, a tu zonk!!! A tak ładnie pocytowałam i już nie pamiętam dokładnie komu. Na pewno chciałam Kamciurkę przytulić i życzyć jej wytrwałości (wpis w klubie mnie troszkę przeraził, aż się boje jak moja Jula urośnie co to będzie). Agatek - co do uśmiechu córki, moja też ostatnio się zaśmiała, ale tylko raz ![]() Czy Ty używasz zagęszczacza Bebilonu? Bo zmieniam mleko z Bebilonu comfortu na zwykły. Bo nic nie pomaga na brzuszek. A co do pleśniawek, do lekarka moja kazała po każdym karmieniu czyścić jej buzię (gazik+ woda przegotowana) ![]() Wczoraj Jula skończyła 3 miesiące ![]() Byłyśmy też na szczepieniu- było lepiej niż poprzednim razem ![]() Jula waży 6200 gram ![]() Któraś z dziewczyn pisała, ze używa dicofloru - nam nie pomógł, a nawet pogorszył sytuację z kupkami. Idę sprzątać póki Jula śpi ![]()
#4166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pear on zasypia kolo 20 i spi do 1 a potem co godzine poltora sie budzi na spiocha je i spi dalej ale wierci sie i pojekuje z glodu..i slysze jak burczy mu w brzuchu a cycki flaki..;/a takto cala noc nie bede karmic to jak mu zapodam sniadanie to na caly dzien ![]()
![]() |
#4167 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
n1kotynka, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Może po prostu Twoja córeczka jest malutka i taki jej urok! Ja na rok ważyłam 7 kg, a wyrosłam na normalnego zdrowego człowieka.. Wczoraj Asia cały dzien była grzeczniutka, a wieczorem dała nam popalic, krzyczała i krzyczała.. Ale na szczęście w końcu zasnęła. No i zaliczyłam pierwszą od lipca 2011 przejażdżkę rowerową! Muszę jeszcze zmobilizowac się, żeby częściej chodzić na basen, no i mam nadzieję, że rozmiar przedciążowy sam wróci (mam co prawda tylko ok. 2 kg na plusie, ale w spodnie absolutnie nie wchodzę, a tęskno mi juz za moimi wiosennymi spodniczkami. Ale też szkoda mi kasy, żeby kupować teraz nowe na większy tyłek :P ) Zaraz będę ogarniać mieszkanie, a później dlugi spacerek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() biedny Julek, miejmy nadzieje, ze chociaz butla pomoze ![]()
![]() |
#4169 | |||||||||
Zadomowienie
|
dzien dobry!
wczoraj mialam zawalony dzien, przed 11ta juz bylismy na spacerku, dosc szybko bo po 12 musielismy wracac bo na 14ta do pracy pochwalic sie Olkiem ![]() ![]() 1. OLEK PRZEKRECIL SIE Z BRZUSZKA NA PLECKI WCZORAJ ![]() 2. WLAZLAM W JEANSY SPRZED CIAZY choc nadal 3kg na plusie ![]() a teraz zjem sniadanie i spadamy na dwor ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mam ten problem ze spora czescia butow, niestety ew jesli sa bardzo glebokie to wlozyc wkladkme, stopa uniesie sie i nie bedzie cie urazac to miejsce Cytat:
![]() No i ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4170 |
Zadomowienie
|
witam kochane długo nie pisałam, ale cały czas podczytywałam
trochę zamętu u mnie z tą organizacją wesela, no masakra jakaś ile rzeczy trzeba załatwić.... zespołu nie możemy znaleźć ![]() na szczęście moja niunia zaczeła sypiać od 21-4:40 bez pobudki i jedzenia jestem na razie w szoku, budzę się z przyzwyczajenia w nocy, zobaczymy jak długo potrwa ta dobra passa....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.